Kieft: ‘Antony heeft alles in zich om te slagen bij een Europese topclub’

Zaterdag, 18 september 2021 om 06:32Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:46

Het goede spel van Ajax in de Champions League deze week is ook Wim Kieft niet ontgaan. De analist gaat in zijn wekelijkse column in De Telegraaf uitgebreid in op de prestatie van de Amsterdammers en is met name gecharmeerd van het spel van Antony, woensdag goed voor twee assists. Doelman Remko Pasveer daarentegen heeft hem weinig kunnen bekoren, terwijl Sébastien Haller volgens Kieft naar verwachting presteerde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Wim Kieft eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door memphisdepay)

Nu weten we het wel, geweldig talent. Nu nog zorgen dat hij dit altijd kan laten zien. Dan zie ik hem de absolute top wel halen.

17 september 2021 om 19:51

is toch genieten van dit soort spelers. zeker in de Eredivisie waar er niet heel veel technische spelers met flair rond lopen

18 september 2021 om 08:59

Ihatarren liep er…

18 september 2021 om 09:38

Liep er idd en zo heb je nu nog Berghuis, Madueke, Gotze, Tannane en Sinisterra en Anthony en dan heb je het wel zo een beetje gehad. Kan zijn dat ik nog een paar spelers over het hoofd zie maar er zijn niet veel sierlijke creatieve spelers in de Eredivisie

18 september 2021 om 11:16

Gravenberch is als ie een goeie dag heeft ook een genot om naar te kijken qua techniek en creativiteit. Wel een ander type maar wel echt voetbalgogme

18 september 2021 om 11:18

Haha ik zat je uit te dagen over Schmidt te beginnen, maar je begint wijs te worden zeg! Verder met je rijtje wel aardig eens, zulke spelers kun je ook echt niet opleiden. Je ziet dat sommige acties, passes etc. echt diep in die spelers zitten.

18 september 2021 om 13:33

Vind sinisterra wel echt een blind paard. Denk niet dat die een hele bijzondere carriere gaat hebben. Vind bijvoorbeeld cerny beter

Veel te vroeg dit soort uitspraken. Antony is natuurlijk een leuke dribbelaar maar moet het eerst maar is maar is wat langer laten zien in Nederland, vorig seizoen was hij bijna de gehele 2e seizoenshelft onzichtbaar. Als je dat nog hebt dan kom je gewoon tekort voor de Europese top. Dan verwacht ik toch minstens 25-30 goals/assists. Natuurlijk wel een goede wedstrijd van hem.

17 september 2021 om 20:15

Moet je wel de Ajax factor meewegen. 25/30 goals assists is veel hoor. Zeker als er zoveel verschillende spelers scoren. Technisch zeer begaafde voetballer met een Robbenachtige actie naar binnen voor de verre hoek. Met Gakpo, Madueke, Antony, Daramy(?),Sinisterra lopen er toch weer wat smaakmakere rond in de ed dit jaar.

17 september 2021 om 20:55

Ajax factor? Je bedoeld dat die met gemak richting de 100 goals maken in een jaar?

17 september 2021 om 21:00

Door veel verschillende spelers, dat is de Ajax factor. Vorig jaar in de Ed;
Tadic 14
Klaassen 12
Haller 11
Antony 9
Traore & Huntelaar 7
Promes 6
Labyad 5
7(!) spelers met 3 goals

Zoals je ziet flink gespreid en niet een one man army. (bron Transfermarkt.de)

17 september 2021 om 22:56

@memphisdepay: precies dat wat jij zegt. Zo werd diezelfde Antony door Malacia vorig seizoen compleet uit de wedstrijd gespeeld.

18 september 2021 om 08:25

Ow je bedoeld die malacia die met rood mocht inrukken. Die malacia? Want die speelde Antony dusdanig uit de wedstrijd dat hij vroegtijdig kon douchen. En dat viel al eerder op. Veel van het betere vast pak werk en shirtje trekken. Heb je geluk dan kom je ermee weg, heb je pech dan mag je wat eerder dan de rest douchen.

18 september 2021 om 14:10

Minsten 25-30 goals/assists? En hoogstens 100? Noem eens een buitenspeler van ajax van de afgelopen 10 jaar met die cijfers?

18 september 2021 om 16:25

Tadic, Ziyech, Neres etc. Ik bedoel geen 25 goals en 25 assists, maar opgeteld moet hij daar toch wel bij uitkomen wil hij het redden in de top en zelfs dan is het al lastig. Kijk maar naar Depay of Bergwijn bijvoorbeeld.

Kieft is een wijze man, maar het seizoen is pas begonnen.
De loftrompet komt (hopelijk) in 2022.

Waarom wordt elk speler bij Ajax altijd in verband gebracht worden met een Europese topclub? Waarom niet bijvoorbeeld een Leicester, een Sevilla of een Leipzig? Nu zet de media zo een speler op een troon om hem over een aantal weken/maanden weer eraf te schoppen. Ik snap het, zo creëer je nieuws maar zo valt het nieuws gewoon in de herhaling. Alleen nieuwe namen maar hetzelfde verhaal er om heen

17 september 2021 om 20:11

Het is gewoon Kieft die zijn mening geeft naar aanleiding van een vraag/gespreksonderwerp. Volgende maand valt er misschien weer een andere speler enorm op door een uitzonderlijke prestatie en dan gaat het daarover. Ze kunnen het ook over een random speler hebben die een zesje heeft gespeeld of eventueel een bankzitter uit de middenmoot maar zo werkt het niet.

17 september 2021 om 20:38

Nu is het Kieft, volgende keer vink, volgende keer Perez, volgende keer Pierre. En nooit zeggen van een goede speler voor een subtopper, nee gelijk naar een topclub praten (bijvoorbeeld Barcelona) en over een paar maanden speelt die minder en dan zeggen dezelfde mensen wat een miskoop. Hoge pieken en diepe dalen, daar leeft de media van. En dat vind ik soms gewoon vermoeiend. Kan je niet gewoon zeggen hij was gister echt goed maar we zien wel hoe veel beter if minder hij wordt in het loop van het seizoen

17 september 2021 om 21:40

Barcelona is toch een subtopper?

17 september 2021 om 23:46

Niet om arrogant te doen, maar misschien omdat de uitblinkende spelers alleen weggaan voor een verleidelijk aanbod en Leicester meer een kwestie van smaak is dan dat het een aanzienlijke verbetering is, qua salaris waarschijnlijk niet veel meer en qua sportief perspectief kan je erover twisten. Ajax ziet zichzelf als een subtopper Europees gezien.

18 september 2021 om 02:44

Mee eens! Vooral ook hoeveel spelers van de Eredivisie het de laatste jaren niet gered hebben. Kijk eens van de Beek, Janssen, Frenkie (nog niet top), Blind, Depay bij United en zo zijn er nog wel een aantal. Dat is gewoon pijnlijk! Wijnaldum had een mooie stap naar Newcastle en van Dijk naar Celtic maar die zag niemand staan in die tijd, totdat ze uitgroeide tot basisspeler bij Liverpool. Gewoon een kwestie van een goede keuze maken. Anthony heeft zeker potentie, maar hij is nog jong, onbevangen en klein en niet zo sterk. Wacht nou met hem ophemelen want waar is die opgehemelde Neres nu? Ohja die wilde ze weghebben. En bovendien is die loftrompet prachtig, na een goede wedstrijd. Eén keer verliezen en niemand kan er meer iets van!

17 september 2021 om 20:23

De laatste echt volle basisspelers hebben stappen naar de top gemaakt dus vandaar denk ik. Donny, Ziyech, Frenkie, De Ligt. En zelfs Dest, die half basisspeler pas was. Als ze echt een hoog niveau aantikken zijn dat de clubs die zich melden.

17 september 2021 om 20:46

Naja na Donny en Ziyech zullen ze in Engeland misschien iets terughoudender zijn..

17 september 2021 om 20:56

Ziyech speelt tegenwoordig gewoon hoor. Ook onder Lampard was die basisspeler. Donny is natuurlijk een flop voor United. Desondanks; het is Engeland, die boeit het geen reet. Kopen ze volgend jaar toch weer een nieuwe, prima joh.

18 september 2021 om 08:32

Sterker nog in Engeland beginnen ze als het goed is sterk aan zichzelf te twijfelen. Eerst Tadic, komt bij Ajax terecht en speelt de perfecte wedstrijd tegen Madrid. Snapte ze daar helemaal niets van. Haller waren ze liever kwijt dan rijk, bakte er gewoon niets van. Verschijnt voor het eerst op Europees toneel en vlamt er 4 in. Engeland is de meest oneerlijke graadmeter die er bestaat. Er zijn namelijk grote spelers van grote clubs uit het buitenland volledig door het ijs gezakt in Engeland, maar ook andersom he. Grote spelers van grote Engelse clubs die compleet mislukken bij buitenlandse grote clubs.

17 september 2021 om 21:30

Waarom zouden ze in verband worden gebracht met die clubs. Dat is toch geen stap omhoog, dus ook totaal niet interessant. Ze zullen vast geïnteresseerd zijn, maar daar gaat een basisspeler van Ajax niet meer heen. Die tijd hebben we gehad.

17 september 2021 om 22:05

Omdat Ajax 19e staat op de uefa club ranglijst, en de hoger geplaatste clubs bijna allemaal europese topclubs zijn.

17 september 2021 om 23:13

Heel simpel, omdat Ajax niet onder doet van Leicester, Sevilla of Leipzig. Als je bij Ajax succesvol bent, dan zijn deze clubs niet degene waar je naartoe gaat. Je gaat pas naar deze clubs als jarenlang geen topclub komt, of je hebt ruzie met coach, wisselspeler ofso.
Als je bij Ajax slaagt, en je hebt sportieve ambities, ga je niet een stap opzij zetten?

18 september 2021 om 07:02

Het blijft ergens een stap opzij, maar als je voor Leicester speelt dan speel je zoveel meer wedstrijden tegen topclubs in een topcompetitie. Puur qua CL en grootte van club is het een stap terug, verder in veel opzichten een stap vooruit.

18 september 2021 om 08:21

Leipzig hoort niet in dat rijtje met Sevilla en Leicester. Die zitten gewoon op niveau Dortmund, Inter etc.

18 september 2021 om 07:44

Slagen in de Europese top kan ook via de clubs die jij opnoemt. Kieft zegt ook niet dat hij gelijk naarde top moet. Qua salaris zijn die nagenoeg gelijk aan Ajax. Maar het zegt genoeg dat Bayern met hem na de Spelen in verband gebracht werd.. Als hij zo blijft spelen dan gaat hij idd naar dat soort clubs toe.

18 september 2021 om 08:52

Ik verwacht eigenlijk dat een Leibzig of Sevilla Anthony niet kan betalen. Die zie ik geen 40 miljoen neertellen daarvoor.

18 september 2021 om 11:11

Dat is toch niet zo moeilijk om te begrijpen? Clubs als Sevillia en Leipzig kopen talenten die ze ontwikkelen en later weer duur verkopen. Die clubs gaan geen 40-50 miljoen euro uitgeven aan een speler die bij Ajax in de CL is doorgebroken.
Dus verkoopt Ajax aan clubs als Chelsea, Manchester United, Juventus, Barcelona. clubs die voor Corona lachend tientallen miljoen euro's neertelde voor Ajax spelers.

18 september 2021 om 13:35

Vind sevilla en leipzig wel aardig europese top hoor. Althans zitten toch wel bij de 15 beste clubs van de wereld naar mijn mening.

Ach en een tijdje geleden was het nog een modale buitenspeler volgens deze heren. Al heb ik Kieft en Boskamp wel wat hoger zitten dan de rest aan die tafel. Ik denk dat Antony zeker het in zich heeft een goede winger te worden voor een topclub. Een Barcelona zou hem met open armen ontvangen bijvoorbeeld maar gelukkig speelt hij in Amsterdam.

Onzin. Deze jongen kan ballen maar mort constanter worden. Ik snap de complimenten en lofzang ma afgelopen woensdag echt wel hoor! Maar ik denk dat het nog te vroeg is om aan een club uit de wereldtop gelinkt te worden. Daarnaast is Ajax ook een grote club

Het voordeel is dat Ajax nu een aantal spelers heeft voor de rechtsbuiten , ze kunnen als het moet wisselen zonder dat ze er op achteruit gaan. En hopelijk komt er nu wat meer variatie voorin , de laatste tijd was het allemaal zo statisch.

Hij mist een aardige trap met z'n rechter been, of het nou een pass, schot, of een voorzet is. En nogmaals, de vaste linksback van Sporting is net verkocht aan PSG voor 45 miljoen

17 september 2021 om 20:25

Robben had ook geen rechterbeen, David Silva deed ook weinig met rechts. Ozil ook niet echt, vaak buitenkant links. Hoeft geen pure belemmering te zijn.

17 september 2021 om 20:49

Poh, daar noem je wel een mooi rijtje spelers op zeg, ik denk dat Anthony het meest op Robben lijkt kwa spel van die 3 en dan heeft hij nog een lange weg te gaan voordat hij op dat niveau zit.

Ik heb Anthony altijd al een beest gevonden en speelt niet voor niets Neres uit de basis. Enig puntje is dat hij naar binnenkomen en schieten echt moet trainen tot een dodelijk wapen zoals Robben dat deed.

Net als Neres 3 jaar geleden. De tegenstander van Anthony had zijn huiswerk gewoon niet gedaan. Gaf hem continu tijd om aan te nemen en een dribbel in te zetten. Dan kom je als verdediger altijd te laat. Die goal na de uittrap van Pasveer was op amateuristisch niveau verdedigd.

Nu al? Volgende week komt hij er niet langs en is het weer een zoutzak… het kan snel gaan. Zelfde met Haller.

Zelfde als Richarlison. Beetje goede planningen en dan kun je overal heen. Moet je geen lang contract tekenen bij een Engelse subtopper. Maar goed, die betalen ook wel

Het is precies zoals Kieft zei
Sporting had het ook door en zodra ze de kans kregen schoten ze op doel.Daar ligt het zwakke deel dachten ze

Ik ben zelf alles behalve een fan van Antony en dat heeft echt puur met zijn persoon te maken. Ben allerminst een fan van de geblondeerde coupe op zijn dun gezaaide haar, dat ogenschijnlijke PVV logo in zijn nek. Dan heeft hij op mij ook geen mooie speelstijl. Effectief, absoluut en hij kan ook goed voetballen. Ik hoop echter dat Berghuis in zijn plaats speelt. Bedacht me bij het typen ook dat die jongen gewoon tattoo-loos is. Noem nog maar eens drie voetballer in een halve minuut die nog zo mooi hun pure baby huid dragen.

18 september 2021 om 08:41

Volgens mij heeft Blind er ook geen. Cristiano Ronaldo, hakim Ziyech, mazraoui, zover ik weet Klaassen. Tellen keepers ook mee want dan wordt het lijstje heel snel heel veel langer. Ik ben niet zo een fan van jou om heel eerlijk te zijn. Mensen lekker beoordelen op uiterlijk, beetje zwakzinnig is dat en heel erg gedateerd. Zouden toch wel meer mogen verwachten.

18 september 2021 om 11:16

PVV logo, serieus? Mooie pure baby huid, mmm even denken. Beckham, nee die niet. Immers, nee die ook niet. Lastig hoor.
Je kent anthony niet, hoe kan je dan wat tegen zijn persoon hebben? Puur gebaseerd op uiterlijk?

18 september 2021 om 11:53

Hij ziet er inderdaad niet uit, maar het is wel een voetballer waar je voor naar het stadion komt. Dat is in mijn ogen wel wat belangrijker dan zn uiterlijke kenmerken.

Snap niet zo goed dat mensen Antony op basis van 1 wedstrijd opeens naar de Europese top schrijven of praten. We wisten allang hoe goed hij kan voetballen en we weten ook dat hij behoorlijk wisselvallig kan zijn. Laat Antony ajax maar wat vaker Europees bij de hand nemen zou ik zeggen. Nu vind ik het nog een beetje opportunistisch om hem gelijk naar de absolute top te praten.

Ik vind hem al anders aardig geslaagd bij een Europese topclub.

18 september 2021 om 06:44

Bij welke Europese topclub heeft hij gespeeld dan?

18 september 2021 om 14:39

Degene die meer prijzen gewonnen heeft dan jouw cluppie

18 september 2021 om 17:27

Beide zijn geen Europese top, dus jammer joh

Als je al dat gedoe bij 'top' clubs met geld ziet zou ik bijna zeggen dat zo'n speler er beter vanaf is door gewoon bij ajax te blijven. Barca, juventus ... gaat allemaal niet zo best

Verander Antony in Neres en je hebt hetzelfde verhaaltje als 2 jaar geleden.
Het zal afhangen van dd toekomstige prestaties want zo'n Neres wilt momenteel geen enkele aansprekende club hebben gezien de laatste Window.

Vind dit nog een beetje vroeg om te zeggen. Daarbij, hij speelt Eredivisie. Daar gaan er maar weinig direct mee met de europese top. Als je in de champions league paar leuke wedstrijden per jaar draait, betekent niet direct dat je mee kan. Misschien is dat wel de top van je kunnen.
Eerst maar eens een tussenstap.

Het talent spatte er al tijden vanaf, alleen liet hij dit nooit echt zien in de grote wedstrijden. Met name in Europa was Anthony meestal onzichtbaar. Tot aan het potje tegen Sporting dan. Hij was écht met afstand de beste speler op het veld wat mij betreft, getuige ook het respect dat hij kreeg bij zijn wissel van de Sporting fans. Iets dat me deed denken aan het applaus voor Ronaldinho na zijn show in Madrid tegen Real.

Of Anthony daadwerkelijk kan slagen bij de absolute top, geen idee. Daarvoor zal hij dit niveau een tijd lang wekelijks moeten laten zien. Ajax bij de hand nemen in zowel competitie als CL, 15 goals maken en 20 assists geven. Dan komt zo'n kans vanzelf een keer voorbij.

18 september 2021 om 11:38

Oh oké dat heb ik niet meegekregen dat applaus van Anthony.
Ik vind Anthony vrij beperkte speler. Heeft weliswaar snelle voeten en is vrij bewegelijk. Echt typisch een zaal voetballer. Maar ik heb hem bijna nooit bij een één tegen één duel voorbij zien gaan. Natuurlijk wel bij een één-tweetje maar dat is ook afhankelijk wie op rechtsback speelt. Laten we al helemaal niet over zijn schot, een pupil schiet harder op doel. Het is een wereld van verschil met Mazraoui of met Rench/Timber. Dat is wel gebleken bij afwezigheid van Mazraoui afgelopen seizoen was Anthony onzichtbaar. De loop acties van Mazraoui helpt Anthony enorm. Ze hebben een klik met elkaar en je ziet aan Anthony dat hij met vertrouwen speelt. Ook kan je aan Mazraoui zien dat hij de bal graag wilt hebben om verder te combineren. Bij Rench/Timber hun loop acties zijn puur voor de checklist om Anthony klein beetje ruimte te creëren, maar geen vervolg of het loopt dood. Zo van zoek het maar uit Anthony ik heb mijn checklist voltooid. Totaal geen binding met deze twee jonge backs. Moet erbij wel zeggen Mazraoui en Anthony pfff wat een tandem!

En als hij de komende drie wedstrijden weer geen pepernoot raakt, dan is het weer een miskoop!
Eerst maar eens een heel seizoen belangrijk zijn voordat je kunt stellen dat hij naar een grote Europese club kan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller102
S. HallerAanvaller106
D. TadićAanvaller104
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

326 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 6 1 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren