Foto van gesloopte Jordi Alba gaat viraal; onbegrip over meespelen

Woensdag, 15 september 2021 om 07:35Yanick Vos • Laatste update: 17:01

Jordi Alba viel dinsdagavond geblesseerd uit bij Barcelona in de met 0-3 verloren Champions League-wedstrijd tegen Bayern München. In Spanje heerst onbegrip over het meespelen van de linksback, daar hij verre van fit was. De vleugelverdediger ontbrak op de afsluitende training en zou volgens Catalunya Radio maandagavond last hebben gehad van diarree en nog hebben overgegeven, terwijl hij toen bovendien 38.5 graden koorts had.

Ondanks dat Alba niet fit was, besloot Barcelona-trainer Ronald Koeman om Alba aan de aftrap te laten verschijnen. Een kwartier voor tijd werd Alba vervangen vanwege een hamstringblessure. Barcelona meldt dat er nog onderzoek moet worden gedaan om de precieze ernst van de kwetsuur vast te stellen. Koeman verving de Spaans international door de zeventienjarige Alejandor Baldé, die zijn officiële debuut maakte. Alba nam vervolgens moegestreden plaats op de bank. Een foto van een zichtbaar uitgeputte Alba gaat hard rond op sociale media. Op Twitter wordt de foto veelvuldig gedeeld en men uit en onbegrip over het meespelen van de linkspoot.

Koeman koos dinsdagavond voor drie centrumverdedigers: Ronald Araújo, Eric García en Gerard Piqué. Sergi Roberto (rechts) en Alba (links) stonden in het 3-5-2-systeem opgesteld als de vleugelverdedigers. Succesvol was het systeem van de trainer niet. Barcelona kwam er niet aan te pas tegen Bayern en noteerde zelfs geen enkel schot op doel. De Duitse grootmacht was met 0-3 te sterk door een doelpunt van Thomas Müller en twee van Robert Lewandowski. Aanstaande maandag komt Barcelona opnieuw in actie in het Camp Nou; Granada komt dan op bezoek. Alba zal naar verwachting niet in actie komen. Het is vooralsnog onbekend hoe lang hij is uitgeschakeld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door vernon)

Misschien sta ik hier alleen in, maar aan die foto zie je toch werkelijk helemaal niets bijzonders? Hij is een beetje moe, logisch als je 90 minuten lang van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Het sentiment rond Barcelona is terecht ontzettend negatief, ben benieuwd hoelang Koeman hier nog zin in heeft.

15 september 2021 om 08:13

Precies dit! 75 Minuten volledig scheel getikt worden (beetje gechargeerd) en continue achter de bal aan moeten rennen.. En überhaupt mag je verwachten dat een speler moegestreden is toch? Als hij erbij had gezeten alsof hij nog wel een wedstrijdje kan voetballen zou het ook niet best zijn..

Overigens is het wel een risico om iemand mee te laten spelen als hij echt zo ziek is, mocht het echter niet verantwoord zijn dan had hij heus niet gespeeld.

15 september 2021 om 09:00

Nouja, vind het wel iets meer dan “beetje moe” veel meer zelfs. Ik vind hem er totaal doorheen zitten. En voor een topvoetballer in slechts 74 minuten. Dat is niet de bedoeling, natuurlijk heeft hij mee moeten inspannen en niet fit enz, maar er ZO doorheen zitten is wel een viraaltje waardig. Geeft maar weer aan op hoe een bizar niveau Bayern eigenlijk zit. tis dat ze niet in de top 2 competitie spelen, anders was Bayern de club met de meeste fans op deze aardbol, en niet Real,Barca of een Engelse club. Bayern heeft ook niet het aantal legendarische spelers in haar gelederen gehad als Real en Barca, dat telt ook wel mee

15 september 2021 om 10:26

Dit vind ik toch wel erg veel zoeken achter één foto. Als het goed timed kan je ook zo'n foto van mij maken als ik 2 trappen op ben gelopen. Was die foto een seconde later gemaakt zat hij wellicht iets meer overeind of was het licht anders en had niemand het erover gehad

15 september 2021 om 12:40

Jij gaat af op deze ene foto. Dit was gister op tv en hij was echt gesloopt hoor. IN het veld maakte hij al duidelijk dat hij eruit moest.

15 september 2021 om 12:5074 minuten is nog altijd flink langer dan Madueke en Van Ginkel, die worden doorgaans al vervangen terwijl ze nog een droog shirt en een lach op hun gezicht hebben. Gekkigheid, ik vind dit eerder een vermoeide speler die zichtbaar baalt en aan het overdenken is hoe dit allemaal fout is gegaan (of aan het denken waar zijn volgende club zou kunnen zijn ðÿ˜€). Niet iemand die ziek is of iets dergelijks.

15 september 2021 om 11:35

Nou hij ziet er wel gesloopt uit, meer dan normaal. En als er dan bekend lijkt te zijn dat hij ziek was, dan betekent dat wel wat.

Persoonlijk vind ik dat we niet zo moeilijk moeten doen. De artsen zullen heus hebben gekeken. En kijk naar wielrenners, die soms met gebroken botten, doorboorde organen en andere ellende nog opstappen. Dan kan een voetballer met koorts echt niet het grootste probleem zijn.

15 september 2021 om 14:24

Een wielrenner met diarree stapt ook op de fiets, maar vraag niet hoe hij bij de finish komt. En neem een wasknijper mee als je gaat kijken. Voor je neus.

15 september 2021 om 16:44

Haha ja I know. Die gasten stoppen bijna nergens voor. Bij tennis ook wel gezien dat gasten met barstende koppijn in de hitte een partij van 4 uur spelen. Dus een voetballer die het een keer met een beetje klachten probeert, is echt niet zo'n ramp.

15 september 2021 om 13:08

Je staat er duidelijk niet alleen in Gelbereds, alleen sta ik niet naast je. Alba zag al bleek voordat de wedstrijd begon en oogde uberhaupt vanaf de start al niet in goede doen. Die foto spreekt boekdelen. Zijn gezicht was ook wit weggetrokken en het was meer dan duidelijk dat hij echt niet fit was. Niet dat dit wat had uitgemaakt, ook topfit had hij er niet veel van gebakken tegen het oppermachtige Bayern, maar meer dan 2 keer heeft hij niet langs de flank gesprint, waar hij normaal wel toe in staat is in een wedstrijd.

15 september 2021 om 16:46

De grote vraag is wat je dan moet doen, met een smalle selectie. Dan is het toch geen ramp om het een keer te proberen? Hij gaat er echt niks blijvends aan over houden. Nu viel er een 17 jarige jongen in. Die had Koeman ook in de basis kunnen zetten. Beide opties hebben nadelen.

15 september 2021 om 13:44

Een sporter die diep gaat, niks bijzonders. Moet je voor de gein eens een mma vechter na een lang zwaar gevecht zien of een wielrenner na een zware etappe. Weinig bijzonders dus.

Het is natuurlijk spijtig , maar ergens ook wel weer goed dat dit gebeurd. Je kan dus niet ongestraft jarenlang een wanbeleid voeren, en er mee weg komen. Accepteren , uithuilen en opnieuw beginnen, ik hoop dat ze er weer bovenop komen.

Waarom stelt Koeman hem dan op? Als die niet fit is moet je hem niet laten spelen. Rare keuze weer. Net als door Luuk de Jong 70 minuten op het veld te laten staan.

15 september 2021 om 08:18

Inderdaad, je zag rond minuut 55 al dat Luuk de Jong helemaal op was. En dan gaat Koeman eerst nog 3 andere spelers wisselen

15 september 2021 om 08:31

Luuk de Jong en Alba hadden na een half uur wel gewisseld kunnen worden. Het is dat Koeman buiten Araujo en Pedri geen andere jonge spelers in de basis durft te zetten. Als je Baldé en Demir in kan zetten, doe je dat gewoon als je geen andere alternatieven hebt.

15 september 2021 om 09:29

Iedereen schreeuwde om een wissel van Luuk in de rust. Iedereen wist alleen dat Koeman toch pas bij 0-2 zou wisselen. Zo voorspelbaar.

15 september 2021 om 10:07

Luuk de Jong had voor de wedstrijd al gewisseld moeten zijn. Misschien met een lantaarnpaal, die kiest altijd goed positie en doet tenminste niet alsof ie kan rennen.

15 september 2021 om 10:11

Als je met uitsluitend 17-jarigen had gespeeld was het tegen Bayern echt een te groot risico. Met Luuk mag je verwachten dat er wat meer volwassenheid en body staat dan met die jeugd. Barca is gewoon momenteel niet meer dan de selectie die er stond.

15 september 2021 om 12:04

Wat was het risico geweest? Om dik te verliezen. Dat doe je nu ook. Als je 532 gaat spelen en achterover gaat hangen waarom speel je dan een speler zonder enige snelheid. Ik las het mooi ergens. Koeman gebruikt de jonge jongens vooral als excuus. Hij stelt nog liever een ziek zwak en misselijke Alba op dan een jonge speler. En nog liever Sergi Roberto dan een snelle verdediger.

15 september 2021 om 14:52

Omdat je het ook niet kan maken om met alleen maar jonge gasten te spelen. Die worden meteen afgebrand/ ontvangen de druk, waardoor sommige helemaal nooit meer gaan presteren. Zelfs Messi is ook langzaam gebracht. Op dit podium meteen de volle druk ontvangen (zeker als het teveel zijn), is gewoon onverantwoord. Nu verlies je wel met 3-0, maar 'dat valt nog wel mee'

15 september 2021 om 08:54

Modricmagic: omdat koeman geen vertrouwen heeft in jeugd spelers en puig . Speelt liever een blesseerde speler. Was ook met piqué tegen bilboa.

15 september 2021 om 09:23

Maar,maar,Koeman zegt dat Barca toekomst heeft dankzij hem omdat hij jeugd gebruikt..?😅

15 september 2021 om 10:35

Koeman gebruikt ook verschrikkelijk veel jeugd.

15 september 2021 om 12:07

Koeman gebruikt de jeugd vooral als excuus. Hij brengt ze altijd in als we achter staan. Dat doet hij met Puig ook.

15 september 2021 om 13:31

Koeman zat te wachten op de trucendoos van Luuk waarbij hij het balletje op zijn eigen hoofd zou leggen en hem erin zou koppen. Helaas is het deze keer niet gelukt maar voor de volgende CL wedstrijd ga ik er weer voor zitten.

Hij is gewoon aangeslagen dat ze weer verliezen van Bayer. Ze gaan het nog moeilijk krijgen tegen
Bayern München Benfica Dynamo Kiev en de competitie.

15 september 2021 om 09:30

Gelukkig speelde de concurrentie voor plek 2 gelijk.

Op de beelden was wat duidelijker te zien hoe slecht hij aan toe was dan de foto hierboven. Het was een combinatie van weggetikt zijn, niet fit en de realisatie dat Barcelona niets meer voorstelt in de CL.

Waar is la masia? Die hebben ze nu nodig. Liever onderuit met je eigen filosofie dan met 5 verdedigers die van elkaar niet meer weten waar ze moeten lopen en wat ze moeten doen. Speel dan aanwas uit la masia. Dit is heel zwaar voor barca en Koeman na al die mooie jaren. Miljoenen over de balk met dembele, coutinho die gewoon weer niet spelen omdat ze weer geblesseerd zijn. Heel triest.

15 september 2021 om 08:50

Gavi, Balde, Araujo, Mingueza, García en Fati komt nog. 7 jeugdspelers die aan het door breken zijn. Ik weet niet wat je verwacht maar het lijkt me niet dat Koeman met 22 la masia spelers gaat spelen

15 september 2021 om 09:19

Bovendien is het voor een jeugdspeler ook niet echt prettig om zo afgemaakt te worden en kun je je afvragen in hoeverre je van je eigen filosofie uit kan gaan als de tegenstander zoveel beter is. Mogelijk verlies je dan nog harder.

15 september 2021 om 09:32

Dan verlies je ten minste op je eigen manier. Alle spelers spelen in de jeugd een stijl op basis van balbezit. 433 is niet heilig. Balbezit is dat wel. Koeman wijkt hier vanaf.

15 september 2021 om 09:43

Zo makkelijk lullen, ga je er hier 6-0 af dan loopt iedereen weer te schreeuwen dat er naïef gespeeld wordt met de deuren open.

15 september 2021 om 12:06

Wat heeft Koeman nu dan bereikt. Het spelen van Luuk de Jong heeft hem nog minder populair gemaakt bij de fans dan hij al was. Hij maakt de klassieke fout om landgenoten binnen te halen. Memphis is van een andere orde. Luuk de Jong kan echt niet in een countersysteem. Koeman is gewoon een matige trainer.

15 september 2021 om 08:55

Een nog groter pak slaag krijgen maakt die jeugdspelers ook niet echt veel beter.

De speler kan ook aangeven dat hij niet helemaal fit is...of hij zegt tegen Koeman ik wil en kan spelen...!!!

Lekkere sensatie foto dit. Of hij zich slecht voelt ja of nee, dat is aan deze foto natuurlijk totaal niet af te lezen. Naar mijn mening zie je hier een speler die de longen uit z'n lijf heeft gelopen. Dat krijg je als je in een grote rondo die Bayern heet terecht bent gekomen. Zo zat ik ben Den Ham 8 ook regelmatig op de bank hoor, dan vaak al na 20 minuten als het de avond voor de wedstrijd te gezellig was. :D

Jordi Alba die keek al zo toen hij wist dat ze bij Bayern in de poule zaten dus die liep al langer zo rond , daardoor dacht Koeman dit is zijn nieuwe look.

Op de foto is niet zoveel bijzonders te zien. Maar dat hij niet getraind heeft en ook nog eens ziek was zou wel genoeg moeten zijn om hem niet te laten spelen.

Ik heb met ze te doen. Bijna volledige voorhoede ligt eruit en er zaten 7 spelers in selectie die geboren zijn na 2000. Hoezo verkoop je Emerson, Firpo en Todibo, Trincão (huur) als je daar totaal geen vervangers hebt klaarstaan? Als je ergens vanuit kan gaan, dan is het dat o.a. Dembele er altijd uitligt . En als er spelers zijn die nauwelijks drukken op het salarishuis, dan zijn het deze spelers wel. Ook verbaast over het niveau van de oude garde Busquets, Pique en Alba.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Elche60
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger32
Sergio BusquetsMiddenvelder30
F. de JongMiddenvelder30
M. BraithwaiteAanvaller32
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

158 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 3 0 1 0
2020/2021 Barcelona 35 3 9 0
2019/2020 Barcelona 27 2 7 0
2018/2019 Barcelona 36 2 6 0
2017/2018 Barcelona 33 2 8 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman krijgt nieuwe tik te verwerken en moet tweetal voorlopig missen

Daags na de pijnlijke nederlaag in de Champions League tegen Bayern München (0-3) heeft Ronald Koeman opnieuw slecht nieuws te verwerken gekregen. De oefenmeester kan voorlopig niet beschikken over Jordi Alba...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren