Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen verpletteren Vietnam en eindigen bovenaan Groep E

Laatste update:

Nederland heeft geen spaan heel gelaten van Vietnam. De Oranje Leeuwinnen stonden bij rust al met 5-0 voor en liepen in de tweede helft verder uit tot 7-0. Het daarmee is de grootste WK-overwinning ooit van de Oranje Leeuwinnen. Lieke Martens-Van Leer, Katja Snoeijs, Esmee Brugts (twee keer), Jill Roord (twee keer) en Daniëlle van de Donk namen de doelpuntenproductie voor hun rekening. De andere wedstrijd in de groep, tussen de Verenigde Staten en Portugal, eindigde in 0-0, waardoor Nederland en Amerika als respectievelijk nummer een en twee door zijn naar de knock-outfase

Nederland schoot werkelijk uit de startblokken tegen Vietnam. De Oranje Leeuwinnen namen al na acht minuten de leiding in het duel. Martens-Van Leer controleerde een hoge bal in het strafschopgebied van de tegenstander en lobte hem vervolgens knap over de Vietnamese doelvrouw heen: 1-0. Drie minuten later kon Tran Thi Kim Thanh alweer vissen. Katja Snoeijs rondde een goedlopende aanval keurig af in de lange hoek en verdubbelde zo de score: 2-0.

Nog voor de twintigste minuut aanbrak, schoot Brugts op prachtige wijze de 3-0 tegen de touwen. De linkervleugelverdediger kwam van buiten het zestienmetergebied naar binnen trekken en schoot fraai raak in de lange hoek: 3-0. Luttele minuten later kwam Dominique Janssen, die haar honderdste interland spelde, door aan de linkerkant van het veld. Zij gaf een halfhoge voorzet op Roord, die er met succes tegen aanliep: 4-0. De trainer van Vietnam besloot hierop in te grijpen en wisselde al na dertig minuten twee van zijn speelsters.

Na de vierde treffer kreeg Oranje nog genoeg kansen om de score verder uit te breiden. Brugts volleerde een bal naast en Stefanie van de Gragt kreeg de kans om uit een hoekschop de vijfde treffer te maken, maar kopte over. Uiteindelijk werd het voor rust alsnog 5-0. Roord schoot in eerste instantie nog tegen de Vietnamese keepster op, maar in de rebound was Van de Donk alert en deed ook zij een duit in het zakje: 5-0. De bondscoach van Vietnam was na de 5-0 onverbiddelijk en liet zijn keepster niet meer terugkeren in de tweede helft.

Na rust ging Oranje op jacht naar meer treffers. In de 57e minuut schoot Brugts bijna op identieke wijze raak en maakte er zo knap 6-0 van. Luttele minuten later leek Martens-Van Leer er 7-0 van te maken, maar haar goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Acht minuten voor tijd werd het dan alsnog 7-0. Van der Gragt kopte een hoge bal voor het doel en de kans werd goed afgemaakt door Roord.

Wieke Kaptein verving na rust Van de Donk op het middenveld. Hiermee lost de pas zeventienjarige speelster van FC Twente Vivianne Miedema af als jongste Nederlandse vrouw ooit op een eindtoernooi. Dankzij de overwinning is Nederland nu als eerste geëindigd poule E van het WK. Op zondag 6 augustus spelt Oranje tegen de nummer twee van poule G. Het lijkt erop dat dat Italië zal gaan worden. De achtste finale trapt af om 04.00 uur Nederlandse tijd.

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen het toernooi kunnen winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerlijk is eerlijk zaten mooie goals tussen.

1 augustus 2023 om 09:57

Vooral van Brugts! Zag gisteren ook een mooie goal van Colombia tegen Duitsland van zo een jong talentje. Als je die jonkies aan het werk ziet, dan kan je wel verwachten dat het vrouwenvoetbal stappen gaat maken de komende jaren. Hebben veel meer souplesse en basistechniek. dan de oude garde zoals die Spitse. Bij mannenvoetbal is het de vraag of er een nieuwe Messi opstaat, bij vrouwenvoetbal zit nog veel rek in bij de nieuwe generaties

1 augustus 2023 om 10:13

Had een zus kunnen zijn van Gakpo qua uiterlijk en manier van trappen.

1 augustus 2023 om 10:18

Deze 6-0 is ook zeker niet slecht van Brugts. Dame heeft een goede krultrap

1 augustus 2023 om 10:27

Die nummer 22, die dame, heet gewoon Esmee Brugts. Staat ook in het artikel plus er is een video met beschrijving van de 3-0 in het artikel opgenomen. Het is niet erg om vrouwenvoetbal en hun goals leuk te vinden hoor mannen

1 augustus 2023 om 11:11

Is ergens een heel leuk filmpje waarin je doelpunten en acties ziet van het Franse mannen nationale team. En wat blijkt? Al die goals en acties zijn eigenlijk van het Franse vrouwen elftal, maar met AI hebben ze de vrouwen in mannen verandert.

Je ziet op een gegeven moment 'giroud' een penalty met rechts nemen haha.

Maar dat filmpje is wel een eye opener. Want ik vond de goals en acties mooi toen ze door de mannen gemaakt werden, maar het bleken dus de vrouwen te zijn.

Ik denk dat er gewoon veel vooroordelen zijn over vrouwenvoetbal. Ja veel wedstrijden zijn bagger, maar er zijn ook ontzettend veel wedstrijden bij de mannen die gewoon bagger zijn.

1 augustus 2023 om 11:12

Aangepast Lasse. Ik kende haar nog niet en had geen zin om haar op te zoeken. Maar kan genieten van haar doelpunten

1 augustus 2023 om 11:39

@achterman Ik ben wel benieuwd naar dat filmpje, want qua intensiteit e.d. lijkt het toch enorm achter te lopen. Ik ben dan vooral benieuwd of je dit verschil bijvoorbeeld ook goed kunt zien.

1 augustus 2023 om 11:57

@vitesseASR: is een mooi filmpje, maar ook heel spectaculair gemaakt. Muziek erachter, commentator die uit zijn dak gaat, zogenaamd supporters die luid juichen (tribunes zijn namelijk leeg) en flitsende acties achter elkaar. Maar wel mooie acties en opende mijn ogen ook. Staat hier: https://youtu.be/uWGgjXzoKn0

1 augustus 2023 om 11:59

Als je dit googled krijg je wat nieuwssites die het over dat filmpje hebben. Dan is het filmpje ook zo te vinden: france nationional team women AI

1 augustus 2023 om 13:12

Voetballen kunnen ze ook wel hoor. Het tempo is alleen enorm traag, en de verdedigers en doelmannen zijn echt om te huilen. Dat AI filmpje van Frankrijk is prachtig gemonteerd, maar de verdedigende acties geven al snel weg dat het niet echt is.

1 augustus 2023 om 15:18

@alckmariaaz: Je pakt nu Spitse er uit om je punt te maken. Maar VD Donk, Martens en Groenen zijn ook oude garde en hebben ook meer souplesse en techniek dan Spitse.

Wat je nu doet is zeggen dat Gakpo meer souplesse heeft dan bij voorbeeld een Bruno Martins Indi, omdat Gakpo een stuk jonger is. Hoeveel souplesse en hoe technisch iemand is heeft niet alleen met leeftijd/generatie te maken.

1 augustus 2023 om 11:21

Eerlijk is eerlijk, ze spelen technisch en tactisch best aardig (ondanks ik deze wedstrijd niet heb kunnen zien). Ik ga derhalve niet mee met zure kerels die dit geen niveau vinden of zure vrouwen die dit weer ophemelen.

Nederland oppermachtig, vooral Roord kan mij er bekoren als komend vanuit de tweede lijn al erg succesvol gebleken.

Met een schuin oog kijkend naar Portugal kan er in deze poule een enorme stunt plaatsvinden.

1 augustus 2023 om 09:57

Zou mooi zijn als Portugal met een sneaky goaltje wint van usa. Ff weer met beide beentjes op de grond daar in in het land dat denkt dat ze alles zelf hebben bedacht en de hele wereld hen na doet.

1 augustus 2023 om 10:02

Vriend, kan ik je gratis helpen? Je lijkt wel een haat tegen Amerika te hebben terwijl je er (denk ik) niet woont

1 augustus 2023 om 10:09

Als je de dames van USA soms hoort praten ben ik het wel met hem eens dat het lekker zou zijn als zij eruit gaan. Vergroot imo ook de kansen van Oranje. Niet als haat, maar om zoals Soccerfan aangeeft, ze weer met beide benen op de grond te zetten.

1 augustus 2023 om 10:18

Ceejah

Voornamelijk die Rapinoe. Hopelijk wordt ze geen pundit oid en krijgen we haar uitspraken nooit meer te horen.

1 augustus 2023 om 10:29

Als je gewoon veruit de beste bent mag je dat toch gewoon benoemen?

1 augustus 2023 om 10:44

@Bas de Jong, ik woon er ook niet maar begrijp de reactie van @soccerfan_1 volledig. Wellicht kan ik jou een gratis lesje voorlichting geven?

1 augustus 2023 om 10:50

@arsensl890 als het daar bij bleef zou ik daar geen moeite mee hebben. Maar Amerikanen hebben het over zich om hun eigen superieur te vinden tov al het andere. Met normen, waarden, kwaliteit, opvattingen enz. en dat zie je op vele gebieden terug. Zij zijn van mening dat de wereld om hun draait. Als je bv je eigen landelijke competitie world series noemt zegt dat (ongeacht of het waar is) wel heel veel over de denkwijze bij veel Amerikanen. En ja, er zijn uitzonderingen.

1 augustus 2023 om 11:05

@zeballos - Inderdaad! Die Rapinoe is de ergste er vanaf.

@arsenal890 - Je mag zeker benoemen dat je de beste bent als je de beste bent. Het gaat hier echter om de manier waarop en die nare trekjes die, onder andere Rapinoe, erbij vertonene. Precies wat Soccerfan zegt, die meiden van de USA doen alsof zij het vrouwenvoetbal hebben uitgevonden en stellen zich op alsof ze onaantastbaar zijn. Hoe vaak die dames wel niet onzin uitkramen op (live) tv. Een Engels vrouwen team hoorde je bijvoorbeeld na de titel bijna geen onzin uitkramen.

1 augustus 2023 om 11:33

@bas…. Ik heb geen haat tegen Amerika. Het is zelfs een droom van mij om daar nog eens naartoe te gaan voor een vakantie. Maar die eeuwige arrogante zelfbevlekking daar. Daar heb ik moeite mee. Alsof zij alles hebben uitgevonden en de rest van de wereld daar een kopie van hebben gemaakt. En het voetbal elftal…. Met Rapinoe voorop mogen die wel een lesje nederigheid hebben.

1 augustus 2023 om 12:33

@tipptopp - Tja, wat een beetje moderne propaganda wel niet kan doen. Het wordt de Amerikanen ook wel door de strot gedrukt hoe geweldig het allemaal is en dat terwijl de cijfers het tegendeel bewijzen. Als je de mensen een ideaalbeeld kunt doen geloven, komen ze er veel te laat achter hoe de realiteit is...

1 augustus 2023 om 11:22

Roord, Groenen zijn ook de enige die redelijk kunnen voetballen.

1 augustus 2023 om 15:17

Brugts, Miedema, Martens, Van de Donk, Vd Gragt, Beerensteyn en volgens mij ook Jansen halen echt wel een behoorlijk niveau.

1 augustus 2023 om 11:29

Grappig, ik vind Roord dus een enorm matige speelster. Een beetje een type Siem de Jong met een goed loopvermogen maar een slechte balaanname, een hard maar onnauwkeurig schot die bovendien egoïstisch is.

Ik zou haar gewoon netjes op het bankje zetten.

1 augustus 2023 om 11:35

Nederland speelt gewoon veel beter zonder Miedema. Veel meer verrassing en creativiteit waarbij het tandem Martens en Brugts er wel bovenuit steken. Maar ook Van der Gragt doet het erg goed.

Wat een niveau verschil op zo’n WK

1 augustus 2023 om 10:00

Op het WK voor mannen in 2026 gaan 48 landen mee doen. Daar ga je ook enorme verschillen in qua niveau zien.

1 augustus 2023 om 10:05

Dat gaat wat worden inderdaad. Doet me denken aan Noord-Korea op het WK 2010, voor even vermakelijk maar zo gaat de groepsfase wel lang duren.

1 augustus 2023 om 10:21

Hartstikke leuk voor die extra landen maar het gaat niet bijdragen aan de kwaliteit. Op het WK voor mannen zien we ook af en toe wel grote verschillen. Het blijft altijd jammer voor de Europese en Zuid Amerikaanse teams die eigenlijk gewoon sterker zijn

1 augustus 2023 om 10:32

Draagt niet bij aan de kwaliteit, maar wel aan de steekpenningen voor Infantino en zijn vriendjes. Mannen-WK is al helemaal verkracht door corrupte honden

1 augustus 2023 om 10:40

Het worden poules van 3, waarbij de eerste 2 doorgaan. Maar alle extra spanning in de laatste groepswedstrijden haal je weg omdat er niet op 2 velden tegelijk gespeeld wordt. Leuk voor die paar extra landen natuurlijk, maar die doen voor spek en bonen mee. Maar de FIFA heeft weer een paar extra zieltjes voor zichzelf gewonnen, en dat is altijd handig als je nog eens een keer een paar landen wilt omkopen om een WK in een dubieus land wilt organiseren.

1 augustus 2023 om 11:13

Precies. Doet ook een beetje af aan hoe speciaal zo'n eidnronde is. Voor sommige kleine landen was het al een unieke prestatie om zich te kwalificeren. Is het dat nu dan nog zo speciaal als bijna iedereen mag meedoen?

1 augustus 2023 om 10:15

Enkele jaren geleden had je in de halve finale nota bene een 1-7 bij de mannen 😉

1 augustus 2023 om 11:28

Uitzondering op de regel.

1 augustus 2023 om 14:10

Nederland vs Spanje?

1 augustus 2023 om 10:15

Engeland vs Panama in 2018....

1 augustus 2023 om 10:54

Ik snap je punt, echter gebeurd dit bij de vrouwen veeeel vaker. Ter vergelijking in de poulefase van dit WK zijn al 6x uitslagen geweest waar een land met 5 goals verschil won en dan zijn er nog 4 poule's waar iedereen nog 1 wedstrijd moet spelen. Op de Wk's van 2010 t/m 2022 gebeurde dit in totaal 5x..

1 augustus 2023 om 11:25

Dat is toch ook logisch? De sport maakt een groeispurt door. Er zijn een aantal stabiele profcompetities, maar ook nog heel veel goedwillende amateurs. De sport is dus nog volop in ontwikkeling en daar horen dat soort uitslagen bij.

1 augustus 2023 om 12:36

In 2002 won Duitsland met 8-0 van Saudi Arabie. In 1994 won Rusland met 6-1 van Kameroen. Z-Korea had tot aan WK 2002 nog nooit gewonnen op een WK.

Techniek, afjagen, fysiek, Nederland swingt.

1 augustus 2023 om 09:56

Daar denkt Nico Dijkshoorn anders over

1 augustus 2023 om 11:02

Nobody cares about Nico.

1 augustus 2023 om 11:08

Het is ook wel heel makkelijk voetballen tegen zo'n slechte tegenstander

Vietnam al twee keer gewisseld? Waren die twee speelsters zo slecht dat ze al na een half uur mochten gaan douchen?

1 augustus 2023 om 09:57

Hij had iedereen kunnen wisselen, vietnam staat te schutteren. Had al 10 nul kunnen staan als de dames wat minder zelfzuchtig zijn

1 augustus 2023 om 10:02

Won de VS een aantal jaren terug ook niet iets van 13-0 van Vietnam? Of was dat een ander Aziatisch land?

1 augustus 2023 om 11:16

Thailand meen ik.

Tegen een keeper van 1.65m is het ook wel heel makkelijk scoren, en daarbij heeft Vietnam het niveau ook echt niet.

1 augustus 2023 om 09:59

Toch kwam de nummer 1 van de wereld niet verder dan 3-0 en Portugal niet verder dan 2-0

1 augustus 2023 om 10:00

Nou Wim de Ron kon behoorlijk keepen hoor.

Dat Vietnam stelt echt niets voor en voor Nederland is het een makkie, de goals waren 1 voor 1 echt mooi.
Zou mooi zijn 1ste in de poule dan tref je volgens mij Italië en geen zweden

Zo en nu wat andere speelsters wat minuten laten maken. Dames die op scherp staan, rust gunnen aan.

1 augustus 2023 om 10:04

Dat is alleen VD Donk. Maar zou misschien verstandig zijn om haar te wisselen. Het verschil is gemaakt, en in de 2e helft komen er nog wel een paar bij. Amerika zou nu al 3 keer moeten scoren tegen Portugal. Aan de andere kant kun je VD Donk ook mee geven dat ze geen enkel risico moet lopen met overtredingen.

Haha toch baal ik er wel van dat Nederland Vietnam nu zo sloopt. Had wel zin om de volgende ronde te kijken, maar om nou tot 3 uur snachts op te blijven gaat me wat ver.

Waarom werkt live meepraten nog steeds niet?

1 augustus 2023 om 10:14

Ja erg vervelend is al meer als een week een probleem

Natuurlijk is Vietnam, hoewel de 32e(?) vd wereld, van een volledig ander niveau dan de meeste deelnemers, maar dat doet niks af aan de prestatie van de Leeuwinnen. Swingend, goed voetbal, prachtige goals. Enkel aan het begin een kansje weggegeven, op naar de groepswinst!

Ik keek net op wikipedia, ik verbaasde me erover dat Brugts nog steeds bij PSV vrouwen speelt

1 augustus 2023 om 10:43

Kenneth Perez zal het ook wel verbazen 😜

On: ze is nog jong. Ik denk dat het niet lang meer duurt voordat ze naar een grotere club gaat verhuizen

1 augustus 2023 om 11:22

Momenteel is ze contract vrij heb ik gehoord. Nu even laten zien op het WK wat ze kan om vervolgens een mooie stap te maken. Het kan in het vrouwen voetbal!



Als Messi die goals van Brugts maakt dan loopt het internet vast.
Niet normaal wat een goals, voor de rest heb ik niet veel met dat vrouwenvoetbal, maar die goals waren niet normaal.

1 augustus 2023 om 10:53

@paauwer,

Misschien omdat er zo weinig kracht achter zit, dat hij bij de mannen er niet in zou gaan.

Als je een keeper van 1,65 hebt die niet eens kan duiken.....

Deze bal heeft 0 power en is vanaf 30 meter. Courtois, de Gea, Rulli, Bijlow etc. zouden deze gewoon hebben hoor.

1 augustus 2023 om 10:56

Ja maar Lamprou niet hoor.

1 augustus 2023 om 11:04

die 2e goal van brugts? ze lieten zo'n mooi statistiekje zien met hoe snel de bal ging, afstand en spin die eraan zat.

daar had een "normale" mannen keeper ook niet bij gezeten hoor.

verder wel met je eens natuurlijk, is ook gewoon een feit, dat de vrouwen iets langzamere/slappere schoten hebben.

1 augustus 2023 om 12:05

Ik heb alleen de 3-0 gezien omdat die hierboven voorbij kwam.
Denk zal hem eens kijken, verder kijk ik geen vrouwenvoetbal, omdat ik er gewoon niets aan vind.

1 augustus 2023 om 15:21

Misschien dan iets minder overtuigd comments plaatsen als je niet gekeken hebt jeroentj33

1 augustus 2023 om 16:23

@feye_88,

Ik plaats mijn comment over de goal, die ik wel heb gezien. Dus waarom zou ik dan niet overtuigd mijn comment plaatsen?

Volgens mij heeft die roord alleen al 20 keer op doel geschoten

Mensen waren vol verbazing toen de topspits niet werd meegenomen. Tot nog toe een goede keuze geweest

1 augustus 2023 om 11:05

Miedema heeft gedurende het seizoen een zware blessure opgelopen en kon niet eens mee. Het was niet eens een keuze. Als ze fit zou zijn, dan zou ze als eerste op het wedstrijdformulier staan.

1 augustus 2023 om 17:44

Verrie heeft het over Fenna Kalma neem ik aan, die heeft echt 2 super seizoenem gedraait en daarmee een overstap naar Wolfsburg verdiend, dat Vivianne niet mee kon was al lang bekend.

1 augustus 2023 om 11:36

Miedema is zwaar geblesseerd geweest. Dat weet je toch

Geweldig gedaan door Nederland. Maar dat Vietnam kon er echt helemaal niks van zeg, vooral die smurf op doel. Onbegrijpelijk dat de VS en Portugal er relatief veel moeite mee hadden

1 augustus 2023 om 13:54

Dan kan Vietnam misschien toch aardig voetballen en heeft NL het gewoon goed gedaan?

Pfff zo jammer, USA op het randje van uitschakeling, in de blessuretijd 100 procent kant van Portugal tegen de paal.

tja is natuurlijk een flinke uitslag, en dat zegt wel wat.

maar ik heb toch wel mijn kanttekening bij de situatie van vietnam, dat al uitgespeeld was.
dat is toch heel anders dan dat je tegen hun de eerste wedstrijd zou spelen (denk ik!)

maar zijn maar aannames... nederland heeft het gewoon goed opgepakt en ze geen kans gegeven, heletijd afjagen en ze op de centimeters lastigvallen. dan zie je al snel de paniek en het ontbreken van basisvaardigheden bij die vietnamese. gewoon goed gedaan door nederland.

en een paar mooie goals

Dat liedje wat we vroeger zongen over meiden en voetbal gaat al jaren niet meer op.

Het 3e doelpunt deed me denken aan het doelpunt van Van Basten tegen Dassajev in de finale van 88.

1 augustus 2023 om 12:49

Lijkt er niet eens op!

1 augustus 2023 om 12:59

Huh het lijkt er niet eens op

1 augustus 2023 om 14:22

Waar heb je het over??? Doe schitterende volly die in 1 x uit de lucht werd genom en tegen draads over de keeper heen in de verre hoek vanaf de zijkant van de 16 meter lijn???...... Daar vind jij de se 3e goal op lijken???? Neem een Snickers......

Mooi. Boven Amerika eindigen voelt extra goed.

Belangrijke overwinning, eerste in de poule en daarmee Zweden ontlopen!

Mooie goals van o.a. Brugts!

Eigenlijk doet Nederland tot nu toe alles goed. De tactiek lijkt te werken, de creatieve speelsters maken hun acties en er wordt verdedigend weinig weggegeven. het is leuk om te zien dat dit team echt een ontwikkeling lijkt door te maken. Het spel ziet er een stuk beter uit dan een jaar of 4 geleden bijvoorbeeld. Niets dan complimenten dus! Als je de wedstrijden een beetje selectief uitzoekt dan is vrouwenvetbal ook echt wel leuk om naar te kijken!

Hele mooie prestatie en wat een geweldenaar die Brugts

Er zaten een paar mooie goals bij. Het team wat meer dan 10x kan overspelen zonder te struikelen gaat wereldkampioen worden. Ondanks het niveauverschil lijkt het op het WK comedycapers. Zo goed als de dames hockey zijn zo bedroevend ziet het voetbal er uit.

Zo, die laten de mannen even zien hoe je korte metten maakt met een voetbal dwerg. En dat zonder de absolute top spitsen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren