Oranje Leeuwinnen slachten Zambia bij Olympisch debuut: 3-10

Woensdag, 21 juli 2021 om 14:55Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:28

Het debuut van de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen heeft geresulteerd in een monsterzege. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman had geen kind aan Zambia, dat met 3-10 werd verslagen. Bij rust keek Nederland al tegen een 1-6 voorsprong aan, waarna de score in het tweede bedrijf werd uitgebouwd. Vivianne Miedema was de grote blikvanger met vier treffers. Het was voor de spits de eerste keer in haar carrière dat ze in één interland vier keer tot scoren kwam. Bovendien werden er nooit eerder zoveel doelpunten gemaakt tijdens een vrouwenwedstrijd op de Olympische Spelen.

In aanloop naar het duel met de Zambiaanse vrouwen ging het bij Nederland vooral over het ontbreken van Sherida Spitse. De middenvelder en vaste kracht kreeg dinsdag te horen dat de Olympische Spelen aan haar neus voorbij gaan vanwege een knieblessure. Shanice van de Sanden kon daardoor rekenen op een basisplek en startte als rechtsbuiten. Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Zambia het moest hebben van de omschakeling, al zette de ploeg van Bruce Mwape opvallend hoog druk. Dit leidde na tien minuten spelen tot de eerste treffer, toen keeper Hazel Nali een dieptepass verkeerd inschatte, onder de bal doorging en Miedema voor haar eerste van de wedstrijd kon aantekenen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Oranje kreeg al snel kansen om binnen het kwartier de marge omhoog te tillen, maar Miedema en Van de Sanden waren onnauwkeurig. Lieke Martens was na een kwartier wel trefzeker. Nali kwam uit en maakte hands buiten het strafschopgebied, waarna Martens in de rebound trefzeker was: 0-2. Miedema zorgde niet veel later alsnog voor haar tweede op aangeven van Daniëlle van de Donk. Net als Nali ging ook Sari van Veenendaal in de fout. De keeper van Oranje kwam uit, maar tastte volledig mis en zag hoe Barbra Banda kon scoren: 1-3. In het restant van de eerste helft breidde Oranje de score alsnog uit via Miedema (schot met links), Martens (schot van afstand) en Van de Sanden (uitgespeelde aanval).

Na een uur spelen zorgde Miedema met haar vierde van de wedstrijd voor de 1-7. Wiegman haalde haar topscorer vervolgens naar de kant voor Lineth Beerensteyn, die bij haar eerste balcontact een treffer op de schoen had. De aanvaller tikte de bal echter te ver voor zich uit. Roord liet niet veel later zien hoe het wel moest. De middenvelder dribbede knap langs een aantal tegenstanders en schoot met links fraai raak in de korte hoek. Ook Beerensteyn kwam vervolgens op het scorebord nadat ze de bal met enig fortuin mee kreeg in de diepte. De tiende Oranjetreffer kwam op naam van de ingevallen Victoria Pelova, die raak schoot op aangeven van de eveneens ingevallen Renate Jansen.

De aandacht leek vervolgens te verslappen bij de Oranjevrouwen, wat Zambia in staat stelde om nog tot twee keer toe iets terug te doen. Beide keren was het Banda die doel trof. Eerst omspeelde de aanvoerder Van Veenendaal om raak te schieten bij de eerste paal, om vervolgens te profiteren van een enorme fout van Jansen, die als laatste verdediger balverlies leed. Desondanks kennen de Oranjevrouwen een historisch Olympisch debuut. Door de monsterzege gaat Nederland aan de leiding in de groep. Zaterdag is Brazilië de tegenstander, waarna de derde poulewedstrijd dinsdag plaatsvindt tegen China.Gerelateerd

Meer sportnieuws

158 reacties (laatste reactie door thetruth)
21 juli 2021 om 15:08

Past echt perfect in onze knuffel samenleving dit!

Hoe kan dit in vredesnaam zo veel aandacht krijgen en verwachten ze zelfs gelijk te staan aan het mannen voetbal....

Wat een wanvertoning dit, echt waar bij de amateurs zie je alleen uitslagen als 10-3. Hoe kan je er toch 3 tegen krijgen.....

21 juli 2021 om 15:20

lekker negatief, en vooral weer de vergelijking maken met mannenvoetbal die 75 jaar verder in ontwikkeling zijn en waar miljarden meer in de sport omgaat. Het is niet te vergelijken.

Daarnaast, als er mannenteams zijn die op het hoogste niveau van Nederland al met 13-0 weten te winnen, stelt het hoogste niveau ook daar niet zoveel voor

21 juli 2021 om 15:28

How how, dat doen ze juist zelf keer op keer! Ze blijven het zelf steeds aanhalen dat het als gelijk moet worden gezien en worden betaald..

Dan krijg je ook die vergelijkingen, want iedereen ziet dat het niet een sin d ebuurt komt!

En je zegt het goed 13-0 kan als alles goed valt, zelf een pijnlijke 10-0 kan...
Maar die kregen er niet alsnog 3 tegem, wat vooral tekenend is.

21 juli 2021 om 15:46

Dat is helemaal niet waar. Dat de vrouwen meer wilden verdienen is waar maar dat betekend niet dat ze evenveel wilden verdienen als de mannen. De discussie is later helemaal verdraaid door mensen zoals jij. Enige wat zij wilden was meer verdienen dan zij eerst verdienden

21 juli 2021 om 16:19

Maar wat die vrouwen met een bal kunnen kan ik ook, moet ik dan ook meer betaald krijgen? Die vrouwen presteren hartstikke knap op het niveau waarop ze acteren maar stop aub met die discussie over salaris. De prestatie die ze leveren staat in schril contrast tot de mannen en daardoor krijgen ze minder betaald. Deal with it.

21 juli 2021 om 16:43

Zoek de betekenis dan even op van verdienen. Op basis van wat verdienen ze meer dan dat ze nu krijgen? Je moet tegenover een geldelijke beloning wel een prestatie zetten, en wat zij hier doen is echt absurd slecht.

21 juli 2021 om 16:51

Het ging destijds over de premies mbt het Nederlands elftal. Ze verkochten steeds meer kaartjes en ook was er meer en meer televisie kijkers waardoor ze terecht meer wilden verdienen. En dat kregen ze uiteindelijk ook.

21 juli 2021 om 15:54

Als je 3 goals tegen krijgt tegen de amateurs van Zambia, kan je maar 1 conclusie trekken: dit was echt heel slecht. Ik vond het spel ook echt onooglijk van onze kant. Ben blij als het boogschieten weer is begonnen

21 juli 2021 om 15:57

Mannen zijn over het algemeen sterker en sneller. Plus mannenvoetbal kent een voorsprong van tig jaar.

Mannen zijn niet per se over het algemeen slimmer, maar goed dat kunnen we in de reacties hier al wel snel concluderen.

Zegt toch wel weer genoeg over het niveau dit soort uitslagen..

21 juli 2021 om 15:18

Een uitslag zegt niet alles.
Aston Villa - Liverpool 7-2
PSV - Feyenoord 10-0
VVV - Ajax 0-13
Brazilië - Duitsland 1-7

21 juli 2021 om 15:22

Je geeft juist het goede voorbeeld!

Vooral de 10-0, 0-13 en 1-7

Dan krijg je er niet zelf alsnog 3 tegen als je zo dominant bent. Gekke uitslagen kan echt wel eens dat is zeker waar. Maar dit zie je alleen bij amateurs..

21 juli 2021 om 15:40

Mason: dit zijn incidentele uitslagen die volgens mij dateren van 7+ Jaren als het niet meer is. Het is niet alsof het elk seizoen een paar keer gebeurd

21 juli 2021 om 16:02

In het vrouwenvoetbal toch ook niet?

21 juli 2021 om 16:03

Net alsof elke wedstrijd van de leeuwinnen in 10-3 eindigt... Als het bij de mannen gebeurt is het een incident en een heerlijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar oh wee als het bij de vrouwen gebeurt. Dan is het bewijs voor het deplorabele niveau.

Ot: Helaas kon ik niet kijken, maar ben benieuwd naar de samenvatting. Die zal ook wel 20 minuten moeten zijn denk ik...

21 juli 2021 om 16:50

Joddit, eerst even de uitslagen bekijken van het vrouwen elftal daarna pas reageren, Estland 2 keer 7-0, Turkije 8-0, Kosovo 2x 6-0, Belgie 1-6, Noord - Ierland 7-0, moet ik nog doorgaan?

21 juli 2021 om 23:35

Morgen in het Olympische Mannentoernooi :Duitsland vs Brazilie (13.30 uur) . Een Klassieker.

22 juli 2021 om 11:19

Fc Utrecht - Ajax vergeten? ( 6-4 )

21 juli 2021 om 20:21

Let dan maar eens op het mannen toernooi bij de OS. Daar doen gewoon rare landen aan mee die ook bij de mannen met 8,9,10 goals om de broek gaan krijgen

Dat waren gewoon amateurs. Alleen die Banda kon goed voetballen, voor de rest was het helemaal niks.
Die hadden duidelijk de Olympische gedacht : meedoen is belangrijker dan winnen.

Mooi dat we toch ergens van kunnen genieten als voetbalvolk deze zomer. GOUDKOORTS!

21 juli 2021 om 15:02

Van dit nederlands team hoef je niets te verwachten...3 tegengoals tegen Zambia. Wat een droevig niveau, zelfs voor vrouwenvoetbal was dit gewoon slecht.

21 juli 2021 om 15:54

@sverige4u…..En zelf 10 keer scoren. Wat is je punt?

21 juli 2021 om 16:52

Dat je tegen de amateurs uit Zambia 3 tegen krijgt, dat je daar een uitleg over moet hebben zegt meer over jou.

21 juli 2021 om 15:03

Bijzonder dat je dit voetbal noemt. Het niveau is niet hoger dan hoofdklasse bij de mannen. Maar eerlijk is eerlijk, bij de Olympische spelen gun ik elk Nederlands team een gouden plak, dus ook deze dames.

21 juli 2021 om 15:05

Dat schat je nog hoog in. Ik denk oprecht dat een 2e klasser een betere wedstrijd om de mat legt dan het NL vrouwenelftal. Een gemiddeld bierteam uit de kelderklasse zal het winnen van Zambia.

21 juli 2021 om 15:11

Hoofdklasse? Dat schat je wel heel hoog in. Ook een 4e klasser zou gewoon van de NL vrouwen winnen. Er zijn ook een aantal voorbeelden van jeugdteams die met dikke cijfers van het nationale vrouwenelftal winnen. En dan hebben we het over 14 jarige jongens. Vrouwenvoetbal is echt een heel laag niveau.

21 juli 2021 om 15:13

Ik vind het toch altijd vrij apart dat het vrouwenvoetbal nog zo hoog wordt ingeschat. De vrouwelijke teams werden vroeger regelmatig tegen jeugdteams gezet. Zo heeft Australiã£â«, wat toen nog tot de wereldtop behoorde, eens tegen een jeugdteam van een Australische profclub gespeeld. Ik meen de onder 15. Die gingen er gewoon dik af, als ik mij niet vergis werd dat 7-1. En zo zijn er nog meer voorbeelden als je even onderzoek doet op google, waar ik nu geen zin in heb. Moet je nagaan als je die tegen een eerste elftal van een hoofdklasser zet.

21 juli 2021 om 15:28

wat is nu je punt dr.mario? In 9 van de 10 sporten is de strijd tussen mannen en vrouwen niet eerlijk.
Ik snap werkelijk waar niet waarom het voor veel mensen lastig is om te accepteren dat vrouwenvoetbal bestaat, er veel mensen naar kijken en dat het op op tv komt. Dat terwijl je niet verplicht bent om te kijken. Waarom altijd dat zeikcultuurtje hier in Nederland

21 juli 2021 om 15:32

Het punt is dat je bijv bij de hockey vrouwen nooit iemand hoort ik zou meer geld moeten krijgen net als de mannen. Kiki Bertens hoor je ook niet ik zou net zo veel moeten krijgen als Nadal. Dit hebben ze zelf juist gecreerd en omdat het door de media door de strot wordt gedouwt dat het leuk moet zijn. Niks mis met vrouwen voetbal, leuk zelfs en mooi dat ze het zo goed doen! Maar laten we het dan ook zo houden het is vrouwen voetbal en ook een ander niveau.

21 juli 2021 om 15:42

Jij lijkt een stuk zuurder dan ik ben, grote vriend. Ik heb genoten van het vrouwenvoetbal. Kijkt lekker weg zo op een werkdag die maar niet voorbij wil gaan. Ik beoordeel het gewoon als een op zichzelf staande sport en dan is het prima te doen. Ik verbaas mij er slechts over dat veel mensen nog denken dat dit soort teams meekunnen in de hoofdklasse. Dat ze niet eens in de buurt komen van het niveau is al zoveel bevestigd door '' testwedstrijden ''. Die zouden uit de hoofdklasse degraderen met hoogstens 1 punt, die bewering durf ik wel aan. Maar, nogmaals, ik probeer vrouwen en mannen zodoende ook zo min mogelijk te vergelijken. Heeft weinig nut. Niet zo zuur verder, maatje. Het is mooi weer, Nederland wint. Lach en het leven wordt ineens een heel stuk mooier.

21 juli 2021 om 15:42

vrouwenvoetballers vragen aan hun clubs ook niet even veel geld als dat de mannen krijgen. Ze hebben alleen eens bij de knvb aangekaart dezelfde onkostenvergoeding te willen ontvangen als de mannen. Wel een behoorlijk verschil.
Maar als jij het wilt aangrijpen om lekker verder te klagen over vrouwenvoetbal, ik wens je veel plezier ermee.

21 juli 2021 om 15:43

@capis Voor wat betreft het tennis zit je toch echt verkeerd. Weliswaar dat Kiki Bertens het niet zegt, maar Serena Williams heeft het wel jaren geroepen ( en de jaren er voor vele andere topspeelsters) en met succes want bij de Grandslams krijgen vrouwen qua prijzengeld net zo veel als de heren. Wat mij betreft onterecht overigens kijkend naar exposure en het simpele feit dat vrouwen veel korter op de baan staan omdat zij best 3 in plaats van best of 5 sets spelen.

21 juli 2021 om 16:13

qua exposure heeft de knvb het de afgelopen jaren meer moeten hebben van het vrouwenvoetbal en alle enthousiasme er omheen (vooral het toernooi in eigen land) dan van de mannen die weer eens falen te kwalificeren of een duf toernooitje tegen europese middelmaat spelen en roemloos uitgeschakeld worden

21 juli 2021 om 16:18

Maar ja bij vrouwen tennis is het niveau ook gewoon hoog in tegenstelling tot vrouwenvoetbal.

21 juli 2021 om 16:55

Maar de Nederlandse mannen spelen op prof niveau en niet tegen de amateurs uit Zambia, dan worden zij al helemaal met 2 vingers in de neus kampioen, je vergelijkt de prestaties van het Nederlandse elftal met de vrouwen daar begint het al.

21 juli 2021 om 17:07

Serena Williams verloor ook van een man die 400ste op de wereldranglijst, met 6-1 6-1

21 juli 2021 om 18:47

Het verschil is ook dat bij bijvoorbeeld Hockey of Volleybal het technische deel echt nog wel goed is, van een goed niveau. Bij het vrouwenvoetbal is dit ook niet om aan te gluren (uitzonderingen daar gelaten)

21 juli 2021 om 19:17

Niet zo overdrijven hé, zelfs tegen die matige tegenstanders keken er veel meer Nederlanders naar de Oranje mannen dan de vrouwen. Ik heb jarenlang bij de top van het damesvoetbal gewerkt en inderdaad gaan ze er tegen jeugdteams met flinke uitslagen het veld af. Dat geeft niet, maar de discussie is wat voor niveau het vrouwenvoetbal heeft en als je dat wegzet tegen andere sporten, dan is het gat m.b.t. kwaliteit nog steeds gigantische. Dameshockey en ook waterpolo is technisch zoveel beter.

21 juli 2021 om 19:42

Dat team dat tegen ajax gelijkspeelde quick dacht ik. Dat waren 2de klassers. Heb die wedstrijd live gekeken.
Die waren een stuk beter dan deze vrouwen haha.
Die zouden met ogen dicht wereld kampioen worden puur op basis van verzorgd spel. fysiek weg gelaten.

21 juli 2021 om 20:46

@capis dat is misschien omdat vrouwen tennissers al lang even veel verdienen als mannen. Misschien dat jij voor je land voor een appel en een ei voetbalt terwijl de knvb er veel geld en nieuwe leden aan verdient. Maar ik zou er ook wat van zeggen.

Misschien muggenziften, maar hoe kan je alsnog 3 goals tegen slikken tegen aan tegenstander die blijkbaar zo matig is?

21 juli 2021 om 15:03

Fouten maken, heel veel fouten maken. Die spits van Zambia had ook bij NL in de basis gestaan. Kon ook goed voetballen vergeleken met de rest.

21 juli 2021 om 15:04

Niets muggeziften, ze.moeten de ogen uit het hoofd schamen. Zeker hoe de goals vallen...die eerste zit van Veenendaal er volledig naast en die 3e goal was helemaal om te gieren, balverlies en een schot in de korte hoek.

In onze JO13 zien we dat zelfs niet gebeuren.

21 juli 2021 om 16:43

Omdat de keepster van Nederland bang was om vies te worden had ik het idee , ze deed helemaal niks

Wat een uitslagen soms bij de vrouwen zeg, 3-10 haha. Vind het niveau toch altijd weer wennen als ik kijk maar leuk dat ze zo dik winnen. Wel grappig dat Zambia opeens nog 2x in een minuut scoort.

Zal wel aan mij liggen maar mijn plaatselijke amateurvereniging krijgt niet 3 tegendoelpunten tegen de vrouwen van Zambia

21 juli 2021 om 15:01

Denk dat zelfs de Fjes er geen 3 tegen krijgen eerlijk gezegd 😂

Wie had dat verwacht. Je zou zeggen dat zij wel raad weten met leeuwen 🦁

Krijg je er serieus 3 tegen? Ga je schamen!

21 juli 2021 om 15:01

Dat waren wel 3 hele goede individuele acties van 1 dame die heel heel goed kan voetballen. Banda. Onthoudt die naam.

21 juli 2021 om 15:05

En belabberd gekeept van van Veenendaal.

21 juli 2021 om 15:08

Inderdaad, Banda gruwelijke speler…

21 juli 2021 om 15:08

Nou die eerste was een hilarische blunder van onze keepster. De derde knullig balverlies achterin.

Ze maakte ze wel goed af.

Kunnen mannen voorbeeld aan nemen bla bla, echte strijders bla bla...

Wat een droevig niveau is dit zeg. Hoe kan je tegen zo'n land als Zambia nou nog 3 doelpunten tegenkrijgen. Andere vraag hoe komt zo'n land als Zambia hier op de OS. Naja laten we hopen op een medaille voor de medaillespiegel.

die 3 goals tegen zijn daarentegen wel echt om te janken. Komop, Zambia!

wat baal ik als een stekker, op aanraden van die helene hendriks in die programma, dacht ik een slimme betje te hebben gedaan 8+ 35 opgezet om 500 te winnen en het leek allemaal prima 10-1, schiet die ene er 2 in zowat minuut, niet te geloven

21 juli 2021 om 15:08

Aanklagen die Banda. Vermoedens van matchfixing.

21 juli 2021 om 15:32

Dan kun je beter Veenendaal en wie maakte die min-of-meer eigen goal aanklagen; dat Banda nog een beetje haar best deed lijkt me alleen maar te prijzen.

Valt nog wel wat winst te behalen in de verdediging. Verder prima oefenpotje.

Nou ja, dat Zambia niks voor stelt was duidelijk maar om ze nog 3x tegen je te laten scoren vind ik nog bijzondere dan 10x Nederland

Topniveau. Keeper van Zambia haar eerste wedstrijd als keeper?

Wat een bedroevend niveau het eerste kwartier sloeg echt alles! Ongeloofelijk dat zij zo'n groot podium krijgen voor wat zij laten zien. Begrijp me niet verkeerd maar alles wat ze op eisen en dan dit op de mat leggen, tja... Wat een in en in trieste wedstrijd!

Heb alleen het laatste kwartier gezien, maar man man - ben niet onder de indruk van de Nederlandse dames. Bij vlagen gewoon heel slecht.

10 spelers van Zambia die niet weten wat voetbal is en 1 die gewoon heel goed kan voetballen…..Banda. 3 keer scoren tegen de nr 4 van de wereld met deze teamgenoten om je heen. Beste van het veld in mijn ogen. Knap gedaan.

En daarom kijk is dus geen vrouwenvoetbal zit totaal geen “power” in en dit soort uitslagen zegt ook genoeg over het niveau. Zelfs wedstrijden van de plaatselijke E-tjes is nog leuker om te kijken

Al mijn vooroordelen over damesvoetbal zijn weer bevestigd vandaag. Het is werkelijk niet om aan te gluren, en ook is de spanning ver te zoeken bij dit soort wedstrijden. Ik vind absoluut dat vrouwen net zoveel recht hebben om te voetballen als mannen, maar zolang het niveau niet hoger dan dit wordt, vind ik het niet terecht als ze ook maar de helft verdienen van wat de mannen verdienen.

21 juli 2021 om 16:33

Ach ja, is die spanning er wel als Nederland tegen San Marino speelt? Zulke tegenstanders zitten er soms bij. Op EK enkele jaren terug waren genoeg spannende wedstrijden te zien. Geen hoogstaand niveau, maar wel spannend.

Het blijft treurig om te zien dat dit soort teams zich 'geplaatst' hebben voor de Olympische spelen. Daarmee devalueer je mijn inziens het hele toernooi. De speelsters van Zambia hadden geen flauw benul van tactiek. Puur rennen en vliegen. Een goed NL elftal had hier geen tegendoelpunten gehad en minimaal nog 5 keer gescoord. Best raar bij een 10-3 uitslag.

Tja het vrouwenelftal van Zambia tegen Nederland, dat is vergelijkbaar met amateurvoetbal en dan krijg je wel eens zulke uitslagen. Toch knap dat ze er zelfs nog 3 tegen krijgen.

Ondanks de 10 doelpunten toch een zwak Oranje gezien. 3 doelpunten tegen krijgen tegen Zambia is natuurlijk te belachelijk voor woorden. Na de successen op het EK en WK wordt het ook wel tijd dat Wiegman vertrekt. Onbegrijpelijk dat ze vast blijft houden aan de bekende namen zoals Van Veenendaal en Van de Sanden. Laatstgenoemde is gewoon een blind paard en Van Veenendaal heeft een belachelijk slecht seizoen achter de rug. Als Spitse niet geblesseerd was had die ook nog gewoon op het veld gestaan. Heeft dit seizoen ook niks laten zien bij Ajax.

Ik heb echt genoten van deze wedstrijd, lekker borrelhapjes op schoot en 90 min lang bewonderingswaardig gekeken naar inzet, passie, schitterende passeerbewegingen, geweldige goals frivool combinatiespel! Wat een verademing

Ik heb deze wedstrijd in haar geheel gezien en heb ik aantal opmerkingen; iemand enig idee of de doelen, net zo hoog is als bij de mannen, Zo ja, zou ik gewoon altijd vanaf afstand op doel schieten, keepsters komen er toch niet bij. Die van Oranje is slechts 1.77, absurd en die Kameroener is nog kleiner. Dat is DE handicap van het vrouwen voetbal in mijn ogen en dat ze natuurlijk niet kunnen keepen, aan beide kanten. En Miedema die in 97 duels 77 keer heeft gescoord en slechts net 25 jaar, absurd! Die kan gewoon 200 duels aantikken voor haar land als ze ff aan houd, en qua goals 125

21 juli 2021 om 15:30

Doelen zijn gewoon te groot. In volleybal hangen bij vrouwen netten lager, wielrennen zijn wedstrijden korter, tennis spelen ze minder sets, handbal met een kleinere en lichtere bal. Kleinere doelen en een kleiner speelveld is naar mijn mening nodig om het aantrekkelijker te maken. 1 tip voor meisjes die dromen om prof te worden. Ga keepen!

Het blijft treurig om te zien dat dit soort teams zich 'geplaatst' hebben voor de Olympische spelen. Daarmee devalueer je mijn inziens het hele toernooi. De speelsters van Zambia hadden geen flauw benul van tactiek. Puur rennen en vliegen. Een goed NL elftal had hier geen tegendoelpunten gehad en minimaal nog 5 keer gescoord. Best raar bij een 10-3 uitslag.

Resultaat natuurlijk prima, alleen als Nederland schiet je hier ook niks mee op qua weten of je er goed voor staat. Je wilt serieus genomen worden en dan helpen dit soort potjes niet. Snap dat je alle continenten vertegenwoordigd wilt hebben als Ioc, maar wordt iemand hier wijzer van? Moet voor die vrouwen van Zambia ook een deceptie zijn dit niveauverschil. Alleen die nummer 11 van ze kan makkelijk mee.

ik gun het ze echt van harte hoor maar jesus wat een niveau. quick'29-kozakken boys heeft echt een hoger niveau dan wat ik hier zag. De Olympische spelen zouden het unicum van sport moeten zijn, het beste van het beste.

Zambia is gewoon (hele matige) opvulling. Het is wat het is. Tegen landen uit de top 10 van de wereld kan het nog interessant worden. Dat is pas een graadmeter. Dit... ehm nee. Hup, door naar de volgende wedstrijd.

Die Zambiaanse keepster leek vanmorgen wel voor het eerst keepershandschoenen aan te hebben gekregen. Jammer genoeg keepte de Nederlandse keepster niet veel beter.

21 juli 2021 om 15:10

Er is dus een keepster geweest die uiteindelijk is afgevallen voor de definitieve Olympische selectie van Zambia..

21 juli 2021 om 15:16

Ik hoop dat er gewoon geen animo meer was voor een keepster en de enige keuze direct is meegenomen haha

Wordt zo moe van dat eeuwige gezeik van mensen over vrouwenvoetbal. Ja deze wedstrijd was een lachertje, ja het waren amateurs, en dan!!?! Geniet gewoon van het moment en als je echt geen interesse hebt kijk dan niet! Vorige Olympische spelen won Duitsland met 10-0 van Fiji, ja bij mannenvoetbal ja. Betekent dit meteen dat het hele mannenvoetbal bagger is? Nee natuurlijk niet😂

21 juli 2021 om 15:11

Haha echt he. Dat het niveau bij de vrouwen een stuk lager ligt (en al helemaal bij landen zoals dit Zambia) is al lang en breed bekend. Toch zijn er iedere keer hordes mensen die vooraan staan om te komen melden hoe slecht ze het wel niet vonden. Wat had je dan verwacht? Ga dan gewoon lekker buiten in het zonnetje zitten ergens

21 juli 2021 om 15:23

Dat is juist het punt: het werd daar 10-0 (nul!).
Dat Nederland 3 tegendoelpunten krijgt is gewoon een schande. Dat Zambiaanse team was zo verschrikkelijk slecht, dat het sowieso al een schande is dat er kansen weggegeven werden.

Wat doen die teams trouwens op de OS? Haalt de waarde van Olympische prestaties wel naar beneden, want je weer nooit wat de tegenstanders precies konden. In dit geval, niets.

Ik heb tegen beter weten in toch gekeken en het voelt alsof ik net 2 uur van m'n leven verspild heb. Ik snap niet dat vrouwelijke voetballers zich in salaris willen meten met de mannelijke voetballers terwijl vrouwen dit niveau op de mat leggen. Een keeper die buiten de 16 hands maakt, een keeper die uitkomt maar niks doet, schoten met de snelheid van Thomas de Stoomlocomotief zijn nog harder. Geen leuke acties, geen bijzondere goals, geen shirtjes uittrekken. En dan nog serieus commentaar erbij ook. Er wordt gespeeld met strijd en passie, daar kan het grote Oranje nog van leren. Maar verder is het toch gewoon een rampzalig laag niveau? De goal van Miedema met de aanname op haar borst was nog enigszins prima, heb ik ook hardop gezegd. Maar het gaat allemaal in slowmotion. Pff.. plaatselijke amateurs zijn nog beter.

Het verschil is echt gigantisch en het kon zomaar 15 tegen 3 zijn maar ik vind het wel zorgelijk dat je hier 3 goels tegen krijgt en dat betekent dat het achterin niet helemaal op orde is dus werk aan de winkel nog!

Sowieso een enorm kwaliteitsverschil, wat je wel mag verwachten tussen de nummer 4 en de nummer 104 van de wereld. Maar redelijk beschamend dat je er 3 tegen krijgt. Kortom, een wedstrijd die weinig zegt behalve dat het achterin niet op orde is.

21 juli 2021 om 15:28

Ik vraag me af of je überhaupt die conclusie over de achterhoede uit deze wedstrijd kunt trekken. Volgens mij laat het vooral zien dat de concentratie bij Oranje werkelijk dramatisch was (de voorsprong was té comfortabel), en dat het spel zonder die concentratie zowel aanvallend als verdedigend behoorlijk slecht werd. Ik neem toch aan dat ze zaterdag tegen Brazilië wel een beetje scherp gaan zijn?

Hoe heeft dit land zich kunnen kwalificeren in hemelsnaam , zo blijft het vrouwen voetbal een farce met zulke tegenstanders en wordt het nooit serieus genomen

Aangezien iedereen weet dat het niveau van het vrouwen voetbal erg laag is ga ik dit niet nogmaals uiteenzetten. Knap gedaan van de vrouwen dat ze er tien gemaakt hebben tegen een serieuze tegenstander om rekening mee te houden. We worden Olympisch kampioen!

Laat dan gelijk een wedstrijd zien van de jongens van de buurt, dit is beschamend voor topsport, dit kan je ook geen topsport meer noemen, volgende OS gewoon 1 groep van de beste 6 beste elftallen ter wereld.

Waarom is de NOS niet kritisch op het spel. De commentator, de analyst, de presentatrice. Je zou gehakt moeten maken van het spel van die zogenaamde voetbalelftal maar het wordt met de mantel der liefde bedekt want oh oh oh je zou de vrouwen eerlijk zeggen hoe ze er voor staan. Daarvoor moeten we vanavond naar VI kijken.

Kunnen jullie de dames niet feliciteren met de overwinning ipv te zeiken op alles . Ik snap dat het niveau een stuk minder is maar deze reacties zijn gewoon te triest. lekker je landgenoten een t*** gevoel aanpraten.

21 juli 2021 om 17:42

Nou ja, de Leeuwinnen kiezen hun eigen tegenstander natuurlijk niet. Daar hebben ze geen invloed op. Voorin doen ze het prima door uiteindelijk tien keer te scoren, hoewel dat minder had kunnen zijn. Maar achterin moet er toch even goed naar elkaar gekeken worden, want daar zijn toch wel een paar grote fouten gemaakt. Juist door altijd kritisch te blijven worden ze beter. Nu heb ik niet het idee dat ze niet zelfkritisch zijn, maar hoe Van Veenendaal die blunder maakt bij de eerste tegengoal en zich laat verrassen door een schot in de korte hoek. Of hoe Dominique Janssen door laconiek een tegenstander uit te willen spelen voor een tegendoelpunt zorgt. Daar moet gewoon goed naar gekeken worden want dat is niet goed genoeg. Daar mogen ze best een vervelend gevoel over krijgen als het daardoor de volgende keer niet meer gebeurt.

Wat een negativiteit hier zeg! Vrouwenvoetbal is inderdaad van een ander niveau dan mannenvoetbal, bijna een andere sport zelfs.
Nadelen: Er gaat veel meer fout, het tempo ligt veel lager. Veel speelsters hebben moeite de bal naar de juiste kleur te spelen.
Voordelen: Veel minder matennaaien, dus sportiever. Lieke Martens, die echt goed kan voetballen en Vivianne Miedema, een pure spits.
Met een oranje bril op is het best leuk.

21 juli 2021 om 15:25

Dan neem ik aan dat je niets van de wedstrijd gezien hebt. Normaal gesproken ben ik ook mild en vind ik dat de vergelijking met mannenvoetbal weinig zin heeft, maar in dit geval was het gewoon puur naar de wedstrijd an sich kijkend echt ronduit slecht. Wat mij betreft hoort dat nog wel gewoon benoemd te worden.

21 juli 2021 om 15:39

Gezien en inderdaad, vooral achterin is het niveau wel erg bedenkelijk. Ik reageerde ook meer over de azijndrinkers dan inhoudelijk op de wedstrijd, waarin ik wel degelijk van Martens en Miedema heb kunnen genieten.
Toch heb ik dit bij de mannen ook weleens gezien. Een tegenstander die veel en veel minder is zorgt voor concentratieverlies en dan is een wedstrijd als deze het gevolg.

21 juli 2021 om 19:14

Alright! Ik vond het uiteindelijk een zodanig slordige vertoning dat ik me al niet meer voor kon stellen dat iemand hier echt van genoten had, oranjebril of niet. Er zaten wel een paar goede momenten tussen hoor, daar heb je ook wel gelijk in: ik herinner me een goede dribbel van Roord waaruit ze scoorde, wat goede acties van Martens, een aantal mooie passes/assistst en hier en daar goede goals, maar vaak toch ook weer een gebrek aan overzicht in het optimaal uitspelen van kansen, af en toe een gelukje bij het scoren (zoals bijv die laatste, van Pelova), en een ontzettend slechte Veenendaal achterin. Maar goed, het is natuurlijk ook een wedstrijd die nooit spannend of interessant geweest is; laten we vooral hopen dat er tegen Brazilië wel sprake is van vuurwerk! Ik heb goede hoop.

Normaal gesproken ben ik niet zo van het zeuren over vrouwenvoetbal, maar in dit geval... Dit was echt afgrijselijk slecht. Ook van Oranje, dat bij een ruime voorsprong enorm in de aanprutsmodus belandde, beetje klooien met de bal, slordig balverlies, weinig goede loopacties of creativiteit... Als je een beetje je best doet, gaat Zambia er met 20-0 van af. De manier waarop die tegengoals vielen ook echt, om te janken zo slecht. Maar iedere actie die wel lukte vond de commentator blijkbaar al meteen echt geweldig. Heel apart.

Ik heb wat minuten gekeken, maar zelfs voor vrouwenvoetbal was dit vreselijk. Je moet hoe dan ook nooit gaan vergelijken met de mannen, maar als je van Veenendaal ziet stuntelen dan hoop ik echt dat we binnenkort een nieuwe keepster krijgen. De punten zijn binnen, maar ga er niet van uit dat ze de gouden plak pakken.

Wat een hoop gezeur en steken naar het damesvoetbal. Je kunt zeggen wat je wilt, maar het entertainmentgehalte is wel hoog met 13 doelpunten in een wedstrijd. Het niveau van Zambia was niet om aan te zien, daar ben ik het mee eens. Maar kan me goed voorstellen dat ze in Zambia andere zaken aan hun hoofd hebben om de aandacht op te vestigen. Feit is dat je bij ieder mondiaal toernooi wel een of twee laagvliegers hebt (kijk maar naar het softbal vandaag, ook daar werden monsterscores geboekt). Tegelijkertijd is dat ook het mooie aan mondiale toernooien, dat ieder continent is vertegenwoordigd. Ik heb in ieder geval genoten vandaag, laat de olympische spelen maar beginnen over 2 dagen!

Slachten en 3 doelpunten tegen?? Schaamrood op de kaken, als dat je overkomt tegen zo'n tegenstander....

21 juli 2021 om 15:56

Heb je de wedstrijd gezien? Dat kwam puur en alleen door individuele acties van een speler die zo met Amerika mee kan. Banda was echt goed

21 juli 2021 om 16:07

Fijn dat je een oogje op Bada hebt, maar de eerste en derde goal van Zambia, waren vooral blunders in de defensie van oranje.

21 juli 2021 om 18:18

Nou, ik zag dat eerste doelpunt waar de linksback en keepster van Oranje flink in de fout gingen. Voor de rest weinig van gezien, maar 3 doelpunten tegen, nou nou, dat zijn er 3 te veel...

Ik dacht altijd dat bij de Olympische spelen de beste atleten werden geselecteerd, hoe kan het dan toch dat Zambia meedoet. Daarnaast moet Nederland zich doodschamen dat ze er 3 tegen krijgen

Doet me een beetje denken aan de Afrikaanse zwemmer (eric the Eel) die tijdens de Olympische Spelen in Sydney in 2000 meedeed, die had nog nooit een wedstrijdbad gezien.

On: wel heel matig als je tegen zo'n ploeg nog 3 goals tegen krijgt.

Die dames horen het driedubbele van de mannen te verdienen, wat een spektakel met 13 goals in 1 wedstrijd. Het aparte is dat bij tennis het bij de dames allemaal trager gaat dan bij de heren maar dat het niveau wel om aan te zien is. Bij damesvoetbal ten opzichte van de heren is het niveauverschil gewoon bizar. Ik denk dat een Eredivisieploeg uit het linkerrijtje met 20-0 zou winnen van de Leeuwinnen en 40-0 van Zambia.

Pff dat eerste doelpunt zeg, wat een onkunde. Hele wedstrijd was trouwens slecht, van Zambia maar ook van Nederland. Hoe kan je er nog 3 tegen krijgen tegen dit elftal.

En dan mogen we niks zeggen over het niveau van damesvoetbal. Hier hadden we met het lokale vriendenteam ook van gewonnen haha. Meedoen is belangrijker dan winnen

En iedereen maar weer zeuren en zeuren. Wees blij voor die dames dat ze gewonnen hebben. Ga het niet vergelijken met mannenvoetbal want dat kan niet. En als het je niet interesseert, kijk dan niet! Denk je nou echt dat zij met de volle focus deze wedstrijd in zijn gegaan? Zij hebben ook beelden gezien van wat voor een elftal Zambia is. De meeste die hier reageren kunnen net de bal vanaf de 16 in de goal krijgen en maar klagen over wat voor een niveau dit is. Alsjeblieft zeg

Man wat een wedstrijd. Leg hier een wedstrijd van een willekeurig Zaterdag 6de klasse amateur bier team naast en je ziet het verschil niet hahaha. Wel lekker om zo het toernooi te beginnen. Ik hoop dat de volgende wedstrijden beter zijn. Gun de NL vrouwen natuurlijk alles!

Nou ik gun de dames alles maar dit hoort toch niet thuis op de Olympische spelen, dit is ver verwijderd van de categorie topsport. Voetbal in het algemeen hoort er niet thuis als je zoals bij de mannen toch veredelde C ploegen stuurt.

Met 10-3 winnen is leuk maar eigenlijk te triest voor woorden dat tegen dit elftal, wat in de Nederlandse competitie van een j015 nog op de broek krijgt 3 tegentreffers weet te incasseren

Genoten van de dames! Inzet, doelpunten en attractiviteit, daarvoor kijk je voetbal. Hele leuke pot voetbal gezien.

Wanneer het damesvoetbal mondiaal echt iets voor gaat stellen is in ieder geval een ding zeker: het doelpunten record van Miedema wordt nooit meer verbroken…

Snap niet helemaal wat een team als Zambia doet bij de OS.

De 2 laatste tegengoals waren gewoon een gevolg van concentratieverlies.

21 juli 2021 om 19:18

Zambia vertegenwoordigt in zijn eentje heel Afrika; blijkbaar zijn er in dat hele continent geen betere damesteams te vinden... (kameroen heeft het in de play-offs verloren van Chili, de nr 2 uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatie.)

Afgeslacht met 3-10. Heb de wedstrijd gekeken 0-20 was een realistischer uitslag. Dat ze er 3 tegen krijgen is slecht... zeer zeer slecht... Dit niveau zie je nog niet eens bij de amateurs. Leek meer op de E'ttjes tegen de C'tjes. Leuk dat ze winnen, maar het is technisch niet om aan te zien.

Dit had niks met voetbal te maken. Had net zo goed 18-29 kunnen worden, wat een drama.

Blijft een fenomeen die Miedema, is letterlijk de beste vrouwelijke aanvaller ter wereld. Breekt record na record. Benieuwd wat die allemaal gaat bereiken in haar carrière.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. JanssenVerdediger91
M. van DongenVerdediger90
L. BeerensteynMiddenvelder91
D. van de DonkMiddenvelder98
J. RoordMiddenvelder84
V. MiedemaAanvaller89
S. van de SandenAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederlands vrouwenteam.

Nederland
15 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 0 0
2020/2021 Barcelona 25 15 3 0
2019/2020 Barcelona 12 1 1 0
2018/2019 Barcelona 23 11 1 0
2017/2018 Barcelona 29 11 1 0
Laatste voetbalnieuws

Martens: ‘We denken dat dit het toernooi is waarop wij ze eruit gooien’

Er lijkt bij de Oranje Leeuwinnen het nodige optimisme te heersen in aanloop naar de ontmoeting met de Verenigde Staten in de kwartfinale van de Olympische Spelen. De regerend wereldkampioen startte...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren