Jürgen Klopp furieus na nederlaag: ‘Mijn god, ik ben je schoothondje niet’

Maandag, 8 november 2021 om 10:55

Jürgen Klopp heeft zich na afloop van de 3-2 nederlaag tegen West Ham United van zondagavond kritisch uitgelaten over de dienstdoende arbitrage. De manager van Liverpool vindt dat scheidsrechterlijke beslissingen zijn ploeg punten hebben gekost tegen the Hammers. Klopp reageerde furieus toen hem werd gevraagd of onder andere de eerste tegengoal onterecht was goedgekeurd.

West Ham kwam na vier minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van doelman Alisson, die klaagde dat er bij de hoekschop een overtreding op hem was begaan door Angelo Ogbonna toen hij naar de bal ging. Het incident werd beoordeeld door de VAR, maar het doelpunt bleef staan. Liverpool kwam voor rust nog langszij via Trent Alexander-Arnold. Na rust trok de ploeg van trainer David Moyes de zege alsnog over de streep dankzij goals van Pablo Fornals en Kurt Zouma. Klopp zag hoe zijn ploeg in de slotfase niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Divock Origi.

Klopp klaagde dat de openingstreffer een cruciaal moment was voor zijn ploeg. De Duitse oefenmeester voelde zich in de steek gelaten door de scheidsrechter. "Bij de doelpunten en enkele andere situaties moeten andere beslissingen worden genomen”, zei hij tegen Sky Sports. “Bij de eerste goal van West Ham wordt er een overtreding op onze keeper gemaakt, de arm van Ogbonna gaat tegen de arm van Alisson, dus hoe kan hij hem vangen? Dat slaat nergens op. Wat kan Alisson doen? Dat is waarom de keeper beschermd wordt. Als een speler met zijn arm de lucht in gaat, is dat een belangrijk deel van het lichaam voor de keeper.”

Bij BBC Radio 5 Live liet hij een zelfde soort kritisch geluid horen. “We hebben het teruggekeken, Alisson wil voor de bal gaan. Ogbonna raakt Alisson met zijn arm, daardoor slaat Alisson de bal in zijn eigen doel”, aldus Klopp. “Er zijn landen waar iedereen zou zeggen dat dit een overtreding is. De keeper moet hulp krijgen, anders rent iedereen in dit soort situaties op de keeper af. Hij is degene die ervoor moet zorgen dat hij de bal vangt. De doelman heeft geen kans, want als hij duwt, is het een penalty.”

Klopp wees ook op een tackle op Jordan Henderson door Aaron Cresswell in de openingsfase van de wedstrijd. Henderson ging met de nodige pijn naar de grond, nadat Cresswell hem buiten het strafschopgebied van West Ham tackelde. “Die tackle van Aaron Cresswell op Jordan Henderson was roekeloos, ook al raakte hij de bal eerder aan. Op dat moment moet je lichaam onder controle hebben.” Gevraagd door een verslaggever of de verdediger van West Ham van het veld gestuurd had moeten worden, reageerde Klopp als volgt: "Mijn god, ik ben je schoothondje niet. Hopelijk heb je zelf ook een mening.”


Poll

Snap jij de reactie van Jürgen Klopp?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door jellede jong)

Ah de 'sympatieke' Jurgen Klopp strikes again.

Hagelwitte tandpasta glimlach wanneer ze winnen maar bij verlies net zo vervelend als een Guardiola, Mourinho, Van Gaal of gelijk welke andere coach.

En daar is niets mis mee maar het zou dan ook wel fijn zijn dat er dan gestopt wordt met Klopp de sympathiekste coach te noemen...

8 november 2021 om 11:07

Ik vind dat Guardiola altijd wel beheerst blijft na een verlies, of de scheidsrechter moet overduidelijke fouten hebben gemaakt.

8 november 2021 om 11:20

Guardiola is in het verleden ook behoorlijk door het lint gegaan, hij rende een tijdje terug nog op een speler van Southampton af en stond vlak voor zijn gezicht te schreeuwen, en dit jaar deed hij hetzelfde met zijn eigen spelers Grealish en Mahrez. Maar je moet ook bedenken, City is de afgelopen jaren bijzonder succesvol, dan is er ook niet zoveel druk. Klopp is ook gewoon een fanatieke trainer, dat soort mensen worden echt pisnijdig als het tegen zit. Hoort erbij, tenminste zo lijkt het wel bij veel toptrainers.

8 november 2021 om 13:15

Guardiola heeft zeker soms zijn momenten dat hij ook vervelend kan zijn ja. Maar ten eerste op wat je aanhaalt, toen won Man City van Southampton. En ten tweede zei Guardiola tegen Redmond toen dat Southampton meer moest aanvallen en dat Redmond veel meer kon dat dat hij had laten zien. Redmond bevestigde dat achteraf ook, dus dat moment was alles behalve om excuses te zoeken van Guardiola. Dat moment geeft dus absoluut geen kracht bij als argument

8 november 2021 om 15:35

terecht goed gekeurde goal het is geen zaalvoetbal. Die bal moet Allison geoon hebben

8 november 2021 om 11:15

Helemaal mee eens hij is de schijnheiligste

8 november 2021 om 12:11

@thenry_228 - Beetje onzin, want Klopp is 9 van de 10 keer gewoon een vriendelijke gast. Dat hij verliest en daarna zo reageert, heeft meer te maken met zijn enthousiasme voor het spel. Tuurlijk is het vaak gespeeld, maar in interviews, persconferenties, etc. is het best natuurlijk. Bij Van Gaal en Mourinho heb ik vaak het gevoel dat ze al weten wat ze gaan zeggen tegen elke journalist of mediagroep.

8 november 2021 om 12:47

Ah, die had ik nog niet gehoord. Het ligt aan zijn enthousiasme voor het spel dat ie zo reageert als hij verliest? En niet omdat hij een slechte verliezer is?

Bedankt om dit uit te klaren voor mij.

8 november 2021 om 13:06

Hij is inderdaad een slechte verliezer, maar dat hij volgens jou onsympathiek is, is meer van dat je nu redelijk selectief bezig bent en nu opeens generaliseert over zijn hele persona. Dat je hem plaatst in dat rijtje, dus Guardiola (enorm goeie trainer, maar lijkt mij een hele onsympathieke man), Mourinho (heeft best wel veel mood swings), en Van Gaal (buiten beeld lijkt het mij een prima man, maar op tv kan hij vaak wel iets arrogants uitstralen), kan ik me niet echt geheel vinden.

8 november 2021 om 13:29

@FC Grun: dan zijn we het eens. Het is een slechte verliezer.

De rest van je post is allemaal aardig en wel maar...kan je me even aantonen waar ik Klopp onsympathiek noem?

Ik stel alleen vast dat veel mensen hem sympathieker vinden dan pakweg Mourinho of Van Gaal, terwijl hij minstens even vervevend kan reageren wanneer hij verliest. Maar bij Klopp bij dat blijkbaar niet hangen zoals bij Van Gaal of Mourinho. Dat jij daarvan maakt dat ik Klopp onsympathiek vind, is jouw interpretatie.

Tot slot wijs ik je er graag op dat ik er ook geen probleem mee heb dat Klopp een slechte verliezer is (zie mijn bovenste post).

8 november 2021 om 13:58

@thenry_228 - Naja, dat je het tussen "aanhalingstekens" zet, dat er gestopt moet worden om hem de sympathiekste coach te noemen en dat hij in het rijtje hoort van de lijst van trainers die als "onsympathiek" worden gezien. Dus je hebt wel soort van bias tegenover Klopp. Iedereen kan goed overweg met Klopp en persoonlijk vind ik hem echt de definitie van een "manager" hebben binnen een voetbalteam. Laat zijn spelers nooit vallen, verdedigt zijn spelers, doet geen hele gekke aankopen (amper miskopen gehad), is tactisch sterk, en weet zijn taak en rol binnen de club. Alle spelers binnen Liverpool kan leven met zijn rol (tuurlijk willen ze spelen, maar zo'n speler als Jota weet wat voor hem te doen staat bijvoorbeeld). Echt een ideale boegbeeld voor je club en wat andere mensen dan van hem vinden, dan mogen ze zelf weten. Als hij de imago van de club maar niet schaadt en van waarde is voor de club.

8 november 2021 om 14:31

@grun: ja tussen aanhalingstekens omdat Klopp waarschijnlijk even sympathiek (of onsympathiek, weet ik veel) is als Van Gaal of Mourinho.

Mijn hele punt was dat Klopp de facto als sympathieker ervaren wordt dan een Van Gaal of Mourinho, terwijl hij even vervelend kan doen als zijn team verliest.

Ik stoor me gewoon aan die double standards.

Los daarvan heb ik zelf geen enkel probleem met Klopp. Het is een geweldig manager die schitterend werk levert bij Liverpool. Maar het is en blijft een slechte verliezer en dat moeten we, net zoals we dat doen bij Van Gaal of Mourinho, gewoon benoemen (maar als je dat bij Klopp doet, krijg je meer 'tegen'reacties voor een of andere reden)

8 november 2021 om 13:08

Zie weinig mensen hem eerlijk gezegd sympathiek noemen. Helemaal niks mis mee verder zo zijn wel meer mensen. Maar mensen doen net alsof iedereen hem sympathiek vindt, dat klopt gewoon niet. Iedereen weet hoe hij is.

8 november 2021 om 21:52

Fucking engerd is het, verschuilt zich achter zijn mooie tanden maar is zeer selectief als het gaat om bepaalde gebeurtenissen. Zolang het goed gaat, is hij vrolijk en de beste maatjes met de pers en spelers. Maar oh wee als het wat minder gaat..

Klopp is een slechte verliezer. Bij die eerste goal is helemaal niet zo veel aan de hand, anders dan Allison die liep te graaien naar de bal. Allison had zn dag gisteren niet

8 november 2021 om 11:27

Valt me eigenlijk op dat Allison wel vaker z'n dag niet heeft de laatste tijd, of ligt dat aan mij? Heb hem dit seizoen vaker zien grabbelen naar de bal. Lijkt me wel zorgelijk voor zo'n topclub.

8 november 2021 om 11:32

Klinkt meer alsof jij graag wilt dat ze dat zorgelijk vinden bij Liverpool Geen zorgen, na de break mag je weer even Arsenal fan zijn als wij naar Anfield moeten

8 november 2021 om 14:35

Haha nee, ik pik wel eens een samenvatting mee van Liverpool ( hoewel ik deze vaak probeer te vermijden ) en dan zie ik hem wel vaker rare beslissingen maken. Het is meer een vraag of ik de enige ben wie dit opvalt of dat het gewoon toeval is. En tja, ondanks dat ik altijd een City fan blijf, het is goed om te zien dat Arsenal lekker meedoet dit seizoen en dat gun ik jullie ook van harte, dat ik voor jullie zal juichen op Anfield kun je op rekenen haha.

8 november 2021 om 15:43

@Agueroo

Neen hoor, Alisson keept weer een goed seizoen al een paar belangrijke reddingen gedaan. Je kan altijd op hem rekenen. Ik heb een beetje het gevoel dat vele Alisson onderschatten omdat hij niet de meest spectaculaire redderingen verricht.

8 november 2021 om 20:39

@CaptainHendo Ah oke, duidelijk! En nouja, ik vond Alisson samen met De Gea altijd de beste en meest constante keepers in de PL, De Gea is nu iets minder en datzelfde dacht ik van Alisson te zien maar dat heb ik dus niet goed gezien, eerder toeval dus.

8 november 2021 om 13:08

Je kunt als coach helaas geen persconferentie overslaan. Ongetwijfeld moeten de meeste coaches om zichzelf lachen als ze zichzelf terugzien.Typisch Klopp. Ik vind hem vaak een kat in het nauw bij puntverlies. Behave yourself. Wel een goede trainer overigens.

8 november 2021 om 11:28

Ik heb het idee dat het ook een mentaal dingetje is - trainers houden hun zelfvertrouwen door bij tegenslagen jezelf te overtuigen dat het aan de wind, de scheids of de voetbalbond lag.

Dan moet je nog steeds winnen van West Ham, we waren gewoon niet goed genoeg ondanks dat die 1e afgekeurd had mogen worden. De manier waarop Ogbonna naar de bal gaat en Allison blokkeert heeft niet met koppen of iets dergelijks te maken.

8 november 2021 om 11:22

Hoe bedoel je Allison blokkeert? Allison deed toch gewoon een poging om de bal te pakken, maar greep mis? Ogbona raakt hem heel iets aan maar dat is seconden voordat de bal kwam.

8 november 2021 om 11:40

Zoals ik het zeg en interpreteer vanuit de beelden, dat jij dat anders ziet mag natuurlijk. Wellis, nietus discussies ga ik niet aan

8 november 2021 om 12:51

Vond er ook weinig aan. De Gea heeft ook al paar keer zo'n situaties tegen gehad maar in het algemeen fluiten refs wel meteen als een speler in de buurt van de keeper komt. Naar mijn inziens is dit een duel dus er is wel altijd contact. Zo lang er niet geduwt wordt etc vind ik dat het niet gefloten moet worden. Speler van West Ham springt gewoon omhoog en doet verder niets. Alisson verliest simpelweg het duel en Klopp hoopt erna dat zijn keeper een untouchable status krijgt.

8 november 2021 om 14:32

Ogbonna blokkeert Allison niet, springt gewoon om een kopduel aan te gaan. Allison is hier gewoon aan het grabbelen bij alle doelpunten.

Ik heb de beelden van de persco niet gezien, dus kan niet beoordelen of het echt zo heftig was als vz nu omschrijft en die willen altijd alles flink aandikken met 'foeteren' en 'tieren', maar dit verbaast toch niemand? Het gaat ze tijden voor de wind, ze worden (volledig terecht) bewierookt en bij de eerste de beste zucht tegenwind gaat Klopp meteen doen alsof iedereen tegen ze is en de scheids fouten gemaakt heeft.

8 november 2021 om 11:51

Klopp was de enige die voor Leno opkwam toen een Brentford speler Leno vasthield.

Hij had zich eerder uitgesproken dat keepers beter beschermd moeten worden.

8 november 2021 om 12:02

Oke, die is niet blijven hangen dan. Maar punt blijft verder wel gewoon staan natuurlijk, slechte verliezer die Klopp.

Zo kennen we één van de meest onsympathieke mensen op de Engelse velden weer. Altijd te zien met een brede glimlach als het meegaat. Vriendelijk tegen iedereen, maar oh oh oh zodra het mis gaat is Klopp een kleinzielig ventje. Liverpool wordt al weken gedragen door de genialiteit van Salah en TAA. Het spel is niet optimaal en hij moet een keer naar zijn eigen keeper kijken.

Was tuurlijk hinderen wat ogbonna deed, alleen zelfde was ook met Leno , werd toen ook geteld waar Klopp toen zich als enige uitsprak. Dus hypocriet is hij niet in ieder geval.

Verder is er gewoon erna niet goed genoeg gespeeld en terecht niet gewonnen gister

8 november 2021 om 14:36

Sinds wanneer is een kopduel aan gaan hinderen? Contact is niet direct een overtreding hé. Allison had gewoon zijn dag niet, gezien ook het 3e doelpunt van West Ham.

Slechtste verliezer op de Europese velden, als Liverpool punten verliest ,ligt het altijd aan de scheids. Moet het bestuur van zo'n grote club toch eens tegen optreden, want zijn gedrag begint wel een beetje zielig te worden.

De keeper beschermen in de vijf meter gebeurt blijkbaar niet meer. De benen van de keeper zijn in de lucht en hij wordt aangevallen zonder dat de tegenstander de bal raakt. In mijn ogen een overtreding.

8 november 2021 om 14:38

Hoe kun je hier een overtreding in zien? Hij springt de lucht in, gebruikt geen handen/armen/ellebogen. Een keeper wordt weldegelijk beschermt, zolang er iets gebeurt. Anders kun je als keeper tegen een willekeurige speler aanspringen en een vrije trap mee krijgen. Zou raar zijn, toch?

8 november 2021 om 16:15

Gebruikt geen armen? Zet het filmpje eens stil op 39 seconden. Dat is toch wel de keeper aanvallen in beschermd gebied.

Het was gisteren een erg vervelende dag. Vandaar dat ik zo geïrriteerd reageerde. Naar mijn mening is de goal terecht goedgekeurd, omdat Ogbonna nauwelijks wat deed en beide spelers voor de bal gaan. Wel vond ik de Cresswell een rode kaart had moeten krijgen. Vooral als je ziet waar tegenwoordig allemaal rood voor wordt gegeven. Zo met twee benen inkomen kan je een speler ernstig mee blesseren.

Al met al heeft West Ham United verdiend gewonnen. Alle credit naar hun toe.

Wat ik het bizarste vond is dat geen enkele Liverpool speler Alisson beschermde bij corners. Telkens lieten ze hem alleen met Antonio het duel aangaan waardoor die meer bezig was met de tegenstander dan met de bal. Daar moest gewoon een verdediger van Liverpool tussen Alisson en Antonio staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4537
3.Chelsea4428
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller208
Mohamed SalahAanvaller2016
Diogo JotaAanvaller2010
AlissonKeeper190
H. DaviesKeeper
MarceloKeeper00
L. HughesKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

291 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren