Jansen heeft keiharde boodschap en passeert Teun Koopmeiners

Zaterdag, 14 augustus 2021 om 16:47Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:12

Teun Koopmeiners is zaterdagavond gepasseerd voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De middenvelder van AZ wordt door trainer Pascal Jansen buiten de basiself gelaten omdat er volgens de oefenmeester teveel speelt omwille en eventuele transfer. Bovendien sloot Koopmeiners later aan in de voorbereiding, mede door zijn deelname aan het Europees kampioenschap. "Ik wil vandaag elf mensen op het veld die met hun gedachten bij AZ zijn", aldus Jansen tegen ESPN.

AZ treedt tegen RKC aan met een middenveld met Tijjani Reijnders, Jordy Clasie en Dani de Wit. Dat betekent dat Koopmeiners wordt gepasseerd door Jansen. "Teun is wel fit, fitter aan het worden. Maar hij heeft de afgelopen weken ook aangegeven graag een stap te willen maken. Wij hebben hem binnen die kaders wel getraind en wedstrijdminuten gegeven, maar ik wil vandaag elf mensen op het veld hebben die met hun gedachten bij AZ zijn. Daar willen we de wedstrijd mee winnen. Ik sluit een invalbeurt voor hem niet uit, anders had ik hem niet meegenomen."

Jansen durft geen voorspelling te doen of hij komend seizoen over Koopmeiners kan beschikken. Ook Owen Wijndal, die de voorbije weken veelvuldig werd gelinkt aan een transfer, is nog altijd niet verkocht. "Ik heb geleerd dat je niet teveel moet verwachten, dan kun je ook niet worden teleurgesteld. Rond Koopmeiners is er wel wat gerommel geweest. Rond Wijndal op dit moment niet. Ze spelen allebei nog bij AZ en daar ga ik vanuit." Wijndal is geblesseerd en maakt om die reden geen deel uit van de wedstrijdselectie tegen RKC.

Koopmeiners lijkt aan de vooravond te staan van een transfer naar Atalanta, daar de Italianen al meerdere keren aangaven geïnteresseerd te zijn in de linkspoot. De transfer van Cristian Romero naar Tottenham Hotspur moet de overgang van Koopmeiners naar Atalanta in een stroomversnelling brengen, zo klonk het onlangs in Italiaanse media. Ook AS Roma en Napoli werden gelinkt aan de middenvelder. Koopmeiners is al enkele seizoenen een vaste waarde bij AZ. De aanvoerder was afgelopen seizoen in veertig officiële wedstrijden goed voor zeventien doelpunten en zeven assists.


Poll

Vind jij het terecht dat Teun Koopmeiners is gepasseerd?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door birotor)

Geef hem helemaal gelijk. Duurt allemaal erg lang met Koopmeiners' zijn transfer.

14 augustus 2021 om 17:02

Zal iets met vraag en aanbod zijn.
Het zal ook geen top buitenland worden denk ik zo. Dus ben ik bang dat az te hoog in de boom zit. Daarnaast als hij er toch is kan je hem beter gebruiken brengt voor AZ altijd net wat meer

14 augustus 2021 om 19:32

Lulkoek atalanta nr 2 van italie

14 augustus 2021 om 17:26

Hoezo? Zie het al voor me, ik zeg mijn baan op. Mijn werkgever zegt "blijf jij de laatste maanden maar lekker op de bank" Wat is dat toch met AZ weer. Eerst dat gedoe met Slot. Vind ze wel zeuren hoor. Ook met het corona seizoen... Vervelende club geworden!!!!

14 augustus 2021 om 17:40

Bij veel bedrijven zou het dan nog logisch zijn om zo iemand dan niet deel te laten nemen aan een nieuw project, maar je beste speler uit principe op de tribune zetten is natuurlijk voor niemand positief.

14 augustus 2021 om 23:06

Dat is het stomme; hij zat op de bank voor een mogelijke invalbeurt. Kortom; een weinig principiële, halfslachtige maatregel.

14 augustus 2021 om 17:42

Ik snap hem ook wel, maar komisch om het verschil per trainer te zien. Joey Veerman is erg ontevreden en speelde gisteren wel gewoon en kon daarna ook gewoon interviews geven.

Wellicht ben ik de enige, maar wat ziet iedereen toch in die Koopmeiners? Leuke speler voor de Eredivisie, maar een club als AZ vind ik toch wel echt zijn maximum.

14 augustus 2021 om 17:01

23 jaar, aanvoerder van de nummer 3 van Nederland, misschien wel hun beste speler afgelopen seizoen en 15 goals als verdedigende middenvelder. En dan wordt die vanaf zijn 23e tot 30e niet meer beter denk jij?

14 augustus 2021 om 17:08

- Verdedigend sterk voor een middenvelder
- Redelijk snel
- Fantastische lange trap in zijn linkerbeen
- Groot loopvermogen

Zomaar even een paar punten die ik in Koopmeiners zie. Was afgelopen seizoen samen met Wijndal gewoon de beste speler van AZ.

14 augustus 2021 om 17:13

Zoals meeste AZ spelers. Doen het geweldig bij AZ maar zodra ze naar het buitenland gaan zijn ze niks. Alleen weghorst doet het goed, maar genoeg spelers die compleet falen. En die 15 goals..... de helft waren pingels...

14 augustus 2021 om 17:18

Dan blijven er nog steeds 8 goals als middenvelder / verdediger staan.

Feyenoord is overigens hartstikke blij met al die gefaalde AZ spelers (berghuis, Jahanbaksh, Til).

14 augustus 2021 om 17:24

Zijn we zeker blij mee, zijn voor ED-niveau gewoon hele goede spelers. Denk dat AZ er slechter vanaf komt, die hebben met BMI en Clasie spelers waarin Feyenoord helemaal geen interesse meer had.

14 augustus 2021 om 17:29

Ooh zeker, maar AZ is ook gewoon een kleinere club dan Feyenoord. Dus dat is in dit geval vrij logisch. Alle spelers bij AZ zouden Feyenoord nog steeds terecht als een stap hogerop zien.

14 augustus 2021 om 17:35

Ik vraag me daarom ook af waarom AZ zo hoog in de boom gaat zitten wat betreft binnenlandse transfers. Als zij gewoon spelers naar de klassieke top drie laten vertrekken voor een bescheiden bedrag en zij de net-niet spelers daarvoor terug halen wordt de competitie als geheel een stuk sterker. Nu moeten die jongens eerst twee jaar wegkwijnen in het buitenland voordat ze weer terugkeren bij de top drie ED.

14 augustus 2021 om 17:38

Waarom zou AZ dat doen? Je gaat spelers die voor 15 miljoen naar het buitenland kunnen toch niet voor 6 miljoen aan binnenlandse clubs verkopen?

14 augustus 2021 om 17:43

Om ze te laten wennen aan de druk en een hoger niveau? Nu mislukken vrijwel alle AZ-toppers in het buitenland. Met twee jaar ervaring bij Ajax, Feyenoord of PSV ziet dat er al geheel anders uit. Desnoods spreek je een mooi doorverkoop-percentage af.

14 augustus 2021 om 17:43

Gaat het hier nu over Koopmeiners of over gefaalde spelers waar Feyenoord blij mee moet zijn of is het een beter beleid bij Feyenoord dat ze daar beter uit de verf komen. Waarom meteen een andere club erbij betrekken. Het is best een goede speler en ergens onmisbaar bij AZ alleen hebben ze daar een geheel ander beleid. Wie mogelijk weg wil moet maar gaan banken en dan maar verliezen. Dat het wat langer duurt dan verwacht heeft ook met Atalanta te maken die eerst een speler moeten verkopen. Goed beleid van die club. Eerst een verkopen voor er een gekocht wordt. Erg sneu maar steeds op elkaar af te gaan geven.

14 augustus 2021 om 17:45

Zelfs met een doorverkooppercentage verdient AZ dan niet wat ze nu verdienen. AZ dient het belang van AZ en niet van de rest van de competitie.

14 augustus 2021 om 23:10

Omdat AZ niet op aarde is om andere clubs te helpen, ze willen zelf bij de top 3 horen. En ze zijn een goede concurrent van Feyenoord gebleken voor die derde plek. Dus waarom zouden ze in vredesnaam zichzelf op plek 4 willen zetten?

14 augustus 2021 om 17:35

Nee hoor ...ik snap dat ook niet .....koopmeinders denkt dat ie bij de top hoort .....gevalletje zelfoverschatting

14 augustus 2021 om 17:44

Ja, wat een zelfoverschatting van die Koopmeiners. Hoe durven AS Roma en Atalanta interesse te hebben? Ik vind dat hij ze moet bellen en moet zeggen dat het belachelijk is dat ze in hem geïnteresseerd zijn en dat hij de komende 12 jaar bij AZ wil blijven voetballen.

14 augustus 2021 om 20:21

Haha, zelden een speler zo met beide benen op de grond zien staan, lees je dit. Zaterdagmiddagborreltje gehad nessaya? 😂

14 augustus 2021 om 23:11

@Hompie, dan moet ie er ook even bij zeggen dat hun scouts er niks van snappen, en dat ze beter advies van Nessaya kunnen komen vragen. Is ook nog eens gratis!

15 augustus 2021 om 08:09

Ik zie een hoop mensen happen op de opmerking van Nessaya. Maar laten we nou eens eerlijk zijn, hoeveel toptalenten van AZ hebben de top nou echt bereikt? Niet lullig bedoeld, en ik hoop dat Koopmeinders hele hoge ogen gaat gooien in het buitenland, maar gevalletje Guus Til zou ook zomaar kunnen gebeuren...

14 augustus 2021 om 17:45

Prima speler hoor, maar misschien niet echt voor een buitenlandse topcompetitie. Mag over 2 seizoenen een stapje terug bij Feyenoord.

Europees gezien een matige speler die op het laatste moment gehaald word als breedteversterking. Niet als eerste keuze maar als nummer 3. Ondertussen brengen zaakwaarnemers zijn hoofd op hol.

Die trainers zijn ook allemaal hetzelfde he. Koopmeiners is gewoon fit hoor. Anders ga je hem eventueel ook niet brengen. Als zo’n speler op het veld staat, dan wil die ook gewoon winnen.

15 augustus 2021 om 08:12

Ja, snap ik ook niet. Juist Koopmeinders geeft echt wel alles. Als hij gaat, wil hij op een nette manier weg. Echt een rare keuze van de trainer.

Ik weet het nooit zo met "je hoofd ergens anders zijn". Ik snap wel dat het niet een ideale voorbereiding is maar het is toch niet zo dat je op het veld gaat lopen dagdromen. Je kunt ook andersom redeneren, dat iemand die graag een transfer maakt zijn beste beentje voor zet. Zou AZ in deze situatie zonder Koopmeiners echt beter zijn?

14 augustus 2021 om 17:26

Denk dat ze bang zijn dat hij slecht gaat spelen...
Rest kan je zelf wel invullen toch?

14 augustus 2021 om 18:30

Ik denk dat iedereen met zn hoofd ergens anders zit, mijn god wat een slecht AZ.

Dan moet je hem ook helemaal niet in zetten. Stoere praat en bij achterstand bakzeil halen. Wat een lul die Jansen.

14 augustus 2021 om 23:14

Ja ongelooflijk. Laat hem dan gewoon thuis, als dit de reden is. Belachelijke actie.

"ik wil vandaag elf mensen op het veld hebben, die met hun gedachten bij AZ zijn"

Dat pakt wel goed uit inderdaad, met die elf spelers die met hun gedachten bij AZ waren. En ik vind het een enorm zwaktebod om hem bij een achterstand na een uur toch te laten spelen. Koopmeiners heeft ook alweer de aanvoerdersband om, dus die mag zo ook nog even het zwakke spel van AZ en zijn plaats op de bank verklaren voor de camera's.

Een trainer moet zijn beste mensen opstellen en geen prestigeduels met individuele spelers uitvechten ten koste van het belang van de club.

Een trainer moet zijn beste mensen opstellen en geen prestigeduels met individuele spelers uitvechten ten koste van het belang van de club. Heel onprofessioneel.

Teun kan gewoon spelen! Is een echte prof en AZ er bovendien.

Laat lekker spelen. Het wordt zo overdreven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.AZ237
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. Martins IndiVerdediger150
Y. SugawaraVerdediger150
D. de WitMiddenvelder156
F. MidtsjøMiddenvelder150
T. ReijndersMiddenvelder152
J. KarlssonAanvaller157
V. PavlidisAanvaller156
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren