‘Louis van Gaal was de slechtste trainer uit mijn carrière’

Donderdag, 2 september 2021 om 19:20Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:38

Louis van Gaal krijgt donderdag opnieuw een schop na van Ángel Di María. Het is al langer bekend dat de twee geen goede herinneringen bewaren aan hun gezamenlijke periode bij Manchester United, nu wordt Van Gaal door Di María 'de slechtste coach' uit zijn carrière genoemd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Het antwoord van Louis van Gaal in 2019 is ook nu weer perfect van toepassing, zoek het lekker bij jezelf Angel.

2 september 2021 om 19:21

Di Maria is een van de meest ondergewaarde voetballers in mijn ogen. Deed het uitstekend bij real en was ook een van de sleutelspelers in het behalen van la decima. Bij PSG en Argentinie doet hij het ook uitstekend. Van Gaal had nou niet bepaald een succesvolle periode bij united, dus ik vind dat je ook best kritisch mag zijn richting onze ome Louis. Hij heeft Di Maria gewoon niet juist gemanaged.

2 september 2021 om 19:39

Di Maria vind ik erg goed, dat zeker. Maar dit is wel kleinzerig gedrag. Ik denk wel dat er twee mensen schuld hebben hier, maar ik denk vooral dat ze dit niet in de media moeten uitvechten. Onnodig en kinderachtig van Di Maria. Even los van in hoeverre hij gelijk heeft.

2 september 2021 om 20:07

Ze? De reactie van van gaal dateert uit 2019

2 september 2021 om 20:48

Wiens carrière is het nou? Wie hielp wie nou door kritisch te zijn op verbeteringen? Ongelooflijk wat een onvolwassen levenshouding

2 september 2021 om 21:06

Ik denk dat het vooral cultuur is, wij Nederlanders zijn al behoorlijk direct en dat wordt vaak als onbeschoft opgepakt. vGaal en dan nog een tikkie directer dan de gemiddelde Nederlander, kan me voorstellen dat het dan niet altijd clickt zeg maar

2 september 2021 om 23:10

Er speelde bij Manchester wel veel meer. Na een inbraak voelde zijn familie zich niet meer veilig. Verder heeft hij daar niet gebracht wat men verwachtte, natuurlijk zijn 4 goals en 12 assists in 32 wedstrijden niet erg slecht maar er werd meer van hem verwacht.

2 september 2021 om 23:13

Direct? Nou nee meer achterbaks en vaak onbeleefd

Het laten zien van die slechte passes zal vast met een reden zijn, namelijk er van leren en jezelf ontwikkelen. Van alleen maar schouderklopjes wordt niemand beter.

2 september 2021 om 19:24

Klopt, maar van alleen focus op slechte punten ook niet. Voetballers zijn net mensen af en toe.

2 september 2021 om 20:11

Je moet altijd met die goede dingen beginnen in plaats van alleen het slechte uit te lichten. Leren ze je ook in het onderwijs.

Heftige uitspraken naar Van Gaal , Van Gaal en Latino's gingen sws nooit samen maar heftig dit is de zoveelste keer dat Di Maria Van Gaal een schop na geeft die heeft echt een hele erge hekel aan Van Gaal en die hekel stopt maar niet.

2 september 2021 om 19:16

Als die hekel gestoeld is op het laten zien van slechte passes, dan vind ik Di Maria een bekrompen persoon die het liefste de hele dag van iedereen hoort hoe geweldig hij is, in plaats van geholpen worden in ontwikkeling en het maken van de juiste keuzes.

2 september 2021 om 19:26

Ik weet dat veel mensen tegenwoordig alleen nog maar zwart en wit zien, maar er zit toch ook nog iets tussen het alleen laten zien van slechte passes, en iedereen horen vertellen hoe geweldig je bent? Of zijn dat de enige twee smaakjes?

2 september 2021 om 19:40

Dat heet een overdrijving inderdaad IronManUtd! Knap gespot.

2 september 2021 om 23:05

Brazilianen bij Barcelona mochten hem ook niet. Rivaldo vertrok niet voor niets naar milan.

Zijn nogal uitspraken van Di Maria het was inderdaad niet een succesvolle periode van van Gaal bij United maar Di Maria presteerde toen ook helemaal niet dus heeft geen recht van spreken in dit geval

2 september 2021 om 19:28

Van gaal geeft zelf al een beetje antwoord: Maar ik heb hem op iedere positie in de aanval laten spelen
Misschien was wat vastigheid een idee geweest. Verder speelde di maria voor hij kwam bij real een absoluut krankzinnig goed seizoen en nadat hij vertrok heeft hij het bij psg toch ook best laten zien. Misschien was er bij united dus wel iets mis waardoor hij het lastiger had?

2 september 2021 om 19:31

Denk dat het een beetje en en is in dit geval bij Madrid en PSG presteert Di Maria uitstekend inderdaad
Onder van Gaal was het minder misschien was vastigheid een stuk beter geweest maar zijn instelling was destijds ook niet optimaal

2 september 2021 om 20:09

Of het is inderdaad de premier league zoals van gaal al zei.

2 september 2021 om 20:14

Denk dat je de PL dan wel een beetje overschat. Di Maria heeft het vaak genoeg in de Champions League of op WK’s laten zien. Was zelfs by far de beste man toen Real La Decima won.

Makkelijk om de schuld van zijn falen bij Louis te leggen. Hij maakte destijds de verwachtingen gewoon niet waar. Het zou hem juist sieren, wanneer hij later kritisch op terug zou kijken maar helaas.

snap di maria zijn uitspraak, gebruikte di maria ook helemaal verkeerd Di Maria is meer een rechtsbuiten/cam, Van Gaal gebruikte hem als cm-cvm

2 september 2021 om 19:15

Haha Van Gaal is tot veel in staat, maar Di Maria cvm zetten heeft hij echt niet gedaan hoor.

2 september 2021 om 19:18

Volgens Transfermarkt het grootste gedeelte gewoon op left/right winger gespeeld en precies 0x als CVM.

2 september 2021 om 19:18

Dit is dus gewoon niet waar, Di Maria heeft bijna altijd aan de buitenkant gestaan of op #10. Zelfs als spits heeft hij het mogen proberen als ik het me goed herinner. Louis heeft gelijk dat hij het op allerlei posities heeft geprobeerd, maar hij heeft hem niet vast in die rol gebruikt of gezien.

2 september 2021 om 20:37

In zijn real periode heeft Carlito heeft hem als Cm neerzet en dat was echt wel een groot succes Messi-123. Lins half bedoel ik, maar als middenvelder kende hij zijn beste periode.

2 september 2021 om 20:51

@aqua1 onder ancelotti was ie echt gruwelijk, zijn dribbels en afstandschoten kan je enorm van genieten en heeft best wat snelheid, blijf het dom vinden dat real di maria en Mesut Ozil hebben verkocht

2 september 2021 om 21:06

Klopt helemaal, beiden hadden moeten blijven, maar aan de andere kant Ozil wilde zelfde weg omdat hij te laf was om concurrentiestrijd aan te gaan met Bale, dat wilde hij niet hij wilde 100 procent zekere basisplaats, zo iets kan je niet garanderen. Ozil was een genot om te zien dat zelfde gold voor Di Maria zijn onvoorspelbaarheid was zijn grootste kracht en wat een trap....

2 september 2021 om 22:53

Een bod van 75 miljoen op di Maria kon real Madrid toen niet weigeren. Eens hij was bij Madrid fenomenaal en hadden longen als een paard maar voor 75 miljoen zegt geen enkele club nee

3 september 2021 om 04:38

Messi_123, maar je blijft er wel bij dat Van Gaal hem cvm zette? 😉

Nou snap ik dat Louis van Gaal zijn stoicijnse hoofd niet bepaald hebt met feedback. Maar dit is ook wel heel snel gekrenkte ego van Di Maria. Die dacht te horen hoe goed hij is, terwijl Louis iets meer/anders van hem verlangde. Altijd fijn zulke artikelen om wel klein beetje om te lachen hoe die ego's functioneren.

Di Maria heeft altijd gepresteerd, behalve onder Gaal.
Duidelijk dat het tussen hen dus niet boterde.
Ik denk dat de druk in Engeland voor Gaal te groot was en hij daarom afreageerde op enkele spelers

2 september 2021 om 20:35

En Van Gaal zegt weer dat de druk in het PL spel voor Di Maria te groot was. Dat is tenminste nog een voetbalinhoudelijke reden.

Maar het kan ook al voldoende zijn als het niet botert. Net als bij Schmidt en Ihattaren. Alleen had Di Maria natuurlijk al meer laten zien.

Angel, de ongekroonde koning. Wat hou ik van zijn spel. Bij real heeft ie barca we een paar keer lamlendig gespeeld. Toch nooit onbetwist basis. Vind het een heerlijke voetballer.

2 september 2021 om 20:42

Helemaal mee eens, geweldige speler. Keiharde werker die op alle aanvallende posities kan spelen.
Vindt di Maria zelfs een van de meest ongewaardeerde spelers ooit, Benfica filmpjes op Youtube zijn echt mooi.

Niettemin, van Gaal mag een punt hebben maar dat is geen reden om een speler helemaal af te branden en gevoel te geven dat hij niks goed kan doen. Kapitaalvernietiging tot en met wat ik dan weer arrogant vindt. Naar trekje van meneer van Gaal.

2 september 2021 om 20:36

We zijn daar toch niet bij geweest? De ene speler breekt na twee keer kritiek. En de ander is niet kapot te krijgen. Zou ook zomaar kunnen dat Di Maria wat overgevoelig was.

Zo zie je maar dat een toptrainer en topspelers niet altijd met elkaar om kunnen gaan. Denk dat Van Gaal meer een zwart-wit persoon is, en Di Maria een gevoelsmens. Van Gaal heeft vaker problemen gehad met dit soort spelers (oa Van Persie). Opvallend vind ik dan dat Wayne Rooney, Van Gaal de beste trainer vindt waarmee hij heeft samengewerkt. Dit terwijl Ángel en Rooney toch in hetzelfde team hebben gespeeld.

2 september 2021 om 23:27

Di Maria heeft wel meer grote trainers gehad. Rooney had Ferguson, van Gaal, Koeman en die laatste wil ik niet eens echt meetellen aangezien het maar 2 maanden waren. Di Maria heeft Mourinho, Ancelotti, Tuchel, Pochettino, van Gaal gehad

Kunnen we eens stoppen om rond elke wedstrijd waar Van Gaal ook maar op enige wijze bij betrokken is, een speler die meer dan 10 jaar geleden een keer met Van Gaal heeft gewerkt aan het woord te laten om een bak stront over Van Gaal uit te strooien? Over elke trainer zijn dit soort verhalen. De verhalen van Rafael da Silva en Angel Maria over Van Gaal, het boeit niemand omdat het zeikverhalen van spelers die onder Van Gaal niet presteerde/speelde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

406 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

‘Ik ga nergens van uit, maar het liefst speel ik voor Nederland’

Pascal Struijk wil in 2022 met het Nederlands elftal naar het WK en hoopt op een belletje van de KNVB. De verdediger van Leeds United behoorde echter nog geen enkele keer...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren