Mazraoui vertelt waar zijn contractverlenging bij Ajax vooral om draait

Dinsdag, 21 september 2021 om 13:19Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:23

Noussair Mazraoui heeft de intentie om zijn aflopende contract bij Ajax te verlengen, zo herhaalt de 23-jarige rechtsback in een uitgebreid interview met Voetbal International. Mazraoui geeft toe dat het financiële aspect daarbij een erg belangrijke rol speelt, zoals Marc Overmars eerder ook al uitsprak. "Dat is zeker een onderwerp, dat klopt. Ik doe er niet geheimzinnig over", zegt Mazraoui.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door voetballer 2)
21 september 2021 om 13:29

Mazraoui verdient het in mijn ogen ook gewoon, hij is ijzersterk teruggekomen van z'n blessure en kind van de club. Dat mag je (als ik het voor het zeggen had) dan ook echt belonen.

21 september 2021 om 13:43

Nu is het aan ajax of ze mee willen en later nog iets aan hem willen verdienen of ze gaan niet mee en zal hij voor weinig weglopen.
Hij is inmiddels 23 dus wel toe aan een verbetering van

21 september 2021 om 14:21

Inderdaad, helemaal eens. Hoop dat Overmars hem een goed contract gunt en dat hij blijft!

21 september 2021 om 15:29

Ik zie Mazraoui ook graag blijven, maar op basis van een handje vol goede wedstrijden in de afgelopen 2 jaar verdient hij in mijn ogen geen al te hoog salaris. In ieder geval niets boven de 2 - 2.5 miljoen.

Laat hem eerst maar eens één seizoen blessure vrij EN constant spelen, want dat is hem de laatste twee jaar niet gelukt. Twee jaar geleden heeft Dest hem er grotendeels uitgespeeld, en vorig jaar deed Rensch het beter.

Gelukkig is hij dit seizoen sterk begonnen en begint het weer een beetje op de Mazraoui van drie seizoenen geleden te lijken. Ik hoop dat hij dit doortrekt. Dan verdient hij in mijn ogen pas echt een salaris van een grootverdiener.

21 september 2021 om 15:32

Terechte nuancering Miccoli. Ik weet ook niet wat hij nu verdient en wat hij nu wil verdienen. Als hij nu in 1 klap (bijvoorbeeld) de best verdienende speler zou willen worden, vind ik 't ook niet waard gezien zijn prestaties. Maar je kan ook bepaalde prestatie-indicatoren meenemen in een contract (aantal gespeelde wedstrijden etc).

21 september 2021 om 13:40

Van mij mag Mazraoui gerust 2 miljoen gaan verdienen met stapsgewijze treden naar boven. Ontwikkelt zich gestaag door, levert werkelijk altijd in de champions league en heeft nog enorm verdienpotentieel voor Ajax. Win-win een verlenging.

Mooi dat hij er niet omheen draait. Aan Ajax om te bepalen of ze hem het gevraagde waard vinden.

Zijn goed recht. Betaal hem liever een paar ton ‘te veel’ dan dat hij gratis de deur uit loopt. Dan kost het je uiteindelijk gewoon meer.

21 september 2021 om 13:31

Het gaat denk ik om wat meer dan alleen een paar tonnen hoor. En met raiola komt daar natuurlijk nog wat meer bij hem kennende

21 september 2021 om 13:34

Mwah het is gewoon een van je beste spelers toch? En ik denk dat hij op dit moment nog in een vrij lage schaal zit, wat ook logisch is gezien zijn blessures de afgelopen seizoenen. Als hij nu 2 miljoen meer wilt, maar je verkoopt hem over anderhalf seizoen voor 20 miljoen, dan is dat nog altijd beter dan hem komende zomer gratis de deur uit te zien lopen imo.

21 september 2021 om 13:38

@messibazoer, dat klopt als je naar elke speler individueel kijkt. Maar t probleem is, als de ene speler opeens veel meer gaat verdienen, wil de rest dat ook en dan kun je problemen krijgen.

21 september 2021 om 13:38

Devyne Rensch staat al in de startblokken om het van Nous over te nemen. Dus zo'n geweldige positie heeft Nous niet om een mega salaris te vragen.

21 september 2021 om 13:44

Tuurlijk wel, anders is hij straks transfervrij en dat kost ons bakken met geld.

21 september 2021 om 13:48

@Jaapie, Sportief gezien is het denk ik inderdaad geen ramp. Vind Rensch een prima opvolger. Alleen kost het je gewoon 20 miljoen..

21 september 2021 om 13:48

Wat is je punt? Zo werkt het met beide partijen toch? De club wil ook zoveel mogelijk geld winnen door hem. Of het nou door prestatie is of door transfer.
Ieder voor eigen belangen.

21 september 2021 om 14:11

@messibazoer, sportief gezien is het wel degelijk een ramp. Mazraoui heeft een klik met alle buitenspelers van Ajax. Voorheen Ziyech, Neres en Antony voetballen allemaal beter met Maz achter hen. Gewoon een hele goede back die ,naast dat hij veel arbeid levert, ook aanvallend zijn steentje bijdraagt.

21 september 2021 om 14:29

@messibazoer Betwijfel of hij voor zo'n bedrag weg gaat. Anders was hij echt allang weg. Zelfs Dest kreeg de voorkeur van Barca terwijl Nous basis stond.

21 september 2021 om 14:32

@soccer

Wat is er nu weer met Raiola? Iedereen wil geld verdienen, Raiola is een van de betere uit het vak.

Als jij voetballer zou zijn geweest, zou je hem ook willen.

21 september 2021 om 14:34

Je kunt trouwens ook een zaakwaarnemer hebben zoals Wijnaldum/eriksen/.... die jarenlang niets doet en je contract niet laat upgraden waardoor je in de tussentijd miljoenen laat glippen. Wie is er dan de sukkel?

21 september 2021 om 14:43

Dat is nu natuurlijk al bezig. Ze weten dat er een paar grootverdieners bijzitten en willen dat dan zelf ook. Dat weet je van tevoren als je het salarisplafond weg haalt.
Nu zit je in een proces dat je niet meer snel terugdraait. Iedereen die bij Ajax komt voetballen weet dat de anderen veel verdienen en willen dat dan dus ook, wat wel logisch is want je doet het met zijn allen. En je kan niet zeggen tegen iemand die op de bank zit jij krijgt geen verhoging want je zit op de bank. Dan zijn ze opeens een stuk minder vrolijk als ze niet elke wedstrijd spelen.

21 september 2021 om 17:29

Jaapie .. dat heeft hij juist wel. Vanaf de zomer transfervrij he .. Komt Ajax er niet uit met hem verdienen ze er niks meer aan en loop je zo miljoenen mis …Mazz het tegenovergestelde .. die is voor vele clubs interessant en kan aardig wat geld krijgen aan tekengeld ..

21 september 2021 om 17:44

Messibazoer. Wie garandeert je dat als hij al verlengt dat hij dan niet alsnog uit zijn contract loopt als de nieuwe termijn afloopt. Hij zit wel bij Raiola toch?

Goed, duidelijk verhaal. Geen eindeloos ge-poespas. Verfrissend.

21 september 2021 om 14:25

Ook dat. En heel belangrijk dat hij blijft. De waarde van Mazraoui voor Ajax wordt nog wel eens onderschat. Het is gewoon een erg belangrijke speler.

21 september 2021 om 15:31

Deja vu!

Brobbey wilde ook graag bij Ajax blijven.
Contract liep ook af.
Had ook nog nooit een volledig seizoen (fit) gedraaid.
Had dezelfde zaakwaarnemer.....

21 september 2021 om 15:58

Klein verschil en dat is dat Mazraoui mist fit gewoon een basisspeler is en dat Ajax alle vertrouwen in hem heeft uitgesproken

Heeft hij ook wel verdiend. Goed dat hij het eerlijk zegt, snap hem volledig. Verwacht geen absurde bedragen die hij zal vragen, dus dit komt denk ik wel rond

21 september 2021 om 13:32

Probleem is dat raiola de onderhandelingen doet en niet mazraoui zelf. We hebben bij brobbey gezien wat dat uit haakt. Die wilde blijven maar raiola vroeg veel te veel voor die jongen.

21 september 2021 om 13:48

Uiteindelijk komt Raiola met het laatste bod bij Brobbey. Als die echt graag had willen blijven, had ie dat geaccepteerd.

Verfrissend om te zien dat hij er niet omheen draait over het gegeven dat het om geld draait.
En gezien zijn achtergrond of verleden geef ik hem hierin gelijk...

Oh god weer Mino Raiola.... Nou Ajax maak je borst maar nat. Die wilt flink wat poen zien voor Nous.

21 september 2021 om 13:59

Nee, Nous wilt dat voor hemzelf.
Wat snap je nou niet aan Raiola, hij wilt wat de speler hem vraagt. Het is een harde, maar dat is de club toch ook?
Moet je kijken, al 2 jaar nog steeds geen contract terwijl hij toen al aangaf te willen verlengen.
Tja, als de club zich zo hard opstelt dan komt hij mrt Raiola. Can you blame him?

21 september 2021 om 14:36

Dat ligt eraan hoeveel Nous vraagt. Dat weten we niet. Misschien vraagt hij wel 3 miljoen. Dan kan ik me voorstellen dat Overmars daar niet in mee gaat. 1,5 miljoen zou ik een prima salaris vinden. Raiola betekent alleen maar dat er helemaal geen water bij de wijn meer gedaan gaat worden. Dat hebben we gezien bij Brobbey. Een club als Ajax kan niet blijven strooien met miljoenen salarissen.

En dat hij 2 jaar geleden al wilde verlengen begrijp ik heel goed vanuit zijn oogpunt. Hij heeft een contract van 6 ton per jaar ofzo. Hij wilde toen al gelijk mee profiteren van het financiã«le succes van Ajax natuurlijk met een nieuw contract en nieuw salaris. Ajax dacht wacht daar nog maar even mee.

Snap dit heel goed en eindelijk iemand die er eerlijk over is. Deze jongen heeft een top mentaliteit en als ik Overmars was geweest had ik hem dit zeker gegund.

Niks mis mee. Alleen maar mooi dat ie hier transparant is. En nous mag zich zeker gewaardeerd voelen met een goede salaris. Echter, wij zullen t niet weten om welk bedrag r gaat. Als hij een tadic of een berghuis achtige salaris verlangt, dan is dat denk ik niet fair. Tussen de 2 en 3 miljoen, en gezien zijn ontwikkeling nu, zou ik zeggen geef nou maar marc.

Een salaris van 1.5-2M zou een mooi en eerlijk bedrag zijn voor Nous.

21 september 2021 om 13:51

Ik vind dit ook wel een mooi bedrag voor nous, zoiets zou marc toch ook wel geboden hebben toch?

Zet een gelimiteerde som erin, zoals mino vaak graag wil, van 30 mil ofz.

Heb alleen t gevoel dat raiola op 3 a 4 miljoen per jaar inzet..... dan gaat t m niet worden verwacht ik

21 september 2021 om 14:01

Nee zo werkt dat niet altijd. Hij zegt wat hij wilt, en wat Raiola voor zichzelf er bovenop wilt is aan hem. Tenmiste, als dat ook niet te ver is.

21 september 2021 om 14:33

En jij denkt dat mino niet tegen hem zegt, we kunnen 3 a 4 mil vragen vanwege de salarissen van andere binnen ajax, zoals klaassen, blind, tadic, haller, tagliafico, berghuis? Tuurlijk gaat nous daarin dan mee. Als je dat niet denkt, ben je imo heel naive!

We moeten gewoon af van de commisies die zaakwaarnemers opstrijken. Dat is aan de speler om te betalen, gezien hij daar voor werkt en niet de club.

21 september 2021 om 13:51

Ga er maar vanuit dat Raiola hoger in de boom gaat zitten. Ajax heeft zich met het aantrekken van Berghuis in de vingers gesneden. Want als een speler die niet eens zeker is van een basisplaats al 4 miljoen opstrijkt, hoeveel moet je Antony dan geven? Of een mazraoui die al jaren basis staat? En wat moet een toptalent als Gravenberch dan opstrijken? Je zag dat het bij Tadic al voor scheve gezichten zorgde en dat hij daarom later in de zomer al een nieuw contract tekende.

21 september 2021 om 14:04

Hij zal vast en zeker wel meer willen toch? Althans Raiola, die neemt geen genoegen met dat bedrag. Als je Berghuis 4 miljoen geeft dan wilt Mazraoui toch wel minstens 3 miljoen? Snap ik ook wel als hij dat zou willen. Verdient hij gewoon op basis van zijn ervaring en prestaties.

21 september 2021 om 14:39

Gewoon Raiola weer de deur uitwerken. Spelers van Raiola verkopen en weer baas worden in eigen huis. Na Brobbey en Kluivert zou dit de derde speler in korte tijd worden die Ajax piepeld met verhalen ik wil blijven, maar intussen echt te veel salaris vragen. Wordt tijd dat Ajax salaris huis weer richting normaal trekt en een duidelijke lijn trekt.

21 september 2021 om 15:15

Gravenberch is de volgende. Daar gaat Ajax ook (bijna) niets aan overhouden.

21 september 2021 om 15:24

Tja ninjakai. Als alle salarissen omhoog dankzij aankopen zoals haller en berghuis is het toch niet gek als jongen uit eigen jeugd ook veel willen verdienen? Alle salarissen gaan omhoog als je eenmaal begint en het salarishuis verhoogt. Dat kun je natuurlijk verwachten. Vooral als Raiola de zaakwaarnemer is.

21 september 2021 om 15:25

Ik zou dat helemaal niet snappen eigenlijk. Mazraoui speelt de laatste wedstrijden weer goed, maar de twee jaar hier voor heeft hij gewoon lopen sukkelen met blessures en als hij speelde dan was het matig tot slecht. Eerst werd hij uit de basis gespeeld door Dest en vorig seizoen heeft Rensch meer gespeeld.

Ik vind dus niet dat zijn prestaties een salaris van 2+ miljoen rechtvaardigen. Laat hem eerst maar eens een seizoen lang presteren zonder blessures, dan mag je dat vragen.

21 september 2021 om 16:07

Dat hij uit de basis gespeeld is niet helemaal waar natuurlijk. Hij was langdurig geblesseerd geraakt dat is iets heel anders hè. Speelde geweldig in het topseizoen in CL en presteerde vorig jaar ook gewoon prima.

21 september 2021 om 16:09

Zover ik heb kunnen terugvinden zijn dit de best verdienende spelers bij Ajax en verdienen ze om en nabij de bedragen die ik erachter heb gezet:
Haller, Tadic en Berghuis 4 miljoen
Neres, Gravenberch en Tagliafico 3 miljoen
Blind 2,5 miljoen
Onana en Klaassen 2 miljoen
Álvarez, Martínez en Antony 1 miljoen

Mazraoui verdient momenteel rond de 5 ton. Als ik dat afweeg ten opzichte van de salarissen hierboven dan denk dat rond de 1,5 miljoen wel realistisch is.

21 september 2021 om 16:56

Verdient Gravenberch al zo veel? Wow. Maar mocht je correct zitten met 5 ton, vind ik idd dat ie wat meer mag eisen.

Nous is een speciale situatie. Hij speelt inderdaad al een eeuwigheid voor de club, maar was nooit een groot talent. Was bij jong de enige zonder contract en speelde voor een ov-vergoeding. En nu is hij gewoon een dragende speler, die in de cl altijd thuisgeeft. Die verdient wel een speciale behandeling vind ik. Is nooit met fluwelen handschoenen behandeld zoals de toptalenten (Gravenberch, Unuvar etc.). Hij heeft er extra hard voor moeten werken en daarom vind ik het razend knap waar hij nu staat. Geef hem wat ie wil zou ik zeggen. Prachtige voetballer.

21 september 2021 om 13:33

Helemaal mee eens en verwacht wel dat het rondkomt. Overmars heeft hopelijk geleerd van de situatie omtrent brobbey en kent de taal van de kleedkamer. Het gaat niet perse om het geld, maar wat het vertegenwoordigd. Als belangrijke kracht wil je niet minder verdienen dan spelers die niet hetzelfde brengen. Status speelt hier een rol en zoals jij zegt heeft hij ervoor moeten knokken.

21 september 2021 om 14:01

Hoezo geleerd van die situatie? Wat had hij anders moeten doen? Er zit gewoon een max aan het salaris op een gegeven moment, niet iedereen kan evenveel verdienen als de topverdieners, dan krijgt Ajax de begroting simpelweg gewoon niet rond. Geef je hem nou 3 miljoen per jaar dan staat er morgen een andere speler met datzelfde verzoek. Ajax kan ook niet opboksen tegen het buitenland met salaris betalen en dat moeten die spelers gewoon weten.

Verwacht niet dat het goed komt, denk dat hij Ajax aan het lijntje houdt, wat overigens ook niet zo heel gek is want met een transfervrije status zal hij veel kunnen verdienen en misschien ook wel naar grotere clubs kunnen.

21 september 2021 om 18:02

Daar is zo, maar een nieuwe back van dat kaliber kopen - als het al mogelijk zou zijn - kost je gewoon 20 miljoen, dus wat dat betreft is Maz 3 per jaar betalen oke. Dat is niet voor iedere speler op iedere plek het geval.

21 september 2021 om 18:00

Inderdaad, helemaal mee eens. Prachtige gozer en totaal de nieuwe generatie Ajaxvoetballer die de fluwelen techniek combineert met Feyenoord werklust; wat een verbetering tov de generatie Sneijder ed die in het Ajax shirt toch vaak die strijdlust ontbeerden. Heerlijke voetballer, die Maz

Tjah, indien fit dan zal die het hoge salaris zeker waard zijn. Echter zal het blessureleed wel een risico zijn wanneer je een flink salaris uitdeelt. En met Raiola als zaakwaarnemer heb ik het vermoeden dat de salariseis niet mild zal zijn. Hopelijk komen ze eruit want zie hem erg graag blijven.

Verdiend hij ook wel en hoop dat hij ook bijtekenen, het enige minpuntje bij hem is dat hij blessure gevoelig is.

Zolang het genen bedragen zijn zoals Tadic, Haller vind ik dat je hem zeker bij de top 10 in salarissen mag schalen. Hij hoort bij de eerste 11 is belangrijk en eigen jeugd. Ik hoop vooral dat er snel een akkoord volgt, want zou echt een aderlating zijn als hij transfervrij vertrekt!

21 september 2021 om 13:53

De top 10 salarissen mag ik hopen ja, hahaha. Hij is nochtans basisspeler, en er kunnen er 11 in een elftal 😂

21 september 2021 om 14:54

Berghuis, Haller, Anthony, Neres, Tadic, Tagliafico, Blind, Onana, Klaassen, Alvarez en Gravenberch zo even uit mn hoofd zullen het toch niet voor niks doen gok ik

21 september 2021 om 15:49

Ik heb het even nagetrokken en hij is idd echt een laagverdiener bij Ajax, meeste bronnen zetten hem op een half miljoen per jaar.

21 september 2021 om 18:05

Als Ajax zijnde zou dat wat betreft Haller en Klaassen jammer zijn, want zo uniek zijn die niet. De rest is niet voor oke bedragen vervangbaar, dus wat dat betreft het geld waard. Een back als Nico betaal je je scheel aan en zo geld dat voor de rest van je lijstje eigenlijk ook waar kwaliteit als onana en gravenberch überhaupt niet te vinden zijn buiten de absolute top

21 september 2021 om 19:05

Daar ben ik het niet mee eens; het is heel begrijpelijk dat Haller of Klaassen dat verdienen. Klaassen is een absolute motor in het elftal en kent de club door een door. Maakt doelpunten, zet zich altijd honderd procent in en een leider op het veld bovendien. Haller wordt werkelijk alleen afgekraakt omdat ie 22 miljoen kostte, maar spitsen die elke wedstrijd scoren en er ook Europees kunnen staan zijn over het algemeen buiten bereik voor Eredivisieclubs. Loopt 1 op 1 qua doelpuntenproductie en wie weet hoe de Europa League was gegaan met hem erbij afgelopen jaar.

Tagliafico was 1 van de absolute drijvende krachten achter de renaissance van Ajax sinds ten Hag. Dat ie nu een half seizoen minder heeft gespeeld en zijn felle kant iets sterker naar boven komt zegt weinig wat dat betreft mijns inziens. Beter gezegd: Noem een back van de afgelopen tien jaar die het beter heeft gedaan bij Ajax.

En juist Gravenberch is zo veel inconsistenter geweest en zou momenteel minder geld dan Mazraoui moeten verdienen, want die zit al jaren bij de selectie en heeft absolute topwedstrijden gespeeld.

Geloof me als Mazraoui zo door gaat dan vertrekt hij nog voor minimaal 40M uit de deur. Dus hij is het salaris dubbel en dwars waard. Ik vergeet soms dat hij nog maar 23 !!! Is.

21 september 2021 om 15:30

Als je kijkt naar Dest, Mazraoui is 2 x zo goed, Koeman weet dat ook wel, het is dat Dest Amerikaanse international is, een club als Barca denkt aan alle aspecten, ook marketing en fan base. Dest was niet meer dan een mascotte aankoopje, voetbalt leuk mee maar vergelijk hem eens met een Hakimi of Trent Arnold. Fiat met Ferrari’s.

21 september 2021 om 18:06

Daar doet Mazraoui gewoon inderdaad echt niet voor onder. Zo'n sierlijke, slimme speler met keiharde werklust. Eeuwig zonde dat we die niet in het oranje zullen zien ..

Nog los van Mino, maar ik gun Mazraoui wel een verbetering van zijn contract. Zijn verhaal is inmiddels wel bekend en vult inmiddels al meerjarig geruisloos zijn positie in. Die hoort voor mij gewoon op het niveautje Blind, Tagliafico te zitten.

Ben wel een beetje narrig over het feit dar Raiola er nu weer tussen zit. Ook al gun ik Nous het allerbeste, en dat zal Raiola zeker financieel bewerkstelligen, het hoeft allemaal niet met het mes op tafel. Raiola ziet nu de jackpot van tekengeld boven Mazraoui hangen en het verleden heeft wel getoond waar deze zaakwaarnemer dan op gaat inzetten.

Het zou zonde zijn als Mazraoui gratis de deur uit zou lopen, gezien het een speler uit de eigen jeugd is. Aan de andere kant is hij niet onvervangbaar dus de kans dat Ajax toch eieren gaat kiezen voor zijn geld is niet ondenkbaar.

Heeft zich voetballend terug geknokt zonder gezeur en gemekker vanaf de zijlijn.
Tot nu toe terecht basisspeler op de rechtsback.
Dat getuigd van professionaliteit en doorzettingsvermogen, hopelijk krijgt hij een beloning in de vorm van een verbeterd contract wat ook aansluit op zijn wensen en wederzijds ook.

wow nog steeds maar 23 jaar. Schatte hem echt veel ouder.

Ik zou Nous geloofd hebben als hij niet naar Raiola was gegaan want iedereen weet:Raiola gaat hem voor niks qua transfersom en heeeeel veeeeel tekengeld ergens anders onderbrengen.
Het zal wel juve worden want die hebben een oud elftal dat verversing nodig heeft.

Ooit was Nous die speler die het net niet was maar door zijn werk ethos steeds weer een jaar de kans kreeg en volgens mij in ajax2 dat kampioen werd op 10 speelde.Hij kreeg bij een de kans op back en heeft zich daar heel goed ontwikkeld!
Het zou hem sieren als hij Ajax en z’n fans niet aan het lijntje ging houden maar gewoon duidelijk maakt van”jongens ik ga weg” nog een jaar z’n stinkende best doet en wint wat er te winnen is! Ik ben hem als liefhebber dankbaar dat hij heeft laten zien dat je door hard werken iets kan bereiken en de mooie dingen die hij gedaan heeft!
Hij zou in de spiegel moeten kijken en Ajax gruwelijk dankbaar zijn voor het geboden podium... het gaat hem goed en dit jaar geniet ik nog van hem in de eredivisie!!

21 september 2021 om 13:42

Hij zegt toch dat het om (o.a.) de poen gaat? Geeft iemand het een keer toe, geloof je ‘m niet. 😅

21 september 2021 om 13:45

Je kunt ook overdrijven. Elke voetballer heeft het te danken aan zijn club om daar te mogen spelen/presteren. Los daarvan was Mazraoui volgens mij de enige speler in het eerste elftal/jong Ajax met een amauteurcontract. Heeft dus tot en met zijn eerste jaar voor spek en bonen gevoetbald. Nu hij zijn waarde heeft laten zien, is het zijn goed recht om een goed salaris te vragen. Hij is momenteel wel kaliber Blind, Nico etc.

21 september 2021 om 13:56

Hij zegt toch letterlijk de waardering moet er zijn ook qua t financiele plaatje.🤪😂

Tot paar jaar terug had hij maar een kindercontract. En dat in het jaar dat hij basisspeler was en ook belangrijk was.
Er mag best meer waardering voor hem vanuit de club.

De vraag is hoeveel geld gaat Raiola van Ajax eisen? Mazraoui is zeker een goede speler, maar hij is ook blessuregevoelig. Ik verwacht eigenlijk geen nieuw contract. De woorden van de verdediger zullen best bedoeld zijn, maar Brobbey zei ook dezelfde teksten. En wat gebeurde er toen? Kluivert jr? Dat kussen van het logo ben ik nog niet vergeten. Dus op dit moment is er voor mij geen reden te geloven dat Mazraoui gaat bijtekenen.

Iedereen snapt dat hij meer wil verdienen, maar je kan natuurlijk niet iedereen een Tadic/berghuis salaris geven. Het lastige in deze situatie is dat Mino zal dreigen met een transfervrij vertrek en ik kan mij niet voorstellen dat Ajax 3/4 miljoen gaat geven aan Nous (met in het achterhoofd Rensch die eraan komt). Lijkt mij dus duidelijk dat hij vertrekt aan het eind van het seizoen.

Pff.. Raiola. Het gaat Mazraoui dus alleen om het geld en hij wil dus een breuk forceren met Ajax anders kies je niet die geldwolf als zaakwaarnemer. Jammer had hem graag nog een paar jaar bij Ajax gezien want ik vind hem echt een goede speler maar dit is einde oefening.

Ik zou het echt jammer vinden als dit Nous zijn laatste jaar zou zijn. Die man heeft een transfer verdiend. Die man is 3 klasse beter dan micky mouse competitie.

Nous heeft volkomen gelijk om meer centen te vragen .Heeft daarentegen wel een aantal tegenslagen gehad ,maar kwam steeds sterker terug .Een verademing om hem op de flanken te zien schitteren .Ik verwacht ook niet dat Nous een krankzinnige salaris vraagt .Well see !!

Ik houd mijn hart vast. Als speeltijd zijn belangrijkste eis is, dan kunnen we halverwege het seizoen zeggen: 'genoeg speelminuten, dus waar wacht je op?'. Maar als geld de eis is, dan komen de details nooit naar buiten. Riaola zijn vaste trucje om dan net zolang te onderhandelen, dat we in januari 2022 belanden en Mazraoui 'opeens' benaderd wordt door geïnteresseerde clubs met een zak tekengeld en riant salaris. Speler ziet dollartekens, Riaola blij want die profiteert flink mee met een tekenbonus.

Maar wellicht zwicht Mazraoui niet, zijn genoegt cliënten van Riaola die wel verlengen, hij legt de keuze altijd bij de speler zelf.

Even voor de duidelijkheid. Ajax is niet altijd heel netjes geweest betreft zijn vergoeding. Zo lieten ze hem een heel poos met een jeugdcontract spelen terwijl hij basis stond in het eerste. Vervolgens ging Mark ook heel lang wachten met het opwaarderen van zijn contract. Mazraoui was blijkbaar heel nonchalant wat geld betreft en als ik de verhalen zo hoor heeft Mark daar goed gebruik van gemaakt. Dus dat nu nog een speler bij Mino zit komt mede door Ajax zelf.

Sta er niet eens van te kijken als zelfs Klaiber op dit moment meer zou verdienen dan Nous.

Geef deze man 3 miljoen per jaar. Als hij dit niveau vasthoudt vertrekt hij over een jaar of twee voor 30 miljoen naar een hele mooie club. Winwin.

Ik vind dat deze situatie met Nous precies aangeeft waarom de baan van Overmars zo moeilijk is. Het is heel makkelijk om te zeggen dat hij eerder had moeten verlengen, omdat het nu geld kost. Maar afgelopen jaren was hij er in topwedstrijden, maar was er ook vaak genoeg reden om te twijfelen aan zijn kwaliteiten (nonchalant en slordig) en of hij voorbijgestreefd zou worden door bijvoorbeeld Rensch.

Maar hij heeft het grandioos opgepakt en met name dit seizoen zo stabiel en echt gewoon heel erg goed. Waarbij hij ook meer uitstraling krijgt en een echte meneer wordt. Ik denk dat de situatie bij Marokko - wat ik zonder de ins en outs te kennen ook wijt aan zijn vriendschap met Ziyech en zijn relatie met de coach - daarin ook best positief kan meespelen bij deze trotse speler.

En als je dan ineens een dermate goede ontwikkeling doormaakt dan is dat het risico van het vak voor Ajax en moet je (extra) betalen. Daarbij haalt Raiola op gebied van geld natuurlijk het beste voor je, al twijfel ik nog wel eens over de rest. Want ook voor bijvoorbeeld Brobbey zijn de voortekenen niet heel goed.

Wat me overigens wel daarin tegenstaat zijn de tekengelden voor de zaakwaarnemers, deze zouden gemaximeerd moeten worden. Maar dat is een andere discussie.

Na zijn blessure gewoon WEER een van de betere! Belonen die jongen en laten blijven!!

Tja het welbekende verhaal dat de eigen boys minder centen kunnen verdienen dan aankopen. Hij mag gewoon een mooi salaris krijgen van mij. Tenzij Ajax bijna alle jeugdspelers weg wil jagen ga dan vooral zo door zou ik zeggen!

Deze man is 23 jaar, basisspeler en heeft 100+ wedstrijden achter zijn naam staan bij Ajax. Bovendien zijn de clubs in Europa zijn sterke CL-seizoen in het jaar 18/19 ook niet vergeten. Zijn enige nadeel is dat hij nogal blessuregevoelig is. Maar gezien zijn transfervrije status zal dat de meeste clubs ook niet afschrikken. Hij kan makkelijk een club vinden die hem een salaris aanbiedt van 2,5 miljoen euro netto per jaar plus nog tekengeld. Zo een contract gaat hij nooit bij Ajax krijgen.

Nous loopt aan het eind van het seizoen transfervrij de deur uit. Helaas.

Wanneer hij of met name z’n zaakwaarnemer geen gekke dingen vraagt dan dient Ajax hem dit te geven. Is een dragende speler die zich ondanks veel blessureleed bewezen heeft. Maar goed, de kans dat Raiola op 1-1-2022 met andere clubs spreekt (en dat stiekem al doet) is natuurlijk meer dan 75%. Oftewel Overmars moet haast maken, niet alleen bij hem maar bij alle spelers die verlengd dienen te worden. Niet een jaar voor einde contract maar minimaal twee jaar. Financieel kan Ajax dat echt wel dragen ook al is er door die maatregelen een financieel gat geslagen. Je wilt niet nog meer spelers die kapitaal vertegenwoordigen gratis verliezen.

Ik durf nu hier al te stellen dat Maz/raiola en Ajax er niet op tijd uit gaan komen!
Volgend jaar rond maart (want volgens mij heeft hij een contract bij Ajax tot
30 juni 2022) zijn ze er nog niet uitgekomen en heeft Ajax alleen de optie betalen wat Raiola eist voor zijn client of Maz transfervrij de deur uit laten lopen!
Je mag mij herinneren tegen die tijd (of eerder) aan deze quote van mij!

Sterker nog ... ik denk dat Maz al de hele tijd van plan was om bij Raiola te gaan maar dat die hem heeft aangeraden om niet voor de zomer met hem in zee te gaan omdat Ajax hem anders gelijk afgelopen zomer al in de etalage had gezet. Die weten namelijk ook dat Raiola meer verdient aan transfervrije spelers en dus het liefst dat soort spelers heeft.

Ik denk dat Maza nu wel heel hoog gaat spelen en gewoon bij de best betaalde spelers wil horen. Zijn goed recht en ik vind dat Overmars hier gerust aan mee moet gaan. Aflopend contract dat Ajax in het verleden steeds maar niet wilde opwaarderen. Speelt daarbij ontzettend sterk en heeft dus een enorm goede onderhandelingspositie opgebouwd. Raiola trekt denk ik zijn handschoenen aan, het leegmelken gaat beginnen.

Natuurlijk moet hij een behoorlijk salaris krijgen,
MAAR hij moet niet uit het oog verliezen
1) dat er anderen op de deur bonzen.
.
2) Rechtsback positie is niet een van d grootverdieners

Naar het buitenland?
Zal hij daar veel verdienen en (CL) spelen

Tsja, ik vind niet dat Mazraoui een grootverdiener zou moeten zijn. Verdedigend vind ik hem licht labiel, al is het aanvallend wel altijd goed. In Rensch zie ik een groter talent, vandaar dat Ajax misschien niet toegeeft. Overigens kan je hem wel gewoon iets beter betalen, zodat je onder aan de streep nog een lekker bedrag aan hem overhoudt.

Gezien zijn historie. Werd jaren in jong opgesteld zonder vast prof contract. Terwijl hij nog vrij jong was. Kreeg een van de laatste een contract. Dus wat dat betreft snap ik hem volledig. Je wilt niet continu erachteraan sukkelen in de groep. Hij is ook verreweg de nummer 1. Rensch is goed, maar Nous is wel wat verder in alle vlakken. Misschien puur verdedigen tegen een lastige tegenstander dat een ander beter kan zijn. Speelt prima dit seizoen. Hopen op gezondheid en verlenging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller102
S. HallerAanvaller106
D. TadićAanvaller104
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 10 4 1 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren