Alaba durft het aan om rugnummer over te nemen van Sergio Ramos

Woensdag, 21 juli 2021 om 15:31Rian Rosendaal • Laatste update: 15:56

Het was al enige tijd bekend dat David Alaba na zijn transfervrije vertrek bij Bayern München verder zou gaan bij Real Madrid. De Oostenrijkse verdediger werd woensdag officieel gepresenteerd als aanwinst van De Koninklijke. Alaba heeft naar eigen zeggen verschillende aanbiedingen ontvangen in de afgelopen maanden, maar voor hem stond al heel snel vast dat Real zijn volgende club zou worden. Hij brengt daarnaast het overnemen van het rugnummer van Sergio Ramos uitgebreid ter sprake.

"Ik heb helemaal zelf gekozen voor deze volgende stap in mijn loopbaan", zo benadrukt Alaba woensdagmiddag bij zijn presentatie in het Santiago Bernabéu. "Ik wil als speler maar zeker ook als persoon groeien. Ik heb uiteraard de nodige aanbiedingen ontvangen, maar voor mij was er geen andere optie dan Real. Het is echt een droom die uitkomt. Dit is de beste en grootste club ter wereld en het is ook precies de uitdaging die ik nodig had als speler", aldus de ambitieuze en veelzijdige verdediger.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Geen enkele speler bij Real Madrid waagt zich aan rugnummer Ramos

Afgelopen weekeinde leek niemand bij De Koninklijke het nummer van Ramos nog over te willen nemen.Lees artikel

Alaba weet dat hij door velen wordt gezien als de opvolger van Real-icoon Ramos, die onlangs de stap maakte richting Paris Saint-Germain. Niemand waagde zich tot dusver aan het shirt met rugnummer 4, maar de zomeraanwinst kent geen angst. "Hij heeft hier meer dan een decennium gespeeld en is een legende geworden door dit nummer. Dat heeft iedereen nog steeds helder op het netvlies. Ik kreeg gisteren (dinsdag, red.) te horen dat dit het enige nummer was dat nog beschikbaar is en ik wilde ook niet van rugnummer ruilen met andere spelers. Dit nummer is een geweldige motivatie en ik wil hem (Ramos, red.) vertegenwoordigen en eren. Dat heb ik ook al een paar keer laten weten, al wil ik mijzelf niet steeds met anderen vergelijken. Ik wil als David Alaba laten zien over welke kwaliteiten ik beschik."

Alaba had desondanks graag samengespeeld met Ramos in de verdediging van Real. "Dat had ik geweldig gevonden", bevestigt de voormalig Bayern-stopper. "Zoals ik al zei: hij heeft langer dan een decennium op topniveau gespeeld en daarnaast is het een echte leider op het veld. En samenspelen met Raphaël Varane is ook een droom voor mij. Hij laat al jaren zien een geweldige voetballer te zijn. Het is een fantastische verdediger met heel veel kwaliteiten." Het is nog de vraag of Alaba samen komt te spelen met Varane, die wordt begeerd door Manchester United. In verschillende buitenlandse media wordt gesproken over een transferbedrag van vijftig miljoen euro voor de Franse verdediger.


Poll

Zie jij David Alaba slagen bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door galapago)

Beetje een vertekenend stuk. Ik begreep dat door de regels van La Liga enkel nummer 4 nog beschikbaar was. Had weinig met lef te maken, des te meer met de regelgeving.

21 juli 2021 om 16:00

Hij kon ook wachten met het kiezen van een rugnummer. Varane vertrekt vrijwel zeker dus hij kon het rugnummer 5 overnemen. Dat hij nummer 4 kiest is mooi en zijn uitleg is ook gewoon goed waarom hij dit nummer kiest

21 juli 2021 om 16:02

Dit nummer heeft hij niet helemaal zelf gekozen. Het was de enige beschikbare rugnummer en het is hem aangeboden door de club.

Kom hij straks alsnog met Nacho of Militao te spelen. Ook niet perse een straf.

21 juli 2021 om 16:01

Militao deed het afgelopen maanden anders heel goed. Is altijd een hele goede geweest met enorme potentie. Samen met Dias de grootste verdedigende talenten in Portugal.

21 juli 2021 om 16:18

Militao is Braziliaan. Maar ik ben het wel met je eens dat hij in potentie zeer zeker wereldtop is. Het is een kwestie van wanneer die zich mag laten zien.

21 juli 2021 om 16:18

Er zijn heel veel Madridistas die riepen om meer minuten te zien van Militao ten koste van Varane. Zoals Garrincha zegt, heeft die de afgelopen maanden echt wel getoond dat die niet zo slecht is zoals men hem probeert af te schilderen. Het is natuurlijk niet evident om 1 keer om de drie maanden een wedstrijd te spelen. Uiteraard laat het vertrek van Ramos en Varane een gat achter, maar het is nog te bekijken hoe Ramos terugkomt van zijn blessure en Varane was de afgelopen twee jaar geen schim van hemzelf meer en enorm ongeconcentreerd.

Tuurlijk. Fernando Hierro droeg ook rugnummer 4 en dat is ook weer gewoon gebruikt.

Ach zo gaan die dingen he. Nummer zegt uiteindelijk ook niet alles. Alaba heeft al laten zien dat hij het kan bij een topteam. Benieuwd hoe het hem afgaat in de Spaanse competitie.

Ik blijf het disrespect vinden hoe real met club legendes omgaat nummer 4 aan alaba geven en rugnummer 7 van ronaldo aan mariano geven in het seizoen 2018-19 ik had persoonlijk rugnummer 7 aan geen een speler gegeven

21 juli 2021 om 16:04

Waarom doe jij alsof Alaba niet een grote speler is, gewoon bijna het zelfde level als ramos. Twee keer de treble gewonnen en 10 keer de league of zo

21 juli 2021 om 16:13

@C.Smalling doe ik helemaal niet, maar het klopt gewoon wat ik zeg alaba zelfde als ramos? Nou nee gewoon niet ramos heeft best wat scorend vermogen en is een echte leider in de defensie alaba is geen echte leider maar wel een goeie verdediger maar echt geen level ramos

21 juli 2021 om 16:22

Zelfde level..? Als in qua hoe goed ze zijn? Of hoe groot? Ramos vind ik eigenlijk een veel betere verdediger en daarnaast vind ik zijn status groter dan Alaba. Ramos heeft alles gewonnen wat er te winnen valt + WK en 2 Ek's. Alaba zit nog niet op die status.

21 juli 2021 om 17:58

Waarom zou je moeilijk doen om een nummer, dan blijft er straks niets meer over om uit te kiezen.

21 juli 2021 om 19:26

Het EK of WK winnen is met Oostenrijk dan ook zo goed als uitgesloten. Verder wel eens dat Ramos gewoon een betere verdediger en qua status natuurlijk helemaal, echte aanvoerder en ik denk dat de meesten hem wel zullen herinneren.

21 juli 2021 om 16:11

Ben ik het niet mee eens. Ik vind dat Real als club te groot is om rugnummers voor individuen te behouden. Kijk bijvoorbeeld naar de voorgangers van de mannen die jij net hebt opgenoemd: Fernando Hierro en Raul Gonzalez Blanco, ook twee clublegendes. Het is juist mooi om te zien dat meerdere grote spelers hetzelfde shirt met hetzelfde rugnummer hebben gedragen.

Neemt uiteraard niet weg dat Mariano een pannenkoek is.

21 juli 2021 om 16:16

Haha precies, ik wou net zeggen. Dan kunnen alle nummers wel de prullenbak in, of nja de prijzenkast. En kan Real verder vanaf nummer 67! -_-

21 juli 2021 om 16:19

Je mag maar rugnummers 1-25 gebruiken dus dan zou je een of twee speler minders moeten registreren puur om sentimentele redenen. Lijkt me een beetje dom

21 juli 2021 om 16:20

Als je het artikel had gelezen, had je begrepen dat het de enige beschikbare nummer was.

21 juli 2021 om 16:27

Dit soort comments maken me zo moe… Real kan geen nummers onbeschikbaar maken. Net zoals Barca dat niet heeft gedaan met nummer 9 van Cruijff en net zo goed nummer 8 van Iniesta aan Arthur heeft gegeven. In La Liga mag je namelijk maar 1-25 geven als rugnummer

21 juli 2021 om 17:58

Schandalig hoe Barcelona nummer 6 van Xavi om de schouders van Alena heeft gehangen en de 8 van Iniesta aan Arthur en daarna, nog schandaliger, aan Pjanic heeft gegeven... oh wacht, La Liga regels schrijven het voor dat je 1-25 gebruikt.... haten om het haten is ook een ding vriend, wat een onzinverhaal.

21 juli 2021 om 19:09

Real Madrid is een club voor de supersterren. Meestal is iedere vervanger wel van hoge klasse en Alaba is verdedigend wel van het niveau Ramos en misschien zelfs beter, want ik zie Alaba geen kaarten vreten.

Heel benieuwd hoe hij het ervan af gaat brengen. Denk dat een nieuwe omgeving zowel hem als Varane als die dadelijk naar United gaat hen enorm goed zal doen. Gezien de financiële situatie is Alaba natuurlijk een absolute topaankoop doordat hij zijn kwaliteiten kan tonen in de verdediging, als linksback en zelf eindelijk Casemiro wat kan aflossen (al hoop ik dat Blanco nog wel genoeg minuten maakt). Ik zou persoonlijk niets op tegen hebben als Real Mendy zou verkopen moest er een uitstekend bod komen. Hij is uiteraard fysiek echt absoluut top, maar voetballend is het toch veel te ondermaats. Marcelo zal zijn contract uitdienen, zet Alaba vast op linksachter en Miguel Gutierrez als backup. Zal uiteraard niet gebeuren, maar zou in mijn ogen ideaal zijn.

21 juli 2021 om 16:23

Ja zou dat niet erg vinden. Mendy is defensief top maar aanvallend is het echt een no go helaas. En in Miguel zie ik veel potentie. Geef hem maar minuten. Dan heb je nog Alaba idd, Marcelo (die gaat toch wel blijven) en eventueel Nacho. En nogmaals met Alaba is het prima alleen een aanvaller erbij is broodnodig. Zei al eens, Alaba en Mbappe deze zomer halen en we are good to go! Alleen tjsa of dat gaat lukken, geen idee. Maar een topclass clinical finisher, winger is broodnodig!

Hahah zelfde level als Ramos? Had graag Ramos nog even door zien gaan bij Real ipv naar dat zootje te gaan. Miliato vond ik zelf echt ijzersterk achterin met Varane naast zich. Was ook een enorme fout van Zidane om Ramos in die vorm op te stellen op Stamford Bridge, had gewoon Militao net als eerste wedstrijd basis moeten zetten. Vind hem echt wel wat voor de toekomst wat voor Real centraal achterin met Varane/nieuwe top CV. Alaba daarintegen vind ik persoonlijk rampzalig op CV, bij Bayern ging het wel omdat ze zelf veel de bal hadden in die sterke periode waardoor het een beetje verbloemd werd bij Bayern dat ie op die positie gewoon drama is, nee leuk dat ze hem transfervrij erbij hebben gehaald maar geef hem wat minuten voor op het middenveld aub want achterin vind ik het verschrikkelijk. Die is gewoon naar binnen gezet omdat Davies beter is op LB. Nu is het ineens een CV? Lol, kun je hem beter naar voren schuiven als middenvelder waar er veel meer dreiging vanuit gaat, wat ie bij Bayern ook regelmatig aantoonde. Vind het eigenlijk apart dat ie naar Real gaat als je in zo'n sterk Bayern speelt die momenteel gewoon duidelijk sterker zijn waar je zo ook nog Upamecano naast je hebt wat tenmiste een echte goeie CV is itt Boateng maargoed misschien toe aan andere uitdaging dat kan, iig liever Varane-Militao achterin.

21 juli 2021 om 22:45

Mee eens. Ik vind Alaba ook sterker.op het middenveld, absoluut geen CV.
Bij Bayern gaan Upamecano en Hernandez een ijzersterk CV duo vormen, met Süle en Tanguay Nianzou als Backups.

Wat een komedianten gedoe om een nummer zeg , Ramos gaat naar een andere club voor nog meer geld als hij al kreeg bij real terwijl die man al een vermogen heeft van 10 tallen miljoen
Jonge jonge wat houden wij toch van real en dan zou zij nummer niet gebruikt mogen worden pff

Welkom David Alaba, hopelijk pakken we mooie prijzen met jou in de ploeg. Het blijft een prachtige voetballer en zijn veelzijdigheid zal Real Madrid goed van pas komen.

Ik wist tot voor kort niet eens dat er regels waren omtrent rugnummers. Dacht dat je gewoon alle nummers kon kiezen tussen 1 en 99 bij wijze van spreken.

Ik heb er wel vertrouwen in dat Alaba het goed gaat doen. Samen met Militaõ gaat hij een nieuw koningskoppel vormen!

Geweldige speler met een geweldige drive en prachtig Wiener dialect. Ik zie hem tóch liever opstomen aan de linkerkant, vind het niet echt een CV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

173 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Bayern München 32 2 4 0
2019/2020 Bayern München 28 1 0 0
2018/2019 Bayern München 31 3 4 0
2017/2018 Bayern München 23 2 1 0
2016/2017 Bayern München 32 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Der Spiegel onthult krankzinnige jackpot die Alaba binnenhaalt in Madrid

De transfer van David Alaba naar Real Madrid mag dan officieel het stempel transfervrij hebben, goedkoop is de komst van de 29-jarige Oostenrijker allerminst. Der Spiegel onthult vrijdag dat Alaba in...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren