‘Hardnekkig’ gerucht over overstap van Kees van Wonderen binnen Eredivisie

Vrijdag, 3 december 2021 om 20:00 • Laatste update: 20:00

Er gaat een ‘hardnekkig’ gerucht over een overstap van Kees van Wonderen naar FC Groningen. De huidige nummer dertien van de Eredivisie zou zelfs de onderhandelingen al hebben geopend met de trainer van Go Ahead Eagles, die dan vanaf volgend seizoen de opvolger van Danny Buijs zou moeten worden. Mark-Jan Fledderus ontkent tegenover het Dagblad van het Noorden echter dat er reeds contact is met Van Wonderen.

Buijs is bij FC Groningen in het bezit van een aflopende verbintenis. De 39-jarige oefenmeester werd in de zomer van 2018 aangesteld in de Euroborg en leidde FC Groningen achtereenvolgens naar een achtste, negende en zevende plek in de Eredivisie. De start van dit seizoen verloopt ietwat teleurstellend met de huidige dertiende plaats. “Ik zal FC Groningen zeker niet zomaar verlaten”, laat Buijs aan het Dagblad van het Noorden weten.

Het is vooralsnog de vraag of FC Groningen het aflopende contract van Buijs gaat verlengen. De oefenmeester hoopt in ieder geval op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen. “Dat fatsoen verdien ik wel”, aldus Buijs. Het Dagblad van het Noorden maakt echter melding van een verhaal dat afgelopen week ‘hardnekkig’ de ronde deed: achter de schermen zou FC Groningen reeds de onderhandelingen met Van Wonderen geopend hebben over de opvolging van Buijs.

Dat verhaal wordt ontkend door Fledderus. “Dat zou niet netjes zijn”, zo reageert de technisch directeur van FC Groningen op die geruchten. Van Wonderen staat sinds sinds de zomer van 2020 aan het roer bij Go Ahead Eagles, nadat hij eerder werkzaam was bij FC Twente en de KNVB. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met de club uit Deventer naar de Eredivisie, waar nu een knappe negende plek wordt bezet. Van Wonderen is voorlopig in het bezit van een aflopend contract bij Go Ahead Eagles.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Ik zou dit zeker toejuichen. Van wonderen lijkt me een zeer goede coach en heb het gevoel dat het buijs effect een beetje opraakt

3 december 2021 om 10:23

Same. Buijs heeft zeker mooie dingen voor de club gedaan, maar ik vind het mooi geweest. Natuurlijk is een trainer afhankelijk van het spelersmateriaal, wat dit seizoen minder is dan vorig jaar, maar ik zie geen progressie meer en de passie ontbreekt me te vaak.

Van Wonderen is een trainer met grote potentie. Nuchtere uitstraling, speelt realistisch en heeft bij GAE een bepaalde mentaliteit in denploeg gebracht dat FCG wel kan gebruiken.

3 december 2021 om 11:03

Hij zou wel een goede trainer zijn voor Groningen, beter dan Buijs. Maar als Go Ahead Eagles, daar op staat te wachten denk ik niet .

3 december 2021 om 12:28

Hij heeft helaas een aflopend contract dus hij is na het seizoen vrij om te gaan en staan waar hij wil. Uiteraard ziet heel Deventer en omstreken hem heel graag zo snel mogelijk bijtekenen

Het zou een fantastische keuze zijn. Kees van Wonderen is in alles een tegenpool van Danny Buijs. Een beschaafde vent, frisse en goede voetbalfilosofie en iemand zonder tattoos 😉

3 december 2021 om 10:26

Dus jij geef eigenlijk aan dat Buijs geen goed uithangbord van de club is?
Tenminste zo lees ik dat.
Niet beschaafd dus niet fris en tattoos dat kan eigenlijk niet?

Ik dnek dat Buijs prima prestaties met Groningen heeft neergezet. Maar een keer een andere trainer voor de groep zou geen kwaad kunnen en voor Buijs ook goed om eens verder te kijken.
Ik wil van Wonderen ook wel eens een stapje hoger zien al doen ze het nu natuurlijk super.

3 december 2021 om 10:32

Hij bedoelt dat Buijs een beetje een patjepeeër is die betonvoetbal speelt, tattoos of niet. Over Van Wonderen hoop ik dat hij de lijn zo weet door te trekken dat hij uiteindelijk Feyenoord traint. Zoals joventut al zegt; beschaafde vent, goeie uitstraling en bij Go Ahead doet hij het zeer netjes. Als hij van Groningen weer een subtopper kan maken wil ik hem op termijn wel bij Feyenoord zien

3 december 2021 om 10:33

Buijs heeft in het begin alle fouten gemaakt die hij kon maken. Het is geen geheim dat Buijs al lang ontslagen zou zijn, als Hans Nijland er nog directeur zou zijn. Ik vind Buijs inderdaad geen uithangbord voor de club. Qua voetbal, communicatie naar de spelers en dat ordinaire gebler aan de zijlijn.

3 december 2021 om 10:43

Werd Buijs niet aangesteld omdat er toen weinig geld was?
Buijs kwam van een amateurvereniging dus die fouten waren wel te verwachten denk ik.
Een trainer met ervaring zal minder fouten maken.
Vorig jaar 13 de dat is te laag maar dei andere jaren gewoon op een plek geëindigd waar grondingen hoort toch?
Nogmaals het is ook geen wereld selectie

3 december 2021 om 11:28

Hoewel het geen onsympathieke kerel is in de omgang, vind ik Buijs ook geen ideaal uithangbord van de club hoor. Misschien dat anderen dat die 'volkse' look aanspreekt, maar ik vind het geen gezicht als je trainer de pers te woord staat met meer tribals op zijn lijf dan de gemiddelde achterruit van een Suzuki Swift. Maar dat is natuurlijk persoonlijk, een ander vindt het misschien prima wanneer hij zelfs getatoeëerde traantjes over zijn wangen heeft lopen.

Maar wat er het meest toe doet is hoe de man zich gedraagt en vooral het voetbal waar hij voor staat. Wat betreft dat eerste heb ik hem al eens als een straatvechter tekeer zien gaan op een manier die alleen John van den Brom met applaus zou begroeten. En kijk ik naar het voetbal, dan vraag ik me af of hij - ondanks een enorme, vakmatige bevlogenheid - de trainer is die het maximale uit deze selectie haalt. Groningen heeft met Suslov, Abraham, Strand Larsen, Van Kaam en Ngonge een aantal jonge spelers waar best de nodige potentie in zit. Over de Abraham zat Fledderus zelfs openlijk te pochen, happent naar adem omdat hij nog steeds niet kon geloven dat ze 'zo'n talent' hebben kunnen halen; onder Buijs speelt hij niet eens. En wellicht heeft dat met dat betonvoetbal van Groningen te maken dat vooral vechtlust vraagt.

Hoewel ik het ook een gebrek van Fledderus vindt dat hij niet meer ervaring - en dan niet mediocre spelers als Te Wierik of ouden van dagen als Michael de Leeuw - heeft ingepast om die talenten tot wasdom te laten komen, denk ik dat een vertrek van Buijs alleen maar verfrissing te brengen. Ik zie Van Wonderen liever naar PSV komen na dit seizoen, maar denk dat hij voor FC Groningen zeker een goede optie zou zijn. Verder hoop ik dat er een Eredivisieclub aan Jonk denkt als toekomstig trainer.

3 december 2021 om 11:44

Bliek, Ron Jans kwam ook binnen zonder ervaring. En Groningen eindigde als 7e vorig seizoen. En zijn er nogal wat sterkhouders vertrokken. Verder een jonge selectie.

3 december 2021 om 12:24

Ron Jans was al wel assistent bij de profs.+
Maar de ene trainer is de ander niet. Groningen eindigde in het eerste jaar van Jans volgens mij 15 de..
Idd 7 de ik zat verkeerd te kijken.
Maar nogmaals 7 de is gewoon een prima eindstand voor Groningen met dit materiaal en dat van vorig jaar.

3 december 2021 om 13:03

Vooralsnog lijkt het erop dat Jonk in de Eredivisie coacht volgend jaar. En wel met Volendam

3 december 2021 om 13:57

13e? Vorig seizoen waren we 7e

3 december 2021 om 10:36

Voor die laatste opmerking kon je de Woke-gemeenschap op Voetbalzone wel eens over je heen gaan krijgen. Overigens helemaal met je eens. Van Wonderen als coach geeft mij een geweldige indruk; nette omgangsvormen, verbaal sterk en zet het elftal ook nog goed neer. Kan me voorstellen dat FC Groningen hem graag zou willen inlijven.

3 december 2021 om 11:18

Nou, nou, die constante bangmakerij voor de "deugpolitie" begint ook een beetje te vervelen.

Verder volkomen met je eens over de indruk die van Wonderen wekt, weer wat positiever voetbal zou goed zijn voor de naam van Groningen. Ondanks dat de prestaties van Buijis tot nog toe naar behoren zijn. Ben benieuwd hoe de Eagles het verder zullen doen de rest van het seizoen.

3 december 2021 om 12:02

Ah want jij gaat ons uitleggen wat fatsoen en vakmanschap met het ontbreken van tatoeages te maken heeft? Ik zie namelijk het verband niet.

3 december 2021 om 13:34

Ik schat mensen zonder tattoo's hoger in dan mensen met tattoo's. Ze zijn vaak stukken intelligenter, serieuzer en hebben meer empathie. Lekker generaliserend / discriminerend he? Geef ik onmiddellijk toe. Er zullen ook genoeg uitzonderingen zijn, maar het blijven wel uitzonderingen. Van Wonderen en Buijs zijn beiden het levende bewijs. De een is netjes, welbespraakt, snugger en bescheiden, de ander een alfa-mannetje met een grote bek en weinig inhoud. Wie van de twee zou plakplaatjes op zijn lichaam hebben, denk jij?

3 december 2021 om 14:54

Tja, tegenwoordig heeft bijna iedereen onder de 30 een tattoo dus lijkt mij een beetje lastig vol te houden. Ik denk dat de tijden gewoon zijn veranderd, vroeger was het alleen voor zeelieden of uitschot (plat gezegd) . Tegenwoordig is het net zo een normaal als het dragen van een broek. Als ik al aan de uiterste of uitzonderingen denk, dan denk ik aan tattoo in het gelaat daar blijft toch een stigma aanhangen (waar ik mij enigzins in kan vinden).

3 december 2021 om 11:17

Dan kun je dus net zo goed Humberto Tan aanstellen als trainer. Ik ben ook fan van de trainer v Wonderen, maar Buijs heeft het ook gewoon prima gedaan. Ik zou als PSV zijnde snel schakelen, liever v Wonderen dan Schmid.

3 december 2021 om 12:09

Wat moet Van Wonderen in hemelsnaam bij PSV. Nul connectie met de club..

3 december 2021 om 12:29

Dat maakt voor Van Wonderen niks uit, dat heeft hij meerdere malen aangegeven. Hij had ook nul connectie met Eagles of Twente waar hij jaren assistent is geweest. Hij kijkt reëel naar de mogelijkheden bij een club en de kansen die hem geboden worden.

3 december 2021 om 13:04

Als Bosz naar Ajax kon, kan Van Wonderen naar PSV

3 december 2021 om 15:54

Wat een onzin, ben ook geen fan van tribal maar het maakt iemand niet meteen onbeschaafd!

3 december 2021 om 17:29

Van Gaal is ook geen beschaafde bent of goed uithangbord dus die moet Groningen dan ook maar nooit aanstellen

Tsja, op dit moment is GAE niets minder dan Groningen maar dat komt omdat Van Wonderen het buitengewoon goed doet bij GAE en Buijs het niet al te best doet bij Groningen. Groningen heeft de potentie en de mogelijkheden van een subtopploeg en mee te strijden om Europees voetbal maar ook dit jaar lijkt dat een niveau te hoog.

3 december 2021 om 10:29

Maar de selectie is niet heel bijzonder ook van Fc Groningen toch?
Denk dat je dit niet alleen Buijs kan aanrekenen maar ook het technisch beleid.
Beste spelers weggegaan en niet bijzonder veel voor terug.

3 december 2021 om 10:42

Nee, eens, alleen zou je zeggen dat er bij Groningen wel veel meer mogelijk is dan wat je op dit moment op het veld ziet en inderdaad ook wat er aan speler rondloopt. Het is echt een tussenjaar voor ze aan het worden waar ze moeten oppassen dat ze niet tegen de degradatiezone aan gaan zitten.

3 december 2021 om 10:45Vorig jaar werden ze 13 de en volgens mij zijn beste spelers weggegaan.
Er is zeer weinig voor terug gekomen dus zou het ook raar zijn als je dan beter zou presteren.
Ik ben wel eens dat het misschien tijd is voor een nieuwe trainer hoor maar vind niet dat je alles op Buijs kan afrekenen

Ze laten Djalinga, Gudmonson en Mtusiwa en Padt vertrekken en je haalt alleen maar vanonderin deeredicisie terug en 1 dure ja dat wordt hem niet

3 december 2021 om 10:57

7e?

3 december 2021 om 11:07

Bliek ""vorig jaar werden ze 13 de en volgens mij zijn beste spelers weggegaan."

Groningen eindigde vorig jaar 7e en niet 13e. Inderdaad zijn er veel spelers vertrokken. Ook nog helemaal aan het einde van de transfermarkt (tegen Cambuur waren Gudmonson en Matusiwa er bijvoorbeeld nog). Nu staat Groningen 13e maar staan maar drie punten achter op plek 8. Dus zo dramatisch is het daar nog niet.

3 december 2021 om 12:20

Sorry zat naar de huidige stand te kijken.
Zat even te kijken wat de afgelopen jaren de eindstanden waren.
Daarbij zat ik ook de huidige stand te zien.
Maar eigenlijk bevestigd dit wat ik al zei.
Met dit materiaal doen ze het gewoon prima.

Alstublieft niet!
Goede keuze zou het zijn van Groningen. Doet het fantastisch bij gae.
Vanuit kees zou ik het ook snappen, Groningen toch een grotere club met meer mogelijkheden dan in deventer.
Maar hoop zelf dat kees bijtekend en komende jaren nog bij eagles blijft.

3 december 2021 om 16:38

Verwacht toch dat wonderboy kees effe wacht tot dat de play-offs voor Europa voorbij zijn. Zou zonde zijn om bij eagles weg te gaan als ze het jaar er op de conference league winnen.

Als Fledderus het ontkent weet je één ding zeker: Het is waar

3 december 2021 om 15:23

@spelvout - Dat is onzin. Gozert is zo transparant als wat in zijn transferzaken. Hij heeft niet ontkend dat hij met Da Cruz destijds had gepraat en na elke sluiting van de transfermarkt geeft hij gewoon de insides weg tijdens de q&a. Dus het is best onzin om Fledderus voor leugenaar uit te maken.

Contract van Danny loopt af, en het al een tijdje het idee dat de koek een beetje op is aan beide kanten. Geschreeuw van Buijs sorteert niet echt effect meer. Hij begon ook publiekelijk te klagen over zijn spelers. Denk dat het beter is gewoon afscheid te nemen. En Kees is heel ander type, rustig vooral. Misschien is dat nu wel goed.

Waarom zou Van Wonderen dit doen? Ik denk dat hij betere clubs kan uitkiezen, AZ bijvoorbeeld. Of iets in buitenland. Zou hem ook wel bij Feyenoord willen zien ooit, maar hopelijk blijft Slot nog lange tijd. En daarna is een opvolger die de lijn doorzet van belang.

P.S. Waarom moet ik elke keer opnieuw inloggen op deze site?

3 december 2021 om 11:05

Je hebt het niet altijd uit te kiezen. Misschien is er verder ook geen interesse van andere clubs, dan is van GAE-->Groningen toch een mooie stap. Slot zal ook nog wel een tijd bij feyenoord blijven denk ik. Die zetten nu een stabiel beleid neer en bouwen zo iets moois op

Dat zou wel een mooie stap zijn voor van Wonderen. Als hij in Deventer de huidige prestaties wat doortrekt en ruim voor het einde van de competitie zich veilig speelt, sluit hij mooi af. Groningen toch een mooie stap hogerop wie weet waar daar kan ontstaan. Volgens mij heeft Groningen het financieel op orde dus valt er volgend seizoen wel wat te investeren in de selectie

3 december 2021 om 11:13

Groningen is een trainerskerkhof! Kijk eens wat de laatste 4 trainers nu doen en stel je zelf de vraag welke fatsoenlijke club Danny Buys een kans gaat geven?

3 december 2021 om 11:33

Misschien een ruil met GAE. Buijs heeft het naar mijn mening de afgelopen seizoenen niet slecht gedaan. Ook geen wereldprestatie maar toch. Er is voor Buijs vast wel wat interesse uiteindelijk. En als Buijs de kans krijgt om het seizoen af te maken valt het met het kerkhof wel mee

3 december 2021 om 11:55

Pieter huistra? Robert Maaskant? Van der looij (uitgekotst bij jong oranje) Ernest Faber? … na Groningen geen club meer gehad als hoofdtrainer!

3 december 2021 om 13:09

Vreemde oorzaak/gevolg relatie leg je daar. Ik maak uit die 'statistiek' eerder op dat Groningen een ongelukkige hand heeft (gehad) in het selecteren van trainers. Dat Faber na Groningen geen club meer heeft gehad kan net zo goed liggen aan het feit dat Faber er gewoon niet zo goed in is, dat trainen. Groningen heeft al tijden geen trainer meer tussentijds ontslagen, dus hoezo trainerskerkhof?

Dan kun je Feyenoord en PSV dat label ook wel meegeven

3 december 2021 om 14:10Waarom is Groningen een trainerskerkhof? Als er 1 club vertrouwen houdt in zijn trainer is het Groningen wel. Ik kan geen 1 trainer voor de geest halen die midden in het seizoen is ontslagen, Jans, Huistra, Maaskant, Faber, Van der Looij, Buijs hebben allemaal meerdere seizoenen volgemaakt en zijn netjes via de voordeur vertrokken. Het begrip trainerskerkhof is meer van toepassing bij clubs die constant hun trainers ontslaan en die er 3/4 per seizoen gebruiken. Dus wellicht is het opzoeken van het begrip trainerskerkhof een beter begin.

Trouwens, Waarom zou hij geen club die 9 van de 10 keer voor degredatie speelt inruilen voor een club die 9 van de 10 keer playoffs voor europees voetbal haalt?

3 december 2021 om 15:11

Poeh… Die laatste opmerking… Wishful thinking.

Ruil je de adelaarshorst in voor een sfeerloos (op een vak achter de goal na) stadion/club?

Na Groningen is Faber van t hoofdtrainer toneel verdwenen en vd looij wordt uitgekotst bij jong oranje en is maar de vraag of Buys nog een vergelijkbare baan krijgt! Om over Pieter Huistra en Robert Maaskant nog maar te zwijgen!

Groningen probeert al jaren een stap te maken maar alle trainers lopen daar tegen t zelfde aan. ambities zijn groot maar de stap naar de top 7 en of continuïteit is te ver. En als dat niet lukt ben je zelf de dupe en zit het stadion weer half vol!

Zo lang er rek in go ahead zit zou ik lekker daar blijven! Tenzij az komt…

3 december 2021 om 11:52

Dat Faber en Huistra zijn verdwenen is dat de schuld van Groningen? Over Maaskant wil ik het niet hebben die is overal uitgekotst.

3 december 2021 om 14:13

Dus het komt door Groningen dat Faber liever een plek in de technische staf wou bij PSV? Het ligt aan Groningen dat van der Looij "wordt uitgekotst", door wie? Mensen op voetbalzone? Want ik lees alleen maar positieve verhalen van spelers en staf waarmee hij werkt. Maar goed, wij op voetbalzone weten het vast beter. Waarom is het niet de Graafschap hun schuld dat Pieter Huistra van de radar verdwenen is? Of komt dat ook door Groningen.
Ik heb nog nooit zoveel onzin gelezen als in dit bericht.

3 december 2021 om 14:18

Het is een beetje het kip en het ei verhaal wat jij er (misschien terecht) van maakt.

Maar feit is dat geen trainer bij Groningen beter geworden in die zin dat ze naar az, Utrecht, psv, Ajax of Feyenoord konden. Deze trainers hebben überhaupt niet eens (zoals Jans bijvoorbeeld wel) op de radar gestaan!

Zoals een Ten Hag, Slot, Fraser, Stam (hoewel dat geen succes werd), vd Brom, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Daarom zou ik als ik van wonderen was wel even nadenken en wellicht wachten op az.

3 december 2021 om 14:27

Dat is wel waar wat je zegt, maar heeft dat te maken met de club Groningen? Trainers hebben analisten onder hun hoede, hebben geweldige faciliteiten, ze krijgen veel zeggenschap in transfers, hebben weinig druk en krijgen enorm veel mogelijkheden om door te groeien. Dat het een Maaskant, Huistra, Maaskant niet gelukt is om naar een grote club te gaan vind ik meer aan hun zelf te danken. Wij hebben veel trainers gehad die met veel aanvallende spelers toch liever de 0 houden, daar gaan ze natuurlijk liever niet voor bij een Ajax, AZ, PSV en een Feyenoord..

3 december 2021 om 21:02

Volgens mij heb je bij elke club wel z on rijtje trainers. Groningen geeft trainers wel vaak voor langere tijd de kans, dat gebeurt bij andere clubs in nl nauwelijks.

3 december 2021 om 16:00

@shenkie - Ah kijk'es, Van de Looi die wordt uitgekotst bij Jong Oranje. Volgens mij hebben ze dit jaar zijn contract verlengd tot en met 2023, zijn er heel wat jongens van Jong oranje naar het grote oranje gegaan, en heeft hij ten opzichte van zijn voorgangers wel gekwalificeerd voor een eindtoernooi. Maar nee man, om je onzinverhaal te versterken ga je nog wat meer bs erbij plaatsen.

Daarnaast Groningen een trainerskerkhof noemen zegt ook wel in hoeverre je de club volgt. Huistra (2010-2012, 2 jaar), Maaskant (2012-2013, 1 jaar), Van de Looi (2013-2016, 3 jaar), Faber (2017-2018, 2 jaar), en Buijs (2018-heden, nu zijn 4de jaar). Weet je hoeveel trainers Vitesse en Utrecht hebben gehad tussen 2010 en 2021 inclusief interim trainers, wat betekent dat ze trainers midden in het seizoen ontslaan)? Beiden 11 trainers. Twente 10 en Heerenveen 9. Wat zijn dat voor clubs dan? Trainershemel? Beiden hebben 2 keer zoveel trainers gehad ten opzichte van Groningen.

Ik weet niet. Aan de ene kant maakt v Wonderen een prima en tevreden indruk bij de Eagles, hij lijkt daar wel lekker op zn plaats te zijn, aan de andere kant is de stap naar een club als Groningen toch weer sportief en financieel interessant. Volgens mij is v Wonderen best ambitieus en ik zie hem ook wel een keer een grote club trainen maar een stap in 1 keer die zie ik hem alleen bij Feyenoord maken en die plek is voorlopig vervuld denk ik, maar je weet nooit.

Allang ontkracht door Kees zelf in de Stentor. GAE heeft hem een tweejarig contract aangeboden. Kees heeft aangegeven in de winterstop pas te beslissen over zijn toekomst. Hij voert geen gesprekken met andere clubs zonder eerst met GAE zelf te hebben gepraat. Dat Groningen interesse heeft klopt dan overigens wel weer, maar dat er contact is geweest tussen Kees en Groningen is dus onzin.

3 december 2021 om 12:48

Ze lopen hier van het groen en wit gelijk met een klein stijfje! Klopt helemaal niks van dit verhaal.. precies zoals he aangeeft.. ik acht de kans dat kees naar Groningen gaat op 1 procent,

3 december 2021 om 13:14

Ik sluit zeker niet uit dat hij toch naar Groningen gaat, maar een hoop van wat hier staat is onzin. Kees heeft het uitstekend naar zijn zin en is volgens mij een man van zijn woord. Dus als hij met Groningen gaat praten, zal hij dat communiceren naar GAE, daar ben ik van overtuigd.

Fledderus en de woorden “dat zou niet netjes zijn” is een grote grap. We weten natuurlijk allemaal dat Fledderus niet schuwt om de ellebogen te gebruiken tijdens onderhandelingen. Dat mag, maar in mijn ogen is Fledderus de grootste hypocriet van alle TD’s in de Eredivisie. Verder is van Wonderen toch een van de betere trainers in de eredivisie met een goede visie en goed verzorgd voetbal. Ik denk dat alle subtoppers en middenmoot deze coach graag zouden tekenen. Groningen dus, maar ook Heerenveen, Utrecht en Twente bijvoorbeeld. Hetzelfde geldt voor Jonk van Volendam.

Ik snap wel dat Groningen van Wonderen graag wil, maar wat wordt het volgende gerucht? Heerenveen of AZ, die van een Jansen af wil na een paar nederlagen? Willem 2 na weer 3 nederlagen? Of toch Twente of PSV?

Van Wonderen heeft aangegeven in de winterstop te bepalen wat hij gaat doen. Dus lijken me speculaties voor die tijd zonde van de energie. En zal Kees zich gewoon richten op nog wat punten voor de winterstop.

Ik ben wel benieuwd waar die ‘hardnekkige geruchten’ vandaan komen. Waarschijnlijk uit een ‘betrouwbare bron’…

Buijs doet het niet perse heel slecht, maar vraag me af of hij Groningen beter kan maken. In dat opzicht wellicht een goede keus om v Wonderen te nemen. Ik zou overigens die trainer van Fortuna ook weleens bij een iets grotere club willen zien, kijken wat die eruit weet te halen. Vind hem over het algemeen wel verstandig en realistisch overkomen.

Hopelijk lukt het GAE van Wonderen te behouden. Van daar uit ploeg en club uitbouwen als stabiele eredivisionist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SuslovMiddenvelder191
J. LarsenAanvaller197
M. de LeeuwAanvaller181
C. NgongeAanvaller187
R. PostemaAanvaller181
M. El HankouriAanvaller170
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1 fan
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren