Erling Haaland stelt harde eis aan Donyell Malen: ‘Anders word ik boos’

Woensdag, 28 juli 2021 om 15:31Dominic Mostert • Laatste update: 15:31

Erling Braut Haaland heeft dinsdag kennisgemaakt met Donyell Malen. Hoewel de transfer van Malen naar Borussia Dortmund nog niet helemaal rond was op dat moment, gaf PSV toestemming aan de aanvaller om alvast mee te trainen bij zijn nieuwe club. Haaland vertelt in een interview met Sky veel assists te verwachten van zijn nieuwe ploeggenoot. Inmiddels is de transfer officieel gemaakt door PSV en BVB.

"Ik heb een beetje met hem gepraat. Hij kijkt ernaar uit om voor de supporters van Dortmund te gaan spelen. Hopelijk samen met mij. Ik heb hem gezegd dat hij me veel assists moet geven, anders word ik boos op hem", vertelt Haaland met een knipoog. "Ik hoop dat we samen in de aanval zullen staan. Hij zal voor veel positieve energie moeten zorgen en vanaf de eerste minuut moeten leveren, want Dortmund is een grote club."

Haaland insinueert dat hij volgend seizoen voor Dortmund wil spelen. In een interview met BILD verwees hij eerder op de dinsdag al naar zijn contract, dat nog drie jaar doorloopt. "En daarnaast heb ik het hier goed naar mijn zin. Het veroveren van de Duitse beker speelt ook een belangrijke rol, want prijzen winnen is iets wat ik heel graag doe", doelde hij op de 4-1 overwinning op RB Leipzig in de eindstrijd van de DFB-Pokal.

Malen doorliep afgelopen weekeinde de medische keuring bij Dortmund en Fabrizio Romano meldde maandag dat de aanvaller reeds zijn handtekening zou hebben gezet onder een tot medio 2026 lopend contract bij die Borussen. Volgens de transferexpert was al het papierwerk tussen beide clubs rond en zou de transfer spoedig wereldkundig gemaakt worden. Dinsdagavond gebeurde dat uiteindelijk ook. Dortmund betaalt dertig miljoen euro exclusief bonussen voor Malen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door pieterpost)

nu al zin in een hele boze Haaland nadat Malen voor de 3e x een 1 op 1 verprutst terwijl Haaland vrij stond

27 juli 2021 om 17:13

Oké dan.. Dat kan natuurlijk ook iets zijn om naar uit te kijken. Ben normaal geen Bundesliga kijker, maar voor Dortmund met Malen ga ik wel zitten. Toch beetje de hoop voor de toekomst van Nederland voorin.

27 juli 2021 om 18:19

@Martijn: de toekomst van NL voorin? Zei men dat ook niet van Steven Bergwijn? Dat Malen maar eerst eens de basis haalt en dan kijken we verder. Al heb ik wel meer vertrouwen in Malen dan in Bergwijn…😀

27 juli 2021 om 19:25

Nee nee hij zei HOOP voor de toekomst van NL voorin.....

28 juli 2021 om 08:40

Wie is nu die hoop voor Nederland ? Malen,Brobbey,Zirkzee of Weghorst ?

28 juli 2021 om 08:54

Wat mij betreft hoort Weghorst met zijn 28 jaar niet meer bij de hoop voor de toekomst. Meer voor het nu, dus aankomend WK bijvoorbeeld.
Malen heeft tot nu toe het meest laten zien van het rijtje Malen, Brobbey en Zirkzee. Dus wat dat betreft snap ik de redenatie wel van Martijn23, hij is wat mij betreft ook zeker de hoop voor de toekomst van Nederland voorin.

28 juli 2021 om 08:59

Bergwijn kan nog steeds van waarde zijn voor Oranje. Dat hij dat afgelopen seizoen niet was bij een kwakkelend Spurs zegt niet zoveel.

Malen heb ik wel vertrouwen in dat hij het goed gaat doen bij Dortmund. Hij is ondergeschikt aan Haaland, waardoor hij waarschijnlijk minder egoïstisch zal opereren. Bij PSV was hij afgelopen seizoen echt de man bij PSV en dat is in Westfalen wel anders natuurlijk.

27 juli 2021 om 17:14

Ik hoop juist dat hij beter wordt dan dat hij nu is. Kunnen we namelijk goed gebruiken bij oranje. Denk ook dat hij eerst denk aan een assist dan aan zelf scoren aangezien je flink hard moet rennen als Haaland achter je aan komt.

27 juli 2021 om 17:25

Het is maar wat je leuk vindt... Wanneer Malen dezelfde ballen krijgt als Haaland vorig jaar, heb ik er wel vertrouwen in.

27 juli 2021 om 17:46

Dat is niet echt zijn probleem, want hij is zeker niet een egoïstische speler. Eerder het gewoon verprutsen van grote kansen die je zelf echt moet maken blijft een puntje van aandacht vind ik persoonlijk.

Ben erg benieuwd of Haaland dit seizoen net zo kan presteren. Denk dat Malen en Haaland prima samen kunnen spelen. Malen is snel en wendbaar en heeft een prima pass in huis.

27 juli 2021 om 17:33

Haaland presteert al een paar seizoenen geweldig. Geen enkele reden om te twijfelen aan komend seizoen. Ik heb zelden zo’n frisse kop op een speler gezien.

Veel succes Malen! Ben benieuwd naar hem! Ook heel erg leuk dat Haaland sws blijft zoals verwacht.

Denk dat dit een mooi tandem kan worden, toch is Malen anders dan Sancho en zeker ook gewoon een spits. Ik hoop voor Haaland dat hij inderdaad veel assists zal geven, bij PSV was hij natuurlijk goed, maar viel me op hoe vaak hij asociaal en onnodig voor zichzelf ging terwijl andere spelers betere opties waren.

27 juli 2021 om 17:17

Bij PSV was hij een van de sterren, dan bem je sneller geneigd voor eigen succes te gaan. Bij Dortmund gok ik dan hij nederiger zal zijn. Bij Oranje is hij dat ook. Tegen Oostenrijk en N. Macedonië koos hij toch telkens voor de pass. Zeker tegen Oostenrijk had hij ook zelf kunnen schieten. Hij kan het wel.

Ik heb het idee dat dit zomaar eens een heerlijk aanvalsduo zou kunnen worden.. Mooie stap voor Malen binnen een sterke selectie, benieuwd hoe veel assist/goals hij daadwerkelijk kan leveren of dat hij een boze, lange blondine op z'n dak krijgt.

Als Malen nu gaat leren van Haaland hoe je met je kansen moet omgaan krijgt Dortmund echt een heerlijke aanval, en kunnen de verdedigers in de Bundesliga hun borst nat gaan maken.

Die Haaland is ook een mannetje hè! Op Instagram allemaal dure extravagante outfitjes en de week week erna hout hakken in de bergen. Rare interviews met korte antwoorden, en grappige interactie met teamgenoten en fans online. Ik vind hem erg vermakelijk. Voorzie een dodelijk duo met hem en Malen voorin.

27 juli 2021 om 18:07

Dan moet Malen eerst ‘normaal’ leren afmaken. Haaland is wel dodelijk, als duo moet ik het nog zien (persoonlijke mening).

27 juli 2021 om 19:00

Mistte wel veel ja, maar leek soms ook een beetje nonchalance als ik het vergelijk met hoe die het deed als die het op zijn heupen had.

27 juli 2021 om 20:30

Als het Memphis was zou je hem een kwal vinden.. hoe zou dat komen 🤔

27 juli 2021 om 20:37

Ten eerste: jij kent mij niet, dus dat weet je niet.

Haaland doet niet kort omdat die de interviewers niet vertrouwt, of om andere redenen. Haaland doet het omdat die het grappig vindt, om de interviewers uit de dagen, dat is zijn humor.

Allereerst, Memphis is de laatste jaren echt zwaar veranderd in zijn houding tov de media. Maar in het begin had je bij elk interview door dat hij achter elke vraag wat zocht. Dat resulteerde in rare antwoorden, waar hij als klap op de vuurpijl vaak niet goed uit zijn woorden kwam als die een wijs antwoord probeerde te geven. Dat voelde iedereen aan bij zijn interviews, en dan straalt niet echt goed op hem af. Nogmaals, dit was vooral in het begin heel erg. Hij wilde stoer en zelfverzekerd lijken, maar door die krampachtige houding kwam hij juist heel onzeker over.

Veel assists van Malen? Bij PSV was Malen natuurlijk de egotripper van de selectie, deed (te) veel dingen alleen, dit moet hij bij Dortmund echt afleren wilt hij slagen. Scheelt natuurlijk wel dat je deze beest Haaland naast je hebt staan, die kun je alleen voor de keeper wel een balletje geven. Haaland + Malen kan in potentie echt een hele zieke aanval worden. Kan niet wachten om Dortmund dit seizoen weer te volgen!

Denk dat Malen echt een hele goede keuze heeft gemaakt door naar Dortmund te vertrekken en natuurlijk heeft hij met Haaland zeer forse concurrentie, maar met Rose heeft Dortmund een nieuwe trainer en ik sluit ergens niet uit dat Dortmund in een systeem met 2 spitsen gaat spelen, dus met Haaland en Malen in de aanval.

Sancho is natuurlijk vertrokken en Reus kan ook prima als nummer 10 spelen, al is Reus helaas vrij blessuregevoelig maar dan hebben ze o.a. Reyna en Hazard die daar ook uit de voeten kunnen.

Dan heb je met Haaland een sterke spits rondlopen en Malen is ook een pure spits, maar Malen is toch wel wat lichtvoetiger terwijl ik Haaland juist wat explosiever vind, maar ik denk dat ze elkaar goed kunnen aanvullen in een 2-spitsensysteem.

Hoop ook dat ze erin slagen om Demiral over te nemen. Natuurlijk heeft Demiral de laatste maanden niet heel veel indruk gemaakt bij Juventus en Turkije, maar ik zie wel echt een goede verdediger in hem en denk dat Dortmund echt wel een goede club voor hem zal zijn om weer op te leven en alsnog zijn potentie te laten zien.

Kobel
Demiral
Hummels
Can
Hazard
Bellingham
Witsel
Guerreiro
Reus
Haaland
Malen

Speelt Dortmund niet altijd met 3 aanvallers? Is Malen vooral voor de flanken gehaald?

27 juli 2021 om 19:22

Ik heb vandaag van fanaccounts van Dortmund begrepen dat de nieuwe trainer Rose een whiteboard met een 41212-systeem besprak en dat dit ook zijn systeem was bij zijn vorige clubs. Denk daarom ook dat ze grof geld betalen voor een spits naast Haaland.

Wat is dat voor een attitude. 'anders word ik boos'. Ja ja ik weet met een knipoog zei hij dit, maar dit zijn kleine stootjes, een waarschuwing. Dit zegt hij bewust om in de hoofd van Malen te laten spoken. Echt de vele aandacht die hij krijgt en een hoge prijskaart op zijn hoofd begint hij nare trekjes te krijgen. Dit had ik ook met Mpappe in begin. De sympathie die ik eerst had met Mpappe is nu helemaal verdwenen. Haaland vind ik opzich geen mooie voetballer maar ik kan er wel van genieten.

27 juli 2021 om 18:55

Misschien moet je even het interview bekijken. Laatste filmpje op de YouTube channel van Borussia Dortmund. Zegt alles met een glimlach, dit is echt zijn humor.

Over dat prijskaartje zegt die zelf dat hij het belachelijk vindt. Laat je niet gek maken hè 😉.

Ik denk dat het weleens een koningskoppel kan worden. Malen kan profiteren van de aandacht die naar Haaland uitgaat

Idd,het beste is om Malen als linkerspits te laten beginnen in het volgende seizoen.

Ik denk dat Haaland heel vaak boos gaat worden op Malen die merendeels met zijn hoofd omlaag rond rent. Benieuwd of dat huwelijk stand gaat houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. DahoudMiddenvelder50
J. BellinghamMiddenvelder51
A. WitselMiddenvelder50
E. HaalandAanvaller57
G. KobelKeeper50
D. MalenAanvaller50
M. AkanjiVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

14 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Borussia Dortmund 5 7 1 0
2020/2021 Borussia Dortmund 28 27 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Erling Haaland met dubbelslag van grote waarde voor Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft zondagavond afgerekend met FC Union Berlin. Voor eigen publiek was het team van trainer Marco Rose met 4-2 te sterk voor de bezoekers uit Berlijn. Donyell Malen startte...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren