Antony met Dani Alves en Richarlison naar Olympische Spelen in Tokio

Zaterdag, 3 juli 2021 om 07:38Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:25

Antony maakt deel uit van de 22-koppige Braziliaanse selectie voor de Olympische Spelen, waarin ook plek is voor onder meer Richarlison en Dani Alves. Ajax liet vorige maand nog weten dat het de 21-jarige aanvaller niet wil laten deelnemen aan de Olympische Spelen, maar de Amsterdammers geven nu alsnog toestemming aan Antony om naar het toernooi te gaan. Eerder ging de vleugelspits al met de Braziliaanse Olympische selectie naar Servië voor een trainingskamp en twee oefenwedstrijden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door chilii)
17 juni 2021 om 17:26

Onzin altijd wie betaald zijn salaris. Dus als jij iets met je baan bereikt waardoor je wordt uitgenodigd om voor een hele grote groep mensen je kunsten te laten vertonen en je ook nog is kans maakt op een prijs. En je baas zegt nee. Ben je dan nog even gemotiveerd als daarvoor? Ik denk het niet. Voor Anthony is dit zijn droom, dus als jij denkt dat je nog steeds gemotiveerd zou zijn op je werk, als je niet je droom mag vervullen is een beetje naïef. Als Ajax zou zeggen gebeurt niet ken je alleen maar verliezers. Overigens mist hij PSV en kom niet aan met het argument dadelijk is hij niet fit, want ik denk dat ze bij Brazilië net zo hard zullen trainen als bij Ajax. Is die Johan Cruyff wedstrijd dan echt zo belangrijk?

17 juni 2021 om 17:45

Zoals je kunt lezen begint de voorbereiding tijdens het toernooi. Dit zal dus hetzelfde zijn als jij buiten je vakantie niet gaat werken, maar iets anders gaat doen. Kort door de bocht; werkweigering. Al gun ik het deze jongen van harte.

17 juni 2021 om 17:45

@665 Je mist het hele punt.. Wat als Antony dalijk een doodschop krijgt op de OS, en er 9 maanden uit ligt met een gescheurde kruisband? Dan betaald Ajax dus wel degelijk miljoenen aan salaris terwijl ze er helemaal niets voor terug krijgen. Blessures zijn de redenen dat clubs vaak spelers niet willen afstaan aan deze toernooien, en in mijn optiek volkomen logisch. De situatie is dan ook absoluut niet te vergelijken met een situatie op je eigen werk...

17 juni 2021 om 18:02

Dan moest Ajax hem maar niet kopen, was al bekend dat hij vaste waarde is bij jong Brazilië en dat de OS een droom voor hem is.

17 juni 2021 om 18:05

Denk dat het hier meer te maken heeft met het feit dat hij dan de voorbereiding mist, waarin Ajax wat mij betreft helemaal gelijk heeft. Collega’s van mij zijn meerdere malen geblesseerd geweest na een skitrip waardoor ze enige tijd niet meer konden werken of althans niet volledig (gebroken pols). Maar zou natuurlijk onzin zijn als mijn werkgever nu wintersport vakanties zou verbieden doordat de kans op een blessure groot is, dat zie je nooit gebeuren. Ik weet dat het nu in voetbal anders gaat (zo mocht ik nooit op straat voetballen), maar die vergelijking van 665 is dus zo gek nog niet.

17 juni 2021 om 18:18

Is de kans op een blessure op de OS dan groter dan tijdens de Copa America of het EK? Ik gun die jongen zijn OS (als ze doorgaan).

17 juni 2021 om 18:20

@visca waarschijnlijk niet, maar de OS is geen officieel toernooi op de voetbalkalender, die andere 2 wel

17 juni 2021 om 18:33

@soccerinofcu: Nou, toch wel. Wat je in je vrije tijd doet moet je zelf weten, daar heeft je werkgever helemaal niets over te zeggen. Maar als jij tijdens je normale werkuren iets anders wil doen of ergens anders wil zijn, is het toch echt aan de werkgever om te bepalen of dat wel of niet kan.

Aangezien de Olympische Spelen geen FIFA-toernooi zijn, is er geen verplichting voor Ajax om Antony af te staan en is het in principe dezelfde situatie als wanneer mijn werkgever vrij vraag om naar een concert van mijn favoriete artiest te gaan.

in de meeste gevallen is het echter wel zo dat je als werkgever met je werknemer probeert mee te denken. Een werknemer die gemotiveerd is en lekker in zijn vel zit, zal beter presteren dan een werknemer die niet happy is omdat je hem zijn of haar verzoek afwijst.

Voor Ajax kleeft er ook nog een andere afweging aan, los van het menselijke aspect. Wedstrijden spelen betekent een risico op blessures, dus je staat je speler in principe het liefst zo min mogelijk af aan andere elftallen. Daar staat dan wel tegenover dat als Antony het toernooi zonder blessures doorkomt en goed speelt, hij in goede vorm en met een paar miljoen extra marktwaarde terugkeert.

17 juni 2021 om 18:53

@HansHartkamp: Ajax, maar ze hebben toestemming gegeven. Dus ik snap jouw opmerking niet.

Ontopic: Leuk voor Anthony! Hoop dat hij daar kan shinen

17 juni 2021 om 19:28

@silverfront.....pech voor ajax dan. Je kan niet een speler dit soort toernooien ontnemen. Hij kan op de training ook een doodschop krijgen, in de eredivisie ook dus ik vind dat argument altijd kant nog wal slaan.

Ik zou hem gewoon die kans geven, die jongen is er met zijn hoofd toch niet bij tijdens de voorbereiding wanneer je hem dit wil onthouden. Los daarvan begint het seizoen voor Ajax toch pas vanaf de start van de CL.

17 juni 2021 om 17:25

Tja, Ajax betaalt zijn salaris, heeft hem volgend seizoen ook weer nodig en een OS is niet vergelijkbaar met een EK of WK oid vind ik. Sowieso hoort voetbal niet echt bij een Olympische Spelen naar mijn mening. Vind het niet onlogisch dat Ajax hem daar liever niet wilde hebben. Daarom des te opvallend dat hij dus wel gewoon opgeroepen is.

17 juni 2021 om 17:48

Opvallend, nee.. ze willen hem er bij hebben en gaan er vanuit dat Ajax wel logisch gaat nadenken

17 juni 2021 om 18:45

Je vergeet even dat voor veel landen buiten Europa de olympische spelen wel degelijk een groot voetbaltoernooi is.

18 juni 2021 om 08:19

@consy
Goh het valt me wel op dat jij graag ziet dat Ajax spelers afstaat aan nationale ploegen. Ook voor Ajax begint het seizoen op 13 augustus als ik me niet vergis.
Ik begrijp het niet. Je wil in de sterkst mogelijke opstelling spelen en je selectie compleet hebben in je voorbereiding. En dan een van je basis 11 naar een onzin toernooi sturen……vreemd

Lekker snugger dan. Dan gooit hij zijn basisplaats denk ik weg. Als ze bv sulemana halen en hij heel de voorbereiding draait, mag Antony voorlopig banken lijkt me.

17 juni 2021 om 17:49

De beste speelt gewoon hoor.
Dat het onhandig is zonder toestemming van je werkgever, ben ik wel met je eens.

17 juni 2021 om 17:52

En terecht. Kan me haast niet voorstellen dat dit zonder overleg gebeurd is. Als hij dit echt tegen de zin van Ajax gedaan heeft mag hij wat mij betreft de eerste seizoenshelft banken.

Dat gezegd hebbende hoop ik dat hij gewoon bij Ajax heeft aangegeven dat dit tournooi heel belangrijk voor hem is en ze er samen uit zijn gekomen.

17 juni 2021 om 18:33

Zou niet weten waarom Ajax de meest productieve speler naast Tadic gaat laten banken.

Neres behouden en volgend jaar bankzitter dan maar, je club gaat voor de Olympische spelen.

Wat een zure club ben je dan om de droom van deze jongen te willen ontnemen.

17 juni 2021 om 17:15

Zuur? Volgens mij betaalt die club zijn salaris en als hij daar geblesseerd raakt, zit je als club met de gebakken peren. En de Olympische Spelen is voor geen enkele voetballer de einddroom, dat weet iedereen.

3 juli 2021 om 09:12

Wel raar dat hier veel gelezen heb dat als Koeman niet wil dat Pedri meegaat dat Koeman dan een jankerd is en hem minder moest opstellen in de competitie.

3 juli 2021 om 11:42

Niet door mij. Kan mij niet schelen wat de rest ervan vindt.

17 juni 2021 om 17:28

Ik heb eerder het idee dat jij wat zuur bent jegens Ajax, volgens mij hebben ze sterke argumenten om dit niet te willen.

17 juni 2021 om 17:58

Luuk, dit soort luxe problemen heeft jouw cluppie vast niet. Altijd makkelijk lullen dan niet?

17 juni 2021 om 18:59

Opzoek naar duimpjes? Nou, het is je gelukt. Ajax is zijn werkgever en betaalt zodoende zijn salaris. Dit toernooi wordt gespeeld tijdens de voorbereiding. Lijkt mij vrij logisch dat Ajax hem er liever bij heeft toch?

17 juni 2021 om 19:36

Ze ontnemen hem het niet, hij gaat.

Raar bericht en je kent de achtergrond niet. Indien Anthony zonder toestemming van Ajax mee is gegaan met Brazilië, dan hoef je zijn salaris niet te betalen en kan de fifa aangeven dat hij niet speelgerechtigd is. Persoonlijk zou ik dan Anthony onmiddellijk op de verkooplijst zetten.
Ik ga er echter van uit dat een en ander wel is kortgesloten met Ajax en dat Ajax toestemming heeft gegeven. Het zou mooi zijn als hierover snel duidelijkheid komt.

17 juni 2021 om 18:16

De fifa kan helemaal niks. Want die hebben niks met de olympische apelen te maken. Daarom kan je je spelwrs ook gewoon op de club hiuden als je dat wil. Maar verder kan de fifa niks.

Mooi, land gaat voor club. En zeker de OS ook, het is een droom voor heel veel sporters en ook voetballers om daar te horen bij het grootste sportevenement dat er is.

17 juni 2021 om 17:19

Messi krijgt geen credits voor zijn gouden plak...

17 juni 2021 om 17:21

Wel in eigen land. Niet van clubgerichte voetbalsupporters die vaak ook denken dat er alleen in Europa op niveau wordt gevoetbald.

17 juni 2021 om 17:56

Beetje overdreven. Voor een voetballer is dit een troostprijs natuurlijk. Zijn sowieso met het EK, WK en Copa al drie grotere voetbal tournooien. De leeftijdscap eraf halen zou deze prijs veel meer aanzien geven. Maar daar is helaas geen ruimte voor in de huidige voetballerij.

Lastig verhaal. Is het goed gecommuniceerd met Anthony? Voordat je daadwerkelijk een mening kan hebben is dit van belang
Blijkt hij, ondanks dat het hem duidelijk is gemaakt dat het niet kan en niet mag, dan zal Ajax hem hiervoor moeten straffen. Behoorlijk ook, zelf verkoop. Als je dit toestaat dan heb je ten eerste een precedent geschapen en je staat tegenover andere spelers in de toekomst erg zwak.
Lullig voor Anthony, maar hij moet de consequenties van zijn daden dragen

Tegenstrijdige belangen. Met die volle agenda’s logisch dat clubs hun spelers het liefst niet willen afstaan aan nationale teams - vooral als dat ook nog eens niet de eigen zijn. Maar een speler wil meestal graag uitkomen voor zijn land. En tijdens Olympische Spelen je land vertegenwoordigen is voor veel jonge spelers een eer en uitdaging. Het kan in dit geval voor Ajax slecht of ook goed uitpakken. Loopt hij een (langdurige!) blessure op, balen; speelt hij de sterren van de hemel, wordt zijn transfersom direct stukken hoger. Antony loopt het risico dat er in de voorbereiding op zijn plaats een andere speler kan excelleren. En dan kan hij in het slechtste geval naast de basis elf komen te staan...

De Spelen lijken mij een betere voorbereiding dan oefenpotjes.
Antony kent de club, de trainer en de speelwijze inmiddels uitstekend.
Blessures loop je sneller op door een onkundige verdediger van een middenmoter / degradatiekandidaat uit het Oostblok, dan op de Spelen waar de grootste talenten rondlopen.
Geen reden dus om niet te gaan, lijkt me

Groot gelijk heeft Anthony, die kans krijg je niet vaak. Ajax moet niet zo kinderachtig doen, want als hij een goede pot op de mat legt gaat zijn waarde ook omhoog.

17 juni 2021 om 17:48

Het zou me niet verbazen dat ajax dit om een financiële reden doet. Raakt hij geblesseerd, dan kunnen ze Brazilië aanspreken.

17 juni 2021 om 18:18

Sorry? Jij denkt dat ajax dit doet met als doel om geld te krijgen van Brazilië in het geval dat hij geblesseerd raakt? Ajax wil hem niet laten gaan vanwege risico op blessure en dat het speelschema overlapt, zo simpel is het en volkomen logisch. Dat ze hem nu alsnog laten gaan is omdat die jongen heel graag wilt en je hier geen enorm conflict van wilt maken.

Ongelooflijke domme beslissing van Ajax, gewoon rug recht houden, je hebt gewoon de regels aan je zijde, voor t zelfde geld komt ie geblesseerd terug. Triest van Antony ook om mee te gaan en niet te zeggen mijn club wil het niet dus dan doe ik het niet.

Lijkt me niet meer dan logisch voor een Braziliaanse voetballer is er niks mooier dan uitkomen voor de nationale ploeg. Of dat nu het eerste elftal is of bij de jeugd. Ze zijn daar gewoon heel trots op en terecht.

Ik neem mijn woorden terug wat een warme.club is ajax

17 juni 2021 om 18:24

Wat een vervelende vent ben je ook he LuukTuinbeek. Reageer gewoon lekker een keertje een beetje normaal man, geniet van het lekkere weer en zit niet steeds zo te stangen!

Zo opgelost. Anthony heft dus niet zelfstandig besloten te doen waar hij zin in heeft.
Ajax had het liever niet, maar beseft dat de liefde van twee kanten moet komen

Was ook weinig anders meer te doen voor Ajax natuurlijk hè? Eerst verboden ze het, Anthony ging en was ook van plan om hoe dan ook te gaan en daarna publiceert Ajax we geven alsnog toestemming.. tja.. weinig andere keuze hè?

Verschrikkelijk dat we nu Martinelli en Gabriel moeten afstaan aan een toernooi dat amper serieus wordt genomen in de eredivisie. Dan straks met dr AFCON ook nog Partey, Auba en Pépé.. Lekker zeg FIFA. Alles voor het geld he...

3 juli 2021 om 10:12

*in de voetbalwereld

3 juli 2021 om 12:37

Maar jij kan toch niet voor iedereen spreken? Zij vinden het belangrijk genoeg om de hele wereld af te reizen zodat ze in dat shirt kunnen spelen. Jij hebt andere belangen, zij dus ook.

De Olympische spelen is voor een voetballer natuurlijk geen WK of EK ofzo maar het is echt wel een toernooi waar menig aan wilt deelnemen hoor.. Olympisch goud voor je land krijg je ook niet zomaar.

Ik snap wel dat die Antony wilt gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1814
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
DaniloVerdediger70
Renan LodiVerdediger70
RicharlisonAanvaller71
CasemiroMiddenvelder61
FredMiddenvelder60
MarquinhosVerdediger61
ÉvertonMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren