Solskjaer: ‘Dit is de zwartste dag in mijn geschiedenis als speler en trainer’

Zondag, 24 oktober 2021 om 22:04Dominic Mostert

Ole Gunnar Solskjaer zit na de ontluisterende nederlaag van Manchester United tegen Liverpool (0-5) in zak en as. De trainer spreekt tegenover de officiële clubkanalen van 'de zwartste dag' die hij doormaakte 'als speler en trainer'. Solskjaer hoopt desondanks te mogen aanblijven als trainer, voegt hij toe in gesprek met Sky Sports. Hij is naar eigen zeggen 'te ver gekomen' met zijn ploeg om nu de handdoek in de ring te gooien.

"We waren individueel en als team niet goed genoeg", reageert de aangeslagen trainer tegenover Sky Sports. "Je kunt een ploeg als Liverpool niet zulke kansen geven, maar dat hebben wij helaas wel gedaan. Ons hele optreden was niet goed genoeg. We creëerden openingen, maar Liverpool kreeg de kansen en ging daar zorgvuldig mee om." Als Solskjaer wordt gevraagd wiens verantwoordelijkheid de nederlaag is, reageert hij zonder aarzelen. "De mijne. Zo simpel is het."

"De technische staf doet het fantastisch. Ik ben degene die bepaalt hoe we een wedstrijd ingaan", maakt Solskjaer duidelijk. "We waren niet klinisch genoeg en gaven te veel ruimte weg. Als je goede spelers de ruimte geeft, dan scoren ze." Dat Liverpool in de blessuretijd van de eerste helft op 0-4 kwam, deed pijn bij Manchester United. "Als je met 0-3 de rust in gaat, moet je daarna één keer scoren per kwartier. Ik weet dat mijn spelers daartoe in staat zijn. Maar de 0-4 was waarschijnlijk de genadeklap. We verloren vorig seizoen met 1-6 van Tottenham Hotspur, maar deze nederlaag is nog veel, veel erger. Dit is veel erger voor mij als jongen van Manchester."

Solskjaer krijgt vervolgens de vraag of hij nog de juiste man is om de spelersgroep van the Red Devils te leiden. "Ik ben te ver gekomen, we zijn als groep te ver gekomen, we zijn te dichtbij om nu op te geven. Het wordt zwaar. De spelers zullen er even doorheen zitten, maar er zitten genoeg spelers met karakter tussen. Dit is het diepste dal. Slechter dan dit gaan we ons niet voelen. Laten we zien waar dat ons brengt." Solskjaer kan in ieder geval rekenen op de sympathie van collega-trainer Jürgen Klopp. "Natuurlijk. Het laatste wat ik op dit moment zou willen, is in zijn schoenen staan", zegt Klopp. "Zo voelt het als je een derby verliest. Het is mij ook overkomen. Dan heb je geen zin om al die vragen te beantwoorden."

Voor de trainer van Liverpool is het juist 'een heel mooie dag'. Liverpool boekte de grootste uitzege ooit op de rivaal. "We hebben ons eigen hoofdstukje geschreven in de geschiedenis van de club. Hier gaan mensen nog lang over praten, want het zal heel lang niet meer voorkomen, als het ooit nog voorkomt." Analist Gary Neville van Sky Sports vermoedt dat het bestuur van Manchester United achter Solskjaer zal blijven staan, al wordt de druk immens. "Dit was een verschrikkelijke dag voor Manchester United. Ze zijn compleet vernietigd. Dit is onacceptabel. De druk wordt ongelooflijk groot."

"Het bestuur heeft gezegd achter de trainer te staan, en dat hij aanblijft, maar zulke resultaten ondermijnen dat. Dit is een ontnuchterende nederlaag. Manchester United heeft verandering nodig", vindt de voormalig verdediger. "Ik denk dat Ole de mogelijkheid gaat krijgen om daarvoor te zorgen, maar de druk gaat van alle kanten komen. Er zal om zijn hoofd geroepen worden, op manieren die je je niet kunt voorstellen. Maar je vraagt je ook af wat deze nederlaag betekent voor de spelers. Hoe gaan zij zich herstellen? De komende 24 uur worden misschien wel de meest penibele in de geschiedenis van de club."Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door lanjouwer)

Tijd voor hem om te gaan. Zie ook niet in wat hij bedoeld met te ver gekomen, dit United is niks beter dan toen hij begon als manager (qua materiaal wel, qua spel en prestaties niet)

24 oktober 2021 om 22:11

Het materiaal is indien beter, maar zelfs als je het allerbeste materiaal hebt moet je een goede coach zijn om ook echt het maximale eruit te halen. Solkjaer lijkt dat niet te zijn.

24 oktober 2021 om 22:24

Sinds het vertrek van Ferguson zijn ze begonnen met het kopen van spelers die het elders goed deden in een ander systeem. Ze kopen spelers alsof het FIFA of OSM is, maar ik kan niet echt een duidelijk filosofie besmeuren. De ploeg heeft waanzinnig veel individuele kwaliteiten, maar er is meer nodig.

24 oktober 2021 om 23:44

Tja, hij is eigenlijk gered door Bruno Fernandes. Anders was hij waarschijnlijk allang ontslagen geweest.

25 oktober 2021 om 12:05

Nou dat weet ik niet hoor. Na het vertrek van Sir Alex is het sowieso een vrije val geweest met prestaties die veel minder zijn dan het materiaal. Je hebt een enorme serie aan coaches gehad die het allemaal niet konden en nu had ik juist het gevoel dat het weer een beetje de goeie kant op ging.

En welke conclusie verbind je daaraan? Op zich was/ben ik voorstander van het aanblijven van Solkjaer, maar dit was wel een flinke vernedering.

24 oktober 2021 om 22:14

Tenzij je een van de concurrenten van United support, snap ik niet hoe je voorstander kan zijn van zijn aanblijven. Hij zit er nu al een tijdje en je kan nog steeds geen lijn herkennen in het spel van United. Heeft aardig wat mogen investeren en er is geen enkele vooruitgang. Ik zou ook niet snel een speler kunnen aanwijzen die onder hem beduidend beter is geworden, zoals je dat bijv. bij Tuchel en Rudiger of Ancelotti en Vinicius wel kan. Is met zo'n dure selectie niet eens in staat om de EL te winnen....

24 oktober 2021 om 22:21

ole's at the wheel nananannana

Gewoon totaal ongeschikt. Totaal geen uitstraling en tactisch ontzettend matig. Heeft een uitstekende selectie, maar haalt er niks uit.

25 oktober 2021 om 12:08

Dat hadden Moyes, Van Gaal en Mourinho toch ook? Die club is na 100 jaar Ferguson al bijna 10 jaar idee loos. Met Ole toch nog vrij knap 2de en 3de geworden.

0-5, en ja Liverpool is in vorm, maar bij United is er niemand in vorm. Er zijn geen automatismes in het spel van United, het is wachten op bevliegingen van Pogba, Fernandes, Greenwood, Ronaldo, of een assistje van Shaw bijvoorbeld. United speelt niet als een echt team en is gewoon heel kwetsbaar in de omschakeling, het middenveld mist balans en de verdediging is niet goed genoeg dan word je zo omver gelopen. Verder is Ronaldo natuurlijk een fenomeen en altijd iemand die de winnende kan maken, maar het is heel moeilijk om goed druk en pressie te zetten op een tegenstander omdat Ronaldo maar rondloopt. Neville zij dat dit ook was in zijn tijd bij Man U, en dat dat de reden is waarom Ji Sung Park onmisbaar was voor dat elftal. Die zetten druk en rende als een gek, voor 2 spelers, wie bij United moet dat doen? Ik zie er geen een.

24 oktober 2021 om 22:20

Als Neville dat zei dan kraamt ie echt onzin uit. Ronaldo van nu kan je totaal niet vergelijken met de Ronaldo van toen. Daarnaast speelde Park vaak niet eens. Miste elk jaar meer dan de helft van alle PL wedstrijden

24 oktober 2021 om 22:42

Wat een onzin, ik zie Ronaldo vaak genoeg druk zetten en juist zn teamgenoten sommeren hetzelfde te doen. Ik kan je ook vertellen, ze verliezen de wedstrijden echt niet omdat er geen druk wordt gezet. De verdediging is gewoon echt armzalig. Die Maguirre is een parodie op een verdediger. Altijd te laat en nooit bewust van zn omgeving. Zet m een keer ernaast en je zult een wonderbaarlijke cleansheet zien.

Zidane of Conté. En niemand anders. Ik weet dat de Engels van Zizou niet geweldig is, heeft ook geen ervaring in de PL. Conte integendeel is denk ik wel we geschikte kandidaat. Olé kan veel zeggen, maar dit is erover.. er is geen verbetering, in tegendeel.

24 oktober 2021 om 23:29

Alsjeblieft geen Conte. Zo'n rare druktemaker langs de lijn in het Theatre of Dreams past niet bij de club. Mourinho en Van Gaal onderbouwt die stelling. Verschrikkelijke herinneringen aan...

25 oktober 2021 om 02:21

Zidane is helemaal geen goede coach. Prima people manager maar tactisch van hetzelfde niveau als Ole. Hoe kom je erbij dat dat de oplossing zou zijn voor United. Conte misschien dat is wel een echte vakman maar die zorgt voor veel te veel onrust. Ze hadden gewoon Pochetino moeten halen toen hij beschikbaar was.

25 oktober 2021 om 02:46

Ja want pochetino doet het zo goed bij psg met een van de beste selecties ter wereld.

25 oktober 2021 om 07:44

Waar komt dit allemaal vandaan snap t echt niet. Zidane tactisch niks😂🤣 hij heeft zelfs vorig jaar op een wedstrijd na de finale van ucl niet gehaald. Met een spelers als nacho vinicius rodrygo vazquez en 60+ blessures in 1seizoen. De haat en jaloezie richting real madrid en de brainwash van de nederlandse tv tov real madrid maakt jullie blind. Lachwekkend eigenlijk dat jullie zelfs daardoor niet zelf kunnen oordelen of iemand wel of niet goed is.

25 oktober 2021 om 10:55

@Allesmam Gewoon objectief kijken . Ik ben namelijk helemaal niet anti Madrid sterker in Laliga heb ik meer sympathie voor Madrid dan Barcelona bv. Dat hij tactisch niet sterk is komt niet uit de lucht vallen hoor en ik ben het daar gewoon mee eens. Plus zelfs al zou hij tactisch beter zijn dan dat ik hem inschat vind ik dat als hij als redder van bv United wordt genoemd dat echt schromelijke overdrijven van zijn kwaliteiten. @Real Madrid gaat 't echt zo slecht daar bij PSG valt wel mee hoor, en is gewoon over een langere periode bij verschillende clubs een bewezen goede coach.

Maak er 2 dagen van en neem morgen ontslag.
Ik heb niets met Man Utd maar pogba wissel zetten en hem zo rood zien pakken is het een signaal dat het klaar is.

24 oktober 2021 om 22:21

ole is tacktisch zo slecht he pfff om te huilen. 0-5 met dit matriaal nee man kan echt niet. En die Maguire moet echt lekker gaan banken was bijna bij alle doelpunten betrokken. Middelmatige verdediger en ook nog aanvoerder wuahahhaaha

wacht tot je morgen op straat staat

Als OGS een echte mancunian is stapt hij zelf op!
Kijk in de spiegel en beoordeel je eigen afgelopen 3 jaar kritisch. Je hebt gekregen wat je wou aan versterkingen! Het heeft allemaal niet geholpen. Geen enkele wedstrijd dominant geweest in de 3 jaar. 90 minuten billen knijpen! Time time to go.

Deze man is het spoor bijster. Ik weet niet in welk opzicht hij volgend zichzelf ver is gekomen, maar ik kan het niet onderscheiden. Het is God zegene de greep bij dit United. Er zit geen lijn in het spel en zonder een bevlieging van de topspelers, is er geen strijdplan. Het is tijd voor een nieuwe toptrainer in Manchester.

24 oktober 2021 om 23:56

Slechter dan Ole kan hij het niet doen, dus dat is al een pluspunt.

Ten Hag. Zidane of Conte.

Zie zelf veel overeenkomsten met PSV (niet alleen het resultaat vandaag) en vraag me af of het echt alleen de coach is.. beide ploegen lopen al zo lang te ploeteren en zo afhankelijk van 2-3 spelers...

Weet niet hoe 't bij Man U zit, maar waren zij al zo voor OGS?

25 oktober 2021 om 02:13

De selectie is al jaren ondermaats. Een onderbelichte slechte erfenis van Fergusson. Er is pas in de laatste twee drie jaar enige kwaliteit toegevoegd op de al jarenlang problematische posities (rechtsbuiten, spits, centraal achter en op de backs) maar deze coach is totaal ongeschikt. Zowel van Gaal als Mourinho hadden veel beter gepresteerd met deze selectie, het materiaal waar zij mee moesten werken was al helemaal United onwaardig. Technisch beleid is ook ver te zoeken middenveld nog steeds niet in balans, breedte vd selectie is onvoldoende. Eigenlijk is de selectie o danks alle investeringen nog steeds niet top. Ik lees hier wel eens dat mensen echt denken dat United titelkandidaat zou zijn maar dat is volslagen idioot. Onder Ole is er geen speler beter geworden. Wedstrijden worden vaak met enig geluk over de streep getrokken. Tactisch is het niet best. De enige reden dat hij er nog zit vermoed ik omdat Fergusson hem achter de schermen een hand boven 't hoofd houdt ik kan iig geen andere reden bedenken.

Aardige kerel, maar is in alle opzichte totaal ongeschikt om een topteam als United te managen! Wees eerlijk tegen jezelf en neem een stap terug en ga elders ervaring opdoen en gun ‘jouw’ team een fatsoenlijke trainer.

De enige coach op aarde die begint met Fred en McTominay en met Pogba op de bank!

Aardige gozer, mag hem zeker maar ontslaan per direct is én beter voor de club en voor hem zelf.

25 oktober 2021 om 12:40

Ik zou met Mctominay, Pogba én Fernandes spelen. Maar ik snap je verder wel. Om nou deze partij met Pogba op de bank te starten is gewoon vreemd.

Ook stom om Ronaldo te halen. Ga je je team bouwen om een 36-jarige voetballer die weliswaar nog steeds beest is. Maar toch…van het voetballende hoeft dit team het niet te hebben. Het is allemaal atletisch vermogen en fysiek.

Ole moet plaats maken voor een trainer die capabel genoeg is om meer uit de huidige selectie te halen, en dit zeg ik echt met pijn in m’n hart. Als Ole te lang aanblijft vergooit hij echt z’n status als clublegende.

Sorry maar Ole is niet goed genoeg. Leuke kerel maar totaal ongeschikt voor een ploeg als United die constant wil presteren. Hij heeft geen voetbalvisie met al die sterren. Is gewoon 11 spelers het veld op sturen die maar wat moeten doen en hopen op een geniale ingeving van Ronaldo of Bruno en anders wordt die keer op keer gered door De Gea. Ook gaat die gast weer spelen met Mctominay en Fred. Houdt toch een keer op met die 2 matige voetballers. Zeggen mensen dat Van de Beek slecht is maar die 2 zijn nog slechter en krijgen keer op keer de kans.

Ik heb me echt zitten verbazen over de persoonlijke loyaliteit die Neville gewoon hardop op tv uitspreekt naar OGS, die hem dus hinderen in het doen van zijn werk! Carragher is eerlijk, Scholes neemt geen blad voor de mond, alhoewel we nu wel weten wat hij daar liever wel stopt, en zegt waar het op staat: Manchester United heeft een betere manager nodig dan Solksjaer. Van mij mag hij tot in lengte van jaren blijven zitten, United zal dan verder en verder afzakken met hem.

Overigens, hoe meer tijd verstrijkt hoe meer we kunnen zien dat Mourinho gelijk heeft gekregen over die club. Het is een bestuurlijke klerezooi met infantiele, enorm overschatte voetballers op de loonlijst... Vandaag zie je ook weer dat er spelers op het veld lopen die voor niemand anders spelen dan voor hun zelf.

24 oktober 2021 om 23:27

En hoe meer we kunnen zien hoe goed het is dat Mourinho niet meer voor United werkt. Als er iemand voor een klerezooi zorgde binnen en buiten de lijnen dan was hij het wel. Doe nou niet alsof onder Mourinho het voetbal het kijken waard was. Verschrikkelijke periode!

24 oktober 2021 om 23:36

De enige manager die je nog een beetje in de buurt heeft gekregen bij een titel (met het slechtste Man United van de afgelopen tien jaar) en hier en daar nog een prijs pakte ook.. Nee, het gaat nu veel beter! ‘Only two things about my time at United: time has spoken & the problems are still there'

De 2e helft na de 0-5 was echt beschamend. Liverpool heeft ruim een half uur op 20% energie een beetje staan rondtikken.

Tja en dan ben je nog gespaard want Ronaldo had gewoon moeten douchen en de volge de wedstrijden moeten missen.

Nog steeds krijgt united wat hulp van de arbitrage wat jammer is. Had dit bijvoorbeeld Henderson gedaan was het zeker rood geweest.

Met een coach die tactisch en als coach 0 inhoud heeft en alleen maar kan zeggen come one boys work hard kom je nergens, maar verder komt hij niet, is voetbal inhoudelijk zwak heeft geen visie...

Solskjaer is een aardige man en het is goed dat hij de verantwoordelijkheid op zich neemt. Maar ik denk dat hij op dit moment niet de juiste persoon is. Met dit materiaal moet je veel meer uithalen dan de zevende positie. In het begin was het nog aardig, maar daarna vrij wisselvallig met de 1-6 en 0-5 als dieptepunten. Het is te hopen dat Solskjaer het tij kan keren anders zal hij, denk ik, de kerst niet halen.

Zwartste dag voor hem..? Voor mij de meeste witte..

Ligt niet aan de coach
Spelers zijn niet complementair. T kan geen team.worden
En wie trekt er in vredesnaam.een 36 jarige overschatte speler aan om.de aanval te leiden? Bruno Fernandez zit er ook maar mee..

Deze trainer moet echt zo snel mogelijk weg, ik snap überhaupt niet waarom united hier ooit aan begonnen is, laat hem maar eerst ervaring opdoen! Het is tegenwoordige een hype bij grote clubs om beginnende coaches aan te stellen en dit gaat in de meeste gevallen gewoon niet goed, met een aantal uitzonderingen bijv. Guardiola en Zidane.

Ik snap echt niet waarom hij Pogba op de bank laat beginnen en al helemaal die super slechte maguire, die mag voor mij echt weg, wat is hij toch slecht.

Als Solskjaer wordt gevraagd wiens verantwoordelijkheid de nederlaag is, reageert hij zonder aarzelen. "de mijne. Zo simpel is het."
Goede zelfreflectie Solskjaer

Solskjaer krijgt vervolgens de vraag of hij nog de juiste man is om de spelersgroep van the Red Devils te leiden. "ik ben te ver gekomen, we zijn als groep te ver gekomen, we zijn te dichtbij om nu op te geven.
Oh nee, toch geen goede zelfreflectie

Als hij Manchester United echt een warm hart toedraagt, gooit Solskjaer zelf de handdoek in de ring en stemt hij met het bestuur een mooie afkoopregeling af.

Soort Ajax-PSV dit hehe. United en PSV totaal uit vorm. Liverpool en Ajax zijn heerlijk bezig.

Dit is ook echt gewoon een dramatische coach. Heeft tactisch echt geen kaas er van gegeten. Met deze spelersgroep meot hij er veel meer uithalen.

heeft al ruim voldoende de tijd gehad. Als ik dan zie dat meneer van Bommel er al weer is uitgegooid bij VfL Wolfsburg, dan wordt het ook langzaam eens tijd om meneer Solskjaer te ontslaan.

Daar gaat het heel snel, terwijl OGS gewoon alle krediet lijkt te hebben.

Van mij mag hij zo lang mogelijk blijven zitten, aangezien ik geen fan ben van United, maar dan blijft het wel bergafwaarts gaan gok ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. Wan-BissakaVerdediger130
Bruno FernandesMiddenvelder134
David de GeaKeeper130
S. McTominayMiddenvelder110
FredMiddenvelder101
Cristiano RonaldoAanvaller104
M. GreenwoodAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

13 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2018-2021 Manchester United
2015-2018 Molde FK
2014-2014 Cardiff City
2010-2014 Molde FK
1996-2007 Manchester United
Laatste voetbalnieuws

‘Staf Solskjaer maakte pijnlijke vergelijking tussen V/d Beek en United-flop'

Donny van de Beek werd in zijn eerste maanden bij Manchester United door de trainersstaf van toenmalig manager Ole Gunnar Solskjaer vergeleken met Henrikh Mkhitaryan, zo beweert ESPN. De stafleden zouden...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren