Schmidt zorgt voor grote verrassing en verwijst Zahavi naar de bank

Donderdag, 21 oktober 2021 om 19:35Mart van Mourik • Laatste update: 20:03

De opstelling van PSV voor het Europa League-duel met AS Monaco is bekend. De belangrijkste wijziging aan de kant van de Eindhovenaren wordt doorgevoerd in de spitspositie, waar Carlos Vinícius de voorkeur krijgt boven Eran Zahavi. De honneurs van de geschorste Ibrahim Sangaré worden waargenomen door Olivier Boscagli. De Fransman schuift een linie naar voren, waardoor er centraal achterin een gat komt dat wordt opgevuld door Armando Obispo. Bij Monaco krijgt Myron Boadu de voorkeur in de spits boven Wissam Ben Yedder De aftrap van het duel om de koppositie in Groep B vindt om 21.00 uur plaats in het Philips Stadion.

Trainer Roger Schmidt voert dus drie wijzigingen door in de basiself ten opzichte van het gewonnen Eredivisie-duel met PEC Zwolle van afgelopen weekend. Joël Drommel staat zoals gebruikelijk onder de lat, en voor de doelman staat en viermansverdediging geposteerd. Phillipp Mwene geeft invulling aan de rechtsachterpositie en Philipp Max staat linksback. Het hart van de verdediging wordt gevormd door André Ramalho, die tegen PEC de gelijkmaker verzorgde, en Obispo, de vervanger van de naar voren geschoven Boscagli.

Op het middenveld krijgen Marco van Ginkel en Boscagli de controlerende rol toebedeeld, terwijl Mario Götze invulling geeft aan de nummer tienpositie. Sangaré pakte in de wedstrijd tegen Sturm Graz (1-4) een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd zijn tweede gele kaart en is tegen Monaco zodoende geschorst. Op de persconferentie daags voor de ontmoeting met de Monegasken leek Schmidt zich geen zorgen te maken over de afwezigheid van de Ivoriaans international. “Tegen Real Sociedad is het ons ook gelukt om een goede wedstrijd te spelen zonder Ibrahim, maar hij is wel een sleutelspeler voor ons”, aldus de keuzeheer.

De alternatieve optie die besproken werd tijdens het persmoment voor het invullen van het gat dat Sangaré achterlaat was Davy Pröpper, maar hij moet genoegen nemen met een plek op de bank. Verder heeft Schmidt voorin de grootste verrassing in petto. Niet Zahavi staat in de spits, maar Vinícius krijgt een basisplek van de oefenmeester. Rechtsvoorin staat Noni Madueke, en Cody Gakpo mag zijn kunsten vertonen vanaf de linkerflank.

Monaco hoopt tegen PSV de vervelende nasmaak weg te spoelen van de nederlaag in de Ligue 1 tegen Olympique Lyon (2-0). Coach Niko Kovac heeft in het 3-5-2-systeem een basisplek ingeruimd voor Boadu, die ook in het duel met Real Sociedad (1-1) de voorkeur kreeg boven Ben Yedder. De Nederlander wordt voorin vergezeld door Kevin Volland. De Eindhovenaren gaan met vier punten aan kop in Groep B, waarin Monaco tweede staat met een gelijk puntenaantal maar met een minder doelsaldo: +3 om +1. Real Sociedad (twee punten) en Sturm Graz (nul punten) completeren de poule.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Van Ginkel, Götze, Boscagli - Madueke, Vinícius, Gakpo

Opstelling AS Monaco: Nubel; Maripán, Disasi, Badiashile; Aguilar, Fofana, Tchouaméni, Lucas, Caio Henrique; Volland, Boadu


Poll

Is dit de best mogelijke opstelling van PSV voor het duel met AS Monaco?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Zou vini vandaag zijn eerste goede bal raken?

21 oktober 2021 om 19:56

Hij is veel belangrijker met zijn lichaam en kracht zodat hij continue twee verdedigers bezig kan houden. Hierdoor moet er meer ruimte komen voor Gakpo, Götze en Madueke zodat zij hun acties kunnen maken. Je zag het bijvoorbeeld bij de weergaloze goal van sangare tegen Sparta waarbij vinicius twee centrale verdedigers bezig hield waardoor deze allebei te laat waren met uitstappen en sangare kon uithalen. Verder zou het wel erg fijn voor hem zijn als hij een goaltje erin zou kunnen prikken vanavond.

21 oktober 2021 om 20:20

Rombomcu spaart Schmidt Zahavi niet gewoon voor Ajax? Of alvast tergen? De man speelt altijd goed tegen Ajax, daarom denk ik, dat hij gespaard wordt.

21 oktober 2021 om 21:38

Dan ben is hij echt een zak hooi. Een speler sparen tijdens een Europees duel, de moneymaker van het voetbal.

21 oktober 2021 om 19:58Vraag mij af of je de vorige wedstrijd heb gezien waarbij hij bij twee doelpunten belangrijk was. Daarnaast is het ook gewoon lastig invallen PSV is laatste weken niet in vorm speelt slechts een aantal minuten waardoor ritme opbouwen lastig is kwam daarnaast laat bij de selectie. Bij zowel Benfica en spurs heeft hij laten zien doelpunten te kunnen maken dan is het geen gekke gedachte dat hij als hij fit is en juist gebruikt wordt daar ook bij in staat moet zijn voor PSV. Daarnaast lijkt PSV moeite te hebben om er voetballend doorheen te komen er liggen vaak ruimte op de flanken maar met zahavi in de spits heeft voorzet geven weinig zin deze jongen kan met zijn lengte op deze manier van waarde zijn. Daarnaast als Monaco je terugdrukt is hij ook nog een redelijk snel en wendbaar dus kan ook van waarde zijn deze wedstrijd.

21 oktober 2021 om 20:04

Ok, heel erg overtuigend was Vinicius niet, maar dat geldt zeker ook voor Zahavi. Laatstgenoemde heeft geen klik met zijn medespelers en loopt als een brok chagrijn over het veld. Scoren doet hij niet en dat is knap lastig voor een centrumspits. Tel daarbij op zijn stuitende traagheid en dan is deze wisseling volkomen te begrijpen. De afwezigheid van Sangaré is veel bepalender. We gaan het zien. Uitermate belangrijk dat je vandaag wint. Hierna nog maar één keer thuis waarbij je ervan uit mag gaan dat je drie punten kunt bijschrijven. Win je vandaag niet, dan wordt het héél erg moeilijk te overwinteren.

21 oktober 2021 om 20:21

Sneekpsv hierboven gaf ik aan, dat ik dacht dat Zahavi gespaard wordt voor weekend, want de man speelt altijd goed tegen Ajax. Maar als ik dit lees, lijkt mijn gedachte niet correct

Ja ff over Zahavi; tis toch absurd dat hij het zo geweldig doet bij een matig Israël, maar bij PSV met veel betere spelers om hem heen, gaat het niet zo makkelijk…

21 oktober 2021 om 19:42

Bij psv speelt hij dan ook niet tegen Moldavië en de Faröer eilanden.

21 oktober 2021 om 19:44

Nee tegen Pec Zwolle en RKC zijn top ploegen..

21 oktober 2021 om 19:48

Wat grappig, 1 pot tegen faroer gespeeld en 1 tegen moldavie, beide gescored. Al ze andere goals tegen toch minimaal gelijkwaardige tegenstanders. Alsof Israel zo goed is als PSV, of in het algemeen. Hattrick tegen Oostenrijk telt zeker ook niet?

21 oktober 2021 om 20:08

Denk dat niemand weet waar het mee te maken heeft. Duidelijk niet met tegenstand want dat lijkt gelijk, ook tegen Ajax kan hij blijkbaar gewoon goals maken dus dat is geen excuus.

21 oktober 2021 om 20:11

Ja bij zahavi telt volgens vele niks.. maar volgens mij is dit gewoon zijn tweelingbroer. Scoort erop los bij israel en bij psv mist die erop los

Propper naar PSV is ook nog geen onverdeeld succes gebleken.

21 oktober 2021 om 20:00

Begon redelijk paar blessures en speelde ook gewoon matig hopelijk kan hij weer op niveau komen want van Ginkel heeft het ook lastig.

21 oktober 2021 om 20:00

Onbegrijpelijk dat hij niet wat meer kansen krijgt vind ik.

21 oktober 2021 om 20:01

Ik snap er niks van. Tegen Zwolle liet hij in die paar minuten meer zien dan van Ginkel in driekwart wedstrijd.

Nou, Vinicius een keer vanaf minuut 1. Ben benieuwd. Er moet toch wel meer in die jongen zitten, hij is eigenlijk juist het type spits dat echt slaagt bij PSV. Bij Tottenham ook geen misselijk gemiddelde in een stroef lopende ploeg.

Ik dacht in eerste instantie; "EINDELIJK". Tot ik las dat Vinicius zijn plaats innam...

21 oktober 2021 om 19:41

Had je liever Vertessen gezien ipv Zahavi?

21 oktober 2021 om 19:46

Ik wel

21 oktober 2021 om 19:54

Ik ook.

21 oktober 2021 om 19:58

Nee, ook niet vertessen. Ik blijf wachten tot Maxi Romero fit genoeg is. Dan hij erin

21 oktober 2021 om 20:06

Vertessen valt voor mij altijd tegen wanneer hij moet starten. Wanneer hij invalt speelt hij altijd sterk. Lekker op de bank laten en laten invallen dus, heb je veel meer profijt van.

21 oktober 2021 om 21:50

Altijd wanneer hij moet starten? Wanneer start hij dan? Is dit jaar misschien 1x geweest?

Heb zoon vermoeden dat psv de enige Nederlandse ploeg gaat zijn die verliest in europa deze week.

21 oktober 2021 om 19:44

Optimistisch over Vitesse?

21 oktober 2021 om 20:32

Terecht zo te zien!

21 oktober 2021 om 23:02

update: mijn vermoeden klopte😂

is geen verassing bakt er niets van, Ook Van Ginkel had van mij mogen banken dat is momenteel echt niets....

Doe dan Vertessen, die verdient het… GaaN het zien zo in het stadion, ben bang voor een 1-1. Cruciaalste duel dit.

Naja dat Zahavi eruit gezet wordt is niet zo verrassend, maar vervolgens heb je dan Vini in de spits staan.. Daar wordt het niet beter op.

Lijkt me niet geheel onterecht, op basis van de prestaties van Zahavi zelf, maar wat heeft Vinicius dan laten zien?

21 oktober 2021 om 19:53

In een paar lastige wedstrijden invallen.

Moet je ook zeggen dat ik heel benieuwd ben heeft niet heel veel indruk gemaakt mag het nu laten zien denk vanaf het begin

Yes! Ik ben hier immens blij mee. Hoop zo dat het nu ook iets beter gaat qua combinatiespel voorin. Had ook niet gedacht dat Schmidt Zahavi ooit zou passeren, maar het kon écht niet meer. Dus pluim voor Schmidt want het is toch een lieveling van hem.

Was al benieuwd naar de wedstrijd maar nu extra benieuwd. Dit kan echt een belangrijke kentering betekenen aan het einde van het seizoen. Hoop op t beste!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Eindelijk. Nu mag Vinicius het gaan laten zien. Dat hij technisch niet geweldig is weten we, maar het gaat er mij voornamelijk om of hij Gakpo en Madueke beter kan maken door zijn sterke lichaam en het makkelijk vasthouden van ballen, iets waar Zahavi echt dramatisch in is. We gaan het zien.

Ben ook ontzettend blij dat Obispo gewoon weer centraal staat. Staat er eindelijk weer een kerel in de verdediging wie kan verdedigen, wekenlang gemist met Boscagli achterin, blijft een slappe speler.

Het zal lastig worden vanavond zonder Sangare, je bent eigenlijk verplicht om deze te winnen maar ik zou voor een gelijkspel al tekenen. Het gemis van Sangare gaan we echt wel zien vandaag.

Zaharia gewoon een vorm dipje waar alle spitsen last van hebben. Gaat wel weer scoren nee die er nu staat is top.

Weet niet wat ik hier van moet vinden, Zahavi speelt niet sterk maar ik heb Vini nog helemaal niets zien doen… ik laat me graag verrassen, gas erop vanavond !

Hopelijk Vinícius een beetje gewend in Eindhoven en gaat ie belangrijk worden. Ben benieuwd. Keb m nog niet volledig afgeschreven. Zahavi wel.

Het is toch wel een beetje een rare puzzel in de spits. Ik had eerder vertessen de kans gegeven denk ik...

En terecht. Die laat het vaker niet dan wel zijn. Vinicius lijkt mij ook geen geweldenaar maar laat hem dit examen maar afleggen. Op korte termijn zie ik het liefst Vertessen in de spits. Snelheid, je kan hem in de diepte aanspelen en hij kan scoren. Zo kan je ook anders spelen. Zahavi is gewoon klaar.

Ik hoor en lees veel vooral negatieve reacties op Vinicius, zag dat hij vooral de laatste fase van wedstrijden speelde, laat hem zich maar bewijzen als spits van PSV die ze maakt wanneer die kans zich voordoet.
Aan de ene kant denk ik waarom laat Benfica hun reserve spits gaan, als hij zo goed was speelde hij basis.
Hij kan ook aan hebben gegeven verhuurd te willen worden om te spelen, dan is de bank in Eindhoven geen vooruitgang, ben benieuwd.

PSV in eigen huis maakt een zeer fitte indruk, het kan niet anders of dit pressie voetbal moet tot resultaat leiden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
BrumaAanvaller135
Y. VertessenAanvaller133
E. ZahaviAanvaller124
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper140
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren