Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Looi voert twee wijzigingen door voor allesbepalend laatste groepsduel

Laatste update:

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft twee wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling ten opzichte van de duels met Jong België (0-0) en Jong Portugal (1-1). Devyne Rensch raakt zijn plek kwijt aan Milan van Ewijk, terwijl Wouter Burger de plek inneemt van de geschorste aanvoerder Quinten Timber. De wedstrijd begint om 18.00 uur en is te zien op NPO 2.

Bart Verbruggen staat onder de lat. De verdediging, van rechts naar links, bestaat uit Van Ewijk, Jan Paul van Hecke, Micky van de Ven en Quilindschy Hartman. Het middenveld wordt gevormd door Burger, Ryan Gravenberch en Kenneth Taylor. Jurgen Ekkelenkamp behoudt zijn basisplek als rechtsbuiten. Samen met linksbuiten Crysencio Summerville en spits Brian Brobbey moet hij voor de doelpunten zorgen.

Een overwinning voor Jong Oranje is genoeg om zich te plaatsten voor de kwartfinale. Een gelijkspel kan ook genoeg zijn, maar dan moet de ploeg van Van de Looi hopen op een gelijkspel tussen Portugal en België én meer scoren dan onze zuiderburen. In een poging kwalificatie te bewerkstelligen moet Nederland het stellen zonder Quinten Timber, die na zijn fatale gele kaart tegen Portugal (1-1) geschorst moet toekijken. Van de Looi weet dat zijn ploeg in het hol van de leeuw acteert. “In het vorige stadion, dat leeg was, kon je vanaf de kant vrij makkelijk coachen en kon ik iedereen aan de overkant goed bereiken”, blikte hij terug bij de NOS. “Dat zal hier met 40.000 toeschouwers natuurlijk niet gaan lukken.”

Een vol stadion dus voor gastland Georgië, dat na een 2-0 overwinning op Portugal en een 2-2 gelijkspel tegen België verrassenderwijs de leider van Groep A is. Het team van bondscoach Ramaz Svanadze is al vijf wedstrijden ongeslagen en heeft dat bovendien weten te bewerkstelligen zonder Kvicha Kvaratskhelia, die vlak voor de start van het toernooi afzegde wegens de kans op overbelasting. Bij afwezigheid van de sterspeler van Napoli is Georgiy Tsitaishvili vooralsnog de grote man bij Georgië. De vleugelspeler van Lech Poznan, die in Polen gecoacht wordt door John van den Brom, tekende voor twee assists tegen Portugal en een treffer tegen België. Georgië heeft aan een punt genoeg om zich te verzekeren van de kwartfinales.

Opstelling Jong Oranje: Verbruggen; Van Ewijk, Van Hecke, Van de Ven, Hartman; Burger, Gravenberch, Taylor; Ekkelenkamp, Brobbey, Summerville.

Opstelling Jong Georgië: Mamardashvili; Sazonov, Gelashvili, Kalandadze, Gocholeishvili; Lominadze, Mekvabishvili, Azarov; Davitashvili, Gagua, Tsitaishvili.

Jong Oranje - Jong Georgië:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ekkelenkamp op 10 en Manhoef op de flank aub

Nou het heeft twee wedstrijden (buitenom de kwalificatie) geduurd, maar nu ziet ook eindelijk Van Der Looi dat dat overschatte talent Rensch er niks te zoeken heeft.

Lijkt net alsof ze het bij de KNVB er om doen. Wat een bagger opstelling weer...

27 juni 2023 om 18:35

Je had sowieso een veel sterkere selectie mee kunnen nemen, helaas speelde we met het "grote" oranje voor de final four.

Jongens zoals een Botman, Jurrien Timber, Geertruida & Simons hadden allemaal nog mee mogen spelen en hadden ook gewoon in de basis gestaan. Blijft het aanvallend alsnog matig van maar dan wordt de as/fundering van je elftal wel echt een stuk sterker.

Wat heeft Van de Looi met Ekkelenkamp op rechtsbuiten. Slaat helemaal nergens op met die kerel daar. Rensch is terecht gepasseerd want die voegt eigenlijk weinig toe. Hopelijk dat Jong Oranje dit wint want dan ben je sowieso door.

Hoewel ik Timber geen denderende indruk vond maken heeft hij natuurlijk wel meer creativiteit dan Burger, in een wedstrijd die je móét winnen. En belachelijk dat vdLooi blijft volharden in Ekkelenkamp hangend op rechts. Daar komt werkelijk helemaal niks vanaf. Zet daar gewoon een buitenspeler neer, of speel desnoods met twee spitsen en Summerville daar zwervend omheen. Je moet winnen...

27 juni 2023 om 17:15

Hij speelt toch met 2 spitsen zo, Ekkelenkamp moet vooral ruimte maken voor van Ewijk, die feitelijk de Dumfries rol moet gaan verzorgen. Maar alles zal afhangen of Brobbey per ongeluk snel gaat scoren, want die is enorm sterk maar heeft zijn benen verkeerd om aangetrokken de laatste wedstrijden.

Wouter Burger in Jong Oranje. Ik
zie het wel zitten. Jong en grettig.

“In het hol ‘van de Looi’” 😅



Het lijkt erop dat de jongens van Ajax ten koste van veel moeten spelen. Ze hebben sowieso een streepje voor om bij een nationale selectie te komen, dat is een zieke cultuur binnen het Nederlands voetbal, niet alleen de Knvb.

Er wordt niet meer naar echt talent of vorm gekeken, maar bij welke club je zit.

Neem Pasveer. Keepte in zijn laatste jaren bij Vitesse geweldig. Als je dat in adem noemde met Oranje werd je uitgelachen. Hij gaat op zijn 38e naar Ajax en BAM bij Oranje.

Zo zijn er meer voorbeelden. Het maakt het Nederlands voetbal kapot en dan met name richting eindtoernooien. zo creã«er je niet het beste team en een eenheid dat met 23 of 25 ergens volg voor wilt gaan.

Als een Manhoef, v Ewijk, Dallinga (spelers in vorm) zien dat hun 'concurrenten' falen en zelf geen kans krijgen, hoe kun je dan een goed geval houden in een trainingskamp?

27 juni 2023 om 17:24

Er staan maar 2 Ajacieden in he, ik vind Brobbey wel de sterkste spits, al zou ik hem inbrengen als supersub. Maar Zirkzee schrik ik gewoon van, die lijkt als een veteraan te voetballen en Dallinga ken ik echt niet, zou hem graag zien beginnen waarna Brobbey de moegestreden Georgiers mag opvreten.
Taylor doet het in Jong redelijk, zie geen reden om hem er uit te halen.

27 juni 2023 om 17:24

Ik weet niet of je het uberhaupt hebt gelezen, maar er is letterlijk een Ajacied uit de basis gehaald door van der Looi (rensch). Manhoef is niet een concurrent van een Ajacied (ekkelenkamp), maar hoort zeker in de basis te staan. Zeker t.o.v. Ekkelenkamp.

Verbruggen - van Ewijk - van Hecke - van de Ven - Hartman - Reis - Gravenberch - Taylor - Manhoef- Brobbey - Summerville.

Gravenberch hoort gewoon in de basis van Oranje. Hopelijk gaat die naar een team waar hij basis staat

En Brobbey na 1 klein sprintje er geblesseerd vanaf, tja, het zit hem ook niet mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren