‘Ajax vraagt veertig miljoen euro bij telefoontje van Borussia Dortmund’

Woensdag, 22 december 2021 om 14:48Chris Meijer • Laatste update: 14:48

De naam van Sébastien Haller wordt door Sport Bild opnieuw in verband gebracht met Borussia Dortmund. De Duitse club hoopt Erling Braut Haaland komende zomer binnenboord te houden, maar bereidt zich ook al voor op een scenario waarin dit niet lukt. In dat geval gelden Haller en Patrik Schick als heißen Kandidaten voor de opvolging van Haaland.

De 21-jarige Haaland heeft bij Borussia Dortmund nog een contract tot medio 2024, maar zaakwaarnemer Mino Raiola flirtte de afgelopen tijd meer dan eens met een vertrek van de spits. “Het kan zijn dat hij vertrekt, maar er is ook een kans dat hij blijft. Ik heb enkele dagen geleden een goed gesprek gevoerd met Mino Raiola. In deze fase van het seizoen zijn de gesprekken altijd vriendelijk. En dit telefoontje met Raiola was behoorlijk vriendelijk. We zullen komende weken zeker nog een keer met elkaar om de tafel gaan. De focus ligt op de ontwikkeling van Haaland”, zei Hans-Joachim Watzke, algemeen directeur bij Borussia Dortmund, afgelopen weekeinde.

Watzke bevestigde tegelijkertijd dat Real Madrid ‘heel geïnteresseerd’ is, evenals 'minstens 25 andere clubs'. Mocht Borussia Dortmund er niet in slagen om Haaland te behouden, geldt Haller als één van de twee kandidaten voor zijn opvolging. De 27-jarige spits - een klein jaar geleden voor 22,5 miljoen euro overgenomen van West Ham United en sindsdien goed voor 33 doelpunten in 46 wedstrijden - heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2025 en de Amsterdammers zijn niet van plan om hem zomaar te laten gaan, want volgens Sport Bild bedraagt de vraagprijs veertig miljoen euro.

De naam van Haller werd in oktober ook al in verband gebracht met Borussia Dortmund. “Ik ken de plannen van Dortmund niet. Gezien de klasse van Sébastien sluit ik in ieder geval niet uit dat hij een interessante speler kan zijn voor Borussia Dortmund. Wat ik wel kan zeggen: hij zou erg veel geld moeten kosten”, reageerde Ajax-trainer Erik ten Hag destijds. Het ligt echter niet voor de hand dat Schick een veel goedkoper alternatief vormt voor Borussia Dortmund.

Bayer Leverkusen telde in de zomer van 2020 26,5 miljoen euro neer om de 25-jarige Tsjechische spits over te nemen van AS Roma. Schick heeft in Leverkusen nog een contract tot medio 2025 en kwam in 54 wedstrijden voor die Werkself tot 29 doelpunten. Bovendien vormen Bayer Leverkusen (de huidige nummer vier) en Borussia Dortmund (de huidige nummer twee) concurrenten in de top van de Bundesliga.Gerelateerd

Meer sportnieuws

119 reacties (laatste reactie door vernon)

Haller is wel een heel ander type spits dan Haaland. Die kan totaal niet mee met de snelheid van de uitbraken van Dortmund. Volgens mij kan Haller beter bij Ajax blijven, lijkt een match made in heaven.

22 december 2021 om 09:06

Ben ik met je eens, zeker niet een spits voor het tempovoetbal van BVB, maar aan de andere kant er waren er ook genoeg die zeiden dat hij geen geschikte spits voor Ajax was

22 december 2021 om 11:01Ehhh.,,,, we hebben het hier over Dortmund he? financieel een stap hoger voor Haller maar qua niveau konden ze Ajax niet bijbenen, niet qua voetbal en zeker niet in baltempo en omschakeling. Haller zou daar prima passen om een kapstok te zijn om dwingender te gaan voetballen maar betwijfel of Haller zelf wel wil. Ook vind ik 40 Mio aan de lage kant maar wellicht indicatief genoemd en als Ajax verder komt in CL en hij blijft scoren zal het bedrag alleen maar toenemen. Kan ook zijn dat Haller zelf al aangegeven heeft hier voor open te staan en dat dat de komst van Brobbey verklaart, die is ook wat toegezegd, Als Haller wel gaat is naast Brobby ook Julian Alvarez weer in beeld en betaaldbaar,kunnen ze het samen uitvechten

22 december 2021 om 13:28

Dortmund was uitermate zwak dit jaar, maar Ajax wordt ook wel door een pot te veel geromaniseerd vind ik. Voeg Guaeirrero, Haaland, Dahoud en Reyna toe en je krijgt een compleet andere wedstrijd ipv C-garnituur zoals Schulz, Pongraric en Stefan Tigges.

22 december 2021 om 14:53

Ajax is ook vooral sterk als team en een tegenstander die niet bij machte is om dat te ontregelen, gaat ook geen gebruik maken van de zwakke punten van Ajax. Dan haalt Ajax wel gewoon een hoog niveau. Ik ben het enerzijds wel met je eens dat het allemaal geromantiseerd word, maar het is geen makkelijke ploeg om tegen te spelen. Het is wel gewoon knap om een groep zo te domineren, ook al was de groep niet sterk.

22 december 2021 om 14:54

Haaland was er in Amsterdam gewoon bij, en dat was niet zo'n heel andere wedstrijd. Van de 'c-garnituur' die jij noemt deed Tigges toen niet mee, Schulz een helftje en Pongraric 10 minuten. Dus daar zal het allemaal wel niet aan gelegen hebben. In Dortmund speelde Borussia duidelijk met een minder elftal, maar toen had Ajax het wel een stuk lastiger. Verder is het altijd maar gissen wat als. Misschien kreeg je wel precies dezelfde wedstrijd, dat kun je niet weten.

Edit: Niet dat ik denk dat Haller materiaal voor Dortmund zou moeten zijn trouwens. Zeker niet.

22 december 2021 om 16:17

@XAja lekkere objectieve reactie pffff.

22 december 2021 om 16:58

Reyna, Dahoud en die Portugees ontbraken zekers wel en dat zijn gewoon 3 belangrijke schakels. In die andere wedstrijd ontbraken in Dortmund ontbraken die wederom evenals Haaland. Verder kwam Hazard net terug van een blessure. Tuurlijk geen excuus maar haal bij Ajax Haller, Tadic, Alvarez en Timber weg en vervang het voor Danilo, Neres, Kudus en Schuurs tegen een volledig Dortmund (kan dan ook zo 4-0 worden bij wijze van spreke).

22 december 2021 om 17:12

Tja dat kan je natuurlijk vrij simpel roepen, omdat we het nooit zullen weten. Ik geloof daar helemaal niks van. Wat XAja roept is dikke onzin, Dortmund is een groter team dan Ajax met 6x de begroting van Ajax. Vooraf ging ik er vanuit dat Ajax onder Dortmund zou eindigen en als Ajax volgend jaar weer Dortmund loot ga ik er weer vanuit dat Ajax onder Dortmund eindigt. Dat ontken ik zeer zeker niet.

Maar wat jij roept vind ik het andere uiterste. Dit jaar, met name de wedstrijd in Amsterdam, was Ajax beter. Dat kan een keer gebeuren, en het is vrij jammer dat er dan allerlei excuses uit de kast worden getrokken om dat omlaag te praten. Dortmund met 3 blessures is ongetwijfeld zwakker, maar niet ineens een PEC Zwolle. Die staan gewoon 2e in Duitsland en waren in de Bundesliga aan een prima reeks bezig toen ze Ajax troffen. Er zullen niet heel veel ploegen zijn die daar 4-0 overheen gaan.

22 december 2021 om 18:12

Ja DerKaiser123, dat verhaal kennen we nu ook wel. Bij Ajax lopen meer spelers die in de basis van Dortmund zouden renderen dan andersom. Twee keer flink klop gekregen met bij vlagen gewoon heel behoorlijk voetbal. Dan moet je niet blijven terugpakken op spelers die er niet bij waren. Een Haller zou bij een vertrek van Haaland een prima optie zijn voor de spitspositie.

22 december 2021 om 18:22

Haller komt gewoon te kort bij Dortmund. Als hij daar gaat dan zult die falen. Is niet echt snel enzo

22 december 2021 om 18:25

Niet mee eens ik vind dat een club die Haaland, Lewandowski, Aubemeyang en Barrios heeft gehad hoger kan en moet mikken. Ik verwacht dat ze voor die jongen van Salzburg gaan.

22 december 2021 om 09:16

Precies dit inderdaad, gewoon niet doen als Dortmund zijnde. Richt je pijlen dan op Adeyemi. Uit de jeugd komen straks ook nog de hoog ingeschatte Moukoko, Fink en Rijkhoff wandelen. Tigges komt puur tekort.

22 december 2021 om 09:21

Hoe zit het met Reinier? Word geleend van Real, maar zie hem amper spelen of invallen. Zie je toekomst in hem in het topvoetbal?

22 december 2021 om 09:34

Ben juist blij dat Ajax bij het vertrek van een bepalende speler niet gaat zitten wachten op ‘de nieuwe’ Ziyech, De Jong, De Ligt of Van de Beek. Die ga je namelijk niet vinden. Wie had kunnen denken dat Alvarez zó belangrijk zou worden op zijn positie, of Martinez of Haller? Een TD moet kwaliteit halen - en een trainer moet een tactiek en speelstijl kiezen waarbij iedereen in zijn kracht speelt en het met nuances en automatismen samensmelten tot een geheel. Ajax vandaag ziet er compleet anders uit dan ik 2018/2019, niet alleen qua selectie maar ook qua manier van spelen. Wat ik wil zeggen is dat Dortmund nooit een nieuwe Haaland gaat vinden. Een trage kapstokspits kan echter juist wel werken in uitbraakvoetbal, kijk naar Luuk de Jong bij psv destijds of diverse Italiaanse clubs. Als de rest maar over hem heen vliegt. Overigens als BVB het tot in de lengte van dagen uitsluitend van schakelvoetbal moeten hebben gaan ze het Bayern nooit meer lastig maken. Misschien moeten ze wel helemaal niet 1 op 1 willen investeren in een nieuwe spits, maar het elftal eerst eens op andere plekken versterken. Haaland is een geweldenaar die eigenhandig wedstrijden beslist, maar hij zuigt wel alle zuurstof uit de kamer en is misschien niet een spits die een team beter laat spelen. Net zoals het vertrek van Berghuis uiteindelijk Feyenoord als team sterker heeft gemaakt.

22 december 2021 om 09:58

Dortmund zal zich echt niet blind staren op exact een type Haaland hoor, zoals ze dat eerder al niet deden met spitsenvervaningen. Voor Lewandowski kwam Aubameyang, voor hem Batshuayi en voor hem Paco Alcacer. Iedere keer andere types.

22 december 2021 om 10:04

Terecht lijkt me

22 december 2021 om 11:21

Het is in ieder geval geen spits die je dichter bij het niveau van Bayern brengt.

22 december 2021 om 14:24

Topvoetballer die Reinier, moet elke week basis. Maar dat is mijn geheel objectieve mening.

22 december 2021 om 17:42

Adeyemi is echt een topper in wording.

22 december 2021 om 10:09

"die kan totaal niet mee met de snelheid van de uitbraken van Dortmund." Terwijl hij juist beter rendeert in de CL waarin hij meer ruimte moet bestrijken dan in de eredivisie waar hij continu in de 16 staat. Wat dat betreft schaar ik deze uitspraak in het rijtje met "haller is geen CL spits"

22 december 2021 om 10:42

Ajax speelt heel anders dan Dortmund, dat zie je zelf hopelijk ook. Dortmund speelt op de counter, een soort reactievoetbal. Dat is toch totaal niet waar de kracht van Haller ligt? Ajax speelt tot nu toe ook in de CL dominant en is bijna de gehele wedstrijd op de helft van de tegenstander.

22 december 2021 om 10:57

Op de 2 goals tegen dortmund en 1 goal tegen Besiktas na, zijn de overige goals allemaal uit de omschakeling.

22 december 2021 om 11:29

Dan moet je misschien even de uitleg van omschakeling opzoeken. Uit bij Sporting was er hooguit 1 echt in de omschakeling.

22 december 2021 om 10:24

Voor Haller ja, maar Ajax gaat er twee klassen op vooruit als ze hem inwisselen voor Brobby. Ongelooflijk, wat een scorebordjournalistiek (Dank je, Co, voor die term). Als je het spel van Ajax ziet, dan is hij echt niet behendig genoeg. Goeie deal, lijkt mij

22 december 2021 om 10:47

Even serieus: hebben we een spits die er 10 scoort in de CL, is het blijkbaar nog niet goed. Haller doet verdomme waar wij voor in het veld staat en dat is scoren. Ajax haalt 18 punten en doet het in NL ook gewoon redelijk tot goed en dan nog is de spits biet goed genoeg en ga je er met Brobbey op vooruit? Op basis van wat gaan we er dan op vooruit? Had Haller er 20 moeten maken in de CL en er al 36 moeten scoren in NL? Zijn we niet een beetje Rupsje nooit genoeg?

22 december 2021 om 11:31

Ik zeg niet dat zijn cijfers slecht zijn; integendeel. Maar ik blijf de goals die hij doorgaans maakt goals die iedere (sub)topspits makkelijk maakt. Daarbij is hij in het spel vaak matig en vertraagt hij de boel, en mist hij heel veel opgelegde kansen. Dus ja, ik denk Ajax met bijv Brobby een betere spits zou hebben die er meer maakt in dit team. Kijk, echt ultiem zou nog steeds een goede Dolberg zijn. Die had imo echt alles voor zijn dip. Maar goed, die zal niet meer haalbaar zijn

22 december 2021 om 12:05

33 doelpunten in 46 wedstrijden. Dat gaat Brobbey niet halen vriend. En ga niet doen alsof het makkelijke doelpunten zijn. Op die manier kan je overal wel wat gaan zoeken om zijn prestaties naar beneden te praten. Alsof Brobbey een topspits is.

22 december 2021 om 12:16

Ik doe niet alsof, ik vind bijna al z'n goals intikkers. Maar denk je echt dat hij zo'n topspits is? Ook jij geeft nul inhoudelijk antwoord, ook weer een statistiek. Vind je hem wel lekker mee voetballen en aan het spel bijdragen? Of lekker efficiënt zijn met zijn kansen? Dan had je AZ en Utrecht namelijk gepakt, 'vriend'. Qua efficientie is het echt geen Huntelaar en qua voetbal echt geen Kluivert of zelfs Dolberg of Brobby. Maar ook ik ben blij dat hij er een hoop maakt, hoor, dat zeker! Maar ik denk dat je voor de helft van die gespeculeerde 40 miljoen een veel betere spits kunt kopen. En ja, dat van dat Brobby twee klassen beter dan hij is, was wat overdreven

22 december 2021 om 12:47

Als je het zo leest dan is het eigenlijk bizar: 33 doelpunten in 46 wedstrijden. Er zitten zeker veel intikkers bij maar volgens mij wordt van een spits verwacht dat hij goals maakt; en dat doet deze spits! Inzaghi was ook geen stylist maar scoorde ook aan de lopende band. Wat mij betreft een prima spits die Haller!!

22 december 2021 om 14:12

Lassina traore was ook 10x basis en bij 13 doelpunten betrokken met een goal of assist.

Zakaria labyad 16x basis en betrokken bij 12 doelpunten met een goal of assist.

Brobbey 1x basis 3 goals 1 assist

Tadic, ik heb proberen te zoeken wat zijn statistieken zijn opgesteld in de spitspositie ipv flank maar dat is lastig te vinden, wat ik wel weet is dat hij in het jaar dat hij ongeveer de helft van de wedstrijden (iets minder) spits speelde en 28 goals maakte en 13 assists geloof ik in 33 wedstrijden (waarvan dus maar een stuk of 15) als spits.

Huntelaar terugkomst: 45x basis 43 goals en 1 assist.

Bizare speler? of toch lekkere positie daar bij ajax? Nee bij ajax wordt momenteel meer verwacht dan die statistieken en misschien kan je beter kijken naar gemiste en gecreerde kansen.

22 december 2021 om 14:51

Pipo Inzaghi heeft 2 Champions League's gewonnen met intikker scoren, en niemand die zegt dat die gozer niet rete belangrijk was en zal worden herinnerd. Niet iedereen schiet ze erin als Mbappe of zo

22 december 2021 om 19:47

Weet je dat Inzaghi niet hoefde mee te doen aan de rondo's. Dan stond hij namelijk alleen maar in het midden. Hij had maar 1 taak: scoren.

22 december 2021 om 10:51

Want lewa was razendsnel. 😅😅

22 december 2021 om 11:31

Ik zeg toch nergens iets over Lewa? Ik zeg alleen dat Haller een totaal ander type spits is dan Haaland. Haller kan denk ik niet mee met het uitbraakvoetbal van Dortmund. Dat houdt niet in dat Dortmund niet anders kan gaan voetballen met Haller.

22 december 2021 om 18:26

@teesboer

Ik verwacht dat Ten Hag komende zomer weg gaat. En dat het daarna allemaal een tijdje minder zal worden bij Ajax. Haller scoort dit seizoen in de CL als een dolle, dus in combinatie met het vertrek van Ten Hag is dit echt het perfecte moment om te cashen op Haller. Dat hij bij Dortmund niet past, dat boeit me niet. Dat lossen ze zelf maar op.

Dat heb ik gelijk al gezegd mocht haaland vertrekken, zie ik de kans groot dat Borussia Dortmund nog wel bij ajax aanklopt voor haller

22 december 2021 om 10:58

Best goed van je dat je dat had gezien. Effetjes op je borst slaan dat je er kijk op hebt.

Dat is een mooie en prima bedrag.
Dan haal je Brobbey en een 2e spits (langelenter) een type Vincent Jansen

Of je haalt een Bergwijn en schuift Tadic naar het midden

22 december 2021 om 09:09

Tadic als spits ben ik niet zo fan van die js een stuk beter aan de linkerkant

22 december 2021 om 09:51

Eh? Die was juist de sleutel in het succes van 18/19. Meest aantrekkelijke voetbal wat ik in jaren heb gezien was met hem in de spits en een 10 met gevoel voor ruimte.

22 december 2021 om 11:02

@ajaxxxlove - Maar Tadic vind ik vanaf links ook goed spelen en na het seizoen 18/19, ergerde ik me wel een beetje met Tadic in de spits. Hij won geen duels in de lucht (wat ook wel logisch was, want het is geen spits) en aan de bal was het de hele tijd afschermen, maar dat hield die toen ook niet lang vol als er twee verdedigers hem in de nek hijgde. Je kunt hem beter op links posteren, want hij heeft een prachtige voorzet om andere spelers in stelling te brengen, zoals een Haller.

22 december 2021 om 15:15

Tadic is allang niet meer de speler van 18/19. Die moet je niet in de spits gaan zetten. Kwalitatief is hij achteruit gegaan. Begint minder en minder toe te voegen.

22 december 2021 om 16:04

Hij loopt ruim 1-op-1 qua doelpuntencontributies in de Eredivisie en ook in de CL is hij nog altijd van levensbelang. Hoeveel moet hij bijdragen dan?

22 december 2021 om 09:48

Hebben we Daramy voor saus gekocht ofzo? Die gast moet ook een keer doorbreken. Met de komst van Bergwijn blijf je hem maar uitstellen.

22 december 2021 om 09:58

Wanneer je als Ajax de stap maakt richting een topclub in de wereld moet een speler er staan als ze gehaald worden.
Dan mogen ze wellicht een half jaar wennen, maar daarna moet het gebeuren.
Hij maakt in de kkd ook geen indruk.

Dan wordt je een beetje een Bande, Sana of Bruma (psv) verhaal.
Dan is het een kwestie van verhuren, indruk maken en terug komen of vertrekken.

22 december 2021 om 11:07

@jeron - Hij heeft ook nog maar 2 duels gespeeld in de KKD, dus een beetje makkelijk om hem nu al af te schrijven. Gozert is nog maar 19 jaar (bijna 20) en zit nu voor het eerst in het buitenland. We kunnen beter even wachten met oordelen en na dit seizoen kun je beter zeggen als hij wel of niet bij Ajax past. Ik denk echter wel dat Sulemana een betere speler is ten opzichte van Daramy, die toch als plan b werd gezien na het mislukken van de eerste optie. Sulemana speelt meer met arrogantie en is redelijk zelfverzekerd. Bij Daramy oogt het nog een beetje zenuwachtig als hij aan de bal is. Techniek en snelheid heeft hij wel, maar voor de goal is het een beetje wild.

22 december 2021 om 11:08

Daramy kan wat mij betreft in de zomer vertekken. Wordt tijd om alle spelers die niks meer gaan worden eruit te gooien. Labyad,neres,jensen,labyad en daramy kunnen allemaal weg lijkt me.

22 december 2021 om 11:29

Spelers snel afschrijven zijn we goed in in Nederland. Daramy is pas 3 maanden hier, geef hem tijd. Over de rest trouwens eens.

22 december 2021 om 12:11

Eens ? Neres heeft prima cijfers voor een backup, Labyad idem. Jensen heeft nooit een kans gehad, komt pas net kijken. Daramy hebben ze een hoop geld voor betaald, die gaat gewoon heel belangrijk worden voor Ajax.

Meteeeeeeeeen doen !! Gelooof mij nou maar we Zullen zeker wel ! wat vinden echt waar , vind dat er nog steeds geen guarantie is .. voor weer een goed jaar Met zulke spitsen, kan totaal niet voetballen.

En dat is waarom Ajax (Overmars) Brobery wilt binnenhalen. Alhoewel ik Haller niet in het systeem van Dortmund zie passen..

22 december 2021 om 10:06

Brobbey wilde deze zomer weg, omdat er geen perspectief was achter haller. Nu wil hij ineens weer terug om weer 2e spits achter haller te worden. Waarom? Het zou me niet verbazen als Raiola, de zaakwaarnemer van zowel haaland als brobbey, al weet dat haaland vertrekt en dat overmars en dortmund al hebben gesproken over haller als speler op de schaduwlijst.

22 december 2021 om 11:44

Laten we het hopen

Zie het niet als realistisch, is toch wel een niveauverschil. Maar goed, Dortmund heeft nu ook een klasbak in huis, die weer boven BVB niveau speelt. Dus stapje terug is onvermijdbaar

Hardop gelachen. Veertig miljoen voor Haller, ze verzinnen wat daar bij de Bild..

22 december 2021 om 09:13

Waarom is het gek dat Ajax 40 miljoen vraagt? Niet dat ze het gaan betalen, maar de vraagprijs is vrij logisch.

22 december 2021 om 09:24

Nee veertig miljoen vragen voor Haller is niet logisch, dan maak je jezelf belachelijk. Kun je beter zeggen dattie niet te koop is.

22 december 2021 om 09:33

Hij heeft 10 keer gescoord in de groepsfase CL en is daarmee topscorer, schakelde er nota bene Dortmund mee uit. Daarnaast heeft hij nog een contract tot 2025 nadat hij voor 22 miljoen is gekocht een jaar geleden, dus op welke planeet is 40 miljoen volgens jou niet logisch?

22 december 2021 om 09:35

Beetje overdreven reactie. 40 miljoen is een prima vraagprijs voor iemand met zoveel goals in CL fit seizoen. Ajax is geen liefdadigheidsinstelling...

22 december 2021 om 09:35

Denk eerder dat jij je belachelijk maakt met je stelligheid!
Als ie zou worden verkocht zal het in ieder geval niet veel minder zijn!

22 december 2021 om 09:37

@dominee tja...west ham heeft 50 miljoen voor hem betaald en dat was voordat hij er 10 in had gelegd in 6 CL wedstrijden.

Dan kun je zeggen dat dat geluk was, maar kijk nou eens naar de meeste grote transfers. Die zijn op niks meer gebaseerd dan een paar momenten, niet op gedegen scouting.

22 december 2021 om 09:50

Had niet verwacht zoveel reacties te krijgen hierop. Waren goals tegen Sporting, Besiktas en een waardeloos Dortmund, bij West Ham het niet waar gemaakt... Ik zou het heel bijzonder vinden

22 december 2021 om 09:53

Ik geloof nooit zo in dit soort berichten, alsof Ajax een soort openbare menukaart zou hebben met vraagprijzen. Lijkt me altijd dat een journalist dat erbij verzint voor wat ‘concrete’ opvulling. Maar een goede verkoper weet dat het altijd slim is om geen vraagprijzen te noemen tot iets heel concreet wordt. En uit alles blijkt dat dit niet concreet is, 1 omdat Ajax in de winter niemand kwijt wil en 2 omdat Haaland niet in de winter lijkt te vertrekken. Dat gezegd hebbende, 40 miljoen komende zomer lijkt me momenteel een alleszins redelijke gok. Ajax’ duurste aankoop allertijden, die sindsdien duidelijk sterk zijn draai vond en dus meer waard werd, bewezen in de Bundesliga en de CL, lang doorlopend contract en jong genoeg om nog 5 jaar mee te kunnnen op CL niveau. 40 miljoen een reeel uitgangspunt. De rest van het seizoen kan hem uiteraard nog veel duurder of iets goedkoper maken. In Engeland is al eens 50 mln voor hem betaald, hij is daar niet geslaagd, verder wel overal steeds beter geworden overigens. Er zijn weleens vaker spelers ergens niet uit de verf gekomen en later toch (weer) geslaagd en goed verkocht. 15 Portugese clubs in 15 wedstrijden hebben dit seizoen net zoveel tegen Sporting Lissabon gescoord als Haller in zijn eentje, mooi statistiekje.

22 december 2021 om 10:00

Domineedirksen, dat Ajax de vraagprijs voor haller op 40 miljoen heeft gezet is natuurlijk niet gek. Alleen de vraag is of een club dat betaald, en dan ben ik het met je eens dat ze dat vast niet krijgen. Maar vragen kunnen ze altijd doen hè. Dat heet onderhandelen.

22 december 2021 om 10:00

@domineedirksen dat is weer een ander verhaal. James Rodriguez speelde in 2014 een top WK en ging voor 90 miljoen naar Real. Bleek dat achteraf natuurlijk nooit waard te zijn, maar was op het moment zelf niet onlogisch dat hij veel geld kostte. Zelfde geldt nu voor Haller, denk daarom dat ze de prijs zelfs alleen maar kunnen opvoeren als meer gegadigden zich komen melden. Of hij het nou wel of niet waard is, hebben die 10 goals ontzettend veel geld voor Ajax opgeleverd. Zeker met de nog lopende duur van het contract in afweging met wat Ajax voor hem heeft betaald vind ik dit een heel schappelijke prijs. Persoonlijk vind ik hem het ook niet waard, maar buitenlandse scouts kijken ook niet zoveel naar Ajax als ik. En hij heeft zich echt onderscheden op het podium waar ze wel naar kijken

22 december 2021 om 10:01

@domineedirksen: je gedraagt je niet echt als een dominee. Je hebt blijkbaar een heel selectief geheugen. Bij West Ham kwam hij inderdaad niet uit de verf, maar is daar voor een recordbedrag van 50 miljoen aangekocht omdat hij fantastisch presteerde in de Bundesliga. En waarom zou je een vraagprijs niet boven de aankoopprijs zetten? Hoop maar dat je echt dominee bent en niet in een commercieel bedrijf werkt, want als dat je ding is ben je een verlieslatend projectiel in je organisatie.

22 december 2021 om 10:21

@dominee Haha...ja lekker weer de prestaties naar beneden praten.
Er zijn genoeg zwakkere poules geweest in de geschiedenis van de CL en toch heeft er maar zelden een spits 10 goals gemaakt. Ronaldo, Messi en Lewandowski. Dan heb je het over de aller grootsten der aarde, bij de aller beste clubs.

Kijk naar de tegenstanders van PSV en Feyenoord.
PSV heeft een veel makkelijkere poule en scoort als club maar 9x.
Feyenoord heeft nog veel minder tegenstand en scoort als club maar 11x.

Hoeveel spelers hebben in de rijke historie van Ajax zoveel gescoord in Europa?

Maar t stelt allemaal niks voor, iedereen kan het.... uhhuh

22 december 2021 om 15:03

Wat is er mis met Sporting en nota bene Dortmund zelf? Een speler die tegen dat soort ploegen uitblinkt lijkt me de vijver waar Borussia uit moet vissen, spitsen die Real Madrid en Man City aan gort spelen lijken me niet haalbaar. Dat gezegd hebbende denk ik ook niet dat Dortmund Haller zou moeten halen, maar niet omdat hij 'maar scoort tegen Dortmund en Sporting', maar juist omdat hij het buiten de CL nog te weinig laat zien.

22 december 2021 om 18:31

Oh, het "de tegenstander was zo zwak" argument. Tja. Want al die andere spitsen die 'makkelijke' groepen gehad hebben, hebben er ook 10 ingelegd.

Oh nee wacht, 10 goals is gewoon een topprestatie die alleen geevenaard is door de absolute top van de CL. Je kunt lullen wat je wil, maar er zijn er maar een paar die dat gedaan hebben, en dat zijn de Messi's en de Ronaldo's.

Hij is gekocht voor 22. Doet het hartstikke goed. En Dortmund gaat iets van 200 miljoen vangen voor Haaland. Die 40 miljoen gaat ook nog belasting vanaf. Dan maakt Ajax niet eens veel winst. Ze zouden gek zijn als ze een lager bedrag zouden vragen.

22 december 2021 om 11:36

Ik vond het nog laag eigenlijk.

22 december 2021 om 14:52

10 goals in de CL bij een van de smaakmakers en volgens statistieken bureaus kanshebber voor de winst... nee da is geen raar bedrag.

Ik denk dat als Haller voor dit bedrag vertrekt, Weghorst komt. Beetje zelfde type, iets minder lang, wel iets beweeglijker, veel ervaring en moet weg bij Wolfsburg. Ik denk namelijk dat Ten Hag ook daar weer het beste van weet te maken.

22 december 2021 om 09:21

Weghorst is volgens wikipedia 7 cm langer dan Haller..

22 december 2021 om 09:38

O oeps, niet gecheckt, was mijn beleving. Thanks!

22 december 2021 om 09:34

Dnsdkr, drink jij?

Nee zonder gekheid. Weghorst is voetballend echt nóg minder dan Haller en Haller is al niet echt geweldig in het meevoetballen. Tegen de kleintjes moet je inderdaad als Ajax spits zorgen dat je in de 16 staat en ballen binnentikt, maar in topwedstrijden is meevoetballen toch wel iets belangrijker.

22 december 2021 om 09:37

Zeker drink ik, maar nu nog niet

Ik denk serieus dat een gozer die het Nederlands Elftal heeft gehaald het voor Ajax in de Eredivisie prima kan doen en dat Weghorst ook nog eens topscorer zal worden met de huidige aanvoer. En ik vind Weghorst voetballend niet minder dan Haller.

22 december 2021 om 09:50

Ik weet niet of het argument NL elftal heel legit is. Er zijn wel voorbeelden van spelers die in oranje hebben gespeeld en er eigenlijk niet zo veel van kunnen/konden. Maar goed, weghorst heeft er wel de mentaliteit voor om te slagen, dus wie weet.

22 december 2021 om 12:24

Voetballend niet minder dan Haller? Poeh ik denk dat we jou omtrent weghorst maar even niet zo serieus moeten nemen als je dit soort teksten plaatst

22 december 2021 om 12:52

Weghorst is voetballend 3x minder dan Haller. Hoewel het er bij Haller wat houterig uit kan zien, hij heeft een meer dan prima techniek. Weghorst daarentegen kan heel weinig met een bal. Die heeft andere kwaliteiten, alleen niet die bij Ajax passen.

22 december 2021 om 18:33

@dnsdkr

Dat hij het in de eredivisie goed gaat doen, is niet het ambitieniveau van Ajax. Ajax wil spelers die in de CL goed presteren. Dan moet je niet met Weghorst komen. Die heeft een hele mooie carriere, maar gaat zijn plafond niet meer veel verhogen.

22 december 2021 om 09:34

Ik wilde net zeggen.. Weghorst lijkt me een stuk langer! Die gaat richting de 2m

22 december 2021 om 09:53

Ik heb heel erg mijn twijfels, Weghorst is een karakter die misschien niet past bij Ajax. Tegelijkertijd is het wel een scorende spits die zijn kansen er in ramt, hij is gretig en ambitieus.
Als je Brobbey en Weghorst kunt halen en Haller gaat weg heb je best leuke transfers gedaan en je elftal verder vernederlandst wat een wens is van Overmars.

Ik twijfel heel erg, maar denk dat het kwalitatief geen slechte koop zou zijn en daarbij heb ik de hoop dat Ten Hag en Weghorst wel goed zullen zijn met elkaar waardoor het kan werken.

22 december 2021 om 10:10

Vooral die laatste. Ik denk dat Ten Hag Weghorst kan 'handelen'

22 december 2021 om 11:54

Dnsdkr

Mocht hij voor veel geld weggaan, dan hopelijk een Zuid Amerikaans spits aantrekken.

Je kan natuuurlijk Brobbey halen, of Tadic doorschuiven en Bergwijn halen.

Liefst hoop ik op een verrassing uit Argentinie.

22 december 2021 om 12:23

Haha Weghorst is een ren je rot show terwijl Haller veel technischer is. Totaal niet dezelfde types en ik hoef Weghorst absoluut niet bij Ajax te zien. Niet dat het een slechte spits is, maar past echt op geen enkele manier bij Ajax.

22 december 2021 om 12:49

Weghorst bij Ajax? Grapje toch?

Nou 40 miljoen zou ik nog proberen iets meer uit te halen na afgelopen CL campagne. En dan hopen dat je Brobbey voor een 7 miljoen terug kan halen dan doe je goede zaken als Ajax zijnde 👍. Al denk ik persoonlijk dat Haller bij het uitbraak voetbal van Dortmund niet gaat werken, Haller heeft die snelheid niet om er snel te zijn zou alleen goed zijn om de bal vast te houden voorin en door te spelen aan de snelle jongens.

Lijkt me prima. Haller is een hele goede spits, maar voor zoveel geld haal je zo 2, wellicht 3, spitsen van minimaal hetzelfde niveau. Denk niet dat het gaat gebeuren, want enorm veel geld, daarbij komt het van Bild.. Zou toch mooi zijn!

22 december 2021 om 09:38

laat dat "zo" maar weg. De tijd heeft toch wel geleerd dat het niet makkelijk is om een goede, betaalbare spits voor Ajax te scouten en te kopen.
Of heb je een paar voorstellen?

22 december 2021 om 09:55

Haller vorig jaar is dan een goede aankoop en als je dat 2x doet ben je maar 4 miljoen meer kwijt dan de 40 miljoen waarvoor je hem nu kunt verkopen.
Verder kan ik echt 0 namen noemen die onder de radar zijn en waarvan ik verwacht dat ze voor 15-20 miljoen komen en het net zo goed of beter gaan doen als Haller

22 december 2021 om 09:55

Ik begrijp je punt. Maar voor 40 miljoen euro kan Ajax toch echt 2/3 goede pogingen doen. Ik acht de kans vrij groot dat minstens één zal voldoen. Niet dat ik denk dat het gaat gebeuren, maar mochten ze 40 miljoen kunnen krijgen..

De enige twee overeenkomsten tussen Haller en Haaland zijn dat ze beiden aardig groot zijn en beiden aardig wat doelpunten maken in de competitie maar ook de Champions League.

Verder is Haaland veel meer een jongen van het pressie en reactie voetbal. Een speler die ondanks zijn lengte echt snel is, i.t.t. Haller, die meer als kapstok fungeert.

Ik vind Schick ook meer een optie voor BvB. Is toch een pak sneller/elastischer dan Haller. Al zou ik 40 miljoen als Ajax zijnde gewoon accepteren hoor.

Als je leest dat Ajax hem voor 22,5 miljoen gekocht heeft is die 17,5 ml wel mooi maar ook niet spectaculair.. hij heeft zich bij ajax wel ontwikkeld tot een van de Champions League topscorers. Anderzijds, meer dan 40 miljoen is hij toch ook gewoon niet waard denk ik.

22 december 2021 om 11:56

Lenny

Hij heeft ons vorig seizoen ook geholpen aan kampioenschap en dus startgeld CL. We draaiden stroef voor zijn komst en met hem geen topper verloren.

Na 1,5 seizoen is 22.5 natuurlijk ook stuk afgeschreven. Wat zal het zijn, 4 jaar contract? Dus iets van 8.5 miljoen al afgeschreven. Dus nog 14 miljoen open.

Dan heb je 26 miljoen winst. Plus CL prestaties en vorig jaar kampioenschap. Zou dus een super aankoop geweest zijn.

Prima en begrijpelijke vraagprijs, als je hem verkoopt moet dat ook wat opleveren. Denk overigens niet dat Haller de beste keuze zou zijn voor Dortmund, maar logisch dat Ajax het vraagt.

Overmars zal in zijn handen knijpen. 40, zelfs iets minder, 30 plus, meteen doen.
Ajax is gewoon een stabiele club geworden, financieel en ook Europees gezien.
Potentiele vervangers zullen ook al te graag bij Ajax willen spelen.

22 december 2021 om 09:40

je zegt het zelf al...ajax is een stabiele club geworden, ook financieel.
Waarom dan gelijk je scorende spits verkopen als je iets meer dan 30 miljoen krijgt. Zoveel winst maak je dan niet en je moet nog maar een vervanger vinden.
T is nou niet dat ajax de laatste jaren zo makkelijk de juiste spits heeft weten te vinden, die ook betaalbaar is en ook nog wil komen.

22 december 2021 om 09:56

Opzich maak je aardig winst hoor als je hem van de zomer verkoopt.
Zijn balanswaarde is dan 15 miljoen, je schrapt begrotingtechnisch een grote afschrijvingspost en je pakt een boekwinst van 15 miljoen als je 30 miljoen ontvangt.

Ik zou het geen gekke deal vinden vanuit financieel perspectief.
Sportief gezien lekker houden natuurlijk.

22 december 2021 om 11:01

Ze hebben hem voor 22 miljoen gekocht, lekker interessant die balanswaarde maar daar kijkt niemand naar

Bizar hoe iedereen haller nog onderschat.
Je vindt echt niet snel iemand die hem goed kan vervangen hoor.
En wat heb je weer aan wat extra geld, je wil toch gewoon presteren als club.

Als je er 40 voor krijgt doen, laat brobbey als je die haalt zich maar bewijzen, eventueel Bergwijn maar niet voor de hoofdprijs

Als je 40mln kan krijgen voor Haller zou ik dat zeker wel doen. Haller heeft het natuurlijk fantastisch gedaan in de Champions League en is ook in topwedstrijden vaak beslissend geweest, maar tegen kleinere tegenstanders die zich ingraven loopt hij er altijd maar verloren bij en krijg je vaak het gevoel dat je met een man minder speelt. Tel daar ook nog bij op dat hij in de Eredivisie ook wel ongelofelijk veel kansen mist op belangrijke momenten als tegen Utrecht en AZ, dan lijkt mij het verstandig om gebruik te maken van de hype in de zomer om hem voor dit bedrag te laten gaan.

Ik denken als hallen weg gaat kun je weghorst er voor terug halen en denk dat hij net zo veel doelpunten maakt als haller en is ook nog sneller en beter voor de gool en in het duwel en zie hem wel slagen bij Ajax hij is ook goed voor zo 25 tot 30 doelpunten per seizoen

40 miljoen aan het einde van het seizoen is strik er omheen en weg doen. Dan heeft hij zijn geld dubbel en dwars opgeleverd. Gezien zijn leeftijd is dat een mooie prijs.

40 miljoen voor een spits als Haller, het wordt steeds gekker in de voetbalwereld

Even buiten het onderwerp…de site heeft tegenwoordig zoveel reclame dat het de kwaliteit van de website naar beneden haalt.

Sport Bild zal even vertellen hoeveel Ajax voor Haller wil hebben. Nou als je 33 doelpunten in 46 wedstrijden maakt dan vraagt Ajax meer dan 40 miljoen hoor. Die gaan er alles uit trekken wat er uit te halen valt.

22 december 2021 om 14:13

Dat doe je niet door 40 miljoen te vragen. Dan koopt niemand hem en trek je er niets uit

Oh ja is Haller een ander type spits dan Haaland, goh,

En nog 10 miljoen er bovenop vragen om te compenseren dat ze die jeugdspits toen gratis hebben weggehaald uit Amsterdam.

40 miljoen voor Haller, direct doen en een Brobbey een basisplaats geven. Haller heeft zo veel tekortkomingen, ook al maakt hij wel zijn goals. Zoals hij het in de groepsfase van de CL deed, gaat hij het nooit meer doen. Lekker in de hype verkopen, anders zit je met hem, net als met Neres nu.

Kan me niet voorstellen dat Dortmund 40 miljoen voor Haller wil betalen, maar als ze het wel willen, zou ik hem meteen wegdoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
A. ZicklerAanvaller
S. TiggesAanvaller93
R. BürkiKeeper10
M. HitzKeeper50
G. KobelKeeper290
S. DrljačaKeeper00
L. UnbehaunKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

37 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 31 21 4 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren