‘Zwaargewichten willen geen salaris inleveren voor Lionel Messi’

Zaterdag, 3 juli 2021 om 21:20Dominic Mostert

Spelers van Barcelona gaan niet akkoord met een salarisverlaging om een nieuw contract voor Lionel Messi te financieren, zo meldt Cadena COPE. Het beoogde nieuwe contract voor Messi past niet in de eisen van LaLiga over de balans tussen inkomsten en uitgaven, waardoor verschillende opties worden overwogen om de kosten te drukken. De mogelijkheid tot salarisverlaging van andere spelers werd volgens de radiozender voorgedragen door LaLiga.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door man city_1970)

Als messi van Barcelona houdt moet die akkoord gaan met minder salaris . Maar het ibegrijpelijk dat het niet fijn is dat je dan minder verdient dan een dembele die er niks van bakt. Lastig dit

3 juli 2021 om 21:33

Dit vind ik toch zo frappant, als je meerdere miljoenen in het jaar verdient, wat maakt het nog uit of je 10 miljoen of 12 miljoen verdient.

3 juli 2021 om 21:39

Is status. Zou wel gek zijn als een dembele of een coutinho meer verdienen dan Messi. Vind ik

3 juli 2021 om 21:40

@ikea zij hebben toch ook andere kosten. Meerdere huizen, prive vliegtuig, prive school, werknemers indienst.

3 juli 2021 om 21:42

Rijken wordt niet zomaar rijk. Je wilt je altijd verbeteren. Jij denk ik toch ook? Voorbeeld;Als je opgegeven moment 2500 per maand verdiend, ga je voor de 3k, terwijl je ook (vanuit gaande) ook prima kon leven van de 2500, en als je op 3k zit, wil je uiteindelijk meer. Zo zijn veel voetballers ook. De Totti”s van deze wereld niet, maar die zijn dan ook schaars en Messi heeft nooit bekend gestaan dat hij best wat minder wil verdienen.

3 juli 2021 om 21:43

Haha man wat een luxeprobleem! Dan verpats je toch meerdere huizen? Dan verpats je je vliegtuig en gaat first class tussen het gepeupel? Voedt je eigen kinderen op?

3 juli 2021 om 21:53

Messi verdiende afgelopen jaren zo’ 6 a 10 keer het salaris van andere toppers…erg onwaarschijnlijk dat hij daar nu onder zou gaan.

3 juli 2021 om 22:11

@maurootje, Tuurlijk, maar 2500 en 3000 is wel wat anders ala 30 miljoen en 20 miljoen bijvoorbeeld. Messi hoeft nooit maar dan ook nooit meer na te denken voordat hij wat wilt kopen. Met 3000 euro moet je dat wel 😉

3 juli 2021 om 22:16

Ik wil voorop stellen dat ik echt leef van een minimumloon, waar ik gedeeltelijk zelf voor heb gekozen met de beroepskeuze waarin je er een bijbaan bij moet dragen. Ik zou dromen van 2500 per maand of 3000 maar als ik eenmaal me in de schalen zou bevinden van Messi en Dembele dan zou ik niet stelsel matig streven naar nog meer verdienen, sterker nog, ik zou me er voor schamen en het linea recta overmaken naar de vogelstichting of iets. Nu weet ik ook wel dat ik niet de norm ben, maar ik zou niet loonsverlaging van mijn collega's 'eisen' om zelf mijn over de top, zeer royale salaris te behouden.

3 juli 2021 om 22:18

Nou dan hou je het bij 2 huizen. Simpel toch?

3 juli 2021 om 22:40

IKEA-- Er bestaat ook zoiets als zorgen voor de toekomst van je kleinkinderen en je gehele familie, vrienden etc. Daarom gaan veel voetballers ondanks de vele miljoenen alsnog geld harken in MO of China, simpelweg omdat ze het voor hun familie en kleinkinderen doen. Is iets waar jezelf echt niet voor hoeft te schamen. Liever extra miljoenen voor m'n kleinkinderen dan voor die *** vogels en hun irritante gekwek! 😏

4 juli 2021 om 01:24

Van huizen kopen wordt je niet armer maar rijker. Vooral als je ze gaat verhuren. Vraag maar aan ene Marc Overmars die heeft er een hele boel in Amsterdam. En je druk maken om een koopclub die jaren lang heeft lopen prutsen is niet nodig. Hun eigen schuld met al die rare aankopen.

4 juli 2021 om 12:16

Kiezen toch zelf om hun eigen huis niet te kuisen, en loopjongens te hebben. Kunnen ook gewoon hun eigen troep op kuisen. Maar ja daar voelt koning messi zich te goed voor. Niemand moet inleveren voor zijn dure leven te betalen.

4 juli 2021 om 14:49

Volgens mij heeft hij niet geeist dat zijn collega's iets inleveren. Hij heeft alleen gezegd hoeveel hij wilt verdienen. Barca is ivm de fairplay bezig aan het kijken hoe ze zijn salariseis volgens de regels zou kunnen betalen. 1 van Barca's idee was waarschijnlijk om de anderen te verlagen. Wat eigenlijk heel erg belachelijk is. Waarschijnlijk krijgt hij in zijn eenthe al meer dan alle bakzitters samen.

3 juli 2021 om 22:07

Het blijft een leuk sympathiek ventje die Messi. Echt iemand met een enorme liefde voor Barca ook. Dat is natuurlijk heel wat anders dan die arrogante Ronaldo

3 juli 2021 om 23:19

Is wel tegen de 50 procent salaris verlagen wat ze willen he… dat gaat toch niet?

Tja als Messi echt pure clubliefde heeft dan gaat hij gewoon akkoord met een salarisverlaging van 50%. Hij heeft nu al zoveel verdiens dat zijn achter, achter, achter, achterkleinkinderen in principe nooit hoeven te werken, dus waarvoor zou die nog meer geld willen verdienen. Niet dat de andere spelers natuurlijk weinig verdienen, maar in corona tijd heeft de club zoveel inkomsten gemist waardoor ze nu trucjes moeten uithalen op Messi een nieuw contract te geven.

3 juli 2021 om 21:33

50% is wel heel heftig…

3 juli 2021 om 21:34

Heftig man, van 30 miljoen naar 15 miljoen.. Ik hoop echt dat Messi het overleefd, arme man

3 juli 2021 om 21:35

Nou 10% verlaging dan, het gaat om het idee. 50% is nogsteeds ruim 10 miljoen... Daarvoor hoeft ie niet krom te liggen.

3 juli 2021 om 21:54

30? De man verdiende 138 ex bonussen en tekengeld per seizoen…

3 juli 2021 om 22:05

@kokkieafca0341, Messi verdiende echt 3 of 4 keer zoveel als 30m. Het blijft belachelijk dat Bartomeu hem dat gaf.

4 juli 2021 om 02:24

Ik vind dit altijd zo simpel. Tuurlijk, jij kunt wel roepen dat hij 50% makkelijk kan inleveren. Maar laten we zeggen dat zijn Persoonlijke doel is om later scholen te bouwen of iets wilt opzetten. Dan kun je alle extra miljoenen prima gebruiken om zo op lange termijn weer mensen te helpen. Echt te simpel om te zeggen dat hij dan maar ff 50% mag inleveren.

4 juli 2021 om 22:02

Heeft in 4 seizoenen 550mil verdiend, niet daarvoor meegeteld. Hmmmm geldwolf.

3 juli 2021 om 22:08

Messi heeft enorm veel zakelijke en privé belangen in Barcelona. Hij weet donders goed dat een avontuur in Parijs of Manchester hem giga veel schade gaat opleveren. Dit komt echt wel weer in orde de komende weken,met een mooi compromis.

3 juli 2021 om 23:27

Echt pure clubliefde? Ookal heeft hij maar een greintje begrip voor de huidige situatie van Barcelona BV en is hij ookmaar een klein beetje dankbaar richting Barcelona voor wat de club voor hem heeft betekent (en reeds opgebracht), zal hij er akkoord mee moeten gaan.

4 juli 2021 om 00:06

Jij roept ook maar wat man met je hij wilt meer verdienen. Messi die gaat veel minder verdienen dan wat hij normaal verdiende. Als je echt het nieuws van Barcelona zou volgen dan had je allang al geweten dat Laporta gezegd had dat messi zijn huidige salaris kan vergeten. Mensen roepen ook maar wat vooral de anti messi groep die willen allemaal maar gaan steken en afkraken. En nog ff Voor de duidelijkheid voor mensen die roepen dat messi meer wilt verdienen enzo … er liggen contracten en er lagen contracten klaar waar messi veel en veel meer kon verdienen dan zijn huidige salaris. Laporta heeft ook gezegd dat messi ergens anders het dubbele kan verdienen maar hij wilt Barcelona gewoon niet verlaten. Hij voelt zich hèlemaal thuis wat algemeen bekend is en je ziet dat Tebas nu een nieuwe regel heeft vandaar dat het zo moeilijk is. Barcelona salarishuis was iets bij de 630/650 miljoen en daarvan moet er 200 miljoen vanaf.

4 juli 2021 om 13:00

Messi liefde voor Barca loopt via zijn knip, anders had ie niet elk jaar een salaris verhoging ge-eist , dus zomaar inleveren zit er niet in denk ik. Van de andere kan ik het goed voorstellen dat ze niet accoord zijn gegaan. Wil jij minder verdienen omdat je baas een topper in huis wil houden of halen, antwoord is Nee natuurlijk

Salarisverlaging zodat deze meneer Messi die waarschijnlijk al meerdere miljarden bij mekaar heeft gevoetbald (of door dat hij weer met een zak chips op de bank zat) nog wat langer nog meer miljoenen erbij kan schrijven. Echt hoor, ik denk dat je beter af kan zijn van Messi opdat je weer opnieuw kan gaan bouwen dan nog een jaar Messi uitsmeren en wederom derde eindigen om dan pas een seizoen later te gaan bouwen.

Ach ja, liefde maakt blinkt.

3 juli 2021 om 21:36

En (sommige) spelers hebben al salaris ingeleverd door de pandemie. En nu zouden ze nog eens moeten inleveren.

Vraag mij af of Messi nu gaat blijven of niet. Want als hij akkoord is met dit voorstel, dan is dat toch niet netjes tegenover zijn ploeggenoten? Hij heeft er sowieso recht op en op meer, maar je kunt je ploeggenoten niet naaien wanneer je toch al 100 miljoen per jaar pakt door alles wat je doet en hebt lopen.

3 juli 2021 om 21:41

Jou kan je dus letterlijk alles wijsmaken...

3 juli 2021 om 22:17

Letterlijk.
Alles.
A L L E S.

En terecht dat andere spelers geen geld gaan afstaan voor Messi. Die man zijn laatste contract had een waarde van 500 miljoen! En dan nu mogen andere spelers hun geld gaan afstaan om Messi te gaan financieren hahah. Ik zou ook weigeren.

3 juli 2021 om 21:55

Precies dit. Inleveren om deze uitzuiger meer geld te geven..donder toch op

Werkelijk waar lachwekkend. Dan ben je als bond niet meer serieus te nemen als je dit gaat voorschotelen. Niemand is groter dan de club, ook Messi is niet, en met deze actie lijkt dat wel. Of Barcelona gaat gewoon spelers verkopen, of meneer Messi moet maar lager salaris kiezen. De andere werknemers uitknijpen voor een speler is ongehoord. Het zou de sfeer totaal niet ten goede komen in de kleedkamer

3 juli 2021 om 21:57

Die sfeer is vast al stuk gegaan toen bekend werd dat Messi 6 a 10 keer zoveel verdiende als iedere andere speler….compleet buiten proportie en de notie dat andere spelers zouden inleveren om deze uitzuiger binnen boord te houden, is dan ook belachelijk

3 juli 2021 om 22:00

Het gaat niet om de bond. Het gaat om la Liga. La Liga heeft strengere regels omtrent salarissen dan Ffp. Door de gedaalde inkomsten komt Barcelona nu in de knel door de regels van la Liga.

Manman doe dan ook niet van die idiote aankopen zoals in eerste instantie Coutinho, Dembele en Griezmann terwijl je echt wel talenten in huis hebt (Fati oa) Dan haal je nu Depay en Aguero en zit je met nog twee grootverdieners en kun je de grootverdieners ad straatstenen niet kwijt want of geblesseerd of ze krijgen nooit weer een dergelijk salaris.
Ondertussen zakt verdediging door de hoeven en brengen werkelijk alle makelaars kun spelers in verband met Barcelona. Dat zegt genoeg, bij een club met wanbeleid gaat toch niemand checken. Totale chaos.
Gewoon verkopen als je Messi wil houden en daarvoor komt nu werkelijk iedereen voor in aanmerking. Beetje klaar met die fantasten in het bestuur.

Meneer Messi moet maar is accepteren dat die een lager salaris gaat krijgen als die verlengd. Ze waren al belachelijk om überhaupt Messi zo’n salaris te geven. Dus ik vind het zeker terecht dat ze niet akkoord gaan. Messi is de beste ooit daar maar niet groter dan de club.

Sorry hoor maar 671 miljoen salariskosten. Zou het niet eens eerlijk zijn om een Europa te worden op sportgebied en gewoon overal de regel hanteren wat er binnen komt mag voor 40/50% gebruikt worden om salarissen te betalen. Zo zorg je dat clubs financieel gezond blijven en hou je het iets eerlijker. Snap wel dat spelers niet willen inleveren om een andere speler meer salaris te kunnen bieden. Meneer Messi heeft zoveel verdiend door en bij Barca dat hij prima toch wat minder kan verdienen zijn laatste jaren zou je zeggen. En anders lekker weggaan dan kan Barca opnieuw bouwen.

Cadena Cope is een immens slechte bron voor Barcelona nieuws. We zullen zien of Messi houdbaar is. De regels van de Spaanse Liga zijn streng.

3 juli 2021 om 22:22

Maar dit weet Barcelona toch van te voren al? Waarom halen ze spelers als Depay en Aguero die samen rond de 15 mil salaris ontvangen per jaar, als je al krap zit in de salariskosten. We hebben het vaak over wanbeleid van Bartomeau, maar tot nu toe begrijp ik de keuzes van Laporta ook niet.

Ik denk dat Barca er beter aan doet om zich te richten op een Messi-loos Barca, die tijd gaat er toch komen. Ze hebben al een fout gemaakt om hem vorige zomer niet weg te laten gaan , dan hadden ze een transfersom gekregen , zijn salaris was van de begroting en hadden ze dus niet in deze situatie belandt
Ik ben benieuwd hoe lang de Messi-gate blijft nadreunen daar bij Barca

Geld, blijft een lelijk iets.

Ben enorme Messi fan. Maar het houdt toch gewoon op zo. Stapje opzij maken, even weer normaal doen en gaan bouwen. Voetbal is ziek.

Tja, Messi wil niet naar de voedselbank, dus Barca moet hem een CAO waardig salaris aanbieden. Want dat gaat nu eenmaal voor clubliefde. Oftewel, de beste man is al zo'n beetje multimultimiljonair, maar blijkbaar ook rupsje nooit genoeg...

Het probleem met de FFP of nu de regels van de bond is dat er altijd met 2 maten en 2 gewichten wordt gewerkt. Te veel achterpoortjes. En ze hebben het veel te ver laten komen.
Messi hadden ze toch beter verkocht toen er nog een serieuze transfersom voor te krijgen was?
Veel te hoge lonen, vooral dat van Messi was absurd, te weinig goeie spelers van de eigen opleiding, te veel mislukte (dure) spelers. Zo geraakt gelijk welke club serieus in de problemen.

Als spelers beter worden, 20, 23 worden willen ze telkens hun salaris x2 x3 zien. Wel nu mag je het omgekeerde doen met Messi Busquets Pique enz.. maar dat kan hun ego natuurlijk niet aan.

Wist je dat Bilbao legende Joseba Etxebarria in zijn laatste seizoen gratis voor de club speelde?

Wereld op zijn kop natuurlijk, dat anderen in moeten leveren om Messi te laten blijven. De komende tien generaties uit de familie Messi hoeven niet meer te werken, dus hij kan het wel hebben om iets minder mee te pakken hoor.

Wereld op zijn kop natuurlijk, dat anderen in moeten leveren om Messi te laten blijven. De komende tien generaties uit de familie Messi hoeven niet meer te werken, dus hij kan het wel hebben om iets minder mee te pakken hoor.

Laat Messi toch gaan. Als hij blijft, dan is het alleen om het geld en voor de helft van zijn salaris zijn ook wel andere spelers die zo'n shirt willen aantrekken. Zeker in tijden zoals nu zijn de salarissen zwaar overdreven maarja...daar is niks aan te doen. Ze hadden Messi moeten verkopen toen hij nog te verkopen was...nu loopt hij lachend weg. Hoe je het ook bekijkt...in dit drama is maar 1 winnaar. Juist, zijne koninklijke hoogheid Messi himself. Wat er ook gebeurt, de miljoenen stromen gewoon binnen.

Je moet je maar afvragen of 50% inleveren zelfs genoeg is nu er aan het licht komt dat Bartomeu allerlei financiele gegevens heeft laten vernietigen en valse cijfers aan Price Waterhouse heeft verstrekt. Als die jaarrekeningen een rooskleuriger (lees: minder rampzalig) beeld geven dan de echte situatie, dan is het allemaal misschien nog veel slechter gesteld met Barcelona dan gevreesd wordt. Verder kun je Messi van alles naar het hoofd slingeren, maar in de eerste plaats is een contract een contract en in de tweede plaats kun je hem moeilijk het monsterlijk bestuur van Bartomeu in de schoenen schuiven. Die man heeft ook bij de Argentijn natuurlijk heel veel kwaad bloed gezet en er zal een flinke deuk in zijn liefde voor de club geslagen zijn. Wat hij wel of niet wil inleveren op zijn volgende half miljard mag hij volgens mij nog altijd zelf bepalen en uit zijn mond is er bovendien nog geen woord gekomen over wat hij wel of niet bereid is te doen. Hoe het ook zij, wat Messi de club heeft opgeleverd zal Barcelona uiteindelijk nooit kunnen evenaren naar hem toe. En La Liga ook niet.

Messi zou gewoon wat moeten inleveren. Vooral gezien deze tijd en het vorige contract dat hij had. Met iets minder kan hij het ook wel redden.

Besef wel even dat de heer Messi en Barcelona en consorten, letterlijk geld hebben gekregen van de Spaanse regering. Dat betekent van de EU, dus van de 1200 miljard die Nederland gaat bijdragen. Wij gaan dat betalen met verhogingen en bezuinigingen. Ze voelen letterlijk niets voor de gewone burger en hebben schijt aan hoe de gewone burger rond moet komen. Tenzij even op tv of social media mogen tonen dat zij een bedragje storten vóór een fonds of stichting, zodat wij weer roepen hoe sympathiek ze zijn en gul. Laat Messi en Barcelona mijn mars eten! Stelletje onbeschofte aasgieren.

Het zat er aan te komen dit financieel debacle. Ze bleven met het geld gooien. En alles wat ze nu willen is water naar de zee dragen. Barca is een BODEMLOZE PUT.

Als contract messi afgelopen is heeft hij ongeveer. 750 mil verdient dus hij kan best wel. Met wat minder salaris doen!

Wat een geldwolf. Bah wat een nare vedette!🤢🤮 Als ik Laporta zijnde zou ik een persco geven. Alle financiële malaise en corona perikelen vertellen wat voor een impact dat heeft. Barcelona aan de afgrond staat. Bijna falliet is. Iedereen moet inleveren. Alle cijfers, schulden en lijken uit de kast halen en publisheren.

Daarna de Messi aanbieding openbaar
maken. En zeggen kijk naar de cijfers. Dit is het maximum qua aanbod wat we kunnen doen. Als spelers moeten inleveren. Broodvoetballers hebben niets meer te zoeken bij Barcelona. Nu testen we wat clubliefde waard is. Nu zal de publieke opinie tegen Messi zich keren. Hij zal via de achteruitgang Barca verlaten. Uitgejoeld omdat hij gwn een ordinaire geldwolf bleek te zijn. Hij Barca aan kant schuift voor meer poen en meer kans op succes ergens anders. No matter welke prestaties Messi heeft geleverd. Belastingontduiking. Dit soort fratsen, trainers saboteren, lekken naar de pers, andere clubs tegen elkaar uitspelen voor een beter contract en teamgenoten weigeren aan te spelen. Messi is een egoïstisch vervelend geldwolfje. En hij is helemaal niet zo'n engeltje wat sommigen
van hem en hijzelf proberen te maken. Zijn imago is allang geleden besmeurd. Alleen de meeste willen het niet zien of erkennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4941 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Valencia132
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3772 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 3 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

PSG stelt pas laat orde op zaken dankzij weergaloze panenka Messi

Paris Saint-Germain heeft zichzelf dinsdagavond een goede dienst bewezen in de Champions League. De ploeg van Mauricio Pochettino boog in het eigen Parc des Princes een 1-2 achterstand om tegen RB...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren