Vertessen krijgt vertrouwen: ‘Messi of Lewandowski waren ook niet zo effectief’

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 15:29 • Laatste update: 15:36

Roger Schmidt is ervan overtuigd dat Yorbe Vertessen in de toekomst kan uitgroeien tot een topspeler bij PSV. De Belgische aanvaller krijgt dit seizoen geregeld kansen van de trainer van PSV. Door het geblesseerd uitvallen van Noni Madueke en Cody Gakpo tijdens het verloren Europa League-duel met AS Monaco (1-2), lonkt er zondagmiddag in de topper tegen Ajax een basisplaats voor Vertessen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door realxiiimadrid)

Ik had het al begin van het seizoen voorspelt toen alles hossana was maar met Vertessen en Bruma ga je de oorlog gewoon niet winnen. Ook de spitspositie is zo matig bezet waardoor alles van Gakpo en Madueke (pas 19 mag je niet te veel van verwachten).

22 oktober 2021 om 15:44

Klopt helemaal. Bij het begin leek het prima maar nu er meerdere spelers uit vorm zijn (oa van ginkel, Zahavi, madueke) wordt het lastiger. Dan valt het extra op dat ze geen brede selectie hebben.

22 oktober 2021 om 16:25

Alleen omdat Madueke uit vorm is merk je het ineens. Ginkel heeft nog weinig laten zien en Zahavi kan het tempo niet 90 minuten aan, maar dat was al bekend.

22 oktober 2021 om 16:37

Niet mee eens, van ginkel deed het bij het seizoen lang niet zo slecht als nu. Precies hetzelfde met Zahavi. Die scoorde een hattrick en daarna ging het bergafwaarts.

22 oktober 2021 om 15:52

Ik vind het persoonlijk wel heel apart hoe iedereen doet alsof het allemaal zo slecht loopt bij PSV. PSV staat 1 puntje achter Ajax en doet nog volop mee in die Europa League poule. Monaco heeft heel gelukkig gisteren gewonnen waar een overwinning een betere weerspiegeling van de wedstrijd was.

En ik ben het ook wel met je eens: PSV heeft niet zo'n goede selectie als Ajax. Maar goed, dat is ook geen schande: de club is inmiddels gewoon financieel van een andere orde dan wij. Wij hebben simpelweg niet een budget zoals Ajax. Ajax koopt Haller voor spelers voor 15-20 miljoen. Dat kunnen wij niet.

22 oktober 2021 om 15:57

@PijlSnelVentje, als Ajax zondag wint is het verschil vier punten + doelsaldo. Eigenlijk vijf punten dus. Daarnaast "doet PSV volop mee in de EL". Tja. PSV hoorde van tien man van Benfica te winnen. Dus de EL is al een troostprijs. Daarnaast is er een kans dat het de Conference League gaat worden.

Een ander punt vind ik is dat PSV een paar keer goed is weggekomen met de eindstand.

Tot slot: ik zie geen duidelijk spelbeeld bij PSV. Jij wel?

22 oktober 2021 om 16:09

Hoi Kyle,

Persoonlijk vind ik de Europa League geen troostprijs en zie ik het voor PSV als een echte prijs. Ik was gisteren dan ook echt teleurgesteld dat we het niet over de streep hebben kunnen trekken. Zeker ook omdat daar wel alle kansen toe waren.

Als Ajax zondag wint dan is het gat inderdaad 4 punten en als PSV wint dan staan ze bovenaan. Wat bedoel je precies?

We moeten onszelf niet vergelijken met Ajax. Ajax doet het op het moment gewoon exceptioneel goed en wij moeten proberen voor onszelf het onderste uit de kan te halen. En dat dat minder dan Ajax is, dat is volstrekt logisch. Ajax heeft meer geld en meer geld resulteert vaak ook in betere prestaties.

Dat eeuwige kijken naar Ajax en dan op basis daarvan de conclusie trekken dat het allemaal slecht is, is onzinnig. Ajax en PSV vissen op dit moment niet in dezelfde vijver wat betreft spelers.

Dan als slot nog dit:

'een ander punt vind ik is dat PSV een paar keer goed is weggekomen met de eindstand'

Daar ben ik het volstrekt mee oneens. Wij hebben gewonnen van Sparta PEC en Go Ahead Eagles op het laatste moment maar in alle wedstrijden en vooral die twee thuiswedstrijden waar we ver de bovenliggende partij. Het was een zeer onterechte uitslag geweest als we die wedstrijden verloren hadden. Willem 2 daarentegen hebben we verloren en daar had Willem 2 een schot op goal om 15 (of 16? ) schoten op doel voor ons. Om nog maar te zwijgen over die wedstrijd van gisteren.

Dus nee, we hebben een paar wedstrijden op het nippertje gewonnen maar goed weggekomen vind ik juist niet. Deksel op de neus gekregen in twee wedstrijden waar we de betere waren.

22 oktober 2021 om 16:29

Vorig seizoen leek het EL avontuur er ook al op te zitten voor de winterstop maar mede doordat ze wilskracht toonden hebben ze groepswinst afgedwongen. Ik ben van mening dat Psv nog steeds kans maakt om de overige duels te winnen. Ook gisteravond en tegen Sociedad heeft Psv voldoende kansen gehad om te winnen. Echter is Psv veels te wisselvallig en geven ze te makkelijk goals weg. Voorin zit het denk ik wel goed maar achterin moet er zeker nog 1 a 2 sterke verdedigers bij, en dan vooral vanaf links. Max speelt al maandenlang matig maar staat er wel altijd in.

22 oktober 2021 om 16:40

Het is wel zo dat je nog 2 zware uitduels voor de boeg hebt in de EL. Met twee thuiswedstrijden maar 1 puntje pakken is geen goede voorbode volgens mij.

In de ED ook al teveel punten laten liggen imo. Ware het niet door de misstap van Ajac tegen Utrecht, want anders was de competitie zondagavond al gespeeld misschien

22 oktober 2021 om 16:59

Kyle 4 punten zegt niet veel. Wel dat psv al feyenoord en az gehad heeft. Team waar wij nog tegen moeten en punten kunnen verspelen.

22 oktober 2021 om 18:23

Precies dit! De topsportklimaat is er niet meer. Het is allemaal wel goed maak je nergens druk om. Als er in Amsterdan met 4-0 wordt verloren van Feyenoord en van Willem 2 en 1 week tijd dan breekt daar de pleuris uit. Ook 1 punt uit 2 thuiswedstrijden in Europa. In Eindhoven vinden ze alles wel prima dat is het verschil met Ajax. PSV was pakweg 7-10 jaar geleden ook zo.

haha maar messi en ronaldo waren niet zo blind als vertessen met dat wild schieten iedere keer hij heeft veel loop vermogen maar dan is het ook techniek is helemaal niks

22 oktober 2021 om 15:44

Hahaha precies....heb eerste jaren van Messi gezien, maar kan mij niet herinneren dat hij toen speelde als blind paard die bal onrustig km's hoog schiet of als ontspoorde bij alle kanten opvliegen.

Die Roger toch.....

Probeert hij Koeman te verslaan met gekke uitspraken? Koeman: Luuk beste koper en afgelopen week spectaculaire wedstrijd gespeeld...

Roger: Geweldig gespeeld gisteren en Messi was ook niet effectief zoals Vertessen

Hij heeft wel iets maar echt geweldig is het ook nog niet en momenteel is het voor PSV wel gewoon te weinig, ook als invaller vind ik persoonlijk. Dat zie je toch ook wel bij de U21 van België, daar maakt Openda een stuk meer indruk (wel een jaar ouder natuurlijk). En tegen Denemarken was het gewoon slecht.

22 oktober 2021 om 15:45

Even zijn statistieken voor Belgie bekeken maar hij heeft in totaal maar 79 minuten gespeeld voor Belgie u21 en daarin twee goals gemaakt, dat is gewoon hartstikke prima toch? Persoonlijk vind ik Vertessen een ruwe diamant. Door PSV-supporters wordt hij niet altijd op waarde geschat, maar dat werd Piroe ook niet terwijl die momenteel misschien wel de beste spits in de Championship is. We kijken te vaak naar wat spelers niet kunnen ipv wel

22 oktober 2021 om 16:05

Twee keer als invaller gescoord inderdaad (tegen Kazachstan met een penalty die hij wel zelf afdwong). Maar er is dus wel een reden dat hij voor openda op de bank zit, en tegen Denemarken maakte hij zijn basisdebuut en dat was slecht tot matig.

Ik vind hem zeker niet slecht. Maar momenteel is hij 1 van de eerste invallers voor PSV en dan denk ik niet dat hij op dit moment een speler is die het verschil gaat maken als invaller als het echt moet of het wat minder draait. Een uitleenbeurt aan een middenmoter zou dan ook wel deugd doen denk ik. Een beetje zoals Brugge deed met Openda en Vitesse. Want die heeft toch wel stappen gezet nu.

22 oktober 2021 om 16:14

Tja Piroe hier nu bij halen is makkelijk scoren. Natuurlijk doet hij het goed bij Swansea maar bij PSV en zeker bij Sparta kon hij niet overtuigen. Ik vraag me af of Vertessen een ruwe diamant is. Hij is pijlsnel natuurlijk maar het is ook weer geen echte buitenspeler en als spits mist hij toch wel rust voor de goal. Ik zie hem op dit moment geen aanspraak maken op een basisplaats.

22 oktober 2021 om 16:32

Nouja direct na zijn transfer riep ik al dat PSV een fout beging door Piroe te laten gaan. En dat zeg ik nu niet om mijn gelijk te halen, maar meer om aan te geven dat je het talent dus echt wel kunt zien bij Piroe. In de jeugd stond hij al heel hoog aangeschreven, kon op zijn 16e/17e overal heen. Bij Sparta heeft hij gewoon geen eerlijke kans gehad wat ik nog altijd onbegrijpelijk vind. Die jongen is nog altijd pas 22. Vertessen is weliswaar een ander type speler, maar net als Piroe scoorde hij ook altijd vrij makkelijk in de jeugd (en had hij die rust voor de goal dus wel) en lijkt het erop dat hij gewoon even moet wennen aan het grote mannen voetbal. Niet ieder talent is gerijpt op zijn 19e/20e. Komt natuurlijk ook nog bij dat Vertessen enorm veel tegenslagen heeft gehad met blessures en mede daardoor zijn potentieel nog niet volledig heeft kunnen benutten

22 oktober 2021 om 16:52

Jij was dan een van de weinige die dat riep. Ik heb echt nog nooit gelezen dat iemand zei dat hij een kans in de basis moest krijgen. Buiten dat vond ik hem vorig seizoen ook niet heel overtuigend vooral voetballend niet. In de jeugd kon hij inderdaad overal heen maar dat kunnen ze bijna allemaal bij de Nederlandse jeugdelftallen. Hij hoorde bij de grotere talenten maar het is ook weer niet zo dat hij meer liet zien dan spelers als Abouklahl, Gudmundsson en Lammers in jong PSV, laat staan de grotere talenten.

Over Vertessen begrijp ik ook wel dat hij veel geblesseerd is geweest. Natuurlijk zie je ook wel bepaalde kwaliteiten bij hem maar hij mist gewoon echt alle rust bij het afmaken. Meerdere keren stelt hij daar gigantisch in teleur.

Wat zegt deze man nou weer. Messi schoot op zijn 19e al 14 binnen in Laliga, Lewandowski op zijn 19/20e schoot er 14 in de Poolse league binnen. Wat gaat Vertessen op zijn 20e in de eredivisie doen?

22 oktober 2021 om 15:45

@inke

"wat gaat Vertessen op zijn 20e in de eredivisie doen?"

Strikvraag?

Anders er ook 14 inschieten ??

22 oktober 2021 om 15:58

Altijd onnodig als een trainer met vergelijkingen komt met absolute topspelers / besten ooit, maar inderdaad: 14 goals op je 20e in de poolse competitie is ook niet bepaald geweldig te noemen. Uiteindelijk geeft hij aan wat voor daadwerkelijk iedereen geldt: niemand zit rond die leeftijd op zn top, en hij gelooft dat Vertessen de potentie heeft om ooit het niveau van topspeler van PSV te bereiken.

22 oktober 2021 om 16:55

@inke de vergelijking met Messi gaat voor mij ook mank, maar Lewandowski was in zijn begin jaren ook nog lang niet de doelpuntenmachine die hij nu was. Zeker na zijn overstap naar Dortmund waren er echt heel veel twijfels of die het uberhaupt wel ging redden. Heeft zich daarna natuurlijk fantastisch ontwikkelt.

23 oktober 2021 om 14:10

Ik begrijp best dat een trainer zijn pupil wil beschermen of meer vertrouwen wil geven maar dit slaat natuurlijk helemaal nergens op haha. Deze trainer is af en toe goed in het overdrijven. Zo heeft hij heeft een fantastische tweede helft gezien tegen Monaco, is die Vinicuis een goede spits en is Sangare van wereldklasse. Als dat je standaard en opvatting is, tja....

Ik blijf erbij dat Vertessen, als hij niet zo ongelofelijk snel was geweest, het nooit tot het eerste van PSV had gered. Voor hem hoop ik dat het uiteindelijk een geweldige voetballer wordt, maar hij mist zoveel basis vaardigheden dat ik mij afvraag of hij die ooit wel gaat krijgen. Wat van Hooijdonk al aangaf, zijn afwerking is zo wild en het heeft PSV nu al voor de tweede keer Europees een overwinning gekost (na Benfica thuis).

22 oktober 2021 om 16:01

Haal bij elke speler zn beste wapen weg en het is direct een stuk mindere speler. Niet heel gek.

22 oktober 2021 om 16:56

Ik snap wat je bedoelt. Ik heb dat met Messi. Ik heb het gevoel dat als hij geen benen zou hebben gehad, hij het eerste van Barcelona nooit gehaald zou hebben.

Lewandowski en Messi met Vertessen vergelijken...... tja. Vertessen is gewoon blind, zal nog veel moeten verbeteren om belangrijk te worden voor PSV.

22 oktober 2021 om 16:20

Ach eigenlijk geeft hij toch gewoon aan dat hij nog moet groeien en meer rendement moet krijgen? Hij zegt nergens dat vertessen van het niveau Messi of Lewa is.

22 oktober 2021 om 16:57

@magistra de vergelijking met Lewa snap ik nog wel. Dat was in het begin van zijn carriere ook alles behalve een doelpuntenmachine. Heeft zich daarna natuurlijk wel gigantisch ontwikkeld.

De vergelijking met Messi gaat voor mij ook mank.

Ipv Messi of Lewa zou je ook kunnen kijken naar pak hem beet Jody Lukoki…

22 oktober 2021 om 16:58

Maar je wilt als trainer je speler toch vertrouwen geven. Horen dat je de nieuwe Lukoki bent terwijl je zondag tegen ajax wss in de basis staat is natuurljk niet geweldig voor het vertrouwen haha

Hij is snel en werkt hard, hij kan ook een man voorbij komen, maar hij is echt nog lang niet scherp genoeg voor de goal. Het zou mij eerlijk gezegd verbazen als dit ooit een vaste waarde voor PSV zou worden.

Ik vind vertessen ook niet geweldig. Kan het toch niet zo in dat deze jongen niet op zijn beste positie wordt opgesteld? Misschien moet hij gewoon in de spits een paar wedstrijden de kans krijgen. Hij heeft wel diepte in zijn spel.

Als je het punt wilt maken dat Vertessen nog niet effectief is maar nog wel effectief kan worden, vergelijk hem dan met een speler in een vergelijkbaar traject. Thierry Henry zou nog het beste voorbeeld zijn.

Toen hij niet zo lang geleden een prachtige goal maakte dacht ik "ach, dus toch..." maar hij doet me wat dat betreft een beetje aan Kerk denken bij Utrecht.

Snel en onvoorspelbaar, maar weinig controle, overzicht of koelbloedigheid. Kan lastig zijn voor veel verdedigers, maar ook voor zichzelf en het eigen team omdat je er totaal niet van opaan kan en geen idee hebt wat er gaat gebeuren als hij de bal heeft.

En waar Kerk bij Utrecht nog van best veel waarde was, zal dat op een hoger niveau lastiger worden...

Overigens is Malen ook erg onrustig voor de goal maar schoot er toch wel aardig wat goals in bij PSV. Misschien als vertessen op zijn juiste positie wordt opgesteld hij hier ook nog in kan groeien.

Is toch ook allemaal niet best wat de heer Schmidt de laatste tijd uitkraamt. Nu dit weer, Vertessen is nog zo'n grillige speler die in mijn ogen veel kansen mist. Het is zeker een goede voetballer, maar twijfel of hij het in zich heeft om dusdanig effectief te zijn dat hij een veel hoger rendement haalt op hoger niveau.

Ik vind dat Vertessen ook nog potentie heeft. Is nog veels te onrustig voor het doel maar ten minste a) hij komt voor het doel in een kansrijke positie met de bal b) hij kan bijna iedereen voorbij sprinten c) hij heeft ook nog een actie om een tegenstander te dollen. Als hij beseft dat hij eigenlijk meer tijd heeft en op het afmaken werkt kan hij nog steeds een basisplaats bij PSV verdienen. Ik zie hem meer als een potentiële Kežman. Geen wereldtopper maar wel heel belangrijk op club niveau in de eredivisie.

Ik denk dat het voor psv wel goed uit kan pakken met vertessen en bruma. Dan kan je vol op de counter spelen en met die twee snelheidsduivels kan je ajax daar echt pijn mee doen aangezien die veel ruimte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller124
R. SchmidtUnknown
M. GötzeMiddenvelder110
J. DrommelKeeper120
BrumaAanvaller115
Y. VertessenAanvaller113
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

België
0 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren