Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Competitiegenoot wil Liverpool dwarszitten en spreekt met topkandidaat Amorim

Laatste update:

Rúben Amorim is in trek. De trainer van Sporting Portugal wordt al langere tijd genoemd als mogelijke opvolger van Jürgen Klopp bij Liverpool en inmiddels is er nog een Premier League-club voor hem in de markt: West Ham United. Volgens The Athletic spraken the Hammers reeds met Amorim.

Momenteel staat David Moyes nog voor de groep bij West Ham. De Schot beschikt over een aflopend contract en het is onzeker of dit verlengd gaat worden.

In februari zei Moyes tegenover Engelse media nog dat hij en zijn werkgever in gesprek zijn over een nieuwe verbintenis. Nu wordt echter geschreven dat West Ham pas over zijn toekomst beslist als het seizoen afgelopen is.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Moyes' positie in Londen was voorheen onomstreden, mede doordat hij West Ham vorig seizoen naar de eerste Europese prijs leidde met het winnen van de Conference League. Over de huidige jaargang is de technische leiding van de huidige nummer acht van de Premier League echter minder enthousiast.

Naast Amorim zou ook Julen Lopetegui in beeld zijn bij West Ham. De Spanjaard is clubloos sinds zijn vertrek bij Wolverhampton Wanderers in augustus 2023.

De Portugese oefenmeester geniet de voorkeur bij West Ham, zo weet The Athletic. Eerder leek Amorim nog hard op weg naar Liverpool, maar inmiddels zou die overstap 'onwaarschijnlijk' zijn.

Klopp neemt aan het einde van de huidige jaargang afscheid bij Liverpool, waardoor the Reds op zoek moeten naar een vervanger. Andere namen die voor de aanstaand vacante trainerspositie op Anfield zijn genoemd zijn onder meer Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion), Xabi Alonso (Bayer Leverkusen) en Thomas Frank (Brentford).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Liverpool of west ham. Denk niet dat Amorin lang hoeft na te denken dan.

22 april 2024 om 20:31

Precies, wie gaat nou in Liverpool wonen als je ook naar Londen kunt. 😜

Ben echt benieuwd wie Liverpool nou voor ogen heeft als nieuwe trainer. Je hebt een tijdje deze kerel en Alonso gehoord. Maar Alonso heeft al aangegeven te blijven bij Leverkusen en deze kerel heeft er ook niet echt oren na. Maar goed ga er maar staan wat Klopp heeft gepresteerd daar. Die heeft ze van een subtop club naar een topclub gemaakt. Je ziet bij United bijvoorbeeld ook al dat het ze nog steeds niet lukt om Ferguson fatsoenlijk te vervangen.

22 april 2024 om 19:42

Maar je hoeft daarom toch ook niet hetzelfde te doen als wat Klopp voor missie had? Het instap moment is bij Liverpool nu vele malen gunstiger dan 9 jaar geleden. Het is alsnog geen makkelijk iets, maar vind het ergens ook apart dat zo'n Amorim z'n neus zou ophalen voor een project bij Liverpool. Lijkt me een fantastische uitdaging, bij 1 van de mooiste clubs van Engeland.

22 april 2024 om 19:51

Niet hetzelfde als Klopp nee maar de druk is enorm voor de volgende manager. Mensen verwachten toch dat Liverpool blijft aanhaken bij de top. De verwachtingen zijn gewoon hoog voor de volgende manager. Daar gaat het vooral om.

22 april 2024 om 20:34

Ik heb zo een voorgevoel dat het Amorim ook niet zal worden, als ik de geruchten lees van de laatste dagen. Michael Edwards de nieuwe sportieve directeur zei onlangs dat hij niet meegaat in grote namen of hype van het moment. Als ik de namen zie waar we meegelinkt worden word ik spontaan depressief. Thomas Frank, Roger Schmidt, Arne Slot, Thomas Tuchel, Eddie Howe…

22 april 2024 om 20:53

Op het mogelijke gebrek aan echte top ervaring na vind ik het wel wat cru om Slot hier tussen te zetten. Hij heeft 100% zeker de kwaliteit als trainer om bij Liverpool te slagen. Hij is daarnaast ook echt een uithangbord. Altijd rustig, netjes, met humor.

22 april 2024 om 23:19

Daar heb je gelijk. Slot hoort niet in dat lijstje, hij is zeker welkom al is het ook wel een serieuze gok.

Met alle respect voor West Ham, dat is gewoon een aanzienlijke club met een mooie traditie, maar ik denk dat zelfs Mark Noble nog zou twijfelen als hij deze keuze wordt voorgelegd. En dan neem ik niet eens mee dat er bij Liverpool daadwerkelijk een vacature open staat en bij West Ham (nog) niet.

Als Amorim niet op de lijst staat bij Liverpool, of de gesprekken met Liverpool komen maar moeilijk op gang dan ben ik heel erg benieuwd voor wie zij dan liever gaan! Amorim lijkt me de ideale kandidaat in ieder geval, het moet voor United en Chelsea ook heel erg interessant zijn als Liverpool een andere kant op zal gaan!

Amorim is nog erg jong voor een trainer en heeft nog vele jaren te gaan. Liverpool is misschien nog bezig met andere kandidaten.
Hij voelt misschien meer vertrouwen bij de clubbestuur. Een warmer ontvangst en of meer contact dan bij Liverpool. Werken bij een club met een redelijke selectie voor PL maatstaven en veel minder druk. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom een jonge trainer eerder voor West Ham kiest dan Liverpool. Vooral als je nog maar net bent begonnen met je trainers loopbaan.

Noot voor de redactie: In 1965 heeft West Ham United de Europacup II gewonnen (moyes' positie in Londen was voorheen onomstreden, mede doordat hij West Ham vorig seizoen naar de eerste Europese prijs leidde met het winnen van de Conference League).

23 april 2024 om 09:45

Aan de andere kant heeft West Ham toch wel flink geinvesteerd in kwaliteit. Spelers als Kudus, Alvarez en Ward-Prowse hadden allen zomaar in de Engelse top kunnen spelen. En als je dan ziet dat een Aston Villa en voorheen Newcastle wel top 4 wisten te halen, dan snap ik wel dat de leiding bij West Ham toch twijfels heeft bij Moyes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren