Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoe de jongste Eredivisie-debutant van Vitesse ineens volwassen moest worden

Laatste update:

Mitchell van Bergen maakte deze zomer de overstap van Stade Reims naar FC Twente. Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters zocht de aanvaller op in het kader van de VZ Zomertour en sprak hem onder meer over zijn eerste stappen in het profvoetbal. Van Bergen is namelijk de jongste debutant ooit namens Vitesse, met 16 jaar en 133 dagen.

De inmiddels 24-jarige Van Bergen zat nog op de middelbare school toen hij zijn debuut maakte in de Eredivisie. “Ik wil niet zeggen dat je dan ineens het mannetje bent, maar de mensen doen dan wel ineens heel anders tegen je.” Toch merkte Van Bergen ook dat er een keerzijde zat aan het vroege debuut. “Ik merkte dat ik ineens heel snel volwassen moest worden. Dat zijn wel grote stappen die je dan moet maken. Soms kan dat moeilijk zijn.”

De geboren Ossenaar vond het moeilijk om op jonge leeftijd sommige dingen te moeten laten. “Het uitgaan in het weekend, een terrasje pakken, drinken, dat moet je allemaal laten. Dat was op die leeftijd wel een grote verandering.” Voor Van Bergen was het lastig dit achter zich te laten. “Als je je vrienden lol ziet maken in het weekend en ik dan serieus bezig ben, is dat soms best moeilijk.”

Na slechts dertig wedstrijden in drie seizoenen voor Vitesse vertrok de buitenspeler naar sc Heerenveen. “Bij Heerenveen viel ik echt in een warm bad. Daar werd ik heel erg gewaardeerd.” Na een aantal sterke seizoenen in Friesland vertrok Van Bergen naar Reims, uitkomend op het hoogste niveau in Frankrijk. In de twee seizoenen daar wist Van Bergen nooit te overtuigen, waarna hij deze zomer terugkeerde in Nederland bij FC Twente.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft wel aardig wat diepgang in zijn spel, is retesnel, als Oosting hem nog aan het scoren krijgt heeft Twente er een echt goede speler aan KWW

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren