Nice - Marseille een seconde hervat, reglementaire 3-0 lijkt in de maak

Zondag, 22 augustus 2021 om 23:56Dominic Mostert • Laatste update: 13:05

De wedstrijd tussen OGC Nice en Olympique Marseille is zondagavond kortstondig 'hervat' en vervolgens direct beëindigd door scheidsrechter Benoît Bastien. De spelers van Nice kwamen rond 23.45 uur het veld op, terwijl de spelers van Marseille achterbleven in de kleedkamer. Bastien hervatte het spel, maar floot ook direct weer af. Het is onduidelijk wat voetbalbond LFP over de wedstrijd gaat besluiten, maar volgens de regels zou nu een reglementaire 3-0 nederlaag voor Marseille moeten volgen.

De wedstrijd ontspoorde zondag zestien minuten voor tijd. Nadat Dimitri Payet werd geraakt door een flesje uit het publiek en dat flesje teruggooide, kwamen supporters van Nice in groten getale het veld op. Ze hadden het voorzien op spelers van Olympique Marseille. Meerdere spelers deelden foto's van hun verwondingen. Het was voor Nice de eerste thuiswedstrijd sinds de heropening van de stadions. De ploeg stond nota bene met 1-0 voor, door een doelpunt van Kasper Dolberg. Anderhalf uur na het besluit om het duel stil te leggen, is het definitief gestaakt.

OGC Nice - Olympique Marseille ontspoort: fans vallen spelers aanGerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door koenpsv)

Dat zou het dieptepunt van de franse bond betekenen.

23 augustus 2021 om 00:14

Nice heeft ook wel lef om door te willen spelen. Enig respect voor die club is nu ook weg.

23 augustus 2021 om 06:25

Wanneer dit zou gebeuren laat je eigenlijk al die eencelligen weten dat je op deze manier ook een wedstrijd kan winnen.
Dus..... 12e man het veld op, paar spelers van de tegenstander molesteren of er iig mee dreigen en hoppa match gewonnen.
Top dit!! Helemaal top!! Het gaat helemaal goed zo jongens! Alles klopt in deze wereld.

Even zonder sarcasme... Voetbal lijkt een beetje klaar de laatste tijd. Spelers die op het veld neer vallen en in levensgevaar zijn. Supporters die zich niet kunnen gedragen en vooral de belangen (geld) die spelen en een negatieve beinvloeding zijn op een te maken keuze. De mens moet dit anders gaan doen anders gaat er nog meer fout en kapot. Dit zijn van die typische levenslessen waar je uit kan leren, als je dit niet doet dan kan je wachten tot er meer fout gaat. Buigen of barsten.

23 augustus 2021 om 08:44

Dat is wel te kort door de bocht denk ik. Ik ga er vanuit dat Nice door de bond ook zal worden berecht voor het door het publiek betreden van het veld én aanvallen van spelers op dat veld. Geen idee wat daar voor straf op staat, maar kan mij zo voorstellen dat financiële boetes en een fiks aantal punten in mindering tot de mogelijkheden behoren. Je moet als bond m.i. er in ieder geval voor zorgen dat de actie van de supporters in geen verhouding staat tot wat het hen mogelijk kan opleveren (in dit geval 3 punten).

23 augustus 2021 om 09:01

We gaan het zien, ik hoop eigenlijk dat er wat meer wordt doorgepak, nu doortastend reageren. Dit soort gedrag van mensen (in dit geval supporters maar dit moet altijd gelden) moet aangepakt worden en voorkomen worden. Ik vind dit thema belangrijker dan voetbal.

23 augustus 2021 om 10:52

Het is ook wel onrechtvaardig als Nice nu hard wordt aangepakt, die deden er veel aan om dit te voorkomen. Al hadden ze meer kunnen doen. Maar ik denk wel dat de enige mogelijkheid om dit soort onzin structureel uit te bannen het keihard bestraffen van Nice is. Tien punten in mindering en die supporters levenslang stadionverbod opleggen zou een goed begin zijn. Alleen dan heb je kans dat clubs en medesupporters dit gedrag onmogelijk maken.
Engelse clubs werden eind jaren 80 allemaal uitgesloten van Europees voetbal. Dat heeft extreem goed uitgepakt, terwijl die straf echt heel onrechtvaardig was gezien het feit dat veel clubs die niks deden gestraft werden.

23 augustus 2021 om 10:17

Idd, maar ook van de scheidsrechterskorps, er moeten toch minimaal 7 spelers van de tegenstander op het veld staan om te mogen spelen?, dus die scheids had volgens mijn helemaal niet mogen fluiten voor de tweede helft.

Huh??? Nederlaag voor Marseille???

23 augustus 2021 om 00:02

Ja omdat ze weigeren de wedstrijd uit te spelen krijg een 0-3 nederlaag met mogelijk nog meer gevolgen zoals een boete en punten in mindering, echter zal er in dit geval uiteindelijk andere gevolgen zijn omdat de veiligheid van de spelers van Marseille niet gegarandeerd kan worden. Moet allemaal nog beoordeeld worden door de bond.

Onzin, schande als dit inderdaad gebeurd. Nice moet hier gewoon punten in de mindering krijgen

23 augustus 2021 om 00:09

Wat kan Nice hieraan doen? Beetje lullig om de club te benadelen omdat er een paar idioten zich misdragen

23 augustus 2021 om 00:13

Nice is verantwoordelijk voor de veiligheid van zowel spelers als supporters. Dit was beide slecht geregeld

23 augustus 2021 om 00:23

Stadion ontruimen en dan verder spelen.
Als je je club zo wilt benadelen moeten ze het voor de rest ook verpesten, miss dat mensen in hun omgeving ze in bedwang kunnen houden

23 augustus 2021 om 07:31

Denk dat het er buiten dan helemaal geëscaleerd was. Ze wilden ook sowieso dat OM weg zou zijn met de bus voordat deze vakken achter de goal naar buiten zouden gaan. Ze hadden die aftrap nooit meer moeten nemen natuurlijk. Ik zou de wedstrijd in zijn geheel laten overspelen en dan zonder publiek.

Schandalig als je het mij vraagt, Nice is de ploeg die niet aangevallen wordt door supporters, maar dit zal een dieptepunt van de Franse Bond zijn om dit te doen...

Gekke gedoe telkens. Doet me aan Denemarken denken op het ek. Alleen maar aan belangen en geld denken. Niemand zit erop te wachten om na zulke dingen door te spelen. Gewoon staken en klaar

23 augustus 2021 om 08:30

Want jij wist de gang van zaken daar?

23 augustus 2021 om 08:38

Ik lees net dat de wedstrijd op verzoek van de politie is hervat (die de fans niet buiten het stadion wilden hebben), geen kwestie van geld dus.

Als Marseille hiervoor gestraft wordt zou dat schandalig zijn van de Franse bond.. Het zou typisch zijn, maar echt ronduit schandalig.. En dat allemaal door het gedrag van compleet doorgesnoven randdebielen die zich niet kunnen gedragen. Heel triest!

23 augustus 2021 om 01:56

Marseille dient wel degelijk gestraft te worden, net als Nice. Kijk wat de spelers van Marseille doen. Dagen uit, gaan de confrontatie aan. Uitlokken van ….

In dit geval zou ik zeggen 0-0 en de uit spelende ploeg 3 punten in mindering. De thuisspelende ploeg 5 of 6 punten.

Ik weet dat ik hier de dissonant ben. Maar toen Cantona die supporter aanviel. Stel dat er dan 2 supporters vergelding halen op Cantona. Cantona’s medespelers vallen de 2 supporters aan. En zo ontstaat wat er vanavond is gebeurt. Gaat Man.utd. dan vrijuit?

23 augustus 2021 om 02:08

Waar heb jij het allemaal over. De supporters van nice vallen de spelers van Marseille aan. Nice kan de veiligheid van supporters en spelers dus niet waarborgen. Is dus maar 1 club die gestraft dient te worden en dat is Nice.

23 augustus 2021 om 03:19

En wat als Caesar niet vermoord was op de Iden van maart? Even nutteloze hypothetische stelling.

23 augustus 2021 om 06:57

4f en Lierse hebben een borrel gehad? Vooral 4f snap ik weinig van. Wat doet OM exact fout? Lichte provocaties? Kan een volwassen man daar al niet meer tegen? Dat zou triest zijn

23 augustus 2021 om 08:47

Lierse bedoelde het allesbehalve serieus..

23 augustus 2021 om 12:10

@isco: Ja, dat snap ik ook wel.

Ja joh, beloon vooral het gedrag van die supporters met een 3-0 overwinning...

Mooie manier om kampioen te worden dan, veld bestormen en 3 punten pakken...

23 augustus 2021 om 00:52

Bij F' noord en Ajax en ook Psv is dat toch ook - straffeloos- gebeurd in t verleden?

23 augustus 2021 om 03:45

Oooh als het in het verleden gebeurd is dan is het zo ..

Met deze manier van denken komt er nooit verandering

23 augustus 2021 om 10:10

Waar heb je t over? In welk verleden? Ik kan me voor de competitie geen wedstrijd herinneren waarin zoiets bij PSV is gebeurd. Alleen de wedstrijd in de UEFA cup tegen Kaiserlautern, waarin de "fans" door de hekken braken en het veld bestormde. Hier is PSV toen wel degelijk voor bestraft!

23 augustus 2021 om 17:51

Met 3 punten mindering?

23 augustus 2021 om 18:30

Nee, was toen 2 vakken met supporters leeg tijdens de eerst volgende 2 europese wedstrijden en een boete. Was tijdens een wedstrijd in de kwartfinale van de UEFA cup. Ik zeg al, kan me niet herinneren dat er zoiets in de nederlandse competitie is gebeurt bij een wedstrijd van PSV.

Echt schandalig ik kan hier totaal niet van genieten als mensen mekaar gaan aanvallen en met name op een voetbalveld lijkt wel alsof sommige supporters speciaal naar het stadion komen om de boel te verzieken als je ruzie hebt met je vrouw kan je liever ergens rustig in het park gaan zitten dan je frustratie afreageren op Payet..

Nice, een walgelijke clubze mogen degraderen van mij, spelers die nog ff de fans gaan bedanken, rot toch op. Franse bond is een grap. Als Marseille naar de rechter/CAS stappen als dat gebeurd. Stadion van Nice het hele seizoen volledig leeg laten! En dat vak waar t mis ging 2 seizoenen

23 augustus 2021 om 10:06

Stadion van Nice het hele seizoen leeg laten? Enige nuance aanbrengen in je reacties zou niet gek zijn. Wat heeft de rest van het stadion nou te maken met een klein aantal waanzinnigen. Verder is het ook altijd makkelijk om het op een club af te schuiven; Nice zelf zit hier ook echt niet op te wachten en ga als 10 stewards maar eens zo'n groep tegenhouden.

Voor het slapen gaan kijn kijk ik nooit naar dit soort dingen, maar nu ik dit zo lees, spreek ik schande uit voor de fans van Nice. De rest van het seizoen spelen zonder publiek zou de juiste straf zijn, en ook geen reglementaire 3-0, want dan beloon je die 'supporters' ook nog

23 augustus 2021 om 01:28

Hoezo voor het slapen gaan kijk ik nooit naar dit soort dingen? En Marseille zal denk ik gewoon 0-3 overwinning toegewezen krijgen. Nice heeft geen poot om op te staan

Als dit blijft staan ga je nog wat beleven in het vervolg van de competitie. Marseille - PSG bijvoorbeeld

Je zou maar tijdens je vakantie een potje Nice - Marseille bezoeken.

23 augustus 2021 om 00:50

Dan heb ik n ervaringstip: koop een kaartje vr de lange zijde ( CC) en niet voor de korte Oostzijde...en dan valt t reuze mee. Goeie sfeer, mooie stad, die niet voor niets Nice heet

Nice zou als straf de rest van het seizoen zonder publiek moeten spelen. Ze slagen er duidelijk niet in een veilige situatie voor de sporters te kunnen garanderen. Dan maar geen publiek meer! Verder mogen hier ook wel sportieve consequenties en een fikse boete aan hangen...

Als je als bond dit soort dingen gaat accepteren en niet gewoon een 0-3 nederlaag aan Nice geeft is het einde zoek. Rare actie van de Nice spelers overigens om nog even te applaudisseren richting het publiek..

Vraagje, gaat Nice Europees spelen? Zoja, als UEFA hun europese ticket afpakken lijkt me een gepast straf als de Franse bond niet doet wat het moet doen, namelijk OM met 0-3 laten winnen

Als OM nederlaag toegekend krijgt dan is de Franse voetbalbond ook zo corrupt als de pest...

Ik snap ze wel, zou zelf ook het veld niet meer op gaan als spelers gewond zijn geraakt.

Je kan niet zeggen dat het saai is bij OGC Nice sinds Rosario daar speelt....

Valt me op dat de grens tussen 'fans' en spelers in Frankrijk wel vaker weg is. Dat men elkaar op de tribune in elkaar rost, komt helaas overal voor.

Net of de spelers van Nice hier iets aan kunnen doen. Zou een 3-0 voor beide ploegen belachelijk vinden. Of allebei geen punten of op een later moment de wedstrijd afmaken zonder publiek.

Een forse boete en spelen zonder publiek zou wel terecht zijn voor Nice

Terecht. Marseille moet ook punten in mindering gebracht worden. Je kan niet zomaar een wedstrijd verlaten als je dat verlangt. Het is verdikkeme topsport. Kom nou.

23 augustus 2021 om 00:16

Hoop dat dit sarcastisch is, anders zit er echt een steekje los. Hun veiligheid kon niet gegarandeerd worden zolang t stadion niet was leeggeruimd

23 augustus 2021 om 00:35

Het was inderdaad sarcastisch. Marseille gaat trouwens die straf ook niet pakken. Daarmee zou de bond de woede van iedereen op de hals halen. Bij Ajax AZ was er één gekke fan nodig om de wedstrijd te kunnen staken en over te spelen zonder een rode kaart. Honderden idioten gaat zeker ook hetzelfde bewerkstelligen.

23 augustus 2021 om 00:18

Ga jij lekker verder voetballen als je net gewurgd bent... Kom op man

Door dit krijg ik altijd een grote hekel aan die ploegen waar die fans het altijd weer moeten verzieken, echt hoop dat OM in hoger beroep gaat mocht het gebeuren en niet alleen dat meer zelfs.

Dolberg 2x scoren daar gaat m’n toto

On: biZar wat daar gebeurd is. Ik begin steeds meer de hoop in de mensheid te verliezen.

Wat voor boodschap geef je als bond als OM nu een reglementair 3-0 verlies krijgt? Als je achterstaat gewoon alle supporters het veld op om de spelers van de tegenpartij aan te vallen, dan win je alsnog. Compleet absurd, nu zal je zien dat dit nog veel vaker gaat gebeuren. De spelers laten zelfs verwondingen zien die ze zijn opgelopen door de fans van Nice.

23 augustus 2021 om 00:41

Nice stond niet achter. Tenzij je bedoelt dat een OM fan een lege fles bier.gooide?

Dat zou een regelrechte schande zijn! Marseille wordt belaagd en weigeren ivm veiligheid verder te spelen.

Nice had een statement naar hun "supporters" moeten maken en eensgezind moeten zijn met Marseille.
Als Marseille hierdoor 3-0 verliezen winnen de supporters..

schandalig

23 augustus 2021 om 00:40

Welnee.. Narseille stond achter en Nice was heer en meester
Tuurlijk de flesgooiers ( oa Payet) oppakken etc

23 augustus 2021 om 07:02

Payet had groot gelijk. Jammer dat Nice zich zo laat kennen. Prachtige stad. Potentieel prachtige club. Walgelijke supporters. Pak Nice maar hard aan s.v.p..

23 augustus 2021 om 11:21

Hoezo had Payet groot gelijk? Ik begrijp zijn emotie, maar uiteindelijk gooit hij wel flesjes naar willekeurige mensen. Of het moet zijn dat hij precies wist waar de flessengooiers stonden en dat hij verschrikkelijk goed kan mikken, maar ik betwijfel dat.

Dit gaat koppen laten rollen bij de Franse bond. No way dat fans en publieke opinie dit goedkeuren

Ik weet niet hoe de communicatie was tijdens de staking, maar als duidelijk wordt dat OM niet meer door wilt spelen moet je als Nice zijnde daar toch begrip voor hebben en ook niet meer dat veld op willen stappen. Nu lijkt t net alsof Nice gebruik wilt maken van deze knotsgekke situatie.

Marseille weigerde verder te spelen, ook na sterk verzoek Franse Bond
Dus terechte 3-0 nederlaag..
Kasper Dolberg weer uitstekend op dreef, maakte de 1-0 nice voir een veel beter Nice

Op basis waarvan lijkt de 3-0 in de maak. Lijkt mij dat deze zaak eerst onderzocht gaat worden.

Deze titel zorgt natuurlijk voor de nodige discussie en is leuk voor de clicks. Maar om over een 3-0 winst te praten is het nu echt te vroeg

Dus Nice valt spelers aan, die voelen zich niet veilig en dan krijgen ze ook nog een verlies aan de broek? Dan kan de Franse bond wel opdoeken.

Marseille gaat die 3 punten natuurlijk krijgen, want anders kan elke thuis spelende club dit gaan doen door hun supporters de spelers van de tegenpartij laten bedreigen en t veld opkomen. Lijkt mij ook dat Nice wel flink wat wedstrijden thuis zonder publiek gaat spelen. Dit is uiteraard slechte reclame voor de Franse competitie, die beelden gaan de hele wereld over, dus ik verwacht dat de Franse bond heel hard ingrijpt en Nice een zware straf krijgt.

23 augustus 2021 om 08:38

Op basis waarvan zal OM die punten krijgen? Gewoon de schuldige partij(en) keihard straffen en het restant zonder publiek uitspelen!

Dat is niet zo nice. Onbegrijpelijk dat er überhaupt nog een team het veld op ging. Het asociale gedrag van de supporters moet eens afgelopen zijn.

Het gedrag en de houding van Nice is weinig sociaal ten opzichte van hun collega voetballers van OM. Deze wedstrijd moet gewoon zonder publiek uitgesteld worden. Wanneer OM hier een reglementaire 3-0 ontvangt van de Franse bond, dan kan ik je wel voorspellen wat er gaat gebeuren bij de thuiswedstrijd van OM tegen Nice.

Qua regels klopt het maar de bond moet hier tussenkomen met een andere oplossing. Verwacht achter gesloten deuren hervatten of overspelen, bij het laatste zal Nice weer dwarsliggen. Wat ik niet snap, waarom hebben ze de hersens niet eerder gebruikt bij Marseille? Sta boven die dwazen en had gelijk bij het incident weggelopen. Nu heeft het temperament van Payet alleen extra vuur bijgevoegd, ik had niet het idee dat ook maar iemand bij OM hem weg wilde trekken. Het is niet de schuld van OM, maar ik had voor mijn royale voetballoon lachend weggelopen.

De regels zijn wat dat betreft helder. Je kunt niet ‘zomaar’ van het veld lopen en niet meer terugkeren. Lijkt me dat dit zonder meer een staartje krijgt en dat de disciplinaire tak van de bond zich hierover gaat buigen.
Het zou gek zijn als de bond juist nu uitzonderingen op regels gaat maken. Omstandigheden worden altijd achteraf beoordeeld.

Zou echt een smet zijn op Nice hun start van het seizoen. Zijn uitermate goed begonnen en dan verpesten de zogenaamde 'supporters'het.
Eerst huilie huilie doen dat ze door corona geen wedstrijden konden bezoeken nu mogen ze weer het stadion in en misdragen ze zich.
Ik zou gewoon alles weer dicht gooien laat ze maar lekker voor de tv kijken gooien ze de flesjes maar naar hun eigen tv.
Wat een rare snuiters.
Gedraag je gewoon en ben blij dat je je team weer van dichtbij kan aanmoedigen en ja ik begrijp dat het een derby is maar dan nog in Engeland zie je dit nooit misschien buiten het stadion maar zodra ze in het stadion zijn word er alleen gezongen en gezopen.

23 augustus 2021 om 10:41

Idd wees blij dat je er weer bij mag zijn! Er is niks mooier dan te mogen voetballen in een vol stadion. Maar het is altijd een klein groepje mensen dat het verpest voor de rest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OGC Nice

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens186
3.OGC Nice1613
4.Angers164
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder80
K. Thuram-UlienMiddenvelder81
W. BenítezKeeper80
A. GouiriAanvaller85
C. StengsAanvaller61
A. DelortAanvaller52
Y. AtalVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina OGC Nice.

38 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren