‘Barça gaat ver voor Messi en loost aankopen van 60 en 25 miljoen’

Zondag, 4 juli 2021 om 11:07Rian Rosendaal

Barcelona is nog niet klaar met het verkopen van spelers. Volgens Mundo Deportivo mogen Samuel Umtiti en Miralem Pjanic zelfs gratis vertrekken uit het Camp Nou, ondanks doorlopende contracten tot respectievelijk 2023 en 2024. Barcelona wil de salarishouding op orde brengen om te kunnen voldoen aan de strenge regels van LaLiga. Daarnaast wil men geld vrijmaken om Lionel Messi een nieuwe verbintenis aan te kunnen bieden. De aanvaller is vanwege het aflopen van zijn contract per 1 juli officieel clubloos.

Barcelona maakte in de zomer van 2020 zestig miljoen euro over voor Pjanic, met Arthur Melo die de omgekeerde weg bewandelde richting Juventus. In zijn eerste jaar in Spanje wist de Bosnische middenvelder maar zelden te overtuigen, waardoor de club bereid is om hem tussentijds te laten vertrekken. Pjanic klaagde in december over het gebrek aan speeltijd bij Barcelona, tot ergernis van Ronald Koeman. De trainer sprak de middenvelder aan op diens uitspraken en deelde een waarschuwing uit. In de Spaanse media wordt al langer gesproken over het feit dat Koeman van de routinier af wil.

‘Zwaargewichten willen geen salaris inleveren voor Lionel Messi’

De spelers van Barcelona willen de club op financieel gebied niet te hulp schieten.Lees artikel

Umtiti staat aan de vooravond van zijn zesde seizoen als speler van Barcelona. Mede door blessureleed kende de centrale verdediger zware tijden en het lijkt er niet op dat Koeman hem als basisspeler voor de komende jaargang. Voor Umtiti werd in 2016 25 miljoen euro neergelegd. Net als Pjanic strijkt de mandekker jaarlijks circa acht miljoen euro op. Volgens Mundo Deportivo is Umtiti niet van plan om Barcelona zomaar te verlaten, omdat hij wil blijven vechten voor zijn kans onder Koeman.

Pjanic is al genoemd bij Paris Saint-Germain, Juventus en Internazionale, terwijl Umtiti in beeld is bij Olympique Marseille. Barcelona neem reeds afscheid van Konrad de la Fuente (Marseille), Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Juan Miranda (Real Betis) en Matheus Fernandes, wiens doorlopende contract werd ontbonden. Daarnaast is het niet uitgesloten dat Ousmane Dembélé vertrekt. De vleugelaanvaller moet snel laten weten of hij zijn tot 2022 wil verlengen, anders wordt hij op de transferlijst geplaatst.

De spelers van Barcelona gaan overigens niet akkoord met een salarisverlaging om een nieuw contract voor Lionel Messi te financieren, zo meldde Cadena COPE zaterdag. Het beoogde nieuwe contract voor Messi past niet in de eisen van LaLiga over de balans tussen inkomsten en uitgaven, waardoor verschillende opties worden overwogen om de kosten te drukken. De mogelijkheid tot salarisverlaging van andere spelers werd volgens de radiozender voorgedragen door LaLiga.

Andere spelers zijn niet van plan om een persoonlijk offer te brengen om een langer verblijf van de sterspeler te bekostigen. "Wat is ondertekend, is ondertekend", klinkt het volgens Cadena COPE bij officiële vertegenwoordigers van meerdere zwaargewichten in de kleedkamer. Namen van spelers of belangenbehartigers worden overigens niet genoemd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door millonario)

Pjanic gratis de deur uit laten gaan? Die heeft zo rond de 70 miljoen gekost in die ruildeal met Artur! Ik geloof er niks van. Ik dacht dat de nieuwe voorzitter meer verstand van zaken had.

4 juli 2021 om 11:13

Messi laten gaan lijkt me duurder...

4 juli 2021 om 11:23

Een Messi loos tijdperk gaat er hoe dan ook is komen. Als die teveel kost zou ik hem gewoon laten gaan. Je wil toch aan de lange termijn denken en dat ziet er niet heel goed uit bij Barcelona.

4 juli 2021 om 15:17

@hazardinho77 hoezo duurder? Je bespaart een mega salaris. Barca kan eindelijk anders spelen. Je laat 2 spelers gaan die nog wat waarde vertegenwoordigen. Het zou echt wanbeleid zijn.

4 juli 2021 om 11:21

Arthur gekocht voor 25. Arthur geruild voor pjanic en 12 miljoen. Nu pjanic gratis de deur uit. Kost ze netto 13 miljoen.

Het is toch ook belachelijk dat andere spelers een salaris verlaging moeten krijgen, omdat Messi zijn contract gefinancierd moeten worden. Dit is echt een belachelijk voorstel. Pjanic ruilen met Arthur is uiteindelijk alleen maar een transfer voor de boeken geweest. Barcalona heeft niks aan Pjanic gehad. Maargoed dit was vooraf ookwel te voorspellen. Wel is het pure wanbeleid. Een speler kopen / ruilen voor 70 miljoen en hem vervolgens een tijdje later gratis de deur uit te laten gaan.

4 juli 2021 om 11:43

Zijn spelers onder het bewind van Bartomeu. Laporta wil schoonschip maken.

4 juli 2021 om 12:58

Ik noem alles op alles zetten om Messi maar weer 100 miljoen per jaar te kunnen betalen terwijl hij inmiddels 34 is, niet bepaald schoon schip maken. Dat noem ik eerder volstrekt onverantwoord; zeker als je beseft dat Barcelona ook nog eens flinke schulden heeft en door het niet kunnen toelaten van fans ook enorme inkomsten mis is gelopen. Laporta duwt Barcelona met dit soort idioterie alleen maar verder de afgrond in. Niet alleen op financieel gebied, maar ook qua signaal dat ze afgeven naar toekomstige aankopen. Ik vind het echt schandalig dat Barcelona spelers vraagt in te leveren zodat Messi dat niet hoeft te doen.

4 juli 2021 om 12:40

Ook zonder Messi moet Barcelona van deze spelers af. Het gaat wat kosten, het is niet anders. Pjanic was puur gekomen zodat Bartomeu minder verlies kon laten zien.

4 juli 2021 om 12:51

Het is wel redelijk belachelijk dat je als club dan wel gewoon Depay, Aguero en García binnenhaalt. Qua salaris zullen die samen wel niet heel hard onder doen voor Umtiti en Pjanic. Als je het geld nog niet hebt en het is geen zekerheid dat het even komt aanwaaien dan moet je het niet uitgeven.

4 juli 2021 om 13:43

Umtiti en Pjanic verdienen echt meer. Barcelona kan zich alleen versterken met transfervrije spelers. Als je die buitenkansjes niet benut dan kun je je zelf niet versterken dit seizoen. Het eindresultaat is straks dat Barcelona een betere selectie heeft die ook nog eens minder salaris verdient dan de selectie van vorig seizoen.

4 juli 2021 om 14:02

Het is een nuloperatie want er wordt geen tot amper geld (ze wilden natuurlijk Wijnaldum ook erbij) bespaard terwijl ze duidelijk geld moeten besparen. Als je het geld niet hebt dan moet je maar accepteren dat je je even niet kan versterken.

4 juli 2021 om 14:19

Als je alles optelt komt je echt wel op een plus. Firpo is verkocht evenals de la Fuente. Alleen voor Emerson heeft Barcelona betaald. Spelers als Pique acepteren een mega paycut. Trincao wordt verhuurd. Neto wordt nog verkocht. Coutinho ook (zijn salaris besparen zou al winst zijn).

4 juli 2021 om 16:01

@Lierse het meest belachelijk is dat die spelers helemaal niets toevoegen. Iedereen heeft het over Bartomeu wat ook logisch is maar Laporta is zo te zien ook van het padje. Wat kan Depay nou toevoegen? 25x balverlies per wedstrijd?Daar hebben ze andere spelers voor.

4 juli 2021 om 12:59

Of Messi nou blijft of niet, Barcelona moet zijn salarishuis bijna halveren. Bartomeu heeft echt een schandalige situatie achtergelaten. De titel is een beetje flauw, Messi de schuld geven, maar de waarheid is dat Barcelona sowieso de helft van het salarishuis kwijt moet, als Messi blijft zelfs nog meer. En Umtiti en Pjanic hebben (net als zoveel anderen: Dembele Griezmann Coutinho Lenglet Firpo Neto en eigenlijk ook Sergi Roberto) bewezen dat ze al dit geld nimmer nooit waard zijn dus opgeruimd staat netjes. Wel te zot voor woorden dat je op die manier indirect Arthur gewoon gratis hebt laten weglopen.

4 juli 2021 om 13:58

Beleid is daar naar de klote. Als je kijkt wat voor geld sommige snotneusjes daar verdienen vind ik het niet gek dat Messi ook nog altijd uit is op een salaris die bij zijn kwaliteiten hoort. Kijk maar eens voor de grap naar salaris die Roberto, Griezmann, Umtiti, Dembele of Coutinho verdienen en 4 van deze 5 spelers maken amper minuten.

4 juli 2021 om 14:20

Het beleid was naar de klote. Daar is nu al een tijdje een einde aan gekomen.

4 juli 2021 om 15:08

Ik geniet er wel van. Ronaldo was zogenaamd altijd de arrogante kwal en Messi het leuke sympathieke ventje waarvoor het alleen maar om voetbal draaide maar nu zien we dat Messi ook geen heilig boontje is en ook gewoon een op geld belust kereltje wiens clubliefde samenhangt met de hoogte van zijn salaris

4 juli 2021 om 15:57

Beste Groninger het is zeker belachelijk om dat te doen want als Messi er niet meer is gaan 100 miljoen Aziaten naar camp nou om bijv. te kijken hoe Griezman 100% kansen mist en om te zien hoe snel Dembélé rent.

Ik geloof er helemaal niks van. Pjanic is een ontzettend goede speler, die gaan ze echt niet gratis de deur uit laten lopen. Wie verzint zoiets?

4 juli 2021 om 11:36

Precies, was gewoon een belangrijke kracht van het destijds aardig succesvolle Juventus. Heeft een geniale (steek) pass in huis. Ondanks leeftijd is hij nog steeds een technisch goede speler. Geld voor vragen of anders behouden. Umiti mag vertrekken. Ik breng hem desnoods op de fiets terug naar Frankrijk als Laporta mij vraagt.

4 juli 2021 om 11:45

Er wordt ook net gedaan alsof hij hoogbejaard is. Volgens mij is 31 helemaal geen gekke leeftijd. Wijnaldum is van hetzelfde bouwjaar en daar hoor ik nooit iemand over zijn leeftijd.

4 juli 2021 om 12:35

Precies dat. Pjanic is in het juiste systeem en de juiate positie even goed als Wijnaldum, en zelfs een meer technische voetballer. Geloof er helemaal niks van dat ze hem gratis laten gaan. Je kan makkelijk 20 miljoen voor hem vragen. Het enigste probleem is zijn salaris. Had ergens gelezen dat hij 10 miljoen per jaar verdient en hij kan gewoon zijn contract uitzitten als hij dat wil. Al denk ik dat hij zelf wel aan voetballen wil komen. Het lijkt mij geen Bale type.

4 juli 2021 om 12:58

Juist omdat zijn salaris het probleem is, dat ze hem dan gratis laten gaan, zodat hij in elk geval weg is en je dat salaris kwijt bent. Geen club gaat 20 miljoen voor hem betalen als ze dat salaris er ook maar voor de helft bij krijgen. Dus moet er wat van de transfersom af. Zo hebben ze ook Luis Suarez en Rakitic vorig seizoen geloodst. Die waren ook wel meer waard dan wat betaald werd, alleen hun salaris maakte hun zo onaantrekkelijk dat er geen of een hele lage transfersom werd betaald door Sevilla en Atletico.

Alsof deze spelers zonder Messi niet mochten vertrekken haha. Allebei hebben ze nul toegevoegde waarde meer. Overigens lijkt het me belangrijker nieuws dat Trincao aan Wolves is verhuurd.

Umtiti vechten voor zijn kans? Hij heeft zelf zijn carrière als het ware beeïndigd in de absolute top door niet een operatie aan te gaan met zijn knie. Nu kan die amper op snelheid komen. Was vroeger voor 2018 een goeie verdediger maar daar is niks van over. Is dus zinloos voor Umtiti.

4 juli 2021 om 18:12

Achh, bij het concurreren met Lenglet weet je het nooit, voor je het weet sta je in de basis

"barcelona wil de salarishouding op orde brengen om te kunnen voldoen aan de strenge regels van Laliga."

Serieus? Als er één league is waar bijna niets financieel op orde is is het wel La Liga. Belachelijke schulden hebben de clubs daar, banken en gemeenten blijven er maar continu (europees) geld in pompen. Begrotingen kloppen vaak niet, en de FFP regels houden ze zich totaal niet aan. En ondertussen blijven ze maar geld uitgeven... ook nu nog.

4 juli 2021 om 11:17

Allemaal achterhaald, lees de regels van Laliga er maar op na

4 juli 2021 om 12:43

Er wordt hier heel veel geroepen. Spaanse clubs zijn de laatste jaren gesaneerd. Barcelona is door de crisis en het risicovolle beleid een negatieve uitzondering. La Liga is strenger dan FFP.

4 juli 2021 om 11:40

Ben jij op de hoogte van de boekhouding van elke club in Spanje? Zo ja, verlicht ons met je briljante informatie dan.

Straks is de reuring voorbij,Messi weer terug en de versterkingen erbij. Precies wat je nodig hebt om een succesvol seizoen te gaan draaien.heel mooi vooruitzicht.

4 juli 2021 om 13:04

Het salaris dat wordt bespaard op deze spelers, is al uitgegeven aan aanwinsten als Depay, Aguero en Garcia. Deze besparingen gaan er niet toe leiden dat Messi zijn exceptionele salaris kan behouden. Zelfs als Messi volledig van de loonlijst verdwijnt, voldoet Barcelona nog niet aan het salarisplafond. Het is maar wat je een goed/mooi vooruitzicht noemt.

4 juli 2021 om 18:05

Ben jij een fan van Barcelona? Of moet ik Messi fan zeggen.. Als je als fan hier een positieve noot uit kan halen dan ben je enkel fan van Messi en interesseert het je werkelijk geen hol hoe de club er nu bij staat. Als meissie er volgende jaar maar speelt. En vooral voor die 200 miljoen per jaar, het liefst gefinanceerd door de offers van zijn teamgenoten en de club.. Het is zeker meer dan een club momenteel, of dat positief is is weet wat anders..

Messi is natuurlijk een geweldige voetballer en een legende, maar ik weet niet of de aankomende 3 jaar die hij nog gaat leveren dit wel waard zijn hoor.

Als Messi nou een echte baas is dan voetbalt hij de komende twee seizoenen voor twee consumptiebonnen en een gevulde koek. Het is toch idioot hoe hij min of meer persoonlijk verantwoordelijk is voor de financiele situatie van Barcelona en daar gewoon mee doorgaat. Ik begrijp dat het nooit gaat gebeuren maar ze zullen toch zonder Messi de toekomst ingaan, dus waarom niet nu, dan heb je geld en tijd om te investeren in een nieuwe selectie. Noem het project 2025, manage verwachtingen bij de fans, geef Koeman contractverlening en maak schoon schip.

4 juli 2021 om 11:28

Messi bracht pre Corona bijna jaarlijks het dubbele van zijn salaris als inkomsten in het laatje he.

4 juli 2021 om 11:32

Hoe bracht hij jaarlijks 256 mil binnen?

4 juli 2021 om 11:39

Marc Ciria, a Barca socio, and CEO of Diagonal Investments has found out just exactly how much money the club legend brings in for Barcelona. He did this with the help of Josep Fabra, a financier, and Ivan Cabeza, an economist. Together they have managed to find Messi’s value to the club and to no one’s surprise, the player brings in much more than he is paid. The player made 383,655,000 euros over the 3 years but he has generated 619,265,000 euros in the same time period. This means that the player has made the club a profit of 235,610,000 euros.

4 juli 2021 om 13:08

Dat is dus by far nog niet het dubbele.. Verder staat er ook bar weinig over hoe dit berekend is. Komen er soms zonder Messi geen 90.000 maar 70.000 man naar Camp Nou? Hoe drastisch is zijn invloed op de merchandising? En zo zijn er nog tig dingen die uit je kleine stukje tekst niet blijken. Dit bericht is dan ook zero onderbouwing voor je statement. Je kan beter de link naar het volledige artikel plaatsen, want dit is zo onbetrouwbaar als wat en kan zo uit de duim gezogen zijn.

4 juli 2021 om 14:22

Messi brengt ook geld binnen voor de stad en de competitie.

Het moet toch een keer klaar zijn? Dit is het perfecte moment voor Barca om een goed team te vormen zonder messi.

Als het echt zo is dat ze daar leuk de spelers hebben gevraagd minder te verdienen zodat messi zn schandalig hoge salaris kan krijgen, zijn ze wel echt diep gezonken en kunnen ze fc Barcabeter omdopen naar Fc Messi

Umtiti is al langer bekend van dat ie weg moet, en Pjanic is ook geen verrassing. Maar het past toevallig goed in het verhaal dat Messi zijn salaris betaald moet worden. En het erge is dat er mensen zijn die dit gewoon geloven...

4 juli 2021 om 12:48

Daar zeg je het goed weg moet van Barca. Maar willen die spelers zelf ook weg. Ze hebben een contract en kunnen doe gewoon gaan uitdienen. Pjanic verdient 10 miljoen per jaar van wat ik gelezen heb. En Umtiti zit daar niet ver onder. En als ze al nu Messi niet een contract kunnen aanbieden waar hij mee akkoord gaat is het mij wel duidelijk. Messi is het puur en alleen om geld te doen. Die jonge heeft zoveel aan Barca te danken dat hij nu voor 10 miljoen al akkoord zou moeten gaan. Maar nee Messi moet 100 miljoen per jaar verdienen en daar wijkt hij niet vanaf. Hij gijzelt Barca want hij weet dat ze hem willen behouden en ze er dus alles aan gaan doen om hem een contract te geven ookal moet de halve selectie weg. Hoe collegiaal is Messi als er van andere spelers word verwacht om salaris in te leveren zodat meneer zijn normaal contract kan krijgen. Messi word Barca hun ondergang op deze manier. Dat is hij eigenlijk al. Want elk jaar maar dreigen dat hij weg zou gaan om meer salaris te ontvangen is walgelijk. En zelfs nu Barca in de financiele penarie zit wil hij niet eens minder salaris ontvangen.

4 juli 2021 om 12:55

Dat weet jij niet, Mirzet. Je lult maar een eind weg alsof je zelf met Messi hebt gesproken. Hij is op dit moment een vrije speler en heeft nog nergens getekend voor zover we het weten. We weten allemaal dat hij ergens veel meer kan verdienen dan bij Barca. En je beseft toch ook wel dat ie op dit moment de Copa America aan het spelen is in een ander continent en zich daar op wil focussen? En 'elk jaar dreigen met een vertrek', echt? Noem die jaren eens op dan.

4 juli 2021 om 13:03

Jij doet toch hetzelfde? Heel de tijd “en er geloven mensen dit nog”. Jij doet hetzelfde als Mirzet, alleen heeft die gewoon een andere mening.

4 juli 2021 om 14:47

Ik heb zelf niet met Messi gesproken. En ja ik weet dat hij nu de Copa speelt. Maar heeft hij het zover moeten laten komen dat hij uit zijn contract loopt ? En dat hij weg wil was afgelopen seizoen nog het geval. Of vergeet je de 8-2 tegen Bayern en dat hij daarna zei dat hij niet wist waar zijn toekomst lag. En trouwens het is bevestigd dat hij nadacht over vertrek, daar is zelfs een artikel over geweest op VZ. En dan nog het artikel dat hij jaren geleden dicht bij een overgang stond naar City. Maar hij kreeg zijn zin met de salaris eisen en is hij dus gebleven. Daaruit maak ik op dat hij het dus wel degelijk hard speelt met de onderhandelingen en dat dus nu ook weer doet. En waar kan hij meer verdienen. Er is geen club die hem 100 miljoen per jaar gaat betalen, zelfs City en Psg niet. En als hij echt een clubman was dan ging die akkoord met 30 miljoen per jaar en was de kaus af. Maar schijnbaar doet hij dat niet waardoor Barca zich in allerlei bochten gaat wringen om hem hoe dan ook te behouden. Als hij met minder genoege nam was deze hele soap niet nodig.

5 juli 2021 om 18:58

Ja, Lierse1997 en ik geef ook gewoon mijn mening. Al laat ik wel ruimte over voor interpretaties en ga niet als een blinde de zon volgen. Een artikel over Messi en geld is voor veel mensen al genoeg om door te draaien, want hij staat bekend als een geldwolf blijkbaar. Ja, zoals we hem kennen is het een losbandige kerel Gewoon veel heel believers op Vz, dat is me wel opgevallen.

5 juli 2021 om 19:03

'@mirzet12 Hij dacht na over een vertrek', al een geluk dat de beste man nog mag nadenken over zijn toekomst. Stel je eens voor dat ie blindelings een contract moest tekenen waarmee miljoenen gemoeid gaan. Dat hij na de 8-2 niet wist waar zijn toekomst lag, is meer dan normaal. Je hebt net een oorwassing van jewelste gekregen, wie heeft dan zin om over komend seizoen te praten. En hij stond nooit dichtbij een overgang naar City, dat zuig je nu gewoon uit je duim. Een salarisverlaging zal hij hoe dan ook vrede moeten nemen, en zodra hij in Barcelona is na de Copa America komt dat gewoon in orde. En zoo niet, mag hij beschikken. Dat Messi Barca tonnen geld heeft opgeleverd wordt ook nooit verteld, meer dan wat hij ooit zal verdienen. Maar neen, het is Messi dus moet het artikel sensatie bevatten. Trouwens, ik wacht nog steeds op die 'dreigementen' die hij volgens jou heeft gemaakt om Barca te verlaten. Je kan niet met 1 goed voorbeeld komen, een bron met feiten namelijk.

Barca is zijn eigen graf nóg dieper aan het graven in deze paniekmodus om Messi te behouden. Hebben ze dan echt niet door dat Messi het verleden van Barca belichaamt en de doorontwikkeling van het team en de club op deze manier alleen maar tegenhoudt?

Vreselijk dat Messi voor een paar miljoenen minder niet voor Barcelona wilt spelen. Dan blijkt geld toch de overhand te nemen en is clubliefde ver te zoeken. Hij heeft meer geld dan hij ooit zou kunnen uitbesteden. Zijn niet normale bedragen meer. Gaat het tussen 1 en 4 miljoen, dan snap ik zijn positie wel. Maar tussen 100 en 50 miljoen in je laatste jaren. Kom op zeg. Laten we Messi dumpen en een nieuwe Barca opbouwen met nieuwe jonge spelers waarbij een nieuwe held zal opstaan. Een Barca dat financieel ook weer gezond word. Want door Messi graven ze het kuiltje alleen maar dieper. Laat Messi maar lekker in de MLS voetballen.

Jezus zeg hoeveel miljoenen moet een nieuw contract van Messi nog kosten voor die club? Je zou toch gewoon vast moeten bouwen aan het elftal zonder Messi. Of je dat nu doet of over 2 jaar dan kan je het beter nu doen omdat je zoveel spelers moet lozen om Messi aan te houden. Totaal wan beleid en het blijft maar doorgaan bij Barca. Laat ze maar lekker helemaal kapot gaan wat een vreemde club is dat geworden zeg.

Laten we allemaal lekker rustig aan doen en tot 10 tellen, is nu makkelijk scoren Messi als geldwolf neer te zetten maar is al akkoord gegaan met salarisverlaging. Zal nu vast ook wel eem zelfde geval worden, alleen ja als je de beste bent verdien je ook het beste.
En ik zou Barca persoonlijk wel helpen als ik in zijn positie zou zitten, maar eerlijk gezegd heeft de club zoveel onzin laten zien laatste jaren met miskopen en rare constructies dat het nu wellicht wel een goede les is voor Barca. Play stupid games, win stupid prizes.

Ik vind het gek dat pjanic dan niet in een ruil deal betrokken word. Zou Milinkovic Savic wel graag zien komen en denk dat Lazio het wel ziet zitten om Umtiti en Pjanic aan de selectie toe te voegen. Denk bovendien dat Hakim Ziyech ook beter past bij barca en dat die wel te halen is voor spelers als Pjanic en Umtiti. Chelsea wil namelijk nog wel een cv hebben en zij en bayern hebben wel ervaring hoe je met blessure gevoelige spelers om moet gaan.

4 juli 2021 om 15:17

Er staat overduidelijk dat Barcelona het salarishuis wil verlagen en jij praat hier over spelers halen of denk je dat SMS gratis of voor een appel en ei zal willen spelen voor Barça.. De spelers die jij daarvoor in ruil wil wegsturen moeten allereerst eerst instemmen met een transfer naar Lazio en moeten ook de salarisvoorstellen van Lazio goed vinden.. Hoe moeilijk het ook is voor veel Barça fans, het zijn moeilijke tijden en de club is niet meer wat het eens was qua kapitaal dus zullen er geen top aankopen gehaald kunnen worden.. Een ieder weet dat Umtiti zn linker knie op is na zijn operatie dus ik zie Chelsea echt zijn vingers niet daaraan branden en al zeker niet door Ziyech weg te sturen..

4 juli 2021 om 18:45

Droom verder knul, Marina is zo een goede onderhandelaar, dat het haar zelfs zou lukken om Pjanic, Umtiti plus een zak geld er bij te krijgen en dat Barca een foto van Ziyech krijgt als souveniertje.

Wat een verschrikkelijk rotzooi is het toch bij deze club.. Natuurlijk blijven de barca fanboys de club verdedigen, en met de vinger wijzen naar de vorige voorzitter maar het wanbeleid gaat nog steeds door hoor.. Jarenlang wanbeleid, enorme schulden, alles doen om Messi binnenboord te houden en zelfs de overige spelers vragen om salaris in te leveren.. echt schandalig. En het zegt ook veel over die zogenaamde ideale Argentijnse schoonzoon.. Na jarenlang een absurd salaris van Barcelona gekregen te hebben kan hij het nog steeds niet over zijn hart krijgen om zelf een keer wat in te leveren.. Daarnaast ook nog alle schimmige ruil deals en constructies bij transfers die duidelijk bedoeld zijn om de FairPlay te omzeilen. Ook zet ik mijn vraagtekens bij de sportieve gebeurtenissen. 8 van de 10 spelers die naar Barca komen mislukken of renderen niet, terwijl het echt niet allemaal koekenbakkers zijn. Zegt ook veel over wat er achter de schermen gebeurd. Alle sympathie is wel verdwenen zo langzamerhand. Ik hoop dat ze er niet uitkomen en de licentie ingetrokken word. Wat een schande die club.

4 juli 2021 om 13:46

Dat laatste gaat jammer genoeg nooit gebeuren. Het is slechts een kwestie van tijd voor Barça haar ziel gaat verkopen en met een rijke Arabier of iets in zee gaat. Die dan alles netjes aflost en dan overneemt. Ook al zijn de schulden torenhoog, er is vast een rijkaard die dat op zich wilt nemen en met Barça als zijn paradepaardje gaat pronken

4 juli 2021 om 13:59

Een eigenaar zal Barcelona nooit hebben. Als Laporta de club niet kan redden dan is een beursgang het meest realistische scenario. Hopelijk is het niet nodig.

4 juli 2021 om 13:57

Je moet Laporta wel wat tijd geven om de puinhopen van Bartomeu op te laten ruimen. Bartomeu heeft echt dramatisch beleid gevoerd. Daar zijn alle fans de dupe van.

Als Messi zijnde moer je he toch gaan schamen. Heel de club en spelers naar de klote voor zijn centen .....

Umtiti lenglet griezman stuk voor stuk waardeloos.altijd gezegd en geschreven
Nooit begrepen wat Barca hiermee aan moest
Pjanic Varane ook waardeloos al is de eerste gelukkig nooit bij barca geweest
Wel een fransoos

Zou het een idee zijn als messi 1 seizoen een salaris van de op 1 na best betaalde speler van de selectie gaat verdienen ?

Dus geen top salaris voor dat ene seizoen maar toch nog de best betaalde van de selectie (doe er een symbolische euro boven op nr2)

Messi heeft uiteindelijk ook heel veel te danken aan de club, en dit slaat natuurlijk nergens meer op.


Wat als hij invalide.raakt (ik klop even af) en je zit er als club zo aan vast?


Clubliefde zeggen ze wel eens....

Wat een geldwolf is die Messi toch en wat een belachelijke club is Barcelona geworden. Echt een groot circus vol clowns. Spelers met transferwaarde gratis laten vertrekken om het kind van de club, die ooooooo zoveel liefde voor Barca heeft, een belachelijk hoog salaris te kunnen betalen. Kan ie niet met minder genoegen nemen om “zijn” club door deze periode te loodsen? Echt man..

Wordt eens tijd dat Brca Messi moet loslaten bedragen gaan echt nergens over als Messi clubliefde heeft voetbalt hij gratis voor Barcelona..

Wat mij betreft moet Barcelona Messi proberen te behouden tot zomer 2023 of zomer 2024.

Weliswaar moeten ze zijn huidige loon reduceren naar 66,66% (2/3) tot 70%.

Wegens corona, slechte financiele situatie (vorige voorzitter) maar ook door het verliezen van zijn topjaren op het einde van zijn nieuwe contract.

Ik begrijp de voorzitter dat 2 jaarlonen uitbetalen op 5 jaar gemakkelijker te betalen is en een oplossing is, maar dat vind ik niet goed. Op 3 jaar valt wel nog goed te keuren.

4 juli 2021 om 21:42

Wat dacht je van hem laten gaan? Zonder Messi moet je ook 3e kunnen worden, het scheelt je een hoop geld en kunnen er ook wat schulden weggewerkt worden. ER moeten nu mensen verdwijnen, andere spelers moeten salaris inleveren voor een vet contract voor Messi. Wanneer dit bij een normaal bedrijf zou plaats vinden, vliegen er direct mensen naar een vakbond en zou de rest van het personeel ongemotiveerd naar hun werk gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger32
Sergio BusquetsMiddenvelder30
F. de JongMiddenvelder30
M. BraithwaiteAanvaller32
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3769 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 1 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Club Brugge verrast en verpest basisdebuut Lionel Messi bij PSG

Club Brugge is er woensdagavond in geslaagd Paris Saint-Germain af te stoppen in de Champions League. In eigen huis hield de ploeg van trainer Philippe Clement knap stand door met 1-1...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren