Roger Schmidt geeft toelichting op verrassende opstelling van PSV

Zondag, 19 september 2021 om 14:10Dominic Mostert • Laatste update: 14:22

Roger Schmidt heeft toelichting gegeven over zijn opstelling tegen Feyenoord. De trainer van PSV heeft ervoor gekozen om Bruma op te stellen in plaats van Noni Madueke, terwijl Marco van Ginkel plaatsmaakt voor Davy Pröpper. Verder kampt rechtsback Phillipp Mwene met fysieke klachten, waardoor Jordan Teze aan de rechterkant van de verdediging staat. De topper begint zondagmiddag om 14.30 uur.

"Eén wijziging is makkelijk: Mwene heeft wat klachten. Het is niets ernstigs, maar hij kan vandaag niet spelen", beaamt Schmidt in gesprek met ESPN. "Jordan Teze doet het heel goed, dus het was duidelijk dat hij zou spelen. Davy Pröpper is terug (van een blessure, red.) en Marco heeft de laatste weken veel wedstrijden gespeeld. Na zijn lange blessure is het goed om hem wat rust te geven. Noni heeft ook bijna alles gespeeld. Voor een jonge speler, die niet gewend is aan dit programma, is het soms ook goed om vanaf de bank te komen. Bruma heeft goed gepresteerd de afgelopen weken, dus hij verdient het om vanaf het begin te spelen."

Het is volgens Schmidt geen uitgemaakte zaak dat hij na pakweg 55 minuten spelers als Van Ginkel en Madueke zal laten invallen. "Nee, het ligt altijd aan de wedstrijd, de tussenstand en mijn gevoel over bepaalde spelers. Je moet dus altijd wachten op het wedstrijdbeeld en dan moet je beslissingen nemen, maar het is duidelijk dat we goede opties op de bank hebben. Daarmee kunnen we invloed uitoefenen op de wedstrijd en dat is belangrijk, zeker in zulke moeilijke wedstrijden." Madueke accepteerde het besluit van Schmidt volledig, aldus de trainer. "Het is een heel positieve jongen en een teamspeler. Hij weet dat hij niet altijd negentig minuten kan spelen, dus het was geen groot probleem."

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Pröpper, Boscagli; Bruma, Götze, Gakpo; ZahaviGerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door rockett)

Ik snap dat je spelers af en toe rust wilt geven, maar waarom zou je dat in godsnaam doen in een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar?

19 september 2021 om 14:17

Ik denk dat Schmidt redeneert dat een Bruma op 100% beter is voor t team dan een Madueke op 70%.

19 september 2021 om 14:24

En V Ginkel dan wilt die rust in de wedstrijd tegen feyenoord? lijkt me niet.. Dit is echt wat ze bij VI zeggen dat rare wissel beleid ban Schmid. Die Bruma kan er echt helemaal niks van en vandaag heb je die Mondueke ook nodig en het lijkt me dat deze jongen zelf ook basis wilt staan tegen Feyenoord.

19 september 2021 om 14:25

En hoe kan Bruma 100% zijn? Hij heeft dit seizoen ook nog geen 2 volledige officiële wedstrijden achter elkaar gespeeld, volgens mij niet eens 1 wedstrijd..

19 september 2021 om 14:30

Pröpper of V. Ginkel is om het even en Bruma steekt in een goede vorm. Zie het probleem dus niet zo.

19 september 2021 om 14:39

Nee, maar van Ginkel was wel dramatisch de afgelopen wedstrijden..

19 september 2021 om 14:47

Ja maar V Ginkel dan moet je eerlijk zeggen die heb ik vervangen omdat die laatste wedstrijden niet goed speelt niet met een verhaal over rust aan komen. En wat voor goede vorm steekt Bruma? Sorry maar dat is echt een hele slechte voetballer zeg die zou ik nooit op stellen.

19 september 2021 om 14:18

Want deze wedstrijd bepaald alles? We zijn net begonnen zeg. Die andere 2 wedstrijden deze week zijn net zo belangrijk.

19 september 2021 om 14:22

Precies, al dan niet belangrijker. Wordt een bepalende week kun je wel stellen. Drie wedstrijden in een is altijd wisselen en krachten sparen.

19 september 2021 om 14:27

Dus jullie willen liever spelers sparen tegen Feyenoord zodat je in die loodzware wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op volle oorlogssterke aan kan treden?

19 september 2021 om 20:44

Arrogantie ten top! Gewoon je beste 11 opstellen want anders verlies je met 0-4 van Feijenooit. Slechtste trainer ooit. Ik ken nog wel wat trainers uit de 4e klasse amateurs die m kunnen vervangen.

Noni heeft alles gespeeld, dat klopt, maar werd na 60 minuten elke wedstrijd naar de kant gehaald, dus dat valt dan wel mee toch? Vergeleken met Zahavi, Gakpo en Götze.

Tsjah, ik vind het eigenlijk best logisch klinken allemaal. Madueke speelde de laatste wedstrijden ook echt wel minder goed dan ervoor, dus Bruma een keer laten beginnen lijkt me prima. Wel benieuwd naar Zahavi vanmiddag, die zal het nu keer op keer moeten laten zien met 2 concurrenten erbij (vinicius en Romero)

Pröpper is prima want van Ginkel speelde ook niet zo indrukwekkend. Madueke moet altijd spelen in dit soort wedstrijden. Je speelt over 3 dagen tegen Go Ahead, geef hem dan lekker rust.

19 september 2021 om 14:26

Ja en van Ginkel is ook vreemd wat dat is je aanvoerder. Eigenlijk zeg je dus dat je de verkeerde aanvoerder hebt gekozen. Ze zullen wel winnen want dit jaar heeft schmidt nog wel geluk. Het lijkt ook wel of zo’n trainer kikt op gezeur want start hij met madueke en ze winnen niet is het geklaag minder dan wanneer hij niet met hem start en ze verliezen punten.

19 september 2021 om 14:29

Wat een gezeur zeg. Het is gewoon logisch dat van ginkel is op de bank zit. Veel gespeeld en niet indrukwekkend laatste tijd. Met pröpper ga je er ook niet op achteruit. Psv heeft helemaal geen geluk gehad maar presteren gewoon goed. Madueke speelt ook minder goed dus ook prima op het bankje voor een keer.

19 september 2021 om 14:37

Spelen zeker goed alleen ze willen het spel maken en gaan vandaag toch weer op de counter voetballen zelfs tegen Feyenoord en net als tegen Az. Maar je moet ook doen waar je goed in bent dus dat is wel logisch

19 september 2021 om 14:49

Wat heeft dat met de wissels te maken? Uit de omschakeling is altijd al zo geweest bij psv maar daar ging het ook niet om.

19 september 2021 om 15:07

Madueke is je beste speler, die moet je altijd opstellen.

Hier liggen gewoon kansen voor Feyenoord. Max brengt niet meer wat hij vorig seizoen zeker in het eerste deel wel bracht, Teze als rechtsback is niet denderend, middenveld met Boscagli en Propper is niet ingespeeld en bij Bruma en Zahavi kan het niveau per wedstrijd redelijk schommelen. Begrijp me niet verkeerd, dit PSV hoort nog steeds beter te zijn dan Feyenoord, maar hier liggen wel kansen. Hoe dan ook hoop ik op een aantrekkelijke pot voor de neutrale kijkers en moge de beste winnen!

Hij legt het goed en logisch uit. Prima van Schmidt. Laten we wel hopen dat de wissels net zo logisch zijn.

19 september 2021 om 16:34

Heel logisch ja 0-4 pakslaag.

Als Genksupp had ik gehoopt om Cyriel bezig te zien,wou zappen tussen STVV Genk en deze wedstrijd. Klopt het dat Cyriel nog niet zoveel gespeeld heeft? Liet hij wat zien in zijn minuten?

RAar om Madueke op de bank te laten beginnen. Hopelijk komt hij vroeg in de 2e helft er wel in voor extra dreiging

Schmidt heeft vaker dit soort dingen en geeft bepaalde jongens nooit het 100% vertrouwen. Madueke had dit vorig seizoen ook al, maar vorig seizoen was dit duidelijk te zien bij Malen. Die werd standaard als een van de eerste gewisseld en ook een van de eerste die er naast kwam te staan. Nu hetzelfde met Madueke. Ik vraag me af waarom precues

19 september 2021 om 14:57

Dit begrijp ik dan niet. Al die jongens werken dagelijks met Schmidt, kennen zijn werkwijze, wissel beleid. Het is nooit dat ie niet wil uitleggen waarom. Dus vanwaar zou hij geen 100% vertrouwen? Waar komt het idee vandaan dat een speler altijd 90 of 85 min zou moeten spelen om als 'vertrouwen' te gelden. Zeker in een team met meer dan 11 spelers zijn er keuzes, maar rouleren is iets anders dan geen vertrouwen.

Hier gaat de titelstrijd op beslist worden . Door de rare denkwijze van Schmidt, di e staan straks weer met lege handen. Als PSV leiding zou ik nog maar even wachten met het verlengen van zijn contract.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Engeland
2 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren