Schmidt: ‘Ik vond ons beter spelen dan tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal’

Zaterdag, 25 september 2021 om 19:34Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:52

PSV is zaterdagavond op bezoek bij Willem II tegen een nieuwe zeperd aangelopen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Roger Schmidt ging door een eigen goal van Eran Zahavi en een blunder van Joël Drommel met 2-1 ten onder. Desondanks stemde het spel van PSV de Duitse trainer tevreden. Schmidt vond dat zijn ploeg tegen Willem II een betere wedstrijd op de mat legde dan tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, toen zijn ploeg met 0-4 zegevierde.

PSV leed de tweede nederlaag van het seizoen en heeft dit seizoen al zes verliespunten. "Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld", stak Schmidt van wal voor de camera van ESPN. "We hebben veel kansen gecreëerd, weinig weggegeven en toch 2-1 verloren, dat is voetbal. Maar ik kan moeilijk verwijten maken naar mijn spelers, omdat ze in mijn optiek een goede reactie hebben gegeven op de laatste wedstrijden, waarin we niet goed speelden. Wat blijft hangen is natuurlijk wel het resultaat."

Schmidt vond zijn ploeg domineren tegen Willem II. "Op een andere manier dan we gebruikelijk doen", ging de Duitser verder. "We hebben beter gevoetbald, waren agressief in het druk zetten en stonden goed georganiseerd. In de eerste helft hebben zij één schot op doel gehad en die viel binnen uit een vrije trap. We waren ongelukkig vandaag. Maar oké, we hebben ook in aanvallend opzicht wat laten liggen, gezien de kansen in de eerste twintig minuten. Willem II was veel aan het verdedigen, dan moet je geduld hebben. We kwamen vaak genoeg in de zestien en werden gevonden, maar de keeper heeft een paar goede ballen gepakt.

Timon Wellenreuther greep bij Willem II een hoofdrol en had onder meer een schitterende redding in huis op een kopbal van Marco van Ginkel van dichtbij. "We zullen moeten accepteren dat we niet in staat waren om vaker dan één keer te scoren vandaag." Zijn eigen doelman ging daarentegen wel in de fout bij de 2-1. "Dat is onderdeel van het voetbal en onderdeel van zijn ontwikkeling. Hij is nog jong. We winnen samen en we verliezen samen. Tot dit moment speelde hij een prima seizoen. Zijn ontwikkeling is van nul naar honderd gegaan in de laatste weken. Hij speelt nu voor PSV, is onderdeel van Oranje en speelt Europese wedstrijden. Vandaag heeft hij gezien wat er in het voetbal kan gebeuren."

Schmidt benadrukte tot slot dat hij zijn ploeg beter vond spelen dan tegen Ajax eerder dit seizoen. "We hebben vandaag een betere wedstrijd op de mat gelegd dan tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal, toen we met 0-4 wonnen. We hebben veel meer kansen gecreëerd. Het enige verschil was dat we vandaag niet in staat waren om vaker te scoren. We hebben goed verdedigd, speelden met een goede intensiteit en de spelers wisten elkaar veelvuldig te vinden. Wat kan ik dan zeggen tegen het team?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door rick65)
25 september 2021 om 19:46

Bijzonder. Na de JC schaal riepen veel Ajacieden dat Ajax (veel) beter was, nu benoemt Schmidt dus dat PSV misschien inderdaad die dag niet zo goed was en is het opeens onzin. Vreemd. Volgens mij speelde PSV vandaag inderdaad prima, aantal 100% kansen gemist en 2 tegengoals door een eigen goal en een blunder. Tja.

25 september 2021 om 19:50

@Fossen, hij heeft misschien wel gelijk maar vind je het echt het juiste moment om dit te zeggen: vlak nadat je hebt verloren?

25 september 2021 om 19:51

@Fossen dan bewaar je dat toch voor de kleedkamer? Zou hier absoluut niet vrolijk van worden als Ten Hag met zulke statements zou komen. Op deze manier keer je alleen maar meer mensen tegen je. Kan ie wel gelijk hebben, maar je verliest van Willem II, hou het dan gewoon lekker bij “we waren veel beter, maar hadden pech”. Nu staan de krantenkoppen weer vol met deze onzin, krijg je weer meer gezeik richting de club

25 september 2021 om 19:54

Nou dat heb ik medesupporters wrinig horen roepen. Wel dat het geflatteerd was wat het ook was net als PSV-Feyenoord.
Hij is ook veel bezig met Ajax gezien zijn uitspraken. Als ten hag dat zou doen zou ik mij daar meer aan storen en het niet allemaal goed praten als supporter maar hé gelukkig zijn we niet allemaal het zelfde.

25 september 2021 om 19:55

Hans maakt toch de vergelijking? Vervolgens reageert Schmidt op die vergelijking met een vergelijking in veldspel (antwoord op de vraag dus) en dan heeft Schmidt het gedaan? 😅 Die man kan in Nederland echt niks goed doen he.

25 september 2021 om 19:59

Ja, gewoon niet op ingaan. Irrelevant en een valkuil van de media, Schmidt doet heus wel dingen goed hoor maar dit is gewoon de zoveelste in de rij van incidentjes die hem en PSV niet helpen. Individueel niet belangrijk, maar het stapelt zich langzaam wel op he

25 september 2021 om 20:01

@Fossen Schmidt doet dingen anders dan Nederlanders gewend zijn, daar hebben sommige mensen een hekel aan. Dus hebben ze ook een hekel aan Schmidt, zo werkt Nederland. Irritant wel.

25 september 2021 om 20:06

@Agueroo grappig dat je gelijk de haters kaart trekt. Hij zegt het toch zelf en dat hij buitenlander is staat er los van. Als Ten Hag zo zou antwoorden horen we uit Eindhoven de arrogantiekaart.

25 september 2021 om 20:08

@vassinerend Grappig dat je je gelijk zo aangesproken voelt. Waar komt die Ten Hag vergelijking ineens vandaag? Ik zeg niets over een buitenlander, alleen dat hij dingen anders doet dan dat wij gewend zijn. Heel vreemd dit.

25 september 2021 om 20:21

@Aguero beetje sneue reactie. Ik heb ondanks mijn achtergrond heus wel het vermogen om objectief te beoordelen dat het op z’n zachtst gezegd niet slim is om zoiets te zeggen na zo’n vervelende nederlaag. Ook een beetje ongegrond om als argument te noemen dat het zo werkt ‘omdat we in Nederland niet gewend zijn wat mensen van buiten doen’, ga er maar vanuit dat ik wel open minded ben

25 september 2021 om 21:58

Misschien is het gek dat je als trainer een wedstrijd tegen Willem II vergelijkt met een wedstrijd tegen Ajax. Het is in principe vrij normaal dat je tegen een Willem II een betere pot op de mat legt dan tegen Ajax.

Ajax zal namelijk ook een betere pot spelen tegen Willem II dan tegen PSV. Heeft te maken met iets van een niveau verschil denk ik. Maar heb er verder geen verstand van.

25 september 2021 om 22:24

Roger Schmidt worden de antwoorden door Kraay in de mond gelegd

25 september 2021 om 22:29

@MISTERAFCA wellicht goed om het interview te kijken voordat je een mening hebt. Schmidt maakt die vergelijking niet, die maakt Hans Kraaij. Schmidt reageert daarop.

26 september 2021 om 09:24

Snel tevreden jij...

26 september 2021 om 09:33

@Fossen ben je nou nog steeds Schmidt aan het verdedigen? Er valt toch veel meer uit dit PSV te halen dan dit. IPV dat Schmidt dat onderkent gaat hij tegenstanders omhoog zitten praten. Sinds Schmidt bij PSV zit is er een excuusklimaat bij PSV ontstaan

25 september 2021 om 20:02

Sorry vond PSV tweede helft erg zwak geen strijdlust van he komt wel goed

25 september 2021 om 20:32

Het is een onzinnige vergelijking. Net als dat hij vorige week nog go ahead met Feyenoord vergeleek. Dit is voer voor mensen die aan de poten van deze trainer bijten.

25 september 2021 om 20:35

Schmidt zegt hier echt helemaal niets geks. Maar men valt er natuurlijk weer overheen puur omdat het Schmidt is. Ik ben ook geen groot fan van de beste man maar laten we wel objectief blijven

25 september 2021 om 21:04

Hij heeft helemaal niet gelijk. Je verliest van een laagvlieger voor voor competitie punten. Je mist zoveel kansen daar waar je tegen Ajax efficiënt was. Dit is gewoon jezelf een
halfvol glas inschenken. Net zoals hij Go Ahead al bestempelde als een fantastisch elftal. Ik heb weinig tegen Schmidt en snap best dat hij wat meer rouleert als hij dat nodig vind maar dit is voor de bühne en slaat echt nergens op.

25 september 2021 om 21:12

Kansen afmaken/missen is grotendeels een kwestie van geluk/pech. Het veldspel was vandaag gewoon prima. 25 schoten en 3 xG. Als je deze wedstrijd nog 20x speelt met dezelfde kansenverhouding win je hem 19x. Dat ligt voor de wedstrijd tegen Ajax wel iets anders. Ik snap dus heel goed wat Schmidt bedoelt

25 september 2021 om 21:18

Kansen missen is helemaal geen pech. Het is zo voorspelbaar als wat. Er wordt helemaal niet goed gevoetbald. Net nu hij niet belachelijk wisselt. Hij praat al weken onzin. En ik ben PSV fan, geen Schmidt hater en het komt ook niet omdat hij buitenlands is.

26 september 2021 om 00:46

Tegen Ajax waren ze na de rode kaart pas echt dominant. Daarvoor was Ajax de bovenliggende partij.

26 september 2021 om 00:54

Als jij vindt dat er niet goed gevoetbald wordt op het moment dat je 1) bijna 70% balbezit hebt, 2) tot 25 schietkansen komt, 3) waarvan een aantal zeer grote kansen - Zahavi vrije kopkans, teenlengte te kort voor open goal, Max vrije schietkans rand 16, Romero 1 op 1 om maar wat voorbeelden te noemen - en 4) helemaal niets weggeeft en alleen tegengoals incasseert door persoonlijke gigablunders, dan heb jij waarschijnlijk al een jaar of 5 geen goede wedstrijd meer van PSV gezien als je zulke maatstaven hanteert? Het is echt pure scorebordjournalistiek wat je nu aan het doen bent

Tel uit je winst, je hebt een vriendschappelijke beker en je staat 4 punten achter in de Eredivisie met onnodige uitschakeling in de CL. Het gaat gewoon erg slecht met Psv...

25 september 2021 om 19:39

Vriendschappelijke beker is gewoon bullshit natuurlijk. De JC schaal is ook een prijs en die heeft hij wel gepakt met PSV.

25 september 2021 om 19:43

Het is inderdaad een prijs. Maar van alle prijzen die je kunt winnen wel de minst aansprekende. Zeker als je de context kent. PSV vol opgetraind en Ajax in opbouw. Dat kun je toch niet ontkennen.

25 september 2021 om 19:44

We gaan zien aan het eind van het seizoen als PSV nog blij is met de JC Schaal 🥳😂

25 september 2021 om 19:46

Tuurlek is t een prijs. Maar t zit hem vooral in als je hebt verloren. Win je hem, leuk idd een prijs, maar verlies je hem, ik tenminste als ajacied, doet t mij letterlijk helemaa niks.

25 september 2021 om 19:46

Dit is een prijs voor de ploeg die hem wint en een oefenpot voor de verliezer. Ik ken ook oprecht helemaal niemand die blij is als Ajax de JC wint en ook niemand die het kut vindt als die pot wordt verloren.

25 september 2021 om 19:46

ik nee aan rondje op de platte kar?

25 september 2021 om 20:12

Soms af. Denk je dat als de wedstrijd om de JC schaal nu gespeeld zou worden dat PSV hem dan ook gewonnen had??

25 september 2021 om 20:38

Waarom word er om de JC schaal gespeld als een team de dubbel pakt?

26 september 2021 om 09:36

Het is een prijs maar eerder een troostprijs. Volgens mij heeft Ajax geen seconde wakker gelegen van het feit dat ze de JC schaal zijn misgelopen

Nee aan het veldspel lag het vandaag niet. Je gaat de boot in door de individuele fouten van zahavi die niet met overtuiging een bal erin kan trappen en drommel die een ongelooflijke Ketser maakt. Tegen Go ahead kreeg je 3 punten teveel en nu krijg je 3 punten te weinig.

het is wat ongebruikelijk maar ik zou als psv hem gewoon een spreekverbod opleggen.
tuurlijk was PSV veel beter maar het was geen gala voorstelling.enige nuance zou op zn plaats zijn.

Lekker tevreden zijn dan Roger. Intern vinden ze het ook allemaal wel prima zo. Mooi op de 3e plek eindigen en dan is het seizoen weer geslaagd.

25 september 2021 om 19:56

Ik ben benieuwd hoe lang ze dat wel prima vinden maar kan me voorstellen dat het niet meer lang duurt zo.

25 september 2021 om 20:34

Nou probleem is die 2 clowns die hem moeten ontslaan bakken er zelf ook niet veel van. De Ton en JdJ zijn beide echt heel slecht bezig voor die JdJ. Psv had backs nodig en een spits. Hij haalt geen backs en haalt last minute een 2e ranges spits die niet bij Benfica 3e spits is. En hij heeft ook die Drommel voor een vermogen naar Eindhoven gehaald die ook gewoon tekot komt op dit niveau.

Dus wat ik hiermee wil zeggen is als Ton Schmidt weg wil sturen dan moet hij en JdJ ook weg want dit is gewoon wanbeleid waar alle 3 de schuld aan hebben.

26 september 2021 om 00:30

Een Ajacied die het voor jdj gaat opnemen, maar ik vind dat hij echt een goede zomer achter de rug heeft gehad. Gotze verlengd. Ramalho voegt gelijk iets toe. Propper zal sowieso een rol spelen en die spits gaf vandaag een wereldpass, waarbij hij Romero (?) direct op 1v1 zette. Geef hem wat meer tijd. Dit zijn de spelers waar we het in de ed mee moeten doen. Spelers die goed zijn, maar wel een smetje/gebruiksaanwijzing hebben. Tadic, Blind, Klaassen, Gotze zijn allemaal van dit soort voorbeelden. Ik denk dat dit ook voor v Ginkel, Propper en die nieuwe spits zal gelden.

Kan hem geen ongelijk geven hierin. Het voetbal was niet slecht vandaag, je creëert genoeg kansen en geeft weinig weg, je maakt alleen je kansen niet af en 2 individuele spelers zorgen voor 2 tegengoals. Voetballend was het prima, alleen moet hij stoppen met het opstellen van Zahavi, wat is die man uit vorm zeg, ongekend. De typische mensen wie altijd kritiek op Schmidt geven (soms terecht) zullen wel weer vanalles gaan roepen na deze uitspraken.

25 september 2021 om 21:22

Die vinicius bakt er anders ook helemaal niks van, maar van mij mag hij Romero dadelijk eens proberen

Mee eens. Tegen Willem II voetballen is gewoon lastiger dan tegen Ajax en tegen GAE is het altijd lastiger dan tegen Feyenoord thuis.

Ach, het is wel klaar geloof ik. Schmidt zit op een ander level, ik begrijp hem niet meer. Het zal allemaal wel. De Eredivisie is weer voorbij voor mij, Ajax gaat rustig weglopen. Tweede plaats zal wel tussen PSV en (mijns inziens verrassend) Feyenoord gaan. Veel plezier voor diegenen die zich er mee vermaken, ik schakel volgend seizoen wel weer in.

25 september 2021 om 20:07

Houd ik je aan.

25 september 2021 om 20:15

Tot volgend jaar! De Bundesliga lijkt ook alweer gespeeld net als La Liga. Dat word veel PL volgen dit seizoen!

25 september 2021 om 20:36

Ik ben inderdaad wel weer eens toe aan een ongekend spannende titelrace. De seizoenen waarin PSV en Feyenoord op de laatste speeldag de titel binnen sleepten zijn toch de seizoenen die mij het meeste bijblijven. PL kan dit seizoen wel eens ongemeen spannend worden! Chelsea, Man U, Liverpool en City dicht bij elkaar tot het einde, dat is een fantastisch scenario.

26 september 2021 om 08:45

Boeien. Het interesseert werkelijk geen ene biet of het Man U, Man C, Liverpool, Chelsea of een andee sjeikenclubje wordt. Er zal 1 sjeik aan het einde verveeld een duimpje omhoog doen...welke verveelde sjeik dat is doet er niet echt toe eigenlijk.

De man wordt met de week ongelooflijkwaardiger, eerst van de week tegen de beste tegenstander tot nu toe en dan nu de beste wedstrijd van het seizoen

25 september 2021 om 19:43

Als je nou eens de teksten geheel gaat lezen en even goed nadenkt, dan snap je wat hij zegt. Wat je nu doet is met de wind meelullen.

25 september 2021 om 19:50

Nee alles is goed bij PSV. Met die selectie kun je wel eens zo’n wedstrijd als vandaag hebben. Maar zo afgaan tegen Feyenoord, zo slecht van de week en op het moment dat het moet tegen Benfica falen. Ik begrijp niet dat schmidt zoveel krediet heeft. Leg me dat eens uit. Ik begrijp dat echt niet.

25 september 2021 om 19:58

Niemand roept dat alles goed is kerel. Ik heb niks met Schmidt hoor, maar je gaat hem na zo'n wedstrijd toch niet de schuld geven? Ook wat hij hier roept en wat hij na Go Ahead riep, hij had in beide gevallen gewoon gelijk. Het probleem is alleen, zoiets moet je niet in de media roepen omdat mensen het verkeerd gaan opvatten en op hun teentjes zijn getrapt, ondanks dat er alleen maar logica in zit. Nogmaals, ik zie ook liever Schmidt vertrekken dan niet, denk bijna iedereen wel.

25 september 2021 om 20:06

Dat zeg ik toch niet kerel.Ik vraag waarom schmidt zoveel krediet krijgt.

25 september 2021 om 20:12

Vanuit PSV-ers krijgt Schmidt weinig krediet. Werd vorige week tegen Feyenoord nog uitgefloten. Het is voor ons hopen dat hij niet verlengt, maar het bestuur is een bepaalde weg ingeslagen, en daar willen ze zich aan vasthouden, ondanks dat het niet werkt. Maar ik vind niet dat ondanks dat hij er weinig van bakt, we allemaal ook maar oneens met z'n uitspraken moeten zijn. Snap je wat ik bedoel?

Hij heeft opzich gelijk, maar t sentiment is nou eenmaal negatief nu twee keer worden verloren. Supporters gaan toch niet ineens denken, aaahh roger heeft gelijk en alles is weer hosanna. Hij had zulke teksten gewoon niet moeten uitslaan.

Zal Roger al een klein beetje twijfel krijgen over z'n manier van spelen,wisselbeleid , hoe hij zichzelf profileerd naar buiten toe? Ik denk dat PSV alvast kan gaan scouten wie zijn opvolger moet worden want deze man gaat steeds gekkere dingen zeggen

Hele rare uitspraak weer. Ik vond PSV erg matig vandaag. Qua balbezit was er zeker een overwicht, maar er werd veel te weinig gecreëerd. Ik heb niets tegen Roger Schmidt, maar de uitspraken van de laatste tijd maken hem niet populairder.

25 september 2021 om 20:51

Ze hebben toch echt een aantal open kansen gehad. Neem o.a de kopbal van Zahavi en van ginkel en de bal die Sangare binnen kon lopen. Psv had vandaag dik kunnen en moeten winnen.

Ja, en in een week tijd sta je 4 punten achter op dezelfde Ajax. Enorme clown deze man. Zet de hele club voorschut.

25 september 2021 om 19:47

Doelsaldo is een extra punt geworden inmiddels. Maar inderdaad, dat is zo vroeg in het seizoen als best wat. Aan de andere kant is het schema van PSV een stuk lastiger geweest. Vind Ajax, behoudens Twente uit, een makkelijk schema hebben zo in de eerste weken.

Hij heeft wel gelijk natuurlijk. Tegen Ajax hadden ze tot de rode kaart ook weinig te vertellen, al stonden ze door 2 counters al wel voor natuurlijk.

PSV heeft het altijd lastig wanneer zij het spel moeten maken. Dat is al jaren zo…

Het is een combinatie van een rare trainer en een slecht aankoop beleid ( de jong ) en de spelers zelf zijn ook niet echt gemotiveerd.

Oh oh oh wat maakt deze trainer zich weer belachelijk. Het is jammer dat het bestuur van psv deze man zoveel laat doen. Hele eigen elftal samenstellen met hele dure spelers kwa salaris. Soms kun je beter je mond houden als trainer. Hoeveel krediet krijgt Schmidt nog. Waarschijnlijk heel veel aangezien het lot van psv in zijn handen ligt. Als ze hem ontslaan zitten ze met veel overbetaalde Duitsers en Zahavi en gotze in de maag.

25 september 2021 om 22:00

Gotze is een Duitser... dus die vele Duitsers waar jij op doelt zijn/is Max. Max en Gotze zijn de enige Duitsers die veel verdienen. Verder nog 1 hele Duitser als 3e Keeper.

Oké dus als ik het goed begrijp is GAE beter dan Feyenoord en Willem II beter dan Ajax. Weten we dat ook weer.

25 september 2021 om 20:55

Psv had het tegen gae (de eerste helft) lastiger dan tegen feyenoord. Feyenoord kan tegen de verhouding in voor. Psv had vandaag de wedstrijd volledig in handen. Dat was tegen ajax zeker niet de hele wedstrijd zo. Als je niet naar de score kijkt maar naar het voetbal, dan zegt hij geen gekke dingen.

26 september 2021 om 02:11

@Janssen: Feyenoord kwam helemaal niet tegen de verhouding in voor, dat was de manier wasrop ze speelde. PSV was alleen meer aan de bal, maar PSV had voor dat doelpunt nog bijna geen enkele kans gehad, net als Feyenoord. Het is logisch dat Feyenoord niet volop in de aanval ging aan het begin van de wedstrijd, PSV speelde thuis, maar uiteindelijk heeft Feyenoord de meeste en beste kansen gehad, dus terecht gewonnen. Als je in Nederland veel aan de bal bent, word je gezien als beter, maar dat is een denk fout die er hier gemaakt word, want het spel gaat uiteindelijk altijd nog om de doelpunten. Je kan van alles blijven roepen, maar 0-4 zijn klinkende cijfers.

Afgaande op Schmidt zijn interviews speelt psv een dijk van een seizoen. Lekker doorgaan zo, hoe langer hij blijft hoe beter voor ons

Willem 2 en Go Ahead Eagles wat mij betreft de absolute titelkandidaten.

~ R. Schmidt

Arme man, hij is de draad Helemaal kwijt
PSV was gewoon slecht.
Maar zo lang hij dit soort dingen blijft geloven ben ik tevreden

Dan hoop ik dat ze nog meer van deze top wedstrijden gaan spelen aankomende weken 😂 Wat een gigantische clown is deze kerel. Van de week in Deventer ook gezwijnd voor het leven en dan met zulke uitspraken komen.

Natuurlijk creëer je meer kansen dan tegen Ajax , het is f*cking willem2 !!? Vraag me af of hij ooit van die club had gehoord voordat hij in Nederland ging werken. Wat een mafkees

De focus wordt gelegd op Drommel (en Sangare, die dom balverlies leed), maar ik zie het ruimer
Nu verlies je drie punten, anders 2 punten. Slechts 1 punt meer.
De focus moet dus liggen op het slechte spel van alle Psv'ers, dus ook Gotze en Gakpo

Ihatarren naar de klote en PSV naar de klote. Eindstand PSV zit in een diep dal. Potentiele 30-40 miljoen weggegooid met Ihatarren en weer geen CL voetbal met deze Schmidt. Gat met Ajax onoverbrugbaar. Bayern Munchen van Nederland een feit. Over een aantal jaar koopt PSV de beste spelers van Ajax en de trainer net zoals dat in Duitsland gaat. Ihattaren morgen bij de selectie tegen Juventus. Die jongen traint keihard daar en hopelijk vecht hij zich terug en dan een lekkere dikke middelvinger naar die gestoorde Duitser.

Nou dan zullen we maar zeggen dat er een stijgende lijn inzit. Waar ze dan met PSV willen eindigen qua eindklassering is mij dan een raadsel.

Ik kan mij wel vinden in zijn opmerking want Ajax was nog lang niet op orde vanwege interland verplichtingen in midden en zuid Amerika. PSV was al veel verder in zijn voorbereiding omdat ze voorronde CL moesten spelen.

Tegen Feyenoord kun je verliezen, en tegen Willem 2 is dan qua uitslag een blamage, maar zulke wedstrijden zitten er ook elk seizoen tussen. Net zoals dat je tegen Go Ahead zwijnt. Uiteindelijk sta je 4 punten achter de grote concurrent. Dat is niet het einde van de wereld, zeker niet als je nog 2x tegen elkaar moet. Als ik dan de reacties lees vraag ik me af of mensen voor het eerst in hun leven voetbal kijken. Wat een tendentieus gedoe. Neem een chill pil, mensen.

Even de realiteit: Schmidt gaf Van Wonderen een mooi compliment. Zijn ploeg legde inderdaad het beste teamspel op de mat tegen ons van alle Eredivisieclubs, en was dus de best voetballende ploeg. Niet de beste ploeg, niet de ploeg met de beste voetballers, wat er heeltijd van gemaakt wordt, en dan ook nog eens met de nuances "tegen ons", en "in de eredivisie". Verbaast me ook niks dat Go Ahead zo goed was, want ik heb in Van Wonderen altijd een goede coach gezien. En nu heeft Schmidt ook weer gelijk dat we voetballend vandaag een betere eredivisiewedstrijd op de mat legden dan tegen Ajax, want toen werden we gedwongen te counteren. Verdedigend stonden we toen wel goed. En dat counteren ging ook prima. Maar echt veldspel kwamen we niet aan toe.

Valt dus 2x geen speld tussen te krijgen. Benieuwd wat erachter zit dat mensen hem dan in een dwangbuis af willen voeren. De reacties zijn zo overdreven.

Mijn theorie is dat de Feyenoorders op hun pik zijn getrapt omdat ze snakken naar erkenning na al die jaren afbraakvoetbal en het dus niet kunnen hebben dat Schmidt Go Ahead als team beter vond spelen. En dan de Ajacieden die op hun pik zijn getrapt omdat Schmidt kennelijk vond dat PSV slechter speelde toen PSV Ajax met 4-0 op de bips gaf, dan vanavond in een verloren wedstrijd tegen 'het nietige Willem 2'. Mensen reageren als door een angel gestoken, kort door de bocht, en geheel buiten de realiteit. Het zal wel diep zitten, denk ik dan.

Na Rutten, Cocu, en Van Bommel zitten we nu aan de zoveelste PSV trainer op rij waar zo tendentieus en op niets gebaseerd op gebasht wordt. Er wordt van alles bijgehaald. Hij slist, hij is een dooie, hij is te druk langs de lijn, hij wisselt teveel. Bij elke coach heb ik wel een verhaal, maar dan wordt dit stukje te lang. Vind het bovenal een gekke trend. Ook wil ik een beroep doen op mijn mede-supporters om zich hier niets van aan te trekken; niet mee te huilen met de wolven van de media, en in dat verlengde, met de supporters van andere teams hier op dit forum. Er is genoeg om reële kritiek op te hebben: Max, Mwene, Zahavi, en het feit dat Van Ginkel, Pröpper, en Götze steeds meer halve spelers blijken. Maar dat gelul over die wissels en dit soort opmerkingen die totaal uit verband getrokken worden, pfff... verspilde energie.

26 september 2021 om 10:48

Vind je het erg om je reactie in te korten nadat je over een compliment voor GAE begint?! Go Ahead man! We hebben het hier wel over PSV, die nog met 0-4 in de Arena wonnen! Go Ahead hoort bij de zwakste elftallen van de competitie en daar had PSV gewoon moeten verliezen. Er wordt dus wel degelijk een terechte kritische noot gekraakt richting Schmidt. Zijn spelers snappen er niets van, maar omdat het allemaal brave jongens zijn hoor je amper verkeerde geluiden. En dan hebben we het maar niet over zijn interviews, ze slaan echt kant noch wal.

Onze vriend Schmidt is de weg helemaal kwijt. Gerbrands en de Jong hebben een groot probleem met deze trainer

Dit soort opmerkingen maak je als coach toch niet na een smadelijke nederlaag tegen Willem II? Het is maar te hopen dat Schmidt snel vertrekt bij PSV. Dit gaat niet goed, net als vorig seizoen.

Die man is echt volledig de weg kwijt. Wat een rare interviews toch telkens weer, met die vreselijk misplaatste arrogante houding als; ik ben de kenner en ook al vindt iedereen het raar ik doe het lekker toch want ik weet het beter. Nee meneer Schmidt, je weet niks beter! Je hebt nog nooit iets serieus gepresteerd als trainer en tot nu toe val je met heel behoorlijk spelers materiaal behoorlijk door de mand in de eredivisie. Als PSV niet serieus mee gaat doen om de titel en minstens tweede wordt is het project toch behoorlijk mislukt. En langzaamaan begin ik het punt te bereiken dat ik hoop op een wekelijkse afgang van deze rare vogel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
M. van GinkelMiddenvelder81
BrumaAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Schmidt: ‘Misschien is hij niet in staat om 90 minuten op topniveau te spelen’

Yorbe Vertessen kan als invaller belangrijker zijn bij PSV in de uitwedstrijd tegen Ajax van zondagmiddag dan als basisspeler, zo vertelt Roger Schmidt voorafgaand aan het duel voor de camera van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren