Solskjaer ziet nog altijd ‘grote glimlach’ bij ‘gefrustreerde’ Van de Beek

Donderdag, 21 oktober 2021 om 08:33Yanick Vos • Laatste update: 09:33

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer is woensdagavond na afloop van de 3-2 overwinning op Atalanta ingegaan op de bijrol van Donny van de Beek. De Oranje-international komt er ook dit seizoen niet aan te pas op Old Trafford en kwam in de Premier League pas vijf minuten in actie. De trainer begrijpt de teleurstelling van de ex-Ajacied, maar ziet hem desondanks iedere dag hard werken op de training. “En dat doet hij met een grote glimlach”, aldus Solskjaer.

Verslaggever Marcel Maijer kreeg Solskjaer woensdagavond voor de camera van RTL7 en vroeg hem naar de situatie van Van de Beek. “Donny werkt nog altijd hard”, aldus de Noorse hoofdtrainer van Manchester United. “Ik begrijp Donny, hij is gefrustreerd en teleurgesteld. Maar hij blijft iedere dag werken met een grote glimlach. Ik weet dat hij niet gelukkig is, maar hij werkt hard en is een echte professional. Hij weet dat het soms op deze manier werkt in het voetbal.”

Solskjaer wilde niet al te diep ingaan op de situatie van Van de Beek, maar gaf wel kort antwoord op de vraag waarom de middenvelder maar niet aan de bak komt: “Als je ons team ziet vandaag... We hebben heel wat goede spelers. Maar hij blijft goed trainen en ik hoop dat hij zijn kansen krijgt”, aldus Solskjaer, die Van de Beek tegen Atalanta liet warmlopen, maar daarna weer op de bank liet terugkeren. “Iedereen doet een warming-up, je moet klaar zijn om erin te komen. We weten wat we aan Donny hebben als hij in het veld komt, hij is zo slim. Maar ik dacht dat Bruno het vanavond ook best aardig deed”, zei Solskjaer over Bruno Fernandes, die twee assists gaf tegen Atalanta.

De afgelopen transferperiode werd Van de Beek nog in verband gebracht met Everton. The Toffees hadden hem naar verluidt op willen pikken, aangezien de middenvelder vanwege een gebrek aan speeltijd open stond voor een overstap. Solskjaer wilde hem volgens Engelse media echter niet laten gaan. “We hebben nooit een bod ontvangen van Everton”, reageerde Solskjaer desgevraagd naar dat gerucht. “Dat zijn speculaties. Voor mij is hij een Manchester United-speler.”

Eind september leek Van de Beek als bankzitter zijn kauwgom gefrustreerd weg te gooien, toen in de Champions League-wedstrijd tegen Villarreal (2-1) opnieuw niet in actie mocht komen. "Het is ook verstandiger om je kauwgom weg te gooien en niet door te slikken. Dat leerden wij als kinderen al. En je kauwgom aan een ander geven is in deze tijden van Covic ook niet verstandig, dus ik snapte wel dat hij hem weggooide”, aldus Solskjaer met een knipoog.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door kefa83)

Leuk en je beloont hem niet even met wat speel minuten ofzo? Snap echt niet waarom je hem niet hebt laten gaan. Je gebruikt hem toch nooit. Volgens de zakenwaarnemer van Donny had Everton wel degelijk interesse in Van de Beek maar werd die tegengehouden door Solskjaer.

21 oktober 2021 om 08:54

Hij heeft hem gehouden voor als er 5 middenvelders wegvallen. Zo zijn trainers altijd willen het liefste de grootst mogelijke bank tot hun beschikking hebben.

21 oktober 2021 om 09:10

Hij had voor elke positie wel iemand hoor. Lingard-Bruno en voor daarachter had die Matic, Pogba, Fred en McTominay. Dat zou wel genoeg moeten zijn. Als iemand al aangeeft dat die weg wil en de trainer zegt je te willen behouden en je speelminuten beloofd dan is dit gewoon niks. Hij krijgt niet eens een paar minuutjes ofzo.

21 oktober 2021 om 09:41

Volgens zijn zaakwaarnemer ja , die riep opeens in blinde paniek op de laatste dag van de transferwindow dat Everton hem wil hebben. Ole zegt letterlijk dat ze geen bod hebben ontvangen, gewoon dramatisch gedaan van die zaakwaarnemer.

21 oktober 2021 om 10:17

Mwah hij begon in de 1e 2 competitiewedstrijden tijdens de transferperiode ook al op de bank en kreeg ook geen minuten. Dan heb je toch wel een indicatie dat die weg wil gaan. Zeker ook na vorig seizoen waar die ook niet veel had gespeeld. Je hebt genoeg opties op het middenveld.

Wanneer wordt Ole nu is eens ontslagen bij United? De beste man is tactisch zo’n onbenul. Gisteren winnen ze gewoon omdat ze veel beter zijn dan Atalanta, maar zeker niet door de coach.

21 oktober 2021 om 09:22

Ik heb de wedstrijd niet gevolgd, maar wat ik hoorde is dat United niet zo veel beter was over de gehele wedstrijd. Dat is best wel triest met dit spelersmateriaal, maar zolang ze punten pakken zal Ole wel blijven. Ik zie ze zondag verliezen van Liverpool en dan is de titel wel even uit zicht natuurlijk, maar de PL is zo aan elkaar gewaagd(bovenin) dat dit nog eenvoudig in te halen is.

Donny moet richting de Bundesliga.. ManU is gewoon een brug te ver zo eerlijk moet hij zijn. Daarbij is het geen schande dat je Bruno niet eruit speelt. Hij krijgt ook bijna geen kansen, maar heeft ook niet het gewenste niveau.. Een club als Leverkussen of Leipzig zou perfect zijn om weer aan spelen toe te komen.

21 oktober 2021 om 08:58

Elke club is een brug te ver als je zelden tot nooit een kans krijgt. Alsof United nu zo goed is. Volledig afhankelijk van bevliegingen van een paar spelers. De resultaten zijn verder mager, zoals in de PL ook al weer duidelijk is. Je gaat mij niet wijs maken dat spelers als Fred en McTominay van het juiste niveau zijn.

21 oktober 2021 om 09:38

Dat United niet goed genoeg is en of Van de Beek goed genoeg is zijn twee verschillende dingen. Kun je nagaan dat, zoals jij nu stelt, dit United niet goed genoeg is en zelfs dan Van de Beek nog geen kansen krijgt. Dat moet toch genoeg zeggen?

21 oktober 2021 om 09:41

Donny heeft gewoon kansen gehad vorig jaar en daarin hopeloos gefaald. Op een gegeven moment werd Fred zelfs linksback gezet zodat Donny op het middenveld een plekje kreeg.

Het is makkelijk om te roepen dat het een nieuw seizoen is en dat hij weer op nul begint. Zo werkt het niet, de coach onthoudt zijn prestaties in het verleden.

21 oktober 2021 om 10:07

Ja heeft die zo veel kansen gehad? 511 minuten in de BPL vorig seizoen. Dat zijn bij elkaar nog geen 6 hele wedstrijden. Meeste daarvan was als invaller. hij heeft de meeste minuten gepakt in de beker waarbij de grote Engelse clubs met 80% van U23 aantreedt.. een echte kans is iemand een wedstrijd of 6/7 in de basis zetten en ritme op laten doen. Ik ben helemaal niet pro Donny ofzo maar hij heeft geen kans gehad.

21 oktober 2021 om 10:19

@baloog, wat hebben Fred en Mctominay dan gedaan? Die falen namelijk keer op keer. Die 2 krijgen een miljoen kansen. Donny heeft niet eens 5% gekregen. Als het goed gaat heb je niks te klagen maar die gasten hebben ook niks bijzonders gepresteerd. Die 2 zijn gewoon de lievelingetjes van de coach.

21 oktober 2021 om 12:54

Mcfred gebruiken als argument is hetzelfde als de hele Rosario situatie bij psv vorig jaar. Rosario speelde (net als mcfred) matig, maar wel beter dan Hendrix en Guti. En ja mcfred hebben beter gespeeld dan Donny onder Ole.
Als je die basisplaatsen wilt afdwingen moet je het eerst laten zien in de bekers en invalbeurten. Dat doet Donny nul komma nul, dus speelt ie niet.

Overigens vind ik de vergelijking met mcfred niet geheel terecht ook, aangezien Donny toch beter tot zijn recht komt op een ander deel van het veld. In de sterkste United opstelling is er sowieso ook geen plek voor hem met Bruno en Pogba die daar rondwandelen. Alleen dat was al duidelijk toen ie er tekende. Nu is er ook nog een lingard bijgekomen die zich bij West Ham geweldig liet zien.

21 oktober 2021 om 15:51

Donny heeft idd speelminuten gekregen maar nooit een echte kans. Hij heeft nooit vier wedstrijden achter elkaar de 90 minuten volgemaakt. Met een klasbak als Bruno is dat ook lastig maar een echte kans heeft hij in mijn ogen nooit gehad. Conclusie: hij moet snel vertrekken want die kans komt waarschijnlijk ook niet.

21 oktober 2021 om 09:01

Florian Wirtz en Dani Olmo zal die er ook niet uitspelen. Bij Wolfsburg zal die wel passen. Kan die een leuk duo vormen met Weghorst.

21 oktober 2021 om 09:25

Wolfsburg is inderdaad wel een club waar hij zou passen, maar ik ben bang dat Van Bommel al helemaal de kans niet meer krijgt om nog spelers aan te trekken daar. Ik hoop voor Donny dat hij zo snel mogelijk een transfer maakt naar een subtopper in Europa. Ik denk dat hij in Engeland en Duitsland goed zou passen, Everton of misschien Newcastle zijn ook wel mooie opties voor hem.

21 oktober 2021 om 11:58

Ook Borussia Mönchengladbach zie ik als optie. Prachtige Club

21 oktober 2021 om 13:52

Die hebben Stindl al op die positie. Als cm vind ik Neuhaus beter.

21 oktober 2021 om 11:56

In Leipzig komt hij tegen Olmo, Szoboszlai, Nkunku, Haidara ook niet aan de bak.

21 oktober 2021 om 16:51

Donny bij Dortmund zou niet mis zijn. Kan ie een beetje van de Ajax-school meegeven. Denk wel dat Dortmund daar iets aan heeft na vorige week.

Tja als je ziet wat Man united in de basis heeft staan en vervolgens welke wissels er nog in komen, dan is het logische dat Donny vrijwel geen minuten maakt.

Als die spelers zijn een stuk ervarener of een paar klasses beter.
Donny moet zo snel mogelijk vertrekken en weer aan spelen toe komen, want hier schiet hij niks mee op.

21 oktober 2021 om 10:23

Ja ik snap ook niet waarom het zo moeilijk te verkroppen is als je gewoon niet beter bent dan de concurrentie. Zuur voor hem dat ze hem niet laten gaan, maar teken dan geen langdurig contract. Net zoals spelers soms niet willen verlengen, kan de club ervoor kiezen om je eraan te houden. Ik ben wel van mening dat als iemand zwaar ongemotiveerd is, je hem beter kan laten gaan. Dat doet het team (en zijn prijskaartje) meestal toch ook niet veel goeds.

Het valt OGS echt wel te verwijten dat hij een jonge kwalitatieve speler als Donny zo op een doodlopend spoor laat zitten. Begint echt een lijdensweg te worden voor Donny.

21 oktober 2021 om 09:00

Als ze hem in de winter niet laten gaan moet hij gewoon nog weigeren te trainen. Lekker je salaris opstrijken en voor jezelf trainen. Speeltijd krijgt hij toch niet.

21 oktober 2021 om 09:36

Zou wat zijn als alle wisselspelers zou zouden reageren. Hoezo weigeren te trainen, Donny heeft toch getekend met zijn volle verstand. Hij heeft ook de selectie van Man u gezien voordat hij daar kwam. Je kunt alleen harder werken en hopen op een kans. De vorige kansen was hij gewoon matig snap wel dat hij dan even weer moet wachten op de volgende.

21 oktober 2021 om 09:36

Als hij de mogelijkheid krijgt om te verkassen, al dan niet op huurbasis, moet hij gewoon terug naar Nederland. Dat zal denk ik voor Donny het meest ideale zijn.

21 oktober 2021 om 10:15

Wat moet hij doen in Nederland dan? Ik neem aan dat hij alleen naar Ajax zou willen en die hebben hem op dit moment gewoon niet nodig, zit hij nog op de bank.

21 oktober 2021 om 10:24

Tsja dan kom je bij Feyenoord of AZ uit. Denk dat Van der Beek daar ook iets te trots voor is.

OGS geeft ook doodleuk aan dat er nooit een bod is geweest. Volgens mij is er gewoon een interview met de zaakwaarnemer van Donny waarin hij zegt dat ze persoonlijk al rond waren alvorens onze lieve Ole hier een stokje voor stak, of ben ik nou gek?

Wat een achterlijke coach vind ik dit. Maakt hele domme keuzes vind ik. Laat Man Utd echt niet beter of goed spelen met dit materiaal, dramatisch.

Ik zou als United eens verder gaan kijken naar een andere coach. En als Van de Beek het niveau van United niet heeft, zou ik hem lekker verhuren of verkopen aan een Everton of iets in die richting...

Kan hier echt slecht tegen. Een overgang blokkeren, want je hebt Donny nodig. Vervolgens laat je hem nog geen 3 potten spelen...

En je kan mij nu niet gaan vertellen dat sommige spelers in topvorm zijn op het middenveld bij United...

Ik zou zo snel mogelijk weg gaan bij deze achterlijke gast Donny...

21 oktober 2021 om 10:28

Soms heb je ook gewoon spelers in je team nodig die niet in de basis staan. De trainingsspelers voor partijtje of de alternatieven bij een aantal blessures. Als Donny gewoon onmiskenbaar de beste was op het middenveld: dan had hij wel gespeeld. Een club (en coach) willen uiteindelijk gewoon de beste 11 opstellen. En heel eventueel een alternatief om je basis te ontlasten. Van der Beek heeft dan blijkbaar het niveau niet. Maar dat neemt niet weg dat een club gewoon elke postie driedubbel wil bekleden. Donny heeft een contract en daar houden ze hem aan. Zelfde geldt voor spelers die niet willen bijtekenen en transfervrij vertrekken. Zo werkt het hoor. En mocht hij echt zwaar ongemotiveerd zijn, dan moeten ze hem wel laten gaan. Want een rotte appel is je selectie is funest

21 oktober 2021 om 11:37

Het slaat gewoon nergens op. Zoveel geld uitgeven aan een speler, om hem vervolgens geen eerlijke kans te geven.
Als je merkt dat hij het niveau niet heeft voor de basis, dan laat hem lekker gaan.

Donny is een talentvolle speler, maar ik denk niet voor de absolute top (waar Man Utd naar toe wil). Dan laat hem lekker zich ontwikkelen/minuten maken bij een Everton of iets dergelijks.

Verder: je gaat een aankoop van 30 miljoen niet houden voor de ''partijtjes'' en om alles ''drie dubbel'' bezet te hebben. Dat is kapitaalvernietiging pur sang.

Je gaat mij niet zeggen dat Van de Beek een potje tegen Burnley of wat dan ook niet kan spelen i.p.v. een Bruno of een Matic ofzo...

21 oktober 2021 om 12:00

Die bedragen zijn wel hoog, maar voor United niet eens zo verschrikkelijk absurpt. Ze hebben hem gehaald voor de basis. Dat is het niet geworden. En dan ga je naar de bank (of verder van de bank). Lullig, maar ook die spelers zijn nodig. Het is wel gewoon een goeie speler om erbij te hebben (en al met al maakt hij ook geen herrie als je hem passeert). Gewoon een dure tribuneklant, maar voor United te betalen

Als je echt wil voetballen, heb je meer aan Van der Beek dan aan Fred. Is veel beter in de combinatie en heeft een neusje voor de goal. Een middenveld met Van der Beek en Pogba zou zo veel voetbal geven tov Fred en McT..

21 oktober 2021 om 11:38

Gewoon Mctominay - Pogba met daarvoor Bruno is het beste middenveld.
Defensieve kracht en loopvermogen van Mctominay. Pogba die het spel van achteruit meer verdeeld en Bruno die zwerft als nummer 10.

Wellicht kan je nog Van de Beek naast Mctominay zetten en Pogba op links.

21 oktober 2021 om 21:09

Ik zie behalve kopduels niks waar Mctominay beter in is dan de Van de Beek die we kennen. Hij kan in principe uitgroeien tot een type Modric (niet het niveau natuurlijk), maar dan moet hij zich echt focussen op cm en zichzelf niet zien als 10..

Lekker weg gaan jongen, Naar een club waar je wel gewaardeerd word. Een trainer die wel een idee met je heeft, Mits goed gebruikt en hij met vertrouwen speelt is dit een prima speler. Die verdient beter dan dit

Die glimlach zal hij vooral hebben omdat hij ook ziet dat Ole iedere wedstrijd zijn eigen grad nog dieper aan het graven is met tactisch falen.

21 oktober 2021 om 12:01

Omdat Donny weinig speeltijd krijgt, is Solskjaer een tactisch onbenul?

21 oktober 2021 om 13:21

Nee hoor, dat staat er los van. Hij is een tactisch onbenul omdat hij extreem goed materiaal heeft maar door iedere coach tactisch wordt afgetroefd. Ik kan maar weinig slechtere coaches opnoemen in de premier league

Miljoenen binnenharken met een beetje bank zitten zou mij ook wel een glimlach op m'n gezicht toveren . Maar dit wist je toch van tevoren. Dat geldt voor 80% v/d Nederlanders die een overstap maken naar een topclub. Hij had bij Ajax kunnen blijven. Elk jaar kampioen worden , meespelen bij de top 8 Ch. league en in beeld bij het Nederlands elftal. Maar ja ze moeten zo nodig 4miljoen verdienen in plaats van 2 miljoen. Dus dan moet je ook niet lopen te zeiken.

21 oktober 2021 om 10:39

Nou ja dat Ajax deed het ineens verschrikkelijk goed in de champions league. De Ligt en Frenkie hadden toptransfers gemaakt en Van der Beek dacht een beetje hetzelfde talent te hebben voor zijn positie. United zag de talenten De Ligt en Frenkie naar de top gaan en wilde ook meedoen. Ik vond het al met al niet eens zo'n slechte transfer. De club, de speler en ik dus (maar ik ben niemand) hadden alleen het talent van Van der Beek wat overschat. Ik denk dat als hij terug gaat naar Ajax hij iemand als Klaassen wel uit de basis houdt. Zo slecht is hij helemaal niet, maar niet goed genoeg voor United

21 oktober 2021 om 10:55

Vd Beek wordt vanwege zijn speelstijl ontzettend onderschat. Het is gewoon een speler met specifieke kwaliteiten. Past totaal niet bij iedere speelstijl, maar zou in een voetballende ploeg met veel tempo zeker tot zijn recht komen.

21 oktober 2021 om 11:26

O zeker ik geloof best dat er spelers zijn die alleen van toegevoegde waarde zijn bij een bepaalde speelstijl. Alleen de absolute topspelers kunnen in elke speelstijl los. Ik was altijd enorm fan van Shevchenko (en Kaka ook), maar dat was na de overstap naar Chelsea (andere speelstijl) ook ineens niks meer. Ligt er maar net aan waar je specialiteit ligt.

Denk alleen dat Van der Beek voor zijn positie (in de speelstijl waar hij goed op gaat), niet de beste is. Dus dat maakt het vrij lastig.

Donny moet gewoon verhuurd worden aan bijv Newcastle om die te helpen. Dan kan hij meteen ook laten zien wat hij kan. Als de nieuwe eigenaren van Newcastle het in hem zien zitten dan kopen ze hem over en zal ie vast ook meer gaan verdienen.

21 oktober 2021 om 10:30

Die nieuwe eigenaren gaan natuurlijk meteen voor parels met naam om te laten zien wat voor slagkracht ze wel niet hebben. Een naam als Van der Beek is daarin helemaal niet sexy. Dan zie ik ze nog eerder Frenkie halen of Pogba. Iets met naam

24 oktober 2021 om 09:51

oh ja dat snap ik, maar die krijg je in de winter niet zo snel, en je hebt toch nog gewoon goede spelers nodig die je kunnen helpen dit seizoen in de PL te blijven.

Dat zal wel zo'n "Just smile and wave" lach zijn dan.
Kan me niet voorstellen dat deze jongen nog prettig op z'n plek zit daar.

Maakt het nog zuurder dat zo'n houthakker McTominnay hem uit de basis houdt. Ole moet het gewoon aandurven om met de aanvallendere Van de Beek te spelen. Je hebt nog altijd Fred als controleur. McTomminay voegt erg weinig toe

Dat kauwgom verhaal wordt enorm opgeblazen door de media.
Het gaat bijna niet meer over voetbal.

"Ik hoop dat hij zijn kansen krijgt."

Is hij niet uitgerekend de persoon die hiervoor kan zorgen? Als hij zo goed traint en zo veel inzet toont, laat hem dan ook minuten maken

21 oktober 2021 om 12:01

"... maar andere spelers tonen meer kwaliteit". Denk je nou echt dat het een persoonlijke vete is?

Wat een onzin. Hij zal best met en bij lolletjes betrokken zijn maar je maakt mij niet wijs dat vd Beek het geweldig naar de zin heeft omdat ie niet speelt....

Solksjaer is coach geworden vanwege zijn spelers reputatie MU anders was hij dat nooit geworden, mist gewoonweg de capaciteiten. Ik denk dat dit zijn laatste seizoen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. Wan-BissakaVerdediger130
Bruno FernandesMiddenvelder134
David de GeaKeeper130
S. McTominayMiddenvelder110
FredMiddenvelder101
Cristiano RonaldoAanvaller104
M. GreenwoodAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

74 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 4 1 0 0
2020/2021 Manchester United 19 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

Jorginho speelt hoofdrol in topper met goal en gigantische fout

Chelsea en Manchester United hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden. Het Premier League-duel op Stamford Bridge eindigde in een 1-1 gelijkspel. Jadon Sancho verzorgde de openingstreffer, waarna Jorginho de stand halverwege...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren