Sporting-trainer Rúben Amorim: ‘Daar heeft Ajax de wedstrijd vermoord’

Woensdag, 8 december 2021 om 17:52Chris Meijer • Laatste update: 19:23

Rúben Amorim is ondanks de 4-2 nederlaag niet ontevreden na de laatste groepswedstrijd van Sporting Portugal in de Champions League tegen Ajax. De trainer van de regerend kampioen vond zijn ploeg met de nodige wijzigingen in de Johan Cruijff ArenA wat naïef spelen en constateert dat de Amsterdammers daarvan geprofiteerd hebben.

Sporting verzekerde zich twee weken geleden door een 3-1 overwinning op Borussia Dortmund al van overwintering in de Champions League. Amorim besloot om die reden de nodige wijzigingen door te voeren in zijn basiself en posteerde met Gonçalo Esteves en Tiago Tomás twee tieners aan de aftrap. “We waren dapper, maar ook een beetje naïef”, zo tekent Récord op uit de mond van Amorim. “Bij een 1-1 stand gaven we eigenlijk een doelpunt weg. Daar heeft Ajax de wedstrijd vermoord.”

“Het was een beetje hetzelfde als wij afgelopen weekend deden”, wijst Amorim op de topper die Sporting afgelopen vrijdag tegen Benfica speelde. Zijn ploeg won de stadsderby met 1-3. “Ajax vermoordde ons op het moment dat wij in de wedstrijd groeiden. Ik ben blij met de ontwikkeling die ik in deze wedstrijd gezien heb. We hebben nu de tijd om verder te groeien, dan zullen we voorbereid zijn voor de achtste finale.”

“De fouten horen bij deze competitie, daar zullen we aan moeten wennen. Maar het is beter om nu die fouten te maken dan later”, vult Amorim aan in gesprek met CNN Portugal. “De spelers groeien door die fouten, maar we hadden het hier beter kunnen doen. Spelers hebben hier van de gelegenheid gebruik gemaakt om ervaring op te doen. Ajax is een uitstekend team, we hebben veel geleerd van de twee wedstrijden waarin ze ons gedomineerd hebben.”

Portugese media: Sporting vond opnieuw geen tegengif voor Ajax
Récord vindt dat de 'welpjes' van Sporting het niet onverdienstelijk hebben gedaan in Amsterdam. "Maar opnieuw werd er geen tegengif gevonden voor Ajax", schrijft de Portugese krant. "Met zeven nieuwe namen was Sporting al vroeg in de wedstrijd in het nadeel", zo wijst A Bola op de vroege openingstreffer van Sébastien Haller. De Correio da Manhã concludeert tot slot dat Sporting zich ondanks de nederlaag kranig verweerde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Je kon aan beide teams zien dat ze al geplaatst waren. Er werd wel gespeeld voor de winst, maar zowel Ajax als Sporting ging niet tot het gaatje daarvoor. Wel zonde van die gele kaart voor Alvarez, dat was niet handig. Overigens vond ik het wel verrassend dat Tagliafico niet vanaf de start mocht beginnen. Juist bij dit soort wedstrijden is het verstandig om je belangrijkste spelers te sparen en met Tagliafico heb je een fantastische back-up die zich wil laten zien.

8 december 2021 om 09:49

Maar ik vrees dat ze ervan uitgaan dat hij in de winter wordt verkocht, wat het dan een heel ander verhaal maakt natuurlijk.

8 december 2021 om 11:24

Ajax

"maar ik vrees dat ze ervan uitgaan dat hij in de winter wordt verkocht,"

Dat zou niet handig zijn, ook al is Taglifico ontevreden, beter hem erbij houden. Straks ligt Blind eruit door blessure en dan hebben wij gelijk problemen op links. Rensch kan beter rustig brengen.

We hebben een goed ingespeeld team, belachelijk sterk bank (mag wel echt snelle spits bij) en draait goed. Niet te veel mutaties.

Zou alleen jongens als Neres, Labyad en Danilo laten vertrekken als daar bod voor komt. Moet dan wel spits bij.

8 december 2021 om 12:05

Ik ben het met je eens, maar alles lijkt erop te wijze dat Nico komende transferperiode zal vertrekken. Hij komt nu toch wel iets teveel in het nieuws over zijn bankzittersrol, en ook afgelopen wedstrijd lijkt ten Hag wel een heel duidelijk signaal af te geven. Misschien dat hij Rensch (als linksback???) meer speeltijd wilt geven?

8 december 2021 om 12:55

Huh? Als Ajax iets niet heeft dan is het een sterke bank.

8 december 2021 om 16:23

Onana, klaassen, rensch, tagliafico, neres , gorter, schuurs, daramy ( nog aan het wennen), danilo geen goede bank voor een eredivisie ploeg? Zelfs in de champions league zou deze bank met een waarde van 50 + mil ( zonder onana) voor de meeste wedstrijden goed genoeg zijn. Zoals ze ook overeind bleven tegen besiktas en gisteren sporting.

8 december 2021 om 10:06

Had ik ook verwacht dat Nico zou spelen maar vond het een goede zet van ten hag om hem aanvoerder te maken

8 december 2021 om 10:48

@mitea_007: Vooral het eerste wat je zegt (dat ze al geplaatst waren), zag ik voornamelijk terug bij Sporting in hun mentaliteit. Het overdreven liggen, zeuren bij de scheids etc. was er gisteren eigenlijk gewoon helemaal niet. Iets wat ik zelden zie in een wedstrijd van een Portugese ploeg.

Gisteren weer geweldig genoten van Martinez. Wat draait die een ongelooflijk goed seizoen.

8 december 2021 om 09:51

Echt een ondergewaardeerde speler. Het blijft me nog altijd verbazen hoe makkelijk Ajax hem heeft kunnen halen. Werkelijk iedereen kon al vanaf het begin zien hoe goed Martinez was. Ik vind hem een beetje op Mascherano lijken vanwege zijn multifunctionaliteit en de felheid die hij in zijn spel heeft, om nog maar te zwijgen over zijn voetballende kwaliteiten.

8 december 2021 om 10:46

Ondergewaardeerd? Hij wordt toch niet ondergewaardeerd bij ons? Zal 1 van de eersten op het lijstje van de opstelling van Ten Hag staan en vrijwel alle supporters zijn enorm blij met hem. Wat maakt het voor jou ondergewaardeerd?

8 december 2021 om 11:04

Ondergewaardeerd omdat Ajax hem zo makkelijk heeft kunnen halen. Ook in Argentinië waren de berichten over hem lovend. Toch kan ik me niet herinneren dat Ajax echt met andere clubs heeft moeten concurreren. Daarnaast is hij nog altijd geen vaste waarde in het Argentijns nationaal elftal, wat hem dus ondergewaardeerd maakt.

8 december 2021 om 11:25

Ok, dan begrijp ik je beter. Ondergewaardeerd in Argentinie dan voornamelijk voor wat betreft het Argentijns elftal. Of er destijds concurrentie was bij het halen, geen idee. Er zijn nogal veel Argentijnse en Braziliaanse spelers waarbij bijna elke club in Europa om staat te springen, zonder dat ze nog veel hebben laten zien. Zijn lengte zal ook wel meespelen denk ik (daar lijkt hij overigens geen last van te hebben als LCV) voor grotere Europese clubs.

8 december 2021 om 10:00

Ik hoorde laatst een commentator zeggen dat het bij hem niet uitmaakt of hij met Argentinië tegen Brazilië speelt of met Ajax tegen Barendrecht, want hij kent geen andere stand dan 100% inzet. En dat is zo belangrijk in een groep, want als je iemand met die intensiteit ziet spelen durf je als teamgenoot al amper te verzaken.

8 december 2021 om 10:01

Idd! Nooit begrepen dat hij vorig seizoen moest banken voor schuurs

8 december 2021 om 10:49

Dat klopt dus niet.
Schuurs staat altijd rechts centraal, terwijl Martinez links centraal staat.

De enige die Martinez uit de basis kunnen hebben gehouden zijn Blind en Tagliafico

8 december 2021 om 10:50

@ Mrboity, Ajax speelde vorig seizoen vaak met Blind-Schuurs in het centrum en met Tagliafico op links. Martinez werd toen door Ten Hag voornamelijk gebruikt als stand-in voor Tagliafico en Blind. Hij moest dus niet zozeer banken voor Schuurs.

Schuurs is sindsdien voorbijgestreefd door Timber. Door de contractsituatie van Tagliafico en zijn mindere vorm aan het begin van het seizoen heeft Ten Hag wijzigingen doorgevoerd: Martinez centraal in de verdediging en Blind op linksback.

Dit heeft geweldig uitgepakt en Martinez is inmiddels niet meer weg te denken uit het centrum. Wat een stabiele factor is dat geworden en dat op die leeftijd, petje af!

8 december 2021 om 10:21

En hij lijkt ook steeds explosiever en sneller te worden, iets wat hem in het begin nog wel eens verweten werd dat hij te langzaam zou zijn. Maakt een geweldige ontwikkeling door, echt de linksbenige (hardere) Mascherano.

Hmm.. Als je dan al dat soort terminologie wilt gebruiken, noem het dan 'zelfmoord', gezien het verdedigende werk van de Portugezen bij die goal.

Wel een goeie trainer die Amorim. Best wel vroeg gestopt als voetballer om vervolgens als coach aan de slag te gaan. Nog maar 36 jaar en presteert dit met sporting. Wel knap in dit geval. Vraag me af waar zijn plafond ligt qua trainersschap.

Sporting speelde ook met vele uit 2de garnituur, pas einde 2de helft door de wissels werden ze sterker. Deze wedstrijd ging nergens meer over. Meeste clubs als Liverpool , City hebben het gebruikt om de jeugd een kans te geven.

8 december 2021 om 10:18

Ajax speelde toch ook met Schuurs en Neres om vervolgens Tagliafico, Rensch en Taylor nog te brengen.

8 december 2021 om 10:44

Ik denk dat mancity meer doelt op het feit dat de naïviteit en foutjes mede komen door het feit dat er ook b-garnituur op het veld stond, zonder daarbij iets af te willen doen aan de prestatie van ajax, die inderdaad ook met b-garnituur speelden.

Gewoon killen zo'n wedstrijd. Dat heeft Ajax opnieuw gedaan. Het is ongelofelijk dat het kan. Jaren geleden zou een voorsprong van drie doelpunten zo ingelopen worden door de Portugezen. Zeer bekwaam gespeeld Ajax!

Misschien is die trainer van Sporting wel een kandidaat voor Ajax mocht ten Hag vertrekken. Laat zijn ploeg toch leuk voetbal spelen.

8 december 2021 om 18:36

Zou Ajax een trainer uit de top drie van Portugal kunnen betalen?

8 december 2021 om 19:37

Denk het wel, tegen een goed bedrag en perspectief natuurlijk. Echter, denk ik niet dat hij bij Ajax zal passen. De filosofie van jeugdspelers inpassen en aanvullen met spelers van buitenaf als ze die niet in de jeugdopleiding hebben lopen, volgt Amorim wel. Maar hij speelt geen 4-3-3, en ik denk dat je kritiek gaat krijgen als Ajax met 5 man achterin gaat spelen (of 3 man achterin, ligt eraan hoe je het bekijkt). Maar hij speelt wel goed voetbal met zijn formatie.

De lofzang voor ajax is terecht. Er zal ook worden gewaakt voor het over optimisme. Deze poule en de omstandigheden zaten mee. De volgende ronde zal interessant worden. Financieel is het al geslaagd.

Ondertussen is Ajax al jaren te bewonderen op de Europese velden. In Sporting een pak slaag. Gisteren in de JC Arena pak slaag. En tussendoor twee keer een training partij tegen Dortmund. Het Ajax is geen RKC meer trainer Ruben Amorim!
Heb je onder steen gelegen?

Tja, zo'n uitspraak kan ik best begrijpen als je het zou zeggen in de Ajax tijdperk van Frank de Boer. De saaiste vier seizoenen ooit! Je bent de betere, maar toch verlies je van tikkie terug beton-voetbal van Frank de Boer. Dat zou dat uitspraak wel gepast zijn.

Dat Sporting heeft een leuke ploeg en een goede trainer. Hun cijfers in Portugal zijn ook goed. Eerste wedstrijd leek het nergens op, maar toch knap dat je voor de laatste poule wedstrijd al geplaatst bent voor de volgende ronde na zo'n klap in de eerste wedstrijd. Ze hebben een paar hele goede talenten rond lopen daar.

Deze coach zou best wel eens op de shortlist van Ajax kunnen staan. Een man met visie die jong talent de kans geeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Porto5036
3.Benfica4134
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
Bruno TabataAanvaller110
AdánKeeper180
Tiago FerreiraAanvaller00
André PauloKeeper00
S. CoatesVerdediger172
Voor de complete selectie: Clubpagina Sporting Portugal.

0 fans
Coach, 36 jaar
SeizoenClub
2019-2019 Sporting Braga II
2018-2019 Casa Pia
2016-2016 Benfica
2015-2016 Al Wakrah

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren