Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Door mij had Manchester United de kans om Haaland voor vier miljoen te kopen’

Laatste update:

Manchester United had Erling Braut Haaland in het verleden voor slechts vier miljoen euro kunnen kopen van Molde FK. Dat onthult Ole Gunnar Solskjaer tegenover The Athletic. Solskjaer maakte Haaland als trainer van Molde van dichtbij mee en tipte Manchester United in 2017 om zijn pupil in te lijven.

Met de tip van Solskjaer werd alleen nooit iets door the Red Devils gedaan. Haaland vertrok uiteindelijk naar RB Salzburg en belandde via Borussia Dortmund in de zomer van 2022 bij Manchester City. “Ik weet nog dat ik contact op had genomen met Manchester United. Dat deed ik omdat we een hele talentvolle spits hadden, waarvan ik dacht dat zij hem goed konden gebruiken”, legt Solskjaer uit. “Dat was zes maanden voor ik zelf bij United aan de slag ging.”

“Ze luisterden niet naar mij, helaas”, geeft Solskjaer aan. Haaland, dit seizoen goed voor 51 treffers in 48 officiële duels, heeft volgens Transfermarkt momenteel een marktwaarde van maar liefst honderdzeventig miljoen euro. United kon de Noorse doelpuntenmachine destijds voor een schijntje ophalen. “Vier miljoen. Dat was onze vraagprijs. Alleen ze besloten om hem niet te nemen. Vier miljoen!”, aldus Solskjaer.

Haaland werd vrijdag door de Britse pers verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De spits behaalde een overweldigende 82 procent van de stemmen (een record) en troefde daarmee nummers twee en drie Bukayo Saka en Martin Ødegaard ruimschoots af. Het is pas de vierde keer in de Premier League-geschiedenis dat iemand in zijn debuutseizoen de verkiezing wint. Haaland schoot vanaf minuut één al met scherp en staat na 32 competitiewedstrijden op 35 doelpunten. Daarmee vestigde hij zich in zijn debuutjaar direct als degene met de meeste Premier League-goals ooit in één seizoen. Met nog vier wedstrijden te gaan kan hij zijn totaal bovendien nog enigszins opkrikken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer zo'n verhaal.. En Messi speelde bijna bij Ajax. Ieder jaar koopt iedere club talenten die de nieuwe wereldsterren worden. Soms slaagt het, soms niet. Misschien was Haaland helemaal niet geslaagd bij Man U op die leeftijd..

13 mei 2023 om 13:46

@superduper ik snap wat je zegt. Vind het in deze wel anders. Solksjaer is een echte United man en heeft Haaland door laten breken als speler bij Molde. Ze hadden dan echt wel zijn voorstel wat serieuzer kunnen/moeten nemen. Echter blijft het natuurlijk wel een koe in de kont kijken daar je nooit weet hoe hij zich had ontwikkeld als ze hem wel hadden gehaald.

Maar toen Solskjaer zelf manager werd hebben ze dus ook geen poging ondernomen?

13 mei 2023 om 14:34

Wat ik heb vernomen is dat United juist wel probeerde hem te halen, alleen weigerde Haaland de overstap te maken omdat die heen zekerheid had of OGS nog lang aan het roer zou blijven. Vandaar dat die naar Dortmund is gegaan.

13 mei 2023 om 15:10

Maar dan is de conclusie toch dat hij sowieso geen trek had in een overstap naar United? Dan zegt Solskjaer dus niks zinnigs hier

13 mei 2023 om 14:39

Jawel, 2x zelfs. Maar Haaland zelf besloot voor Salzburg en later Dortmund te kiezen. Verstandig wat mij betreft.

Een mooi voorbeeld van survivorship bias. De focus ligt op één speler die nu succesvol is, maar alle andere suggesties voor aankopen die Solskjaer ooit deed - die uiteindelijk mislukten of die de verwachtingen nooit waar maakten - blijven buiten beschouwing. De verliezers, die vaak in de meerderheid zijn, zijn daardoor minder zichtbaar.

Een club als Manchester United krijgt jaarlijks waarschijnlijk honderden spelers aangeboden. Hoeveel daarvan zouden er geslaagd zijn? Stel ze zouden al die spelers contracteren, inclusief Haaland, dan maak je onder aan de streep waarschijnlijk nog steeds een verlies.

Alsof hij naar Utd was gegaan. Hij en z’n vader zijn echt City mannetjes

13 mei 2023 om 15:46

Waar baseer je dit op?

13 mei 2023 om 16:30

De interviews van Haaland waarin hij aangaf dat hij als kind vaak naar het stadion van City ging en nu nog steeds fan is van Man City is. En de foto's van een jonge Haaland in Man City shirts.

Beetje makkelijk, want wie had het gezegd dat hij het dan had gered in 2017? Ibra, Lukaku, Sanchez, Martial en Rashford speelden toen. En jaren daarop kwam Ronaldo en Cavani. Premier League kennende zijn ze meestal niet geduldig met talenten. Misschien speelde hij niet heel lang bij Molde, Salzburg en Dortmund, maar bij alle drie de clubs heeft hij ruimte gehad om te groeien en steeds op een hoger niveau te spelen. Ik denk dat deze stappen nodig waren zodat hij nu zo succesvol is op Premier League en Champions League niveau. Beetje mosterd na de maaltijd van de babyface assassin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren