Onverwachte wending in transfer van Mitchell van Bergen naar buitenland

Woensdag, 25 augustus 2021 om 20:31Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:36

Middlesbrough is niet de enige club die deze maand met sc Heerenveen een akkoord over Mitchell van Bergen heeft bereikt. De club uit Friesland is naderhand ook tot een vergelijk met Stade Reims uit Frankrijk gekomen. Het bod van de club uit de Ligue 1 is volgens technisch manager Ferry de Haan ‘nagenoeg gelijk’ aan het bedrag dat Middlesbrough wil betalen voor de 21-jarige vleugelaanvaller: ongeveer twee miljoen euro.

“Die club kwam pas in beeld nadat wij akkoord waren met Middlesbrough”, vertelt De Haan woensdagavond aan de Leeuwarder Courant. “Het gebeurt natuurlijk vaker dat meerdere clubs interesse hebben in een speler. Dat is met Mitchell nu ook het geval. De voorwaarden van de transfer blijven voor ons nagenoeg gelijk. Wij leveren er niet op in. Nu is het aan de speler zelf.”

Van Bergen kwam drie seizoenen geleden over van Vitesse en ondertekende een contract voor vier jaar. Pogingen van Heerenveen om de contractuele samenwerking te verlengen, liepen op niets uit en deze transferperiode is dan ook de een-na-laatste mogelijkheid voor de Friezen om nog een transfersom aan de aanvaller over te houden. Heerenveen wil nog een vervanger in huis halen voor Van Bergen.

Van Bergen heeft de voorbije maanden meerdere keren zijn vertrekwens uitgesproken, maar om uiteenlopende redenen kwam het nog niet tot een transfer. Boro, met Neil Warnock als manager, speelt sinds medio 2017 in de Championship en is een van kandidaten om naar de Premier League te promoveren. Het Riverside Stadium heeft een capaciteit van bijna 35.000 toeschouwers. Stade Reims, dat Kaj Sierhuis op de loonlijst heeft staan, eindigde vorig seizoen als veertiende in de Ligue 1.

Vitesse krijgt volgens afspraak een deel van een transfersom; het zou gaan om tien procent. Het is nu aan de aanvaller om het eens te worden met een club over de persoonlijke voorwaarden.. Van Bergen speelde in zijn nog prille loopbaan al 120 duels in de Eredivisie en daarin was hij goed voor 17 doelpunten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door lanjouwer)

Mooie stap, mooie club en mooie competitie! Hopelijk vangt Heerenveen hier tenminste nog 1,5/2 miljoen voor, we moeten nog een vervanger halen dan en wellicht dat er nog iets over blijft om bij een spits te doen. Beetje blind paard en weinig efficiënt, maar zit nog voldoende potentieel in met de juiste trainer. Verder hebben ze al eens Wildschut en Van la Parra daarheen gehaald en dat waren ook blinde paarden.

17 augustus 2021 om 21:16

Ik vond ejuke ook geen speciale speler die hebben ze ook voor 12 miljoen verkocht. Kunnen ze hier echt geen 5 miljoen voor krijgen, want Heerenveen zit wel vaker hoog in de boom.

17 augustus 2021 om 21:18

Het jammere is dat hij nog maar een 1-jarig contract heeft. Het is nu verkopen en wat vangen of gratis de deur uit. Dat weet Middlesbrough waarschijnlijk ook

17 augustus 2021 om 21:20

Ah okee, dan wordt het lastig inderdaad. Toch een hele andere situatie als met Veerman dus.

17 augustus 2021 om 21:23

Ejuke was misschien een vergelijkbare speler als in... Redelijk blind dribbelen paard. Maar Ejuke scoorde er 10 in een seizoen. Dee afgelopen 3 jaar heeft van bergen in totaal 5 keer gescoord... En hij zorgt ook niet bepaald voor assists.

25 augustus 2021 om 20:45

Dit leek me al onzin, maar heb t nog even opgezocht. Hij heeft 16x gescoord in de ED afgelopen 3 seizoenen. Niet superveel, maar hoe kom jij aan die 5?

Zou een mooie stap zijn voor hem denk ik. Championship is het maximaal haalbare voor Van Bergen in Engeland zegt mijn gevoel. Boro prima club met een degelijke selectie dit jaar, waarmee ze de play-offs zouden moeten kunnen halen. Hebben met Peyero trouwens ook een uitstekend Argentijns talent naar Teesside gehaald.

17 augustus 2021 om 22:19

Nee joh, zou juist totaal geen mooie stap zijn voor hem. Mede omdat Van Bergen gewoon niet fysiek genoeg is om mee te doen. Hij kan beter naar Spanje gaan met zijn spel. Maar zijn rendement is gewoon bar laag, terwijl hij wel techniek en snelheid heeft. Als ik hem was zou ik nog bij heerenveen blijven en werken aan zijn rendement, want nu gaat hij verzuipen in Engeland.

Benieuwd wat Vitesse hier voor gaat vangen. Heb eens gehoord dat Vitesse 15% doorverkooppercentage heeft.

Heeft zowel bij vitesse als heerenveen niks laten zien!

17 augustus 2021 om 21:49

Behalve dat ie heel hard kan lopen, buiten dat nul rendement

17 augustus 2021 om 21:58

Ideale speler om te verkopen en door te schakelen dus

Prachtige club, prachtige competitie en een mooi land dat Engeland! Mooie stap voor Mitchell!

Deze jongen kan er echt helemaal niets van, hij is enkel super snel. Zonder die snelheid was het geen profvoetballer geworden. Zie het hem in Engeland ook niet redden, die Championship ploegen tasten heel vaak mis met middelmatige spelers uit de eredivisie.

Heel snel strik erom heen en wegbrengen. Net zoals Wildschut ooit, ze hebben oogkleppen op daar geloof ik haha
Van Bergen moet er iig uit, desnoods gratis

17 augustus 2021 om 22:39

Ze hebben ook eens ene Afonso Alves gehaald voor een recordbedrag. Al gebruikten ze die vervolgens helemaal verkeerd. Hoe dan ook, als ze een redelijk bedrag betalen, dan is het een win-win.

20 augustus 2021 om 17:12

Man man wat is het zonde dat dat niks geworden is. Alles kon echt alles!

Fantastisch nieuws voor Heerenveen en voor hem zelf!

Zou wel een mooie stap voor hem zijn en een mooie competitie hopelijk vangt hereveen hier nog een paar miljoen voor

Jongen waar veel dreiging vanuit gaat maar 0,0 rendement. Als Heerenveen hier 2-2,5 miljoen voor kan krijgen meteen doen.

dat deze jongen nog maar 21(!!!) is wauw! voetbalt voor mn gevoel echt al een eeuwigheid in de eredivisie.. overigens vind ik hem ook een redelijk blind paar maar dat die zo jong is betekent dat deze jongen nog meer dan voldoende potentie heeft om zich door te ontwikkelen tot mogelijk zelfs PL speler? als die het goed doet in de championship uiteraard… al lijkt die mij voor de PL dan vooral sterk als wissel.

Ah, hele mooie stap zou ik dat vinden. Hele leuke jongen, keiharde werker, pijlsnel, maar echt niet goed genoeg. Zou fijn zijn als we hier iets voor kunnen vangen

Snelle speler maar verder waardeloos. Al 117 Eredivisiewedstrijden achter zijn naam staan en slechts 13 (!!) assists als buitenspeler. Ook van zijn doelpunten moet hij het niet hebben; slechts 16 goals waarbij de algemene indruk is dat hij vaker een 100%-kans mist dan dat hij scoort. Was ooit een groot talent maar daar is weinig meer van over. Ik zag hem zondag van dichtbij over het veld zwoegen en het leek sommige momenten al een vent van tegen de 30. Maar goed, een nieuwe omgeving doet wellicht wonderen.

Alsjeblieft. Gauw weg. Zelden zo geërgerd aan een aanvaller als v bergen. Is alleen nuttig als hij de.diepte in gestuurd word. Scoort niet, geeft geen assist en heeft geen enkele actie in huis.

Simpel dravertje, meteen wegdoen

Mooi zo, die ga je al Heerenveen zijne niet missen. Deze gast doet al 1,5 seizoen geen ding goed op het veld.
Met deze verkoop word Heerenveen niet minder, elke nieuwe rechtsbuiten is een vooruitgang.

Ik zie steeds de vergelijking met Ejuke en die ik totaal niet. Ejuke was technisch uitstekend en had in goede doen vrijwel de beste acties van de eredivisie. Hij wilde wel vaak teveel en was dan in de afwerking nog weleens onzorgvuldig. Maar technisch op geen manier met van bergen te vergelijken.

20 augustus 2021 om 09:22

@ventola Ik snap precies wat je bedoeld. Het zijn beide buitenspelers en beide hebben ze bij Heerenveen onder contract gestaan, maar voor de rest zijn het twee totaal verschillende typebuitenspelers en was Ejuke een stuk beter dan van Bergen bij Heerenveen.

On: Van Bergen is een speler die in eerste instantie een leuke voetballer lijkt, doordat hij snel is en dat goed kan combineren met dribbelen, maar dan doel ik wel op de meest simpele variant daarvan, dus snel rennen en de bal daarbij redelijk dichtbij de voet houden. Die jongen heeft voor de rest geen goede 1 op 1 actie en een zeer teleurstellend rendement. Na zijn eerste seizoen bij Heerenveen had ik nog hoop, omdat hij jong was, maar voor mijn gevoel is hij daarna alleen maar achteruit gegaan in zijn spel i.p.v. gegroeid.

Gezien die jongen weg wilt bij Heerenveen, zou ik hem bij een redelijk bedrag gewoon laten gaan. Als er nog rek in hem zit dan heb ik niet het gevoel dat hij die bij Heerenveen nog gaat verwezenlijken. Ik denk ook niet dat hij bij Heerenveen (erg) gemist zal worden, ondanks dat moet Heerenveen wel nog aan de bak voor versterkingen, want ik heb er momenteel nog weinig vertrouwen in, zeker als J. Veerman nog vertrekt.

Lekker verkopen zou ik zeggen. Kan lekker draven aan de rechterkant maar heeft echt 0,0 rendement.

Voor zo'n iel ventje die alleen snel is lijkt met de Championship wel ongeveer de slechtste keuze die je kunt maken. Heerenveen houdt er in ieder geval nog wat aan over dus ik zou het wel begrijpen. Deze speler moet toch te vervangen zijn.

Leuke transfer voor Van Bergen. Misschien Brandley Kuwas polsen voor een terugkeer naar de eredivisie?

20 augustus 2021 om 09:12

Nygren hebben wij ook al. Die vind ik persoonlijk beter. En dan Driouch als back-up. Maar Kuwas zou ik ook zeker toejuichen

Mooie transfer voor van bergen, maar vrees dat hij het daar ook niet gaat redden. Komt volgend of get seizoen daarop wel weer terug bij een ado oid. Centen gelijk investeren in versterkingen..... Want hiermee halen we het linkerrijtje ook niet

Leuke stap. Heeft op een superstart na niks kunnen laten zien bij Vitesse. Bij Heerenveen wel stappen gezet maar niet wat hem na zijn debuutseizoen werd toegedicht. Mooie stap dit dus hopelijk wordt het een succes!

Wat een geld zeg. 2 miljoen zou met een lang contract voor deze ongelooflijk matige speler al top zijn. En nog maar 1 jaar contract. Hier kan je wel wat moois voor terughalen uit scandinavie

2 miljoen ook gewoon hahaha, wat een topverkoop! Vooropgesteld aan zijn inzet heeft het niet gelegen, maar wat een bron van ergernis was dit altijd. Een chronisch gebrek aan rendement, fysiek nog steeds niet iets sterker enz. Het is gewoon jammer dat er niet meer uit is gekomen. Desalniettemin veel succes in het Noorden van Engeland!

Strik er om en wegwezen. Afgelopen seizoen vijf keer een op een met de keeper en maar een keer gescoord uit een dergelijke situatie. Geen rendement en het ergste is nog dat hij geen progressie heeft laten zien. Ben ik negatief? Vast, maar ik heb betere spelers op de flank zien dribbelen. In ieder geval mooi voor van bergen dat hij de stap hogerop krijgt die hij meende aan te kunnen. Het ga je goed...

Lekker Reims doen. Cs is gewoon lange halen, gauw thuis. Fysiek heeft hij niet en rendement ook niet.

Van Bergen is een merkwaardige speler. Heeft als een van de weinige buitenspelers in de eredivisie een actie om zijn tegenstander te passeren en niet constant naar binnen te trekken. Verder ook een heel goede versnelling. Maar mijn god wat is deze jongen toch slecht ik het afwerken. Verder vind ik hem mentaal een beetje slap en vaak heel anoniem als het niet loopt.

Er zit wel iets bijzonders in deze jongen, maar waarschijnlijk komt het er nooit uit.

Het is een keiharde werker. Hij is pijlsnel. Heeft nog wel een actie ook. Alleen zijn voortzetting, of het nu een pass of voorzet of schot is, is werkelijk dramatisch. Sympathieke gast met de juiste mentaliteit, maar voetballend gezien ben ik erg blij dat hij vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse16-6
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. van BeekVerdediger90
M. van EwijkVerdediger90
T. HalilovićMiddenvelder93
J. VeermanMiddenvelder91
H. VeermanAanvaller95
S. de JongMiddenvelder80
B. NygrenAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren