Anwar El Ghazi en Mark Flekken krijgen positief signaal van Louis van Gaal

Woensdag, 8 september 2021 om 16:48Dominic Mostert • Laatste update: 16:47

Louis van Gaal sluit nieuwe namen bij Oranje niet uit in de komende interlandperiode. De bondscoach van het Nederlands elftal kondigt in de persconferentie na de 6-1 overwinning op Turkije aan dat hij Anwar El Ghazi en Mark Flekken in de gaten gaat houden. In een eerder stadium maakte Van Gaal al duidelijk zich te storen aan het gebrek aan buitenspelers bij Oranje, waardoor El Ghazi in beeld komt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door jeliazkov2)

Eerlijk is eerlijk heb wel eens van hem gehoord maar wist niet eens dat het een Nederlander was haha. Dacht eerlijk gezegd dat er met Krul, Zoet en Cillessen, dat dat alle Nederlandse keepers waren in het buitenland op niveau.

8 september 2021 om 00:08

Inderdaad. Weleens zien keepen maar dacht dat het een Duitse naam was a la ter Stegen, Hildebrand of Enke haha. Kijken of het wat is. Zo breed zitten we niet in de keepers

8 september 2021 om 00:19

Precies dacht ik ook dus. Dacht gewoon een Duitser. Nou ben wel benieuwd als die een keer bij het Nederlands Elftal komt. Want in de keepers zitten we niet heel breed.

8 september 2021 om 17:08

Flekken komt uit dorp hier afkomstig, sterke keeper ,
Nooit begrepen dat hij nooit in de picture was tot nu

Mooi dat Van Gaal ook verder kijkt dan de bekende/standaard namen, zoals De Boer enkel leek te doen. Dat hij Promes opriep en zelfs liet spelen toonde voor mij wel aan hij of het clubvoetbal niet volgde of er geen enkele kijk op heeft. Zou mooi zijn als er ook naar Lang gekeken wordt, die presteert ook behoorlijk

8 september 2021 om 00:05

@ajacxied Het steekt wel dat je Promes uitlicht .. Maar eens dat het wel fijn is. Die jongen van Leeds misschien ook in de gaten houden.

8 september 2021 om 00:50

Struijk? Het probleem voor hem is een beetje dat we op zijn positie al gewoon heel sterk bezet zijn, hij is vgm een cv/cvm. Daar heb je Van Dijk/De ligt/de vrij/aké en op cvm frenkie en evt de roon, en mogelijk blind. Hoop dat Louis ook Danjuma blijkt volgen, als ie t bij villareal goed doet zeker oproepen als vleugelspeler.

8 september 2021 om 09:37

Ik denk dat hij doelt op summervile want die loopt daar geloof ik toch ook.

8 september 2021 om 12:07

Als Ake vooral de bank warm houdt bij city kan ik me voorstellen dat je hem eens oproept. Hoor er goede verhalen over. Ook heb je botman nog voor die positie. Echter kon die mij in de paar wedstrijden die ik heb gezien niet bekoren

8 september 2021 om 17:01

Lijkt me sterk dat hij summevile bedoelt. Die speelt nooit en heeft nog lang niet het niveau

8 september 2021 om 17:42

Struijk is absoluut niet van het gewenste niveau. Die zal bij de top drie in Nederland ook niet in de basis staan.

8 september 2021 om 18:35

Koopmeiners 💪🏼💪🏼

8 september 2021 om 23:05

@DraGo10 Als die het bij Atalanta laat zien, is het een versterking voor de selectie. Dit middenveld staat en schat Gravenberch hoger in. Maar ja, hij komt van AZ en spelers van AZ die de laatste jaren voor veel geld getransfereerd zijn zie je bijna niet meer omdat ze niet aan de bak komen.

Danjuma ook maar volgen. Buitenspeler met power en veel inzet. Lang gaat ook nog wel een kans krijgen. Ook Frimpong als rechtsback eentje om naar te kijken.

8 september 2021 om 00:05

Precies, Danjuma lijkt mij ook met het oog op de toekomst een goede kandidaat voor de flanken. Nog even een paar goede wedstrijden bij villarreal dan komt hij vanzelf nadrukkelijker in beeld.

8 september 2021 om 16:03

Ik zie liever Danjuma dan de in mij oren te veel gehoorde el ghazi. Lang zie ik graag als 10 komen gezien die positie ook niet dik bezet is, zeker niet als type speler lang.

8 september 2021 om 18:55

Anwar speelt al geruime tijd toch zeer goed in de PL. Die verdiend het zeker

8 september 2021 om 23:09

Zeker, mooie stap heeft hij gemaakt. El Ghazi speelt ook vrij constant in de PL en met Danjuma erbij zijn je vleugels weer wat voller bezet.maar het blijft wel subtop. Deze spelers hebben niet de kwaliteit van Robben, zou lekker zijn als je een topper op de flanken heb staan.

8 september 2021 om 00:15

Dit zijn allemaal linkerbuitenspelers. Daar kunnen Bergwijn, Gakpo, Malen, Memphis allemaal ook spelen. Het probleem zit hem in de rechtervleugel.

8 september 2021 om 06:56

Ik snap niet dat hij Bergwijn niet als rechtsbuiten ziet, die kan daar uitstekend spelen en doet dat ook af en toe.

8 september 2021 om 09:01

Bergwijn heeft onder Koeman al vaak rechtsbuiten gespeeld en Babel destijds links. Dat was niet best. Bergwijn is gewoon het gevaarlijkste vanaf links.

8 september 2021 om 00:33

Inderdaad wat @AsRoma8 zegt. We hebben al met Malen, Memphis, Gakpo en Bergwijn, spelers die daar kunnen spelen. Aan de rechterkant hebben we alleen Berghuis. Dus dat Van Gaal eerder kijkt naar El Ghazi dan Danjuma snap ik wel.

8 september 2021 om 03:33

Frimpong vind ik razend interessant. Volg ik al sinds zijn Celtic tijd. Gewoon een Amsterdamse jongen die uberhaupt niet eens voor een amateurclub heeft gespeeld volgens mij. Is in Manchester gescout en nu gewoon vaste kracht bij Leverkusen. Heeft veel zachtere voeten dan Dumfries. Verdedigend alleen minder sterk en breed. Maar zeker iemand die een waardig concurrent en misschien wel die rechtsback plek kan overnemen. Enkel rechtsbuiten lijkt er weinig ontwikkeling te zijn.

8 september 2021 om 04:08

Hoop dat Karsdorp wat eerder in beeld komt dan Frimpong. Ik snap echt niet dat hij er niet bij is

Goed dat Van Gaal dit aangeeft. Dit houdt de spelers die er nu al bij zitten nog steeds scherp: hun positie is niet zeker en ze moeten hiervoor continu blijven knokken. Daarbij weten El Ghazi en Flekken nu dat ze in the picture zijn, en kunnen zich proberen te bewijzen. Van El Ghazi snapte ik eigenlijk al niet waarom hij er niet bij zat. Een goed spelende buitenspeler bij een goede club als Aston Villa, terwijl de bondscoach nog klaagde dat hij dun zat op de flanken.

Tja, die Flekken kan je er best eens bijhalen, maar ik zie geen enkele reden om Bijlow te wisselen. Hij heeft deze 3 duels prima gekeept en gaat alleen maar beter worden.

8 september 2021 om 00:40

Hij maakte wel de grote blunder bij de 6-1, en dat terwijl Turkije niet eens dreigend was.
Maar deed het verders prima idd.

8 september 2021 om 01:07

Ja, maar dat was niet helemaal zijn schuld. Ook Rensch en Van Dijk gingen daar in de fout. Verder kan je het ook interpreteren als een overtreding op Van Dijk. Het was ook wel echt het enige moment in die 3 wedstrijden dat Bijlow er niet goed uitzag, voor de rest niets fout gedaan. Ik denk dat er de afgelopen jaren weinig keepers waren in Oranje die hetzelfde kunnen zeggen.

8 september 2021 om 01:47

Nou ja Cillessen was ook best solide hoor. Geen wereldkeeper maar doet wat het moest doen. Dus dat jaren viel wel mee. Met Krul en Stekelenburg mee eens hoor.

8 september 2021 om 02:41

Vond het wel de schuld van Bijlow. Ja Rensch speelt ook niet best terug, maar dan nog had Bijlow de bal strakker of gewoon lang kunnen geven.

8 september 2021 om 05:46

Ik vind t niet alleen de schuld van Bijlow, Rensch bracht m al in moeilijkheden. Zijn samen schuldig.

8 september 2021 om 06:19

Bijlow heeft weinig fout gedaan maar met alle respect tegen zulke landen kun je zelfs kim Holland op goal zetten.

Bij dat laatste goal had hij de bal ook weg kunnen schieten.

8 september 2021 om 07:31

Rensch is “schuldig” geworden omdat Bijlow die bal daarna niet goed verwerkte.

8 september 2021 om 08:27

Bijlow had idd de zaadbal van Rensch weg moeten rossen, maar hij dacht het samen met Van Dijk voetballend te kunnen oplossen. Gevolg een nog slechtere pass op Van Dijk, die overigens ook niet attent reageerde.

Bij een 0-0 of 1-0 viersprong gebeurt dit niet. Desondanks mag het niet gebeuren. Maar om hem daarop vervolgens af te branden slaat ook nergens op.

8 september 2021 om 08:28

UmerShahid Kim Holland op de goal? Juist bij haar gaat alles er in!!!!

8 september 2021 om 09:28

Afbranden? Wie doet dat dan? Je mag toch een fout benoemen, de bedoeling is dat je ervan leert en het volgende keer beter doet, that's all.

8 september 2021 om 10:32

Hahaha ecke, daar moest ik wel even hardop om lachen

8 september 2021 om 10:56

@zanetti graag gedaan ik mis op Voetbalzone een dagelijkse artikel waar we slechte humor/ quote kunnen insturen a la ''t wereldje. We lachen hier te weinig.

8 september 2021 om 18:21

@Yoda ik geef Rensch niet de schuld maar één van de eerste lessen in het voetb is niet de bal naar je eigen 16 spelen als er spelers van de tegenpartij in de buurt van het strafschopgebied staan

9 september 2021 om 09:42

Op die ene bal na meer dan prima gekeept. Die bal was niet handig en misschien wat te zacht maar van Dijk stond ook te slapen, dat zag je aan zijn reactie. Had hem gesierd wanneer hij dat had toegegeven na de wedstrijd maar goed.

Danjuma mag ook wel wat aandacht krijgen. Schoot de Championship kapot en Villareal telt er gewoon 20+ mln voor neer. Wel jammer dat er op Berghuis na er helemaal geen linksbenige buitenspelers rondlopen lijkt het.

8 september 2021 om 00:08

Stengs en Ihatarren, beiden tot voor kort toptalenten.

8 september 2021 om 09:07

Kwestie van tijd dat 2 van die 2 gaat komen, vooral Ihatarren is zo'n type die perfect kan passen. Hoop echt dat hij los gaat komen in Italië.

8 september 2021 om 16:07

Stengs aub niet, nooit wat ingezien. Echt een samenvattings speler. Voor mij persoonlijk past die echt in het rijtje met kluivert, beide worden altijd talent genoemd maar ik heb het nog nooit gezien.

8 september 2021 om 00:09

Bizar he weinig linkspoten. Ook veel die niet doorbreken of goed genoeg zijn voor het Nederlandse elftal

8 september 2021 om 00:11

Danjuma scoorde tijdens zijn oranje debuut ook gelijk tegen België..voor wat het waard is.

Heb dankzij suley van VI al heel vaak van Mark Flekken met een F gehoord. Was altijd verbaasd dat hij nooit in beeld was. Schijnt toch een aardig goed potje te kunnen ballen.

8 september 2021 om 00:12

Mini goat is that you? HAHA de Voetbal International volgers kennen deze man natuurlijk allang!

8 september 2021 om 05:54

Ja heel vreemd dat niemand van deze Flekken had gehoord. Heeft 15 wedstrijden gekeept in 3 seizoenen.

8 september 2021 om 06:20

Omdat Flekken nooit ook maar een half seizoen eerste keeper is geweest op een hoger niveau van de derde Bundesliga. Ik luister ook graag naar the goat maar dat hij bij oranje wordt genoemd is ronduit gestoord. Laat hem het eerst maar eens volhouden om een paar wedstrijdjes achter elkaar te spelen.

8 september 2021 om 08:36

Uhm was gewoon vaste 1e keep in de 2e bundesliga wat lul je. Daarna overstap naar freiburg 1e bundesliga 1 jaar op de bank en nu 1e keep... dus met je nooit hoger gekeept dan 3e liga is gewoon bs

8 september 2021 om 10:07

Vorig jaar leek die al 1e keeper te worden. Maar het was tot nu toe dat die steeds geblesseerd raakte wanneer die de 1e keeper leek te worden.

Hopelijk dat el ghazi er over een maand bijzit. Altijd een zwak gehouden voor hem en vond altijd dat ajax hem te makkelijk liet gaan

8 september 2021 om 00:21

Hopelijk zit hij er niet bij. De enige reden dat hij erbij zou zitten zou zijn omdat hij misschien van al de genoemde namen als rechtsbuiten het meeste ervaring heeft. Hij is gewoon minder dan Gakpo, Malen en Bergwijn naar mijn mening.

8 september 2021 om 07:29

En laten die alle 3 nou niet rechtsbuiten kunnen spelen maar El Ghazi wél (speelt bij AV vaker links weet ik).

8 september 2021 om 13:04

Hij laat het wel gewoon zien in de premier League, dat lukt Bergwijn niet, malen en gakpo hebben het beide ook enkel in de eredivisie laten zien

8 september 2021 om 15:00

Bergwijn speelt ook bij een grotere club, waardoor hij veel minder speelminuten maakte. Moet zeggen dat ik hem tegen Wolves en City wel goed vond aan de start van dit seizoen en hopelijk kan Bergwijn die lijn doortrekken. Hij heeft gewoon meer talent dan el Ghazi, zo simpel is het natuurlijk wel gewoon.

Dat el Ghazi 10 goals heeft gemaakt vorig seizoen, zegt mij niet zo heel veel eigenlijk. Misschien was het gewoon een uitschieter, zie je ieder seizoen wel bij een speler.

Gakpo en Malen hebben natuurlijk nog alles te bewijzen, maar zij lijken mij meer potentie te hebben.

8 september 2021 om 16:12

El ghazi kan ook niet rechtbuiten... liever regelrechtbuiten de selectie. Bij Ajax was het helemaal niks maar gebrek aan beter en bij aston villa vond ik hem nog steeds een blind paart de wedstrijden die ik gezien heb. Iets sterker geworden en wil heel graag maar ziet het gewoon niet. Voor de rest heeft hij wel de gunfactor omdat het een lieve jonge is die er wel alles voor zou geven maar in de wedstrijd oogt het dan weer als een slome inslaap gevallen gozer dat is echt heel gek.

8 september 2021 om 17:18

El Ghazi kan niet rechtsbuiten? Speelt zo'n beetje het grootste gedeelte van zijn carriere op die plek dus kan het heel prima. Dat je hem niet goed genoeg vind is een ander verhaal natuurlijk.

8 september 2021 om 17:56

Je hebt El Ghazi overduidelijk al een tijd niet zien spelen want de beste man zet zich tot de laatste minuut voor de volle 100% in en is vele malen sterker geworden sinds zijn tijd bij Ajax.

Mooi dat hij El Ghazi specifiek noemt, is het seizoen sterk begonnen en doet niets onder voor Berghuis. Zal voor zo’n jongen ook een mooie motivator zijn dat als hij z’n vorm doortrekt tot de volgende interlandperiode, hij er zomaar weer bij kan zitten.

Jerdy Schouten van Bologna is ook interessant. Maar die rechterspits blijft zoeken. Ben blij dat Rensch goed inviel. Want je wil in principe alle posities dubbel bezet hebben en dat was bij de rechtsback nog een zorgenkindje. Van Gaal heeft vaker out of the box gedacht bij het samenstellen van zijn selectie, dus ik ben benieuwd welke spelers er doorkomen met die brede blik. Daarin brengt hij zeker meer toewijding dan de bondscoaches die na hem kwamen.

Nouja, als je veel Bundesliga kijkt dan ken je Flekken wel, ik weet alleen sinds kort dat hij een Nederlander is, altijd gedacht dat hij gewoon Duits was haha. Is echt wel een prima keeper, geen topper ofzo maar zeker niet minder dan Cillessen of Krul.

El Ghazi is volkomen begrijpelijk, achter Berghuis heb je nu eigenlijk niks, Malen, Memphis, Bergwijn en Gakpo kunnen allemaal op links spelen maar niet op rechts, toch wel heel opvallend haha. Mocht El Ghazi inderdaad een kans krijgen, ben ik wel benieuwd wie hij niet op zal roepen, dat zal dan toch wel tussen Bergwijn en Gakpo moeten gaan.

Het is wachten op een linkspoot in de aanval. In Jong Oranje is die er niet. Daar zijn vooral spitsen. En die kunnen we trouwens ook wel gebruiken. Een Boadu, Brobbey of Zirkzee, dan kan Memphis ook af en toe op links. Ben benieuwd wie het het verst gaat schoppen. Maar wie is er in de onder 19 die een goede linkerpoot heeft voorin? Zo zonde dat Ihattaren het heeft verknald bij PSV, hij had 12 jaar bij de nationale ploeg kunnen zitten.

8 september 2021 om 17:30

Ben blij dat je voor Marokko hebt gekozen hoor! Maar wat had NL je goed kunnen gebruiken! (Hoop dat je snel weer word geselecteerd) en voor de rest met je eens.. maar ik denk dat BergWIJN en El Ghazi ook prima op rechts kunnen hebben ze vaker bewezen ! En BergHUIS moet ook scherp gehouden worden!

Louis! Heerlijk om de verandering te horen in het selecteren van spelers. Mark Flekken heeft toch wel een aparte maar een mooie carrière. Al een paar jaar bij Freiburg nu, was destijds een redelijke stand in voor Schwolow? Alleen raakte geblesseerd! Dacht ik te menen. Leuke speler en eentje die ik zelf uit het oog was verloren.

Mooi om te zien dat er nu ook kansen zijn voor een andere groep soort van spelers.

Ik zie dat Flekken zelfs een keer heeft gescoord, al is het in de 3e bundesliga. Altijd handig zo'n supersub in de laatste minuten als hij mee naar voren moet. Louis denkt in kansen!

Doet het al jaren goed in Duitsland hij komt volgens mij uit Limburg

Ik denk dat we met Cillessen, Bijlow en Drommel de beste 3 Nederlandse doelmannen hebben.
Aangezien ik niet alle wedstrijden kan zien: hoe is Bijlow voetballend (en dat vraag ik niet met sarcasme vanwege die fout van gisteren, waarbij de arbiter eveneens in de fout ging)?

8 september 2021 om 09:47

Ik vind bijlow voetballend meer dan prima. Laat zich meestal niet opjagen en speelt de bal strak. Zijn verre trap mag soms wel wat beter, heeft soms iets te veel power. Aan de andere kant, dat zijn lastige ballen en het is niet dat de rest van de spelers een bal over 30m, laat staan 50-70m op de stropdas leggen.

Die fout van gisteren is inherent aan het voetbal in Nederland. Naar mijn vergelijkbaar met goal van Haaland waar Depay de bal verliest, of de kans van Montenegro bij verlies van Wijnaldum. Het willen zoeken naar een voetballende oplossing. Bijlow had moet herkennen dat die bal van Rensch rechtsstreeks vanaf de IC uit het ziekenhuis kwam. In zo'n positie je keeper aan spelen is twijfel achtig, en dan ook nog eens zo slecht. Dan moet je als keeper herkennen, dat je die bal gewoon een rotschop moet geven. En daarna pakt ie nog bijna de rode kaart ook.
Maar dit is dan een optel som van twee onervaren spelers, maar wel iets dat in Nederland uit ons systeem moet.

8 september 2021 om 11:11

Zeker, die bal van Rensch daar begint het mee. Die is te kort. Vervolgens maakt Bijlow een ongelukkige keuze door van Dijk te willen aanspelen i.p.v. wegrossen en i.m.o. wordt vervolgens een overtreding op van Dijk gemaakt. Maar ik vond aan de andere kant ook de penalty die NL kreeg onterecht, omdat buitenspel voor de overtreding plaatvond in mijn optiek.
Verder vond ik dat Bijlow een prima indruk achterlaten over 3 wedstrijden. Eindelijk een concurrent voor Cillessen, want dat heeft veel te lang geduurd. Ik vind Cillessen nog steeds een degelijke keeper, maar verre van wereldtop. Hopelijk wordt Bijlow (of voor mijn part Drommel) beter dan hij. De keuze zal lastig worden voor de bondscoach tussen Cillessen en Bijlow op dit moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

131 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren