Wouter Burger verlaat Feyenoord voor ‘een heel mooi, nieuw avontuur’

Dinsdag, 31 augustus 2021 om 19:19Yanick Vos • Laatste update: 19:27

Wouter Burger heeft Feyenoord verlaten. De twintigjarige middenvelder annex verdediger heeft een contract met FC Basel ondertekend, zo melden de clubs dinsdagavond. Volgens RTV Rijnmond verkoos hij een overgang naar de Zwitserse topclub boven een transfer binnen de Eredivisie. Feyenoord bereikte maandag namelijk een akkoord met Sparta Rotterdam over Burger.

De transfer van Burger naar Basel komt niet uit de lucht vallen. Feyenoord Transfermarkt bracht eind juni al naar buiten dat de Zwitsers interesse hadden. Volgens de berichtgeving werd ingezet op een transfer van minimaal een miljoen euro. Een maand later leek een transfer af te ketsen omdat de onderhandelingen waren stukgelopen. Na nieuwe gesprekken hebben de betrokken partijen toch een akkoord weten te bereiken en gaat Burger aan de slag in Zwitserland.

"Als je als zelfopgeleide jongen Feyenoord verlaat dan moet dat mijns inziens wel voor een heel mooi, nieuw avontuur zijn", vertelt Burger op de clubsite. "Dat is FC Basel in mijn ogen. Dat neemt niet weg dat afscheid nemen me zwaar valt. Deze club, alles wat ik hier geleerd en meegemaakt heb – zowel bij Feyenoord Academy als bij het eerste elftal – neem ik als bagage en als prachtige herinnering mee naar Zwitserland. Mijn dank daarvoor is groot, net als mijn dank aan de supporters van deze schitterende club."

Burger maakte in de zomer van 2013 de overstap van de jeugdopleiding van Excelsior naar Feyenoord. Tot een grote doorbraak in De Kuip kwam het niet. In de tweede helft van het seizoen 2019/20 werd hij verhuurd aan Excelsior, terwijl hij afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Sparta Rotterdam. Onder trainer Henk Fraser kwam hij tot negentien Eredivisie-optredens en twee doelpunten. Feyenoord zag met Jordy Wehrmann eerder al een speler vertrekken richting Zwitserland. De middenvelder stapte na een verhuurperiode van enkele maanden definitief over richting FC Luzern.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Prima deal. Komt voor Feyenoord tekort imo

31 augustus 2021 om 10:06

Eens al had ik hem er dit jaar misschien nog wel bij willen houden voor de breedte.
Voor basis te kort maar de breedte hebben we niet zo heel veel.

31 augustus 2021 om 10:15

Helemaal mee eens, heb 'm regelmatig zien ballen bij Excelsior maar het hield echt niet over. Zelfs daar was ie niet iedere wedstrijd de beste en als je voor Feyenoord 1 in aanmerking wilt komen zal je het op z'n minst bij Excelsior wedstrijd op wedstrijd moeten laten zien. Toch vind ik het wel altijd bijzonder, want als je jarenlang één van de betere spelers in jouw leeftijdscategorie bent, waarom lukt het dan niet om door te stoten?

31 augustus 2021 om 10:42

Dan is het toch gek dat een ietwat vergelijkbare club het wel in hem ziet zitten?

31 augustus 2021 om 11:13

Dat is het ook. Maar ze hebben de stempel van Feyenoord mee, dus clubs nemen dit soort spelers sneller over.

Want ook Wehrmann en El Bouchataoui waren niet "all that" bij FC Dordrecht.

31 augustus 2021 om 14:41

Wat bedoel je met ‘stempel van Feyenoord’?

31 augustus 2021 om 19:56

Dat als je eenmaal bij een topclub als Real , Atletico , Bayern , Chelsea of Feyenoord gespeeld hebt , je eigenlijk overal wel aan de bak komt.

Jammer genoeg zagen we deze week. Dat hij gewogen te licht is bevonden als CV. Deed in de jeugd middenvelder prima samen met Wehrmann jammer dat onze talenten niet kunnen aanhalen.

31 augustus 2021 om 10:06

Malacia, bijlow, Geertruida, kokcu etc. haken niet aan vanuit de jeugd?

31 augustus 2021 om 10:14

Ik denk dat hij de nieuwe lichting bedoeld, die jij nu opnoemt zijn reeds gearriveerde spelers.

31 augustus 2021 om 10:30

Dat zijn allemaal lichtingsgenoten van Burger. Toen Feyenoord in de Youth League speelde was dat onder andere met Bijlow, Geertruida, Malacia, El Bouchataoui, Burger, Kokcu, Joel Zwarts, Vente en Lewis. Daarvan hebben best veel spelers het eerste elftal gehaald.

31 augustus 2021 om 11:16

Ik bedoelde eigenlijk meer de middenvelders. Burger AEB Wehrmann waren in de jeugd echt grote talenten. Malacia was nooit een grooit talent maar heeft zich zover geknokt. Jammer dat de spelers die nu doorbreken geen middenvelders of aanvallers zijn. Die kan je later verkopen voor mooiere bedragen.
Kokcu tel ik niet die loopt een tijdje mee.
Ik verwacht veel van Hartjes Malimbo en Hendriks.

31 augustus 2021 om 12:28

Waarom tel je Kokcu niet? Die is praktisch even oud als burger en een jaar jonger dan Wehrmann en AEB. Bovendien altijd in dezelfde jeugdteams gezeten. Geertruida heeft trouwens ook op het middenveld gespeeld in diezelfde jeugdteams. Niet iedereen kan de stap maken, en Geertruida, Kokcu en Summerville waren volgens mij altijd de grootste talenten van hun lichting op de voet gevolgd door Burger. AEB en Wehrmann werd minder van verwacht. AEB is vooral in zijn laatste jaar in de jeugd opeens naar voren geschoven, omdat hij in dat team de spelverdeler was, maar werd daarvoor zeker niet gezien als het grootste talent.

Vandaar dat vd Ven in beeld is..

Howhow, nu moet er vandaag nog echt wat bijkomen zeg! De grote schoonmaak is meer dan nodig maar niet alles de uitgang induwen. We hebben al een smalle selectie en dit wordt alleen maar smaller. Benieuwd of er nog wat verassingen komen vandaag.

31 augustus 2021 om 11:17

Jammer genoeg konden we ballerina Diemers nergens kwijt. Zal Diemers na elke wedstrijd nier duizelig zijn hij draait alleen maar rondjes.
Texiera mag ik weg voor in de breedte prima.
Jammer dat Antonucci geen kans krijgt

Toch niet verkeerd voor Burgers. In het mooie Zwitserland beetje voetballen.

31 augustus 2021 om 10:26

Ik vraag me af hoe deze Zuid Beijerlander gaat settlen daar - Zwitserse mensen, en vooral in steden als Basel en Zurich, zijn nou niet bepaald de makkelijksten als het op het settlen van buitenlanders gaat. Je mag meedoen, maar je blijft altijd een buitenstaander.

31 augustus 2021 om 10:51

Achja het is een profvoetballer. Dat zal wel loslopen.

Jammer, Sparta kan hem nu heel goed gebruiken. Desondanks logische stap, kan toch Europees spelen met Basel, of eigenlijk mondiaal.

Prima dat middelmaat word verkocht. Werd hoog tijd

Tja, die jongen moet gewoon gaan spelen (en zich focussen op het middenveld imo) en zijn perspectief komt nog altijd niet verder dan bankzitter ofwel invaller. Heb absoluut nog wel vertrouwen dat hij het kan maken en Basel is zeker weten een mooie stap om dan hopelijk echt z'n minuten te gaan maken. En bovendien maakt dat, wellicht, ook meer duidelijk over die transfer van van de Ven.Voor m'n gevoel trouwens wel lang geleden dat we als Feyenoord zijnde zo'n laatste transferdag hadden. Er kan nog echt van alles gebeuren blijkbaar.

Boskamp zou Balen dat Burger weggaat bij Feyenoord is zijn favo speler van Feyenoord.

31 augustus 2021 om 13:43

Ook een van mijn favoriete spelers. Burger vind ik minstens zo getalenteerd als Kokcu. Snap het experiment niet zo met hem als centrale verdediger. Hij is gewoon een nummer 8.

Lang vertrouwen gehouden in Burger, maar kwam uiteindelijk gewoon tekort. Mist helaas flink wat handelingssnelheid. Succes Wouter!

Jammer, maar helaas. Het scheen altijd zo'n groot talent te zijn, maar dat is er nooit helemaal uitgekomen, althans niet voor het niveau van Feyenoord. Voor een miljoen verkopen is een goede deal en dat betekent denk ik dat er hoe dan ook nog een CV onze kant op komt. Van de Ven heb ik amper zien spelen, maar de geluiden zijn goed, dus kom maar door.

Ik snap niet wat nou de bedoeling is. We hebben erg weinig opties voor de breedte en dan gaan ze burger verkopen en Conteh ook verhuren. Voor de breedte heb je gewoonweg meer spelers nodig. De selectie lijkt mij nu echt te smal.

31 augustus 2021 om 11:20

Ja was echt schrijnend afgelopen weekend, Feyenoord hadt alleen Ausner en Haps op de bank. De rest alleen jeugdspelers, dit is topclub onwaardig.

31 augustus 2021 om 11:32

Feyenoord is dan ook qua financiën momenteel zeker geen 'topclub', maar zonder Burger ga je er niet hard op achteruit.

31 augustus 2021 om 11:40

Nou ja dat begrijp ik maar je mag toch wel wat verwachten van Feyenoord.

Klopt Burger is niet goed genoeg maar breedte van de selectie is toch ook belangrijk 2/3 blessures en je valt gewoon buiten de top 5.

31 augustus 2021 om 12:03

Ja precies. In principe heb je erg veel spelers laten gaan maar sommige zoals burger of conteh kun je veel beter behouden. Je speelt 2 keer in de week en dat zijn de meeste niet gewend zoals afgelopen weekend duidelijk werd. Geld is er niet dus kun je beter sommige met potentie behouden en op de bank zetten.

31 augustus 2021 om 12:21

Maar Burger is toch ook niet iemand die dat soort gaten op gaat vullen? Wat schiet je met hem nou op? Hij is op geen enkele positie ook maar halverwege goed genoeg.

Blijft wel heel weinig over zo. Al mogen Texeira, Diemers en Haps ook nog wel weg.

Moeten we natuurlijk nog wel een nieuwe CV, linksback, spits en 2 middenvelders erbij halen. En Nelson natuurlijk.

31 augustus 2021 om 10:27

Texeira en Diemers zijn jammergenoeg geblesseerd en daar is dus geen interesse in. Vanuit Turkije is er interesse in Haps, dus die zou nog wel kunnen gaan. Als v/d Ven komt, dan heb je er een cv bij en kan Hendriks naar lb.

31 augustus 2021 om 11:41

San zal Antonucci wel naar Volendam gaan (huur0 in de deal met vd Ven.

31 augustus 2021 om 11:44

Dat hoop ik ook

Nu mag er zeker nog wat bijkomen want wat er op de bank zit is wel erg licht en het seizoen is nog lang, benieuwd of er echt nog wat gebeurt ⚽⚽

Juiste zet komt bij Feyenoord tekort helaas
Fc Basel mooie club voor hem veel succes Burger
Al had ik je ook nog graag op de nl velden bij sparta bezig gezien ofzo

Hoewel ik had verwacht dat Burger er voor de breedte van de selectie nog wel bij bleef, moet het toch voor elke voetballiefhebber die Feyenoord graag weer richting topclubstatus ziet opkrabbelen - ik reken me daar zelf toe - heerlijk zijn om zo'n verfrissing mee te maken? Het vertrek van Berghuis lijkt een bevrijding te zijn voor de selectie, waar ook Haps, Botteghin en Jorgensen lang genoeg deel vanuit hebben gemaakt. Dat je talenten die tekort komen zoals Burger en Wehrmann, middelmaat als Fer, Conteh, Nieuwkoop, Van Beek en Marsman en obscure miskopen als Bozenik, Pratto en Narsingh ook kwijt bent ruimt lekker op. Jahanbahskh lijkt me een prima aankoop, Trauner is voor Feyenoord wat Ramalho voor PSV is, Til is een schot in de roos, Aursnes en Pedersen passen volgens mij naadloos in het team en Nelson moet wel een verbetering zijn ten opzichte van wat Feyenoord had. Qua breedte zit Feyenoord nog wat dun in de veren, maar in het verleden gaf dat noodgedwongen ruimte voor talentontwikkeling binnen het eerste elftal. Ik hoop voor Rotterdam dat Hartjes, Hendriks, Milambo en Antonucci in de luwte van de basis hun kans krijgen en grijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder148
J. ToornstraMiddenvelder143
B. LinssenAanvaller148
L. SinisterraAanvaller136
J. BijlowKeeper120
A. JahanbakhshAanvaller121
C. DessersAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Middenvelder, 20 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren