Ook aandeelhouders NAC Breda zijn het beu en verkopen aandelen

Zondag, 20 juni 2021 om 16:25Mart Oude Nijeweeme

Drie aandeelhouders van NAC Breda hebben besloten om hun aandelen in de club te verkopen. Aanleiding zijn de gebeurtenissen rond het vertrek van technisch directeur Ton Lokhoff en het opstappen van trainer Maurice Steijn. Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema zeggen zich niet meer thuis te voelen bij een club waar 'kwalijke praktijken niet als volstrekt onacceptabel worden benoemd en het risico in zich dragen om te verworden tot de norm', zo valt te lezen in een officieel statement.

De afgelopen weken ontstond er een explosieve situatie bij NAC. Er was sprake van een machtsstrijd tussen technisch directeur Lokhoff en Steijn, die al geruime tijd lijnrecht tegenover elkaar stonden. Waar Steijn op weg leek naar de uitgang, besloot de Raad van Commissarissen dat de trainer en technisch directeur hun geschillen bij moesten leggen in de hoop op een goede samenwerking. Zover kwam het niet, want Lokhoff stapte afgelopen woensdag op. Het ontslag van Steijn volgde drie dagen later vanwege bedreigingen van NAC-supporters.

"Zo’n zevenenhalf jaar geleden hebben de aandeelhouders een faillissement van NAC Breda ternauwernood voorkomen en ook nu nog is dit de enige reden dat de club vandaag de dag in leven is", begint het statement. "We troffen een club aan in zwaar verval: een groot negatief eigen vermogen, een berg schulden, lijken in de kast, een vertroebelde relatie met zowel KNVB als ook de gemeente Breda, de laagste FRS rating met bijbehorende curatele, een chaotische organisatie met beperkte financiële kennis van zaken."

De aandeelhouders zeggen vaak financiële steun te hebben verleend aan de club, 'wanneer en waar nodig'. "We hebben dit gedaan in de luwte met gepaste anonimiteit", zo valt te lezen. "Onze enige drijfveer hierbij was de liefde voor de club. De beperkingen enerzijds en verantwoordelijkheden anderzijds die dit met zich meebracht zijn wellicht niet voor alle fans altijd even duidelijk geweest. Zeer recentelijk hebben we te maken gekregen met acties van sommige individuen die alle normen van fatsoen hebben overschreden. Een club kan niet worden bestuurd via een supporters ultimatum, met als gevolg bedreigingen naar een trainer en meerdere clubbestuurders en hun familieleden."

Een groep supporters keek verwijtend naar Steijn en dat leidde de afgelopen week met name online tot veel negativiteit rond de trainer. De fans eisten het ontslag van Steijn en kondigden ‘gepaste acties’ aan als dit niet voor zaterdag 23.59 uur was gebeurd. "Voor ons drieën is hiermee een grens gepasseerd die wij niet accepteren. Ook de gelatenheid, waarmee sommige NAC geledingen dit schouwspel hebben gevolgd of zelfs geëntameerd, hebben wij als zeer stuitend ervaren. Wij hebben derhalve besloten om met onmiddellijke ingang al onze financiële betrokkenheid bij NAC Breda te beëindigen. Dit houdt onder meer in dat wij, de drie grootaandeelhouders, onze aandelen te koop zullen aanbieden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Normaal ben ik daar niet voor, maar zou t nu gezien de gebeurtenissen niet erg vinden als ze failliet gaan.. dan kijk hoe deze fans naar zichzelf kijken.. zou eigenlijk de allerbeste straf zijn voor deze ........

20 juni 2021 om 16:36

Deze "fans" die hier verantwoordelijk voor zijn is letterlijk 1% van alle NAC fans.

20 juni 2021 om 16:53

Dat is zelfs een grote overschatting van die groep, want ik hoor of lees van niemand binnen NAC dat dit gedrag geoorloofd is.

20 juni 2021 om 16:57

Ben jij weleens NAC-aanhangers tegengekomen in Breda? Het zijn gewoon grote getallen agressieve, asociale en doorgesnoven idioten. Waarvan ik het vermoeden heb dat ze in staat zijn om iemand even te bedreigen.

20 juni 2021 om 17:12

Dan is het nu aan die andere 99% om die 1% te corrigeren.

20 juni 2021 om 17:37

Wat een enorme onzin. Uitschot heb je overal, maar juist voor een wedstrijd van nac is het ontzettend gezellig in de stad. En ook naar de partij is de sfeer normaal gesproken altijd goed. Het bestuur is helaas al jaren doordrenkt met vriendjespolitiek.

20 juni 2021 om 18:28

Dat is bij alle clubs zo en toch worden ze met fluwelen handschoenen benaderd.

20 juni 2021 om 19:15

Zou toch heerlijk zijn als ze zo gestraft worden of niet? Deze mensen denken dat ze boven alles en idereen staan wanneer ze hun neusje volgestopt hebben.. Hebben totaal geem benul dat acties consequenties hebben.. ze hebben hun super creatieve ludieke actie gehad, zou toch een geweldige stunt zijn dat t leid tot een failiessement van de club.. misschien dat ze dan eens gaan nadenken.. lijkt me een mooie pilot

20 juni 2021 om 19:41

Wat is er “heerlijk” aan om voor 1% de 99% andere te straffen?

Daarnaast: er is tot op heden vanuit nog geen enkele partij een concreet voorbeeld geweest van directe bedreigingen aan het adres van Steijn. Wat er wel is gebeurd is dat iedereen dit klakkeloos van elkaar heeft overgenomen. 0,0 verificatie wat dat betreft, maar wat verwacht je ook van een sensatiezoekend platform als voetbalzone.

Als je de volledige context wilt, lees je dan eens op bndestem.nl.

20 juni 2021 om 16:55

Zou een mooi signaal zijn maar andere debielen die in de voetballerij alles lijken te mogen doen zonder consequenties. Spelers bedreigen, opzoeken en de bus opwachten lijkt heel normaal geworden en moet stoppen. Fans lijken te geloven dat ze een belangrijk onderdeel van een club zijn, maar de realiteit is simpel. Koop gewoon een kaartje als je dat wil, accepteer dat die gasten willen winnen en accepteer het als het niet lukt.

20 juni 2021 om 18:19

Wat zo vervelend aan deze toestand is, is dat bij mijn club uit Rdam Zuid ook zo’n groep idioten rondloopt en elke ontwikkeling om terug naar een topclub te gaan tegenhoudt. Ik las laatst op het AD dat er gezegd werd dat prijzen halen niet past bij een volksclub. Ik kan alleen maar zeggen dat ze heel goed bezig zijn om het zover te krijgen. Verdorie, dat ik dat na 52 jaar fan zijn mee moet maken dat mijn club voorgoed afhaakt vanwege doorgesnoven, hersenloze, werkschuw tuig.

Bedankt voor de bewezen diensten, maar jammer van het totale gebrek aan zelfreflectie in deze situatie.

20 juni 2021 om 16:36

Inzekerezin ligt het hier toch aan de mensen die zich 'supporter' noemen?

20 juni 2021 om 16:52

Ook, maar dit is wel makkelijk gebruik maken van omstandigheden. Ze hebben zelf intern er een grote puinhoop van gemaakt. Zo veel kansen laten liggen om het tij te keren. Dus enige zelfkritiek is ook wel nodig.

Bedreigingen zijn not done en daar denkt 99,99% van de achterban hetzelfde over.

20 juni 2021 om 16:55

@inxekerezin: Zij zijn toch niet het bestuur of RVC? Ze zijn de aandeelhouders. Die hebben een beperkte invloed op de dagelijkse gang van zaken. En al helemaal gren invloed over wie er trainer wordt.

20 juni 2021 om 16:56

@inzekerezin..wat heeft er intern een puinhoop van maken te maken met dit soort acties van zogenaamde supporters. Dit slaat echt kant nog wal wat je zegt.

20 juni 2021 om 16:59

Ze hebben zelf keer op keer de verkeerde mensen binnen de club aangesteld om hun belangen te behartigen. Indirect hebben ze overal invloed op en begint het verval bij de top.

20 juni 2021 om 17:59

@inzekerezin: Ik geef je helemaal gelijk. Natuurlijk moet je de mensen die jouw club financieel van een faillissement redden het vuur na aan de schenen leggen. Verketteren als zij niet de mensen of trainer aanstellen die in jouw ogen de beste zijn. Uiteraard moet je ze bedreigen, en vergeet vooral niet de kinderen in deze, als ze hun eigen geld op een verantwoorde manier willen besteden met beleid waar zij op de achtergrond de boel willen controleren. Hulde in deze aan Inzekerezin die snapt dat men dit soort mensen keihard moet aanpakken als supporter zijnde.

20 juni 2021 om 18:58

Knap betoog, dat je alles wat ik niet zeg of bedoel in mijn mond legt.

20 juni 2021 om 20:14

@inzekerezin

Laat gaan jongen. jij en ik weten in war voor wurggreep onze redders ons 8 jaar hebben gehouden, maar voor een buitenstaander is dat niet te vatten.

Ja, ik ben ze dankbaar voor het redden van de club, maar daarna hebben ze niets meer ondernomen om er iets van te maken.

Fout op fout stapelen, verkeerde en onervaren mensen aanstellen, in de hoop ooit iets van hun geld terug te zien.

jij weet het, ik weet het, de hele echte NAC aanhang wet het, maar de rest van Nederland geeft hier op VZ lekker zijn mening zonder te weten hoe het echt zit.
Prima, not a single f*ck is given. We zijn toch al het lachertje van het betaalde voetbal, het maakt me echt niet uit hoe ze over ons denken of schrijven.

We zijn de grootste k*t club van Nederland, maar het is wel mijn k*tclub!

Hup Nac!

20 juni 2021 om 20:18

Heeft de NAC-aanhang dan oogkleppen op? Blijkbaar weet iedereen er niks over, behalve de echte NAC-supporters. Natuurlijk met informatie van een echt objectieve organisatie als supporter websites en fanpodcasts.

20 juni 2021 om 22:59

“ Ook, maar dit is wel makkelijk gebruik maken van omstandigheden. Ze hebben zelf intern er een grote puinhoop van gemaakt. Zo veel kansen laten liggen om het tij te keren. Dus enige zelfkritiek is ook wel nodig. “ @inzekerezin, dit zijn jouw woorden. Waar je de snchuld ook zeker bij de geldschieters legt .

20 juni 2021 om 17:08

@inzekerezin;
Met het gebrek aan zelfreflectie insinueer je dat deze mannen het niet goed gedaan hebben. Jij weet dus genoeg om deze afweging wel te maken.

Kan jij een opsomming maken van de investeringen die ze gedaan hebben?
Wat is de rol in de aanstelling van nieuw bestuur? ik denk meer Rvc dan deze mannen (gebaseerd op onderstaande)

Ik citeer uit een bericht uit de tijd van Abbeele:
"manders voerde dinsdag een uitgebreid gesprek met Van Den Abbeele. Met name de raad van commissarissen heeft steeds meer twijfels over het functioneren van de Belg."

'we' als 'supporters' geloven Bndestem gelijk als er iets gezegd word over Lokhoff maar over bedreigingen geloven we er niks van. 'we' als supporters moeten gewoon eens gaan doen waar we goed in zijn... Bier drinken en *** roepen. Laat bestuurders nou maar eens langer zitten wie dan ook.

20 juni 2021 om 17:20

Je insinueert hier zelf meer over hoe ik hiernaar kijk dan ik zelf doe. In hun stukje staat toch totaal geen zelfreflectie? Ik ben ze zeker dankbaar maar denk ook dat we uiteindelijk steeds verder zouden zijn weggezakt.

Ik heb de afgelopen tien jaar geen enkel ontslag ondersteund van een trainer of TD omdat het voor lange termijn niks oplevert. Dit is de enige uitzondering.

Manders heeft zichzelf buitenspel gezet.

20 juni 2021 om 17:16

Ik vind jouw comments hierboven ook wel op een gebrek aan zelfreflectie wijzen. Het zijn zogenaamd maar 1% (of zelfs 0,01%) die die bedreigingen uiten. Nu dan mag die overgrote meerderheid zichzelf ook wel eens in het haar krabben waarom ze dat toestaan.

20 juni 2021 om 18:59

Als ik zelf zou weten wie deze verschrikkelijke mensen zijn die zich supporters noemen, dan zou ik daar zeker actie op ondernemen. Is alleen makkelijker gezegd dan gedaan...

Goed gedaan door die randdebielen. Zo help je je club echt de goede kant op... Zonde dat zo'n groepje het voor heel de club verpest en alle betrokkenen daaromheen. Want laten we eerlijk zijn, het gaat hier natuurlijk niet om alle NAC-supporters, maar om een klein deel daarvan waarbij geen enkele vorm van hersenactiviteit te vinden is.

Het ooit zo mooie NAC Breda. Dit is een treurige week geweest voor de club. En het gevolg is dat je geldschieters kwijtraakt. Ik ben benieuwd hoeveel gevolgen dit allemaal nog meer gaat hebben.

Top gedaan, wat ben ik blij dat ze niet gepromoveerd zijn. Zeer gifitige omgeving

Mooi, die 3 hadden toch teveel macht en blokkeerden teveel. Nu met nieuwe aandeelhouders NAC weer terug naar eredivisie brengen

20 juni 2021 om 18:57

Je doet alsof de geldschieters massaal staan te wachten om in te stappen... de realiteit is vermoedelijk anders.

20 juni 2021 om 19:50

Hahaha "die 3 hadden toch teveel macht...". Zijn de 3 die Nac destijds van de afgrond gered hebben en wiens geld als enige in de club aanwezig is. Maar nee joh, mooi dat ze opdonderen. Nu kunnen die andere geldschieters die staan te trappelen om aan deze instabiele club met een schare leeghoofden als supporters hun geld er eindelijk in steken! Hoe kun je zo achterlijk zijn zeg. Dit betekent bijna zeker een faillissement mocht er geen buitenlandse investeerder inspringen. Maar idd, "Mooi..."

21 juni 2021 om 07:15

Klopt en daar ben ik ze ook dankbaar voor dat ze dat destijds gedaan hebben. Alleen de laatste jaren deden ze niet veel meer. Verkeerde keuzes en afkoopsommen betalen. Er stonden vorig jaar al wat partijen klaar om over te nemen, maar dat werd geblokkeerd door die 3. Ook doordat zij zoveel procent van de aandelen hadden en niet wilden verkopen was het voor andere partijen onmogelijk om meer geld in de club te steken. Maar gemakkelijk reageren als je alleen berichten hier op voetbalzone leest, maar niet weet wat er in Breda speelt

Ik hoop dat ze allemaal bij NAC weg lopen. Lullig voor de club maar de mafkezen die zich supporters noemen en die hun club zelf benadelen zullen moeten voelen wat zij NAC zelf aan doen.

20 juni 2021 om 17:37

Makkelijk praten over een club die niet de jouwe is. Vergeten dat jouw club ook de nodige zwarte randjes heeft (en de mijne evenzeer)? Moet daar ook iedereen van weglopen?

Natuurlijk moet dit keihard worden veroordeeld, maar laten we het houden bij deze criminelen en de rest van de club en fans er buiten houden. Dan blijft er als we consequent zijn namelijk geen betaald voetbal over.

7 jaar onrust onder de grote 3 wordt compleet door hen weggewuifd, dit had veel eerder moeten gebeuren. Bedankt voor de financiële redding maar hopelijk hebben we zo snel mogelijk een goede nieuwe eigenaar die wel investeerd en niet bijplakt.

20 juni 2021 om 19:58

Na deze gebeurtenissen zal er niet snel iemand instappen. Als het de harde kern niet bevalt wordt je met de dood bedreigt.

Zonde, ooit toch een mooie club dat NAC maar dat waren Haarlem en Wageningen ook

Lees: wij betalen dus wij bepalen.

Nu wordt hun positie ondermijnd door externe invloeden en factoren waardoor ze niet meer het gevoel hebben baas te zijn in eigen huis. Ik denk dat ze dit erger vinden dan de dreigementen an sich.

Een club zonder fans heeft geen bestaansrecht maar een club zonder sponsoren al evenmin. Qua communicatie is er behoorlijk wat mis gegaan.

Prima besluit van de grootaandeelhouders. NAC is inmiddels door en door verrot. Met name door de supporters. Deze club gaat ten onder

20 juni 2021 om 17:58

Uitstekend besluit dit. Geen euro meer in een club steken met zulke supporters. Helemaal van de pot gerukt. Ik weet dat het een klein aandeel is maar die is niet het 1e jaar. De rest van de supporters had dit al veel eerder moeten veroordelen. Koop je seizoenskaart en houdt verder je bek dicht

De 'bedreigingen' (in overvloede?) zijn nu een mooie stok om mee te slaan. Het leidt heerlijk af van het eigen bizarre falen. Lees het statement van Derat; gewoon een eerlijk verhaal. De rest, het 'moord en brand' geschreeuw, het moddergooien, het zal allemaal wel. Lok heeft meer geel/zwart in z'n teen dan alle andere bij elkaar in de directie.en de staf. Laat staan al die volgzame roeptoeters hier die de strontkar nu even willen uitrijden over N.a.c.

Iets met het schip snel verlaten voordat het zinkt?

Ik bied bij deze als echte NAC-supporter mijn excuses aan voor al die leeghoofden die het in hun hoofd halen om mensen en familieleden te bedreigen. Het is echt te gek voor woorden en mijn club moet hier echt kei en keihard tegen optreden. Levenslang stadionverbod. Ik was ook geen fan van de trainer en het voetbal wat Steijn wilde spelen, maar dit kan gewoon niet. Dit zijn de feiten op dit moment, terwijl vrijdag de start van het nieuwe seizoen begint: 1. geen trainer 2. geen technisch directeur 3.een onbekwame algemeen directeur die dit zootje veroorzaakt heeft door twee mensen (1 en 2) aan te stellen die lijnrecht tegenover elkaar stonden/staan. 4. geen hoofdaandeelhouders meer, dus ook geen geld 5. Niemand weet wie waar verantwoordelijk voor is door dit fantastische beleid dus dat belooft veel goeds voor de toekomst 6. Een middenmoot kampioen keuken divisie waardige selectie, die niet versterkt gaat worden want er is dus geen geld. Want onze topscoorder loopt gratis de deur uit. 7. Een paar leeghoofden onder ons hebben ervoor gezorgd dat NAC enorme imagoschade heeft geleden deze week waardoor er misschien nog wel meer sponsors/geldschieters etc gaan afhaken 8. Diezelfde leeghoofden hebben ervoor gezorgd dat iedere capabele trainer/bestuurder natuurlijk nooit in deze slangenkuil gaat stappen. En terecht. 9. nog steeds geen fatsoenlijke accommodatie voor NAC zelf Het is echt in alle opzichten kut met peren, maar sommige mensen van NAC zijn gewoon blij. Hoe dan?

21 juni 2021 om 15:28

Ik ben zelf voor Emmen maar vind het sowieso raar hoe mensen doen alsof heel NAC hiermee akkoord ging en dan bedoel ik de supporters. Helaas zijn er altijd van die rotte appels bij clubs zoals Feyenoord ook heeft. Betekend ook niet dat heel Feyenoord support daar achter staat. Hoop dat ze oplossingen kunnen vinden voor dit want ondanks die klote wedstrijd in de playoffs tegen Emmen vind ik NAC wel een mooie club.

Trieste 'supporters'! Onderzoek uitvoeren wie het zijn geweest, om ze vervolgens aan het grote publiek voor te stellen.

Ik snap de boze reacties van andere voetbalsupporters niet goed? Waarom zoveel haat en hopen dat de club failliet gaat? Nac is een geweldige fanatieke voetbalclub wat helaas door jaren wanbeleid niet in de eredivisie speelt waar hun overigens wel thuis horen. Tuurlijk is het niet goed te praten wat een heeeeeel klein deel van de supporters hebben veroorzaakt. Maar Kom Op mensen deze gekken heb je bij elke voetbalclub! Hetzelfde als bij sommige wat hier heel negatief zijn.. moeten we dan ook naar hopen dat die clubs failliet gaan. Dacht het niet

20 juni 2021 om 21:46

Idd te triest! NAC, Den Haag, Twente het moet volgens enkelen hier stuk voor stuk allemaal maar kapot/failliet gaan. Lekker competitie starten met 8 clubs. Wat een armoede

21 juni 2021 om 15:30

Helemaal mee eens. Ik snap ook echt niet dat mensen dit wensen. Het zou je maar gebeuren bij je eigen club. Ik als Emmen supporter gun dit in ieder geval niemand.

Het wordt toch te gek voor woorden dat goedwillende mensen geld willen steken en al heel veel hebben gestoken in een vereniging en mee willen denken om de club weer op het goede spoor te brengen zodat ze niet failliet verklaard worden. Dat er dan een stelletje tuig trainers c.q. bestuursleden en hun familie gaan bedreigen om hun zin te krijgen is gewoon te triest voor woorden. Hier moet toch tegen opgetreden worden en deze gasten heel streng straffen en niet een dagje cel nee laat die maar eens een paar jaar achter de tralies zitten zonder TV anders kunnen ze hun zogenaamde geliefde club nog zien ook. Als deze soort dwazen al de dienst uit gaan maken is het voetballen zo geheel kapot. Dat deze goed willende personen zich dan terugtrekken is heel normaal die willen toch geen geld gaan steken aan lui die de boel gaan bedreigen. Het wordt steeds erger. Bussen opwachten, Spelersbussen opwachten, vandalisme aanrichten, vechten tegen elkaar als supporters zijnde en nu gaan we maar beginnen met bedreigen van trainers en bestuurders anders gaan we maatregelen nemen. Hoe is het mogelijk dat zulke lui nog bestaan en zich supporter noemen. De goedwillenden nagelaten maar die kunnen juist de kwaadwillende corrigeren of aangeven zodat er een eind gaat komen aan deze dwaasheden. Dadelijk als de club kapot is dan janken ze nog veel meer en dan hebben die zwakkelingen dit op hun geweten. Daar hoor je weer van ik wil wel terugkomen maar dan niet in een nieuw stadion. Als er nu niet opgetreden wordt dan kunnen we over enkele jaren het gehele voetballen wel vergeten.

En dit allemaal dankzij een paar heethoofden.
Deze gasten moet je aansprakelijk gaan stellen voor alle ellende die ze hebben veroorzaakt.
Dat moet veel vaker en veel sneller gebeuren. Rotzooi moet je zo snel mogelijk opruimen. Hiermee bedoel ik Niet uit de weg ruimen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
8 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren