Haller: ‘Mensen willen graag oordelen, ze doen alsof ze alles weten’

Woensdag, 15 september 2021 om 23:17Jeroen van Poppel

Sébastien Haller kon kort na afloop van de wedstrijd tegen Sporting Portugal (1-5 winst) nog niet helemaal bevatten wat hem was overkomen. De spits van Ajax imponeerde met vier doelpunten en snoerde daarmee de criticasters de mond. Toch weigerde Haller voor de camera van Ziggo Sport zijn gelijk te halen ten opzichte van de kritische media.

"Ik kan nog niet geloven wat er is gebeurd vandaag", zei Haller. "Vier goals voor mij, vijf voor het team, het seizoen kon niet beter beginnen. Het is ongelofelijk, maar het is pas de eerste wedstrijd, laten we zien wat er nog gaat gebeuren." Haller werd in de Champions League-wedstrijd meermaals feilloos bediend door Antony, die twee assists op hem gaf. "Ik denk dat het makkelijk is om samen te spelen met Antony, ook voor mijn teamgenoten. We weten dat hij het verschil kan maken tegen een verdediger. Hij maakt het makkelijker voor ons. Als je dat mixt met de tactiek van de coach, komt daar iets geweldigs uit."

Haller is als vanzelfsprekend erg tevreden. "We waren heel goed, het is een sterke prestatie. We waren gefocust, sterk in het duel. Ik kan niet meer trots zijn op het team." In de Nederlandse pers klinkt veelvuldig kritiek op Haller. "Nee, ik volg de Nederlandse media niet, maar ik hoor weleens wat", gaf de Ivoriaans international toe. "Om eerlijk te zijn, zoals ik altijd zeg: mensen praten graag over van alles, zo werken de media. Ze willen graag oordelen over iedereen, ze doen alsof ze alles weten. Ik heb daar niets op te zeggen. Ik speel altijd voor mezelf, mijn teamgenoten en mijn familie."

Uithalen naar de media deed Haller dan ook niet. "Ik heb genoten van vandaag. Ik hoop dat de mensen die me steunen ook van me hebben genoten, dat is alles. Mensen zullen altijd twijfels hebben, vooral als je bij een club als Ajax speelt. Je moet op het veld antwoorden. Soms lukt dat, soms niet. Maar je moet altijd geloof houden in jezelf en je teamgenoten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door juweel)

Haller heeft helemaal gelijk no cap!!! Hahaha ben blij voor die jongen. Alleen je geeft de mensen die kritiek hebbe nu nog meer voeding om je de grond in te stampen als je slecht speelt

16 september 2021 om 09:13

Ze moeten gewoon niet zo zeiken. Huntelaar was ook niet de snelste, maar stond elke keer op de goede plek. Zulke spitsen heb je ook naast de beweegelijke en dynamische spits. Maar daar word niet aan gedacht. In NL ben je in de media zo goed als in je laatste wedstrijd. Maar geen één voetballer speelt elke wedstrijd constant. De kritiek zal er wel komen hoor, maar vooralsnog doet Haller wat hij moet doen...scoren. 9 goals in 6 wedstrijden voor Ajax en Ivoorkust. Droomstart voor hem!

16 september 2021 om 11:12

Klopt en daar kun je over zeiken maar je kan ook kijken naar de dingen die hij wel kan. El Hamdaoui of Milik konden ook niks met rechts daar ga je dan toch ook niet over zeuren? Als hij ze er maar in schiet. Dan spelen ze maar een beetje anders dat Haller wel voldoet. We hadden ooit een magistrale Dolberg die alles beheerste maar die werd ook na een paar mindere wedstrijden afgeserveerd. Doe mij dan maar een Haller die gewoon regelmatig op de juiste plek staat en ook een balletje erin kan knikken

Eindbaas. Hopelijk gezeik over hem. In Nl gewoon 25+ goals dit seizoen.

15 september 2021 om 23:26

Heeft iemand ooit anders beweerd? Dat is wat je minimaal mag verwachten van een duurste aankoop uit. Of hij top was, was de vraag, nou dat is in deze wedstrijd bewezen. CL wedstrijden blijven het hoogste niveau. Mooi voor hem

15 september 2021 om 23:29

Dan had je de afgelopen tijd toch iets beter het nieuws moeten volgen omtrent Haller. Werd continue bekritiseerd, omdat hij er niks van zou kunnen en een prutser zou zijn. Terwijl hij qua statistieken en op het veld meer dan prima presteerde. Deze 4 goals zijn een kers op de taart, dus hij heeft inderdaad heel wat monden gesnoerd.

15 september 2021 om 23:30

Nou genoeg mensen die hem al bestempelden als miskoop. Nou zeg ik niet dat hij na deze wedstrijd ontastbaar is, maar wel een stuk beter dan een hoop van de ‘experts’ deden overkomen.

15 september 2021 om 23:30

genoeg zagen hem liever uit de basis. Echt veel reacties gelezen.

16 september 2021 om 07:36

@WWnation Waaronder die van mij! Maar na gister kijk ik wel wat beter uit met mijn woorden.

16 september 2021 om 11:14

Haller gaat straks nog met winst de deur uit vaak kopen clubs toch spelers aan de hand van een paar goede cl wedstrijden. Wie had dat gedacht! 😆

Zou wat zijn als ie serieus de cl topscorer wordt. Hij moet nog tegen de nummer 4 spelen. En nog een keer sporting. Met een beetje geluk sta je op 10 goals. Ongekend 😂
En zeker Dortmund laat ook ruimte achterin. Ik zie het nog gebeuren ook

Typisch Nederlands he, een speler moet goed kunnen voetballen, anders ben je al afgeschreven. Haller, Alvarez, Sangare ze krijgen constant kritiek omdat ze voetballend wat minder zijn, Haller laat vandaag wel even op extreme wijze zien dat mensen minder moeten zeiken, en meer moeten kijken naar waarvoor de spelers op die positie staan. Klasse wedstrijd van Haller, geweldig

15 september 2021 om 23:32

Tja dat hebben mensen ook altijd met types als Klaassen, Wijnaldum en noem maar op. Omdat ze niet zo goed kunnen voetballen als Frenkie. Je kan niet met 10 dezelfde types een wedstrijd vinden. Je hebt altijd verschillende types nodig. Sommige zijn sterker aan de bal dan andere. Alleen mensen die geweldige loopacties hebben en elke keer op de goed plek staan zijn ook gewoon erg belangrijk. Beste voorbeeld is toch wel PSG waar iedereen de bal in de voeten wil en een actie wil maken.

16 september 2021 om 09:36

Ja precies dit. En onze coaches vallen heeeel vaak voor die kritiek en daarom winnen wij nooit iets en pakken landen die daar wél schijt aan hebben de titels. Daarom moeten wij een coach/bondscoach hebben die schijt heeft aan dit soort geluidjes :P Ajax, PSV en NL-elftal zitten wat dat betreft goed nu

Slechtste spits ED en cl onwaardige speler hahaha 😂 we zagen het. Lekker bezig haller.

16 september 2021 om 00:11

Driessen gaat nu zijn schoenen opvreten. 😅😷

16 september 2021 om 11:55

Valentijntje heeft weer een "Lucas mouratje" gedaan 😂

Oke hier heeft Haller wel een punt, deze komt keihard aan bij de Haller critici en Haller haters. Daarom geef een speler altijd een beetje tijd om zich te laten zien en niet gelijk altijd die negatieve oordeel te geven alsof men een glazen bol thuis heeft. Topscorer champions league op dit moment!

16 september 2021 om 00:02

Die tijd heeft hij niet eens nodig gehad. Hij heeft Ajax vorig seizoen als winteraankoop gelijk naar het kampioenschap geschoten. In de EL kon hij buiten zijn eigen schuld nog niks laten zien en nu in de CL laat hij het ook gelijk zien. Gewoon een geweldenaar.

Ik irriteerde me wel is aan z'n technische gebreken maar eerlijk gezegd het maakt me echt niets uit zolang hij presteert en dat doet hij eigenlijk al vanaf het begin bij Ajax. Nu nog af en toe iets vrolijker kijken na het scoren haha

16 september 2021 om 05:31

Als je elke wedstrijd 1 op de 10 open kansen weer af te maken, presteer je dan?

16 september 2021 om 09:00

Als je elke wedstrijd 4 van de 4 kansen afmaakt presteer je dan ook?

16 september 2021 om 12:35

@4fredondo als dat elke keer de 1-0 is of de winnende, ja dan presteer je geweldig

Wat ik me afvraag deze man is onlangs Ivoriaans international geworden dus gaat naar de Afrika Cup een maand lang wie gaat deze jongen opvangen?

15 september 2021 om 23:33

Tadic of danilo. Dus dat zit wel snor.

16 september 2021 om 00:21

Mag Tadic laten zien waarom alle Haller haters en "kenners" hem zo graag in de spits willen zien. Het zal me benieuwen.

16 september 2021 om 00:49

Ja tadic kan het idd alleen maar tegen kleine clubjes als real madrid, juventus en chelsea.

Eerlijk, mijn mond heeft hij vanavond gesnoerd.

16 september 2021 om 00:41

Tof om er op terug te komen, niet iedereen is zo eerlijk.

16 september 2021 om 00:45

Nouja na vanavond is er geen ontkomen aan natuurlijk maar bedankt

Die Haller is toch wel een hele nuchtere, sympathieke jongen. Ik vervloek hem wel eens als hij weer zo flegmatiek wegloopt na een verloren duel, maar hij is altijd zichzelf . Op het veld en in interviews.

Valentijn die je helemaal met de grond gelijk maakt, dat is het grootste compliment die je kunt krijgen. Dan weet je op zeker dat je er een aantal in gaat prikken de eerstvolgende wedstrijd. Die man zit namelijk altijd mis.

16 september 2021 om 00:00

Nietsnut is het en zou eens minder aandacht moeten krijgen. Erger nog gaat men onbewust mee in zijn handelen. Aandachtzoekerij en zogenaamd voetbal expert willen zijn met onzin gebrabbel. En ja Haller snoert even lekker vele monden!

16 september 2021 om 14:30

Ik begrijp ook niet waarom ieder artikel van die 'voetbalkenner' op vz moet verschijnen.

16 september 2021 om 16:40

Vz is niet op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid maar heeft enkel graag clicks en aandacht. En tsja dat gebeurd wel met deze man. Best sneu!

16 september 2021 om 00:04

Compliment? Zegen onderhand!

Ik neem aan dat al die analisten die zo negatief op hem zijn/waren nu toch even een ongelijk willen toegeven. Als je dit laat zien in de CL dan geef je duidelijk je visitekaartje af. Natuurlijk is het waae wat hij zelf zegt , het is pas de eerste wedstrijd.
Voor Ajax is het wel lekker dat ze voorin verschillende opties hebben

Dit is zo lekker hé! Men oordeelt steevast te snel en kijken niet verder dan hun neus lang is. Dat gebeurde al bij Zlatan, Vertonghen, recent bij Alvarez en nu dus bij Haller. Die gasten konden er he-le-maal niks van volgens de zelfbenoemde experts. Tot dusver hebben allen het tegendeel bewezen.

Grappige met al die Ajacieden en "kenners" in NL is dat ze een speler altijd bij Ajax willen zien als hij bij een andere club speelt en indruk maakt. Maar zodra hij bij Ajax speelt is het constant afzeiken en bagatelliseren van zijn prestaties.

Zie bij Haller (Utrecht tijd en nu) en in het verleden bij een Bertrand Traore (Vitesse en Ajax tijd). Raar fenomeen

Waarschijnlijk heeft Haller het voornamelijk over die ontzettende zeiklul van een Valentijn Driesen.... hoe is die leipo ooit analist geworden??

Ik weet dat dit niet zo belangrijk is. Maar in de interview heeft hij gezegd "i'm playing for my teammates, fans, family and to enjoy myself" niet "Ik speel altijd voor mezelf, mijn teamgenoten en mijn familie."

16 september 2021 om 02:04

Vind het nogal belangrijk, zeker omdat het erop wijst dat uitspraken vrij makkelijk verkeerd vertaald worden. Zo ga je discussies voeren over dingen die wellicht helemaal niet zo gezegd/bedoeld zijn. Daarnaast natuurlijk leuk om te weten dat hij het doet voor anderen en om plezier te hebben, geeft toch een hele andere draai aan de zin.

We moeiten gewoon accepteren dat Haller geen type spits kluivers of v. Basten is. Het is Haller, een prima spits met zijn eigen kwaliteiten. Top gedaan!

Tja zoveel zogenaamd voetbalkenners op de wereld die beweren dat ze verstand hebben van het spelletje maar niet verder kijken naar de type speler en hoe hij z’n taken uitvoert dan alleen blind staren naar de statistieken…

Zijn reactie toen m gevraagd werd of ie nog wat tegen alle criticasters wilde zeggen;

“Just enjoy the life.”

Seb is zen afHet is allemaal zo makkelijk te blijven soebatten over zijn tekortkomingen. Haller heeft ook sterke punten en Antony heeft gisteren laten zien, dat je veel aan Haller kan hebben als je hem als medespeler in zijn kracht laat komen. Knap gedaan van beiden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

33 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 5 5 1 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren