Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord profiteert mee van miljoenentransfer Wouter Burger naar Engeland

Laatste update:

Wouter Burger vervolgt zijn carrière bij Stoke City. Stoke maakt vijf miljoen euro over naar FC Basel, war Burger een contract had tot medio 2025. De 22-jarige middenvelder is momenteel in Engeland voor de medische keuring. Als hij deze doorstaat, gaat de middenvelder een vierjarig contract tekenen bij the Potters.

De transfer van Burger betekent goed nieuws voor Feyenoord. De Rotterdammers hadden bij zijn verkoop in 2021 een doorverkooppercentage van tien procent bedongen. Ook heeft de kampioen van Nederland recht op een opleidingsvergoeding van meer dan twee procent. Hierdoor mag technisch directeur Denis te Kloese meer dan een half miljoen euro bijschrijven dankzij de transfer. Feyenoord verkocht Burger voor 700.00 euro, waardoor de club in totaal 1,2 miljoen euro rijker is geworden van de verkoop van Burger.

Sinds zijn komst in Zwitserland speelde Burger negentig wedstrijden in het shirt van Basel. Hij wist hierin zes keer het net te vinden en was vijf keer aangever bij een treffer. Vorig seizoen reikte hij met zijn ploeg tot de halve finale van de Conference League. Daar moest Basel echter zijn meerdere erkennen in Fiorentina (3-4 over twee wedstrijden).

Burger werd geboren in Zuid-Beijerland en genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord. In 2020 werd hij een half jaar verhuurd aan Excelsior en het seizoen daarop stalde Feyenoord hem tijdelijk bij andere stadsgenoot Sparta. Voor de Spartanen kwam hij in totaal twintig Eredivisieduels in actie. Hij maakte hierin twee doelpunten en gaf één assist. Eerder deze zomer was hij met Jong Oranje actief op het EK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hmm weet het niet. Lijkt zich goed te ontwikkelen bij Basel, dat ook vaak ver komt in Europa.
Als ik hem was zou ik nog wachten, een jaar ontwikkelen en dan de stap naar een betere club maken ipv de Championship.
Nog jong genoeg.

2 augustus 2023 om 20:14

Championship kan ook een mooie tussenstap zijn in Engeland. Een of twee goede seizoenen draaien, met een beetje geluk zelf promoveren en je speelt im de sterkste competitie. Daarnaast is het salaris ook prima! Ik begrijp deze stap dus heel goed, zowel sportief als financieel.

2 augustus 2023 om 20:43

Denk dat zowel kans op doorstoten naar PL als het salaris meer aanspreken dan bij Basel.

24 augustus 2023 om 11:16

Zo goed doet Basel het niet meer. Kwamen vorig jaar in de europese mickey mouse league redelijk ver, toen een fatsoenlijke ploeg kwam lagen ze er ook direct uit. Basel is niet meer zo sterk als dat het jaren geleden was.

24 augustus 2023 om 11:19

Basel is een paar weken geleden uitgeschakeld voor Europees voetbal. Normaliter is de championship dan ren mooier podium om je te laten zien dan de Zwitserse super league als je geen Europees voetbal speelt lijkt mij.

24 augustus 2023 om 11:20

basel is niet meer het basel van pak um beetje 5jaar+ terug.
het is een club in verval helaas.

24 augustus 2023 om 11:47

FCB is wel ver terug gezakt. Young Boys zwaai de sceepte weer in Zwitserland.
De tijden met Xhaka, Shaqiri, Frei enzo zijn wel voorbij.

En wie weet speelt Stoke om promotie naar de PL dit jaar

Er zijn veel spelers die in het buitenland wél slagen en presteren in tegenstelling tot in Nederland. Komt natuurlijk omdat niet alle competities even sterk zijn, maar er zijn best veel spelers die hard werken en heel veel energie in een wedstrijd leggen, terwijl in Nederland meestal voetballend de oplossing gevonden moet worden. Burger is precies zo’n speler. Geen verfijnde techniek, maar wel hard werken.

2 augustus 2023 om 21:31

De techniek van Wouter Burger is juist zijn kwaliteit. Ik weet niet of je jet filmpje kent dat hij in 5 tegen 5 bij Jaap Stam een akka 5 doezoe eruit slingert bij Berghuis..

Leuk voor Feyenoord. Een teken van waardering dat de jeugdopleiding goed bezig is. Er wordt goed beleid gevoerd in Rotterdam.

2 augustus 2023 om 22:40

Gozer is al tijdje weg hoor.. waardering voor wat? Dat Burger bij Stoke City kan tekenen? Mag toch hopen dat ze beter opleiden!

Zal wel veel meer gaan verdienen. En wel mooi om in het walhalla te voetballen: Engeland.
Ja, het is nog Championship, maar als je het daar goed ben je zo in de Bpl...

Mooi voor Wouter. Hopelijk gaat hij het goed doen.

Toch mooi meegenomen even die 7 ton.

Nog maar 22 jaar, dus genoeg tijd om zich te ontwikkelen. Wouter Burger oogt als iemand met weinig techniek maar niets is minder waar. Is behoorlijk vaardig met een bal voor iemand van zijn lengte. Ben erg benieuwd hoe hij het gaat doen in de championship. Hopelijk voor hem kan hij dezelfde route volgen als Gustavo Hamer heeft gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren