Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fabrizio Romano weet wie de opvolger van Potter bij Chelsea moet worden

Laatste update:

Chelsea denkt eraan om Julian Nagelsmann te benaderen als opvolger van Graham Potter, weet transfermarktexpert Fabrizio Romano. De clubleiding van the Blues is nog in gesprek over de openstaande vacature van manager, maar Nagelsmann zou nu de droomkandidaat zijn volgens de Italiaanse journalist. Volgens Romano is Chelsea momenteel niet bezig met Mauricio Pochettino, die volgens diverse media ook wordt genoemd in West-Londen.

Zondagavond bevestigde Chelsea dat Potter zijn congé heeft gekregen op Stamford Bridge. De 47-jarige manager stond slechts zeven maanden aan het roer bij de nummer elf van de Premier League. Met zijn ontslag leverde hij de hoogste Engelse voetbalcompetitie wel een record op: nooit eerder werden er dertien managers ontslagen in één seizoen. Naast Potter werd zondag ook Brendan Rodgers bij Leicester City op straat gezet. Potter werd in september vorig jaar nog voor 24 miljoen euro overgenomen van Brighton & Hove Albion.

Nagelsmann zou nu de opvolger van Potter moeten worden. De 35-jarige Duitser werd op 24 maart ontslagen en zou dus razendsnel weer aan de bak kunnen. De vraag is echter of hij dat ziet zitten: Nagelsmann zou vermoeid zijn sinds zijn ontslag bij Bayern München en begint het liefst komende zomer pas aan een nieuwe klus. Tevens krijgt hij een flinke zak geld mee van Bayern omdat hij over een contract tot medio 2026 beschikte. Wanneer hij tekent bij Chelsea zal de Engelse club in gesprek moeten gaan met der Rekordmeister over een compensatie.

De clubleiding van Chelsea wil snel een definitieve beslissing nemen over de nieuwe manager van de club. Wel zijn the Blues zich ervan bewust dat het ditmaal de juiste keuze moet zijn. In september kreeg Thomas Tuchel de zak, die opvallend genoeg juist de opvolger is van Nagelsmann bij Bayern. Naast Tuchel staat Rúben Amorim hoog op het wensenlijstje van Chelsea. De 38-jarige trainer van Sporting CP staat met zijn club slechts op de vierde plek in Portugal, maar is wel nog actief in de kwartfinale van de Europa League. In Lissabon ligt hij nog vast tot medio 2026.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nagelsmann is de meest voorkomende naam, maar hij schijnt na dit seizoen pas te willen komen. Dat is op zich geen probleem, aangezien er toch weinig te winnen is dit seizoen in de Premier League en ik niet verwacht dat Chelsea “even” de Champions League wint. Nu zal Bruno het de komende weken het voor het zeggen krijgen, laten we hopen dat dat in ieder geval niet 10x een verliespartij oplevert.. Als we toch met een interim aan de gang gaan tot het einde van het seizoen, dan denk ik dat je misschien toch even moet kijken naar welke trainers vrij rondlopen en wie er eventueel te porren is om 3 maanden aan de gang te gaan bij Chelsea. Lampard wellicht?

3 april 2023 om 08:02

Met Lampard ga je zeker 10x verliezen ben ik bang.

3 april 2023 om 08:13

Hij heeft het in zijn eerste seizoen van Chelsea gewoon heel goed gedaan door 4e te worden met een matige selectie en heeft Everton van degradatie behoed in zijn eerste paar maanden daar. Als impactmanager zou hij een rol van betekenis kunnen spelen, voor de lange termijn moeten we verder zoeken ja

3 april 2023 om 09:06

Joh Lampard is echt geen impactmanager. Dat hij afgelopen seizoen niet degradeerde met Everton was meer geluk dan wijsheid en die selectie had ook wel net te veel kwaliteit om überhaupt mee in degradatiestress te komen. Het zou een absurde keuze zijn om zo'n onervaren en uiteindelijk onbewezen man voor een gigaselectie te zetten en te verwachten dat ie nog even 5e of 6e wordt en/of nog een ronde door de CL komt.

Nee, maak het gewoon af met een interim trainer en knal na het seizoen zo snel mogelijk minstens 15 spelers uit de selectie. Of je ze nou verhuurt of verkoopt, het doet er niet toe. Het aankoopbeleid is achterlijk geweest bij Chelsea, en Potter is daar de dupe van geweest.

3 april 2023 om 08:15

Gewoon Roy Hodgson van Palace overnemen voor het seizoen!

3 april 2023 om 08:21

Geld is toch geen probleem! Potter heeft ook maar 25 miljoen gekost joh!

3 april 2023 om 08:56

Volgens Engelse media krijgt hij ook nog is 68 miljoen mee?

3 april 2023 om 09:59

Klopt, omdat hij ook zo’n langdurige contract had lopen.

3 april 2023 om 10:35

Dat is niet correct. Hij kijgt niet zijn hele contract mee. Hoeveel hij wel mee krijgt is onduidelijk.

3 april 2023 om 08:49

Je denkt niet dat het een probleem is? Neem aan dat als Nagelsmann daadwerkelijk wacht tot de zomer, hij wel meer opties heeft. Waaronder topclubs die wel CL hebben gehaald.

3 april 2023 om 09:19

Tsja, dat is het risico van mismanagement.. Ik kan me heel goed voorstellen dat bepaalde coaches geen zin hebben om nu in te stappen.

3 april 2023 om 12:23

Nouja, daar is een zak geld goed voor natuurlijk. Dat is ook wat ik bedoel, als Chelsea Nagelsmann echt wil, moeten ze proberen hem nu al vast te leggen.

3 april 2023 om 09:18

Gisteren kom je met Mourinho af, nu wil je Lampard als korte termijn. Alsof dat hij dat zelf zou willen.

3 april 2023 om 09:20

Wie weet, Lampard zou puur zijn om het seizoen af te maken. Als we happy zijn om Bruno tot het einde van het seizoen als eindverantwoordelijke te houden vind ik dat ook prima. Slechter dan Potter gaat het niet worden. Ik hoop nog steeds dat we in de zomer bij Mourinho uitkomen

3 april 2023 om 15:52

Die gozer komt dagelijks met allemaal onzin en wanneer je denkt dat het niet gekker kan komt hij met Lampard naar Chelsea. Die is net bij zijn tweede PL club ontslagen, waarvan een Chelsea, en die moet nu voor een paar maanden de boel gaan overnemen. Kom op zeg

3 april 2023 om 16:10

Ik zit niet in de commissie he, het lijkt me gewoon heel vreemd om het seizoen af te maken met een trainer die assistent was van de ontslagen manager. De club heeft laten weten ruim de tijd te willen nemen om “zeker 5 kandidaten” te spreken, dus dan denk ik dat we geen nieuwe manager gaan krijgen voor het einde van dit seizoen. Nogmaals, de enige reden dat ik Lampard noem is omdat hij vrij is en iets meer ervaring heeft dan Bruno.

3 april 2023 om 11:23

Netjes hangover, dat is nog eens je feiten op orde hebben!

3 april 2023 om 13:00

Nu beschikbaar:
(minder waarschijnlijk) Nagelsmann, Pochettino, Enrique, Conte, Rodgers

Na het seizoen:
(waarschijnlijker) Nagelsmann, Mourinho, Amorim, Flick, Frank, De Zerbi

Dit zal wel om en nabij de kandidatenlijst zijn

Chelsea heeft belang bij een ervaren (voetbal) man die overwicht heeft op die groep. Ik vind Nagelsmann qua voetbalfilosofie zeer interessant, maar geloof niet dat hij de persoonlijkheid heeft om een team als Chelsea te leiden.

3 april 2023 om 09:10

Nee, op z'n minst nog niet nu. Het zou ook een enorme slangenkuil zijn waar 15 spelers direct op de nominatie staan om te vertrekken, en Nagelsmann weet dat zijn volgende clubkeuze cruciaal is. Voor je het weet zit je over vier jaar Lyon te coachen. En daar is niks mis mee, maar er werd wel.meer verwacht van zijn carrière als trainer natuurlijk.

Tsja hier kan ik stiekem eigenlijk alleen maar om lachen...vind het stiekem wel fijn dat zulke clubs, die vooral groot zijn geworden van oliegeld en/of Russische miljardairs, slecht presteren. Dat clubs als PSG en City maar gauw mogen volgen!

Ik denk dat ook Nagelsmann het niet veel beter zal doen. Okee ze zullen vast top6 weer worden, maar bij Chelsea mis ik een beetje de spelers die het voortouw nemen en waarbij je met een vaste as met je beste spelers echt op kunt leuenen ala Cech, Terry, Lampard en Drogba bijv. Nu heb je constant elk jaar 5 nieuwe aankopen, waardoor je elk seizoen een ander elftal hebt en er totaal geen vastigheden worden gecreëerd. Dat ze dat nou nog niet doorhebben en maar blijven kopen is onvoorstelbaar.

3 april 2023 om 09:42

City niet helemaal eens, die voetballen geweldig en voetballen met een idee erachter. I.t.t. PSG en Chelsea dat echt een bij elkaar gekocht zooitje is..

3 april 2023 om 10:09

Dit is City ook heel lang geweest - zo'n bij elkaar gekocht zooitje - onder Mancini, Pellegrino en zelfs nog onder Pep. En ondanks miljarden aankopen hebben ze nog steeds geen CL gewonnen. Had natuurlijk al lang gemoeten met hun uitgavenpatroon. Nu, dit jaar pas, begint het erop te lijken dat ze echt iets zullen kunnen maken in Europa, want zelfs toen ze die finale tegen Liverpool haalden was het veel te bedroevend voor wat er aan kapitaal op het veld stond. Dan praten we toch al weer over een jaar of 10? 12?

3 april 2023 om 11:16

Een keer de halve finale gehaald en de finale ook. Dan is het niet "dit jaar pas" dat het erop begint te lijken.

Gewoon in de zomer Diego Simeone aanstellen is een trainer met veel ervaring en overwicht op de groep. Doelstellingen bijstellen en gewoon met dit elftal proberen volgend seizoen voor een Top4 klassering mee te spelen

Chelsea valt. Net het seizoen dat Vitesse ook valt. Toeval?

Maar zonder grappen, het is toch bizar dat Chelsea zoveel miljoenen heeft kunnen uitgeven aan spelers en inmiddels ook aan de coach, maar er gewoon niks wordt gepresteerd, behalve de CL raar genoeg..

3 april 2023 om 10:14

Nee, dat is niet raar. Er zitten 35 spelers in de selectie ofzo, het is totaal absurd. Een Enzo Fernandez in de winter aantrekken voor 120 miljoen, totaal onverklaarbare transfer. Je geeft 300 miljoen uit in een jaar en je hebt nog steeds geen spits, de keepers zijn niet topkwaliteit en de ploeg zit vol met net-niet spelers of oerveteranen. Als je ziet wat er voor een Cucurella bv alleen al is verbrast... Het is een ramp. Potter is gewoon ondergesneeuwd en hij had natuurlijk gewoon bij Brighton moeten blijven. Maar hij nam een risico en faalde, dat kan gebeuren.

1 ding wat je als trainer van Chelsea moet doen is Hakim Zyech zo vaak mogelijk (lees: altijd) opstellen! Doe je dat niet? Dan zul je weinig succes boeken.. simpel zat! Hakim voetbalde bij Twente, elke week de uitblinker! Hakim voetbalde bij Ajax, essentieel in de behaalde successen! Hakim gaat met Marokka naar het WK.. En men haalt de laaste 4! Conclusie: Zyech is van wereldklasse.. opstellen die man. Vrije rol en hoppa.. mijn advies aan de eerstvolgende trainer van Chelsea. Graag gedaan

3 april 2023 om 11:26

Ik ben bang dat dat niet gaat gebeuren. Ik verwacht dat Ziyech enkel nog gaat renderen bij een andere club. Ik verwacht ook dat hij nu niet meer van dergelijke topklasse is. Het wk is natuurlijk ook wel even een ander niveau dan PL.

nagelsmann gaat werkelijk waar bij elke club die zonder trainer zit of komt te zitten genoemd worden... lekker makkelijk.

denk dat chelsea gebaat is bij een ervaren people manager, dan kom je al snel bij mensen als ancelotti en mourinho uit. denk dat diego simeone of luis enrique ook interessante keuzes kunnen zijn

Ik begrijp niet dat er spelers en trainers zijn die iets zien in deze club. Begrijp mij niet verkeerd maar Chelsea staat sinds de overname er bekend om dat het een trainer/spelers kerkhof is. Sinds 2010 hebben daar volgens mij al meer dan 8? trainers gezeten? Mourinho, Lampard, Benitez, Tuchel, Potter nog een keer Mourinho en dan vergeet ik er nog zeker 3/4 waar ik de naam van vergeten ben. Zo kan je als trainer nooit bouwen aan stabiliteit, visie en teambuilding.

Gezien de aankopen is het beleid op dit moment nog steeds ver te zoeken. Aangezien de nieuwe trainer weer een andere visie heeft en wellicht totaal andere spelers wil. Mij persoonlijk lijkt dit dus verschrikkelijk lastig om in te werken.

3 april 2023 om 13:49

Ik heb het even opgezocht voor mij zelf en natuurlijk voor jullie Sarri, Villas-Boas, Conte, Di Matteo, Ancelotti en Guus Hiddink mis ik nog. 11 trainers in 13 jaar. Dat te bedenken dat pak hem beet City, Liverpool en Arsenal over die periode gezamenlijk even veel trainers hebben gehad. Bij elkaar. Let that sink in.

3 april 2023 om 14:25

Je wil als trainer toch ook je stempel kunnen drukken op een elftal. En soms is het zo'n zooitje dat je daar tijd voor moet krijgen. Maar het enige wat je krijgt bij Chelsea is een zak met geld om spelers te kopen die jij wil, terwijl je nog met de vedettes van je voorganger zit. Zijn leuk die prijzen maar als je als club geen visie hebt is het lastig om dingen te realiseren voor de lange baan. Wat dat betreft heb ik veel respect voor de manier waarop Newcastle het doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren