Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Madueke als inspiratiebron bij PSV: ‘Deed het goed en kon terug naar Engeland’

Laatste update:

Conrad Jaden Egan-Riley heeft maar één doel bij PSV: doorbreken in het eerste elftal. De van Burnley gehuurde verdediger (21) maakte vrijdagavond zijn eerste minuten namens Jong PSV, dat op De Herdgang weinig moeite kende met FC Emmen: 3-0. Riley startte als centrumverdediger, al maakte hij niet de negentig minuten vol.

"Dit was mijn eerste officiële wedstrijd sinds afgelopen mei", vertelt Egan-Riley aan het Eindhovens Dagblad. "Ik had voor Burnley wel wat oefenwedstrijden gespeeld, maar door een hamstringblessure ben ik lang uit de running geweest. Vanavond (vrijdagavond, red.) voelde alles prima aan en kon ik weer een hele helft volmaken. Dit smaakt naar meer."

Egan-Riley stond al langer op het lijstje van algemeen directeur Marcel Brands. Vorig jaar zomer stond de jonge Engelsman al op het punt om Burnley in te ruilen voor PSV. "Het was bizar", zegt hij een halfjaar later.

"Het liefst wil ik het helemaal achter me laten en de exacte details ken ik ook niet meer. Ik was klaar om naar PSV te komen en had mijn koffers ook al gepakt, maar ineens kon ik niet meer naar Nederland omdat het toch niet rond was gekomen."

Egan-Riley arriveerde zes maanden later alsnog in Eindhoven en heeft nog geen moment spijt gehad van de beslissing om voor PSV te kiezen. "Je kijkt wel even je ogen uit, als je hier in Eindhoven komt. De faciliteiten bij Manchester City en Burnley zijn ook top, maar dit is echt een prachtig complex. PSV is een topstap voor mij, dat weet ik nu al."

"Ik ken ook het verhaal van Noni Madueke, die hier een stuk jonger is gekomen. Hij deed het heel goed en kon terug naar de Premier League (naar Chelsea, red.). Ik ken hem niet persoonlijk, maar wel een aantal mensen die hem begeleiden. Zij waren heel positief over PSV. Ik merk dat de club echt een plan met me heeft", aldus Egan-Riley, viervoudig jeugdinternational van Engeland.

Volgens het Eindhovens Dagblad kan PSV Egan-Riley na dit seizoen via een koopoptie van tussen de twee en drie miljoen euro definitief overnemen van Burnley. "Ik wil uiteindelijk naar het eerste elftal, maar moet geduldig zijn", weet de huurling dat hij nog het nodige werk te verzetten heeft in Eindhoven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En waar is Madueke nu? Te vroeg weggegaan imo, niet echt een goed voorbeeld maar ok..

10 februari 2024 om 19:07

Dat is altijd zo cynisch. Madueke heeft PSV toch een mooi bedrag opgeleverd. Ik vind dit juist wel een positieve ontwikkeling. In de PL is bijna geen ruimte voor ontwikkeling en moet je week in week uit leveren. Engelse talenten zien dat een stap naar het buitenland werkt. Met als voordeel, speelminuten voor hun, goed voor de ontwikkeling. En voor de clubs is het een goede investering omdat de PL de home grown regel heeft. Dus in de toekomst weer een goede optie is voor een Engelse club om te kopen.

10 februari 2024 om 19:08

Madueke? Die is nog steeds bij Chelsea.
Of hij te vroeg is weggegaan weet ik niet, wel naar de verkeerde club. Die kopen alles wat los en vast zit

10 februari 2024 om 19:47

@manonthemoon, terug in London, wat hij ook heel graag wilde en dat voor meer dan 40 miljoen aan salaris over de gehele contractduur terwijl je zeer blessuregevoelig bent. Is ook alweer 2 keer geblesseerd geweest, afgelopen halfjaar. Het is ook niet dat hij bij PSV ook zoveel speelde.

Het probleem met een competitie als de PL is dat het buiten de allure e.d. ook geidoliseerd wordt. Sommige spelers willen er ten koste van alles naartoe. Een Madueke speelt niets meer dan een bijrol in het slechtste Chelsea in decennia. Is dat dan echt zo'n inspiratiebron? Niets tegen Madueke, maar ik had bij PSV aan de hand van z'n interview over een eventueel vertrek en de verhalen daaromtrent al het idee dat hij verder dacht te zijn dan hij werkelijk was, al is dat de voetballer (of topsporter in het algemeen) niet vreemd.

10 februari 2024 om 19:47

"sommige spelers willen er ten koste van alles naartoe."

In het geval van Madueke natuurlijk niet zo heel gek, hij is nou eenmaal een Engelsman en naar het schijnt had hij best wel wat last van heimwee. Kwam nog eens bij dat PSV de best wel forse transfersom op dat moment wel kon gebruiken.

10 februari 2024 om 22:09

@cabinessence "best wel forse transfersom" ben zelf enorm fan van de speler Madueke (een 3.0 versie van Bakayoko vind ik) maar achteraf bezien is 35 miljoen voor een structureel geblesseerde speler met omgerekend 45 wedstrijden voor PSV echt een krankzinnig goede deal. We mogen echt blij zijn dat PSV daar akkoord mee is gegaan, hoe vervelend ook op dat moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren