Malacia blijft bij Feyenoord: ‘Voor de club is het natuurlijk fantastisch’

Maandag, 14 juni 2021 om 13:09Dominic Mostert • Laatste update: 13:13

Feyenoord heeft het contract met Tyrell Malacia opengebroken en met één jaar verlengd, zo maakt de club maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. Daardoor blijft Malacia tot medio 2024 verbonden aan Feyenoord. De 21-jarige Malacia speelde vorig seizoen 26 competitieduels voor Feyenoord; als hij niet geblesseerd of geschorst was, maakte hij steevast onderdeel uit van de basisploeg van trainer Dick Advocaat.

Malacia, die begin deze maand als basisspeler van Jong Oranje tot de halve finale van het EK Onder-21 reikte, denkt dat hij nog kan groeien bij Feyenoord. "Dit is mijn club, al sinds ik hier in 2008 binnenkwam. Sindsdien groei ik ieder jaar als voetballer, dus dan is het logisch om langer bij Feyenoord te willen blijven. Ik ben blij dat ik dit seizoen heb kunnen laten zien waartoe ik in staat ben, zowel bij Feyenoord als bij Jong Oranje. Ik heb er ontzettend veel zin in om die lijn door te trekken in het nieuwe seizoen, onder een nieuwe trainer (Arne Slot, red.)."

Technisch directeur Frank Arnesen is blij met de contractverlenging van Malacia. "Voor de club is het natuurlijk fantastisch om een voetballer die zich als jeugdspeler heeft opgewerkt naar het eerst elftal langer aan zich te binden. Tyrell heeft zich zeker afgelopen seizoen ontzettend goed ontwikkeld en heeft daarna bij Jong Oranje ook een uitstekende rol gespeeld. Die progressie willen we voortzetten, zodat Tyrell een nog belangrijkere waarde gaat vertegenwoordigen binnen het eerste elftal en voor Feyenoord in het algemeen."

De in Rotterdam-Zuid geboren en getogen Malacia doorliep sinds zijn komst naar Feyenoord Academy in 2008 alle jeugdelftallen en tekende in 2015 zijn eerste profcontract bij de club. Drie jaar later, een paar maanden na zijn debuut in Feyenoord 1, zette hij zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Die overeenkomst is nu met een jaar verlengd tot medio 2024.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door fr010frdam)

Hij ontwikkelt zich echt goed, vond hem eerst veel te druistig maar dat is er nu een beetje vanaf. Het gaat stiekem veel beter met de jeugd bij Feyenoord dan iedereen denkt. Bijlow, Malacia, Geertruida, Kokcu, en misschien Hendriks en Antonucci als ze het niveau aan weten te tikken komend seizoen, aan dat soort gasten kunnen ze goed verdienen.

14 juni 2021 om 13:31

Precies! Zo sta ik er ook in. Feyenoord heeft met Malacia en Bijlow 2 toekomstige internationals. Geertruida moeten we nog even afwachten, maar als hij deze lijn doorzet staat hij over 2-3 jaar ook in het oranje. Verder heb je nog Azarkan, Sinisterra en Bozenik ( onder Slot ).

14 juni 2021 om 13:41

@deenb vond Geertruida over het gehele seizoen gezien beter dan Malacia. Zowel aanvallend als verdedigend sterk en slechts 1 echt zwakke wedstrijd. Echter heeft hij wel meer concurrentie op de rechtsback positie en is het de vraag of hij volgend seizoen op CV of RB speelt.

14 juni 2021 om 13:49

Heb je gelijk in Benieuwd naar wat Slot van plan is. Burger viel ook echt prima in tegen Feyenoord, Wehrmann komt meer terug. Ziet er toch wel rooskleurig uit. Nog een vervanger voor Senesi halen en misschien een spits?

14 juni 2021 om 14:05

Ja, Vind het heel moeilijk te zeggen. Even afwachten wat er weg gaat en of het een beetje op zijn plaats valt. Heb er in ieder geval zin in. Vers bloed en hopelijk kansen voor eigen jeugd.

14 juni 2021 om 13:32

Ik verwacht dat El Bouchataoui en Denzel Hall volgend seizoen ook hun kansen gaan krijgen. Dan hebben we toch ineens heel wat leuke jeugdige spelers.

14 juni 2021 om 13:42

Ook Burger schrijf ik nog altijd niet af.

14 juni 2021 om 13:53

Ik wil absoluut niet trollen, maar je noemt Antonucci. Dat is precies waarom Ajax-fans hier constant belachelijk worden gemaakt als het over eigen jeugd gaat. Antonucci is, wanneer hij slaagt gewoon goed aankoopbeleid. Dat heeft niets met de jeugd(opleiding) te maken. Zeker niet omdat hij na zijn aankoop direct verhuurd is aan Volendam.

14 juni 2021 om 14:19

@paulr_1982

Ik interpreteer het meer dat Tvl11 bedoeld dat Antonucci een jeugdspeler/jonge speler is waaraan verdiend kan worden en niet perse dat het een jongen is die is doorgestroomd vanuit de eigen jeugdopleiding. Dat is imo ook de reden dat o.a. Sinisterra en Bozenik worden benoemd in een latere reactie, zij zijn natuurlijk ook op relatief jonge leeftijd aangekocht.

14 juni 2021 om 14:44

Dat zou kunnen. In dat geval heeft hij gelijk dat het een slimme aankoop kan zijn. Als hij niet slaagt verlies je niet heel veel geld aan hem. Maar ik vond het een beetje vreemd staan, vandaar mijn opmerking.

14 juni 2021 om 14:12

Antonucci heeft in de jeugd bij Anderlecht, Ajax en Monaco gespeeld maar het zou inderdaad een heel goede speler zijn die doorstroomt vanaf Varkenoord haha

14 juni 2021 om 14:36

Hij heeft het toch niet over eigen jeugd? Puur over de jeugd/jonge spelers bij Feyenoord

Ik vind dit echt fantastisch nieuws! Deze jongen blijft zich constant positief ontwikkelen en ik hoop dat hij echt kan uitgroeien tot een pure sterkhouder van het team. Uiteindelijk gaat hij wel een mooie transfer maken!

Geweldig nieuws!! Wordt steeds beter, wellicht in de toekomst zelfs oranje waardig

14 juni 2021 om 13:18

Ik verwacht dat hij het komende jaar wel een keer geselecteerd wordt als hij nog wat kleine stapjes zet. De concurrentie op die positie is ook niet denderend.

14 juni 2021 om 13:46

Ik vind hem nu al beter dan Wijndal die er wel bij zit, dus zou het raar vinden als hij na het EK niet opgeroepen zou worden.

14 juni 2021 om 15:18

Beter dan Wijndal? Is dat dezelfde malacia die een goed resultaat tegen Ajax persoonlijk omver hielp door een lompe overtreding op Anthony te maken? Aub zeg, wat een goed potje op een jeugd EK wel niet kan doen.

14 juni 2021 om 15:43

Dezelfde Malacia die Anthony in de andere wedstrijd tegen Ajax in de broekzak had zitten.
Speelde gewoon een prima seizoen. Onzinnig om iemand op 1 wedstrijd af te rekenen.

Mooi! Benieuwd waar zijn top ligt, de rek is er nog niet uit en hij speelt ook steeds volwassener. Komende periode werken aan zijn eindpass en dan is het een back die vrijwel alle kwaliteiten bezit die een moderne back moet hebben.

Is puur op verdedigend vlak misschien wel de beste linksback van Oranje.
Aan de bal is het wat minder , niet heel slecht maar nog genoeg ruimte voor verbetering.
Altijd gecharmeerd geweest van hem.

14 juni 2021 om 13:28

Hij is best prima aan de bal, alleen z'n laatste pass is het grote verbeterpunt. Verbetert hij dat en levert hij volgend seizoen circa 10 assists af is hij weg bij Feyenoord.

14 juni 2021 om 13:31

Inderdaad, is echt op zijn best als hij zich helemaal kan vastbijten in een tegenstander zoals Anthony.

14 juni 2021 om 13:56

Ik vind dat hij verdedigend veel te veel tackles en slidings nodig heeft. Hij eindigde het seizoen prima met 3 goede wedstrijden op een rij maar na de winsterstop vond ik hem vaker slecht of zwak dan goed. Voor Feyenoord vind ik het prettig dat hij blijft maar als er een club zou komen die potentie in hem ziet en 8 miljoen wil neerleggen zou ik dat meteen accepteren. Ik verwacht namelijk niet dat hij (net als vrijwel alle recente talenten) bij Feyenoord doorgroeit tot een topper.

14 juni 2021 om 15:58

Alsof toppers heel lang bij Feyenoord blijven.
Gewoon een prima kracht voor Feyenoord waar nog rek in zit.

Goed nieuws! Hij is echt een prima speler! Hopelijk kan Feyenoord aankomend seizoen een top 3 waardige selectie krijgen, en dat ze dan prima gaan presteren! Toch in mijn optiek de mooiste club van Nederland! Ik hoop ook dat De Kuip aankomend seizoen ook weer lekker gevuld zal zijn, en dat de sfeer dan weer fantastisch is in De Kuip! Ik ben wel ontzettend bang dat Senesi en Berghuis allebei weg gaan bij Feyenoord, en dat ze dan moeite krijgen om waardige opvolgers te halen voor Berghuis en Senesi.. Maar als een Italiaanse club zoals Napoli of AC Milan, 25 tot 28 miljoen betaalt voor Senesi ben ik wel blij! Ik denk sowieso dat je in Corona tijd blij moet zijn met die bedragen als Feyenoord zijnde, en al helemaal gezien de geschiedenis van uitgaande transfers bij Feyenoord, is 25 miljoen echt prima voor Senesi!

14 juni 2021 om 14:27

Jij vindt 25 miljoen prima? Ik denk zelf dat 20 miljoen realistischer is. Voor Feyenoord zou de 5 miljoen extra heel fijn zijn, maar ik zie geen club dat bedrag neertellen voor hem.

Vind hem vooral een kuitenbijter. Echt sterk defensief en kan zich helemaal vast bijten in een tegenstander. Heerlijk!

Als hij aanvallend nog stappen kan gaan maken, is dit één van de potentiele linksbacks voor Oranje!

Zo hoort het ook. Eerst jezelf doorontwikkelen en dan de stap omhoog.
Feyenoord heeft nu wel een paar goede talenten staan, ik ben benieuwd of ze stabieler kunnen worden.
Malacia, Geertruida, Bijlow, die gaan over een paar jaar wel geld opleveren.

Zal ook gek zijn als hij besluit om dit seizoen te vertrekken, want hij is nog niet klaar. Echter heeft hij een mooie progressie geboekt. Ik zal Haps verkopen zodat die weer ergens op linksback kan spelen, kijken wat er uit de koker van Arnesen komt als tweede linksback achter Malacia die als back-up fungeert. Onder Advocaat kreeg Malacia vertrouwen, en ik denk dat hij onder Slot zijn spel naar een hoger niveau kan brengen. Zitten we toch wel prima linksachterin met Wijndal en Malacia als ze goed ontwikkelen. Met outsiders voor Sinkgraven en Bakker, waarvan de laatste echt nog veel aan zijn game moet werken. Dus hopelijk valt het kwartje dat hij eigenlijk een stap omlaag moet doen voordat hij twee stappen omhoog kan maken ipv te denken dat hij liever die stap niet wilt maken omdat hij bij PSG voetbalt lol.

14 juni 2021 om 13:59

Ik verwacht en hoop (voor zowel Haps als geld voor Feyenoord) dat Haps inderdaad wel verkocht wordt. Ben ook wel benieuwd wie dan de linksback wordt. Op zich kan je het, als nood, met wat schuiven nog oplossen met Hendriks of van der Zeeuw (o21), totdat linksback Quilindschy Hartman weer fit ofwel wedstrijdfit is na z'n blessure.

14 juni 2021 om 16:46

Ik zie zelf graag Oosterwolde komen als vervanger voor Haps. Het is fijn om zo’n speler achter de hand te hebben voor het geval Malacia een tijd er uit ligt. Tevens kan die Oosterwolde gezien zijn lengte wellicht ook nog wel in het centrum uit de voeten.

Goede zaak. Gefeliciteerd allen
Maar Feyenoord als er wanneer dan ook een superbod komt ga dan niet dralen maar hap toe. Het verleden leert dat spelers soms een top bereiken en daarna dit nooit meer doen. Verkoop dan.
Az doet dat ook

Mooi nieuws! Heeft echt stappen gemaakt dit seizoen en mooi dat dit vanuit de club ook beloond wordt. Onder Slot kan hij deze lijn ook uitstekend door gaan trekken en ook aanvallend, hopelijk, belangrijker gaan worden.

Speel je tegen hem, dan heb je als aanvaller een hele vervelende wedstrijd. Voor Oranje op termijn ook zeker een optie!

Mooi nieuws voor Feyenoord, vond hem de laatste periode en bij Jong Oranje goed voor de dag komen.
Op verdedigend is hij meer dan prima en zelfs Nederlands elftal waardig, maar aanvallend vind ik hem echt heel erg tegenvallen. Met name zijn voorzetten zijn helaas van een laag niveau, mocht hij dit aanzienlijk kunnen verbeteren dan gaat hij terechtkomen bij een grote club in het buitenland.

3 jaar te kort. Een topper en ook nog eens een leuke gast.

Voor de Eredivisie een prima linksback voor Feyenoord maar met Haps in de selectie zie ik hem meer als stand-in. Denk dat als een vreemde club ineens 5 miljoen bied hij zomaar verkocht kan worden.

14 juni 2021 om 15:46

Toch gek dat Haps de stand-in was?

14 juni 2021 om 16:07

Haps stond linksbuiten i.p.v. linksback omdat Dick liever met Linssen in de spits speelde.

14 juni 2021 om 17:31

En toen Haps dat niet meer wilde was Malacia nog altijd de eerste keuze. Bij Feyenoord, of nja Dick, zagen ze dat blijkbaar andersom en niet geheel onterecht.

14 juni 2021 om 21:30

Niet geheel onterecht, maar voor zijn blessure was Haps de beste Feyenoorder. Daarna geen enkele keer meer op de backpositie mogen spelen. Heeft hem wellicht nog een EK gekost ook. En tsja, de een zijn dood is de ander zijn brood. Malacia heeft optimaal geprofiteerd van de kansen die hij kreeg.

Goed dat hij blijft bij Feyenoord, heeft een goede indruk achter gelaten afgelopen seizoen. Dit soort spelers behouden voor de club daar doet Feyenoord gaat aan!

Ik hoop eigenlijk nog altijd dat Feyenoord eens leert van de huidige hype met drie verdedigers en Malacia en Geertruida echt in hun kracht gaat benutten. Malacia is verdedigend ontzettend sterk, is snel en technisch, maar beter in de korte combinatie dan in zijn voorzetting. Maak er dan een lcv van. We hebben Haps die de gehele zijkant kan bestrijken en aanvallend dreigender is. Malacia kan een geweldig type Alaba worden als lcv, waarbij de positie steeds meer een aanvallend relevante rol krijgt, door de opbouw vorm te moeten geven. Als een type Ake kan hij met snelheid en duelkracht de rol perfect invullen, terwijl hij ook nog kan opbouwen (met wat meer tijd, wat kan helpen bij zijn onrustigheid).
Geertruida is in duels zeker zo sterk, heeft enorme snelheid en kracht, maar is nog altijd wat twijfelachtig. Waarom zou je zijn voetballend sterke, maar ook voortzetting matige, kwaliteiten niet beter gebruiken door hem een centralere rol te geven (die hij nu ook regelmatig invult als cvm).
Het zorgt er tegelijkertijd voor dat Feyenoord slechts 1 echt stabiele CV nodig heeft, ipv zowel Senesi als Botteghin te moeten vervangen en dus moeten starten met een totaal nieuw centrum.
Anyway, zijn slechts gedachten, maar zou een leuke opstelling kunnen geven:

Bijlow
Geertruida
???
Malacia
???
AEB
Kokcu
Haps
Til
Nico
Sini
14 juni 2021 om 21:28

Leuke gedachtegang, maar vind Malacia te klein om die positie te bekleden. Verder heeft er wel alles voor, dat ben ik met je eens. Ik ben zelf geen fan van 532 en verwacht ook dat Slot niet op die manier wil voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren