Kwakman kiest opmerkelijk oogappeltje bij Oranje: ‘Hij kan alles’

Donderdag, 24 juni 2021 om 21:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:12

Stefan de Vrij heeft tot dusver bijzonder veel indruk gemaakt op Kees Kwakman dit Europees kampioenschap. De centrale verdediger is een van de vaste gezichten van het Nederlands elftal en wist met Oranje in twee van de drie groepsduels de nul te houden, tegen Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië (0-3). Mark van Rijswijk durft zelfs voorzichtig de vergelijking te trekken met Cristiano Ronaldo, die volgens de commentator over dezelfde karaktereigenschappen beschikt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Welke centrale verdediger heeft jou tot op heden het meest verrast?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door sanderk91)

De Vrij speelt inderdaad grandioos. Is in Nederland altijd enorm onderschat geweest maar heeft zich in Italië echt enorm sterk doorontwikkeld. Het lijkt allemaal zo simpel en zo gecontroleerd. Straks als Virgil ook terug is heb je dus gewoon Van Dijk, De Ligt en De Vrij.. Dat zijn 3 van de 10 beste Cv's ter wereld in een elftal. Wat een luxe!

24 juni 2021 om 21:21

Ja, daarom kijk ik nu al uit naar het WK. Deze drie samen in een 5-3-2, wie komt er nog doorheen?

24 juni 2021 om 21:24

Bij Feyenoord was hij al fantastisch. Ik weet nog dat ik in het stadion zat en hij als 17-jarige debuteerde in de Klassieker op rechtsback. Heel Feyenoord was (zoals vanouds) dramatisch, maar hij speelde zo rustig en kalm, alsof het een vedette was die terugkeerde na 10 jaar buitenland. Hij heeft z'n uitstraling misschien wat tegen, maar het is gewoon een echte topper.

25 juni 2021 om 00:32

Hij had er voor dat ‘debuut’ tegen Ajax al wat wedstrijdjes met minuten op zitten hoor.

24 juni 2021 om 21:22

Onderschat? We hebben hem in Oranje helaas zelden kunnen aanschouwen maar iedereen krijgt wel mee hoe goed hij in Italië is, hoor.

24 juni 2021 om 21:56

Zelden kunnen aanschouwen in Oranje? Hij heeft bijna 50 interlands op z'n naam staan, dat vind ik niet heel weinig. Of begrijp ik je verkeerd?

24 juni 2021 om 23:33

Hij heeft wel sinds zijn fantastische wk in 2014 maar zo'n 21 interlands gespeeld. We zijn ondertussen al 7 jaar verder besef Niet eens allemaal basis en ook vaak er niet bij geweest vanwege blessures. Bij De Vrij heb je toch het gevoel dat die zich continue opnieuw moet bewijzen. Gelukkig voor hem waarderen ze hem in Italië meer.

25 juni 2021 om 09:37

Hij hoeft zich niet opnieuw te bewijzen, voor niemand. Iedereen weet hoe goed hij is, alleen is het jammer dat we dat maar zelden kunnen zien. Dat is wat mensen zeggen. Verdraaid het zoals je wilt, maar het is gewoon een feit dat sinds hij zo bizar goed is dit toernooi eigenlijk de eerste keer is dat we hem fatsoenlijk kunnen aanschouwen. Heeft natuurlijk ook met Virgil en De Ligt te maken.

De Vrij is ook een beest, vooral in het 3-5-2 voelt hij zich als een vis in het water, waar hij toch wat moeite soms had bij Oranje met maar 2 centrale verdedigers. Laten we verder wel eerlijk zijn, echt getest zijn ze ook nog niet, sterker nog ik blijf het een grote fout vinden dat die Yaremchuk zo makkelijk kan binnen koppen. Die kopte dit jaar bij Ghent alle ballen binnen, dan moet De Vrij, zeker als langste en kopsterkste mannen hem daar van af houden.
Lekker om steeds meer positiviteit te horen, graag ook zo.

24 juni 2021 om 21:20

Ik moet wel zeggen dat hij nooit een serie wedstrijden in 433 in oranje heeft gehad (ook mede door eigen blessures, maar ook vaak geen kans) en meestal met de wisselspelers stond. Heeft in het verleden ook prima gespeeld in een viermansverdediging. Dat kan hij ook zeker prima. Overigens was Yaremchuk volgens mij niet zijn man.

24 juni 2021 om 21:33

Nee klopt, was de man van Weghorst, en die liep niet met hem mee, waardoor Yaremchuk vrij kon inkoppen.

25 juni 2021 om 11:55

Daar ben ik het wel mee eens. Het is ook niet zo dat hij nou zoveel kansen gehad heeft in Oranje voor deze periode. Koeman koos steevast voor Van Dijk en De Ligt, terwijl die laatstgenoemde helemaal nog niet zoveel indruk heeft gemaakt in Oranje. Op dit moment vind ik De Vrij ook gewoon beter dan De Ligt. Ik snap ook niet waarom sommigen zoveel moeite hebben met die stelling (of nou ja, ik snap wel dat clubvoorkeur daarin een rol speelt). De Ligt z'n carriere op dat niveau begint eigenlijk net, terwijl De Vrij in z'n piekjaren zit.

En terecht! Je moet voor de grap is letten hoe hij over het veld loopt. Hij lijkt het spel dusdanig goed te lezen, waardoor hij zelden een tackle nodig heeft, of in de problemen komt!

Het meest verrast is wat mij betreft niet echt de juiste poll. De Vrij liet op het WK van 2014 namelijk al zien dat absolute topniveau aan te kunnen. Werd volgensmij zelfs ergens uitgeroepen tot beste verdediger van dat toernooi. Heeft zich sindsdien alleen maar verder weten te ontwikkelen tot indd nu zeker een van de beste 4 verdedigers in de Serie A samen met de Ligt, Chiellini en Bastoni.

24 juni 2021 om 23:47

Lijkt me heel sterk dat hij werd uitgeroepen tot de 'verdediger' van het toernooi gezien hij in geen enkel 'team of the tournament' (die ik zo snel kan vinden) zat. Men was in dat toernooi meer onder de indruk van Ron Vlaar en Daley Blind, die in bijna al die rijtjes terug komen (samen met Hummels en Gonzalez van Costa Rica). Desondanks is De Vrij door de jaren heen gewoon altijd wel een heel betrouwbare en goede verdediger geweest, maar heeft hij een beetje de pech gehad dat het in het Nederlands elftal (tot dit toernooi) altijd haperde als hij er in kwam. Zijn voetballend vermogen leek ook altijd een beetje ondermaats, terwijl hij in dit toernooi de ene prachtige dieptebal na de andere gaf die allemaal op de stropdas aan kwamen. Het enigste waar ik soms het idee bij heb dat hij nog wat kan verbeteren (maar misschien is dat ook gewoon de balans in de verdediging) is het actief naar voren verdedigen. Want een De Ligt en Blind worden daar door alle analisten op afgerekend als ze dit niet doen, maar als de Vrij voornamelijk naar achteren loopt dan zou het altijd aan een van de anderen liggen. Mogelijk dat dit ook een beetje komt door gewenning omdat hij bij Inter natuurlijk ook vaak met Skriniar naast hem speelt die deze agressieve rol altijd op zich neemt waardoor hij mogelijk samen met Bastoni meer de balans moet bewaren. Al met al hebben we als Nederland zijnde vooral gewoon veel geluk met zo'n getalenteerd centrum wat elkaar ook heel mooi complimenteert.

24 juni 2021 om 23:57

De Vrij stond wel in het All Star team. Staat ook op de wiki van het toernooi. Je hebt wel altijd meerdere lijstjes maar goed. Vlaar was ook heel goed inderdaad.

25 juni 2021 om 00:34

Ik kan me inderdaad ook herinneren dat Vlaar eerder de grote man in de defensie was. Die is daarna trouwens in rap tempo achteruit gegaan.

25 juni 2021 om 07:45

De Vrij was wel degelijk verkozen tot beste verdediger van het WK toernooi in 2014 volgens de zogeheten Castrol spelers index van de FIFA. Zoek maar op en verder heeft Stefan vooral de pech dat er zo'n 5 jaar met 2 centrale verdedigers werd gespeeld in NL elftal en de Ligt en van Dijk de vaste waarden waren, want anders had hij al op 80 interlands gestaan. Die zie ik hem alsnog wel halen met een beetje geluk.

25 juni 2021 om 16:06

Dat was het toernooi waar Ron Beton een begrip werd toch?

Ik vind dit nou niet zo'n opmerkelijke keuze. De Vrij is duidelijk de man achterin tot nu dit EK bij oranje. Krijgt totaal niet de waardering die hij verdient.

24 juni 2021 om 21:24

Gelukkig gaan meer en meer mensen het zien. Kreeg vooral in de loop naar het EK niet de credits. Hoop wel dat de Boer hem als middelste verdediger blijft gebruiken. Vind De Vrjj geweldig in de ruimte verdedigen. Hij positioneert zich perfect.

25 juni 2021 om 03:12

De beste verdediger moet centraal en dat is de ligt. Daarnaast is er een click met blind. Dus zelfs als je het niet met mij eens bent, dan is het nog logisch om hem in het centrum never te zetten.

25 juni 2021 om 07:42

Ik ben juist van mening dat De Vrij meer overzicht heeft en De Ligt wat feller op de man is. Dat is de reden waarom ik de Vrij centraal zou zetten. Dan komt De Ligt de man eerder tegen en kan De Vrij de rugdekking verzorgen.

De Vrij is echt heel sterk, straalt rust uit kan een defensie coachen en verzaakt zelf nooit. Z'n crosspasses zijn ook echt heel goed daar kunnen we nog veel meer gebruik van maken als Memphis/malen vaker diep gaan.

Ik ben erg benieuwd hoe we gaan spelen als Van Dijk weer terugkomt. Ervan uitgaande dat we het 352 systeem voortzetten en we een aantal uitstekende centrale verdedigers hebben, zal er sowieso weer iemand teleurgesteld moeten worden. Wat mij betreft gaat dan Blind eruit, omdat we met De Ligt en Van Dijk twee prima spelers aan de bal hebben en ook De Vrij niet slecht aan de bal is. Dan is het wel belangrijk dat er vanuit het middenveld meer voetbal komt wat ten koste zou gaan van De Roon. Dan zou je Blind op het middenveld kunnen posteren, of Gravenberch.

24 juni 2021 om 21:25

Richting het WK is het vooral afwachten hoe bepaalde middenvelders zich gaan ontwikkelen. Gravenberch vooral maar ook een speler als Koopmeiners (transfer op komst?) en laten we hopen dat Ihattaren ergens een mooie stap kan gaan zetten..

24 juni 2021 om 21:25

Vind je De Ligt beter aan de bal dan De Vrij? Daar twijfel ik toch over. De crosspass van De Vrij is echt geweldig.

25 juni 2021 om 03:17

Het gaat natuurlijk niet alleen om de Cross pass, maar ik denk inderdaad dat de vrij een iets betere voetballer is en de ligt de betere verdediger. Indien met 3 achterin wil blijven spelen, dan zal het afhankelijk zijn hoe blind is en hoe de jonge middenvelders zich hebben ontwikkeld. Ik ben bang dat de vrij zijn plek gaat verliezen, zodra v dijk weer fit is.

25 juni 2021 om 07:44

Ik denk niet dat hij na dit EK om De Vrij heen kan. Is gewoon een betere verdediger dan Blind en een stukje verder dan De Ligt. Verwacht dan ook dat De Vrjj gewoon blijft staan en Blind, ook omdat hij het niet meer kan belopen, uiteindelijk kind van de rekening wordt. En ja, ik ken de pass van Blind, maar De Vrij en Van Dijk zijn ook behoorlijke Opbouwers.

25 juni 2021 om 16:08

No way, ik ben echt fan van Blind maar als iedereen fit is speel je toch met De Ligt, De Vrij, Van Dijk lijkt me? Dat is echt een no-brainer - beste (driemans) defensie ter wereld.

We hebben tijdens het WK ook echt een elftal dat nog een stapje verder is.

Bijlow
De ligt- De Vrij- Van Dijk
Dumfries- Gravenberch- De Jong- Wijndal
Wijnaldum
Malen- Depay

Die spelen dan allemaal of al bij een topclub of bijna. Dan heb je nog jongens als Timber, maar ook een Malacia, Geertruida, Ihattaren , Gakpo die nog een stukje verder zijn. Dus ik denk dat we dan echt meedoen!!! Daarom zou nu een halve halen helemaal top zijn. Dan hebben sommige het al meegemaakt iig

Met de Ligt en de Vrij hadden we voor dit EK gewoon het beste centrale duo op papier. Nu blijkt in de praktijk dat het ook gewoon zo is. De Vrij speelt echt een puik toernooi tot nu toe inderdaad. Blind doet het ook goed overigens.

24 juni 2021 om 23:00

Blind speelt goed omdat hij een sterk duo naast zich heeft. Hierdoor kan hij zich meer focussen op het voetballende gedeelte, waar zijn kwaliteiten liggen.

Beetje de Adrie van Tiggelen van dit Oranje.
Voert zijn taken goed uit een sobere verdediger . Minder aanwezig dan bv een de Ligt

We slaan lekker door met zijn allen na de 3-0 tegen Noord Macedonie. Met het aantal fouten dat gemaakt wordt elke wedstrijd in die foute opstelling kwamen we tot nu toe goed weg. Tsjechië heeft wel een stabiele verdediging, met slechts twee tegendoelpunten tegen voor Nederland vergelijkbare landen als Kroatie en Engeland. Als je het achterin meer dan 1 keer weggeeft waar een doelpunt uitkomt, kan het zo maar eens heel erg lastig worden. De Vrij is een middelmatige verdediger, als vrije man in een 5 mans defensie okay, als mandekker een drama. We krijgen dat helaas nog niet zo snel te zien want Schick en een Cornelius zou hij moeten kunnen hebben, maar je zag tegen Oekraïne ook dat hij gewoon veel tekort komt.

24 juni 2021 om 22:37

Hahahah middelmatige verdediger. Kom op zeg. Niet "okay", gewoon top. En "drama" als mandekker? Yeah right, vraag anders even in Italië wat ze van hem vinden. Hij beheerst alle aspecten die een verdediger moet hebben. Tegen Oekraïne was hij overigens een van de besten van het veld, met 12 intercepties....ik vraag me serieus af of je weet wie De Vrij is.

24 juni 2021 om 23:46

Matthijs de Vrij toch? Haha, nee ok kan je commentaar wel begrijpen als Feyenoorder, en ik vind hem echt wel goed, maar als vrije verdediger. Heeft goede passing, goed overzicht en zal gegroeid zijn in het geding geven. Maar ze staan nu met drie man achterin waarbij Blind geen mandekker is, de Vrij in feite ook niet, hij is de vrije man bij Inter. En dat zie je gewoon want De Ligt wordt als leider opgesteld met twee vrije verdedigers naast hem en dat is er een teveel. Ja de Vrij is zeker constanter dan elke jonge verdediger, meer ervaren en moet spelen nu Virgil er niet is, maar hij had er ook naast gestaan als de Virg er wel was, en dat was ook volledig terecht geweest op basis van de specifieke kwaliteiten die van Dijk, De ligt en Blind meer hebben.

24 juni 2021 om 22:40

Een middelmatige verdediger?! En tegen Oekraïne komt hij tekort omdat bijna heel het team hem in de steek laat (lees het niet door verdedigen van de Rhoon/de Jong + Ake die niks doet)

De Vrij is kwalitief gezien onze beste verdediger. Maar in jouw ogen dus middelmatig. De Ligt en Blind zijn dan zeer matig in jouw optiek?

24 juni 2021 om 23:48

Nou de verdedigende middenvelder moeten gecoacht worden door de Vrij. Hij is toch die ervaren jongen, de beste verdediger van Italie. Laat het maar zien dan. Tot nu toe veel te weinig tegen landen die zo laag staan op de Fifa ranking dat je je moet schamen om zo slecht te spelen.

25 juni 2021 om 03:47

Gaan schamen na 9 punten uit 3 wedstrijden? Gaan schamen nadat je je als team aan de goede kant van de toernooiladder hebt gemanoeuvreerd? Ik heb nog wel een rode neus en grote flapschoenen in maat 58. Kun je lekker ballondieren gaan maken, grapjas😜.

24 juni 2021 om 22:58

De Vrij is momenteel de beste verdediger van Oranje en misschien zelfs van het EK. Hij is een stabiele factor achterin en lost veel verdedigend werk op zodat Blind lekker op zijn gemak kan voetballen. Zonder de Vrij wordt het een gatenkaas achterin, wat de Ligt laat zo nu en dan ook nog wel is wat steekjes vallen.

24 juni 2021 om 23:49

ja joh, tegen Oostenrijk, Oekraïne en Noord Macedonie iemand uitroepen tot beste verdediger. Ben je ook zo'n naïeve scorebord fan in plaats van een Proscoccer?

24 juni 2021 om 23:55

Het verschil zit hem in de leeftijd. De Ligt heeft de potentie om één van de allerbeste verdedigers ooit te worden, maar speelt nog te vaam voor een 5 of een 6 om vervolgens weer voor een 9 te spelen. Bij de Vrij is het bijna altijd minstens een 7 en incidenteel een 8 of een 9. Dat is wat ervaring met je doet en dat is exact waar de Ligt naartoe zal gaan.

25 juni 2021 om 03:21

De vrij is absoluut niet de beste verdediger van oranje. Dat is de ligt. Ik durf nog wel een stapje verder te gaan dat de ligt beter is als v dijk. De vrij is beter aan de bal, dan de ligt. Maar in het verdedigen is de ligt gewoon echt beter.

25 juni 2021 om 03:52

Ondanks dat ik de Ligt het meeste potentie toedicht heb ik hem in de afgelopen 2 seizoenen nog teveel foutjes vinden maken om hem als beste verdediger te duiden. Matthijs kan wel heerlijk meedogenloos zijn in duels, iets wat hij echt voor heeft op elke andere NL-se verdediger.

25 juni 2021 om 15:51

Matthijs 'ik kijk gewoon de andere kant op' de Ligt is verdedigend echt een stuk minder dan De Vrij en de vraag is ook of hij dat niveau ooit gaat halen. Natuurlijk is hij jong, maar de perfecte positionering van De Vrij en zijn serene spel is iets wat je echt alleen bij de hele groten ziet.

De Vrij, de Ligt en Virgil.. wat een luxe zeg. En dan heb je Blind en talenten als Timber en Botman nog achter de hand ook. Geen land ter wereld met meer kwaliteit in de defensie. De basis voor het WK volgend jaar is er iig al. Laten we dit EK gebruiken om de basis te leggen voor het WK komend jaar!

Opvallend oogappeltje? Helemaal niet. De Vrij heeft aangetoond een uitstekende verdediger te zijn, net als de Ligt. Alleen dan met meer ervaring. De beste man is niet voor niets beste verdediger van de Serie A en een WK geweest lijkt mij.

Ik ben het wel met Kwakman eens, maar de speler die me echt positief verrast is Blind. Verdedigend is het niet zo stabiel als De Vrij en De Ligt, maar aan de bal speelt hij z'n beste wedstrijden ooit in Oranje. Dat had ik niet verwacht, al moeten de echt sterke tegenstanders nog komen natuurlijk. Maar goed, eerst maar eens voorbij Tsjechie, want 1 slechte wedstrijd en het kan zomaar voorbij zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

257 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 32 1 2 0
2019/2020 Internazionale 34 4 5 0
2018/2019 Internazionale 28 2 2 0
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
2016/2017 Lazio 27 2 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren