Vrouw van Hans Kraay jr. poeiert programma's af rondom 'Grote Van Gaal-show'

Woensdag, 18 augustus 2021 om 00:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:41

Hans Kraay jr volgde de presentatie van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal van de eerste tot de laatste minuut. De oud-voetballer annex analyticus zag naar eigen zeggen wederom ‘een grote Louis van Gaal-show’ en betreurde de vijandigheid van de bondscoach richting de media. De persconferentie van Van Gaal in Zeist kwam dinsdagavond uitgebreid ter sprake bij het programma Voetbalpraat op ESPN, waar ook Marciano Vink had gehoopt dat Van Gaal zichzelf vijf jaar na zijn gedwongen vertrek bij Manchester United anders gepresenteerd zou hebben.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Ik vond Van Gaal juist breekbaarder overkomen dan voorheen. Misschien omdat hij een paar jaar ouder is. Hij had niet het vuur zoals ik eerst altijd zag. Al zal hij dat vast wel weer over kunnen brengen op de trainingen. Neemt niet weg dat ik wel geloof in deze coach en dat hij het gaat flikken. Als je in de media met zuiger Valentijn Driessen moet praten dan is het ook niet raar dat je af en toe vijandig wordt.

18 augustus 2021 om 00:11

Vooral dat laatste. Ze proberen je tegenwoordig met slechte en misleidende vragen op het verkeerde been te zetten om vervolgens over je rug weer een clickbait titel de wereld in te slingeren. En dan vragen ze zich af waarom veel spelers en trainers een wat vijandige of defensieve houding aannemen. Dan spoor je echt niet.

18 augustus 2021 om 00:18

Daarnaast is Valentijn ook gewoon een VI mannetje en dan snap ik helemaal waarom Van Gaal op zijn hoede is. Af en toe een grapje over de man is prima. Maar in 2014 was het gewoon een hetze vanuit Johan Derksen tegen hem. Echt belachelijk. En nu moet hij ook altijd even aanduiden wat voor een arrogante lul het is wanneer Van Gaal ter sprake komt. Op een gegeven moment is grappen maken over iemand wel genoeg in mijn ogen en daarna probeer je iemand kapot te maken.

18 augustus 2021 om 15:25

Waar hebben jullie het allemaal over joh. Van Gaal is een grote Pipo de clown. Die zet zichzelf alleen maar voor lul. Daarnaast ook gewoon WK gemist met NL toen we een top selectie hadden!! Lijkt wel of niemand dit meer weet. 2014 met een geweldige Robben en Van Persie best leuk gedaan maar uiteindelijk met hangen en wurgen ook niks bereikt. Man Utd was drama. Bayern was grootste gedeelte ook drama daar konden ze hem niet meer luchten of zien. Barca met ruzie vertrokken. Nee joh Van Gaal is niet de voetbaldokter zoals hij zichzelf wil omschrijven. Driessen is ook gewoon een lul die kranten moet verkopen maar hier heeft hij 💯 gelijk man. Kwalificatie is geen lastige job. We hebben meer dan genoeg goede spelers om die poule gewoon te winnen. Zelden zo een zelfingenomen en zelfvoldane kwal gezien als Van Gaal, los van de CL met Ajax (met een super class jeugdspelers) heel matig gepresteerd en doet net of hij Johan Cruyff zelf is man of gelijkwaardig. Nooit!

Ze zouden ook hoor en wederhoor toe kunnen passen voordat ze allerlei onderbuik gevoelens als waarheid de wereld in slingeren. Het is toch de omgekeerde wereld dat Louis het eerder had moeten ontkennen. Doe gewoon je werk eens en bel zo'n man eventjes op voor je een stuk in je krantje plempt.

Misschien is Van Gaal slimmer dan wat hier gesuggereerd wordt door de heren van ESPN.
De spelers hebben van binnen ook een hekel aan de media, kritiek en veronica inside. (Ik groot fan hoor haha) Maar misschien is het juist goed dat Van gaal dit zelfde gevoel deelt met de spelers. Hij zal in ieder geval geen spelers publiekelijk afbranden en zal ze tot op het bot gemotiveerd hebben voor het WK. Ook maar goed dat het een korte periode is, want meestal zijn de spelers wel uitgebrand na 1-2 jaar Van Gaal.
WE GAAN JUICHEN!

Nou ik vind de vijandigheid wel logisch, Driessen begint al weer aan z'n poten te zagen met wat strikvragen om hem later te kunnen pakken. Dan komt er weer een vraag over Qatar en zijn mening daarover en nog wat vragen om te kijken of hij stiekem z'n voorgangers/spelers wilt afbranden. Zodra het over voetbal ging vond ik Louis juist relaxed en goed antwoord geven.

18 augustus 2021 om 03:45

Maar dat komt van 2 kanten, want anderzijds laat van Gaal ook ruimte voor speculeren en zit er vaak iets suggestiefs in zijn betoog. War het volgens mij is misgegaan tussen van Gaal en de media is dat van Gaal een ijdele man is en de media in 2002 verschrikkelijk - en in zijn ogen onterecht - aan zijn poten heeft gezaagd tijdens zijn mislukte bondscoachschap.
Wat betreft De telegraaf kan ik mij niet aan de indruk ontkennen dat sinds Jaap De Groot daar weg is men in het Amsterdamse (en daar reken ik van Gaal ook bij) niet zo gecharmeerd zijn van de telegraaf door de manier van journalistiek die wordt bedreven door met name Valentijn Driessen. Het is continu stoken om maar nieuws te hebben. Het is niet voor niks dat sinds Driessen daar eindredacteur is dat de telegraaf niet goed is ingevoerd met wat er bij Ajax speelt. En dat is nog eens verergerd toen hij bij VI ging aanschuiven. Men moet Driessen gewoon niet.

Dit is natuurlijk wel Van Gaal's grote zwakke plek: hij kan gewoon niet omgaan met de media. Wellicht zou het voor het imago van de KNVB en voor de gemoedsrust van de voetbaljournalisten beter zijn als Van Gaal zich gewoon richt op zijn team en dat zijn veel diplomatiekere assistent Fraser vanaf nu zijn taken overneemt als woordvoerder. Misschien minder goed voor de amusementswaarde van de persconferenties, maar het geeft wel wat meer rust rondom Oranje.

18 augustus 2021 om 02:37

Nee, natuurlijk niet. Van Gaal ziet de persconferenties als onderdeel van het plaatje hoor, hij geniet zelf van dat conflict.

18 augustus 2021 om 12:29

@bongiorno: Het schijnt dat Van Gaal thuis met deuren gaan slaan als hij kritiek krijgt en dat hij eens 30.000 euro heeft betaald om niet bij VI aan te hoeven schuiven. Klinkt niet echt als een man die geniet van conflicten.

18 augustus 2021 om 12:33

Hij wilt de overhand hebben in conflicten. Tegen je vrouw thuis heb je dat niet per sé, en aan een ronde tafel met drie of vier mensen die je kritisch benaderen en de draak met je steken ook niet. Je hebt dat wel wanneer je naast de man zit die de verantwoordelijkheid voor je aanstelling op de schouders draagt tijdens een persconferentie.

18 augustus 2021 om 12:03

Zwak? Vond hem totaal niet zwak overkomen.

Hans toch, je kunt Van Gaal toch niet in één adem noemen met Fraser, Ten Hag en Ten Cate? Bovendien waren het bepaalde journalisten die meteen de toon hadden gezet en niet Van Gaal.

El Fenomeno, maar je hoeft als journalist zijnde toch niet in zijn hol te kruipen? Dat doen er al veel te veel helaas Een goede journalist mag, nee moet kritische vragen kunnen stellen zonder daarvoor geschoffeerd te worden En ja, ik denk dat ten Hag of ten Cate qua competentie deze job ook hadden aangekund.

18 augustus 2021 om 02:40

Ten Cate heeft werkelijk nooit wat laten zien als hoofdtrainer en wordt alleen in perioden van totale knvb armoede weer boven tafel gehaald als zogenaamde optie. Ten Hag is een goede trainer maar het cruciale verschil is is dat een van Gaal in zo'n jaar als dat ten Hag met Ajax had gewoon de Champions League met Ajax won en niet strandde tegen de Spurs, en bovendien landstitels pakte daarna met Barca, AZ, Bayern en brons pakte op het WK met Martins Indi en Dirk Kuyt als linksback in de basis.

18 augustus 2021 om 03:30

Mwoah, ben ik het niet helemaal met je eens. Volgens mij liet Ten Cate Ajax echt leuk en goed voetballen. Alleen was PSV dat jaar met zeer miniem verschil beter en koos Ten Cate vervolgens voor het geld en omdat hij niet tegen de machinaties binnen Ajax kon voor een vertrek naar Chelsea.
Van Gaal hat in '95 ook mazzel uit tegen Bayern. Daar had Ajax er zomaar uit kunnen vliegen. Het was toen echt een magistrale Finidi die Ajax toen redde. Het kwartje had net zo goed de andere kant op kunnen vallen, waar het kwartje bij Ten Hag verkeerd viel door een paar dramatische beslissingen van de scheids. Dus dat laat zich heel lastig met elkaar vergelijken. Ook in 2014 had van Gaal alle geluk van de wereld en moest de stand continu worden gerepareerd door tijdens de wedstrijd terug te vallen op 4-3-3. Van Gaal heeft vaak best wel veel mazzel gehad op de juiste momenten.

18 augustus 2021 om 06:55

Mazzel? We wonnen met 5-2 van Bayern haha, dus ik weet niet waar je dat vandaan haalt? In 2014 hebben we 1x mazzel gehad en dat was tegen Mexico. Verder veel pech. Tegen Costa Rica hebben we 3x paal of lat geraakt. Kans Robben tegen Argentinië. Van Gaal is absolute top, bijna overal succes gehad. Dat is geen geluk maar vakmanschap.

18 augustus 2021 om 11:12

Ik vind dat je die prestaties een beetje teniet doet hoor. Maar Jizzzy legt het al beter uit dan ik.

Misschien moet de media eens kappen met zuigen. Iedereen weet dat LvG eigenlijk een gevoelige man is die conflict niet uit de weg gaat. Mijn overtuiging is dat de media te veel te vaak de toon zet rond het Nederlands elftal. Prestaties worden indirect beïnvloed. Van Gaal laat zich helaas te vaak uit zijn tent lokken en de media vindt dat natuurlijk prachtig maar ik vind het ronduit respectloos en Oranje komt daardoor niet in de goede vibe denk ik.

"vink zag ‘badinerende’ opmerkingen voorbijvliegen zoals ‘het krantje’, verwijzend naar Valentijn Driessen en zijn werkgever De Telegraaf."

Tja, dit is natuurlijk gewoon terecht. Sterker nog, door De Telegraaf "het krantje" te noemen is hij eigenlijk nog veel te positief. Het is niks meer dan een veredeld roddelblad met riooljournalistiek.

Je kan ook eens de die analisten en journalisten kritisch bekijken. Journalisten en analisten die doen veel aan aannames en speculeren er op Los. Tegenwoordig nemen die journalisten de tijd niet meer om zich eens deftig voor te bereiden. Ik denk als de journalisten en analisten hun werk net zo serieus nemen als van Gaal dat er dan niet veel onzinnige vragen worden gesteld en minder wordt gespeculeerd.

Goh ben ik even blij om te weten hoe de vrouw van Kraaij Jr over dit onderwerp denkt.

Ja joh, laat Louis maar lekker rustig en nederig en charmant richtig die riool journalisten als Valentijn zijn. Net als Frank de Boer. Gewoon doen wat Valentijn van Telegraaf fodder zegt, die weet het allemaal beter.

Mensen vrezen Louis van Gaal. Het maakt toch weer behoorlijk wat tongen los nu Louis opnieuw is aangesteld als bondscoach. Ik houd er wel van. Een beetje reuring in de tent! Lekker!

Dit is toch gewoon wat Louis van Gaal, Louis van Gaal maakt? Als hij ineens heel vriendelijk zou zijn, zou hij nooit succes kunnen hebben als coach. Dat valt of staat namelijk met zijn persoonlijkheid.

En koning domme vragen stellen Hans Kraan jr. had ik ook ruzie mee gehad als ik Van Gaal was. Wat een tenenkrommend slechte vragen kon die man stellen zeg. Echt te dom om te poepen die vent.

Kraay mag nooit zeggen over "show" of wat dan ook, de beste man is 1 wandelende comedybox.

Vond zijn reactie met ‘het krantje’ op Valentijn Driessen eigenlijk erg vermakelijk om te horen. En terecht, gezien de journalisitieke kwaliteiten van Driessen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

406 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

‘Ik ga nergens van uit, maar het liefst speel ik voor Nederland’

Pascal Struijk wil in 2022 met het Nederlands elftal naar het WK en hoopt op een belletje van de KNVB. De verdediger van Leeds United behoorde echter nog geen enkele keer...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren