Hiddink: ‘Het is jammer, hij had echt voor Oranje kunnen spelen’

Zaterdag, 30 oktober 2021 om 08:18Yanick Vos

Hakim Ziyech was in 2015 onder Guus Hiddink dicht bij een debuut voor het Nederlands elftal, maar door een blessure kon hij niet in actie komen in het EK-kwalificatieduel met Letland. Als Ziyech toen niet geblesseerd was geraakt, had de aanvallende middenvelder annex buitenspeler van Chelsea zich volgens Hiddink nu Oranje-international mogen noemen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door cas1)Ziyech had dus belangrijk kunnen zijn als rechter aanvaller voor oranje, maar ironisch genoeg is hij dat, na zijn keuze voor Marokko, voor hen nu ook niet. Niemand blij.

30 oktober 2021 om 09:14

yoda

geldt ook voor Mazzroui.

Zou wat een rechterkant zou Oranje hebben, met Ziyech en Mazzroui.

Veel voetbal.

30 oktober 2021 om 09:29

Inderdaad, jammer. Op dit moment voor alle partijen.

Ik denk dat Zyech in principe op elke positie voorin kan geposteerd worden. Zelfs hangende spits. Wil niet zeggen dat ie 123 in de basis moet. Gakpo Memphis Berghuis lijken me beter. Klaassen en Wijnaldum meer scorend vermogen. Tegen kleine landen die met een handbalverdediging spelen Zyech op 10. Helaas,heeft niet zo mogen zijn.

30 oktober 2021 om 09:20

Hahahahahahahaha hoe durf je dat te zeggen Ziyech 2/3 x beter dan die 3. Als ziyech voor NL speelde als een van de eerste op het formulier

30 oktober 2021 om 11:50

Net zoals bij Marokko natuurlijk

30 oktober 2021 om 12:27

Matthijs ,Wijnaldum redde het op z'n gemak bij Newcastle en Liverpool. Bij laatstgenoemde club door de jaren heen vrij veel concurrentie op de bank gehouden. Zyech is een bankzitter bij Chelsea, wat uiteraard ook geen schande is. Beter dan Klaassen kan ik in komen. Uiteindelijk zijn het 2 verschillende stijlen.

30 oktober 2021 om 12:56

Wijnaldum speelde op een heel andere positie bij een Liverpool waar hij aanvankelijk ook niet aan de bak kwam, tevens een Liverpool dat heel erg in een overgangsfase zat. Ziyech is beter dan Gakpo, Berghuis of zelfs Memphis. Tien keer beter dan Gakpo zelfs. Memphis zou op het veld niet met hem concurreren (hij is immers spits of linksbuiten en ziyech is aanvallend middenvelder of rechtsbuiten). Klaassen had je niet eens hoeven noemen.

30 oktober 2021 om 10:15

Hahahaha Ziyech zijn linkerpink is nog beter dan die 3 bijmekaar die je noemt🤣

30 oktober 2021 om 11:49

Ziyech de laatste tijd goed zien spelen dan? Oh wacht..

30 oktober 2021 om 12:36

Idd Zyech zit op uitzonderingen na al tijden op de bank.

30 oktober 2021 om 12:39

Teveel mensen beoordelen Zyech op z'n piek, jaren geleden onder Ten Hag. Heel veel spelers beleven of beleefden onder Ten Hag hun piek. Bij Utrecht, bij Ajax.

30 oktober 2021 om 13:36

Op z'n piek hij heeft het jaren achtermekaar bij Ajax laten zien ook onder Bosz toen we de EL finale hebben gehaald en heeft ook een zinkend schip als Twente boven water gehouden waar hij 90% verantwoordelijk is dat ze erinbleven, heeft Marokko naar het WK geschoten en als die invorm en fit was bij Chelsea spatte de kwaliteit ervanaf tegen op Villareal , Sheffield , Man City waar bijna al die analisten met een schuimende mond hem complimenten gaven.

Zou toch wat zijn geweest een voorhoede met Ziyech (op rechts), Berghuis op 10 en Danjuma/gakpo op links met nog een type als Weghorst (beter dan depay die het spel vertraagt en niet alle ballen opeist) in de spits. Daarnaast is Weghorst denk ik ook beter gemaakt voor de strakke voorzetten van Danjuma op links én in de combinatie.

30 oktober 2021 om 09:03

Over welke broer van Weghorst heb jij het hier?

30 oktober 2021 om 09:07

Depay zou die jongens alleen maar in de weg staan en ik denk dat je Weghorst onderschat in zijn veldspel. Met snelle/behendige vleugelspelers om hem heen zou hij heel goed tot zijn recht komen. Depay raakt daar echter alleen maar van uit balans. Weghorst zou heel veel hebben aan die voorzetten van Ziyech (hoog) en de strakke voorzetten van Danjuma (laag)

30 oktober 2021 om 09:13

Ik onderschat Weghorst niet hoor, maar de wedstrijden die ik hem heb zien voetballen in het Nederlands elftal kon hij totaal niet mee in het veldspel. Kan totaal niet in de combinatie fungeren zoals jij wel beweert. Nederland heeft nog nooit met zo'n type spits steevast gevoetbald en dat zal vast wel zijn redenen hebben. Leuk voor de laatste 15 minuten, maar een hele wedstrijd Weghorst of Luuk laten voetballen zorgt bij mij in iedergeval tot een hoog irritatie-niveau

30 oktober 2021 om 09:17

Dachten veel mensen ook over Haller , maar die is blijkbaar toch wel een aardige spits voor Ajax. Ik schat Weghorst overigens een klasse hoger in dan Luuk. Betere inzicht en pass, betere positiespel en vooral overklast hij Luuk in scoringspositie (veel effectiever/dodelijker)

30 oktober 2021 om 09:28

Haller is ook gewoon beter, Oranje zonder Depay is niks waard man. Ziyech en hij zouden juist een meester koppel vormen, Weghorst moest ook zo nodig mee onder Frank nou nou wat een succes..

30 oktober 2021 om 09:29

Ja goede vergelijking....

30 oktober 2021 om 10:24

Ik denk dat jij Weghorst nogal overschat in zijn veldspel. Lompe lantaarnpaal die er door zijn fysiek en harde werken nog wel wat inlegt. Maar in het veldspel met zyech berghuis gakpo verzuipt hij natuurlijk totaal. Dat gaat allemaal veel te snel voor hem.

Ja, en ook Mazraoui had voor Oranje kunnen spelen. Oude koeien uit de sloot halen. Ziyech is en blijft een goede speler, maar dingen zijn gewoon anders gelopen. Ik maak me nu hier niet meer druk over. Soms is geduld ook erg belangrijk. Ziyech had dit destijds niet en nam een beslissing. Dat was zijn recht en dat is prima. Achteraf gezien heeft ook hij verloren. Zelfde geldt waarschijnlijk nu ook voor Ihattaren. Niemand moet achter spelers met een dubbel paspoort aan rennen. Als de tijd rijp is dan verdient iedereen een kans. Ik ben Hakim erg dankbaar voor z'n mooie tijd bij Ajax. Voor de rest is het niet meer relevant. Oranje lijkt nu ook uit het dal te komen en Ziyech heeft ruzie met de bondscoach van het Marokkaanse team.

30 oktober 2021 om 09:14

Vooral ook omdat Ziyech een leuke speler is hoor, maar wereldtop is het ook niet. Snap niet waarom mensen (japie vooral) hier na zoveel jaar nog steeds over kunnen beginnen.

30 oktober 2021 om 09:25

Omdat het een groffe fout is geweest en prutser Blind gewoon weer op de loonlijst van Oranje is gezet na deze achterlijke beslissing misschien? Of Ziyech nou wereldtop is of niet. Oranje heeft een chronisch gebrek aan creativiteit. Dat probleem had Ziyech voor een groot deel opgelost. Berghuis heeft nu dan laten zien dat wel te hebben als 10 bij Ajax dus wie weet kan hij dat probleem oplossen maar we voetballen vaak gewoon moeizaam. De rechtsbuitenpositie is verder een slecht bezette positie in Oranje. Met Ziyech erbij was dat probleem er niet geweest. Gewoon een arrogsnte en domme beslissing destihds van Blind die zijn oren liet hangen naar pokermaatje Van Basten die Ziyech geeb aardige kerel vond. Als je op basis van een "ik mag je gehalte" gaat selecteren ipv op basis van sportieve prestaties dan ben je onwaardig voor Oranje en gewoon een prutser. En dan zet de KNVB hem wederom op de loonlijst omdat het toevallig het knechtje is van Van Gaal. Pure idioterie imo

30 oktober 2021 om 09:32

Poeh poeh, pokermaatje en knechtje, je zit er wel erg mee zeg. Ziyech had ook gewoon geduld kunnen hebben, de Ziyech na 1 jaar Ajax was pas Oranje waardig daarvoor nog teveel individualistisch bezig.

30 oktober 2021 om 09:39

Niet mee eens. Hij behoedde FC Twente hoogst persoonlijk voor degradatie en was daar zowat elke wedstrijd beslissend of bepalend, destijds het grootste talent op de Nederlandse velden en waarschijnlijk ook de beste aanvallende speler op de Nederlandse velden. Wat heeft Blind dan gepresteerd na zijn spelers carriere om weer in de technische staf te zitten? De beste man heeft overal hopeloos gefaald. Hij zit er toevallig bij omdat hij in de zijspan van Van Gaal is meegekomen naar Zeist. Een beetje het Batman en Ronbin verhaal alleen had Robin nog iets van toegevoegde waarde. Dat kan je van Blind niet zeggen

30 oktober 2021 om 09:44

Het Nederlands elftal was er echt niet veel beter op geworden hoor. Leuk met je 'creativiteit', maar het is dan niet opeens dat het Nederlands elftal iedereen scheel zou tikken. Je gaat er een paar procent op vooruit, maar om daar steevast 6 jaar naar dato nog steeds om te gaan zeuren? Je roept nog net niet op om ze voor de krijgsraad te slepen.

30 oktober 2021 om 09:47

Noem mij dan maar een speler in het huidige Oranje die de lange dieptepass en traptechniek van Ziyech in huis heeft dan. De krijgsraad gaat iets te ver maar de KNVB had brokkenpiloot Blind ver bij Oranje vandaan moeten houden na deze perfecte demonstratie van incapabiliteit. In wat voor functie dan ook. Al was het om de bitterballen in de kantine klaar te maken

30 oktober 2021 om 09:59

Ja, maar jij doet net alsof ziyech altijd een 10 voetbalt. Ook genoeg wedstrijden dat hij niet thuis geeft hoor. En noem mij eens een speler in het huidige oranje die net zoveel balverlies lijdt als ziyech? Wellicht komt Depay tijdens het EK toen wel in de buurt van Zyiech zijn gemiddelde cijfers. Hij was zeker een toevoeging geweest, maar jij doet net alsof wij de Messias zijn misgelopen. Maar denk dat wij hier niet uit gaan komen. Jij ziet in Ziyech de verlosser, ik zie er een leuke toevoeging in en niet meer dan dat

30 oktober 2021 om 10:00

Berghuis heeft die traptechniek.

30 oktober 2021 om 10:08

Ziyech zou gewoon de beste speler zijn van Oranje al die invorm is ik zie geen betere rondlopen.

30 oktober 2021 om 10:13

Ik vind Virgil toch wel beter hoor, hij zou in vorm wel bij de top 5 horen

30 oktober 2021 om 10:22

Ja maar Virgil voorkomt voornamelijk doelpunten voor je maar qua aanvallers zie ik geen betere speler dan Ziyech en dat zijn toch de belangrijke spelers die de goals voor je moeten maken or creëren.

30 oktober 2021 om 10:28

Klopt, maar ik vind Virgil wereldklasse en Ziyech zit daar net wat onder wat mij betreft.

30 oktober 2021 om 10:29

Geduld hebben terwijl.je weet datbdie Blind het niet in je ziet en al helemaal niet die blatende Marco. Dat die niet veel later weg zouden zijn kan zyech niet weten natuurlijk. Blijft toch jammer hoor, had echt wel van grote toegevoegde waarde geweest voor oranje.

30 oktober 2021 om 09:26

Ihatarren zie ik nog altijd een veel succesvollere carriere dan Ziyech behalen. De enige die Ihattaren in de weg kan staan is hijzelf. Hij moet niet de moed verliezen na een paar tegenslagen zoals nu weer blijkt (geen binding met club/heimwee). Vaak zijn zulke jongens heel perfectionistisch en kunnen hiervan best onzeker raken. Hij moest echt naar Feyenoord of Ajax gaan waar hij een nieuwe ziel wordt ingeblazen (vooral bij Feyenoord lijkt dat zo)

Allemaal achteraf gezwets. Dit is altijd zo simpel, maar het is gewoon wat het is. Als dit, als dat, daar koop je helemaal niks voor. We moeten het met de selectie doen die we hebben en door…. Word altijd zo moe van dat terugkijken. Haaland had ook voor Ajax kunnen spelen…….

Ja vindt het ook jammer dat hij niet voor Nederland heeft gekozen maar respecteer zijn keuze.
Wat is deze man goed, wordt totaal verpest en verkeerd gebruikt bij Chelsea.

Gewoon jammer blijft een wereldspeler , als die naar een nieuwe club gaat in de winterstop denk ik dat het helemaal goed met Ziyech komt heeft puur te maken dat alles niet goed voelt , raakt steeds geblesseerd als die invorm raakt en dan helpt het niet mee als je Havertz , Pulisic , Mount , Hudson en zelfs Werner op je plek kan spelen.

Blijft toch eeuwig zonde.
Dit is de enige jongen uit een andere cultuur die ik graag bij het Nederlands elftal had gezien.
Zeer jammer

30 oktober 2021 om 10:06

Uit welke cultuur komen Wijnaldum , Van Dijk en Gravenberch dan ?

30 oktober 2021 om 11:30

@Boca, uit de Nederlandse uiteraard. Net als Depay. Maar Raubaht is niet in staat dat te zien.

Denk je niet dat hijzelf ook geen spijt heeft achteraf ?? Kortom alleen maar verliezers

Boeie, Berghuis is veel beter.

30 oktober 2021 om 10:37

Goed spul heb ook wat nodig op deze grijze zaterdagochtend.

30 oktober 2021 om 11:45

Sorry voor het beledigen van uw zoon mevrouw.

Tja misschien waren we beter geworden met Ziyech en Mazraoui en misschien ook niet. Ze zitten nu ook al een tijdje niet meer bij de Marokkaanse ploeg. En dan wordt er geroepen het ligt aan de bondscoach van Marokko maar zou het ook niet een beetje aan Ziyech en Mazraoui kunnen liggen

30 oktober 2021 om 10:55

Aan Ziyech zou ik zeggen oke maar aan Mazraoui kan ik echt niet geloven die jongen is zo bescheiden en rustig dat geloof ik totaal niet.

En toch had Ziyech bij Oranje net zo makkelijk gebrouilleerd kunnen raken met een trainer. Mooie speler maar ook eentje met een gebruiksaanwijzing.

Hehe Eindelijk geeft Hiddi k aan/toe dat hij geblunderd heeft met Zyech
Hij had hem al was het maar 5 minuten moeten laten ballen.
Dan was dit nooit meer een obstakel/item geweest
Dom en nog eens dom

30 oktober 2021 om 12:09

Hij had em 3 interlands moeten laten spelen, maar uiteindelijk moet er helemaal niets. Ziyech mag dat toch lekker zelf weten.

30 oktober 2021 om 12:13

Inderdaad niemand MOET iets. In dit geval stelt Hiddink iets en probeert de schuld bij zijn opvolger(s) te leggen. Het gaat niet om de aanleiding, maar de oorzaak.
Verder schrijf je: "ziyech mag dat toch lekker zelf weten" Dit klopt zeker, maar hier gaat het totaal niet om.

30 oktober 2021 om 12:19

Maar hij raakte toch geblesseerd voor die laatste interland van Hiddink.

Tja. Het is dat Ziyech (en Mazraoui) nu een incident hebben met de bondscoach, waardoor het "Het had gekund bij Oranje" sentiment weer boven komt drijven. Voor de huidige bondscoach van Marokko speelde Ziyech gewoon in de basis en was hij belangrijk met goals en assists. Hij heeft ook voldoende kwaliteit om bij Chelsea te spelen, echter lopen daar heel veel goede voetballers rond en past hij niet echt in het huidige systeem. Maar goed, Ziyech zal nooit voor Oranje spelen dus laten we dit onderwerp nou eens achter ons laten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

325 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 12 2 2 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Druk neemt toe bij Chelsea ondanks fraai doelpunt van Hakim Ziyech

De uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion heeft Chelsea dinsdagavond slechts een punt opgeleverd. De ploeg van trainer Thomas Tuchel remiseerde met 1-1; Hakim Ziyech maakte op fraaie wijze het enige...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren