Unnerstall adviseert PSV'er: 'Misschien beter om een andere club te zoeken'

Vrijdag, 20 augustus 2021 om 12:22

Nu de transferdeadline zijn einde nadert, wordt het voor een aantal spelers dringen geblazen in de zoektocht naar een nieuwe club. Iemand die nagenoeg zeker lijkt te vertrekken is Mohamed Ihattaren. De middenvelder van PSV leeft in onmin met trainer Roger Schmidt en flirtte al meerdere keren openlijk met andere clubs. Voormalig ploeggenoot Lars Unnerstall, die deze zomer de overstap maakte van PSV naar FC Twente, voorziet een moeilijke toekomst voor Ihattaren bij PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door janssen)

Interview gelezen en dit geeft wel inzicht in waarom Ihattaren niet speelt onder Schmidt. Unnerstall zegt het eigenlijk nog heel netjes, maar Mo is helaas niet professioneel genoeg. Wel een heerlijke voetballer, dus als supporter vind ik het doodzonde. Had echt nog veel kunnen betekenen voor PSV.

20 augustus 2021 om 12:42

Bijzonder. Want ik las hier op VZ toch echt dat Schmidt hem kapot zou maken. Blijkt dus dat dat toch nét wat anders ligt... Psv moet hem gewoon snel verkopen. Kan goed voetballen, maar waardeloze mentaliteit.

20 augustus 2021 om 19:22

Nou dacht ik zelf ook dat het meer aan Schmidt last aanvankelijk. En ik vind Schmidt nog steeds niet een persoon die buigt, maar meteen breekt. Oftewel: iedereen dezelfde aanpak. In die zin ben ik het met @MrKrillin eens.

20 augustus 2021 om 12:43

@justin

Niemand zal ook ontkennen, dat Ihattaren fouten gemaakt heeft, koppig is of aan het ontsporen was.

Probleem was juist dat veel fans van PSV enkel de schuld leggen bij de speler. Hier lees je ook dat Schmidt een moeilijk persoon is en 1 aanpak heeft voor iedereen.

Ik geloof daar niet in. Soms moet je ook maatwerk leveren, om iemand te raken. Veel trainers kunnen dit. Een Mourinho of Hiddink.

Als je een jonge gast hebt, na trieste periode en je ziet aanpak werkt niet, dan moet je soms anders aan de slag gaan.

Fout ligt ook niet bij Schmidt, dit had ook een Gerbrands of de Jong kunnen zijn.

Heb voorbeeld vaker aangegeven, we hadden bij Ajax ook met Zlatan. Stond ook op punt om weg te gaan. Dankzij Leo Beenhakker die zich als een soort vaderfiguur ontfermde over hem is nog alles goed gekomen.

20 augustus 2021 om 13:37

Probleem bij veel niet PSV fans is dat ze oordelen zonder de feiten te weten. Heel PSV heeft zich enorm ingezet om Ihattaren weer op het juiste pad te krijgen. Dat dat uiteindelijk niet gelukt is ligt in deze situatie volledig aan Ihattaren zelf.

20 augustus 2021 om 13:56

Mo voldoet niet aan de minimale eisen/voorwaarden voor een PSV1 speler. Waarom zou PSV dit iemand anders dan hemzelf moeten kwalijk nemen? Ze streven topsport na en dat houdt in volle inzet, discipline en zelfopoffering voor het team. Als iets een team(process) kan destabiliseren is het iemand die zich verzet of onregelmatig is enz, helemaal als die persoon er ook mee weg komt. PSV stelt minimale eisen om speler van PSV1 te zijn en die zijn heel normaal in de topsport en daar kan Mo niet aan voldoen.

20 augustus 2021 om 14:15

Ik lees nergens dat Schmidt een moeilijk persoon is. Ik vind het goed dat je als trainer geen uitzondering maakt, en dat niet iedereen de manier van werken niet altijd fijn vond, maakt Schmidt nog niet moeilijk. Daarbij is toch ook afgelopen periode bij PSV wel gebleken dat ze op een andere manier met Mo omgegaan zijn. Echter in het veld wordt van iedereen in beginsel hetzelfde gevraagd. En dat is het teamverband. Ik vind dat een normale een juiste instelling.

20 augustus 2021 om 16:29

Jij denkt dat supporters van club x de feiten te horen, zien en lezen krijgen? Dat club x hen informeert? Geen enkele supporter kent de ins en outs. Geen clubsupporters, geen neutrale supporters en geen rivaliserende supporters. Daarom bestaan fora zoals VZ, zodat wel allemaal ongefundeerd over voetbal kunnen l***en.

20 augustus 2021 om 12:47

Lars Unnerstal mag daar een mening over hebben, alleen is het als ex collega niet chique om dat in de media openlijk te ventileren.

20 augustus 2021 om 14:10

Ik vind dat hij het heel netjes zegt. Hij kan ook moeilijk ontkennen dat er problemen zijn. En hij gooit het vooral op een mismatch tussen trainer en speler.

20 augustus 2021 om 13:08

Onzin en een typische PSV reactie. In tegenstelling tot PSV heeft Mo zich niet negatief uitgelaten over iemand, wat ik zeer professioneel vind. Belangrijkste is dat geen enkel toptalent dat uit de jeugd komt de instelling en houding heeft om net zoveel te verdedigen als aanvallen. Dat is nu net waarom je zulke gasten bij de hand moet nemen. Als we zo vroeger met vd Vaart, Sneijder en Van Persie omgingen waren ze ook compleet afgemaakt. Sneijder stak zelfs een middelvinger naar Koeman op na een goal. Dat zijn de nukkige trekken van een toptalent dat transformeert naar een top professional. Schmidt als de passant dat ie is heeft hier het scheit aan en de hele club meegekregen zo'n jongen te laten vallen

20 augustus 2021 om 13:15

Daarom ben ik persoonlijk juist erg blij met Schmidt. Het voetbal is veranderd. Fysieker, meer meeverdedigen.. je ziet t hij alle topclubs. Het ene talent gaat er top mee om (madueke, Gakpo, maar bv ook Gravenberch) en die haken aan. Het andere talent kan daar moeilijker mee omgaan (zoals Mo).

Ik vind dat clubbelang altijd voor het belang van een speler moet gaan. En ja dit is heel zuur, maar ant iedereen ziet het talent bij hem, echter gaat hij het zo NOOIT redden. In de top moet je meeverdedigen en veel meters maken, of je moet statistieken kunnen overleggen als Messi, Ronaldo of bv Ozil in z’n topjaren.

Ozil is ook een prachtig voorbeeld trouwens. Top middenvelder met de mooiste passing. Echter redde hij het ook niet meer in de premier league waar hij gedwongen werd meer meters te maken.

20 augustus 2021 om 13:37

Het gaat er toch ook om dat hij zich rustig 6 keer (oid) ziek meldt. Dat hij dus blijkbaar niet eens normaal een training kan meedoen soms.

20 augustus 2021 om 13:41

@shibbymcdude,

Zeker fysieker en meer meeverdedigen, maar hoelang gaan ze dat volhouden.
Een talent als Madueke zal het moeilijk krijgen om op 3 flanken dit soort voetbal te spelen gedurende een seizoen lang, Götze weten we allemaal dat hij blessuregevoelig is. Als je flink kan rouleren en zulke spelers rust kan geven denk ik dat het wel lukt. Maar ik vind persoonlijk de bank van psv wel echt 2 niveau's lager dan de basis, misschien 1 of 2 spelers uitgezonderd.

20 augustus 2021 om 13:46

Mo kan zich ook wat moeilijker negatief uitlaten als hij zich steeds ziek gaat melden en te weinig inzet bij de training toch? En PSV moet een verklaring geven waarom hij niet speelt of zelfs niet opgenomen is in de selectie (Ajax uit), of zoals nu uit de selectie is gezet. Dus dan heb je weinig keus of je wel of niet gaat vertellen.

20 augustus 2021 om 14:15

"typische PSV reactie" wat bedoel je daarmee? Is er een standaard PSV reactie betreft talenten die het vertikken te werken? Dat Ihattaren zich niet uit zal mede te maken hebben dat hij geen poot heeft om op te staan. 6 keer ziek in één jaar, de bedrijfsarts zal daar vast wat over te zeggen hebben. Weigeren in te vallen, een splijtzwam zijn in de selectie die constant aan geeft weg te willen, onprofessioneel opstellen t.o.v. de rest van de selectie.

Hoe kunnen mensen zoals jij dit nog verdedigen? Echt waar, raap me op hoor...

20 augustus 2021 om 15:01

Justin Morris en Woenselaar, jullie hebben het heel de tijd over ziek zijn blijkbaar is dat jullie punt maar dit gaat totaal voorbij aan de inhoud van de discussie. Namelijk hoe je een toptalent transformeert naar een topspeler en dan niet op football manager maar in het echt. Waar mensen van vlees en bloed zijn en gevoel hebben. Daarom is dit een typische PSV reactie, speler zwart maken als het niet lukt en publiekelijk afbranden. Daarom zal er nooit maar dan ook nooit een toptalent bij PSV doorbreken zolang er geen topsport mentaliteit heerst maar de emotie regeert. Een emotie gevoed door Calimero gedrag richting Ajax.

20 augustus 2021 om 15:09

MancunianB, daarom gaat het zo goed met Madueke en Gakpo, en in het verleden talenten als Afellay, Bergwijn, Depay?

Laten we ook stil staan dat er bij iedere club dit soort gevallen zijn.

Een echt talent snapt dat talent niet kan doorbreken als het niet hard werkt. Dit geldt overal, niet alleen PSV.

Daarnaast: Wat heeft het feit met het buiten de selectie laten van Ihattaren met Calimero gedrag richting Ajax te maken?

Daarnaast refereer je naar de ziekmeldingen. Maar er zijn veel meer voorbeelden van onprofessioneel gedrag… en daarnaast PSV Heeft nog nooit negatief gedrag van Ihattaren gemeld bij de media, inclusief Schmidt. Ik vind dat ze altijd erg netjes/correct zijn gebleven.

20 augustus 2021 om 15:11

Eens Jeroen. Er moet echt nog wel wat bij voor de breedte. Niveau daar moet omhoog.

Wat ik wel mooi vind aan Madueke, is dat hij zelf aangeeft de meerwaarde in te zien van deze transformatie. Het helpen van je back, de vieze meters maken.. hij geeft aan een completere voetballer te worden hierdoor. Helaas wordt dat door iedere genegeerd.

20 augustus 2021 om 15:12

@mancunianb, volgens mij heeft PSV zich altijd netjes gedragen richting de pers inzake Mo. Zelfs naar weer een twijfelachtige ziekmelding en het feit dat hij wel in het vliegtuig kon zitten.

20 augustus 2021 om 16:01

Shibby ik refereer niet aan ziekmeldingen ik reageer erop. Je moet talenten de kans geven om fouten te maken. Kort houden wanneer het moet en teugels laten vieren wanneer het kan. Affelay brak door in een selectie die hem dit leerde en daarnaast ook wat het inhoud om prof te zijn. Depay hetzelfde verhaal waardoor hij tijdelijk boven zijn kunnen kon presteren, want bij United zagen we dat het nog te vroeg kwam maar goed dat kan gebeuren.

Het is sowieso een ontzettend laag aantal talenten waar we nu over praten omdat ze bij PSV de mentaliteit niet hebben om talenten naar het eerste te brengen. Er zou eigenlijk ieder jaar wel iemand door moeten kunnen breken, maar ze snappen het niet. Bij Ajax vallen de grote talenten af omdat er nog grotere talenten zijn, bij PSV omdat er matige gehaalde spelers voorrang krijgen.

Schmidt en PSV roepen van alles in de media maar niks hiervan helpt Ihataren. Sterker nog vanaf het eerste begin was het duidelijk dat Schmidt de tijd niet heeft om Ihataren te begeleiden zoals het hoort. Hij wil presteren zodat hij verder kan, dat doet hij liever met zelf gekozen transfers dan tijd steken in een jeugdproduct. Deze mentaliteit past perfect bij PSV dat wel.

20 augustus 2021 om 17:27

‘ Hij wil presteren zodat hij verder kan, dat doet hij liever met zelf gekozen transfers dan tijd steken in een jeugdproduct. Deze mentaliteit past perfect bij PSV dat wel.’

Net als Ajax? Haller boven Brobbey? Labyad boven Unuvar?

Ga nu niet doen of dit alleen bij PSV speelt, dit speelt overal.

Er is trouwens een groot verschil tussen Depay en Ihattaren. Depay verzaakte niet op trainingen, hij had geen jeugdspeler nodig die hem moest overtuigen alles te geven en in een ijsbad te gaan.

En dan zeggen dat Depay geen toptalent was, omdat hij bij Man Utd niet klaar bleek te zijn. Beetje als Donny Vd Beek?

Al je argumenten zijn ook op andere clubs te gebruiken, het is maar net waar je de focus op legt.

20 augustus 2021 om 18:43

De focus ligt op het doorbreken van talenten en dat gebeurd veel te weinig bij PSV. Dit komt omdat ze een verkeerde mentaliteit hanteren.
Jij wil constant het vergelijk maken met andere clubs niet ik. Feit is zoals ik al zei dat er te weinig talenten doorbreken bij PSV, dat kun je van Ajax niet zeggen volgens mij.

Depay bij United viel af door zijn gebrek aan mentaliteit. Juist de dingen die jij Ihataren verwijt. Vd Beek wordt zeer gewaardeerd door zijn mentaliteit maar mist klasse t.o.v. zijn concurrenten, compleet andere situatie.

20 augustus 2021 om 19:18

Van wie een typische PSV reactie? Van mij of van Unnerstall? En wat heeft dat (mijn mening) precies voor invloed op de ontwikkeling van Ihattaren dan? Je zoekt echt dwarsverbanden die er niet zijn. En je kan mij Calimero noemen, maar ben denk ik kritischer op PSV dan dat ik op Ajax ben. Probeer zo objectief mogelijk te kijken, dat kan ik van jou niet zeggen. Sorry dat ik het zeg. Maar je voorbeeld over Van de Beek en Ajax er steeds bijhalen zegt mij genoeg.

20 augustus 2021 om 20:16

Ajax is toch het vergelijkingsmateriaal voor PSV. Allebei top van NL waar onze talenten voornamelijk vandaan komen. Dus dat lijkt me niet meer dan logisch. Hoe PSV hier handelt toont maar weer eens aan dat ze geen flauw idee hebben hoe ze talenten voor het eerste klaarstomen. En de PSV supporters die dat steunen zoals jullie zijn hebben ook geen flauw idee. Typisch PSV. Zolang het gros van de PSVers dit beleid verdedigen en de club dus gesteund blijft dit beleid te voeren zullen er simpelweg geen grote talenten doorbreken. En dat niemand van PSV dat wil inzien is typisch PSV.

Dat wil niet zeggen dat ze geen prestaties kunnen boeken. Ook zonder talenten is PSV zeer succesvol geweest daar gaat het niet om.

21 augustus 2021 om 12:14

Maar waarom zeg je ‘zonder talenten’?
Gakpo, Madueke, Teze, Obispo en in vele mindere mate Vertessen?

Fofana die net verlengd heeft. Oppergard, Sambo, Antonisse, Thomas..

Iedere club mag jaloers zijn op het aantal talent wat Ajax heeft in haar opleiding. Dit komt door jarenlang de grootste te zijn geweest en de grote fanbase in binnen- en buitenland.

Maar ook met talenten is psv succesvol geweest. Dan noem ik nogmaals Depay.

Daarnaast claim je dat de mentaliteit Depay zorgde dat hij niet slaagde bij ManU. Er is een verschil tussen mentaliteit in gedrag buiten het veld (naar de club komen in een bentley) en mentaliteit binnen het veld. Ik heb nooit gehoord dat hij binnen het veld verzaakte (op training), opdrachten niet uitvoerde, trainings schema’s niet volgde. Wellicht heb ik wat gemist, ik hoor het graag!

21 augustus 2021 om 14:30

Ja dat heb je dan zeker gemist. Hij heeft bij Lyon de stap van hard trainen en de juiste mentaliteit gemaakt.

Sowieso is Depay het enige echte grote talent van de laatste jaren. Gakpo en Madueke komen nu door ondanks de trainer niet dankzij. Maar goed ere wie ere toekomt dat zijn 2 talenten die nu doorkomen. Veel te weinig natuurlijk voor een topclub. Dat het er veel te weinig zijn is omdat PSV het niet in zich heeft.Mooi hoe die Unnerstall dit uitlegt... zonder teveel waarde oordelen en met kennis van binnenuit... Soms is het gewoon tijd om te vertrekken als het niet klikt met je trainer...en Roger is een hele uitgesproken aparte trainer dat geeft ie ook aan...maar ook dat Ihatarren zich zal moeten aanpassen aan de wetten van het moderne voetbal (lees altijd arbeid leveren en ook meeverdedigen) want anders gaat ie de top niet alen. Mooie inhoudelijke reactie.

20 augustus 2021 om 12:49

Ik vind het een zwakke reactie aangezien deze Unnerstall bij Schalke 04 en PSV het ook niet redde om wat voor reden dan ook als Dumfries dit nou had gezegd dan kwam het echt aan maar een Unnerstall tjah..

20 augustus 2021 om 12:54

Omdat hij niet goed genoeg was. Is zijn mening daarom niet relevant meer?

20 augustus 2021 om 13:00

Wat dacht je van "hij is niet goed genoeg"? Dat is een valide reden waarom je het niet redt, maar is geen enkel oordeel over je professionaliteit of instelling.

20 augustus 2021 om 13:09

Ik denk dat hij net zo goed als Mvogo is, dus hij kan er vrij weinig aan doen dat hij het bij PSV niet gered heeft. Kwestie van keuze van de trainer, daarnaast was hij voor Schalke op dat moment niet goed genoeg als 1e keeper. Ik vind het een hele goede reactie van Unnerstal, hij houdt het juist heel netjes.

20 augustus 2021 om 14:35

Dumfries heeft er wel degelijk iets over gezegd hoor.

20 augustus 2021 om 12:50

Lars Unnerstal moet zichzelf eerst eens af gaan vragen waarom hij zelf de top niet heeft gehaald, voordat hij over anderen oordeelt.

20 augustus 2021 om 13:00

Wel je taken uitvoeren maar niet goed genoeg zijn is toch heel wat anders dan zoals bij Mo, wel goed genoeg zijn maar je taken niet uitvoeren. Niet goed genoeg zijn kun je niets aan veranderen, Niet je taken uitvoeren wel.

20 augustus 2021 om 13:01

Omdat hij niet goed genoeg was. En hij geeft geen oordeel, hij geeft een uitleg waarom Mo niet past bij deze trainer. Hij zegt nergens dat Mo lui is, hij zegt dat Mo niet bij deze trainer past.

20 augustus 2021 om 13:31

Het is niet aan Unnerstal om dat te beoordelen, en zeker ook niet in de pers.

20 augustus 2021 om 13:45

Dan blijft de krant mooi leeg, denk je niet?

20 augustus 2021 om 13:59

Dus Unnerstal mag niet zijn mening geven over iemand waar hij dag in dag uit mee heeft gewerkt? Een mening die overigens in mijn ogen nog heel netjes gebracht is. Het lijkt mij dat iedereen wel kan begrijpen dat Unnerstal voor zichzelf praat en niemand anders, en wie ben jij om hem en zijn mening de mond te willen snoeren? En ondertussen wel op een site als vz zitten waar er niets anders gebeurd dan mensen die meningen over elkaar geven.

20 augustus 2021 om 14:37

"als je zo met hem zit en praat, is hij echt een topgast. Een kapotgoeie voetballer ook. Als hij die bal had, stond ik soms echt te genieten. Maar aanvallen is niet alles in het moderne voetbal. Dat moet hij nog leren"

Nee, Unnerstal mag niet oordelen... Hij steekt hem letterlijk veren in zijn reet en zegt dat hij zijn zaakjes bij elkaar moet rapen. Hoe jij hier iets negatiefs uit haalt is mij een raadsel.

20 augustus 2021 om 13:52

Effe serieus he, wat een stortvloed aan domme reacties.... Unnerstal oordeelt juist helemaal niet, hij geeft gewoon op redelijk open wijze aan waar het mis is gelopen tussen 1 vd grootste talenten uit de jeugd en PSV. Ipv shoot de messenger dacht ik meer; wat fijn dat er nog voetballers bestaan die niet alleen naar zichzelf kijken of ie hun vriendjes zijn en hun mening gewoon durven geven op een objectieve manier. uitzonderlijk in profvoetbal tegenwoordig

Mo moet nog niet weg gaan nog 1 of 2 jaar houden en meer dan 50% laten spelen en hij gaat naar een top club

20 augustus 2021 om 12:39

Heeft een aflopend contract en weigert bij te tekenen. Die loopt volgend jaar tegen een opleidingsvergoeding de poort uit.

20 augustus 2021 om 12:41

Ik denk niet dat het zo werkt. Contract loopt volgend jaar af en hij gaat Madueke of Gakpo niet uit de basis spelen

20 augustus 2021 om 13:15

Mo zou Gakpo idd niet uit de basis spelen want die speelt aan de linker kant.

Kunnen we niet gewoon concluderen dat Ihattaren gewoon mentaliteit tekort komt als profvoetballer? Zo zonde want wat een talent heeft deze jongen!

20 augustus 2021 om 14:01

Ik zou Mo liever bij een club als AZ zien. Ik denk dat Mo misschien een geval Maher is die bij een wat meer "vrijblijvend" club waar hij wat meer de hoofdrol kan eisen het beter rendeert.

Prima uiteenzetting van Lars Unnersrsall. Benieuwd naar de visie van Japie in deze. De dag van fout toe geven mbt Schmidt/Mo zal toch wel genaderd zijn nu hahaha.

20 augustus 2021 om 12:38

Hij zal wel weer een smoesje klaar hebben staan

20 augustus 2021 om 12:42

“ja maar Unnerstall is een Duitser! sowieso een vriendje van herr Schmidt dus!!1!1!!”

20 augustus 2021 om 12:53

Dat is ook pure onzin. Als dat zo zou zijn, had Unnerstal vorig seizoen vaker gespeeld. Hou toch eens op met dat framen en stempeltjes drukken.

20 augustus 2021 om 12:55

Nee dat was een poging tot humor, dat is nogal duidelijk lijkt me.

20 augustus 2021 om 13:34

Dat vind ik wel heel erg slechte "humor" . En dan zie ik steeds weer voorbijkomen dat Duitsers geen humor hebben.

20 augustus 2021 om 17:35

Volgens mij ben jij gewoon een hele zure vent.

20 augustus 2021 om 12:49

@Sir Paul

Hoezo? Die Japie heeft vaker ook gezegd dat Ihattaren fout zit. Maar ook dat een deel bij Schmidt ligt als volwassen persoon.

Ook de keeper geeft het netjes aan dat Schmidt lastig is. En omdat Ihattaren niet past in zijn visie hij hem niet moet. Dat mag. Maar het is kinderachtig om te doen alsof alle schuld bij 1 persoon ligt. Soms is er gewoon geen klik en beiden kunnen fout zijn.

"unnerstall erkent dat Ihattaren niet de enige was die aanpassingsproblemen had onder Schmidt. "er waren wel meer jongens die moesten wennen""

20 augustus 2021 om 13:00

Timo Baumgartl kon er ook geen hout van, werd afgebrand bij PSV.Hij begint nu wel telkens in de basis bij Union Berlin in de sterke BL. Het kan verkeren. Soms zijn het "hausgemachte Probleme" of een. "Eigentor". Ik ben ook geen fan van Roger Schmidt, maar hij gaat PSV nu wel op de rails zetten. Op zijn manier.

20 augustus 2021 om 13:45

Mr Krillin, tuurlijk beetje dollen dit.. Ik kan me wel amuseren over de koppigheid van Japie soms. Uiteraard zal Schmidt zn nukken hebben, alleen het disharmonische gedrag van Mo schijnt al vanuit de jeugd te stammen. Schmidt is een man die discipline eist,wat Mo vooralsnog niet heeft. Mijn naïeve hoop was dat ie bij zou gaan tekenen en Gotze op termijn zou opvolgen,zich in zijn schaduw ontwikkelen. In een 4231 kan Mo op 10 en rechts. PSV speelt gigantisch veel wedstrijden. Mo zou morgen dus gewoon gespeeld kunnen hebben voor Gotze en/of Madueke die dan beide een helft zouden spelen bijvoorbeeld. Dat het niet gebeuren gaat ligt niet aan RS,die hem in de voorbereiding evenveel kansen heeft gegeven als Madueke en Gotze. Nu komen we met Mauro of Thomas.

20 augustus 2021 om 15:21

Dan heeft hij dit geschreven en gelijk weer verwijderd. Want ik kan mij niet herinneren dat ik ooit zoiets gelezen heb. Daarnaast is het, nu het goed gaat, aardig rustig met reacties van Japie over PSV. Je begint je haast zorgen over hem te maken.

"Als de trainer zegt: 'We gaan zo spelen" en je doet het niet, dan speel je niet. En dan is het misschien beter om een andere club te zoeken."
Het begint inderdaad met het uitvoeren van je taken. Het is nu eenmaal een teamsport en uiteindelijk wint het beste team.
Als je als speler heel veel scoort en heel veel beslissende passes geeft dan krijg je misschien iets meer vrijheid maar dat deed hij ook niet.
Jammer, want hij heeft veel talent.

Dit is precies hetzelfde als met Van Gaal destijds die kon niet met Di Maria en Sanchez omgaan dan ligt het in kwestie ook 50% aan de trainer want bij een andere club lukt het deze spelers wel om plezier te hebben en goed te spelen hetzelfde bij Ihatarren lekker naar een andere club gaan waar je plezier hebt en een trainer die het in je ziet zitten.

20 augustus 2021 om 12:50

@mexicolozano7

Exact! Er is gewoon geen klik. Dat kan.

Denk ook dat EtH wel een trainer is, die hem kan raken en laten inzien wat topvoetbal inhoudt.

20 augustus 2021 om 14:31

Ik kan er als PSVer totaal niet op rouwig om zijn mocht die naar Ajax vetrekken. Ik heb heel lang hoop gehouden. Ik denk overigs eerder dat het de periode is waarin Mo verkeert en minder ligt aan de ‘slechte relatie’ tussen RS en ihatarren. Ik denk dan ook dat hij onder een andere trainer (lees: op een later moment) beter uit de verf kan komen, ongeacht welke coach. Alleen na je zo onprofessioneel te gedragen bij een topclub is het voor beide partijen denk ik beter dat hij voor een vers avontuur gaat. In een eerdere reactie breng je ook flink wat nuance bij Japies opmerkingen, daar ben ik het niet mee eens, je ziet toch ook wel dat dat heel erg eenzijdig is.Nog over het vergelijk met LVG en di maria is natuurlijk totaal anders. Waarom vergeten mensen zo vaak dat die jongen zijn vader is verloren? Situatie is toch niet te vergelijken? Ik heb di Maria ook nooit zo emotioneel in de armen van lvg zien vliegen na het maken van een doelpunt. Di Maria heeft nooit een blad voor zijn mond gehad over zijn relatie met LVG.

De Grote Lars Unnerstal, die weggestuurd werd bij Schalke 04, bij PSV niet aan de bak kwam, komt nu even vertellen waar het fout gaat bij Mo Ihattaren. Beetje natrappen ook.

Niet nadenken, alleen maar rennen levert wel 4 sterren op. Dat dan weer wel.

20 augustus 2021 om 13:13

Het is echt zo'n onzin dat je niet iets mag roepen over iemand, als je het zelf op een bepaald niveau niet gered hebt. Daarnaast houdt hij het toch netjes? Ik vind het zeer zeker geen natrappen, hij geeft gewoon zijn mening. 'als hij die bal had, stond ik soms echt te genieten. Maar aanvallen is niet alles in het moderne voetbal. Dat moet hij nog leren. Lukt dat, dan speelt hij straks weet-ik-waar. Dan kan hij zo ver komen.'' Dat geeft duidelijk aan dat hij wel weet dat Mo het kan, alleen moet er een knop bij hem om. Volgens mij weet iedereen dat dit zo is, dus eigenlijk zegt hij wat iedereen denkt. Tevens kent hij Mo beter dan wij allemaal bij elkaar op VZ.

20 augustus 2021 om 13:38

Dat kan allemaal heel goed, maar het is niet aan Unnerstal om dit te beoordelen, zeker niet in de pers.
Zijn mening kan hij binnenskamers ventileren. Laat Schmidt dit lekker met Mo uitzoeken.

20 augustus 2021 om 15:25

Unnerstal geeft hier naar mijn mening keurig antwoord. Enerzijds prijst hij Mo om zijn voetbalkwaliteiten, anderzijds geeft hij aan wat er nog verbeterd moet worden. Mag iemand zoals Louis van Gaal dan ook niets meer van spelers vinden omdat hij zelf nooit op topniveau heeft gevoetbald? Mogen wij hier op dit forum niks meer zeggen als amateurs en liefhebbers van de sport?

20 augustus 2021 om 14:45

De Grote Die Knappen, die nooit een betaald voetbalwedstrijd gespeeld voor Schalke 04, komt nu even vertellen dat Lars Unnerstall fout zitten? Beetje natrappen ook.

Niet nadenken, alleen maar vanuit de onderbuik reageren levert ook weer wat op, blijkbaar.

Anyway, Unnerstall is een ex-collega van Ihattaren. Als hij erover gevraagd wordt, mag hij daar over antwoorden. Vooral als hij het doet zonder expliciet uit de school te klappen.

Er is niemand die z'n vingers wil branden, welke club gaat er nog geld investeren in deze jongen. Heel jammer, uiteindelijk heeft hij alleen zichzelf ermee. Mo slaat eenzelfde weg der vergetelheid in als Aissati en Bakkali. Dat waren ook grote Marokkaanse talenten in de PSV jeugd maar met een mentaliteit van lik-me-vestje.

20 augustus 2021 om 12:52

@peetha

of de clubs wachten af. Ze kennen de situatie en zien dat de deadline tot 1 september nu hard nadert. PSV zit met zeer lastige situatie en moet nu wel verkopen. Over 6 maanden kan hij met andere clubs praten voor transfervrije status.

Dus doe gaan last minute take it or leave it biedingen doen.

20 augustus 2021 om 13:01

Precies, lang wachten. Aan het eind van de transferperiide is de prijs een stuk aangenamer denk ik. Bij PSV ligt er niks in het verschiet voor Mo. Dus ze kunnen hem eigenwijs houden en bwtalen zonder er gebruik van te maken. Of gewoon nog een paar centjes pakken. Ik denk dat het laatste gaat gebeuren. Want ook al zal het geen hoofdprijs zijn, gewoon zonde om dat geld te laten lopen.

20 augustus 2021 om 14:44

Ik denk eerlijk gezegd dat PSV meneer Ihattaren al af heeft geschreven.

20 augustus 2021 om 15:29

Volgens mij is de situatie voor PSV niet zo lastig meer. Natuurlijk hopen ze nog geld voor hem te ontvangen, maar inzake het voetbal is er nu duidelijkheid en rust. Dat is veel belangrijker. Dit is net zo'n groot probleem als Guti, Doan (in mindere mate), Luckassen, Bruma of Baumgartl. Ook deze spelers kosten meer dan dat ze opleveren. Maar deze problemen heeft elke club.
Zo heeft ajax o.a. "problemen" met Bande, Magallan, Neres, Onana, Labyad, Ekkelenkamp en in mijn ogen ook met Nico. Terwijl Feyenoord ook wel een aantal onnodige voetballers heeft. O.a. de spitsen en een Diemers. Elke club heeft spelers waar ze grote verwachtingen van hadden, en die ze liever kwijt dan rijk zijn.

(voorziet een moeilijke toekomst voor Ihattaren bij PSV) welke toekomst bij Psv?, lijkt mij dat die er niet meer is.

20 augustus 2021 om 14:39

Die is er indedaad niet meer. PSV zal nu haar knopen moeten gaan tellen. laten we hem gaan en sparen we zijn salaris uit of zetten we hem een jaar op de tribune en mag hij met jong PSV trainen?

Wel bijzonder dat dit van een speler komt die basis stond totdat Roger Schmidt aantrad. Geen wrok kennelijk. In zijn verhaal lees je tussen de regels door dat hij op een beleefde manier Ihatarren afvalt. Hij was niet serieus:

''aan Mo kon je het op de training meteen aflezen: heeft hij er zin in, of had hij beter binnen kunnen blijven? Dat is niet goed"

Kan die Mo niet gewoon vertrekken? Wat een soap. Iedereen weet dat ie gaat. Ga dan gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren