Brian Brobbey: ‘Mijn zaakwaarnemers vonden RB Leipzig de beste stap’

Vrijdag, 18 juni 2021 om 14:56Dominic Mostert • Laatste update: 14:58

Brian Brobbey lijkt nog niet erg bezig met zijn naderende overstap naar RB Leipzig. De spits vertrekt transfervrij bij Ajax en heeft al een vierjarig contract ondertekend in Duitsland, maar vertelt in gesprek met ELF Voetbal dat hij nog geen Duitse lessen volgt en nog geen woonruimte heeft. Bovendien heeft hij geen afscheidsspeech gegeven bij Ajax. "Die gaat er ook niet komen. Dan ga ik huilen", zegt Brobbey.

"Ik heb nog geen woonruimte, ben nog niet begonnen met Duitse lessen, moet nog kennismaken met de spelers en de laatste weken heb ik niet met een speciaal oog naar de Bundesliga gekeken", geeft de negentienjarige spits aan. "Ik kijk sowieso nauwelijks naar die competitie. Maar alles komt op zijn tijd. Op school heb ik geen Duits gehad. Ik ben niet zo'n slimme jongen. Meer iemand die creatief met zijn handen is."

Brobbey voelt niet de behoefte om zijn overstap naar Leipzig andermaal toe te lichten. "Ik heb daar meerdere keren over gesproken. Er was volop belangstelling. Ik kon naar Italië, maar zie jij iemand van negentien in Italië een kans krijgen? Mijn zaakwaarnemers (Mino Raiola en José Fortes Rodriguez, red.) vonden Leipzig de beste stap. Engeland of Spanje kan altijd nog. Ik ben jong, mijn carrière duurt als het goed is nog lang."

Hoewel Brobbey al een contract heeft getekend, valt een directe terugkeer bij Ajax niet volledig uit te sluiten. Eerder deze maand ging de jeugdexponent in het programma Bij Andy in de Auto in op de geruchten dat Ajax hem terug wil halen. "Ik lees het ook overal", zei hij. "Het is geen bullshit. Ik wil gewoon spelen. Er is eerlijk tegen mij gezegd dat ik volgend seizoen niet veel zou gaan spelen. Dat is eerlijk tegen mij gezegd. En als je niet speelt moet je minuten bij Jong Ajax gaan maken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door 993410)
18 juni 2021 om 15:06

In het begin was het vanuit Brobbey geen verkeerde stap, Leipzig is net als Ajax een club die talent de kans geeft maar bij Ajax kreeg hij die niet veel.

18 juni 2021 om 15:10

niet veel? hij was18! kijk eens hoeveel hij de 2e seizoenshelft gespeeld heeft en als ie niet in het eerste speelde, kon hij mee doen in de Kkd, ook niet heel slecht voor een jongen van 18. Hoeveel minuten denk je dat hij meer gaat maken in Duitsland?

Is op het eerste gezicht ook een prima stap hoger op. Ik ga hem zeker volgen daar.

Beetje vreemd allemaal. Volgens mij gaat zijn contract over 2 weken in daar. Dan lijkt het mij heel handig om je eens te orienteren op waar je daar wilt wonen en een beetje de omgeving te leren kennen. Daar mogen die zaakwaarnemers die dit schijnbaar de beste stap vonden ook best een rol in spelen. Uiteindelijk wil je immers ook dat hij goed gaat presteren. Randvoorwaarden als stabiele huisvesting en kennis van de omgeving en taal zijn daarin zeer belangrijk. Meestal redt je je wel met Engels. Geen idee of hij dat wel verstaat en spreekt. Maar een paar woordjes Duits kennen is echt geen overbodige luxe.

18 juni 2021 om 15:12

Sterker nog, de voertaal zal gewoon Duits zijn. De clubs die bij mij naar boven komen zoals Bayern en Schalke; daar is de taal gewoon Duits. Bizar dat hij zo slecht voorbereid daar naartoe gaat.

18 juni 2021 om 15:15

Brobbey heeft nu al heimwee, ik denk dat het wel goed komt als ie daar is. Eerste transfer is altijd spannend

18 juni 2021 om 15:43

Vind brobbey en dit zeg ik met alle respect; echt als een idioot overkomen. Komt echt totaal niet volwassen over en hij geeft zelf aan niet slim te zijn, ja dan snapnik de hele heisa wel. Wilt eigenlijk blijven maar tekent een vierjarige contract, gaat daarheen doodleuk filmpjes op zijn insta en weet ik wat en nu huilend terug willen. Nu dit verhaal niet eens bezig met taal of woning hebben, komt echt over alsof hij geen brein heeft en net zijn naam kan schrijven. K praat echt nooit op deze manier, ma wat heeft hij mij lopen irriteren met zijn hersenloze acties.

18 juni 2021 om 16:01

Niet iedereen is even slim, hij kent tenminste zijn tekortkomingen, dat is al heel wat. Ik zou hem daarom zeker geen idioot noemen. Het zou fijn zijn als hij een verstandig persoon had die hem advies zou kunnen geven.

18 juni 2021 om 16:06

Hij komt op mij over als een stille rustige jongen die de eerst de kat uit de boom kijkt. Dit n.a.v interviews en dat stuk met Rensch en Timber.

Ik vind ook dat hij zichzelf te kort doet door te zeggen dat hij niet zo slim is.

Trouwens hij bevindt zich in goed gezelschap, dit is nl niet voor het eerst dat dit gebeurd met een spelercvan Ajax. Rijkaard heeft ooit een contract getekend bij Ajax terwijl hij gelijkertijd het zgn koelkastcontract heeft ondertekend bij psv.

18 juni 2021 om 16:08

Nee maar het lijkt alsof hij 0,0 motivatie heeft om naar Leipzig te gaan. Daarnaast lijkt de keuze voor hem gemaakt te zijn… Maar goed, langs de andere gaat hij er 3 miljoen per jaar verdienen. Sportief is het misschien zijn beste keuze geweest maar financieel wel.

18 juni 2021 om 16:45

@bpreal, ik denk dat het iets anders is: Brobbey wil waarschijnlijk niet meer weg en hanteert nu de struisvogelpolitiek van "ik doe gewoon alsof er niets verandert, dan zal dat waarschijnlijk ook niet gebeuren". Net zoals wanneer mensen hun rekeningen niet open willen maken.

18 juni 2021 om 16:47

@THenry, ik denk dat je bedoelt dat het sportief gezien misschien niet zijn beste keuze is geweest. ;-)

18 juni 2021 om 16:48

@Douwe, persoonlijk heb ik liever iemand die zichzelf als minder slim aanmerkt dan het tegenovergestelde. Bij de eerste kan het dan alleen maar meevallen terwijl het bij de ander kan tegenvallen.

18 juni 2021 om 17:05

Persoonlijk heb ik liever dat iemand zichzelf durft te zijn ipv je minder voor te doen, wat wss voortkomt uit onzekerheid en als dat al zo is is zoiets niet ongewoon op die leeftijd.

18 juni 2021 om 17:55

Idioot vind ik wat overdreven, maar je kan zien dat het een tiener is. Onvolwassen en beïnvloedbaar. Je moet echt sterk in je schoenen staan als je dan Raiola hebt als zaakwaarnemer, want die kijkt vooral naar wat goed is voor hem zelf en niet zozeer naar het gevoel van de speler. Daar is ongetwijfeld een mooi plaatje voorgeschoteld en nu heeft hij spijt. Uiteindelijk zal het wel goed komen hoor en na een paar trainingen is hij op zijn gemak en kan hij langzaam aan het avontuur beginnen. Jongen moet nu Ajax van zich afzetten en die knop omzetten...

18 juni 2021 om 17:58

"met alle respect" en dan iemand een idioot noemen, gaat niet zo goed samen. Die term idioot kan je, als je met alle respect wil spreken, ook gewoon weg laten.

Ik vind Brobbey vooral onvolwassen over komen. Hij weet niet wat hij wil. Dat is geen schande, hij is jong. Maar als hij dingen zegt als "mijn zaakwaarnemers vonden dit de beste keuze" dan zit daar ook de boodschap in dat hij het niet per se zelf de beste keuze vond. Misschien had hij geen mening en vertrouwde hij op anderen. Maar dat kan je dan de zaakwaarnemer aanrekenen. Alles wat hij zegt ademt dat hij spijt heeft. Dat is menselijk, daar hoeven we hem niet op af te rekenen.

18 juni 2021 om 18:19

Brobbey is dan ook nog maar een tiener. Niet zo gek dat niet iedereen op 19 jarige leeftijd een goede keuze kan maken die invloed heeft op de rest van je leven. Hij heeft, zoals hierboven ook al aangegeven, iemand nodig die echt het beste met hem voor heeft en hem kan begeleiden in zijn carrière. Ik zie het uiteindelijk helemaal goed komen met Brobbey want talent heeft hij zeker. Ik denk echter niet dat hoi gaat slagen bij Leipzig maar later bij een andere club. Dan moet de knop wel om zijn gedraaid lijkt me

18 juni 2021 om 16:25

@master D: Om eerlijk te zijn, heb ik een beetje met hem te doen. Nee, natuurlijk niet op financieel niveau maar op emotioneel niveau. Als je zelf zo aangeeft dat je niet slim bent en dat je anderen dus maar volgt in hun advies (in dit geval de zaakwaarnemer), dan had je zo gehoopt dat zijn inner circle thuis hem wat beter in de gaten zou houden. Hij heeft gewoon een hele mooie transfer te pakken en hij zou daar zeker kunnen slagen. Maar echt zin lijkt hij daar vooralsnog niet in te hebben. En zoals je ook zegt, het contract gaat over 2 weken in. Ik vrees dat hij daar heimwee gaat krijgen. We zullen het zien, ik hoop echt voor hem dat het allemaal goed gaat komen, maar heel florissant komt het nu niet over.

18 juni 2021 om 17:45

Als je zo jong bent, lig je ook prima op een matrasje op de grond in een tentje. Die jongeman kan prima een tijd in een hotel gaan zitten. Playstation en roomservice, wat wil zo'n joch nog meer? Voor vier mil per jaar kan je zelfs een suite nemen, dan kunnen zijn matties uit de Bijlmer mee. Maar wat betreft de taal heb je gelijk, hij had best wel even een paar weken bij de nonnen in Vught kunnen gaan zitten. In Duitsland spreken, op enkele uitzonderingen na, alleen hogeropgeleiden Engels met je en als ik het goed begrijp, heeft hij ook het Engels niet in de vingers. Of wel, want hij was goed met zijn handen

19 juni 2021 om 02:01

Die tijd is voorbij, Doncoxxx.
De gemiddelde Duitser spreekt nu prima Engels. Tegen buitenlanders blijven ze zelfs vaak Engels praten als die persoon in het Duits antwoordt.

"er is eerlijk tegen mij gezegd dat ik volgend seizoen niet veel zou gaan spelen. Dat is eerlijk tegen mij gezegd. En als je niet speelt moet je minuten bij Jong Ajax gaan maken."

Gelukkig komt ie als grote man binnen bij Leipzig, neem aan dat ie de 4000 minuten van Donny wel haalt komend jaar!

18 juni 2021 om 15:12

Die jongen is 18 of 19, hij hoeft helemaal niet als grote man binnen te komen. Je geeft eigenlijk zelf al aan dat dat helemaal niks uitmaakt. Van de Beek kwam als grotere man binnen maar mag lekker banken, een De Roon kwam bij Atalanta aan als nobody en heeft al tijden een basisplaats.
Hij zal best wel wat minuten gaan maken, want hij is echt een heel groot talent.

18 juni 2021 om 15:17

ja, maar zoals hij het hier zegt is hij bij Ajax weg gegaan omdat ie niet veel aan spelen toe komt/ Haller eerste spits is.
Maar wat denkt hij dan dat er bij Red Bull gaat gebeuren?
Als hij eerste spits wil zijn had ie een jaartje Groningen of zo moeten doen

18 juni 2021 om 15:19

Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Dat zullen we moeten afwachten. En het is niet zo dat hij vanuit Red Bull niet meer verhuurd kan worden als hij het eerste half jaar weinig speelt he....... Het enige grote verschil met Ajax is dat hij 2 miljoen per jaar meer gaat vangen.

Jeetje wat moeten ze bij Leipzig wel niet denken? Iemand die eerst een contract ondertekent om vervolgens telkens in de pers te zeggen dat hij spijt heeft en nog niets qua voorbereiding heeft ondernomen. Lekker.

18 juni 2021 om 15:32

Brobbey heeft zelf natuurlijk nooit gezegd spijt te hebben. Hij zal niet zo goed kunnen liegen en de pers gaat aan de haal maar ik kon geen enkel artikel vinden waarin hij heeft gezegd spijt te hebben. Als je de artikelen naast elkaar legt lijkt het er wel op alsof Brobbey zelf helemaal niet op de hoogte was van welke onderhandeling dan ook en het compleet aan raiola over liet waar hij zou gaan spelen. Vind dat echt bizar, die jongen is 18 en houd dus niet van leren. Dan laat je die in het belang van hemzelf toch eerst zich in eigen land ontwikkelen tot alle jeugdige onzekerheid er een beetje uit is.....

18 juni 2021 om 18:01

Hij zegt het niet hardop, maar tussen de regels door lees je volgens mij bijna overal dat hij spijt heeft. Dit verhaal kan echt slecht aflopen, als die gast daar straks zit te verpieteren, zich niet voorbereid heeft, spijt heeft, weinig speelt, etc. Dan zit hij daar straks als een dood vogeltje ergens in een Duits appartement. Sneu. Ik hoop echt dat hij er wat van maakt en dat het beter uitpakt.

@ jer0mmekedat zegt hij nu toch niet? Hij zegt er juist niks over. Ze halen een quote uit een ouder interview naar voren.

Ik heb toch wel een beetje medelijden met die jongen. Hij geeft zelf aan dat hij niet de slimste is. Het komt op mij over dat hij gewoon wil voetballen. Hij heeft zich laten adviseren door mensen die niet naar hem luisterden. Ik hoop dat hij slaagt en als grotere naam terug komt naar Ajax.

18 juni 2021 om 15:32

Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat zijn zaakwaarnemers niet naar hem luisteren? Volgens mij hebben ze dat juist gedaan! Hij wil meer spelen. Ajax kon hem enkel Jong Ajax beloven en verder waren er geen clubs voor hem in de markt die ook maar enigszins een betere kans op speeltijd konden bieden. Waar lees je dan dat ze niet luisteren naar hem?

18 juni 2021 om 15:34

Volgens mij was FC Utrecht ook gewoon in de markt. Waar hij natuurlijk gewoon een heel seizoen basis had gestaan. Dus dat er geen clubs in de markt waren waar hij zou gaan spelen is niet waar. Als je alle artikelen naast elkaar legt komt het toch wel een beetje over alsof zon 18 jarige jongen volledig wordt overlopen door een makelaar die denkt het beste te weten. Zul je zien dat die jongen volgend jaar doodongelukkig in een appartement in leipzig zit

18 juni 2021 om 15:42

Is dat realistisch? Wat je nu aankaart is iets wat eigenlijk nooit gebeurd. Een groot talent wat transfervrij is, gaat nooit voor minder naar een mindere club dan waar hij vandaan komt. Leipzig is daarmee juist een logische stap omdat zij talenten goed weten te gebruiken en te laten ontwikkelen. Als een Utrecht hem wil, kunnen ze hem huren bij Leipzig en dan heeft Brobbey wat hij wil. Spelen en meer geld. Volgens mij is dat juist goed gehandeld dan van de zaakwaarnemers.

18 juni 2021 om 19:51

Lang voordat Haller in beeld was gaf Brobbey aan dat het wel zou goedkomen met de verlenging. Daaruit zou je kunnen concluderen dat hij wilde blijven. Zelf na het aantrekken van Haller twijfelde Brobbey en heeft hij zelfs aangegeven om het contract in orde te brengen. Het komt op mij over alsof de zaakwaarnemers niet alleen in het belang van Brobbey dachten en dat hij daar nu de dupe van is.

Je merkt aan alles dat hij er spijt van lijkt te hebben. Ik vond het allemaal leuk en aardig dat hij het allemaal aan de zaakwaarnemers laat, maar het getuigd niet van een erg sterke persoonlijkheid. Als je bij Ajax wilt spelen en slagen zul je dat toch persoonlijk vlak sterk moeten zijn, als hij spijt heeft, maar is in Leipzig, wat gaat hij dan tegen zijn zaakwaarnemers zeggen? Als het goed is heb je nog een lange carriere ja, maar als je er zo mee omgaat, kan het nog wel eens anders lopen. Anderzijds, Leipzig is ook niet verkeerd met dat salaris, alleen voor de speeltijd zou ik wat anders zoeken. Ik weet niet of we er ons nog aan moeten wagen om hier weer veel miljoenen aan uit te geven, als het puntje bij paaltje komt, niet erg betrouwbaar en iemand waar je op kunt bouwen als Ajax zijnde. Speelminuten moet je verder verdienen en niet krijgen, Ajax heeft niet zoveel aan spelers met deze instelling, hoe talentvol ze ook mogen zijn. Beetje de weg van de minste weerstand.

18 juni 2021 om 22:03

Alles is rond. Die zaakwaarnemers nemen een jaar lang de telefoon niet meer op waarom zouden ze, poen is in de zak. Het zijn geen sportpsychologen of andersoortige hulperverlenerts.
The brobster is on his own now.

"ik ben niet zo'n slimme jongen. "

En dit is exact het probleem. De jongen is gewoon gepusht en staat er zelf niet echt 100% achter.

Als je ergens gaat verhuizen, ver van je familie en vrienden, dan wil je toch eerst alles goed weten. Hoe is het leven daar, taallessen nemen, de competitie kennen, spelers uit je team volgen.

Jongen komt vaak idd niet snugger over en ook erg introvert. Denk echt dat hij moeilijk krijgt met aarden daar.

Bij Ajax kent hij veel mensen al jaren en was toch vaak rustig, verlegen en introvert. Hoe gaat hij doen in een totaal andere cultuur, andere mensen.

18 juni 2021 om 18:03

Ja dit is precies waar ik bang voor ben. Iemand in zijn omgeving had hem bij de les moeten houden. Dat lijkt niet te zijn gebeurd. Ik hou mijn hart vast. Ik hoop dat Ajax hem gelijk terugkoopt, voor Ajax, maar vooral voor Brobbey zelf.

Lekkere zaakwaarnemers.

Doe moeten zoiets geregeld hebben zeker als zo een jongen aangeef niet al te slim is .

Dit ruikt naar misbruik .

Lekker man, Geen kennis van de Bundesliga, Verdiept zich nergens in en laat alles voor zich beslissen als een klein kind. Niet zo slim

Domme keuze dan van Brobbey of moet ik zeggen dat zijn zaakwaarnemers voor Leipzig hebben gekozen. Die jongen had echt bij Ajax moeten blijven. Hij is nog ontzettend jong en kon in een vertrouwde omgeving zich door ontwikkelen en dan later de overstap maken naar het buitenland als een volwassen speler. Hij gaat bijna naar Leipzig en heeft nog niks gedaan. Hij moet er allang klaar voor zijn. Neem lessen, zoek op hoe het leven daar is, volg de competitie. Maar nee daar is die totaal niet klaar voor. Financieel is die wel binnen zo dat is een voordeel.

Nee dat blijkt dat hij niet zo’n slimme jongen is. Totaal geen voorbereiding en laat z’n zaakwaarnemers eigenlijk voor hem bepalen. Vind het nogal laks hoor allemaal. Hij komt over alsof het hem allemaal niet zo boeit. Geen echte professional is dit.

19 juni 2021 om 11:24

Sommige mensen laten zich graag verrassen door het avontuur. Niet iedereen hoeft alle lijntjes uitgestippeld te hebben. Dus stel hij schiet er straks 15 in tijdens zijn eerste seizoen is hij niet professioneel omdat hij randzaken niet heeft geregeld.

Hij is toch echt een professional.

Tja, lijkt niet goed te komen. Wellicht negatief, maar vaak zijn het de voetballers die er met hun hoofd goed bijzitten die bij een club blijven. Het is een beetje als een baan voor jij en ik. Als je ergens begint en je voert geen moer uit, dan wordt je al snel weggestuurd. Je hoeft geen Cristiano te zijn, maar een beetje nadenken over communicatie met je ploeggenoten en hoe je elke dag op de training zal verschijnen, zijn minimum vereisten. Waardeloos dat die zaakwaarnemers dit kind niet helpen.

Jeetje wat een draaikont. Zullen ze bij red Bull blij mee zijn met zon instelling. En Ajax moet zich ook afvragen of ze ervoor 'ouden kiezen alsnog met deze jongen en zijn entourage in zee te gaan.

Haha dat zei ik toen al. Tijdens interviews zie je gewoon dat het niet de slimste jongen is. En gaf toen ak aan dat hij gewoon zich laat leiden door Mino en co. Die denken ook alleen maar aan centen uiteindelijk. Maar de overstap, pak je meer maar ja zij zelf ook. En als je dan hoort dat de Vrij geld is afgeroggeld door zaakwaarnemers dan zou het mij niet verbazen als dit ook gebeurd bij zo'n jongen die van niets weet. Best sneu!

Als die zaakwaarnemers dit de beste stap vonden zou je toch denken dat ze dan die jongen ook meer begeleiden. Die jongen als hij zelf al aangaf niet de slimste te zijn moet je toch helemaal begeleiden door hem op Duitste les te sturen of te ondersteunen in woonruimte zoeken. Beetje vaag allemaal en lijkt er toch sterk zo op dat Brobbey eigenlijk helemaal niet echt weg wil bij Ajax.

Beetje vreemd allemaal. Vind het persoonlijk een rare houding van een profspeler. Die over 2 weken begint bij een nieuwe ploeg. Ik zou nu alvast voorbereiden omdaar te slagen

18 juni 2021 om 18:06

Tuurlijk heb je gelijk. Maar het feit dat hij dat dus allemaal niet doet, toont aan dat er iets helemaal verkeerd gaat. Als ik het goed heb is hij 18 jaar, single, introvert, heeft hij getekend vanwege twee mensen die inmiddels weg zijn, hij spreekt dus geen Duits, heeft geen huis, en geen idee waar hij terecht gaat komen. Dat is een recipe for disaster. Hij is gewoon slecht begeleid en mist ogenschijnlijk zelf de capaciteiten om zo'n stap goed te doordenken. Als dat maar goed komt.

Correctie: zijn zaakwaarnemers vonden het voor de zaakwaarnemers de beste stap;-))

Had in mijn ogen meer kansen mogen krijgen bij Ajax is en blijft gewoon een toptalent zeer sterk aan de bal en in de 16...

21 juni 2021 om 09:52

Nonsens, hij is twee jaar bezig om vooral geen contract te verlengen. Is in die jaren ook veel geblesseerd geweest. Gaat in Duitsland veel minder kansen krijgen. Maar goed zijn zaakwaarnemers kiezen voor het geld. Ik zou het jammer kunnen vinden maar eigenlijk vind ik hem als voetballer ook best beperkt..

Lekker boeiend, misschien interesseert een woning hem niet zoveel. Als ik Brobbeys geld had ging ik gewoon rustig in een hotel zitten. Voetballers gaan toch meestal met voetballers om. Iedereen is daar toch nu weg, hij leert vanzelf wel de stad kennen

Brian zeg, je hebt zo ongelofelijk veel talent. Bereid je gewoon zo goed mogelijk voor, zodat de randvoorwaarden niet een ding gaan spelen als het seizoen begint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Luan CandidoVerdediger
AngeliñoVerdediger
J. GvardiolVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren