José Mourinho wijst beste speler van het EK aan: ‘Hij was absoluut een beest’

Maandag, 12 juli 2021 om 13:05Chris Meijer

Als het aan José Mourinho ligt, was Kyle Walker gekozen tot de beste speler van het afgelopen EK. Na de finale van het toernooi op Wembley, die Italië na een 1-1 gelijkspel na 120 minuten voetballen dankzij strafschoppen wist te winnen van Engeland, werd Gianluigi Donnarumma uitgeroepen tot beste speler van het EK. Mourinho noemt Walker bij talkSPORT ‘een beest’.

“Mijn speler van het toernooi was Kyle Walker”, geeft Mourinho te kennen. “Van de eerste minuut van het toernooi tot het moment dat hij van het veld stapte in de finale was hij geweldig. Hij was fenomenaal, gaf continu rugdekking aan de centrumverdedigers. Ik kan me niet herinneren dat hij een duel heeft verloren. Hij liet zich misschien in aanvallend opzicht niet zo vaak zien als bij Manchester City, maar dat had meer te maken met de strategie. Als ik een spelers een beest noem, is dat het beste compliment dat ik kan maken. Kyle Walker, absoluut een beest.”

Engeland verloor in de strafschoppenserie na missers van Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka. Mourinho begrijpt niet dat de negentienjarige Saka de beslissende strafschop moest nemen. “Dat Saka het lot van het land op zijn schouders kreeg, was veel te veel voor die jongen op dat moment. Maar ik weet niet precies wat er gebeurd is, je zal aan Gareth Southgate moeten vragen hoe het gelopen is. Vaak staan de spelers op een moment dat je het van ze verwacht niet op. Dat soort spelers lopen weg voor hun verantwoordelijkheid.”

“Gareth is een eerlijke en beschermende coach, ik geloof niet dat hij ooit zou vertellen dat een speler wegliep voor zijn verantwoordelijkheid en niet klaar was om een strafschop te nemen”, zo gaat de trainer van AS Roma verder. “Ik ken de situatie niet heel goed, maar ik denk dat het er niet direct om draait dat je een goede strafschop kunt nemen. Waar waren Raheem Sterling, John Stones en Luke Shaw in deze situatie? Waarom bleven Jordan Henderson en Walker niet op het veld? Het is enorm lastig voor Rashford en Sancho om erin te komen en met hun eerste balcontact direct een strafschop te nemen.”


Poll

Ben jij het met José Mourinho eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Walker speelde met zijn fysiek en snelheid prima in de gesloten verdediging van Engeland, maar beste speler van het toernooi? Echt never nooit. Snap werkelijk niet hoe je tot deze conclusie kan komen zonder door een gigantische PL-bril te kijken.

12 juli 2021 om 13:20

Kan alleen maar draven en is vaak wat paniekerig, maar in dit systeem met 5 verdedigers kon hij lekker draven en gebruik maken van zijn snelheid. Verbaast mij dat City zo ene beperkte technisch back heeft, je zou daar toch voetballende back verwachten dat is Walker niet echt..

12 juli 2021 om 13:50

Omdat hij niet zo beperkt is als wordt geroepen? Misschien is wat potjes kijken van City en dan zal je vast snappen waarom hij er speelt. Walker is gewoon een prima back, die juist in een systeem met 4 verdedigers beter tot zijn recht komt.

12 juli 2021 om 13:53

Enorm drive inzet en snel, maar verder ben ik er niet echt kapot van. Het is geen verfijnde back met echt aanvallende impulsen, of een hele goede trap....

12 juli 2021 om 14:32

Oftewel je herhaalt gewoon weer de meute. Over hoeveel wedstrijden beoordeel je hem?

12 juli 2021 om 20:30

juist goed dat City een back heeft die ook daadwerkelijk kan verdedigen. tegenwoordig zie je allemaal backs die goed aan de bal zijn maar die verdedigend gezien een drama zijn. zet je daar een buitenspeler tegenover worden ze aan alle kanten voorbij gelopen

Hij noemt Walker een beest? Echt belachelijk gewoon, dit kan toch niet meer anno 2020, schandalig om zo iemand te benoemen. Poehh, nee maar even zonder gekkigheid, snap best wat hij zegt. Walker was zeker sterk, alleen misschien voor de meeste niet zo opvallend maar Mourinho kijkt dan ook met een Mourinho bril naar prestaties van spelers. Walker was defensief absoluut top maar goed de beste speler van het toernooi? Vind ik niet, Donnarumma is uiteindelijk een prima keuze. Dat is me toch een keeper zeg en nog maar 22 jaar poeh!

12 juli 2021 om 14:53

Mourinho heeft eigenlijk geen keus dan bij de Engelse rechtsback uit te komen. Hij heeft in het verleden Shaw onwijs vaak afgebrand terwijl hij eigenlijk Engelands beste speler dit EK is geweest. Met als kers op de taart de snelste goal ooit in een EK finale. Nu gaat hij het heel 'slim' over Walker hebben zodat hij niet geconfronteerd hoeft te worden met zijn eerdere uitspraken over Shaw. Mourinho's mind games kennen geen grenzen.

12 juli 2021 om 15:00

Oh maar Mourinho heeft al kritiek geuit op het feit dat oa Shaw geen penalty nam hoor. Langs die kant snijdt het mes altijd bij Mourinho😉

12 juli 2021 om 15:17

Ze hebben de finale verloren. Als hij Shaw zou willen afbranden, dan is dit het moment. Ik denk dat als je gaat kijken naar het hele toernooi en hoe verdedigend het voetbal was, dat je dan haast niet anders kunt concluderen dan dat een verdedigende speler mvht is.

Ik moet zeggen dat ik de gehele Engelse verdediging wel een enorm goed toernooi gespeeld heeft. Maguire en Shaw waren ook gewoon erg goed. Beetje een vreemde keeper achter hun die erg wild en nerveus overkomt, maar de verdediging was wel sterk. Ook maar 2 tegengoals tegen gekregen wat toch best knap is.

12 juli 2021 om 13:18

Tja met kont in eigenzestien is eenmaal makkelijker verdedigen. maguire heeft niet met ruimte in de rug te spelen dan is hij wel kwetsbaar. 7 verdedigende ingestelde speler is dat geen kunt meer, ach ja..

12 juli 2021 om 14:29

@Aqua1; dus? Hebben ze nogsteeds een goed toernooi gespeeld toch? Maguire heeft niet met ruimte in de rug gespeeld inderdaad, maar je geeft al zelf aan dat dat zn kwaliteit niet is toch? Of gaan we nu ook zeggen dat Messi niet zo goed is omdat hij toch maar in een aanvallend Barca speelt? Klinkt stom toch

12 juli 2021 om 13:37

Southgate probeerde het toernooi op zijn Italiaans te winnen. Italiaans 1.0 dan. De Italianen hebben zich onder Mancini doorontwikkeld en voetballen tegenwoordig veel meer. Shaw was belangrijker inderdaad maar hij heeft geloof ik niet een al te beste relatie met Mourinho.

Deze man (de heer Mourinho) zit al te lang in Engeland. Hij bekijkt alles door een Engelse bril want met alle respect Kyle Walker speler van het toernooi? Als je het de gemiddelde kijker vraagt weet men niet eens wie Walker is? En dat doet niks af aan zijn kwaliteiten in de verdediging maar het is nou niet een zichtbare speler welke het verschil heeft gemaakt of een wedstrijd kan kantelen. Kortom een beetje lullen naar de oren van de Engelse medemens welke al jaren de broekzak van Mourinho vullen.

12 juli 2021 om 13:20

Mooie aannames, maar het lijkt me een feit dat Walker een fantastisch toernooi heeft gespeeld. Zowel in verdedigend, als opbouwend opzicht erg goed gespeeld.

12 juli 2021 om 13:44

Er zitten inderdaad een aantal aannames in mijn verhaal. Het feit blijft wel dat Walker geen speler is welke een wedstrijd kan kantelen of beslissen. Daarmee kan hij eenvoudig gezegd geen speler van een toernooi zijn. Kortom populair gelul van Mourinho

12 juli 2021 om 14:07

Tegen Denemarken heeft hij damsgaard volledig uit de wedstrijd gespeeld met zijn snelheid (die vrije trap telt dan uiteraard niet want daar had hij geen verantwoordelijkheid in).

12 juli 2021 om 14:32

Ja als je een Deen uit de wedstrijd speelt dan verdien je het wel om speler van het toernooi te worden

12 juli 2021 om 14:46

Damsgaard was een van de beste spelers van het toernooi naar mijn mening en buiten Walker kon niemand hem echt afstoppen. En het ging erover dat Walker geen bepalende speler is. Maar als je de beste speler van de Denen uit de wedstrijd speelt (aanvallend veruit de gevaarlijkste) dan speel je naar mijn idee een bepalende rol.

12 juli 2021 om 17:08

Hij heeft aanvallers het leven volledig zuur gemaakt in de wedstrijd. Verdedigers zijn niet enkel bepalend / beslissend bij het voorkomen van goals. Hij heeft aanvalsspel goed ontregeld en daarnaast aanvallend een hoop verricht, gezorgd dat de tegenstander verdedigend tegenover hem MOET denken. Dat zijn aardige kwaliteiten hoor.

13 juli 2021 om 09:18

Dan heb ik zowel Chiellini als Bonucci hoger zitten. Zij hebben mijn inziens meer indruk gemaakt en zijn bepalender geweest dan meneer Walker. Uiteindelijk heeft Engeland niks met een sterren team en Italië de titel met voornamelijk nieuwe jeugd muv een aantal ervaren spelers.

13 juli 2021 om 16:17

Ik heb die twee ook hoger zitten, spelen echter op een andere positie, dus worden ook anders beoordeeld.

12 juli 2021 om 13:52

Zegt meer over jou dat je Walker niet kent en enkel herhaalt wat de meute roept. Heb je ook een eigen mening?

Mijn speler van het toernooi was Chiellini, ik heb groot respect dat je op die leeftijd nog zo goed bent. Tot de finale was hij bijna niet te passeren. In de finale zelf vond ik hem iets minder, maar alsnog degelijk. Toch begrijp ik de keuze van Mourinho wel. Walker heeft met zijn goede spel het slechte optreden van Maguire behoorlijk gecompenseerd.

12 juli 2021 om 13:37

Chiellini heeft 2 wedstrijden gemist. Anders komt Pogba ook in aanmerking

12 juli 2021 om 14:37

of Spinazzola

12 juli 2021 om 14:55

Pogba? Een speler die een fatale goal weggaf én weigerde mee te verdedigen wat voor gigantische spanningen zorgde op het veld verdient het bij lange na niet. Pogba zou schandalig zijn. Speelde overigens maar 3 goede wedstrijden aangezien Frankrijk collectief door het ijs zakte tegen Hongarije. 3 leuke wedstrijden inclusief 1 weggeven goal, gaat em niet worden

12 juli 2021 om 20:32

Pogba heeft in die paar wedstrijden die hij heeft mee gedaan meer indruk op mij gemaakt dan alle EK spelers bij elkaar opgeteld over het hele toernooi. wat speelde die man fenomenaal

13 juli 2021 om 00:57

Bij elkaar opgeteld nog wel. Dan ben jij 1 van de weinige. Als ik alleen naar Chielini kijk dan weet ik wie de stille kracht is achter de EK winst. Pogba speelde goed, maar ook slordig, en bijvoorbeeld z'n landgenoot Benzema was in voetballend opzicht simpelweg de beste speler van Frankrijk, nog geen eens gesproken over 2x Frankrijk eigenhandig redden met 4 goals. Ook Chiesa speelde technisch zeer sterk. Dus als jij qua indruk Pogba boven Benzema+Chielini+Chiesa+Schick bij elkaar opgeteld plaatst dan ben ik bij deze met stomheid geslagen. Maar goed, ieder z'n ding natuurlijk

12 juli 2021 om 13:41

@mitea,

op voetbalgebied ben ik het met je eens, was een rots in de branding.
Maar voor mezelf zou ik dit tournooi nog iets meer mee willen laten tellen. En dan kom ik op speler van het tournooi Simon Kjaer.
Naast het voetbalgebeuren ook in begeleidend en menselijk opzicht (drama Christian Erikssen) een geweldige aanvoerder voor Denemarken.
Dan is hem zelfs die eigen goal in een uiterste poging om te verdedigen, i.i.g. door mij, volledig vergeven.

12 juli 2021 om 14:34

Ja mooi en aardig, maar het leven is geen sprookje. Prachtig wat Kjaer heeft gedaan, maar dat heeft helemaal niets te maken met speler van het toernooi zijn. Anders kunnen we Rashford ook nomineren, want die heeft maatschappelijk veel gedaan in Engeland.

12 juli 2021 om 14:39

Daar kan ik mij goed in vinden. Die eigen goal kon hij overigens weinig aan doen, als hij die actie niet in had gezet had Sterling hem voor het intikken (al stond Sterling wel wat ongelukkig gepositioneerd).

Ik vind het maar een wild en ongecontroleerd, snel maar technisch zeer beperkt kan hard rennen dat wel, maar toen Engeland terug ging naar vier mans defensie oogde hij nogal kwetsbaar, is vaak erg paniekerig...

Misschien niet de beste, maar Walker speelde een uitstekend toernooi. Dat is echt een goede speler geworden vind ik.

Toen ik Southgate zag wisselen riep ik in de woonkamer dat dit Ongelooflijk stom was Het deed me denken aan Rinus Michels bij Ajax. !50 jaar geleden Volgens mij was het de wedstrijd tegen UT Arad (maar weet ik niet zeker), slecht weer Vlak voor het eind haal Michels een speler eruit en mag Hellings? meedoen, want het zou op penalties uitdraaien. Je raadt nooit wie miste. Dit ben ik nooit meer vergeten Ik zei ook dat de gootbladen vast en zeker zou beginnen over het knielen en Blm, want wie misten er in hun ogen? Zwart En wie scoorde er? Wit Walker was inderdaad goed, maar merkwaardig genoeg vond ik gisteren ook Rice goed, hoe kan dat vroeg ik me af. Mourinho is een beest!!! (in de goede zin van het woord!)

Ikzelf vond Spinazzola erg goed, maar die raakte geblesseerd (in de kwartfinale, dus dan valt hij weg). Dan vind ik Donnarumma een prima (en verdedigbare) keuze. Verder vond ik Pedri goed spelen. Maar Donnarumma is een prima keuze wat mij betreft.

Ik vond het alleen raar dat hij die 3 jonge kerels een penalty liet nemen op zo'n belangrijk moment, mannen als Sterling, Walker enz hadden dat moeten doen

12 juli 2021 om 13:38

Maguirre nam tenminste wel zijn verantwoordelijkheid. Ik verwachtte van hem een vuurpijl maar het werd een mooie schot hoog in de hoek.

12 juli 2021 om 13:47

Of Ramos tegen Bayern die de bal naar maan schoot en sindsdien penalty specialist werd, zo kan dat ook Moet wel zeggen dat het ook mis het kunne gaan, zat veel risico achter de hoe Maguire penalty nam. Of Bounucci hoe kalm en rustig hij de penalty nam kon ik pas echt van genieten;.

12 juli 2021 om 14:58

Risico of niet, de vaak onterecht verguisde Maguire nam 1 van de beste penalty's van het gehele toernooi, terwijl trouwens bij Bonucci de keeper hem bijna had, deed Maguire toch beter dan gezien hoe onbereikbaar en hard hij was voor de keeper.

Ik vind het afentoe zo leuk dat sommige mensen een naam gaan noemen waar niemand maar ook aam denkt .. zou dat zijn omdat er dan mensen denken dat ze er meer verstand van hebben?

Beest van een toernooi. Heel snel werd de vergelijking gemaakt met Dumfries, maar Walker is toch echt van een ander kaliber. Topspeler, al jaren.

Vind het zelf sowieso lastig om echt een speler van het toernooi aan te wijzen. De ploegen in de finale bestonden eerder vooral uit goede 'teams', dan dat er een speler bovenuit stak die ze op sleeptouw nam, wat de keuze groot maakt. Dan vind ik de keuze voor Donnarumma die de beslissende penalty('s) pakt en sowieso als een muur stond te keepen voor de uiteindelijke winnaar absoluut een terechte.

Maar zo'n Walker.. Mwa. Engeland bestond vooral uit een hechte defensie in een speelstijl dat gericht was op maximaal 1-0 verdedigen.

Walker paste prima in het laffe spel van Engeland. 11 man binnen 40 meter van het eigen doel.......
Groet Ron.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
105 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller74
B. SakaAanvaller40
G. JonesUnknown
S. JohnstoneKeeper00
J. PickfordKeeper70
A. RamsdaleKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.

850 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 29 januari
West Ham United en Stade Reims praten over een transfer van Hugo Ekitike. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren