Van der Vaart onder de indruk: ‘Poeh, hij gaat een mooie carrière tegemoet’

Donderdag, 5 augustus 2021 om 09:04Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:06

Rafael van der Vaart voorziet een mooie toekomst voor Jurriën Timber. De twintigjarige verdediger startte woensdagavond in het oefenduel van Ajax met Leeds United (4-0 winst) niet in de basis, maar kwam na rust in het veld voor Perr Schuurs. De Oranje-international kreeg na afloop complimenten van Van der Vaart, die namens Ziggo Sport de laatste oefenwedstrijd van de Amsterdammers van een analyse voorzag.

“We zaten heel dicht op het veld, op gelijke hoogte met de spelers. Wat voor een snelheid, kracht en rust hij uitstraalt aan de bal . . . Poeh, hij gaat een mooie carrière tegemoet.” Presentator Wytse van der Goot loofde de ‘vanzelfsprekendheid’ waarmee Timber op het veld staat. “Hij raakt totaal niet in paniek”, beaamde Van der Vaart. “Maar ook zijn kracht. Na een steekbal zet hij even aan en hij heeft hem. Je krijgt hem niet van de bal af.”

Klaassen over onthaal Berghuis Ajax-fans: 'Hij is welkom hier'

Kenneth Taylor verscheen aan het startsignaal, maar de negentienjarige middenvelder kreeg geen grootse complimenten van Van der Vaart. “Ik hoor heel vaak: ‘Taylor hier, Taylor daar’. Je ziet dat hij lekker kan voetballen, maar ik vind het te weinig. Niet dat ik zit te kijken en ik denk: Goh. Ryan Gravenberch was ook niet geweldig, ondanks dat doelpunt. Maar daarin zie je aan alles. Bam, kracht en hij gaat erlangs. Bij Taylor zie je gewoon een heel goede voetballer, bal aannemen en spelen, maar de echte power, nee…”

Van der Vaart hoopt dat Taylor de weg omhoog inzet. “Ik hoop dat het ‘nog niet’ is, maar dit zijn wel de wedstrijden waarin je je moet laten zien”, benadrukte de oud-speler van onder meer Ajax. “Waarin je de bal moet opeisen. Hij had heus wel een paar goede momenten hoor. Maar een middenvelder moet twee, drie keer op doel schieten. Dat gevoel wil ik hebben. Ik denk ook wel dat hij het kan, alleen was het te weinig.”

Ajax sloot woensdag de voorbereiding ongeslagen af. Van Koninklijke HFC (6-0), SC Paderborn (4-1) en Anderlecht (2-0) werd gewonnen, terwijl de duels met Quick'20 (1-1), Bayern München (2-2) en RB Leipzig (1-1) in een gelijkspel eindigden. Zaterdag wacht al de strijd om de eerste prijs van het seizoen. De regerend landskampioen en bekerwinnaar neemt het dan in het kader van de Johan Cruijff Schaal in eigen huis op tegen PSV, dat vorig seizoen tweede werd in de Eredivisie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Zou deze Timber niet uiteindelijk als een verdedigende middenvelder gaan spelen? Hij is echt heel goed aan de bal voor een centrale verdediger maar wel een beetje aan de kleine kant. Denk dat hij als CVM heel goed tot zijn recht kan komen.

5 augustus 2021 om 09:17

Nu je het zegt ben ik eigelijk wel benieuwd

5 augustus 2021 om 10:35

Zou ook geweldig kunnen zijn voor oranje natuurlijk!

5 augustus 2021 om 09:41

Dat is helemaal geen gek idee. Voetballend inderdaad erg sterk, en Schuurs kan zijn plaatsje achterin steeds beter invullen.

5 augustus 2021 om 09:51

Schuurs lijkt echt volwassen te worden. Hij dient komend seizoen direct goed te starten,ook met het oog op Oranje.

5 augustus 2021 om 09:53

Heb je het over nous? Die man speelde gister een wereld wedstrijd

5 augustus 2021 om 10:52

Sorry maar sinds Timber de plek van Schuurs achterin heeft overgenomen zit ik tien keer lekkerder op de bank thuis. Vast een waardevolle speler voor Heerenveen, Utrecht en misschien zelfs AZ, maar vorig seizoen was hij ook op het einde in de eredivisie lang niet foutloos. Timber centraal en Alvarez als controleur werkt vele malen beter vind ik,

5 augustus 2021 om 11:17

Maar Nous heeft inmiddels al zoveel ervaring opgedaan dat ik het van hem niet meer zo vreemd vindt.

Tja Timber 1 van de talenten die Feyenoord niet kon houden.
Aan deze jongen kan je toch echt zien dat het een bende bij onze club is(was).
Nu worden er gelukkig eerder contracten uitgedeeld. En hebben we een trainer die met jeugd kan werken en wil werken.

5 augustus 2021 om 09:23

Nog steeds zaak dat Jong Feyenoord straks in de KKD komt te spelen want de talenten die nog niet klaar zijn voor het eerste kunnen nog steeds vertrekken en ontwikkelen zich nu lamgzamer als de jeugd van de concurrentie. Echt een kapitale blunder geweest van Van Geel en dat zei ik al toen hij de beslissing nam voordat mensen zeggen ik kijk weer een koe in de kont. Hopelijk kunnen we die fout snel herstellen

5 augustus 2021 om 09:25

Kwestie van kampioen worden met jong Feyenoord he

5 augustus 2021 om 09:29

Japie,

Ik denk dat iedereen dat toen al zei. Volgens mij liep het op 100.000 euro.
Herstellen valt niet mee natuurlijk je moet eerst 2 keer promoveren voor je er ben.
Zolang er bij Feyenoord nog zoveel entiteiten zijn die wat te vertellen hebben zullen we er de komende jaren nog niet zijn.
Het wordt echt tijd dat er 1 bestuur komt met 1 en dezelfde visie.
Ik ben wel benieuwd of we vanavond tegen een meer aanvallender tegenstander progressie zien.

5 augustus 2021 om 09:36

@bliek klopt idd maar de laatste keer dat ik dit zei waren er ook een hoop tegenstanders die het niet met deze stelling eens waren want die vonden het logisch dat hij liever op de jeugd bezuinigde dan op andere dingen bij Feyenoord destijds. Alle Eredivisieclubs zijn afhankelijk van twee levensaders. Uitgaande transfers die winst opleveren en de jeugdopleiding dus een goede scouting en een jeugdteam wat uitkomt in de KKD zijn essentieel voor een club als Feyenoord die graag weer wil aanhaken. Dan zijn dat twee dingen waar je nooit op moet bezuinigen imo

5 augustus 2021 om 09:47

En dat is in sommige gevallen niet eens genoeg. Ze zijn ook afhankelijk van de prestaties van andere Jong-teams in de hogere divisies. Als die hoog genoeg eindigen, mag Feyenoord niet zomaar promoveren.
Kortom; wordt een moeilijk en sowieso lang verhaal.
De schade die ze hiermee oplopen is echt enorm, in heel veel verschillende opzichten; jeugdspelers vasthouden, opleiden, in laten stromen in het 1e, verkopen voor mooie bedragen. Al deze fases worden bemoeilijkt door deze domme beslissing.

5 augustus 2021 om 12:24

Ding is alleen Japie dat niemand van ons echt weet hoeveel geld hij moest bezuinigen en wat de opties allemaal waren. Ik ben het volkomen met je eens dat het op een kapitale fout lijkt, maar tegelijkertijd mag je het ook niet al te zwart wit bekijken. Feye stond in van Geel's tijd letterlijk op omvallen, dus ik weet niet wat voor keuzes er toen voor hem beschikbaar waren.

5 augustus 2021 om 09:25

Klopt maar Timber was 13 jaar toen hij vertrok bij Feyenoord. Nog wel iets anders dan een groot talent van 17 jaar die weg gaat. Toen hij 13 was kon je nog niet weten dat hij zo goed zou zijn. Maar achteraf waarschijnlijk een goede overstap voor hem geweest

5 augustus 2021 om 09:31

Nee eens hoor 13 is nog vrij jong idd om te kijken hoe het uit gaat pakken.
Maar denk dat de kenners er wel brood in zagen anders had Ajax ze toentertijd niet benaderd.
Of hij het uiteindelijk bij Feyenoord ook had gehaald weet je uiteraard nooit.

5 augustus 2021 om 09:38

Dat ben ik met je eens. Daar kon Feyenoord weinig aan doen verder, maar er zijn ook enorm veel talenten vertrokken die dachten zich ergens anders beter te kunnen ontwikkelen de laatste jaren. In de KKD spelen is natuurlijk voor dat soort jongens veel interessanter en beter dan spelen in een of andere jeugdcompetitie

5 augustus 2021 om 09:48

Big fish eats small fish, en dat zeg ik niet om je te plagen of uit je tent te lokken. Maar dit is gewoon zo, en zal de aankomende jaren alleen maar normaler worden. Ajax gaat overal de grootste talenten wegplukken. Dat deden ze al, maar nu met een nog sterker verhaal en daadkracht.

5 augustus 2021 om 09:58

Ik ben het ook niet met je oneens. De club met het meeste geld heeft altijd de meeste macht, aantrekkingskracht en mogelijkheden. Dat zie je in iedere competitie

5 augustus 2021 om 16:22

@JapieAjax is wel de club met het meeste geld geworden door jarenlang goed, consistent beleid. Misschien dat het probleem bij Feyenoord dáár schuilt?

5 augustus 2021 om 23:19

daar ben ik zelfs van overtuigd. de beleidsbepalers van Feyenoord hebben er jarenlang een potje van gemaakt imo. Ajax heeft idd wel een goed beleid gevoerd, ook voor het grote geld. Milik en Sanchez waren spelers die een Feyenoord ook had kunnen betalen destijds maar Ajax ontdekte ze en wij niet

5 augustus 2021 om 10:38

Zijn vertrekt had niets met contracten te maken maar met reizen toch? Gezin kon het reizen niet betalen en vergoeden waren moeilijkheden rond terwijl bij Ajax busje+OV beschikbaar was.

5 augustus 2021 om 11:48

Dacht ik ook. 13jr worden spelers ook niet benaderd, zeker niet in die tijd en tussen topclubs. Was een beetje samenloop v omstandigheden

5 augustus 2021 om 12:30

Ik geloof dat ik dat ooit ook had gelezen + de reistijd mbt school.

En dan zeggen sommige mensen dat Timber niet een 1 van de grootste talenten is in Nederland. Timber is echt ontzettend goed aan de bal, heeft snelheid en is verdedigend ook erg sterk. Is ook al heel erg constant. En bij het Nederlands Elftal kon die ook prima meekomen. Ik vind Timber zelfs een groter talent dan Gravenberch. Echt chapeau hoe goed die al is op zijn leeftijd. Heeft Ajax uiteindelijk een waardige opvolger voor De Ligt en dat uit eigen jeugd weer.

5 augustus 2021 om 09:36

Absoluut, Timber is na Gravenberch en Taylor het grootste talent van de Eredivisie.

5 augustus 2021 om 09:39

Trap er niet in, Madueke en Timber zijn waarschijnlijk top 2. Taylor is bij Ajax een minder groot talent dan Timber, Graveberch en Rensch.

5 augustus 2021 om 09:56

Als ik alleen bij PSV kijk vind ik Madueke al een groter talent dan Timber en met name Taylor. Taylor wordt een beetje gehyped als ik heel eerlijk ben, prima voetballer maar niet veel bijzonders. Gravenberch is van een vergelijkbaar niveau als Madueke maar zou bij mij nog een streepje voor hebben om zijn manier van spelen. Heel gracieus en toch met veel power. Geweldige speler.

5 augustus 2021 om 09:59

Gakpo is toch ook wel top 3 grootste talenten?

5 augustus 2021 om 10:09

Gakpo is denk ik wat te oud om nog talent genoemd te worden maar is qua potentie van een vergelijkbaar niveau als Madueke en Gravenberch inderdaad. Wellicht iets eronder. Gakpo's grootste voordeel hierin is dat hij onverstoorbaar zich steeds meer ontwikkelt. Nooit het grootste talent in de jeugdopleiding geweest maar heeft zich daardoor wel in de schaduw van die jongens kunnen ontwikkelen. Ook een geweldige speler die dit seizoen PSV echt op sleeptouw moet gaan nemen.

5 augustus 2021 om 10:14

Ben ik met je eens! Gravenberch kan denk ik nu al bij de (sub)top van Europa aanhaken, en na dit seizoen denk ik sowieso. Madueke zit daar dan net onder en Timber denk daar onder. Daarna heb je een heel blik aan leuke talenten die wat moeilijker te beoordelen zijn.

5 augustus 2021 om 10:15

@AjaxCunian. Gravenberch is toch wel de beste? En dan Timber en Madueke voor de rest van het podium

5 augustus 2021 om 10:28

Vind Gravenberch een minder niveau halen dan beiden, heeft wellicht de grootste status. Vind die andere 2 veel geschikter en volwassener in hun rol.

5 augustus 2021 om 11:21

Nou dan heb naar de verkeerde wedstrijden zitten kijken. 18 jaar en dan al zo volwassen spelen op de meest belangrijke positie, ik geef je het te doen. Die gaat alleen maar verder groeien en laat zich door niemand gek maken.

5 augustus 2021 om 09:40

Ik denk dat dat komt door zijn lengtegebrek dat ze er zo naar kijken maar dat hoeft geen probleem te zijn. Zet er een lange gozer naast en je hebt dat probleem opgelost

5 augustus 2021 om 09:44

Niet mee eens. Vind dat Timber echt op waarde wordt geschat. Heb echt het idee dat Rensch ontzettend onderschat wordt. Krijgt snel het stempel druistig, verdedigend nog wel eens niet alert etc. Echter is hij echt jong, houdt een ervaren back als Klaiber uit de basis en is eigenlijk een linker cv. Voetballend heeft hij de kwaliteiten om blind op te volgen. Het inzicht heeft hij nog niet helemaal (had blind ook niet als 18 jarig broekie), maar itt Blind heeft Rensch wel degelijk snelheid. Blind met snelheid zou een absolute topverdediger zijn geweest.

5 augustus 2021 om 10:01

Rensch? Die vind ik niet heel indrukwekkend eerlijk gezegd. Is meestal ook een van de zwakste spelers als die speelt. Vindt Mazraoui bijvoorbeeld aanvallend veel meer toevoegen wat ook goed werkt voor Berghuis, Antony of Neres als die spelen. Ik zie inderdaad meer in hem als een centrale verdediger maar daar speelt die helaas niet met Blind, Martinez, Schuurs en Timber.

Timber is echt een klasbak. Wat een rust en zelfvertrouwen straalt die jongen uit. Lijkt ook alles op z'n gemak te kunnen zonder te laconiek te worden. Als hij dan onder druk wordt gezet komt hij er voetballend ook altijd heel eenvoudig uit. Toen hij werd geselecteerd voor het EK waren velen verontwaardigd maar ik geef je op een briefje dat hij de komende jaren vast bij de selectie zal zitten.

5 augustus 2021 om 10:02

Ik was niet een van die mensen. Ik vind Timber persoonlijk beter dan bv een Veltman die het weliswaar goed doet in Engeland maar ik vind Timber veel veelzijdiger en dynamischer. Ik kon zijn EK selectie goed begrijpen en ik vond hem goed spelen in die wedstrijd die hij mee mocht doen

5 augustus 2021 om 10:12

Vind hem ook echt een heerlijke speler, ook op het EK. Is niet een de Ligt die fysiek het duel aangaat, maar Timber heeft een aardige versnelling waarmee die gewoon vaak de bal afsnoept van de aanvaller. In die zin een unieke CV. En zijn dribbel is voor een CV ook al echt bizar goed, bij lijkt nooit echt onder druk te staan, durft het zelfs op het EK.

Doet het echt verrassend goed. Heeft zoveel rust en doet geen gekke dingen. Hele fijne speler.

Ik heb me gister wel mateloos geirriteerd aan vd Vaart zijn stemgeluid. Wat een vreselijk geluid om naar te luisteren heeft die vent eigenlijk. Ik heb gewoon weggezapt zo erg was dat snerpende geluid wat hij produceert.

Timber hield zich op het EK al prima staande. Geen moment het gevoel gehad dat we daar een debutant hadden lopen. De entree van de Ligt in oranje deed destijds volgens mij meer stof opwaaien. Taylor ken ik niet.

Een geweldige veelzijdige speler, die ook comfortabel aan de bal is. Een regelrechte klasbak. In mijn optiek is die Schuurs allang voorbij. Schuurs doet het overigens redelijk goed in de voorbereiding maar hij verdedigt nog steeds niet fel genoeg op de man. Meer grinta moet die hebben. Met Timber achterin hebben we een geweldige verdediger, die op CL niveau meekan. Wat mij betreft zo snel mogelijk verlengen, net zoals bij Gravenberch. 2 parels !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

16 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 5 1 1 0
2020/2021 Ajax 32 3 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 27 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Kraay jr. ziet ‘natuurlijke opvolger Gravenberch’ bij Almere City - Jong Ajax

Mohammed Kudus heeft vrijdagavond zijn rentree gemaakt bij Jong Ajax. De Ghanese middenvelder kwam vorig jaar voor negen miljoen euro over van FC Nordsjaelland, maar kwam door blessureleed vooralsnog niet volledig...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren