Lukaku dacht aan Daley Blind: ‘Was voor mij heel moeilijk om te focussen’

Zondag, 13 juni 2021 om 14:55Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:55

Ook de spelers van België kregen zaterdag in aanloop naar het eerste duel op het EK volop mee wat er met Christian Eriksen gebeurd was. De middenvelder van Denemarken zakte in de wedstrijd tegen Finland plotseling in elkaar. Een lange reanimatie volgde, waarna er lange tijd onduidelijkheid was over de gezondheid van de Deen. Het was onduidelijk of het restant van het duel in Kopenhagen nog dezelfde avond zou worden afgemaakt en ook of België - Rusland doorgang zou vinden. Verschillende spelers trokken de vergelijking met Daley Blind.

Toby Alderweireld kent Eriksen nog goed van hun gezamenlijke tijd bij Ajax en Tottenham Hotspur. Hij verscheen aan het startsignaal in Sint-Petersburg, waar de groepswedstrijd 'gewoon' werd gespeeld. “Er ligt toch een vriend van je daar op het veld”, vertelde de verdediger na afloop. “En hij is niet de eerste. Je hebt Daley Blind gehad. Je hebt ook Abdelhak Nouri gehad, die kende ik dan niet persoonlijk, maar Daley wel. En nu Christian. Dan denk je echt: waar zijn we mee bezig? Moeten we zometeen echt een wedstrijd spelen terwijl een vriend van me daar op het veld ligt? Dat is heel raar.”

Eriksen ruilde Tottenham in voor Internazionale, waar hij teamgenoot van Romelu Lukaku werd. De aanvaller scoorde tweemaal in de 3-0 zege op Rusland en hij droeg zijn eerste treffer na tien minuten spelen op aan zijn Deense teamgenoot. “Ik hoop dat hij terug gezond raakt, want hij heeft twee jonge kinderen en die hebben hem nodig”, vertelde Lukaku. De spits is eveneens bekend met de situatie van Blind, met wie hij samenspeelde bij Manchester United. "Dat was een soortgelijke situatie. Er waren veel tranen voor de wedstrijd. Het was voor mij heel moeilijk om te focussen voor deze wedstrijd.”

"Maar niet alleen voor mij was het moeilijk”, wees Lukaku op Alderweireld maar ook Nacer Chadli en Jan Vertonghen. Laatstgenoemde kent Eriksen ook van hun tijd bij Ajax en Tottenham. “Ik kon gewoon niet bewegen. Ik stond stil”, memoreert Vertonghen het moment toen hij het nieuws over de middenvelder hoorde. “En ik krijg nu weer kippenvel. Ik denk dat ik hem een vriend kan noemen. Ik hoorde dat hij bij bewustzijn was, dat hij aan het praten was, dat was het belangrijkste.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door z.92)

Ben ik de enige die het is opgevallen, dat de drie zijn genoemd in het artikel, die de opleiding bij Ajax hebben doorlopen? Het kan mijn beperkt voetbalkennis zijn, maar ik hoor het zelf niet vaak.

13 juni 2021 om 08:21

Alleen Nouri heeft het daadwerkelijk in zijn periode bij Ajax opgelopen tijdens zijn opleiding. Eriksen die al tien jaar weg is bij Ajax lijkt het me niet dat het ook maar iets met Ajax te maken heeft.

13 juni 2021 om 09:27

Nico Rijnders, Kanu en Evander Sno kregen ook hartproblemen. Opvallend, maar niet meer dan toeval (lijkt me).

13 juni 2021 om 15:05

Iker cassilas is ook van Ajax?

Corona is ook niet goed voor een menselijk lichaam. Beetje erg vergezocht om dit erbij te halen en je gelijk te halen over het topic vaccineren.
Er zijn helaas veel meer voorbeelden van gezonde fitte sporters die dit in de afgelopen jaren zijn overkomen, ook zonder vaccins.

13 juni 2021 om 08:10

Dat begrijp ik maar deze jongen heeft nooit iets aan zijn hart gehad en als je leest dat veel mensen in Israël met name jonge mensen door het vaccin pfizer een ontsteking aan de hartspier hebben gekregen moet je dit niet uitsluiten? Zoals ik al zeg ik ben geen doctor maar dit zogenaamde vaccin kan nooit goed voor je zijn

13 juni 2021 om 08:27

Je bent inderdaad geen dokter. En naast dat je geen dokter bent ben je ook niet heel goed in jezelf verdiepen in de situatie. Hij heeft geen corona gehad en is ook niet gevaccineerd zoals bevestigd is vanuit zijn club. Beetje jammer dat je er alles aan doet om het daar op te gooien en deze trieste gebeurtenis aangrijpt om je mening over een vaccin er door te duwen...

13 juni 2021 om 08:29

Men, hoeveel voetballers zijn er in elkaar gezakt de afgelopen dagen? Weken? Sinds er wordt gevaccineerd?? En sinds dat ze in voorbereiding zijn voor het ek? Wat er gisteren is gebeurt is fucked up!! Maar helaas is niet iedereen gezegend om 100 jaar te worden, hoe gezond je ook leeft of voor jezelf zorgt, ons lichaam is niet onbreekbaar

13 juni 2021 om 08:59

Veel? 275 mensen op 5 miljoen (0,005%) noem jij veel?

13 juni 2021 om 09:36

Dat begrijp je? Beste Mijatovic1969, ik hoop niet dat het je geboortedatum is, je begrijpt duidelijk heel weinig. Kom je weer aan met je 'doctor' en verbanden die niet bestaan. Vertel ons eens, waarom is dit een 'zogenaamd' vaccin en geen echt vaccin? Daar heb je vast een goede uitleg bij. En waarom kan een werkend vaccin nooit goed voor je zijn?

Wat een ongelooflijke domheid in een paar zinnen.

13 juni 2021 om 10:13

Bij je eerste post dacht ik al "die is niet helemaal lekker bij z'n paasei volgens mij hoor", maar je doet er vrolijk nog een schepje bovenop. Vertel ons alsjeblieft dat 1969 niet je geboortejaar is, Mijatovic..

13 juni 2021 om 15:06

Inter heeft aangegeven dat Eriksen niet is gevaccineerd. Ook heeft het Deense elftal geen voorrang gekregen bij het vaccineren. Lijkt mij daarom aannemelijk dat Eriksen niet is gevaccineerd waardoor het zoeken naar correlaties tussen vaccineren en hartfalen in deze kwestie de ijskast in kunnen.

13 juni 2021 om 15:10

Is dat niet van Corona? Het vaccin zorgt toch niet voor die ontsteking?

13 juni 2021 om 15:38

Mijatovic...hou aub op met die onzin. Eriksen is niet gevaccineerd. Dus je hele verhaaltje valt in de prut. IK heb ook niks aan mn hart maar wel ritmestoornissen. Veel voetballers die neer zijn gegaan mankeerden niks aan hun hart. Dit kan ons allemaal overkomen vriend. Accepteer dat gewoon eens en hou op met die onzin.

Denk even logisch na en dat is precies wat er bij engel aan schort , Nouri, feher , blind en nog meer gevallen die op het veld onwel werden waren ook niet gevaccineerd dus dat men daar nu een link legt is ziek te noemen om hier mee te speculeren. Die engel wil ten kosten van iemand die voor zijn leven vecht zijn zieke gedachten duidelijk maken en angst aanjagen bij mensen die twijfelen ,van die instabiele mensen moet hij het ook hebben, die man moeten ze ook ergens op n eiland achterlaten met al zijn goedgelovige wappie vriendjes .

13 juni 2021 om 14:00

Engel is ook een probleem, nare vent, louche zaakjes, louche vader, ongenuanceerd gelul. En dat zeg ik als 'wappie'. Maar aan de andere kant gebeurde wel hetzelfde; zijn hartproblemen werden door anderen direct gelinkt aan covid, als langetermijn-effect. Beide is verwerpelijk en speculatie over de rug, zoals je zelf aangeeft, van een persoon in een verschrikkelijke situatie.
Daarnaast wil ik toch even zeggen; ik ben (vrij) stabiel, lastig in deze tijd, en neem het vaccin onder geen beding.

13 juni 2021 om 15:00

Powned dan ook niet zeuren als je ziek bent. Alle medicijnen zitten voor en na delen aan. Ook een paracetamol zitten ook lange termijn schade aan.

13 juni 2021 om 15:23

Vooral lekker aan jezelf blijven denken. Maar doe dan ook niet zo interessant op een voetbalforum.

On: het waren verschrikkelijke beelden, maar het speculeren over de oorzaak is net zo erg. Iedereen anders dan Eriksen zijn doktoren heeft hier niks over te zeggen.

13 juni 2021 om 15:32

Die dingen zijn al jaren getest. Dit vaccin zit nog in de testfase. Normaliter krijg je er geld voor om mee te doen aan medische experimenten. Nu ben je het bijna verplicht om mee te doen.

13 juni 2021 om 15:41

Dit vaccin is een vaccin waar ze al mee bezig waren voor andere ziektes....maar is gewoon aangepast. Je zit nu blind iemand anders na te praten. Waarom hebben mensen die zich zo laten beinvloeden door wappies nooit een eigen mening maar blaten ze elkaar als een stel schapen na? Echt niet te filmen.

13 juni 2021 om 16:16

Nee, dit vaccin zit niet in de testfase. Dat is simpelweg complete onzin. Het is op verschillende manieren getest en door al die tests heen gekomen. Dat is recentelijk in gebruik is genomen betekend niet dat het in de testfase zit. Ik neem aan dat je ook nooit een nieuwe telefoon koopt. Die zijn immers ook niet jarenlang 'getest' en kunnen dus misschien wel zomaar ontploffen in je broekzak.

13 juni 2021 om 15:06

Eriksen was ook niet gevaccineerd. Slaat dus kant nog wal.

13 juni 2021 om 15:35

Engel volgt blijkbaar geen sport maar hij denkt alleen aan zoveel mogelijk volgertjes indoctrineren. Die mensen geloven namelijk alles wat hij en die Jensen en Baudet roepen. Volgen ze blind in alle gemanipuleerde verdraaide cijfers die ze de wereld in slingeren en hebben niet door dat ze voorgelogen worden. Geen enkele bron, geen enkel bewijs, nee alles wat zij zeggen is waar. Er wordt zomaar wat geroepen zonder er bij stil te staan dat Eriksen helemaal niet gevaccineerd is maar nog steeds gaan zn meest trouwe volgers er in mee gesteund door Jensen. Die natuurlijk weer een heel leuk filmpje gaat maken vol met leugens. Je hoort dat soort mensen elkaar ook de hele tijd napraten. Alles horen ze in die filmpjes en gaan dat dan zelf ook roepen. Je kan ook niet tot ze doordringen.overal zit wat achter, alles is een complot en de media....oh de media. Terwijl ze zelf op sociale media hun "waarheid' vandaan halen onder het mom van Kritisch zijn. Ik vraag me ook echt af hoeveel van die anti vaccinatie mensen met alle liefde een spuit in hun lichaam hebben laten zetten toen ze lekker op vakantie naar zuid amerika zijn geweest. Echt bizar hoe mensen kunnen zijn. Over de rug van anderen hun waanideeen nog even kracht bij zetten en met leugens andere mensen blijven opruien.

Sinds dat we ons kunnen genezen en vaccinaties gebruiken kunnen we een stuk langer leven.
Nu hoor ik van veel mensen dat vaccinaties niet goed kan zijn....waar haal je die wijsheid vandaan???

13 juni 2021 om 17:13

In de basis is een vaccin natuurlijk nooit goed of spuit jij alle vaccins die er zijn voor de gein in je lichaam. Echter moet je na de situatie kijken of de nadelen in het niet vallen bij de voordelen. In dit geval vermoedelijk dus beter om een spuitje te nemen. Ik gebruik het woord vermoedelijk, omdat niemand uiteraard de eventuele lange termijn problemen weet. Dit is een van de redenen waarom het normaal gezien jaren duurt nadat een medicijn is ontwikkeld. Deze fase is nu voor lief genomen gezien de vele doden. Of het vaccin mij nadelen gaat opleveren in de toekomst dat weet niemand. Ik hoop het uiteraard niet.

13 juni 2021 om 17:21

Er zijn compleet andere reden aan verbonden aan de lange duur die normaal verbonden is aan vaccin/medicijnontwikkeling. Het enige wat korter was is de opvolgfase, de testfases zijn allemaal doorlopen en dat met veel grotere steekproeven dan normaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. CourtoisKeeper50
T. MeunierVerdediger51
T. VermaelenVerdediger50
R. LukakuAanvaller54
J. VertonghenVerdediger40
K. De BruyneMiddenvelder41
T. AlderweireldVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina België.

1012 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 26 3 1 0
2019/2020 Internazionale 17 1 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 20 2 5 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 35 8 3 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 10 0 0
Laatste voetbalnieuws

Eriksen krijgt met ICD-kastje geen volledige goedkeuring voor Serie A

Christian Eriksen mag met een defibrillator niet in de Serie A spelen. De aanvallende middenvelder kreeg na zijn hartstilstand een ICD, een onderhuidse defibrillator die ingrijpt bij hartproblemen, en er werd...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren