Slot weigert in te gaan op gevoelig onderwerp: ‘Zou heel onverstandig zijn’

Vrijdag, 24 september 2021 om 14:38Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:39

Arne Slot heeft vrijdagmiddag geweigerd om in te gaan op een vraag over AZ. De oefenmeester van Feyenoord, die eind vorig jaar plots werd ontslagen als trainer van AZ, noemde het 'onverstandig' om woorden vuil te maken aan de situatie bij zijn vorige werkgever. De Alkmaarders kennen een uiterst dramatische seizoensstart en bezetten momenteel de zeventiende plaats in de Eredivisie met drie punten uit vijf duels.

Tegen het einde van de persconferentie werd Slot door een verslaggever van De Telegraaf gevraagd naar de situatie bij AZ. "Elk woord wat ik daarover zou zeggen zou ik heel onverstandig vinden. Dat is aan hun om dat op te lossen", reageerde Slot gedecideerd. Slot werd vorig jaar december door AZ op straat gezet toen de club hoogte kreeg van de gesprekken tussen Feyenoord en hem. Hij werd daarop vervangen door Pascal Jansen, die met vier nederlagen uit de eerste vijf wedstrijden een dramatische start kent van dit Eredivisieseizoen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Wel ging Slot in op de woorden van Roger Schmidt. De trainer van PSV zei na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-2) dat de Deventer ploeg 'de beste tegenstander van het seizoen was' tot dat moment voor de Eindhovenaren. En dat terwijl Feyenoord PSV afgelopen zondag vernederde met 0-4. "De week voor onze wedstrijd hadden ze het veel moeilijker, op bezoek bij AZ", zei Slot. "Het zegt vooral iets over hoe goed wij dan aan het seizoen begonnen zijn. Wij hebben met FC Utrecht, Heerenveen, PSV en Willem II allemaal ploegen gehad die nu in de top staan. En Go Ahead hebben we ook nog gehad."

Slot kan tegen NEC een vervolg geven aan een bijzonder knappe serie, daar hij tot op heden alle thuiswedstrijd van Feyenoord in alle competities winnend wist af te sluiten: vijf stuks. De laatste trainer die het voor elkaar kreeg om de eerste zes duels te winnen was interim-traine Clemens Westerhof in december 1980. "Ik probeer het altijd in perspectief te plaatsen. De voorronde van de Conference League is natuurlijk wel een niveau waar niet alle trainers van Feyenoord mee begonnen zijn. Desondanks is het wel heel prettig dat we die wedstrijden gewonnen hebben."Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Keurige reactie van (wat ik nog steeds vind) een uitstekende trainer en goede communicator. Ik had hem graag langer bij AZ gezien, maar ik snap zijn keuze en hoop dat hij daarin succesvol is.

24 september 2021 om 14:46

Oeli,

Voor jullie heel pijnlijk nog steeds en voor ons super mooi.
Slot is echt een uitstekende trainer en denk echt wel dat hij respect heeft voor de club AZ. Dat het allemaal anders gelopen is zei zo.
Goed dat hij nu ook aan geef er niks erover wil zeggen, want alles zou uit zijn verband getrokken worden.

Wat ik me ook afvraag en daar kan jij misschien wel antwoord op geven.
Als Slot er nog had gezeten zou er dan ook zo weinig spelers gekomen zijn of had Slot ervoor gezorgd dat er meer kwaliteit zou komen.?

24 september 2021 om 14:49

Ik denk dat er dan niet heel veel meer spelers waren gekomen, maar ik denk wel dat er dan een ander elftal had gestaan, met meer kwaliteit en vooral een betere spelstijl.

24 september 2021 om 14:52

Tja het valt nog niet mee bij jullie.
Jansen komt denk ik te kort als hoofdtrainer maar dat is mijn gevoel.

Nogmaals wij zijn best gelukkig met Slot en sommige transfers pakken voor ons wel aardig uit ,maar mede dankzij hem

24 september 2021 om 14:54

Olie

Wat vooral bijzonder is, hoe snel zaken kunnen veranderen in het voetbal.

Veel AZ fans riepen waarom gaat Slot naar Feyenoord. Zijn niet beter, AZ is hen voorbij, weinig mogelijk omdat er geen geld is.

Nu zien wij Slot naar Feyenoord, heeft spelers gehaald en speelt goed voetbal.

AZ wat heel veel geld heeft, heeft amper versterkingen gehaald. Resultaten zeer slecht.

24 september 2021 om 14:56

Die Jansen heeft het gewoon niet eh, als ik AZ zie dan heb ik altijd het gevoel dat er een tijdelijke assistent/interim de boel aan het runnen is.

24 september 2021 om 15:03

@oelie Wapper - Hier kan geen coach iets aan doen. Het is gewoon oliedom om te denken dat je er met Pavlidis, Aboukhlal en Clasie komt als je net Boadu, Stengs en Koopmeiners hebt verkocht. Boadu schoot er nog steeds aardig wat in, Koopmeiners was de leider van AZ en Stengs had dan wel geen indrukwekkende cijfers, maar Aboukhlal heeft niet het vereiste niveau. Vijf wedstrijden, 0 doelpunten en 0 assists. Dat is echt heel erg pover. Het is onbegrijpelijk wat Huiberts bezielde om zo om te gaan met het vertrek van een aantal spelers. Dat moet de club in de gaten houden, want Huiberts lijkt momenteel te leven in een luchtkasteel in plaats van de realiteit. Als AZ nou geen geld had was het te begrijpen, maar ze kunnen gewoon goede spelers kopen.

24 september 2021 om 15:11

Aan de kwaliteit die ontbreekt kan inderdaad geen coach iets doen, maar coaches kunnen wel meer uit spelers halen. Er zit geen tactiek in. Tegen PSV was AZ de eerste helft best aardig, maar verdedigend zijn ze zo ontzettend zwak. En dan heb je Hatzidiakos en Beukema op de bank zitten, dan kan je hen er toch inzetten?

Overigens helemaal eens met je betoog over Huiberts en wat mij betreft mag hij ook gewoon vertrekken. Dat hij vorig jaar Slot te laan uit stuurde kon ik nog wel begrijpen, maar zijn houding nu bevalt me niet. Plus hij heeft ontzettend slecht ingekocht waardoor we nu niet 1, maar waarschijnlijk 2 of 3 tussenjaren nodig hebben om terug te komen waar we waren.

24 september 2021 om 18:19

AZ heeft toch steeds een betere selectie, alleen de slechtste coach in de eredivisie..

24 september 2021 om 20:50

@Sirius, met alle respect voor de club, maar welke goede spelers willen naar AZ? Ajax, PSV en Feyenoord hebben zeker voor spelers van buiten de eredivisie de naam, die hebben veelal nog nooit van AZ gehoord. Wat ik niet begrijp is dat AZ niet gewoon de beurs heeft getrokken voor een speler als Joey Veerman. Zeg niet dat dat een geweldige speler is, maar wel een speler die wat extra’s heeft en met een individuele actie een wedstrijd kan beslissen.

25 september 2021 om 09:51

Fred Grim had me een uitstekende trainer voor AZ geleken en dat zei ik al in zijn RKC tijd, maar ik weet niet of hij al bij Willem II had getekend toen Slot rond was met Feyenoord

24 september 2021 om 14:47

Wordt een goede opvolger van Ten Hag, wanneer hij besluit om na dit seizoen te vertrekken bij Ajax!

24 september 2021 om 15:01

Haha, dat is precies wat ik dacht. Voldoet ook aan de eisen (kaal) van een Ajax trainer.

24 september 2021 om 15:07

Waarom zou ie? Feyenoord word kampioen dit jaar. Dan neem je niet een stap naar beneden 😉

24 september 2021 om 15:22

Zou erg jammer zijn dat Slot na 1 seizoen al weer bij Feyenoord weg gaat.
Hij is nu juist iets aan het opbouwen in Rotterdam, bij Ajax kun je het eigenlijk alleen maar slechter doen dan Ten Hag. Laat hem maar mooi een paar jaartjes in Rotterdam blijven, hopelijk komt Feyenoord weer wat dichter bij PSV en Ajax met hulp van hem.

24 september 2021 om 19:20

En dan Trauner, Malacia en Bijlow meenemen, dan worden we helemaal ziek

Wat moet hij erover zeggen dan? Lijkt me wel duidelijk wat daar mis is. Slot heeft er niks meer mee te maken nadat hij zo is behandeld door AZ.

24 september 2021 om 14:47

Zo behandeld door AZ?
Hij meld zich af voor trainingen om met feyenoord te gaan praten en AZ ontslaat hem omdat hij niet 100% met AZ bezig is.
Wat heeft AZ hem aangedaan dan?

Ik was heel blij met hem als hoofdtrainer bij AZ trouwens.

24 september 2021 om 15:31

@Andy: AZ heeft heel kinderachtig gereageerd toen, in de grond van je hart weet je dat natuurlijk ook. Clubs benaderen en spreken spelers en trainers het hele jaar jaar door. Denk jij echt dat AZ niet spelers benaderd tussen de transferperiodes? En denk jij echt dat trainers/spelers hun best niet meer doen als ze aan het eind van het seizoen verkassen? Of ben jij erg naïef, wat dat betreft.

24 september 2021 om 18:23

@ FR jij bent super naïef omdat te denken. Slot heeft AZ zwaar genaaid bedoel je denk ik. Of jij hebt verhaal niet meegekregen, dat kan ook.

24 september 2021 om 18:41

Sorry Linda, volgens mij weet jij dan niet hoe de grote wereld werkt, maar reken maar dat clubs regelmatig buiten de transferperiodes spelers en tra8ners benaderen. En zo is het ook gegaan tussen Feyenoord en Slot. En zo zal AZ menig speler en trainer ook benaderd hebben. Die er wordt niemand genaaid, Slot had alle recht om te spreken met Feyenoord toen die contact zochten.

Hier wordt na een lullige uitspraak vaak gezegd "maar hij kan er niks aan doen dat de journalist ernaar vraagt." Nou, dit is het perfecte voorbeeld hoe je er dan toch respectvol mee kunt omgaan en zelf de regie blijft houden.

Prima antwoord op een eigenlijk hele stomme vraag. Waarom wordt überhaupt dat gevraagd aan iemand die niets meer met AZ te maken heeft?. Hij is nu trainer van Feyenoord toch, daar ligt ook zijn focus. Dat ze bij de Telegraaf van te voren niet hadden kunnen bedenken dat dit het antwoord zou zijn.

24 september 2021 om 15:34

Dat doen ze alleen om stemming te trappen richting AZ. Stel dat hij zegt dat hij wist dat de sterkhouders verkocht zouden worden en er niks voor terug zou komen? Krijgt Huiberts straks de vraag waarom Slot het al in december wist waarom er niks gekocht zou worden. En de vraag of JAnsen dit ook wist enz etc.

24 september 2021 om 18:24

AZ heeft nog steeds de 3e selectie van Nederland.

24 september 2021 om 18:39

Ik zie er niks van terug op het veld. En daarnaast, jullie geloven erin en dat is jullie goed recht. Veel plezier en op naar de volgende nederlaag voor jullie. Het is jullie daar in Alkmaar met die grote mond gegund!

Weer zo'n stemmingmakende vraag van een journalist. Elk woord dat Slot er aan besteed kan alleen maar fout uitpakken voor alle partijen. Het enige juiste antwoord is dus geen antwoord.

Slot doet als trainer eigenlijk alles goed. In een ideale wereld zou je juist zoiemand bij Barca moeten zetten ipv de altijd boze Koeman. Maar goed, dan vragen ze daar in de kleedkamer, Arne Wot?

24 september 2021 om 15:02

Barcelona heeft een nieuw bestuur nodig, geen nieuwe trainer. Ze hebben jaren lang boven hun stand geleefd en nu het even tegenvalt gaan ze de trainer weer laten vallen. Het is geen wereldelftal meer, stel daar ook je verwachtingen op bij als bestuur en werk hard om het tij te keren.

24 september 2021 om 15:11

Ze hebben alleen net een nieuw bestuur

24 september 2021 om 15:35

Dat als een olifant in de porseleinkast tekeer gaat en weinig presteert.

24 september 2021 om 15:13

Als je Slot bij Barcelona neerzet en je hem de tijd geeft (en niet zoals ze Koeman nu zogenaamd de tijd geven), dan denk ik dat hij er nog wat weet te presteren ook. Ik denk serieus dat hij het gaat maken bij Feyenoord en hopelijk daarna ook bij Ajax als Ten Hag weggaat.

Slot was na 5 duels al weg bij Az vorig seizoen dus wat zou hij in hemelsnaam nog te maken kunnen hebben met deze start.
Onder Jansen werden we toen toch alsnog 3e, dus ik vind het ook een vrij ongepaste vraag.

24 september 2021 om 15:15

De krant moet ook gevuld worden , dat is de reden dat ze zulke domme vragen gaan stellen. Gelukkig is Slot volwassen genoeg om er niks over te zeggen. Stiekem ben ik heel erg jaloers op Feyenoord. met Slot, Til en Alireza doet het toch wel pijn op dit moment.

24 september 2021 om 15:40

Niet helemaal waar, hij ging weg in december, vlak voor de laatste wedstrijd in de poule-fase van de EL. Het was dus Slot die nog op de bank zat ten tijde van de wedstrijden tegen Napoli en Sociedad, om maar wat te zeggen. Hij had het aardig omgedraaid, na de eerste 5 wedstrijden.

Janssen heeft daar op voort kunnen borduren. Hoewel hij dus begon met een nederlaag en uitschakeling in de EL en een nederlaag tegen Groningen.

Na ten Hag toch wel de beste trainer in de eredivisie. Ben niet snel jaloers maar wat ben jaloers op de trainers van de concurrenten. Beiden een duidelijke visie op aanvallend goed spel en duidelijke communicatie en lijn in het spel.

Natuurlijk is het de rioolkrant De Telegraaf weer die deze vraag heeft gesteld. De vraag aan de trainer van Feyenoord over de situatie bij zijn vorige werkgever AZ is alleen maar bedoeld om sensatie te maken. Dit is het enige juiste antwoord dat Arne Slot kan geven. Als hij zegt dat hij het niet erg vind maakt De Telegraaf er sensatie van, als Slot zegt dat hij het heel erg vind, maakt De Telegraaf er ook wel op een of andere manier sensatie van.

Slot is de toekomst op trainer coachgebied. Mix van kalmte,nuchterheid,waardigheid en gruwelijk veel verstand van het spelletje. Zou m graag ruilen met onze trainer. En Arnesen met JDJ.

Oe die Slot is een baas, heel goede trainer, tactisch ijzersterk, weet precies hoe hij de tegenstanders moet benaderen en is verder ook een nette vent die weet wanneer hij beter kan zwijgen, vind t echt een hele goede coach.

Keurig geantwoord. Maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat er 5 eerste elftal spelers zijn verkocht. Maar de fantastische technisch directeur heeft zeer goede beslissingen genomen om de juiste spelers aan te trekken. Want hij maakt niet alleen en hypo indruk als zn trainer met iemand anders in gesprek is.

Willem II noemen in deze is niet zo slim. We hadden de 2weken ervoor maar 3x getraint vanwege 9 coronagevallen in de selectie en niet een keer geoefend tegen een ploeg uit een vergelijkbare of grotere competitie. Niet echt een graadmeter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Slot: ‘Dat wil niet zeggen dat het dan misschien wel zonde van het geld is’

Feyenoord-supporters zijn uitstekend in staat om zonder vuurwerk voor een fenomenale avond te zorgen, zo vindt Arne Slot. Op de persconferentie voorafgaand aan de Conference League-wedstrijd tussen Feyenoord en 1. FC...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren