‘Als hij zo doorgaat, wordt hij binnen één of twee jaar Oranje-international’

Zondag, 11 juli 2021 om 09:25Mart van Mourik • Laatste update: 09:24

Nordin Amrabat vindt het terecht Feyenoord een prijskaartje van elf miljoen euro aan Tyrell Malacia hangt. Zaterdag meldde Het Laatste Nieuws dat de linksback een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Club Brugge over een transfer. De clubs zijn het nog niet eens geworden over transfersom, daar Blauw-zwart naar verluidt niet meer dan zes miljoen euro wil betalen voor de 21-jarige vleugelverdediger. Amrabat vindt de vraagprijs van de Rotterdammers gerechtvaardigd en voorziet een mooie toekomst voor Malacia.

“Het is een linksback met veel potentie en het is gewoon een goede speler”, vertelde Amrabat in het programma Voetbalpraat van ESPN. “Malacia zit tegen het Nederlands elftal aan en ik denk dat hij binnen één à twee jaar international wordt, mits hij zich blijft doorontwikkelen. Dus ja, ik begrijp wel dat Feyenoord elf miljoen euro vraagt. Het is natuurlijk wel de vraagprijs en ze gaan er nog wel over onderhandelen. Uiteindelijk zullen ze wel op acht of misschien negen miljoen euro uitkomen. Daarbovenop zal dan wel een doorverkooppercentage van twintig procent komen.”

“Dat zou wel logisch zijn. In die doorverkoop valt tegenwoordig geld te verdienen”, zegt Amrabat, die het voorbeeld van zijn jongere broer Sofyan Amrabat aanhaalde. Laatstgenoemde werd in januari 2020 voor 3,65 miljoen euro door Hellas Verona, dat een koopoptie lichtte na een huurperiode, overgenomen van Club Brugge, maar een doorverkooppercentage was geen onderdeel van de deal. Enkele dagen later werd Amrabat doorverkocht aan Fiorentina voor ruim tien miljoen euro.

“Elf miljoen euro is gewoon een goed bedrag voor een Nederlandse linksback die geen international is en geen Champions League speelt”, ging Amrabat verder. “We verwachten dat hij zich gaat doorontwikkelen, maar stel nou dat het niet zo is. In de situatie van Feyenoord zou ik hem zeker verkopen. Kijk maar naar Jörgensen, daar kon je een paar jaar geleden achttien miljoen euro voor krijgen. Als Malacia gaat spelen bij Club Brugge, dan is dit gewoon een hele mooie stap. Hij gaat daar natuurlijk ook heen voor Champions League-voetbal”, aldus de transfervrije aanvaller.

Het nieuws over het akkoord met Club Brugge is enigszins opvallend, daar Malacia in juni zijn contract bij Feyenoord nog met drie seizoenen verlengde. Technisch directeur Frank Arnesen is overigens niet van plan om zijn pupil zomaar te laten gaan. In een reactie aan RTV Rijnmond reageerde Arnesen stellig op de geruchten: “Hij blijft bij Feyenoord."

Het is de tweede keer in korte tijd dat een linksback van Feyenoord in verband wordt gebracht met een transfer. Feyenoord Transfermarkt meldde ruim een week geleden dat Ridgeciano Haps een persoonlijk akkoord heeft bereikt met het Turkse Alanyaspor. Het is nu aan Arnesen om tot een akkoord te komen over een transfersom over de verdediger, wiens contract volgend jaar afloopt. Amrabat besloot zijn betoog met een advies voor Arnesen.

“Het is óf Haps, óf Malacia die je kunt verkopen. In dit geval zou ik Malacia verkopen voor de jackpot. Als je ook nog Haps achter de hand hebt... Hij wordt gelinkt aan een Turkse club, maar die gaan echt geen transfersom betalen. Dus dan verkoop je Malacia en dan heb je Haps nog. Als Haps gewoon fit is, is dat ook echt een uitstekende linksback”, opperde de analist.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door beebo)

Het is een talent, maar ik ben niet helemaal overtuigd van deze speler. Ik vind hem nog altijd wat wild en wat onbezonnen. Hij is ook erg klein vind ik. Maargoed hij heeft een enorme drive. Het is duidelijk dat die wel wat kan. Ik denk dat een prijs tussen de twee partijen wel markt conform is. Dus denk ik aan een 8 miljoen ofzo. Vind 11 ook wel weer heel veel. Ik ben er namelijk nog niet van overtuigd dat hij de toekomstige back is van het Nederlands elftal. Vind Wijndal meer indruk maken.

10 juli 2021 om 20:40

Ik hoop ook voor hem dat hij het Nederlands elftal haalt.iedere voetballer heeft dat als droom. Voor hem en z'n familie en vrienden is dat ook fantastisch.

10 juli 2021 om 20:40

qua verdedigen komt hij er wel. zijn lengte is niet zo'n probleem mede door zijn drive. maar om echt een goeie te worden moet hij aanvallend veel meer gaan brengen. Vooral zijn voorzetten zijn redelijk dramatisch te noemen. wat dat betreft is Wijndal idd verder.

10 juli 2021 om 22:07

Ligt eraan, je kunt in principe ook gewoon puur op verdedigen focussen als back. Zie je tegenwoordig niet vaak, Wan-Bissaka was een van de weinige backs die bij Palace meer opviel door zijn verdedigende kunsten dan zijn aanvallende (dit seizoen is hij aanvallend wel beter geworden). "i fear not the man who has practiced 10000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10000 times - Bruce Lee. Ik denk dat die dan daar meer zijn focus op moet gaan leggen.

10 juli 2021 om 22:04

Lengte maakt toch niet zoveel uit voor een back. Gaya is 172 cm, Tagliafico idem, Angelino is 171 cm, Alba en Bernat zijn ook maar 1 cm groter dan hem. Dus lengte voor een linksback zegt lang niet alles.

11 juli 2021 om 09:31

Als linksback hoef je toch niet persé groot te zijn? Roberto Carlos, Jordi Alba zijn nou ook niet de meest lange mensen.

Malacia is in aanvallend opzicht zeker niet top, maar kan in verdedigend opzicht wel een man uitschakelen.

11 juli 2021 om 09:35

Wild en onbezonnen, maar veel drive is natuurlijk ook zoals Dumfries altijd werd getypeerd. Verschil is wel dat Dumfries meer body heeft en een beter gevoel wanneer hij op moet/kan komen. Daarentegen is Malacia technisch beter (geen harde voetjes). Beiden hebben overigens een matige voorzet.

En Malacia lijkt mij wel verder dan Dumfries was op dezelfde leeftijd. Verder lijken dit soort spelers eigenlijk nooit tegen te vallen op een hoger niveau. Drive en fysieke kracht zijn op elk niveau nuttig.

We gaan het zien. Is nu nog wat vroeg om te beoordelen denk ik. Er komen is vaak makkelijker als een vaste waarde worden en je dan nog verder verbeteren. Maar een groot talent is het zeker.

Wij zijn hier heel snel mee in Nederland, dit werd over Haps ook gezegd. En zo zijn er zo veel talentvolle spelers. Willems zou ook voor de komende 10 jaar de linksback van Oranje worden, terwijl hij als tiener daadwerkelijk in Oranje speelde. Ik denk dat Feyenoord gezien de financiele situatie, er is geen geld voor versterkingen, er goed aan doet Malacia zo duur mogelijk te verkopen. 7M of 11m, pakken wat er te pakken is. Haps staat nog onder contract, waardoor Feyenoord in staat is de voorhoede te versterken.

10 juli 2021 om 22:19

Dat is wel een puntje, doorloopsnelheid van backs is idioot hoog. Ze komen en zijn zo weer verdwenen. Beetje NL ziekte ook, paar wedstrijden goed spelen en ze zijn een soort van Marcelo

10 juli 2021 om 22:20

Zegt nou een Ajacied dat we spelers te snel hypen moet niet gekker worden hiero.

10 juli 2021 om 23:01

Leuk dat Haps onder contract staat, maar die is over 1 jaar transfervrij. Zo creëer je je eigen problemen,

11 juli 2021 om 10:17

Ik denk/vind je hier wel erg kort door de bocht. Al op jonge leeftijd heeft hij de nodige vlieguurtjes gemaakt. Valt zelden door de man in verdedigend opzichte en heeft een redelijk goed techniek. Heeft de drive en juiste mentaliteit. Zie hem itt Wijndal (die momenteel iets beter is) wel beter functioneren bij het NL elftal. Goede LB zijn schaars en is een positie waar veel vraag naar is, dat maakt zijn positie ook aangenamer.

11 juli 2021 om 15:16

Mits fit is Jetro Willems de beste linksback van Nederland hoor, heeft hij bij Newcastle wel bewezen.

Hoe kan hij nou al persoonlijk rond zijn als hij pas voor drie jaar bijgetekend heeft?

11 juli 2021 om 14:37

Als Feyenoord toestemming heeft gegeven om te praten met Club Brugge, kan hij persoonlijk al rond zijn. Het is daarna aan Club Brugge om tot een akkoord met Feyenoord te komen, anders gaat het niet door natuurlijk.

Zou Ambrabat niets zijn voor Feyenoord. Qua inzet zou hij wel publiekslieveling zijn. Bikkelt zich kapot op de rechterflank. Qua kwaliteit natuurlijk groot verschil met Berghuis maar in zijn voordeel, als slecht gaat kan hij team oppeppen. Geen gekke schoppende bewegingen, maar publiek opzweepen

11 juli 2021 om 00:08

Ok, lekker ouderwets gescout. Iemand die qua inzet en bikkelen een publiekslieveling kan zijn in de Kuip. Dat houdt het stigma dat wij houden van werkers ipv voetballers wel lekker in stand.

11 juli 2021 om 11:11

Dat wordt dan een herhaling van de 1e Amrabat vrees ik. Wellicht een leuke speler voor Willem 2 ofzo...

Ik vind 11 miljoen best wel grof hoor. Malacia is jong en talentvol, maar heeft op Europees niveau nog niets laten zien. In de Eredivisie is het vaak vrij aardig, maar dat blijft de Eredivisie. Ben benieuwd wat de daadwerkelijke transfersom wordt.

11 juli 2021 om 08:07

Malacia heeft Europees gewoon al aardig wat goede potten gespeeld en was ook uitblinker tegen bijvoorbeeld Frankrijk op het jeugd Ek. Ik vind hem ook geen 11 miljoen waard maar dat hij 'niks heeft laten zien' vind ik niet terecht.

11 juli 2021 om 14:50

Ik vind ''wat laten zien'' pas tellen vanaf na de groepsfase. Daarin hebben zowel Feyenoord als Malacia gewoon geen indruk gemaakt. Je gelooft toch zelf niet dat potjes tegen Wolfsberger en Zagreb er echt voor zorgen dat hij meer waard wordt?

11 juli 2021 om 09:59

Hij maakte zn debuut tegen Napoli in de Champions League en bleef makkelijk overeind. Hoezo hij heeft niets laten zien?

11 juli 2021 om 10:20

Dat was prachtig! Die Insigne was echt gefrustreerd omdat Malacia zo kort op hem zat. Dat deed hij echt perfect!

11 juli 2021 om 14:49

Een wedstrijd van 4 jaar geleden, denk je echt dat ze daar nu nog aan denken? Verder heeft Feyenoord gewoon Europees niets gepresteerd. Clubs gaan pas kijken na de groepsfase, zeker als het om de Europa League gaat. Daar hebben Feyenoord en Malacia nou niet bepaald hoge ogen gegooid.

13 juli 2021 om 10:02

Het was zn debuut he. Deed het gewoon kneitergoed tegen spelers die nu Europees kampioen zijn geworden. En tijdens het laatste jeugd Ek heeft hij zich ook laten zien tegen Jong Frankrijk. Hij bleef fysiek overeind tegen Ikone. Noem het maar niets.

11 juli 2021 om 14:39

11 miljoen euro is de vraagprijs, 6 miljoen euro is er geboden. Het zal dan er wel ergens tussen in te komen te liggen als het doorgaat. De een bied te laag, de ander vraagt te hoog, zo wordt het transfer spelletjes elke keer gespeeld.

Heb het aardig gedaan maar zit duidelijk aan zijn plafond, een hoger niveau gaat die niet aantillen en is daarmee een klasse minder dan Haps.
Dus als je hier rond de 10 miljoen voor krijgt plus een mooie doorverkooppercentage, moet je dat direct doen. De vervanger (haps) staat immers al klaar en van die transfersom van Malacia kan je o.a. die Noorse linksback halen, die Arnessen er graag bij wil hebben.

Nee. Dat zit er denk ik niet in. Ht is een aardige back, maar een niveau hoger dan Feyenoord is denk ik te hoog voor hem. Ook over 2 jaar.

Even afwachten maar Haps was ook in potentie een hele goeie back voor Nederland nu 5 jaar en tig blessures verder niet zeker van een basisplaats en gekozen voor Suriname

Tja als je ziet wat er bij Oranje op linksback loopt kan het best. Malacia brengt in ieder geval gif. Aanvallend is ie nog niet fantastisch, maar dat ia Wijndal al helemaal niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 32 1 5 0
2020/2021 Feyenoord 28 0 4 1
2019/2020 Feyenoord 12 0 4 0
2018/2019 Feyenoord 17 3 7 0
2017/2018 Feyenoord 11 0 1 1
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord heeft vervanger voor Tyrell Malacia zo goed als binnen

Feyenoord gaat Ian Maatsen aantrekken als vervanger van Tyrell Malacia, zo weet het Algemeen Dagblad vrijwel zeker. De twintigjarige linksback van Chelsea komt via een huurconstructie naar Feyenoord, dat daarnaast probeert...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren