‘Ik heb met Wenger gesproken, die wilde bondscoach van Oranje worden’

Zondag, 22 augustus 2021 om 22:07Dominic Mostert • Laatste update: 22:12

Ruud Gullit denkt dat de KNVB te weinig opties serieus heeft verkend in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Na het vertrek van Frank de Boer werd Louis van Gaal al gauw gebombardeerd tot topkandidaat en de aanstelling was binnen 36 dagen officieel. In praatprogramma Rondo beweert Gullit zondagavond dat de werkloze Arsène Wenger ook oren had naar de baan, maar dat de KNVB simpelweg niet bij hem uitkwam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Zo'n nette keurige man als Arsène Wenger hebben wij toch helemaal niet verdient als bondscoach. Natuurlijk zou dat prachtig zijn, maar die man moet gewoon, wanneer hij nog bondscoach zou willen worden, een keurig land trainen.

22 augustus 2021 om 22:30

Wat is dit nou weer voor onzin. Nederland is toch een keurig land? Dat van de afgelopen 3 WK's 2x bij de beste 4 van de wereld zat. Ik ben helemaal blij met Louis, maar Wenger is ook niets te goed voor Nederland en voelt zich dat klaarblijkelijk ook niet.

22 augustus 2021 om 23:50

Ik heb het niet over het algehele niveau van ons team. Ik heb het over ons 'nederlanders'. Als je dan een buitenlandse coach neemt met zoveel stijl en klasse dan krijg ik persoonlijk plaatsvervangende schaamte als ik straks Hans Kraay junior de vragen aan hem hoor stellen. Louis van Gaal is een Nederlander, dan is dat toch andere koek.

23 augustus 2021 om 09:13

@ikea

hahah zou Hans Kraaij ook over de vrouw van Wenger beginnen :P ?

23 augustus 2021 om 00:24

Wij moeten een man als Arsene Wenger toch ook niet willen hebben als bondscoach? Leuk voor Tahiti maar niet voor Nederland. Die man is al jaren uit de running en liep al jaren achter de feiten aan bij Arsenal in de laatste jaren. Daarnaast zou hij alleen maar 17 en 18 jarigen opstellen dus dat wordt hem ook niet

23 augustus 2021 om 00:47

Als iemand als Wenger bondscoach zou willen worden van Nederland dan is dat een eer voor ons als voetballand.

Ik vind dat je een beetje denigrerend doet over iemand die hele mooie prestaties heeft neergezet in het verleden. Beetje meer respect mag wel.

De enige reden dat hij op gegeven moment achter de feiten aanliep was omdat de competitie overliep van het geld en andere clubs alles gingen kopen was los en vast zat. Zelfs toen heeft hij op momenten prima gepresteerd met het materiaal wat hij had.

23 augustus 2021 om 02:17

En Van Gaal is niet al 5 jaar gepensioneerd. En bij zijn laatste club mocht hij i.t.t. Wenger 300 miljoen per jaar uitgeven. En wat heeft hij gewonnen, een FA-cup. Wauw, chapeau.

23 augustus 2021 om 10:47

Niemand weet onder welke voorwaarden hij dit zou willen doen. Daarnaast wil knvb graag Nederlandse trainer.
Kortom, dom geklets en gespeculeer.

23 augustus 2021 om 16:28

Arsenal speelde aanvallend voetbal met Wenger, zeker in de Bergkamp periode

23 augustus 2021 om 02:28

Vreemde opmerking...alweer.

23 augustus 2021 om 04:20

Gast dit is echt de meest domme reactie die ik heb gelezen. Te keurig? Kom op man hou toch op. En verdient? Want iedereen wilt Wenger als bondscoach Hahaha laat me niet lachen. Je bent waarschijnlijk Arsenal fan die achter de feiten aanloopt zoals de HEER Wenger

Nog meer bewijs over hoe incompetent de KNVB wel neit is. "als je Van Gaal nu de beste optie vindt vindt, vind ik het heel raar dat je hem anderhalf jaar geleden niet genomen hebt" Dit laat toch zien dat die mensen niet weten wat ze het aan het doen zijn, heel Nederland en de rest van de wereld vond het vreemd dat Frank De Boer gekozen werd, de KNVB heeft zich nooit verantwoord waarom ze hem uberhaupt hebben gekozen. Pure vriendjes politiek daar en als het dan tegnzit willen ze de supporters tevreden stellen door te doen waar we vanaf het begin al om schreeuwde. Het is een reactieve organisatie die me veel doet denken aan het bewind van Kroenke bij Arsenal. Als 433 zo heilig is dan was Wenger echt de man voor Oranje geweest, hij heeft eerder gezegd dat ziijn Arsenal model afkomstig is van het Oranje in de 70er jaren en niet Barcelona.

22 augustus 2021 om 22:32

Lang verhaal kort is Louis van Gaal met misschien wel minder materiaal in de breedte 3e van de wereld geworden. Wenger lijkt me niet echt een bondscoach en zou nu echt een gok zijn. We hebben juist een sterke leider nodig.

22 augustus 2021 om 22:45

Helemaal mee eens. Ze wilden na FdB een 'Baas'. Wenger past gewoon niet in dat profiel.

22 augustus 2021 om 23:12

myvision Toplanden hebben altijd een sterke leider nodig maar dat is niet altijd het recept voor succes. Ik hou van Louis Van Gaal en hij was altijd mijn eerste keus geweest maar het blijft een oude formule. Wenger zou diversiteit bewerkstelligen want de werking van het Nederlandse voetbal is altijd al afgestemd geweest op alles wat we al kennen. Het is al gebeurd en gedaan, over en over. Een nieuwe formule betekent een nieuwe visie en het stelt niet alleen uitdagingen maar ook kansen, wellicht zou Wenger spelers opstellen die niet zo voor hand liggend zijn omdat hij Frans is, jarenlang in Engeland heeft gewerkt, tegen alle top teams heeft gespeeld en andere invalshoeken heeft. Ik ben het wel met je eens we nu niet moeten gokken maar de KNVB dient verantwoordelijkheid te dragen voor alle discutabele beslissingen die ze hebben genomen want als het niet aan hun lag hadden we deze hele discussie niet eens.

22 augustus 2021 om 23:07

Ik vind dit goedkoop van Gullit. Wenger had ik zeker mooi gevonden, maar het is toch niet raar dat ze niet direct bij hem uitkomen? Guardiola zal vast Brazilie willen trainen, maar het zou toch niet raar zijn dat Brazilie dat niet weet of er niet aan denkt om Guardiola te bellen? Misschien wilde Messi stiekem wel naar Ajax, slecht van Overmars dat hij niet gebeld heeft. Ik vind het zo makkelijk. En in Wengers geval is hij al jaren geen trainer meer geweest of ergens op de voorgrond geweest. Ik vind het echt niet raar dat ze het niet geprobeert hebben. Jammer wel.

Conte, ja daar kan ik helemaal in komen. Dat zou een geweldige bondscoach geweest zijn! Wenger daarentegen moet je toch niet willen.. Wenger stierf bij Arsenal in idealisme en weigerde tot het laatste seizoen om zich aan de tegenstander aan te passen, daar komt nog bij dat zijn game management belabberd was. Slecht wisselbeleid, verkeerde opstellingen en met het verkeerde idee starten.. Nee, als we een buitenlandse bondscoach nemen (waar ik nog steeds voor ben) dan moeten we iemand nemen die het al gedaan heeft en zijn vak verstaat!

22 augustus 2021 om 22:26

Lippi, scolari? Ik ben niet tegen een buitenlandse bondscoach hoor, maar met van Gaal heb je wel de beste optie denk ik. En de Knvb mag ten Hag wel benaderen om hem op te volgen

22 augustus 2021 om 22:56

Laten we even wachten en kijken hoe we ervoor staan na het WK 2022 voor we weer de volgende Ajacied naar voren schuiven.. Wie weet wie beschikbaar is in 2022.

22 augustus 2021 om 22:33

Conte zou het nooit overleven in Nederland met zijn manier van spelen, niet bij de fans en niet bij de media. Ik zou Conte nooit kiezen voor zijn voetbal, wel voor zijn leiderschap maar dat hebben we met Louis nu ook.

22 augustus 2021 om 22:47

Misschien is dat ook wel een reden om eens een keer af te stappen van dat idiote ideaalbeeld wat er hier in Nederland rondgaat over hoe het Nederlands elftal zou moeten spelen. Zeker als je daar niet de spelers voor hebt is het heel raar om jezelf te limiteren en in een bepaalde hoek te drukken.. In mijn optiek is dit absoluut 1 van de redenen dat we niets winnen, die enkele keer dat we afstappen van het ideaal beeld (2010 en 2014 bijvoorbeeld) zie je dat je heel erg dichtbij kunt komen ipv sterven in schoonheid (2008 om maar een voorbeeld te noemen)

22 augustus 2021 om 23:01

De Nederlandse manier van spelen is niet het probleem, het is de mentaliteit en strijdkracht van spelers, en als je het vanuit die hoek bekijkt was Conte meer dan welkom maar ik vind niet dat Oranje zijn eigen indentiteit moet opgeven, eerder aanpassen. Nederland is beetje het Arsenal in landen voetbal, ze kunnen ver komen en finales bereiken maar psychologisch is er altijd iets, ze slagen er nooit in om het tot het einde vol te houden.

22 augustus 2021 om 23:34

Helemaal mee eens. De Hollandse School wordt heilig verklaard, ook al heb je daarvoor de spelers of de kwaliteit niet.

22 augustus 2021 om 23:36

Kun je winnaarsmentaliteit leren?
De Mannschaft wint 4 vam de 8 WK Finales en 3 van de 6 EK Finales. Zeker niet met sprankelend en dominant voetbal. Wat doen we verkeerd?

22 augustus 2021 om 23:42

Met Nederlandse manier van spelen bedoel ik de heiligverklaring van het balbezit, die oneindige drang naar voren en 50% van het spelletje niet meer leren aan de kinderen in de jeugdopleidingen. Want verdedigen is in Nederland een vies woord. Dat is “anti-voetbal”.. Dat hautaine gelul van de Nederlandse media als ze over defensief ingestelde coaches praten, met een arrogantie waar je je dood voor zou moeten schamen.. Dit probleem komt namelijk niet alleen bij de KNVB vandaan, maar ook bij de opleidingen van de Nederlandse clubs waar jonge spelers niet meer leren verdedigen!

22 augustus 2021 om 23:57

Die Knappen, "kun je winnaarsmentaliteit leren?" Dat vraag ik me al jaren af en ik ben tot de conclusie gekomen dat het kan, zoveel is ook duidelijk geworden tijdens dit EK waar kleinere teams van reuzen wonnen en in het verleden waar een team als Griekenland kampioen werd tijdens EK 2004. Een team dat collectief samen bloed en samen strijd tot het einde is het antwoord, zie Italie & Duitsland. Hoe dat te bewerkstelligen is voor Oranje is mij nog steeds een raadsel.

23 augustus 2021 om 00:07

Yoericfc Het is niet dat ze hen niet meer leren verdedigen, ze leren hen meevoetballende verdedidgers te zijn, tegenwoordig is dat zelfs een vereiste om bij de top teams te spelen. De Hollandse school is heilig verklaard maar dat komt ook omdat het een Nederlands model is en oranje er de grootste successes mee heeft bereikt. Brazilie zal ook nooit van hun leven verdedigend gaan spelen, ik vind de Duitse model (als het draait) fantastisch maar ik zie Nederland toch het liefst 5-4 winnen in plaats van 1-0 zoals Cruijf dat ooit zo mooi zei.

23 augustus 2021 om 00:21

Ik niet, als je 5-4 wint heb je als team voor 50% niet je werk gedaan namelijk. Veel tegendoelpunten krijgen is niet “leuk”, dat is kwalijk. Oranje heeft met de Hollandse school geen “successen” behaald, ze zijn er bekend mee geworden in een tijd dat de tactische ontwikkeling nog in de kinderschoenen stond en er teams actief waren op toernooien die nog vergelijkbaar waren aan amateurs als je kijkt naar de organisatie. Als verdediger is je primaire taak verdedigen, dat kunnen onze jongens niet meer. Dat wordt keer op keer bewezen, op EK’s, op WK’s, in de Eredivisie, in de KKD en zodra er een club uit Nederland een Europese competitie in moet. Gullit had vanavond 100% gelijk in zijn relaas over de Nederlander en het verdedigen.

23 augustus 2021 om 01:55

Zijn manier van spelen? Speelt gewoon prima voetbal hoor ?

23 augustus 2021 om 02:23

Niet in 8 wk finales en 6 ek finales komen...dat doe je verkeerd.
Nederlands elftal heeft een winnaarsmentaliteit, maar een niet groot genoeg toernooi spirit.

22 augustus 2021 om 22:34

@YouriCFC Toch is Arsenal compleet ingestort na zijn vertrek, is dus een prima coach.

22 augustus 2021 om 22:51

Ze waren onder Wenger al hard op weg, vergis je daar niet in. Het verval van Arsenal is begonnen met Wenger toen hij dat nieuwe stadion er bij het bestuur doorheen gedrukt heeft. "arsenal ging financieel meedoen met Bayern, Man United en Real Madrid". Dat is een misvatting geweest. Daarnaast heeft Arsenal natuurlijk ook alles verkeerd gedaan wat ze verkeer hadden kunnen doen.. Leg er de lijst met de aankopen van de afgelopen vier jaar maar naast en je zult zien dat ze steevast teveel betalen voor spelers waarvan iedereen al ziet dat de middelmatigheid uit de poriën druipt..

22 augustus 2021 om 22:59

Ja maar wat betreft de stadion. Arsenal moest vroeg of laat weg bij Highbury. Er was geen mogelijkheid om te breiden en de stadion werd gewoon te klein op een gegeven moment.

22 augustus 2021 om 23:47

Had een paar jaar gewacht en dan hadden ze misschien in samenspraak met de gemeente Londen een stadion kunnen bouwen voor de Olympische spelen van 2012, nu is er een stadion gebouwd voor de OS waar West Ham voor een scheet en drie knikkers ingegaan is! West Ham heeft geen ene moer betaald om daar te spelen! Ik zeg niet dat dit de oplossing was, maar dit is een voorbeeld waar ik zo even op kom na 30 seconden denken.. Dit stadion is de meest extreme vorm van extravaganza geworden die totaal onnodig was!

https://www.google.nl/amp/s/amp.theguardian.com/sport/blog/2016/nov/02/west-ham-olympic-stadium-deal-explained-london-mayor-sadiq-khan

Voor als je het zelf even na wil lezen.

22 augustus 2021 om 22:36

Alles wat jij hier over Wenger roept laat werkelijk zien dat je beter je kunt gaan richten op een ander spelletje/sport.
Jij blijft echt in je absurde waanideeën zitten die je al vele jaren riep toen Wenger nog aan het roer stond. Zonder inhoudelijk in te gaan op jouw stellingen hoef je enkel maar te kijken hoe t verder vergaat/vergaan is met Arsenal in het post-Wenger tijdperk. Wenger haalde gewoon het meest optimale resultaat uit t team.

22 augustus 2021 om 22:55

En toch werd hij in zijn laatste twee seizoenen 5de en 6de, daarnaast is alles wat ik sinds 2014 over Arsenal geroepen heb helemaal uitgekomen. Arsenal is op geen enkel vlak meer een top 6 team en kan zich opmaken voor een heel, heel, heel erg zwaar seizoen.. Wenger is degene die met Arsenal de glijbaan ingedoken is, dat was toen zichtbaar en nu nog net even meer.

22 augustus 2021 om 23:08

Daar heb je ook gelijk in. Wat alleen belangrijk is is ook naar de achterliggende oorzaken te kijken. Daarbij wijs jij altijd met de vinger naar Wenger terwijl m.i. de oorzaak van de lagere ranking veel dieper ligt. Wenger daarentegen heeft in zijn tijd bij Arsenal nooit met een beschuldigende vinger gewezen naar de club. Hij kon niet echt investeren en moest t met een beperkt budget doen. Ik ben echt van mening dat Wenger met de beperkte middelen echt het beste uit het team heeft gehaald.

22 augustus 2021 om 23:38

Dat beperkte budget heeft hij aan zichzelf te danken, hij heeft gepusht voor het meest moderne, dure stadion denkbaar. Een stadion wat uiteindelijk veel duurder is geworden dan nodig was, maar dat het bouwpersoneel verzaakt wil ik hem dan weer niet aanrekenen.. Het grote probleem is dat de selectie van Arsenal langzaamaan is uitgedund door het uitblijven van grote prijzen en zijn obsessie om na die verloren finale in 2006 Barcelona-voetbal te willen spelen.. Sinds 2004 heeft hij gewoon hardop gefaald. Hij heeft 10 jaar (!) droog gestaan! Geen Carling Cup, geen FA Cup, geen Europa League, helemaal niets?! Kijk alleen al naar de soap rondom Van Persie. Van Persie wilde bijtekenen, Arsenal (lees: Wenger) bood hem geen nieuw contract aan, vervolgens gaat hij naar United voor een spotprijs en schiet hij ze naar de titel! Dat is falend beleid en dat is Wenger’s beleid in de notendop na 2004.

22 augustus 2021 om 23:32

Ken jij de Invincibles?

23 augustus 2021 om 00:25

Zeker, niet alles wat de beste man heeft gedaan was bagger. Toen Wenger net naar Engeland kwam heeft de competitie (met Arsenal voorop) grondig gemoderniseerd! Voeding, levensstijl en ga zo maar door. Maar dat is een grotere bijdrage dan de Invincibles. Er zijn namelijk ondertussen al heel wat teams die het er een stuk beter vanaf gebracht hebben. Meer goals, meer punten, meer overwinningen etc. The Invincibles staan bij mij niet eens meer in de top 5 als het gaat om beste teams uit de Premier League, laat staan als we het constante Europese falen van die groep erbij betrekken

23 augustus 2021 om 02:57

sinds Wenger is vertrokken is Arsenal enorm ver afgegleden. de man heeft daar topwerk geleverd imo

Ik kan me anders nog een interview heugen waarin Wenger zelf aangaf dat hij het niet wou. Of ben ik nou door aan het draaien? Hoe dan ook, of je met Wenger nou zoveel beter af zou zijn dan met van Gaal betwijfel ik ook. Het laatste punt hier vind ik het belangrijkste. Er wordt alleen maar gekeken naar beschikbare trainers. En dan ben je in principe al aan het vissen in een vijver met rejects. Bosz zou Lyon natuurlijk nooit verlaten voordat het seizoen überhaupt was begonnen, dus op het moment niet echt een optie, maar in de toekomst mogen ze bij dat soort trainers inderdaad wel eens aankloppen. Zoals gezegd, het is toch een prestigieuze baan, een eer.

Was top geweest, dan doen we altijd mee voor plek 4. Zal dan wel in een mum van tijd met 8 Fransen in Oranje spelen.

Die man die is al zo lang geen trainer meer, laat staan bondscoach? Deze man is van het opbouwen van een team door de jaren heen, daar hebben we geen tijd voor, we hebben 2 dagen. Ik zou geen enkele reden kunnen bedenken waarom Wenger bondscoach van Nederland zou moeten worden.

22 augustus 2021 om 23:29

Wenger heeft korter zonder club gezeten dan van Gaal he? Daarnaast had je Wenger indien hij het oprecht had gewild dan ook in 2020 moeten nemen voor het EK tot en met het WK, in plaats van een Frank de Boer waarvan iedereen al kon zien dat het niets zou worden.

23 augustus 2021 om 08:07

Ik ben sowieso blij dat jij in de toekomst kunt kijken, dat is altijd fijn om te weten. Hoe gaat Van Gaal het doen? Gaan we winnen van Noorwegen?

Klopt dat Van Gaal al langer geen trainer is geweest, maar die is al vaker bondscoach geweest. Wenger is nog nooit bondscoach geweest, dus welke garantie heb je dat hij een goede kandidaat zou zijn geweest? Volgens mij geen enkele.

Weer wordt Peter Bosz genoemd.
Als hij komt, wordt ik supporter van Belgie.

22 augustus 2021 om 23:48

Neem een dubbele nationaliteit. Ik heb er een en ik kan het je warm aanbevelen.

Maar Wenger is toch blank?
Die zou ook nooit door de comissie komen.

Zijn wij goed weggekomen.
Wenger heeft het leuk gedaan 20 jaar geleden bij Arsenal maar het huidige verval van Arsenal is al onder hem ingezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

Frankrijk
379 fans
Coach, 71 jaar
SeizoenClub
1996-2018 Arsenal
1995-1996 Nagoya Grampus
1987-1995 AS Monaco
1984-1987 AS Nancy
Laatste voetbalnieuws

Wenger geeft jawoord aan controversiële trainersklus in Saudi-Arabië

Arsène Wenger keert in januari 2022 voor het eerst sinds zijn vertrek bij Arsenal drie jaar geleden eenmalig terug als trainer. De 71-jarige Fransman heeft zijn jawoord gegeven aan een klus...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren