Sublieme avond van Haller houdt ook Frankrijk bezig: ‘Een grote fout’

Vrijdag, 17 september 2021 om 07:41Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:53

Binnen- en buitenlandse media waren donderdag lovend over Ajax en vooral over Sébastien Haller na de overwinning op Sporting Portugal in de Champions League. Haller leidde zijn ploeg met liefst vier goals naar een bijzondere 1-5 zege. Ook in Frankrijk ging de prestatie van de voormalig Frans jeugdinternational niet onopgemerkt voorbij. “Nu wordt in Franse media ook de vraag gesteld of het niet een gemiste kans is geweest”, verzekert Didier Martel, die als de ontdekker van Haller geldt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door gooner4)

Ah, de waan van de dag regeert ook in Frankrijk.

17 september 2021 om 08:05

Precies maar ik snap wel ergens dat ze twijfelen als ze buiten de CL nooit wedstrijden kijken van Ajax. Voor het buitenland is de club waarschijnlijk dankzij het verleden en de vrij recente run richting de halve finale wereldtop. Als je dan alleen de wedstrijd vs Sporting + zijn statistieken lijstje hebt gezien dan lijkt hij net Lewandowski. Maar ja wij weten beter wuha

17 september 2021 om 08:48

Nou, ik had nu ook niet gaan twijfelen, maar juist op het moment dat hij op dreef was in de Bundesliga. Dit was gewoon een uitschieter, maar toen liet hij het een langere periode op dat niveau zien en waren de opties in de spits bij Frankrijk volgens mij ook niet denderend. Toen kon je Haller overwegen.

17 september 2021 om 12:00

True! Dat ik mij niet verbaas over een bericht als dit gaat er ook om dat je precies weet hoe dat gaat. Een goed potje(dit potje was wel extreem goed) en je bent koning om vervolgens weer de schlemiel te zijn als het de week erna niet zo goed gaat. Toen Frenkie net bij Barca speelde vergeet ik ook nooit meer, dat was helemaal een jojo. Wij zijn gezegend met gelukkig maar 1 Valentijn Driessen…veel andere landen hebben er een stuk meer 😂

17 september 2021 om 08:06

Overal toch.

17 september 2021 om 08:42

Nou ja waan van de dag? Haller heeft alle jeugdelftallen van Frankrijk doorlopen en scoorde in O21 13 goals in 20 wedstrijden. En dat terwijl hij in eenzelfde team zat als Martial bijvoorbeeld die 4 goals in 12 wedstrijden heeft gemaakt. Nu wil ik niet die 2 qua kwaliteit vergelijken, want het zijn verschillende spelers maar ik vond het ook wel onbegrijpelijk dat hij steevast genegeerd werd toen het tijd werd voor Haller om door te schuiven. Zeker na zijn goede seizoen bij Frankfurt.

17 september 2021 om 08:43

Hoe serieus moeten we zijn scout nemen en dan de scout als heel Frankrijk betitelen

17 september 2021 om 08:56

Tja, iedereen reageert verbolgen op Valentijn Driessen terwijl 99% van Nederland Haller ook al had afgeschreven.

17 september 2021 om 09:54

Ik begrijp dat je geen enquete hebt gehouden en dat die 99% dus een hyperbool (stijlfiguur voor overdrijving) is, maar volgens mij is het ook niet zo dat het om bijvoorbeeld 75% of 60% gaat, of zelfs maar 50%. Ja, er waren wat kritische geluiden te horen, maar verwar degenen die het hardste schreeuwen niet met degenen die de meest gedeelde mening vertegenwoordigen.

17 september 2021 om 09:00

Naja Frankrijk; het is een uitspraak gedaan door een Franse scout, al een half leven wonend in Nederland. In een Nederlandse krant.

17 september 2021 om 09:40

Nrvier: absoluut, daar heet dat 'le délire du jour'

Daarnaast frappant dat je, sinds Haller bij Ajax speelt, nooit iemand gehoord hebt over het feit dat hij mogelijks voor de Franse ploeg een aanvulling had kunnen zijn maar nu hij er 4 in het mandje legt is het opeens 'dom' van Deschamps. Tja...

17 september 2021 om 11:05

Hoezo waan van de dag? Giroud is ook niet de jongste meer en een type als Haller kan je er atijd bij hebben denk ik.

17 september 2021 om 11:22

Giroud is ook geen internationale hoogvlieger imo maar heeft toch aardig wat interlands achter zijn naam. Dat Benzema, Griezmann en Mbappe twee klassen beter zijn dan Haller lijkt me wel duidelijk

Dit is naar mijn mening dan wel weer een beetje overdreven.. Hij heeft een aardig doelpuntensaldo opgebouwd in iets meer dan een half jaar, maar om nou te zeggen dat ie tussen de sterren van Frankrijk thuis hoort, nee

Als je spitsen als griezmann, mbappe, ben yedder, benzema, giroud, dembele (lyon) en thuram hebt en vast nog wel wat spitsen op een hoog niveau. Dan lijkt me dat Haller alles behalve een kans zou hebben om in het franse elftal te komen

17 september 2021 om 09:15

Giroud vind ik zo'n gehypte spits. Ik snap niet dat clubs hem zo goed vinden.

17 september 2021 om 11:23

Clubs halen hem meer als pinchhitter want hij staat bijna nergens in de basis

17 september 2021 om 16:25

2e topscorer aller tijden voor Frankrijk, boven legendes als Platini, Papin, Fontaine etc.

Misschien wat meer krediet gaan geven zijn cijfers liegen niet. Geen Zlatan maar wel productief dus content met haller

Zo werkt het in de voetballerij...De ene keer ben je een miskoop en wanneer je een keer een goede wedstrijd speelt ben je een ster....

In Duitsland was hij gewoon echt goed bezig. Misschien bedoelde Martel dat hij toen opgeroepen had moeten worden.

Nee daar ben ik het niet mee eens. Haller is een onderschatte spits, maar Frankrijk heeft genoeg betere spitsen rondlopen.

Frankrijk heeft Mbappe, Benzema, Griezmann, Giroud, Lacazette, Ben Yedder, Martial, Edouard (en wss nog wel wat jongens die ik vergeet) gehad de afgelopen jaren en nu. Dan is er voor een Haller geen plek hoor.

17 september 2021 om 08:32

Thuram is ook geen verkeerde. En jongens als Nkunku zitten niet eens bij de selectie.

17 september 2021 om 09:12

Thuram is wel een buitenspeler, dus wel net wat anders. Maar goed, jongens als Martial en Lacazette worden ook niet opgeroepen. Lijkt me dat die toch wat beter zijn dan Haller haha.

17 september 2021 om 10:14

Thuram speelt vaak genoeg als spits bij Gladbach.

Benzema is een leuke spits, maar als je ook Haller kan kiezen zou ik het wel weten. Tot 2 weken geleden vond ik het een modale spits, maar ik ben om, wereldtop is ie.

17 september 2021 om 09:56

En als hij zaterdag niet scoort kan hij er weer geen k#t van

Heerlijk om te lezen, trapt er 4 in , hoort in Frans elftal.. Dat dit een uitstekend resultaat is klopt zonder meer, maar dat dit een flop is waar veel te veel geld is voor betaald lijkt mij duidelijk.

17 september 2021 om 08:38

Een flop? Uitstekende statistieken, jaar ook goed begonnen, flop vind ik zeer overdreven!

17 september 2021 om 09:14

Weet jij wel wat een flop is?
Haller zijn statistieken in de Champions league zijn momenteel 4 doelpunten 1 wedstrijd.
Haller zijn statistieken in de Eredivisie: 23 wedstrijden, 15 doelpunten & 6 assists.

Vraag me af wat jij nog meer verwacht van een spits.

17 september 2021 om 11:26

Haller zijn statistiek in de Eredivisie (bron transfermarkt) zijn: 105 wedstrijden, 56 doelpunten, 20 assist. Je vergeet zijn periode bij Utrecht

17 september 2021 om 14:57

Statistieken voor Ajax dan. Die voor Utrecht doen er niet toe in dit geval.

17 september 2021 om 17:53

Een spits van meer dan 20 miljoen, in Nederland, en zeker bij Ajax, moet levensgevaarlijk zijn en 1 op 1 lopen.
Ieder zijn eigen mening, maar dit is een dure flop

17 september 2021 om 18:00

Wanneer is hij geflopt dan?

18 september 2021 om 15:33

Jij weet blijkbaar niet wat een flop is. Sulejmani, dat was een flop. Coutinho, vd Beek etc.

17 september 2021 om 09:18

Hvdh7 flop? Weet je wel wat de definitie betekend? Focus op turnen en klassiek ballet houden lijkt me beter.

17 september 2021 om 15:54

Haha flop is mega grappig! ‘Wat de definitie betekend’ is ook mega grappig! Ik vind eigenlijk altijd alles grappig wat ik hier lees, echt een grappige site dat Voetbalzone! Grappige dag verder!😃👊🏻

17 september 2021 om 17:54

Ja hahaha, Sulejmani was ook een dure flop

17 september 2021 om 09:38

@hvdh7 natuurlijk heeft Frankijk veel betere spitsen en gaat deze opmerking dus nergens over.
Maar het is absoluut geen flop en na die 4 goals van woensdag is de kans ook weer groot dat ajax hem zou kunnen verkopen met winst. Dan ben je al nooit een flop.
En ja, je wilt hem vast beter zien mee voetballen en daar valt wat voor te zeggen, maar zijn statistieken in de eredivisie waren vorig jaar al heel behoorlijk en die kunnen nu gewoon dikke prima worden met tegen de 30 goals en dan is er niks aan de hand.

Waan van de dag schiet er 4 in en is meteen van het niveau Benzema/Mbappe het moet niet gekker worden.

17 september 2021 om 09:04

Indd te ziek voor woorden.

En het ophemelen van een ajax speler is weer begonnen. Nee haller is een miskoop, daar doet dit incident niks aan af.

17 september 2021 om 18:01

Waarom is hij een miskoop?

Het is achteraf altijd makkelijk praten. Mocht Haller verder niet meer tot scoren komen dan gaat het daar weer over. Keuzes worden gemaakt, terugkijken en 'wat als' is dan niet mee zo belangrijk. Fantastisch dat Haller er vier binnen schoot. Er komen nog 5 wedstrijden in de poule aan. Ik ben vooral benieuwd of hij zo scherp kan blijven.

Dit zou toch ideaal zijn voor een Ajax als Haller deze komende wedstrijden in de CL blijft vlammen dan kan je meteen gebruik ervan maken en hem voor de hoofdprijs verkopen. Het is naar mijn mening nog steeds niet de Ajax spits die nodig is. Maar ik moet wel toegeven hij staat vaak op de juiste plek maar krijgt daarvoor ook wel veel momenten bij een topclub in Nederland (waar het verschil met het grootste deel van de competitie gewoon enorm is).

Misschien beetje overdreven? Aangezien je Mbappe Griezzman hebt en nog veel talentvolle spelers in de jeugd.

Gemiste kans van iemand van 27 muah.

Voor Frankrijk komt hij tekort. Prima speler in zijn piek, maar een hele carrière?

Nee joh, giroud is echt wel een stuk beter dan haller haha.

We moeten ook niet overdrijven, ik blijf voorlopig bij mijn standpunt dat Haller een prima spits is, maar wel erg duur was. Hij heeft het nu tegen Sporting zeker waar gemaakt, maar dat zal hij over een langere periode moeten doen om zijn prijskaartje echt te rechtvaardigen.

Ik hoop natuurlijk van harte dat hij deze lijn doorzet, de aanval bij Ajax ziet er zeer goed uit met Berghuis achter de spits. Ik denk met Gravenberch en Klaassen erachter dat je nog gevaarlijker kunt zijn.

Alvarez vind ik zeer nuttig tegen bv. Sporting, maar tegen de kleintjes in de ED moet je ook zonder Alvarez kunnen.

Houd toch op man, dat eeuwige opportunisme.

Kreeg de ballen panklaar voor z'n voeten, liep gewoon waar een spits geacht wordt te lopen, weinig bijzonders aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.PSV3416
3.Feyenoord3219
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

36 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 14 9 2 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren