De Telegraaf bevestigt hernieuwde Franse interesse in Koopmeiners

Donderdag, 15 juli 2021 om 11:49Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:50

Stade Rennes heeft zich bij AZ gemeld voor Teun Koopmeiners, zo meldde Foot Mercato donderdag al. De nummer zes van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 heeft een openingsbod van onbekende hoogte uitgebracht op de 23-jarige aanvoerder van de Alkmaarders. Rennes ondervindt concurrentie van Atalanta, dat ook nog altijd hoopt op de komst van Koopmeiners. Een dag later bevestigt De Telegraaf dat Stade Rennes net als vorig jaar in de markt is voor Koopmeiners

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door diablo73)

Dat is de realiteit. Het was te verwachten dat dit zou gebeuren maar het heeft even geduurd voordat de aanbiedingen kwamen. Ik verwacht trouwens gewoon dat Teun naar Atalanta/Napoli gaat. Ik had ergens gelezen dat hij volgende week naar Italië gaat om z'n transfer af te ronden/te onder handelen.

14 juli 2021 om 21:01

Dit is helemaal niet de realiteit! Az wil graag op de top 3 lijken, maar ze kunnen in deze heel wat leren van Ajax, als je dit normaal vindt waren tagliafico, onana, Ziyech en van de beek wel gelijk vertrokken met de ligt en de jong. Nu midsjo Karlsson en wijndal nog!

14 juli 2021 om 21:16

Tsja, zo kan Ajax weer wat leren van PSG. Die verkopen helemaal niemand, dan krijg je pas een goed team.. Misschien is het wel makkelijker om te wachten met je spelers niet te verkopen als je meer geld achter de hand hebt. Bij Feyenoord hebben ze het nog steeds over Jorgensen die ze niet voor 15m verkocht hebben jaren geleden.

14 juli 2021 om 21:34

AZ is een financieel gezonde club, maar om verder te komen en door te ontwikkelen moet je wel verkopen. AZ heeft veel en veel minder geld dan Ajax dus dat die spelers langer aan kunnen houden is niet gek.

14 juli 2021 om 21:34

Wat valt er van Ajax te leren dan ?? Die geven dit jaar 33 miljoen uit aan zaakwaarnemers, Dat geeft AZ in 8 seizoenen nog niet uit aan transfers, Is van een onvergelijkbare grote. AZ voert een prima en verantwoord beleid, en dat is zeer knap na de DSB affaire.ze hadden nu echt een hele goede lichting eigen jeugdspeler, waarvan deze Koopmeiners met afstand de beste en meest constante is gebleken.

14 juli 2021 om 21:59

Agh overdreven gedoe. Ajax is toch ook zijn hele sterke team kwijt. Ziyech, de Ligt, vdBeek, Frenkie, Dest. Tsja, Az komt hier wel bovenop. Staan straks weer gewoon sterk in de top 3. Geen man overboord. En genoeg miljoenen binnen, helemaal prima!

14 juli 2021 om 22:25

PSG is volledig afhankelijk van die woestijnprins die al ruim een half miljard in de club gestoken heeft. Gaat het speeltje hem vervelen dan is de club failliet. Wat moet Ajax hiervan leren, ze hebben maar 2 voorbeelden en dat zijn Bayern München en Dortmund die beide ook hun eigen broek op kunnen houden.

14 juli 2021 om 22:25

Dit seizoen niet meer denk ik.

14 juli 2021 om 22:33

Maar kunnen weer gaan investeren in spelers voor de toekomst. Met Ajax de enige club in Nederland die hun eigen broek op kunnen houden. Word tijd dat AZ nu ook 5% gaat afdragen aan de rest van de eredivisie.

15 juli 2021 om 12:48

AZ heeft die luxe helemaal niet. Niet alleen hebben ze de allure niet om spelers bij zich te houden, maar de financiele situatie leent zich daar ook niet voor. Met een begroting van 25 miljoen euro hebben ze al transfers nodig om gaten te dichten. Wat denk je wat er gaat gebeuren als die begroting omhoog gaat? AZ heeft transfers nodig, ongeacht het goede beleid. Juist door creatief te zijn (wat AZ goed kan), kunnen ze hun financiele positie langzaam opbouwen. Het geld op de bank houden en heel voorzichtig stappen maken.

AZ is lekker bezig. er worden weer prachtige bedragen binnengehaald aan uitgaande transfers en al deze spelers zijn zeker niet onvervangbaar

14 juli 2021 om 20:50

Je vindt Koopmeiners vervangbaar? Dat moet ik toch nog maar zien, zeker op korte termijn. Zie je iemand die dat direct over kan nemen?

14 juli 2021 om 20:53

ik ben geen scout maar die spelers zullen er genoeg lopen in Europa en andere continenten

14 juli 2021 om 20:57

"koopmeiners vervangbaar?" Ja Koopmeiners blijft gewoon

14 juli 2021 om 21:06

Stengs lijkt me moeilijker te vervangen. zijn statistieken waren niet je van het maar hij is wel creatief. wie die creativiteit gaat moeten opvangen weet ik niet maar misschien heeft AZ al iemand op het oog

14 juli 2021 om 21:07

Ja Peer Koopmeiners blijft wel denk ik ja. Is die overigens een beetje te vergelijken met Teun of een hele andere type speler?

14 juli 2021 om 21:18

Dat wordt altijd afwachten, nu nog niet maar je weet maar nooit of ze stormachtig ontwikkelen.

14 juli 2021 om 21:40

Haha 'die zullen er vast rondlopen'. Zo kun je overal een punt aan lullen als het je uitkomt. Voor het niveau van AZ en hun salarisbudget wordt het denk ik vrij moeilijk om iemand met zijn kwaliteiten te halen. Laat staan zijn capaciteiten als leider

14 juli 2021 om 21:46

Japie jij bent toch een voetbal liefhebber , het viel allemaal wel mee met de creativiteit van Stengs . Voo elker prachtige bal krijg je 5 keer zeer knullig en onnodig balverlies terug op de meest kwetsbare momenten. Hele mooie strik erom , Koopmeiners bracht het team veel meer, prachtig linkerbeen, leiderschap, kracht, doelpunten, onverzettelijkheid en professionaliteit.

14 juli 2021 om 23:41

Ga Stengs nou niet lopen afvallen, vrijwel alle aanvallen gingen via hem, tegen de topteams de mooiste dingen gedaan. Dit seizoen even wat slechter maar dit soort jongens uit de eigen opleiding moet je koesteren

15 juli 2021 om 00:36

ik wil zeker niks aan de kwaliteiten van Koopmeiners wat ik ook een uitstekende speler vind afdoen, maar ik vond Stengs ook een speler die soms geniale momenten had. ik heb die jongen ook nog zeker niet afgeschreven. hij moet alleen effectiever en wat constanter worden. hopelijk lukt dat hem in Frankrijk

15 juli 2021 om 11:56

Volgens mij is de positie van Koopmeiners geen issue bij AZ. Met Reijnders of Clasie doe je wel een kleine stap terug, maar beide zijn prima voor de Eredivisie. Boadu en Stengs is een ander verhaal. Overigens bedoel ik hier niet mee dat Koopmeiners makkelijk te vervangen is, maar de selectie van AZ is op zijn positie wel breder dan op overige posities.

15 juli 2021 om 14:41

Evjen doet het ook wel goed toch? Die middenvelders zijn inderdaad prima Eredivisiespelers, maar Koopmeiners nam het team echt op sleeptouw

Koopmeiners kan wel wat hoger mikken. Zeker als die geruchten van Atalanta waar waren. Als ik hem was ging ik niet naar Rennes.

14 juli 2021 om 21:14

Onderschat rennes niet. Is volgens mij een ploeg met een rijke eigenaar met veel ambitie. Afgelopen jaar ook die doku bij anderlecht opgepikt voor 27 miljoen .

AZ harkt de miljoenen ook binnen zeg. Als ik het zo lees dan pakken ze 15 voor Teun, 15 voor Boadu en dan nog minstens 10 tot 15 voor Stengs. Dat is dan dik tegen de 50 miljoen aan. Gaat lekker zo in de eredivisie met het binnenharken. Al moet je natuurlijk wel weer goede spelers zien aan te trekkken anders word je als AZ zijnde zo erg verzwakt dat het nivo erg veel gaat dalen zonder deze 3.

14 juli 2021 om 20:48

Zie het dan wel somber in. Volgens mij zit bizot tegen een vertrek aan en svensson is al weg. Plus deze 3. Verlies je in mijn ogen gewoon al 5 van je beste spelers en dat wijndal en midtsjo verder gaan kijken lijkt me ook niet onwaarschijnlijk.

14 juli 2021 om 21:04

Over wijndal is nog biks bekend, en midtsjo heeft laatst nog zn contract verlengd dus die blijft sws, en qua keepers maakt t niet uit want die okoye van sparta komt wss. Verder moet az gwn inkopen gaan doen want deze klap is niet op te vangen met eigen jeugd.

14 juli 2021 om 22:47

Tuurlijk zullen ze goede vervangers halen, maar je ziet dat ook bij psv in 18/19. Je kan wel een aantal sterkhouders laten gaan (lozano, de jong, pereiro, angelino, oa.) en op papier goede aankopen doen (bruma, baumgartl, doan, guti, enz.), maar dat hoeft niet altijd goed uit te pakken. Ajax is daarnaast ook zwakker geworden na het vertrek van de meeste topspelers van 18/19. Daarnaast zal je altijd wel aanpassingsproblemen hebben als je hele geraamte vertrekt.

15 juli 2021 om 12:23

Okoye is idd wel een goede vervanger voor Bizot. Wellicht voor Stengs proberen om Kerk te halen en als creatieve middenvelder misschien Veerman. Moet er alleen nog wel een goede spits komen.

14 juli 2021 om 20:52

Ondanks de miljoenen die binnen komen verliest AZ zo wel heel veel spelers in een keer. Kwaliteit kan je wellicht terugkopen, maar dit team was ook erg goed op elkaar ingespeeld. Dat krijg je niet zomaar terug. De kans dat Wijndal nog vertrekt is aanwezig en dan heb je het over 5/6 belangrijke basisspelers die ze kwijtraken

14 juli 2021 om 20:57

Ik denk dat AZ gewoon weer van de jeugd uit gaat. Kan betekenen dat het een tussen jaartje wordt, maar met een club als AZ die flink verkoopt kan je ook niet verwachten dat het elk jaar top is.

14 juli 2021 om 21:12

Dat zou heel goed kunnen maar dan kan het verhaal dat je een concurrent bent van Ajax heel snel de prullenbak in. Dit soort spelers door jeugd vervangen zal niet 1 tussenjaar betekenen, maar misschien wel 2/3 tussenjaren. Als er in die jaren ook nog een Europees voetbal misgelopen wordt, dan kan dat wel een hele dure gok worden.

14 juli 2021 om 22:19

Az heeft nog een prima team staan. Met Druijf/Pavlidis kunnen ze Boadu vervangen en Efjen gaat het wellicht nog beter doen dan Stengs. Wanneer Midtsjo blijft en ze een goede vervanger voor Svensson en Koopmeiners halen zijn ze imo favoriet voor plek 3.

Als AZ deze speler gaat verliezen dan wordt het heel moeilijk om mee te doen in de top 3. Boadu en Koopmeiners zijn wel dragende spelers. Stengs een strik er om en weg doen. Blijft een eeuwig talent. Er zullen wel wat goede spelers gehaald moeten worden want met een Clasie als vervanger van Koopmeiners zal het een heel erg moeilijk verhaal worden.

De Franse subtop heeft even wat beelden doorgestuurd gekregen van AZ geloof ik. Wel prettig voor de club al die aanbiedingen. Dat zorgt ervoor dat AZ lekker de prijs op kan drijven onder het mom van ‘we vangen toch al genoeg geld voor andere spelers dus hebben geen noodzaak bij het verkopen’. Ik hoop eerlijk gezegd wel dat Koopmeiners naar Italië gaat. Ik denk dat de Serie A goed bij hem past. Ik gun hem in ieder geval van alle spelers nog wel het meeste de stap. Een echte AZ’er van jongs af aan en een geweldige aanvoerder en uithangbord voor de club.

In Alkmaar doen ze precies hetzelfde als waar Ajax ruim 10 jaar geleden mee is begonnen. Goed investeren in de jeugd. Een acceptabel elftal op de been houden om mee te draaien en de goede jongens op tijd voor een flink bedrag de deur uit doen. En dat een paar jaar lang om zo een flink kapitaal op te bouwen. Op deze manier kunnen ze straks PSV nog voorbij streven.

14 juli 2021 om 21:30

Ja, alleen dat een paar jaar lang doen om een flink kapitaal op te bouwen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je bent ook afhankelijk van de aanwas. Als je talenten het gewenste niveau niet hebben dan houdt het op en moet je alsnog flink investeren. Je kan niet blijven gokken op de jeugdopleiding. Je hebt niet elke keer een Koopmeiners of Boadu in de gelederen. En over het voorbij streven van PSV, die club zit ook niet stil he. Het zijn allemaal geen zekerheidjes. Op papier is het allemaal heel makkelijk maar of het allemaal werkelijkheid wordt is een tweede. AZ voert in ieder geval goed beleid. Ze hebben de juiste mensen op de juiste plekken zitten. Dat je nu je beste spelers verkoopt voor flink wat miljoenen is super mooi! Echter moeten er wel adequate vervangers worden gehaald. Je wilt immers niet al te veel inleveren op het huidige niveau.

15 juli 2021 om 12:56

Eens, dat gaat je natuurlijk niet ieder jaar met eigen jeugd lukken. Echter het hoeft natuurlijk niet allemaal eigen jeugd te zijn. AZ heeft Janssen, Alireza en Weghorst ook voor een veelvoud van hun aankoop bedrag van de hand gedaan.
Voordeel met eigen jeugd is natuurlijk wel dat AZ van bijv. Stengs ook van toekomstige transfers een aardig bedrag gaat opstrijken ivm opleidingsvergoeding. Dus des te meer spelers van eigen kweek uitwaaieren over Europa des te meer geld gaat er ook jaarlijks indirect binnenkomen.

PSV heeft weer vage deals nodig om aan te haken, en az verdient het gewoon zelf met 3 spelers te verkopen.heb niets met az maar met transfers zijn ze wel goed bezig daar.

14 juli 2021 om 22:24

Wat zeg jij nou allemaal? Vage deals nodig om aan te haken? Dus goede zaken doen zijn vage deals bij jou? Ik vind jou maar een vaag persoon.

Hartstikke leuk dat AZ niet aan Ajax wil verkopen, maar nu zie je een aantal talentvolle Nederlandse voetballers dus naar de Franse competitie verdwijnen. Je kunt je afvragen of dat is wat we willen. Ik denk dat Boadu en Stengs goed hadden kunnen spelen in de plaatsen van Brobbey en Berghuis. Maar goed, AZ doet daar kinderachtig over en dus zijn we die spelers straks kwijt uit de eredivisie.

14 juli 2021 om 22:57

theo uphus, wanneer AZ meer geld kan krijgen voor een speler die naar het buitenland vertrekt (en de speler wil dit zelf ook) waarom zouden ze dan naar Ajax moeten? Om Ajax te versterken en zelf geld mis te lopen?

15 juli 2021 om 17:46

Want feyenoord zou even 15 miljoen neerleggen voor stengs? Jammer dat ze weggaan uit de eredivisie, maar als je het anders wil zien moet je gewoon meer betalen.

Wel interessant dat de AZ spelers die op de nominatie staan om te vertrekken of al vertrokken zijn (stengs) naar de Franse competitie (kunnen) gaan. Vraag me af waar die Franse interesse ineens vandaan komt.

Komop az. Wel wat aankopen doen. Anders wordt het niks in Europa. Voor nl vind ik het prima want Ajax mag van mij weer kampioen worden.

Gaan ze nou alle drie naar de Ligue 1... Koopmeiners naar Stade Rennes, Boadu naar Monaco, en Stengs naar OGC Nice.. Dat zag ik even niet aankomen en het zeker niet verwacht dat deze drie naar Frankrijk zouden gaan.. Ik had ze eerder verwacht ergens in Duitsland, Italië, Engeland of Spanje.. Of een stap hogerop in Nederland.. Boadu en Stengs naar PSV... En Koopmeiners naar Ajax.. Maar het dus de Ligue 1 die ze alle drie hoogstwaarschijnlijk kan verwelkomen aankomend seizoen..

Nu doorpakken anders staan we straks aan de aftrap van de eerste Europese pot met alleen maar jeugd.

Stade Rennes is een mooie club! Europees voetbal halen is lastiger aangezien er niet heel veel CL plekken zijn. Maar mochten ze Camavinga weten te behouden en Doku ook dan kunnen ze nog best verassen. Ik zou hem ook wel graag bij Atalanta zien, Denk dat die daar ook goed past

Stade Rennes is een aardige club, maar als Koopmeiners zijnde zou ik ietsje hoger mikken. Een team als Atalanta zou toch top zijn voor hem.

De Roon - Koopmeiners als duo bij een top 5 team in de Serie A

Vraagprijs voor Koopmeiners is 20 miljoen, voor Wijndal ook. Voor Stengs en Boadu was het 15miljoen. Met het toenemen van het aantal geïnteresseerden zal de uiteindelijke verkoopprijs steeds dichterbij de vraagprijs komen. Prima, ze gaan immers toch vrijwel zeker weg dus dan maar voor zo veel mogelijk geld.

@droppie Nee hoor, ik begrijp echt wel dat AZ domweg voor de hoogste bieder gaat en als dat een Franse voetbalclub is dan gaan die spelers, als zij dat zelf ook willen, daar gewoon heen. Alleen, ik vind het een beetje kaalslag. Ik heb al de nodige Nederlandse spelers bij Ajax zien vertrekken die er uiteindelijk m.i. niet beter van zijn geworden. Ik noem Donny v.d. Beek en Justin Kluivert bijvoorbeeld. Die had ik dan liever bij Ajax in de eredivisie gezien dan dat ze veelal de bank in het buitenland warm houden. In die zin had ik liever gezien dat Boadu, Stengs en/of Koopmeiners een sap vooruit had gedaan door Champions League te gaan spelen bij Ajax en dan enkele jaren later de stap naar het buitenland te maken. Nu heeft Ajax Haller en Anhony lopen waar zij hadden kunnen lopen. Dan had je dus gewoon Nederlandse spitsen in de Champions League gehad hetgeen goed voor hun ontwikkeling zou zijn. In plaats daarvan speelt Nice (kluivert/stengs) niet eens Europees komend seizoen. En dat vind ik dan jammer voor de ontwikkeling van die spelers.

Die Franse clubs hebben opeens opvallend veel geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.AZ3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller40
V. PavlidisAanvaller41
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren