Slot: ‘Reiss Nelson ervaart trainingen hier als iets pittiger dan bij Arsenal'

Dinsdag, 14 september 2021 om 09:41Dominic Mostert • Laatste update: 10:40

Feyenoord mist Alireza Jahanbakhsh dinsdag tegen Maccabi Haifa en kan ook geen beroep doen op Reiss Nelson om als rechtsbuiten te fungeren. De huurling van Arsenal is nog niet wedstrijdfit en is daardoor niet meegereisd naar Israël voor de Conference League-wedstrijd. Het is daardoor voorlopig de vraag wie rechts voorin bij Feyenoord zal staan. Volgens trainer Arne Slot vindt Nelson de trainingen bij Feyenoord iets zwaarder dan die bij Arsenal.

"Nelson had bij Arsenal vrijwel alle trainingen meegedaan, maar hij ervaart de trainingen hier als iets pittiger", wordt Slot tijdens de persconferentie geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Hij liep tegen een overbelastingsblessure aan en dus is hij er niet bij. Of hij PSV wel haalt, is afwachten. In elk geval niet als basisspeler", blikt de trainer vooruit op de kraker in Eindhoven van zondag. Hoewel de spoeling voorin dus dun is, is Cyriel Dessers wel inzetbaar. De huurling van KRC Genk kan zijn debuut maken. Hij staat volgens Slot zeer waarschijnlijk in de spits indien Bryan Linssen vanuit de spitspositie naar rechts opschuift om het gemis van Jahanbakhsh op te vangen. Een formatie met Fredrik Aursnes op het middenveld en Jens Toornstra als rechterspits lijkt echter meer voor de hand te liggen.

"Het is vervelend om niet over een goede speler te kunnen beschikken, temeer omdat een andere goede speler, Reiss Nelson, ook niet beschikbaar is", zegt Slot. "We hebben ook niet de allerbreedste selectie van clubs die in Europa spelen. Dan is het heel vervelend om twee buitenspelers te moeten missen. Het betekent dat we eigenlijk maar één echte buitenspeler over hebben, Luis Sinisterra. Een andere speler die het ook kan invullen is Bryan Linssen, die iets liever op links speelt dan op rechts. We moeten het creatief oplossen. Ga er maar vanuit dat we dat gewoon gaan doen. Als Linssen rechtsbuiten gaat spelen, met de nadruk op 'als', is de kans groot dat Dessers in de spits staat."

Slot kan wel beschikken over Marcos Senesi, die vanwege een liesblessure ontbrak in de laatste twee officiële wedstrijden. Bovendien keert Lutsharel Geertruida na blessureleed terug in de selectie en kan hij indien nodig invallen. Feyenoord treft volgens Slot een serieuze tegenstander met 'echt goede spelers', onder wie de Nederlandse aanvoerder Tjaronn Chery. "Ik kende Chery uiteraard al langer, maar ik heb de beelden gezien en hij heeft echt een geweldige steekbal en daar maakt hij heel veel gebruik van. Daar moeten we echt op letten."

Chery heeft behalve zijn steekpass ook een ander wapen: de vrije trap. In april 2015 scoorde hij op fraaie wijze uit een vrije trap tegen Feyenoord en op de persconferentie wordt de 33-jarige creatieveling gevraagd of hij die trap nog steeds in huis heeft. "Twee weken geleden heb ik nog een vrije trap gemaakt, dus misschien ga je er morgen nog eentje zien", reageert hij lachend, doelend op een treffer tegen Neftchi Baku in de vorige voorronde. De complimenten van Slot vindt Chery mooi om te horen. "Ik heb ook een paar keer contact gehad met Feyenoord toen ik nog in Nederland en in China voetbalde en ik ben blij dat ze me niet zijn vergeten. Toen ik in China speelde, wilde Feyenoord me een jaar huren, maar de club (Guizhou FC, red.) wilde me niet laten gaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door weef)

Was bij Groningen echt een goede speler. Hoopte toen even dat Feyenoord hem zou halen maar QPR had toen wel aardig wat te bieden. Heb hem nu al jaren niet gezien dus ben benieuwd.

Mag toch hopen dat we niet met toornstra als rechtsbuiten gaan spelen. Liever linssen dan maar en middenveld met til kokcu en aursnes

13 september 2021 om 19:52

Toornstra zal sowieso wel spelen lijkt me. Is pas officieel aanvoerder gemaakt en al. Lijkt me dan gek als hij niet start

13 september 2021 om 22:28

Gelijkspel zou mooi zijn

13 september 2021 om 22:56

Denk dat Feyenoord hier gewoon gaat winnen. En hoop t ook. Zin in de Nederlandse clubs in Europa!

13 september 2021 om 23:19

Sarcasme hoop ik?
Feyenoord moet hier toch gewoon vrij eenvoudig van kunnen winnen!

14 september 2021 om 13:37

Deze week 3/4 overwinningen en één/twee x gelijkspel, KusH 👊. Hoop natuurlijk op vijf winstpartijen 🇳🇱.

14 september 2021 om 08:32

Linsen is niks op RB. Dan liever Toornstra die ook een goede voorzet heeft

Als de trainingen van Feyenoord intensiever/zwaarder zijn dan die van Arsenal, snap ik wel dat het bij ons zo slecht gaat... Daar gaat dan toch iets mis lijkt mij zo.

13 september 2021 om 20:08

Veel clubs in de PL trainen heel licht toch?

13 september 2021 om 20:16

Ja volgens mij ook, om t loodzware programma wat ze daar hebben enigzins te compenseren.

14 september 2021 om 06:27

Maar dan zou je zeggen dat de conditie van voetballers in de PL door die extra wedstrijden per saldo ook aan die van Nederland gelijkwaardig moet zijn. Lijkt mij dus dat er alsnog te licht wordt getraind daar.

14 september 2021 om 11:49

Dus niet als je niet veel speelt

14 september 2021 om 12:33

De conditie zal wel even goed zijn, maar als het lichaam gewend is aan 2 dagen hersteltraining en daartussen wedstrijden (reserves spelen daar vaak ook wedstrijden tegen elkaar met die grote selecties), dan is het ineens heel anders trainen als er veel meer opbouw moet gebeuren in plaats van herstel. Mogelijk vind ie het tempo in de wedstrijden dan weer minder zwaar.

13 september 2021 om 20:33

Slot traint ook gewoon heel intensief, dus het hoeft niet per se iets te zeggen over Arsenal

14 september 2021 om 10:54

Dat kan Bobiku29. Toch zorgde het bij mij wel voor een beetje verbazing. Reiss Nelson speelde heel weinig maar was natuurlijk al wel een beetje de PL gewend. Dan zou je normaal gesproken kunnen zeggen dat hij de Eredivisie dus wel aan kan qua fitheid. Maar schijnbaar niet.

En misschien is het juist wel iets voor Arsenal om intensiever te gaan trainen, want het ontbreekt vaak wel aan fitheid en uithoudingsvermogen. Het komt vaak genoeg voor dat bijvoorbeeld Championship teams in de beker tegen ons fitter ogen en meer energie in de wedstrijd (kunnen) leggen dan wij.

14 september 2021 om 11:27

Ik denk dat we fit genoeg zijn, alleen fungeerde het team vaak als loszand. Als je dan niet als team voor elkaar rent, wordt je sneller moe als individu, wat uiteindelijk weer effect heeft op het team.

Afgelopen zaterdag zat daar nog wat meer sync in, van begin tot eind zat energie in die wedstrijd. Niet heel toevallig waren we toen ook georganiseerd druk aan het zetten.

14 september 2021 om 11:30

Tja, misschien gaan ze bij Feyenoord wel als mannen het duel aan... dat zal hij van bij Arsenal inderdaad niet gewoon zijn, waar het algemeen aan kracht, fitheid en uithouding ontbreekt.

14 september 2021 om 00:16

Juist door dit soort conclusies die worden getrokken vind ik de uitspraak van Slot niet zo heel handig over een huurling. Zeker als je in de toekomst vaker aan wilt kloppen bij Arsenal kun je beter je woorden iets verstandiger kiezen. Je hieft niet uit te wijden over de oorzaak van een (lichte) blessure.

14 september 2021 om 11:29

Ben enthousiast over Slot, maar dit is wel een beetje goedkoop zieltjes winnen imo. Hoe dan ook wordt iemand onder dus gegooit door zo een uitspraak.

14 september 2021 om 13:00

Ik ben ook absoluut enthousiast over Slot, en ook over hou hij zich over het algemeen presenteert in interviews. Daarom verbaast dir me ook een beetje, omdat normaal gesproken alles wat uit zijn mond komt vrij goed doordacht is.

14 september 2021 om 09:48

Volgens mij vergeet jij dat ze daar qua wedstrijden al genoeg belasting krijgen he. Dat ligt hier toch ff iets anders. Dus nee daar gaat helemaal niks mis daar.

14 september 2021 om 10:14

Volgens mij vergeet jij dat Nelson zelden tot nooit mee mocht doen bij Arsenal. Dat je spelers die veel wedstrijden maken op de training spaart, kan ik begrijpen. Maar op deze manier raken je wisselspelers toch nooit in topconditie?

14 september 2021 om 10:51

@soccerfan_1.

Dat vergeet ik zeker niet. Het gaat in dit geval om Nelson. Een speler die nauwelijks wedstrijden speelde. Dus die belasting van de wedstrijden had hij niet.

Overigens gaat er genoeg mis, maar dit was van mij gewoon een beetje sarcasme met een vleugje oprechte verbazing.

14 september 2021 om 10:13

Wees niet zo een gierstier. Niet alles hoeft naar iets negatiefs te leiden over Arsenal he?

Gewoon een statement van Slot die daar volledig los van kan staan.

14 september 2021 om 10:49

@cocoafc.

Haha kom op man. Beetje sarcasme met een ondertoon van verbazing. Kan jij dat al niet meer hebben?

Het kan ja, maar het is wel verwonderlijk dat het zo is. Nelson speelde nauwelijks bij ons, dus het is niet zo dat hij licht trainde vanwege de zware belasting van het speelschema. En wij hebben als club wel degelijk een beetje een probleem met fitheid van onze spelers. Dus dat kan misschien wel degelijk liggen aan de trainingen?

14 september 2021 om 11:24

Tja, is het nog sarcasme als bij elk Arsenal bericht een select aantal mensen direct rood zien en op een bepaalde manier reageren, npi. En Jackieboy, ik zie jou vaak kritiek geven op een correcte onderbouwde manier. Als dan ook jij gaat meedoen in die goedkope opmerkingen over Arsenal, zoals deze. Tja, stelt me een beetje teleur.Tis niet dat ik het niet kan hebben, maar het is alsof verschillende mensen steeds hetzelfde geintje bij je willen uithalen.

14 september 2021 om 12:37

Of het ligt aan de speler zelf die niet goed genoeg zijn best doet op de training om wat voor reden dan ook. Zou ook verklaren waarom hij zo weinig aan spelen toe kwam, juist omdat ie niet goed trainde. Dat wijzen naar de club of de oorzaak bij de club zoeken elke keer weer wordt ook wel vermoeiend.

De laatste echt goede nr 10 die we bij Groningen gehad hebben. (nu hopelijk met Irandust een waardig vervanger) Heerlijke voetballer om naar te kijken als ie zen dag heeft. Ben benieuwd welk niveau hij nog kan halen. Zie er naar uit.

Vond Chery bij ADO en Groningen altijd wel een leuke speler! Ben benieuwd of ie er nog wat van kan

Haha lekker boeiend wat een tiener ervan zegt. Daarbij speelt Arsenal meer en intensievere wedstrijden, dus logisch dat ze op de training wat rustiger aan doen. Daar zijn training meer bedoeld om spelers fit te houden en enkele tactische aspecten te verscherpen, terwijl Nederlandse clubs de trainingen ook nodig hebben om spelers beter te maken.

14 september 2021 om 11:37

Niet helemaal met je eens. Neem aan dat ze bij Arsenal ook wel jonge spelers hebben die ze beter willen maken op de training? Bovendien heeft Nelson bij Arsenal niet zoveel gespeeld. Dus als hij niet veel speelt en ook niet veel traint, wordt hij dus nooit fit?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder53
J. ToornstraMiddenvelder52
J. BijlowKeeper50
B. LinssenAanvaller55
L. SinisterraAanvaller52
A. JahanbakhshAanvaller41
C. DessersAanvaller21
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

22 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren